#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
11/06/2013 20:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Για την ταμπακιέρα της ΕΡΤ θα μιλήσει κανείς;Είναι κατανοητή η πίκρα των εργαζόμενων στην ΕΡΤ. Πολλοί από αυτούς γίνονται θύματα μιας πνιγηρής κατάστασης που δημιουργήθηκε στη Ραδιοτηλεόραση, ενός καθεστώτος που βόλεψε λαμόγια, παρατρεχάμενους και «μπλε», «πράσινους» αλλά και «κόκκινους» ψηφοφόρους. Πολλοί από τους εργαζόμενους αυτούς δουλεύουν σκληρά για λίγα χρήματα και αξίζουν του σεβασμού μας.

Ωστόσο, αυτό που έχει στηθεί εδώ και μερικές ώρες στην ΕΡΤ έχει φτάσει στα όρια του γραφικού. Ο ένας μιλά για τη σημασία της ΕΡΤ επειδή μεταδίδει την θεία λειτουργία, ο άλλος γιατί μεταδίδει κλασική μουσική, ο τρίτος γιατί δε μεταδίδει ό,τι τα άλλα κανάλια. Βγαίνουν οι επαγγελματίες συνδικαλιστές και ζητούν να γίνει επανάσταση, να γίνει το νέο Πολυτεχνείο, να μπει λουκέτο σε όλη την ενημέρωση για να «μάθει» η ανάλγητη κυβέρνηση.

Βγαίνει ο Πελεγρίνης ο πρύτανης, ο Σταματόπουλος από τα λεωφορεία, ο Μπαλασόπουλος από τους ΟΤΑ και όλοι εκείνοι οι συνδικαλισταράδες που βολεύτηκαν τόσα χρόνια στο δημόσιο τομέα και τον απομυζούν ακόμη και σήμερα.

Βγαίνουν διάφοροι βουλευτές από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ και ζητούν να συνεχιστεί το ίδιο καθεστώς και αν είναι δυνατόν να προσληφθούν κι άλλοι δημόσιοι υπάλληλοι. Ζητούν ελεύθερη τηλεόραση ποιοι, αυτοί που δεν γνωρίζουν τι σημαίνει ελευθερία. Ο Περισσός και η Κουμουνδούρου που απολύουν όποτε γουστάρουν και που έχουν να πληρώσουν μήνες τους υπαλλήλους τους.

Βγαίνουν διάφοροι μουσικοσυνθέτες ή άλλοι επαγγελματίες «τηλεπαραθυράτοι», οι περισσότεροι κρατικοδίαιτοι, και μιλάνε για ελευθερία και ζητούν ξεσηκωμό. Ο δε κ. Απόστολος Κακλαμάνης μίλησε για συνταγματικό πραξικόπημα. Ένας από τους επαγγελματίες της πολιτικής, από τους βασικούς υπεύθυνους της κατάντιας της χώρας.

Κανείς θα μιλήσει για την ταμπακιέρα βρε παιδιά; Θα πει γιατί έπρεπε η ΕΡΤ να έχει τόσα κανάλια και τόσους εργαζόμενους που δεν έχει ούτε το CNN; Θα πει γιατί πρέπει ο ελληνικός λαός να πληρώνει 250 εκατ. ευρώ το χρόνο; Θα πει γιατί πρέπει να συνεχιστεί το καθεστώς της ασυδοσίας; Θα πει γιατί πρέπει να είναι η ΕΡΤ μαγαζάκι της εκάστοτε κυβέρνησης;

Κι επιτέλους, θα καταθέσει κάποιος μια συγκεκριμένη πρόταση για το τι πρέπει να γίνει με την ΕΡΤ. Απολύτως τίποτε, παρά μόνο κραυγές.

Όλα τα παραπάνω δεν είναι ύβρεις σε εργαζόμενους που μένουν άνεργοι. Είναι, όμως, πραγματικά ερωτήματα που έχουν όλοι οι πολίτες. Και ειδικά εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι που έχασαν τη δουλειά τους αλλά που κανείς δεν ασχολήθηκε μαζί τους.

Ας αφήσουν, λοιπόν, κάποιοι τα παιχνίδια που απειλούν την κυβέρνηση και την ίδια τη χώρα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Simon Bolivar II avatar
  Simon Bolivar II 11/06/2013 21:17:26

  Όταν καταλάβεις ότι Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα και τι σημαίνει το Ρ από το ΕΡΤ τότε το ξανασυζητάμε .

  • Ραβινος avatar
   Ραβινος @ Simon Bolivar II 11/06/2013 22:04:08

   Ρ=Ρεμουλα αυτο σημαινει !Επιτελους να απελευθερωθει το δημοσιογραφικο δυναμικο να αναπνευσουν οι ειδησεις απο τον ασφικτικο κορσε των συνδικαλισταδων της ΠΡΟΣΠΕΡΤ οι οποιοι θεωρουν οτι η ΕΡΤ ειναι κληρονομικω δικαιω τσιφλικι τους !

 2. ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΟΣ avatar
  ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΟΣ 11/06/2013 21:18:01

  Πρόταση είχε καταθέσει η ΝΔ προεκλογικά. Ας την εφαρμόσει.

 3. Δρόλαπας avatar
  Δρόλαπας 11/06/2013 21:27:56

  H Aλήθεια για την ΕΡΤ μέσα σε λίγες φράσεις.Το κόστος λειτουργίας της ΕΡΤ ανερχεται περί τα 300.000.000 ετησίως και απασχολεί περί τους 3,000 Υπαλλήλους.Δεν θα σταθώ στην εύκολη σύγκριση της με τα ιδιωτικά κανάλια γιατί κατι τέτοιο το θεωρώ άτοπο. Και τούτο γιατί απο την φύση του ως Δημόσιο κανάλι ενημέρωσης έχει και πρέπει να έχει άλλη αποστολή, αυτό επουδενί δεν συνεπάγεται ότι πρέπει να λειτουργεί εκτός ιδιωτικο-οικονομικών κριτήριων.

  Πολύ σωστά επισημαίνουν οι εργαζόμενοι της οτι το Δημόσιο κανάλι της ενημέρωσης δεν θα πρέπει να χειραγωγείται από κάθε μονοκομματική ή πολυκομματική εξουσία. Θα πρόσθετα πως δεν μπορεί να λειτουργεί στο όνομα της όποιας κομματικής λογικής γιατί ο κίνδυνος δεν προέρχεται μόνο απ οτον έλεγχο της εκάστοτε πολιτικής εξουσίας.Παρατήρησα επίσης στην ανακοίνωση τους την έλλειψη της όποιας κριτικής απέναντι στα φαινόμενα σήψης κα ιδιαφθοράς του Δημόσιο φορέα, ισχύει η πρακτική του γάιδαρου της εξουσίας στον οποίο και φορτώνουμε τα κακώς κείμενα την ώρα που τον πραγματικό λογαριασμό τον πληρώνει ο Ελληνας φορολογούμενος

  Φυσικά και υπήρξε σημαντική η συμβολή της σε πολλά επίπεδα της κοινωνικής ζωής.Φυσικά και διέθετε πολλά ποιοτικά χαρακτηριστικά.Φυσικά και της οφείλουμε πολλά.Δεν μπορεί όμως αυτό να αποτελεί άλλοθι.

  Πρέπει να διδαχθούμε απο την διεθνή εμπειρεία και δυστυχώς είναι αμείλικτη.Χρειάζεται ο Δημόσιος φορέας Ενημέρωσης, η όποια λογική άρνησης του γεγονότος αυτού πρέπει εν τη γεννέσει να κατασταλεί.

