#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
22/03/2008 16:02
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Για ποιο «πάπλωμα» γίνεται ο καυγάς;

Νέος καυγάς ξέσπασε μεταξύ μπλογκς και κυριακάτικων εφημερίδων για τον ΟΠΑΠ (που μας έκοψε τη διαφήμιση),τον πρόεδρό του κ. Χατζηεμμανουήλ και την προ καιρού καταργηθείσα νομική υπηρεσία του. Ο καυγάς αφορά την απομάκρυνση του επικεφαλής της Νομικής Υπηρεσίας του ΟΠΑΠ κ Νίκο Τομαρά και την αντικατάσταση του από πρόσωπα εμπιστοσύνης του κ. Χατζηεμμανουήλ. Ο ένας κατηγορεί τον άλλο για την πρωτιά της «αποκάλυψης», την οποία είχε κάνει όμως από τις 4/2/2008 ο …Μιχάλης Καρχιμάκης του ΠΑΣΟΚ (διαβάστε την επερώτηση στα σχόλια).

Τα πραγματικά ερωτήματα πάντως αφορούν με ποιόν αντικατέστησε τον κ. Τομαρά, ο κ. Χατζηεμμανουήλ και γιατί ήταν αυτή η πρώτη του ενέργεια στον ΟΠΑΠ, με αφορμή μάλιστα τον …Σ. Κόκκαλη; Σημειώνουμε ότι οι επιθέσεις εναντίον της Νομικής Υπηρεσίας είχαν αρχίσει ταυτόχρονα με τις καταγγελίες εναντίον της σύμβασης – μαμούθ που υπέγραψε κατ’ εντολή του Μαξίμου ο ΟΠΑΠ με την ΙΝΤΡΑΣΟΦΤ λίγο πριν από τις τελευταίες εκλογές. Έχουν σχέση όλα αυτά με την προσεχή απελευθέρωση και του κρατικού τζόγου και το ενδιαφέρον αρκετών επιχειρηματιών; Και με την ευκαιρία: Ποια είναι η νομική εταιρεία την οποία προτιμούν ιδιαιτέρως τα Golden Boys του Μαξίμου; Μέχρι να ερευνήσουμε τις απαντήσεις διαβάστε τι έχουμε γράψει σχετικά:

http://www.blog.anti.gr/?p=1223

http://www.blog.anti.gr/?p=1009

http://www.blog.anti.gr/?p=658

(Η φωτογραφία είναι από το Πρώτο Θέμα της 23/12/2007 και έχει ενδιαφέρον)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Factorx avatar
  Factorx 22/03/2008 16:06:38

  ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

  Προς τους κ.κ. Υπουργούς
  Οικονομίας & Οικονομικών, Πολιτισμού και Δικαιοσύνης


  ΘΕΜΑ: «Οι ύποπτες αυθαιρεσίες του κ. Χατζηεμμανουήλ στην ΟΠΑΠ ΑΕ, εκλεκτού GOLDEN BOY του “Συστήματος Καραμανλή”, για άλλη μια φορά εκφράζονται μέσα από την σκόπιμη κατάργηση της Νομικής Υπηρεσίας της ΟΠΑΠ Α.Ε. και την:
  (α) ύποπτη οικιοθελή αποχώρηση του επικεφαλής της Νομικής Υπηρεσίας, με ιδιωτικό συμφωνητικό, με ρήτρες εχεμύθειας για την καταβολή σε αυτόν ποσού 1,5 εκ. Ευρώ, και (β) την αυθαίρετη πρόσληψη, με παχυλές αμοιβές, στην θέση του καταργηθέντος πολυμελούς οργάνου (Νομική Υπηρεσία), ενός και μόνο δικηγόρου - στην νεοσύστατη, αλλά μη προβλεπόμενη στις διατάξεις του Οργανισμού, θέση Νομικού Συμβούλου Διοίκησης – ο οποίος είναι ταυτόχρονα και αμειβόμενο μέλος του Δ.Σ. της ΟΠΑΠ Α.Ε., άρα και ελέγχων και ελεγχόμενος»

