07/09/2007 11:14
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Για ποιους ζήτησε άνοιγμα λογαριασμών ο Ζορμπάς

Συνεχίζοντας τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των ομολόγων, η εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ» κάνει σήμερα ευρεία αναφορά  στο αποκαλυπτικό δημοσίευμα του σημερινού τεύχους του «Αντί» για τα φυσικά και νομικά πρόσωπα το άνοιγμα των λογαριασμών των οποίων ζήτησε η Αρχή του Γ. Ζορμπά. Η Αρχή έχει ζητήσει το άνοιγμα των λογαριασμών εννέα προσώπων, τα οποία συνδέονται με το ομόλογο του ΤΣΠΕΑΘ και τη χρηματιστηριακή «Τρωίλος», με έδρα την Κύπρο. Η Αρχή διερευνά επίσης τους λογαριασμούς 14 εταιριών, οι οποίες εδρεύουν στο εξωτερικό και την Ελλάδα. Επτά από αυτές έχουν έδρα στα Virgin Islands, πασίγνωστα διεθνώς ως «φορολογικοί παράδεισοι» και βάση off shore εταιριών για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος. Τα εννέα πρόσωπα είναι:

Παστελάκος Δ. Φέρεται ως ο ιθύνων νους πίσω από την Tρωύλος.
Παστελάκου Ειρήνη. Σύζυγος του προηγουμένου
Ζωή Μπασπανέλου. Στενή συνεργάτρια του προηγουμένου, η οποία φέρεται επίσης να ελέγχει μαζί του την Tρωύλος
Καπράνος Ν. Πρόεδρος του ΤΣΠΕΑΘ.

Δεσποτόπουλος Ν. Παιδικός φίλος του κ. Καπράνου, με τον οποίο είχε διορισθεί από τη ΝΔ στο Νοσοκομείο Μεταξά του Πειραιά.
Πατέλη Αικατερίνη. Σύζυγος του προηγουμένου
Τρουλινός Αριστοτέλης – Αντώνης. Μέλος του ΔΣ σε Tρωύλος. και της «Ευρωπαϊκής Ελληνικής Αναπτυξιακής» που επίσης ελέγχεται από τον κ. Παστελάκο. Όταν η ΝΔ ήταν στην αντιπολίτευση ήταν στέλεχος του Οικονομικού Τομέα της ΝΔ, υπό τους Πέτρο Δούκα και Γιώργο Κουρή, που εμπλέκονται άμεσα στην υπόθεση των ομολόγων ως υφυπουργός και ΓΓ του υπουργείου Οικονομικών. Μετά τις εκλογές του 2004 τοποθετήθηκε στο διοικητικό συμβούλιο του ΟΔΔΥ και στην επενδυτική επιτροπή της θυγατρικής εταιρείας «Διαχείριση Αμοιβαίων Κεφαλαίων», που έχουν συστήσει από κοινού το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και τα ΕΛΤΑ.
Πούλιος Βασίλειος. Φέρεται ως στενός συνεργάτης του Παστελάκου

Κυριακόπουλος Κ . Στέλεχος της τράπεζας PROTON.

Μεταξύ των εταιρειών είναι και οι εξής:

Τρωϋλος ΚΕΠΕΥ, με έδρα τη Λευκωσία

Troilos Securities, με έδρα επίσης τη Λευκωσία

CROZANA INVESTMENTS, Virgin British Islands
ZEDITA INVESTMENTS, Virgin British Islands

Σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ, στην DRESDNER ΒΑΝΚ (SCHWEIZ) AG και σε λογαριασμούς των δύο τελευταίων off shore εταιρειών κατατέθηκε στις 19 Μαρτίου 2007 ένα εκατομμύριο ευρώ, ενώ στην ίδια τράπεζα, στις 24 Ιουλίου 2006, κατατέθηκαν 150.000 ευρώ σε δύο φυσικά πρόσωπα, των οποίων η εφημερίδα αναφέρει μόνο τα αρχικά τους: «ΔΠ» και «ΚΚ». Ποιοι είναι και που οδηγούν;

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.