 4. Gb avatar
  Gb 11/06/2013 21:33:41

  Αθλητικές μεταδόσεις, ποιοτικές μουσικές εκπομπές (ναι αυτή του Παπαδοπούλου), η ΕΤ3 (για να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι όπως είπε και ο Φαήλος), το αρχείο της ΕΡΤ, το καλό ραδιοφωνο (αθλητικό κι ενημερωτικό), ελπίζω να επανέλθουν σύντομα. Απο την ιδιωτική τηλεοραση δεν περιμένω κάτι καλό.

  • Vee avatar
   Vee @ Gb 12/06/2013 01:47:21

   Τα σκυλο-ρεμπετοτράγουδα και οι διάφοροι μαιντανοί που (δήθεν) μεράκλωναν είναι η ποιοτική μουσική; Και οι "πενιχροί" μισθοί του Σπυρου Πασοκολαμόγιου; Χίλιες φορές να κλείσει τότε!

 5. ο Δικαιορος του Διαόλου! avatar
  ο Δικαιορος του Διαόλου! 11/06/2013 21:36:11

  "αλλα και κοκκινους";;;;
  Πλακα κανεις;

  Εαν δεν ηταν κοκκινοι πορτα δεν βλεπαν!
  και το κοκκινο τρυπωνει παντου! ως βασικο χρωματακι!
  βασικοτατο!

 6. kotstak avatar
  kotstak 11/06/2013 21:47:55

  "Είναι κατανοητή η πίκρα των εργαζόμενων στην ΕΡΤ"

  Εάν κάποτε αντιληφτούν, την ευθύνη που έχουν για την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε, θα τους φύγει η πίκρα και θα αποκτήσουν ενοχές.

  • αιρετικός avatar
   αιρετικός @ kotstak 11/06/2013 21:56:10

   Τις ίδιες με αυτούς που τους διόρισαν και εξυπηρετούσαν να υποψιαστώ?

   • kotstak avatar
    kotstak @ αιρετικός 11/06/2013 23:06:42

    Τις ευθύνες όλων τις γράφω αναλυτικά στο σχόλιό μου στην ανάρτηση: "Κλείνει η ΕΡΤ"
    Μην γράφω πάλι τα ίδια. Θα κουραστείς λίγο για να βρεις το σχόλιό μου (τώρα έχει 233 σχόλια).

    "με αυτούς που τους διόρισαν"

    Δεν ξέρω ποιος τους διόρισε, ξέρω όμως ποιος τους προστατεύει. Δεδομένου δε ότι αυτοί που τους προστατεύουν, τους προστατεύουν με τεράστιο πολιτικό κόστος, θα έκανα λάθος εάν έβγαζα το συμπέρασμα ότι αυτοί που τους προστατεύουν τους διόρισαν; Ή ότι αυτοί μεσολάβησαν για να διοριστούν;
    Εάν μεσολάβησαν, χωρίς να είναι στην κυβέρνηση, για να διοριστούν, θα έκανα λάθος εάν έβγαζα το συμπέρασμα ότι το αντάλλαγμα είναι η σιωπή τους για κάποιο σκάνδαλο του υπουργού που τους διόριζε;
    Ότι και να έχει συμβεί ο Σαμαράς σήμερα απέδειξε και στον πλέον δύσπιστο ότι είναι ηγέτης και ότι δεν έχει την παραμικρή όσμωση με την βρωμιά του παρελθόντος.

    11/ Ιουνίου / 2013: Στην ημερομηνία αυτή η ιστορία θα γράψει με χρυσά γράμματα το χαρμόσυνο νέο.

    • αιρετικός avatar
     αιρετικός @ kotstak 11/06/2013 23:43:17

     Η ΕΡΤ όμως δεν ανήκει ούτε στους αδίκως διορισθέντες ούτε στους αδίκως μεσολαβούντες αλλά μέσω όσων κάνουν καλά την δουλειά τους εξυπηρετεί τον ελληνικό λαό, του οποίου περιουσία είναι...Αλλιώς τα κάνουμε όλα λαμπόγυαλο....

     • kotstak avatar
      kotstak @ αιρετικός 12/06/2013 00:43:40

      "αλλά μέσω όσων κάνουν καλά την δουλειά τους"

      Δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους.
      Μην τα ξαναγράφω.
      Δεν συνέβαλλαν - ενώ μπορούσαν- στην ανάπτυξη.
      Το πώς, το έχω γράψει πολλές φορές. Όχι τώρα, όταν έπρεπε.
      Τώρα απλά τους το θυμίζω.

     • αιρετικός avatar
      αιρετικός @ kotstak 12/06/2013 13:24:27

      Τι εννοείτε να συμβάλλουν στη ανάπτυξη? Τινί τρόπω?

 7. ο Δικαιορος του Διαόλου! avatar
  ο Δικαιορος του Διαόλου! 11/06/2013 21:54:46

  η τηλεοραση της Βουλης δηλαδη με την Ερτ, κλεινει;;;;
  Μηπως αυτη ηταν η βασικη επιδιωξη;

 8. ΚΩΝ/ΝΟΣ avatar
  ΚΩΝ/ΝΟΣ 11/06/2013 21:55:06

  ...μήπως θα πρέπει να μας πεί και κάποιος, γιατί πρέπει να συνοδεύει πολυμελής αντιπροσωπεία της ΕΡΤ τον εκάστοτε Πρωθυπουργό, αρχηγό Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κλπ, σε κάθε εμφάνισή του, εντός και εκτός Ελλάδας. Μόνοι τους οι υπάλληλοι της ΕΡΤ αποφασίζουν για τις μετακινήσεις αυτές; Ποιός τους δίνει εντολές; ΝΤΡΟΠΗ σε όλους που θέλουν να λέγονται Δημόσιοι άνδρες και δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη των πράξεών τους.

 9. Μεγαλες στιγμες avatar
  Μεγαλες στιγμες 11/06/2013 22:10:48

  Ο πλεον "ρυπογονος" οργανισμος του Δημοσιου.
  Υπεραριθμοι υπαλληλοι,τεραστιες αμοιβες,διορισμοι με ονοματεπωνυμο..
  Αυτη ειναι η αληθεια,οσο και αν μια απολυση ειναι τραγικη εξελιξη

 10. αδελφός johnson avatar
  αδελφός johnson 11/06/2013 22:11:17

  η ΕΡΤ κλείνει, όχι η ΝΕΤ, άρα ο φίλος σου ο σπυράκος θα συνεχίσει να σε γλεντάει κάθε σαββατόβραδο .......

 11. Νεράκι avatar
  Νεράκι 11/06/2013 22:13:37

  Καταβαραθρώθηκε το σαξές-στόρυ με την ΔΕΠΑ,

  ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ζητά να παρθούν η τρόικα/Γερμανία,

  οπότε:

  ΕΚΛΟΓΕΣ!

  Και, Θεού ευλογούντος, κυβέρνηση της Μεγάλης Δεξιάς: ΝΔ + Χρυσή Αυγή!

  Τρεχάτε γατάκια!

 12. yellow avatar
  yellow 11/06/2013 22:16:06

  Γιατί πρόλαβε κανείς να μιλήσει για την ταμπακιέρα;;
  Αυτός ο Σίμος, μετά την αποτυχία της ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ προσπαθεί να ρίξει και την Κυβέρνηση;

 13. Σταύρος Πετρολέκας avatar
  Σταύρος Πετρολέκας 11/06/2013 22:18:18

  Κι επιτέλους, θα καταθέσει κάποιος μια συγκεκριμένη πρόταση για το τι πρέπει να γίνει με την ΕΡΤ. Απολύτως τίποτε, παρά μόνο κραυγές.

  Πρίν από τρία χρόνια είχα καταθέσει συγκεκριμένο περίγραμμα μιάς ολοκληρωμένης τέτοιας πρότασης εδώ στο Αntinews..... βλ

  Ο Τραχανάς των Ελληνικών ΜΜΕ: Τρείς προτάσεις για μιά θεμελιακή εξυγίανση Antinews - Τρ. 09 Μαρ 2010, 11:44: http://www.antinews.gr/?p=36798

  όπου έγραφα, μεταξύ αλλων....