  Στα χνάρια της «Ζαχοπούλειας γαλάζιας διαχείρισης» της δημόσιας εξουσίας, η νέα διορισμένη από την Κυβέρνηση Διοίκηση της ΟΠΑΠ Α.Ε., με επικεφαλής τον Πρωθυπουργικό εκλεκτό ΚΑΜΠΑΛΕΡΟ, κ. Χατζηεμμανουήλ, προβαίνει σε μια πρωτοφανή απόφαση κατάργησης ολόκληρης της Νομικής Υπηρεσίας της ΟΠΑΠ Α.Ε., μια απόφαση που ελήφθη στις 21 Νοεμβρίου 2007 και που, αφού κρίνει ανεπαρκή μια Νομική Υπηρεσία που λειτουργούσε απρόσκοπτα για δεκαετίες χωρίς να έχουν διαπιστωθεί προβλήματα, μεταβιβάζει το σύνολο των εξουσιών νομικού ελέγχου και των αρμοδιοτήτων ενός πολυμελούς οργάνου σε ένα και μόνο πρόσωπο! Το πρόσωπο αυτό τοποθετείται στην πανίσχυρη θέση του Νομικού Συμβούλου Διοίκησης, η οποία συστάθηκε με την ίδια απόφαση, παρά το γεγονός ότι καμία κανονιστική διάταξη που αφορά τη λειτουργία της ΟΠΑΠ Α.Ε. δεν αναφερόταν σε τέτοια θεσμοθετημένη θέση για τα νομικά θέματα του Οργανισμού! Στη θέση λοιπόν αυτήν τοποθετήθηκε το εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. κ. Δημήτριος Παναγέας, στέλεχος της Κυβερνώσας παράταξης και προσωπικός φίλος του εκλεκτού του Πρωθυπουργού κ. Χατζηεμμανουήλ, συνεργάτης του και από τα Ολυμπιακά Ακίνητα. Ο νέος Νομικός Σύμβουλος Διοίκησης αποφασίστηκε να διατηρήσει και τα καθήκοντά του ως εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ., καθώς και την σχετική αμοιβή που προστίθεται στα 8.000 Ευρώ, με πλήρη κάλυψη των ασφαλιστικών του εισφορών που θα λαμβάνει το εν λόγω πρόσωπο από την ΟΠΑΠ Α.Ε., αυξάνοντας τις συνολικές μηνιαίες του αποδοχές στο παχυλό ποσό των τουλάχιστον 10.000 Ευρώ το μήνα....

 2. Frixos13 avatar
  Frixos13 22/03/2008 17:27:00

  Τι έγινε σταμάτησε την μπιρίμπα ο Σωκράτης με τον Βαρδή; Τον Καραμανλή δεν τον ρώτησαν; Ο Αντωνόπουλος της ΙΝΤΡΑΚΟΜ γιατί βγαίνει δεξιά και αριστερά και δίνει συνεντεύξεις;

 3. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 22/03/2008 19:33:13

  Κάποτε πήγα σε μια δημόσια υπηρεσία να επισκεφτώ μια συγγενή μου επειδή περνούσα κάτω από το κτίριο. Εκεί που μιλούσαμε μπαίνει μέσα ένα τύπος κάτι της λέει και φεύγει. Μου λέει μετά η συγγενής. Δικηγόρος ο τύπος μόλις διορίστηκε. Έχει διδακτορικό και μεγάλο γραφείο στο Κολωνάκι. Πόσα παίρνει τη ρωτάω. Γύρω στα 1500 μου λέει. Καλά λέω με γραφείο στο Κολωνάκι και έρχεται εδώ για 1500 ευρώ?

  Μετά κουβεντιάζω με ένα φίλο που είναι ο ίδιος δικηγόρος και του εξέφρασα τον προβληματισμό μου. Μου λέει ο φίλος. Ρε ο τύπος εκεί δεν πήγε για τα 1500 Ευρώ. Έψαχναν να βρουν άνθρωπο εμπιστοσύνης για να κάνουν τις βρωμιές και γι αυτό τον προσέλαβαν. Και σκέφτομαι εγω ο αφελής ότι το ίδιο μάλλον γίνεται και με τον ΟΠΑΠ. Επειδή όλα θα περνάνε από το δικηγόρο έβαλαν ένα δικό τους. Και το επιδίωξαν με κάθε τίμημα.

  Σε μια εταιρία αν σε κάνουν διευθυντή είσαι διευθυντής μόνο της εταιρίας. Στην Ελλάδα είσαι όλου του κράτους. Μια παρέα λαμογιών μας έκατσε στο σβέρκο και κλέβει.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.