26/03/2008 18:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Για τις διακοπές ρεύματος (πάλι)

Θυμάστε που γράφαμε ότι στην κυβέρνηση ανήκει η ευθύνη για την παροχή ρεύματος; Στη σημερινή «Ελευθεροτυπία» διαβάζουμε ότι ο Ιωάννης Θεοδωρακόπουλος, διευθύνων σύμβουλος του διαχειριστή ελληνικού συστήματος μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας (ΔΕΣΜΗΕ), κατέθεσε στον εισαγγελέα που ασχολείται με την υπόθεση: «Την πρώτη μέρα της απεργίας δεν απαιτήθηκαν περικοπές φορτίου, διότι η διαθέσιμη ισχύς υπερκάλυπτε τη ζήτηση. Τη δεύτερη μέρα παρότι είχαν τεθεί συνολικά 11 θερμοηλεκτρικές μονάδες και παρότι ήταν εκτός λειτουργίας άλλες 3 λόγω προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης δεν απαιτήθηκαν περικοπές φορτίων. Το πρόβλημα άρχισε να εμφανίζεται από την 4η μέρα και μετά και γι' αυτό τον λόγο ο ΔΕΣΜΗΕ ζήτησε έκτακτη εισαγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από διαχειριστές όμορων κρατών. Οι περικοπές υπήρξαν αναγκαίες από τη μη διαθεσιμότητα των μονάδων παραγωγής της ΔΕΗ που ήταν εκτός λειτουργίας».Διαβάστε επίσης γιατί αν η διοίκηση της ΔΕΗ έκοβε από τις βιομηχανίες δεν θα είχαν πρόβλημα τα νοικοκυριά

ΣΧΟΛΙΑ

 1. συνταξιούχος avatar
  συνταξιούχος 26/03/2008 19:46:20

  Και αυτό πάλι του Χρ. Βερελή τέως ΥΠΑΝ στη Βουλή «Έχουμε ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ πείνα»

 2. νικος avatar
  νικος 26/03/2008 21:03:26

  no!!

 3. wert01gf avatar
  wert01gf 27/03/2008 03:18:13

  Τ.Αθανασόπουλος*: «Το διοξείδιο του άνθρακα δεν είναι ρύπος, αλλά αέριο του θερμοκηπίου και πίνεται με την πορτοκαλάδα, την μπίρα και την Coca Cola.»

  GreenPeace: «Δεδομένου ότι ένα λίτρο Coca Cola περιέχει 6 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα, κάθε Έλληνας (συμπεριλαμβανομένων των βρεφών και των ηλικιωμένων) θα πρέπει να καταναλώνει ημερησίως 1.868 λίτρα Coca Cola για να δεσμεύσει το παραγόμενο από τη ΔΕΗ διοξείδιο του άνθρακα. Εμπρός λοιπόν. Σώστε το κλίμα, πιείτε Coca Cola!».

  * Ο Τ.Αθανασόπουλος είναι ο διευθυντής τη ΔΕΗ. Δηλαδή ο κύριος που είχε την ευθύνη του διακόπτη όλο το διάστημα της απεργίας.

 4. συνταξιούχος avatar
  συνταξιούχος 27/03/2008 05:34:25

  Factorx –Δεν «τσιτάρω» της Κασσάνδρες απλά σας τα μετέφερα φρέσκα –φρέσκα τα κουλούρια»

  ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ
  Η’ ΑΝΑΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗ
  ΙΒ΄ ΠΕΡΙΟΔΟΣ
  ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
  ΣΥΝΟΔΟΣ Α΄
  ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΡΙΑ΄
  Τετάρτη 26 Μαρτίου 2008  ΧΡΙΣΤΟΣ ΒΕΡΕΛΗΣ: Κύριες και κύριοι συνάδελφοι, αγαπητοί κύριοι Υφυπουργοί της βάρδιας, εύχομαι καλό κουράγιο!
  ...
  Για τη Δ.Ε.Η. μήπως έχετε κάποιο σχέδιο και δεν το ξέρουμε; Ξέρετε ότι αντιμετωπίζει η χώρα την ενεργειακή πείνα η οποία έρχεται και εσείς δεν μας έχετε πει ακόμα τι θα κάνετε; Θα δίνετε κάθε πρωί δύο μπαταρίες στους Έλληνες να περνάνε τη μέρα τους μήπως; Αυτό είναι το σχέδιό σας; Γιατί άλλο σχέδιο δεν βλέπω να υπάρχει. Δεν βλέπω κανένα απολύτως σχέδιο."

  σχολειο μου

  Αυτοί ΔΕΝ έχουν αυτός έχει ????

 5. συνταξιούχος avatar
  συνταξιούχος 27/03/2008 06:21:25

  Ο Αβραάμ Μιζά, γενικός διευθυντής παραγωγής ΔΕΗ, τόνισε: «Απαντώντας στην ειδική ερώτησή σας τι θα μπορούσε να γίνει από πλευράς ΔΕΗ ώστε να μην έχουμε περικοπές ή κίνδυνο συσκότισης, σας καταθέτω ότι δεν θα μπορούσε να γίνει τίποτε παραπάνω από όσα έγιναν, δηλαδή περικοπές εκ περιτροπής για μικρά χρονικά διαστήματα, ώστε να κατανέμεται η ταλαιπωρία των πελατών κατά το δυνατόν λιγότερο».
  http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&tag=8400&pubid=728423

  Όλα τα παραπάνω τα λένε αφέλεια η βλακεία .Ήμαρτον Αθανάσιε Ι.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.