  .......Η υπόθεση της δημόσιας τηλεόρασης, στο σύνολό της, είναι λοιπόν και αυτή κάτι σαν τον τραχανά. Εχει τόσο απλωθεί, που τα προβλήματα της δεν μαζεύονται με το κουταλάκι των κλιμακωτών, ήπιας μορφής μεταρρύθμισεων. Αυτό είναι συνταγή για μακροημέρευση της υφιστάμενης σπάταλης και σαθρής κατάστασης. Χρειάζονται τολμηρές, ρηξικέλευθρες τομές....... Και γι’αυτό απαιτείται, όχι κουταλάκι, ή έστω κουτάλα. Χρειάζεται χατζάρα.

  ------------
  Υποστηρίζω 100% την απόφαση εφαρμογής λύσης χατζάρας (το lock-out). Και αναγνωρίζω το πολιτικό σθένος που απάιτησε μιά τέτοια απόφαση. Είναι το αναγκαίο - όπως εξηγώ στο άρθρο μου - πρώτο βήμα χειραφέτησης όχι μόνο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, μα του συνόλου του Ελληνικού οπτικο-ακουστικού πεδίου (ιδιωτική ραδιοτηλεόραση, ΕΣΡ, συχνότητες, "βιομηχανία" παραγωγής, κτλ).
  ......αρκεί το σθένος, να ακολουθηθεί από ακεραιότητα, επαγγελματισμό και φρόνηση.

  • αιρετικός avatar
   αιρετικός @ Σταύρος Πετρολέκας 11/06/2013 23:48:42

   Χατζάρα για τους φταίξαντες, ναι, αλλά για τους μη φταίξαντες?

   Αρκεί...: Πόσο αισιόδοξος είστε με το υπάρχον πολιτικό προσωπικό?

 14. Σαρακατσανος avatar
  Σαρακατσανος 11/06/2013 22:21:20

  Αν ειναι δυνατον η.........κλαιουσα Ελλη Σταη να μας εξυμνει τον........αειμνηστο Μαρουδα της ΠΑΣΟΚΙΚΗΣ ΚΛΕΠΤΟΚΡΑΤΙΑΣ. Το ωραιο ειναι οτι τα ΣΥΝΤΡΟΦΑΚΙΑ τρεχουν για συμπαρασταση.........

 15. DebbyTant avatar
  DebbyTant 11/06/2013 22:24:31

  Θαυμασια!

 16. Jimakos avatar
  Jimakos 11/06/2013 22:42:47

  Εγω τώρα γιατί πιστεύω οτι δε θα γίνει τίποτα;

 17. m.s avatar
  m.s 11/06/2013 22:44:02

  μέσα στους 3000 υπήρχαν και παιδιά που δούλευαν σκληρά με μικρές απολαβές . Η ΕΡΑ σπόρ ήταν το αγαπημένο μου πρόγραμμα και υπάρχουν φαντάζομαι πολλοί σαν και εμένα που μεγάλωσαν έχοντας τις Κυριακές το αυτί κολλημένο στο ραδιοφωνάκι.
  Άντε ρε παιδιά , σύντομα κοντά μας. Θα μου λείψετε.

  • Μεγαλες στιγμες avatar
   Μεγαλες στιγμες @ m.s 11/06/2013 23:40:31

   Πραγματικα,υπηρχαν και ωραιοτατες εκπομπες και αξιολογα ατομα.Το προβλημα δεν ειναι ο καμεραμαν,αυτος που κουβαλουσε τα καλωδια,αυτος με το μικροφωνο.Το προβλημα ειναι μερικα μεγαλα συμβολαια,προκλητικα για την εποχη μας
   Ισως αντι να κλεισει,καλυτερο ειναι να κανει περικοπες και μειωσεις

   • Pel avatar
    Pel @ Μεγαλες στιγμες 11/06/2013 23:49:16

    Όσοι ακόμη πιστεύετε την παραμύθα είστε άξιοι της μοίρας σας. Η ΕΡΤ ήταν πλεονασματική. Επέρσι κέρδισε 27 εκατομμύρια ευρώ.

    Ξυπνήστε! Δεν έχει καμία σχέση με τις περικοπές το κλείσιμο της ΕΡΤ!

    • MAYRO XABIARI avatar
     MAYRO XABIARI @ Pel 12/06/2013 11:45:03

     Κέρδη από την τσέπη του κόσμου με το τέλος ΕΡΤ; Τι ανταποδοτικότητα υπήρχε για τα λεφτά αυτά, περίπου 300 εκατομμύρια; Αν εξαιρέσεις 3-4 εκπομπές, τι αγόραζε ο κόσμος με τα 300 εκατομμύρια αυτά; Ε, και με κλειστή την ΕΡΤ, το κέρδος της θα έχει αλματώδη αύξηση στα 300 εκατ. με τη λογική σας.

 18. Σαρακατσανος avatar
  Σαρακατσανος 11/06/2013 22:44:13

  Μολις ο κυριος ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ ειπε ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ πολιτικο παλαιας κοπης. Τα ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ και της ΚΛΕΠΤΟΚΡΑΤΙΑΣ συνεχιζουν να ομιλουν και να ζητανε και τα ρεστα..........

  • άστα να πάνε avatar
   άστα να πάνε @ Σαρακατσανος 12/06/2013 02:02:42

   είναι νέας κοπής;

 19. Zame avatar
  Zame 11/06/2013 22:49:07

  ..το ότι διατηρούνται οι "επίορκοι" ακομα και οι ακατάλληλοι στις θέσεις τους..αλλά κλείνει να η ερτ.. τα λέει όλα..για όλα..με ευθύνη της κατ' ευφημισμό 4ης εξουσιας..

 20. ΝΕΟς avatar
  ΝΕΟς 11/06/2013 22:58:47

  ΜΆΛΛΟΝ ΔΕΝ ΠΡΌΣΕΞΕς Ή ΔΕΝ ΚΑΤΆΛΑΒΕς ΤΙ ΕΊΠΕ..

 21. δημης avatar
  δημης 11/06/2013 23:00:15

  τοοοόσο καιρό:
  -Δεν ξέραμε τι πληρώνουμε .
  -Δεν ξέραμε τα "φίλτρα των ειδήσεων"...
  -Δεν καταγγέλαμε τουε 3,4,5 θεσίτες στα γραφεία τύπου υπουργείων -κομάτων κλπ....δημοσιογράφους...
  ΕΝΩ ΤΩΡΑ....
  -Μας έπιασε πόνος για τους Πολίτες ,λέει , που πληρώνουν παραπάνω για υπηρεσίες (τις μοναδικές;;) που δεν χρησιμοποιούν...
  -Πονάμε για ..τις θυσίες για αυτό παίρνουμε και άλλα μέτρα..χαρασσοντας στο χαρτί κόκκινες γραμμές,.
  -Θυσιάζουμε τις ιερές αγελάδες " του Δημοσίου που ,τελείως συμπτωματικά και τυχαία, τις αγοράζαμε ,τις παχύναμε ,τις μισθοδοτούσαμε ,όντας υπεράριθμες ,μας προβάλανε στον κόσμο να μας ψηφίζει....και που ήταν τελέιως αστράτευτες (για αυτό ψωνιζαμε "αγελάδες από γνωστα εκτροφεία ΠΑΣΟκ-ΚΚε ),προπαγάνδιζαν πειθαρχημένα Στρρατιωτικά τα μέτρα μας ,τις ιδέες μας κλπ...
  Αλήθεια πώς και ο..ΥΠΕΠΘ δεν έρριξε στο τραπέζι ,για το καλό και την ευαισθησία των παιδιών -του κόσμου την ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ;;;;;
  Βέβαια η.."θυσία" των "μετρημένων " (πρίν μας είχαν τελειώσει τα δάχτυλα...), ΔΕΝπεριλαμβάνει ΑΓΕΛΑΔΕΣ ΠΙΟ ΙΣΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ πχ Υπάλληλοι της βουλής που δεν χρειάζονται τροφή και πότισμα και που τους δινουμε ότι θελήσουν ,τους αφήνουμε αμέτρητους ,όπως τους Συμβούλους ,τους αποτυχόντες που τους διορίζουμε για να εξυγειάνουμε τις αρρώστειες του Δημοσίου, τους Δικαστικούς που με λίγο λαδάκι κάνουν όλες τισ δουλειές..κλπ "αγελάδες".... Εννοείτε καμία σκέψη για δημεύσεις ..για μία εξεταστική (άλλωστε κάμουμε ότι δυνατόν να το ξεχάσομε...)(άλλο τα βόδια και άλλο.. οι αγελάδες)
  Τώρα γιατί ρίξανε τους προβολείς πάνω στην ΕΡΤ πλήθος υποθέσεων μπορεί κάποιος να κάνει το σίγουρο είναι πως δεν έγινε για το "καλό μας" των υπολοίπων... Δεν χρειάζεται να δούμε τον επόμενο λογαριασμό της ΔΕΗ..
  (Πού είσαι Μελίνα να δείς θέατρα)..

