#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
14/01/2008 20:02
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Για την καταπολέμηση της διαφθοράς πάμε Μέγαρο

 Έκκληση προς κάθε συνειδητό Έλληνα και Ελληνίδα: Όποιος έχει αίσθηση του χιούμορ, γερά νεύρα και δοκιμασμένες αντοχές, ας πάει απόψε μια βόλτα από το Μέγαρο Μουσικής. Για να παραβρεθεί στο κλείσιμο της ημερίδας που έγινε σήμερα εκεί με θέμα «Κράτος και Διαφθορά, πώς θα κόψουμε τον ομφάλιο λώρο». Στην οποία θα μιλήσουν μεταξύ άλλων αντιδιαπλεκομένων, υπο την αιγίδα της οικογένειας Αλαφούζου, οι κ.κ. Καραμανλής και Μητσοτάκης. Το ομολογούμε. Κανείς από εμάς εδώ δεν αντέχει να πάει. Αν και ο πειρασμός είναι πολύ μεγάλος, υπάρχουν πολλά μπαλκόνια στην περιοχή. Ας πάει λοιπόν κάποιος άλλος για να ακούσει όλους αυτούς τους κουστουμαρισμένους πολιτικούς, καθηγητές, δημοσιογράφους και λοιπούς μπάτλερ της διαπλοκής, αμέμπτου ηθικής όλοι τους, να εγγυώνται ενώπιον όλων των χορηγών τους ανεξαιρέτως, την αταλάντευτη βούληση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης να "εγκαθιδρύσουν" επιτέλους, διαφάνεια σε αυτή την ατίθαση χώρα. Για να πάρουμε κι εμείς οι υπόλοιποι, μια γεύση -μια ιδέα τέλος πάντων - για τα περισπούδαστα σχέδια και τις προτάσεις για την καταπολέμηση της διαφθοράς που θα ακουστούν εκεί μέσα στο γυάλινο "διαφανές"  Μέγαρο της Τέχνης και του Πολιτισμού αυτού του τόπου! Α, και μία παράκληση, ενημερώστε μας για τον καλύτερο, πειστικότερο, εντιμότατο, κύριο ομιλητή της βραδιάς. Και μετά μπορείτε να πάτε άφοβα για δείπνο στο Φουαγιέ των Μουσών.....

Υ.Γ. 1: Συγχωρέστε με για την απαιτητικότητα, αλλά πώς να αφήσω  στη μέση το playstation , και να τρέχω βραδιάτικα στο Μέγαρο....Γαμώ την ατυχία μου...!!

Υ.Γ. 2: Όσα συμβαίνουν αυτές τις ημέρες μεταξύ του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ , του ΒΗΜΑΤΟΣ και του MEGA, συμβαίνουν σε άλλη χώρα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. alexandra avatar
  alexandra 14/01/2008 20:26:45

  Διάβασα στο πρόγραμμα της ημερίδας, -νομίζω οτι αυτό θα πρέπει να συμβαίνει σε άλλο πλανήτη,το ονομα ΕΛΛΑΣ ειναι απλή συνωνυμία - τα ονόματα αυτής της ΜΚΟ. Δεν έχω τέτοιες υψηλές γνώσεις και γνωριμίες αλλα το Μπακουρης,νομίζω οτι πηγαίνει πάντα πακέτο με ολους αυτούς τους αγγελους της επιχείρησης καθαρά χέρια,απο την εποχή του ΑΘΗΝΑ 2004 και αυτών των διαφανών Ολυμπιακών, απο τότε ειχα να το ακούσω, το έριξαν στον ευγενή εθελοντισμό τελευταία, γι' αυτό και δεν ειχαν ακουστεί.Ναναι καλά γελάσαμε πάλι. Και ανησυχήσαμε για τα λεφτουδάκια μας αυτά των μεγάλων κουμπαράδων των ειδικών λογαριασμών.

