26/10/2011 08:50
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Για ποιά αξιοπιστία μιλά ο κ. Παπανδρέου;

Για αξιοπιστία μιλά ασταμάτητα ο Γ. Παπανδρέου και οι υπουργοί του. Οτι έχουμε ανακτήσει την αξιοπιστία μας στο εξωτερικό, ότι η Ελλάδα έχει πλέον «πρόσωπο» στο εξωτερικό και άλλα τέτοια τσιτάτα που ούτε οι ίδιοι δεν τα πιστεύουν.

Χαρακτηριστική είναι η έρευνα των Βιομηχάνων της Βορείου Ελλάδος που ούτε λίγο ούτε πολύ δείχνει ότι οι Ελληνες στο εξωτερικό αντιμετωπίζονται με τον χειρότερο τρόπο. Μπαταχτζήδες, αναξιόπιστους και κακοπληρωτές είναι ίσως τα λιγότερα κοσμητικά επίθετα που μας στολίζουν ενώ όσο πλησιάζει και το κούρεμα τόσο χειρότερη γίνεται η κατάσταση.

Η έρευνα που έγινε στους Ελληνες εξαγωγείς, την τελευταία ελπίδα της οικονομίας για ανάκαμψη δείχνει ότι πάνω από επτά στους δέκα (ποσοστό 72,8%) δηλώνουν ότι οι ξένοι προμηθευτές έχουν διαφοροποιήσει τους όρους πληρωμής. Δηλαδή:
Πολλοί εξαγωγείς αναγκάζονται να προεξοφλούν άμεσα τις οφειλές τους προς τους ξένους (αλλά και προς τους Έλληνες) συνεργάτες τους, που δεν είναι πλέον ιδιαίτερα πρόθυμοι να προσφέρουν εκπτώσεις.
Ερωτηθέντες αν οι δυσκολίες στις συναλλαγές τους με τους προμηθευτές οφείλονται στον πιστωτικό κίνδυνο της επιχείρησης ή της χώρας, πάνω από εννέα στους δέκα (92%) απάντησαν το δεύτερο.
Το 82,1% διαπιστώνει γενικότερη αλλαγή της αντιμετώπισης των προμηθευτών απέναντι στην επιχείρησή τους, μετά την εκδήλωση της οικονομικής κρίσης.
Απαντώντας σε ερώτηση, σχετικά με το αν διαφοροποιήθηκαν -σε βάρος τους- οι όροι πληρωμής προς τους προμηθευτές τους την τελευταία διετία, το 72,8% των επιχειρηματιών απάντησε «ναι» για τους προμηθευτές εξωτερικού. Σε ό,τι αφορά τους προμηθευτές του εσωτερικού, το ποσοστό ήταν ακόμη υψηλότερο (75,3%).
Σε ερώτηση αναφορικά με το αν συνεχίζουν να επιτυγχάνουν κάποιο ποσοστό έκπτωσης σε περίπτωση ολικής εξόφλησης της παραγγελίας τους, πάνω από τους μισούς (53,7%) απάντησαν «όχι» για τους προμηθευτές του εξωτερικού. Στην περίπτωση των προμηθευτών εσωτερικού, ωστόσο, σχεδόν το 70% των ερωτηθέντων απάντησε «ναι».
Αναφορικά με το ποιες μεθόδους πληρωμής χρησιμοποιούν οι επιχειρήσεις σήμερα για την εξόφληση των προμηθευτών εξωτερικού, το 53,7% δήλωσε ότι κάνει άμεση προεξόφληση του 100% του ποσού. Ποσοστό 36%-37% δήλωσε ότι χρησιμοποιεί εξίσου τις μεθόδους προκαταβολής, ανοικτού λογαριασμού και πληρωμής έναντι φορτωτικών εγγράφων.

Θα πρέπει να είναι πολλοί περήφανοι στα οικονομικά και παραγωγικά υπουργεία μ' αυτή την κατάσταση. Μια κατάσταση που είναι συχνή ακόμη και για τους Ελληνες τουρίστες στο εξωτερικό οι οποίοι αντιμετωπίζονται ως λαμόγια, κακοπληρωτές, αποτυχημένους, κλέφτες των χρημάτων των Ευρωπαίων και άλλα πολλά.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. φωνη avatar
  φωνη 26/10/2011 08:58:46

  Μιλάει για την αξιοπιστία του αξιόπουστα.
  http://www.youtube.com/watch?v=i_6KMqxUEFE

 2. Εν χρω! avatar
  Εν χρω! 26/10/2011 09:25:26

   
  Εν χρω κεκαρμένος
   
  Εν χρώ κεκαρμένος θα γυρίσεις ….
  Εν χρώ!
  Με το βλέμμα σου άδειο
  και το πρόσωπο  κρύο,
  Ωχρό!
   