 22. Γιώργος avatar
  Γιώργος 11/06/2013 23:03:15

  Μα ο σκοπός της δημόσιας τηλεόρασης ΔΕΝ είναι να έχει τηλεθέαση. Είναι να εκπαιδεύει. Δεν είναι να ευχαριστεί τα ωμά ένστικτα του κυρ-Μήτσου και της κυρα-Χρυσούλας. Κατά τα υπόλοιπα, θα συμφωνήσω με τον Simon.

 23. greekfournaris avatar
  greekfournaris 11/06/2013 23:10:14

  «Είναι αδιανόητο, σε μια στιγμή τόσο κρίσιμη για την Πατρίδα, να σιγήσει η φωνή της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Μια φωνή που χρόνια τώρα υπηρετεί την ενημέρωση, τον πολιτισμό και τον ελληνισμό στο σύνολο του. Είναι αδιανόητο εκατοντάδες εργαζόμενοι να γίνονται βορά στο βωμό σκοπιμοτήτων και να θυσιάζονται εξαιτίας φαύλων πολιτικών και πρακτικών δεκαετιών. Είναι τελείως διαφορετικό ζήτημα η θεραπεία ενός Οργανισμού που αντιμετωπίζει προβλήματα και τελείως διαφορετικό θέμα η ξαφνική και βίαιη θανατωσή του».

  Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

  • Σαρακατσανος avatar
   Σαρακατσανος @ greekfournaris 11/06/2013 23:23:29

   Τον πηρε ο πονος για τα συντροφακια του..........

   • Αν... avatar
    Αν... @ Σαρακατσανος 11/06/2013 23:55:14

    Τι να σας πει κανείς..... Χαμένο θα πάει.

   • Stratis avatar
    Stratis @ Σαρακατσανος 15/06/2013 07:21:56

    Όχι αλλά του άρεσε η κυρία Κατσίμη όταν σε μια πρωινή εκπομπή με τον αναμωρφοτή Αρβανίτη έκανε επίδειξη στις τηλεθεάτρειες στο πως να μεταχειρίζονται τον δονιτή για το άκρον άωτον της υδονής. αυτά ήταν τα υψηλά προγράμματα για τον πολιτισμό και το ήθος της κολασμένης ΕΡΤ. Κανένας πλέον από το παλαιό προσωπικό ούτε στον περίβολο της νέας πραγματικά ειδεισεωγραφικής υπηρεσίας

 24. Tassos avatar
  Tassos 11/06/2013 23:21:01

  ΕΝΟΧΙΚΗ ΔΕΞΙΑ ΤΕΛΟΣ. Τα όνειρα (δεκαετιών)παίρνουν εκδίκηση

  • Μαθηματικός avatar
   Μαθηματικός @ Tassos 12/06/2013 00:28:21

   "Τα όνειρα (δεκαετιών)παίρνουν εκδίκηση"

   Μπορείς να μας πείς τι ακριβώς εννοείς ???

   • Μεγαλες στιγμες avatar
    Μεγαλες στιγμες @ Μαθηματικός 12/06/2013 00:47:52

    Εννοει αυτο που σκεφτομασταν ολοι.
    Οτι λειπει ενα Α απο την ΕΡΤ,το Α της Αριστερας!
    Το θυμασαι το σχολιο των δημοσιογραφων στο πρωινο της ΝΕΤ για τον Δενδια;
    Επρεπε να σκεφθουν περισσοτερο οταν εκαναν το ραδιομεγαρο υποκαταστημα του Συριζα

    • Μαθηματικός avatar
     Μαθηματικός @ Μεγαλες στιγμες 12/06/2013 18:04:48

     Οι απαντήσεις που έδωσα Φωτεινή ισχύουν και για εσάς. Δεν ονειρεύομαι (δυστυχώς για εσάς) μια φιλελεύθερη παράταξη τέτοιου "ήθους"...

   • Φωτεινή avatar
    Φωτεινή @ Μαθηματικός 12/06/2013 01:06:50

    Μαθηματικός,

    ῞Οτι μᾶς εἶχαν πρήξει καί ἀγανακτίσει μέ τήν σοσιαλορόζ προπαγάνδα τους ἐπί 30+ συναπτά ἔτη!

    • Μαθηματικός avatar
     Μαθηματικός @ Φωτεινή 12/06/2013 02:32:12

     "῞Οτι μᾶς εἶχαν πρήξει καί ἀγανακτίσει μέ τήν σοσιαλορόζ προπαγάνδα τους ἐπί 30+ συναπτά ἔτη!"

     Άρα αυτός είναι ο πραγματικός λόγος (για εσάς) που κλείνει η ΕΡΤ και ΌΧΙ το ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΟ γεγονός ότι χρειαζόταν εξυγίανση, ενδεχομένως και με μείωση του προσωπικού.
     Συγχαρητήρια για τη νοοτροπία σας .....
     Λογική διχασμού, ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ με την ΒΡΩΜΕΡΗ ΠΑΣΟΚΙΚΗ-ΚΚΕ-δικη νοοτροπία-λαίλαπα-σαπίλα-εκδικητικότητα-ρεβανσισμό των Κολλάδων, των Πιπεργιάδων και των κάθε λογής ... (άντε μη πω καμιά κουβέντα !!) που μας οδήγησε εδώ που μας οδήγησε.
     Η υποψία μου έγινε διαπίστωση :είστε δυστυχώς τάλε κουάλε στα μυαλά, με τους άθλιους που προανέφερα. Και από την άλλη ζητάτε εθνική ενότητα και ομοψυχία για την αντιμετώπιση της κρίσης.... Πόση υποκρισία!!!

     • Μαθηματικός avatar
      Μαθηματικός @ Μαθηματικός 12/06/2013 02:40:10

      "ΒΡΩΜΕΡΗ ΠΑΣΟΚΙΚΗ-ΚΚΕ-δικη νοοτροπία-λαίλαπα-σαπίλα-εκδικητικότητα-ρεβανσισμό των Κολλάδων, των Πιπεργιάδων και των κάθε λογής … "

      Την προαναφερθείσα νοοτροπία-συμπεριφορά, ο πατέρας μου την έζησε στο πετσί του κατα τα έτη 93-96, γιατί τόλμησε να δηλώσει δεξιός (στερήσεις προαγωγής, αλλεπάληλες μετακινήσεις). ΩΟΥΔΕΠΟΤΕ

     • Μαθηματικός avatar
      Μαθηματικός @ Μαθηματικός 12/06/2013 02:41:16

      Ωστόσο ΟΥΔΕΠΟΤΕ σκέφτηκε να "ανταποδώσει". Διαφορά ήθους ίσως ....