 2. νικος avatar
  νικος 14/01/2008 21:47:53

  Γιάννης κερνά ,
  Γιαννάκης πίνει  Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας Χατζηγάκη με τη Διεθνή Διαφάνεια

  Μνημόνιο Συνεργασίας για την πραγματοποίηση της 13ης Διεθνούς Διάσκεψης της Διεθνούς Διαφάνειας στην Αθήνα (η οποία θα διαρκέσει τέσσερις ημέρες, από 30.10.08 έως 2.11.08) υπέγραψαν σήμερα το μεσημέρι ο υπουργός Δικαιοσύνης Σωτ. Χατζηγάκης και η πρόεδρος της Διεθνούς Διαφάνειας, Ιγκέτ Λαμπέλ.

  Το Μνημόνιο Συνεργασίας αφορά το σχεδιασμό, την οργάνωση και τη χρηματοοικονομική στήριξη για τη 13η Διεθνή Διάσκεψη της Διεθνούς Διαφάνειας στην Αθήνα, και υποδηλώνει, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, τη θέληση της ελληνικής κυβέρνησης να εμβαθύνει στη μελέτη και αντιμετώπιση των φαινομένων της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος, με συγκεκριμένες προτάσεις, πρωτοβουλίες και λύσεις.

  Παράλληλα, το υπουργείο Δικαιοσύνης θα προωθήσει για ψήφιση στη Βουλή την επικύρωση της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών κατά της Διαφθοράς, ώστε η Ελλάδα να αποκτήσει ένα μεγαλύτερο και σύγχρονο νομικό οπλοστάσιο για την αντιμετώπιση των θεμάτων αυτών.

  Στη 13η Διεθνή Διάσκεψη προβλέπεται η συμμετοχή περίπου 1.500 προσωπικοτήτων, περιλαμβανομένων αρχηγών κρατών, πρωθυπουργών, επιφανών εμπειρογνωμόνων σε θέματα λειτουργίας των δημοκρατικών θεσμών και θεσμικής κάλυψης για την προστασία τους από τις πρακτικές της διαφθοράς.

  Η προσέγγιση του περιορισμού και της πάταξης της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος στηρίζεται σε διμερείς και διεθνείς συμφωνίες και πρωτόκολλα, καθώς και σε ομάδες εργασίας, οι οποίες ετοιμάζουν σχέδια αντιμετώπισης ειδικών θεμάτων που άπτονται της διαφθοράς.

  Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, «η ελληνική κυβέρνηση αναγνωρίζοντας τον εξέχοντα ρόλο της Δικαιοσύνης σε αυτές τις προσπάθειες εξουσιοδότησε τον υπουργό Δικαιοσύνης να υπογράψει το Συμφωνητικό Συνεργασίας για την παραπάνω τριήμερη εκδήλωση και να αναλάβει εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης την υλοποίησή της, σε άμεση συνεργασία με τη Διεθνή Διαφάνεια Ελλάδος και τη Διεθνή Διαφάνεια, με έδρα το Βερολίνο».

  Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γ. Αλογοσκούφης, από την πλευρά του έχει εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση αυτού του έργου, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

  Παράλληλα, στη σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, με την πρόεδρο της Διεθνούς Διαφάνειας, Ιγκέτ Λαμπέλ, παρουσία του υπουργού Δικαιοσύνης, ο Χατζηγάκης γνωστοποίησε -όπως αναφέρει η ανακοίνωση- ότι θα προωθηθεί σύντομα από το υπουργείο Δικαιοσύνης η επικύρωση της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για την καταπολέμηση της διαφθοράς, με ειδικό νομοσχέδιο, από τη Βουλή.

  Σκοπός της Σύμβασης -πάντα σύμφωνα με την ανακοίνωση- είναι:

  α) Να προωθήσει και να ενισχύσει τα μέτρα για την πρόληψη και καταπολέμηση της διαφθοράς αποδοτικότερα και αποτελεσματικότερα.

  β) Να προωθήσει, διευκολύνει και υποστηρίξει τη διεθνή συνεργασία και τεχνική βοήθεια στην καταπολέμηση της διαφθοράς, καθώς επίσης και στην ανάκτηση περιουσιακών στοιχείων, και

  γ) Να προωθήσει την ακεραιότητα, την υπευθυνότητα και τη σωστή διαχείριση των δημοσίων υποθέσεων και της δημόσιας περιουσίας.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.