  Στους διαδρόμους του  κόσμου
  γυρνάς…
  Τους μιλάς και δειλά σαν χαμένος
  μιλάς!
  Σε φιλούν και στον ώμο στοργικά
  σε κτυπούν…
  Σαν τα όρνια, μ’ ανοιχτά τα φτερά,
  που σιμώνουν πεσμένους,
  τις σάρκες περιμένουν να σκίσουν
  το μεδούλι να πιουν!
  Ένα μόνο ζητάνε να δουν!
  Πεθαμένους!
   
  Σε κοιτώ!
  Σε λυπάμαι!
  - Είσαι εκεί γιατί έτσι μπορείς
  ή
  γιατί σ΄ έχουν βάλει ΑΥΤΌ να το κάνεις;
  Σε ρωτώ μεσ΄ στα μάτια κοιτώντας τα άδεια…
  Και αυτό που θωρώ με τρομάζει
  Σε κοιτώ...
  Σε φοβάμαι!
   

 3. madprof avatar
  madprof 26/10/2011 10:44:21

  Ό,τι υπήρξε ο Δ. Ιωαννίδης για την Ελλάδα και την Κύπρο Ιστορικά, διαφαίνεται να υπάρξει ο Γαπ της Σημερινής Τραγωδίας!

  • madprof avatar
   madprof @ madprof 26/10/2011 10:52:39

   Η νομενκλατούρα των ΚομματοΣκυλοΕπιχειρηματοΕργολαβοΜηντιάδων και οι ΤατιανοΤσιτσιολινοΔημοσιογραφοπαπαγάλοι τους όπως και οι βολεμένοι ΚουλτουρΑγάδες της υποταγής, φέρουν τεράστιες ευθύνες για την κατάληξη της χώρας και το πολιτικό-κοινωνικό-υπαρξιακό αδιέξοδο των πολιτών και την κοινωνική διάλυση!

 4. Σταύρος avatar
  Σταύρος 26/10/2011 11:59:05

  Πιστεύω να αναγνωρίζεις ότι ο Ιωαννίδης το έκανε εξαπατημένος και "καλή τη προθέσει".
  Ο Γεώργιος Ανδρέα Παπανδρέου και οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ διαπράτουν το ένα Νομικό και Συνταγματικό "ατόπημα" μετά το άλλο είς γνώση τους και εν πλήρει συνειδήσει.

  Ο πρώτος θα μπορούσε να ισχυριστεί, "εξαπατήθειν"!
  Οι δεύτεροι τι να πουν, αφού έχουν ήδη δηλώσει, ότι ξέρουν τι ψηφίζουν και το κάνουν με βαριά καρδιά. Ότι το είχαν προαποφασίσει την υπαγωγή στο ΔΝΤ. Ότι είμαστε διεφθαρμένοι, κλέφτες και τεμπέληδες.
  Ότι παραχωρούν Εθνική Κυριαρχία στην προσπάθεια να μείνουν λίγο καιρό ακόμα στους Υπουργικούς και άλλους θώκους. Και όσα άλλα γνωστά.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Σταύρος 26/10/2011 12:07:04

   Μάλλον δεν έχουν αποφασίσει ακόμα αν ξέρουν ή όχι τι ψηφίζουν. Όταν ο Ρομπόπουλος παραιτήθηκε, ισχυρίστηκε ότι "ψηφίζαμε χωρίς να βλέπουμε και χωρίς να ξέρουμε τι ψηφίζουμε"!

   • Σταύρος avatar
    Σταύρος @ Αυριανιστής 26/10/2011 16:41:18

    Ακόμα και σε αυτό δεν μπορούν να έχουν κοινή γραμμή βρε Αυριανιστή.
    Δηλώσεις άλλ' αντ' άλλων και αλέν ντελόν!
    Το κουκί να ρίχνουν και ο μισθός+τυχερά να πέφτουν!

 5. Ραβινος avatar
  Ραβινος 26/10/2011 13:10:14

  "Στων Ψαρών την ολόμαυρη ράχη,
  περπατώντας η δόξα μονάχη
  μελετά τα λαμπρά παλικάρια
  και στην κόμη στεφάνι φορεί
  γινωμένο από λίγα χορτάρια
  που 'χαν μείνει στην έρημη γη"
  Ουτε χορταρι δεν θα μενει για τους λιγους γενναιους που αντιστεκονται ακομα πχ Σαμαρας ,Τσιπρας .

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.