     • γελωτοποιος avatar
      γελωτοποιος @ Μαθηματικός 12/06/2013 09:25:46

      +100000
      δεν υπαρχουν αυθεντικες ιδεολογιες, αλλα αυθεντικοι ανθρωποι

     • Μαθηματικός avatar
      Μαθηματικός @ γελωτοποιος 12/06/2013 18:01:00

      ΑΚΡΙΒΩΣ !!!

 25. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 11/06/2013 23:29:01

  Τραγικοί χειρισμοί. Η αυτοκαταστροφική μανία της ΝΔ είναι αθάνατη - δυό μέρες μετά το succes story.
  ΔΕΠΑ και ΕΡΤ.
  Η Κομισιόν διαψεύδει συνεχώς (πέντε ανακοινώσεις έβγαλε) τα παραμύθια για παρέμβαση εναντίον της Gazprom.
  Οι αχόρταγοι Έλληνες ολιγάρχες (μεσάζοντες ενέργειας - εφοπλιστές - βαρώνοι των ΜΜΕ) θα πάρουν μαζί τους στον πάτο όλο το πολιτικό σύστημα.
  Καμμιά αίσθηση πολιτικού ρεαλισμού - πεθαμένο ένστικτο αυτοσυντήρησης.

  • Αν... avatar
   Αν... @ Uncle Stgm 11/06/2013 23:54:12

   '' Οι αχόρταγοι Έλληνες ολιγάρχες (μεσάζοντες ενέργειας – εφοπλιστές – βαρώνοι των ΜΜΕ) θα πάρουν μαζί τους στον πάτο όλο το πολιτικό σύστημα.''
   Θείε, το ''πολιτικό σύστημα'' τους εξέθρεψε, τους ανέχεται και καταδέχεται να συναλάσσεται και να παρακαλά για ...εκδουλεύσεις!!
   ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΥΡΑ ΛΟΙΠΟΝ!! Μακάρι!

   • Uncle Stgm avatar
    Uncle Stgm @ Αν... 12/06/2013 00:08:12

    Αν επιμένουν τόσο, ο δρόμος ανοιχτός. Και τα σκυλιά δεμένα.
    Αλλά ο δρόμος αυτός είναι για την νομενκλατούρα, όχι για τους πολίτες.

 26. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 11/06/2013 23:31:05

  Ως φορολογούμενος πολίτης, που εδώ και χρόνια πληρώνω μέσω ΔΕΗ την ΕΡΤ, θα μπορούσα να πληροφορηθώ πόσο στοίχησαν εκπομπές όπως:
  "Στην υγειά μας", "Ταξιδεύοντας με τη Μάγια Τσόκλη" και κάτι αντιρατσιστικά σκουπίδια διά χειρός Αφροδίτης (Άφρα) Αλ Σάλεχ;

  • αιρετικός avatar
   αιρετικός @ ΒΙΣ 11/06/2013 23:36:56

   Να ρωτήσεις αυτούς που ψήφισες...

 27. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 11/06/2013 23:31:35

  Χάσαμε την ΕΡΤ, αλλά μας έμεινε ο μονοπύθμενος και κάμποσοι απύθμενοι.

 28. xxrr avatar
  xxrr 12/06/2013 00:30:47

  Είναι αλήθεια οτι τα ιδιωτικά κανάλια δεν έχουν άδεια; Καλά έκανε η κυβέρνηση με την ΕΡΤ. Πρέπει να μπεί ένα τέλος σ' αυτή τη σπατάλη του δημοσίου χρήματος. Αλλά να υπάρχουν και ιδιωτικά χωρίς άδεια λειτουργείας!!!!!!!! Καφενείο χωρίς άδεια δεν γίνεται. Ιδιωτική τηλεόραση γίνεται;

  • Pel avatar
   Pel @ xxrr 12/06/2013 01:21:25

   Όταν ξυπνήσεις κι εσύ και καταλάβεις τι ρόλο παίζουν τα ιδιωτικά κανάλια, τι ρόλο οι κυβερνόντες που μας έφεραν εδώ και τώρα κάνουν τους σωτήρες και τι ρόλο οι φασίστες, τότε θα απαντήσεις μόνος σου στις ερωτήσεις σου

 29. someone avatar
  someone 12/06/2013 00:33:54

  χανουμε την ΕΡΤ αλλα τωρα θα βλεπουμε ΑΡΤ χερι χερι (χουφτα χουφτα) πανελλαδικα

  • new.fe avatar
   new.fe @ someone 12/06/2013 00:37:32

   +++

  • Ανεμολόγιο avatar
   Ανεμολόγιο @ someone 12/06/2013 11:01:48

   ..Kαι δάχτυλο δάχτυλο να πει κανείς, μέσα είναι.

 30. new.fe avatar
  new.fe 12/06/2013 00:35:57

  Παντως τα ιδωτικα καναλια σταθηκαν στο υψος της μερας.....και δεν εδειξαν τιποτα .σαν τα καναλια του ερντογαν απεναντι που δειχνουν ντοκιμαντερ με πιγκουινους.

 31. Μεγαλες στιγμες avatar
  Μεγαλες στιγμες 12/06/2013 00:51:43

  Κριμα και μολις εχθες εστειλα κατι ζωγραφιες στο Ουρανιο τοξο!!

  • DebbyTant avatar
   DebbyTant @ Μεγαλες στιγμες 12/06/2013 01:15:21

   Αργησες..

 32. Γιάννης avatar
  Γιάννης 12/06/2013 01:29:17

  Ήθελα να ήξερα ποιός σχεδιάζει τις κινήσεις της Ν.Δ.! Με κάτι τέτοια την βλέπω κυβέρνηση σε 20 χρόνια πάλι! Θα γίνει νεκρανάσταση κανενός ΑΓΠ: "Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά" :( :( :(
  Αυτογκόλ από τα λίγα. Δεν μιλώ για την ανάγκη να εξορθολογισθεί και αυτό το καρκίνωμα, μιλώ για την ήττα σε επικοινωνιακό επίπεδο! Αν έδειχνε τέτοια αποφασιστικότητα και στην λαθρομετανάστευση ή στην φορολόγηση των μεγαλοαπατεώνων θα έπαιρνε 50%! Αχ, μας έρχεται ο Αλέξης!

  • tasos1 avatar
   tasos1 @ Γιάννης 12/06/2013 13:01:27

   Μη βιάζεσαι Γιάννη... Δεν παθαίνει τίποτα κανένας τηλεθεατής, από έλλειψη "έγκυρης" ενημέρωσης από την κ. Τσαρλαμπά...

 33. Μεγαλες στιγμες avatar
  Μεγαλες στιγμες 12/06/2013 03:44:36

  Οι παρουσιαστες της ΕΡΤ ομως ειναι υπερ-αξιοι της μοιρας τους!!!
  Σκεψου λοιπον ποσα περισσοτερα κερδη θα ειχε χωρις τα συμβολαια τους.-

 34. greekfournaris avatar
  greekfournaris 12/06/2013 03:52:14

  Veni, vidi, vici, είχε πει και ο Μιχαλολιάκος μετά τις εκλογές. Είμαι ο μόνος που βλέπω ομοιότητα με το σχόλιο σας?

  • Μαθηματικός avatar
   Μαθηματικός @ greekfournaris 12/06/2013 17:58:48

   Δυστυχώς όχι αγαπητέ !!

 35. giorgos avatar
  giorgos 12/06/2013 06:22:43

  -Οι επομενοι χαραμοφαηδες και κρατικοδιαιτοι ποιοι ειναι?
  -Δεν με ενδιαφερει.Αρκει να μην ειμαι εγω.

 36. Ατσαλάκωτος avatar
  Ατσαλάκωτος 12/06/2013 09:20:39

  Είχα όλη τη νύχτα φαγούρα , ένοιωθα τσιμπήματα και όλο μου το σώμα γέμισε κοκκινάδες και εξανθήματα.
  Ψύλλοι πολλοί ψύλλοι στο σπίτι.
  Την άλλη μέρα το πρωί, αποφάσισα και έβαλα φωτιά στο σπίτι για να απαλλαγώ από τα ενοχλητικά αυτά ζωύφια!
  Τι λέτε εσείς καλά έκανα?.
  Τη θεώρησα την πράξη μου αυτή σαν μια σωστή, επιβεβλημένη και ρηξικέλευθη ενέργεια.
  Κάτι σαν αυτά που έκανε ο Σαμαράς με την ΕΡΤ
  Η ΕΡΤ (παλαιότερα ΕΙΡ) δεν είναι μόνο οι κηφήνες, οι κομματικά ευνοούμενοι και τα λαμόγια όλων των αποχρώσεων.
  Είναι ένας από τους ΘΕΣΜΟΥΣ για αυτή την χώρα.
  Είναι μια ΜΝΗΜΗ, ένα σφίξιμο καρδιάς..
  Με την πτώση των οχυρών του Ρούπελ και την κάθοδο των ναζιστικών στρατευμάτων στην πρωτεύουσα, ακούγεται από ραδιοφώνου τότε ετούτο:
  «Εδώ ελεύθεραι ακόμα Αθήναι…
  Έλληνες! Οι Γερμανοί εισβολείς ευρίσκονται εις τα πρόθυρα των Αθηνών.
  Αδέλφια! Κρατήστε καλά μέσα στην ψυχή σας το πνεύμα του μετώπου.
  Ο εισβολεύς εισέρχεται με όλας τας προφυλάξεις εις την έρημον πόλιν με τα κατάκλειστα σπίτια.
  Έλληνες! Ψηλά τις καρδιές!
  Και τι να ξεχάσει κανείς?
  :Την επάνοδο της Δημοκρατίας, τα τραγούδια που ακούγαμε παιδαρέλια από το μοναδικό και ένα μόνο ίσως ραδιόφωνο στα μικρά και ορεινά χωριά μας..
  Τα τόσα πολιτισμικά μας κεφάλαια
  Μίκης Θεοδωράκης, Μάνος Χατζηδάκης, Ξαρχάκος., Μούτσης και τόσοι άλλοι πολλοί ακόμη.
  Εκείνο το θέατρο της Τετάρτης που ακουμπούσε αυτή στο ραδιόφωνο όλη η Ελλάδα.
  Τι να πρωτοθυμηθείς τι να ξεχάσεις!!
  Είναι η Ιστορία της ενημέρωσης, της ψυχαγωγίας και του πολιτισμού του Λαού μας
  Το πραξικοπηματικό κλείσιμο της ΕΡΤ, μας δίνει την εντύπωση ότι έσβησε η εθνική- πατριωτική μας μνήμη και επικυρίαρχη πλέον είναι η επιτροπεία των δανειστών με αρχιπρέτορα έναν συμπαθή αλλά μέτριο πολιτικό, τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά..
  Αν η Ελλάδα μας σε τέτοιους δύσκολους και περίεργους καιρούς κυβερνιέται έτσι, λυπάμαι αλλά.
  Ζήτω που καήκαμε..
  Να εξυγιάνουν εκ βάθρων τα κακώς κείμενα, ΝΑΙ
  Αλλά να αποφασίζουν και να διατάζουν έτσι με ιταμότητα και αποκοτιά,
  ΟΧΙ ποτέ.

 37. αλέξανδρος πιστοφίδης avatar
  αλέξανδρος πιστοφίδης 12/06/2013 09:38:46

  Με την ίδια λογική έκλεισαν το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου. Με την ίδια λογική θα πρέπει να κλείσουν όλες τις δημόσιες βιβλιοθήκες. Αν είναι συνεπείς, με την ίδια λογική θα πρέπει να κλείσουν τα δημόσια πανεπιστήμια και γιατί όχι και τα δημόσια σχολεία. Χθες βράδυ χρειάστηκε να πάω στα επείγοντα του Ευαγγελισμού για ένα σοβαρό πρόβλημα. Εικόνες ντροπής. Θα πρέπει να κλείσουν κι αυτό το μαγαζί και γιατί όχι όλα τα δημόσια νοσοκομεία. Να διαγραφούν απ’ τα λεξικά ακόμα και οι λέξεις «δημόσιο αγαθό», «κοινωνία» «αλληλεγγύη», κ.λ.π.. Φτάνει πια με τη δικτατορία αυτής της ευτελούς και διεφθαρμένης τάξης που εγκατεστημένη στη γη όπως η ακαθαρσία της φύσης, δεν είναι σε θέση να ζήσει παρά μόνο με τον ιδρώτα του προσώπου της. Αρκετά την έχουμε πληρώσει. Εχεις λεφτά, έχεις παιδεία, έχεις υγεία, έχεις πολιτισμό. Δεν έχεις λεφτά, να πας στο διάολο. Εδώ διακυβεύεται το μέλλον της χώρας. Ετσι κι αλλιώς γίναμε πολλοί πάνω στη γη.

  • WY avatar
   WY @ αλέξανδρος πιστοφίδης 12/06/2013 11:42:01

   Εσύ Αλέξανδρε,μάλλον στήν Γερμανία θά ζούσες τά τελευταία 35 χρόνια καί ξαφνικά(!!!!!)εξεπλάγης μέ αυτά πού είδες/αντιμετώπισες καί πού εμείς τά αντιμετωπίζαμε/-ουμε συνεχώς στήν καθημερινότητά μας,όλα αυτά τά χρόνια.
   Όλοι μας αίφνης/μόλις χθές ξυπνήσαμε, από τόν Νήδυμον ΄Υπνον μας!!

 38. greekboy avatar
  greekboy 12/06/2013 09:39:09

  θα κανει το ιδιο ο Σαμαρας και με τις Ανεξαρτητες αρχες? Γιατι ειναι ακριβως ιδιες περιπτωσεις με την ΕΡΤ και χειροτερα γιατι επηρεαζουν την οικονομια της χωρας και τις ζωες ολων μας. Τουλαχιστον η ΕΡΤ δεν εκανε κακο σε κανενα μας άμεσα..

 39. yianna avatar
  yianna 12/06/2013 10:02:30

  Μα όποιο οργανισμό και να έκλειναν οι ίδιες αντιδράσεις θα υπήρχαν. Εδώ δεν θέλουμε να σπάσουμε αυγά, εδώ θέλουμε να είναι όλα δημόσια να πληρώνουμε οι λίγοι και να απολαμβάνουν όλοι, να δανειζόμαστε υπέρμετρα.
  Όμως αυτά παρήλθαν ανεπιστρεπτί, ελέω Τρόικας.
  Βρίζουμε από όλες τις παρατάξεις την κομματοκρατία αλλά όταν κάποιος πειράξει τα κάστρα της ξεσηκώνονται πέντε δέκα χιλιάδες και έχοντας τα μέσα με το μέρος τους, νομίζουμε ότι ήρθε η συντέλεια.
  Σας πληροφορώ κύριοι ότι 300 εκατ. για 2,656 εργαζόμενους είναι πάρα πολλά χρήματα, και για να το μεταφράσω σε δρχ είναι 100,000,000,000.
  Εκατό δισεκατομμύρια για την ΕΡΤ, ποιός θα τα έδινε και χωρίς να υπάρχει απολογισμός?Οι εργαζόμενοι θα αξιολογηθούν και θα επαναπροσληφθούν, είναι κακό αυτό?
  Όλα τα άλλα που αναφέρονται στα προηγούμενα σχόλια είναι δευτερεύοντα.
  Το πρωτεύον είναι ότι το κράτος πρέπει να εξοικονομήσει χρήματα, δεν γίνεται να κόβονται μισθοί και συντάξεις και το 60% του επιστημονικού δυναμικού της Χώρας να είναι άνεργο.
  Και σας πληροφορώ ότι εάν ανατρέξτε στα διάφορα blogs ελάχιστοι είναι αυτοί που εκφράζουν τη συμπαράστασή τους.
  Να βγεί ο Σαμαράς στη Βουλή και να τους τα ψάλει έξω από τα δόντια.

 40. ορεσείβιος avatar
  ορεσείβιος 12/06/2013 10:06:11

  Δεν υπάρχουν δάκρυα για την ΕΡΤ έξω ,στον πραγματικό κόσμο..
  Ξέρετε γιατί?
  Γιατί κανείς δεν θα αντιληφθεί την διαφορά. Οταν για 2-3 μήνες διάφοροι επαναστατοσυνδικαλισταραίοι εκεί μέσα ,έκλειναν ουσιαστικά την ερτ, σταματώντας τις ειδήσεις και τις ζωντανές εκπομπές για πλάκα και ο κόσμος συνηθιζε την ιδέα ότι η ερτ δείχνει επαναλήψεις και τσιφτετέλια πολιτισμικά,είναι σίγουρο ότι σήμερα πέραν των υπαλλήλων της κανείς άλλος δεν θα νοιώσει την απώλεια.
  Εκτός του αρναούτογλου με το δελτίο καιρού,όλα τα υπόλοιπα ήταν για τ'ανάθεμα.
  Δημοσιογραφίσκοι της συμφοράς ,αφισσοκολητές και πααρτρεχάμενοι που έπρεπε να βολευτούν απο το σύστημα.
  Οταν ξανανοίξει ,που θα ξανανοίξει,οι ίδιοι σημερινοί επαναστάτες θα τρέχουν να γλύφουν τους πολιτικούς να ξαναδιοριστούν, το ξέρουν το κόλπο.
  Είναι όντως πολιτκή κίνηση υψηλού ρίσκου..Βέβαια δεν θα ρίξουμε την κυβέρνηση κιόλας για μια κωλοτηλεόραση που θα έλεγε ο αέίμηστος ευάγγελος,αλλά μήπως ο τωρινός ευάγγελος αυτό δεν ψελλίζει?
  Αν σεν προχωρήσει σε αποφασιστικές κινήσεις η κυβέρνηση και σε άλλους τομείς, θα χαθεί μέσα στις γραφειοκρατικές λεπτομέρειες...
  Αν αφεθεί το σύστημα, ακόμη 2 χρόνια θα μελετά αναδιαρθρώσεις ,ανακατατάξεις και διάφορα αστεία ώστε να μην αλλάξει ούτε ο καιρός μέσα στο μπαχαλιστάν μας.
  Να ξανανοίξει πάλι η ΕΡΤ με νέα δομή, νέους όρους και συνθήκες .Αν ξαναγίνει παραμάγαζο και βολευτήριο κηφήνων τελείωσε και η ερτ και η κυβέρνηση και φοβάμαι και χώρα.
  Απλά είναι τα πράγματα αδέρφια.
  Οσο για τα πολυτεχνεία και τις επαναστάσεις είναι αστειότητες..Ούτε οι υπάλληλοι που δουλεύουν εκεί δεν μπόρεσαν να συγκεντρωθούν..Και όσο εμφάνιζαν οι παραζαλισμένοι δημοσιογράφοι τους γνωστούς αγωνιστές απο το μετρό,την δεή (δεν τον είδα αυτόν για να πω την αλήθεια)΄τόσο περισσότερο δικαίωναν την λύση της κυβέρνησης.
  Η δε συμπαράσταση με απεργία δημοσιογράφων στα άλλα κανάλια ήταν πραγματικά αριστούργημα..Αντε και διαρκείας.
  Κάθε θάμα τρείς μέρες...Πέρασε μία μέρα και είναι σαν να έπεσαν οι κεραίες..Σε δυό μέρες όλα θα έχουν ξεχαστεί...Οι επαναστάτες θα τρέχουν να πιάσουν θέση και κονέ για την νέα δομή, τα κόμματα θα κανονίζουν ποσοστά, οι βουλευτές θα πάνε δακοπές και τον οκτώβριο που θα κυρηχθεί η επανάσταση η ερτ θα είναι σε λειτουργία .
  Ε, θα ρίξουμε την κυβέρνηση για μια κωλοτηλεόραση..που δουεύλει και μάλιστα ρολόι? Και με δικά μας παιδιά?
  Την καλημέρα μου απο τα βουνά.

 41. NK avatar
  NK 12/06/2013 10:11:55

  Έπρεπε να έχει κλείσει πριν κοπεί η πρώτη σύνταξη. Πριν μείνει η αστυνομία και ο στρατός από καύσιμα και ανταλλακτικά. Πολύ σοβαρότερη υπόθεση είναι τα γενόσημα φάρμακα από την ΕΡΤ.

  Να προτείνω το άλλο άντρο κολλητών που κάνουν τον καλλιτέχνη με τα λεφτά ενός νοσοκομείου, το Εθνικό Κέντρο Κινηματογράφου για την συνέχεια.

  • αιρετικός avatar
   αιρετικός @ NK 12/06/2013 11:18:13

   Με τα λεφτά ενός νοσοκομείου... : Πόσα νοσοκομεία με σπατάλες θα κλείσουμε?...

   • NK avatar
    NK @ αιρετικός 12/06/2013 14:34:13

    Κανένα! Περιορισμό της σπατάλης. Απολύσεις των κηπουρών του Ευαγγελισμού, όχι των ακτινολόγων.

    Ιεράρχηση επιτέλους, η χώρα χρεωκόπησε και στέκεται μόνο χάρη σε δεκανίκια. Πριν κοπεί η πρώτη σύνταξη και τα περιπολικά γεμίζουν μόνο 25 ευρώ βενζίνη για κάθε περιπολία, έπρεπε να έχει κοπεί η χρηματοδότηση στα εξής:

    ΕΡΤ, ΜΚΟ, Αναπτυξιακή βοήθεια (συνήθεια πλουσίων αποικιοκρατικών χωρών), αεροσκάφη VIP, κρατικά αυτοκίνητα πλην υπουργικού συμβουλίου, αστυνομικοί-φύλακες πλην υπουργικού συμβουλίου, όλα τα στρατόπεδα νοτίως της Λάρισας και δυτικά της Κρήτης να συγχωνευθούν, όπως πάει να γίνει, Εθνικό Κέντρο Κινηματογράφου, Εθνικό Κέντρο Τσουνάμι και άλλα ων ουκ έστιν αριθμός.

    Ιεράρχηση λοιπόν με προτεραιότητες: Εθνική Άμυνα, Δημόσια Τάξη, Δημόσια Υγεία.

    Δεύτερες τη τάξει προτεραιότητες: Αποσυμφόρηση δικαστηρίων, αποστολή αλλοδαπών κρατουμένων στις χώρες τους και όχι αποφυλάκιση μετά από πέντε χρόνια για φόνους και βιασμούς. Οι δάσκαλοι κατά 90% στις αίθουσες.

    Τρίτη σειρά προτεραιοτήτων: Καμία κρατική επιχορήγηση σε : Ιδιωτικά θέατρα, ΜΚΟ, φίλους της Μουσικής, φίλους της monachus monachus, κινηματογραφικές ταινίες, έκδοση βιβλίων, ΠΑΕ, αθλητικές ομοσπονδίες, πολιτικά κόμματα, κτλ. Όποιος έχει ΧΟΜΠΥ τα ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΙ ΟΛΑΣ.

    ¨Οταν βάλεις τάξη σε αυτά, κόβεις και την πρώτη σύνταξη και συνταγογραφείς γεννόσημα.

    ΥΓ: Δεν ανήκω στο χώρο της υγείας.

 42. Bil avatar
  Bil 12/06/2013 11:23:03

  Συμφωνώ απόλυτα.

 43. Ατσαλάκωτος avatar
  Ατσαλάκωτος 12/06/2013 11:35:31

  Η οικονομικοδιοικητική κακοδαιμονία που έδερνε και δέρνει την ΕΡΤ τα τελευταία 40 χρόνια, δεν είναι πρόσχημα για να κλείνεις και να διαγράφεις τον ΘΕΣΜΟ και την Ιστορία της ενημέρωσης, της ψυχαγωγίας και του πολιτισμού του Λαού μας..
  Η επιχειρηματολογία του πρέπει να την σβήσουμε γιατί όζει σκανδάλων, ευνοιοκρατίας,υψηλού κόστους και αισχρού κομματισμού πανταχόθεν, είναι ρηχή, πεζή, φτηνιάρικη και δεν μας τιμά καθόλου.
  Γιαυτό σας έχουμε εκεί επάνω για να κάνετε μεταρρυθμίσεις να δώσετε λύσεις στα πλαίσια του δημοκρατικού μας Πολιτεύματος κύριοι Σαμαρο-Βενιζελο- Κουβέλη...
  Το "πονάει δόντι, κόβει κεφάλι" είναι έλλειψη πολιτικής βούλησης, ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ πέρα για πέρα και οδηγεί σε κακά ξεμπερδέματα.
  Εκείνο το "τρεις μέρες και πέρασε η μία..." να το ξεχάσετε...
  Η κατάσταση που ζούμε βρωμάει μπαρούτι και αρκεί ένα προσάναμμα (έναυσμα που έλεγαν οι αρχαίοι προγονοί μας) και μετά χαιρέτα μου τον πλάτανο…
  Δεν θα συμμαζεύεται η κατάσταση με τίποτε και οι δανειστές μας ύστερα θα πάρουν……(ας μη το πω)…
  Κρίσιμες στιγμές έστω και με αφορμή την ΕΡΤ.

 44. Στριφτόμπολας avatar
  Στριφτόμπολας 12/06/2013 11:50:59

  Οκ, φταίνε οι εργαζόμενοι για όλα όσα στον υπόλοιπο κόσμο θεωρούνται ότι είναι δουλειά της διοίκησης.
  Κι έχουμε ακόμα μαγαζιά - σφραγίδες, χωρίς προσωπικό, μόνο με διοικητικό συμβούλιο που δεν διοικεί απολύτως τίποτα, διορίζεται και πληρώνεται, που δεν μπορούν να καταργηθούν, υποθέτω γιατί δεν έχουν προσωπικό που να φταίει !

 45. Ο.Υ.Κ avatar
  Ο.Υ.Κ 12/06/2013 12:07:58

  (ΜΗΝ ΑΚΟΥΤΕ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ.ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ ΕΙΝΑΙ!!!!)
  Η μυστική συνάντηση των τριών αρχηγών το βράδυ της Κυριακής

  Σε συνάντηση που είχαν το βράδυ της περασμένης Κυριακής –η οποία κρατήθηκε μακριά από τη δημοσιότητα– ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ενημέρωσε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη σχετικά με την απόφασή του να κλείσει η ΕΡΤ.

  Πως τολμάνε τώρα ο Πάστορας και ο Βενιζέλος-αρχηγός ενός κόμματος που δεν πρόκειται να μπει στη Βουλή-να οδύρεται για το λουκέτο στη τηλεπαρακράτος της Αγίας Παρασκευής-εδώ που βολεύονταν δεκαετίες τώρα όλα τα βύσματα των κομμάτων;
  Άλλωστε δεν υπήρχε άλλος τρόπος. Αν απολύανε 1000 κηφήνες όσο ήταν ανοιχτό το παραμάγαζο θα είχε καεί το σύμπαν.
  Ο μόνος τρόπος ήταν αυτός.
  Τους καλούμε να κλείσουν άμεσα και το Κανάλι της Βουλής όπως επίσης και τις υπόλοιπες κρατικές γιάφκες που βολεύονται οι δημοσιογράφοι-κομματόσκυλα όλων των αποχρώσεων.
  Οι χαρακτηρισμοί με τις εξαιρέσεις ότι υπάρχουν και ικανότατοι δημοσιογράφοι αλλά δυστυχώς ούτε κάποιον από αυτούς είδαμε να υποβάλει παραίτηση εξαιτίας των άθλιων Μνημονίων τα κελεύσματα των οποίων μας παπαγαλίζουν 3 χρόνια τώρα κι ενώ οι συμπολίτες τους αυτοκτονούν...

  • αιρετικός avatar
   αιρετικός @ Ο.Υ.Κ 12/06/2013 13:26:42

   Μην λες "Μνημόνιο", φτου, κακή λέξη!

 46. Περικλής avatar
  Περικλής 12/06/2013 12:11:00

  Όταν θα δείχνει 24/7 το MEGA τούρκικα εδώ θα είσαι και θα κλαψουρίζεις όμως.

 47. Δημητρης Πανου avatar
  Δημητρης Πανου 12/06/2013 13:06:19

  πραγματικα διασκεδαζω με τη συμπεριφορα του αναπομειναντος ΠΑΣΟΚ(βλεπε ...εκρηξη Βενιζελου..)και της ΔΗΜΑΡ βεβαιως βεβαιως καραγκιοζηδες αμετανοητοι

 48. tpe avatar
  tpe 12/06/2013 13:11:15

  Σε κάθε περίπτωση το ΣΧΕΔΙΟ νόμου που κατατέθηκε σήμερα 12/06/2013, είναι απλά απαράδεκτο. Μας λέει κατάμουτρα, πως το πάρτι ΔΕΝ τελείωσε, απλά θα έχει άλλα χρώματα, άλλες πινελιές... Κρίμα γιατί πίστεψα για μια στιγμή πως κάτι πάει να γίνει.

 49. el greco avatar
  el greco 12/06/2013 14:17:44

  Δείτε τι αναφέρεται στην έκθεση του ΔΝΤ στο πλαίσιο της 4ης αναθεώρησης του μνημονίου.

  Greece: Fourth Review Under the Stand-By Arrangement and Request for
  Modification and Waiver of Applicability of Performance Criteria, July 2011


  Closure of non-essential public entities and agencies (0.5 percent of GDP).

  We have already made progress in this area, with some 4,500 entities closed or merged under the “Kallikratis” local government reform. The focus will now shift to the more than 1,500 public entities under line ministries and in the social security sector. We have already closed 77 of these entities and by mid-August we will pass legislation to close a further 40 small entities, merge 25 other small entities, and to close, merge or consolidate an additional 11 large entities with total current employment of 7,000 (including existing asset management companies; construction companies; and public television stations). “

 50. tassos avatar
  tassos 13/06/2013 00:24:25

  Ποιός, αλήθεια, θα άντεχε να ανοίγαμε αυτή τη ρημάδα την ταμπακιέρα για την ΕΡΤ. Θα την άντεχαν κυβέρνηση και όλοι οι προκάτοχοι; Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί. Η τα λέμε όλα ή τ΄ίποτε. Και πολλοί εδώ μέσα δεν θα ήθελαν ( η δεν θα άντεχαν) να ειπωθούν ΟΛΑ. Οπότε μιλήστε για ό,τι εσείς θέλετε και .....όνειρα γλυκά

 51. Nik avatar
  Nik 14/06/2013 06:19:04

  "εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι που έχασαν τη δουλειά τους αλλά που κανείς δεν ασχολήθηκε μαζί τους."

  Και πότε ήταν ο συνδικαλισμός υπέρ του αληθινού εργαζόμενου στην Ελλάδα;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.