#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
12/03/2008 19:04
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Για να μην σας πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες

Μεταξύ των άλλων,  η απεργία της ΔΕΗ απέδειξε ότι λόγω της εντατικής και σπάταλης εκμετάλλευσης στα δεκατέσσερα τελευταία χρόνια – και άρα και της χαμηλής ενεργειακής αποδοτικότητας - το ενεργειακό ισοζύγιο ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ. Αυτό το γνωρίζουν οι αρμόδιοι. Το γνωρίζουμε κι’ εμείς (απόδειξη είναι ότι η Ε.Σ.Σ.Ε. μέχρι σήμερα δεν έχει ανακοινώσει ακόμα, πάρα την δέσμευση του Υπουργού, τον στρατηγικό ενεργειακό σχεδιασμό). Το γνωρίζουν τέλος, η Ε.Ε. και ο ΟΗΕ. Όταν τον Νοέμβριο του 2007, στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Κοζάνης, ο Πρόεδρος της ΔΕΗ παρουσίασε τον ενεργειακό επενδυτικό  σχεδιασμό της επιχείρησης, παρουσίασε ταυτόχρονα την καταγραφή της πολύ κακής κατάστασης που παρέλαβε (απογραφή της εταιρίας «Βολζ Χάμιλτον» το 2006). Το μέγεθος της ζημιάς ήταν της τάξεως των 780 εκ. ευρώ. Κατά διαβολική σύμπτωση, το ίδιο ακριβώς με την επιχορήγηση από τον κρατικό προϋπολογισμό στον ΟΑΠ-ΔΕΗ. Το κύριο πρόβλημα βρισκόταν φυσικά στα Ορυχεία της ΔΕΗ, οι καταγεγραμμένες ζημιές των οποίων έφταναν τα 270 εκατομμύρια. Ένας σώφρων μάνατζερ με διεθνή καριέρα και πολυδιαφημισμένος από τα ΜΜΕ, τύπου Αθανασόπουλου, το πρώτο που έπρεπε να κάνει, ήταν να περιορίσει αυτά τα φαινόμενα. Αντί αυτού όμως, το μόνο που είδαμε να εφαρμόζει, ήταν οι αυξήσεις στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος. Με κυβερνητική συναίνεση, βέβαια. (H συνέχεια στα σχόλια)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Factorx avatar
  Factorx 12/03/2008 21:13:02

  Ωστόσο, η κακή κατάσταση στα Ορυχεία συνεχίστηκε. Συνέπεσε δε, με την ραγδαία αύξηση των τιμών πετρελαίου (στα ορυχεία χρησιμοποιούσαν πετρέλαιο θέρμανσης κατά κόρον, συμφωνά με έρευνα του ΣΔΟΕ, 21.2.08) και με την οικονομική επιτήρηση που επιβλήθηκε από την Ε.Ε. Στο μεταξύ, ο πληθωρισμός έφτασε στα 4,4% και σε αυτό συνέβαλε τα μέγιστα η αύξηση τιμής του ρεύματος. Η συνέχιση της σπάταλης και της μη παραγωγικής λειτουργίας στα Ορυχεία συνεχίστηκε αμείωτη. Παράλληλα, η ΔΕΗ παραδεχόταν δημόσια ότι «τα Ορυχεία πάνε σε μεγαλύτερα βάθη». Άρα η σχέση εκμετάλλευσης γίνεται δυσμενέστερη. Εμείς, θα περιμένουμε από τη ΔΕΗ να ανακοινωθούν τα οικονομικά αποτελέσματά της για το 2007. Βέβαια, η διοίκησή της, ήδη τα γνωρίζει, και κατά την άποψή μας, αυτή ήταν και η αίτια που στις 2.03.08 (βλέπε Δελτίο Τύπου ΔΕΗ ), πάντα συμπτωματικά (!), ο κ. Αθανασόπουλος συμφώνησε με τα συνδικάτα για το δίκαιον των αιτημάτων τους. Εξίσου διαβολική σύμπτωση (!) είναι ότι στις 4.4.08 η χώρα μας τίθεται υπό την οικολογική (διάβαζε ενεργειακή) επιτήρηση του ΟΗΕ.

 2. Ο ανώνυμος λεχρίτης avatar
  Ο ανώνυμος λεχρίτης 12/03/2008 22:15:05

  Το αστείο είναι όπως λέει στο press-gr στη Γλυφάδα το μόνο οικοδομικό τετράγωνο που είχε ρεύμα κατά τη διακοπή ήταν αυτό στο οποίο είναι το σπίτι του Καραμανλή!!! Καλό; Άκουσα κάτι που με στεναχώρησε πολύ... Ότι ο Αγγελόπουλος ενδιαφέρεται για το ΑΝΤΙ!!! Κρίμα ότι καλό πάει να βγει σε αυτό τον τόπο πάνε και το αγοράζουνε. ΜΗΝ ΠΟΥΛΑΤΕΕΕΕΕΕ. Κρατάτε γερά!!!

 3. συνταξιούχος avatar
  συνταξιούχος 13/03/2008 09:00:51

  Προς
  Πρωθυπουργό Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κ. Καραμανλή  Στην σημερινή τηλέκπομπη του ΜΕΓΚΑ και σε συζήτηση που ακολούθησε το ρεπορτάζ από τα Ορυχεία της Πτολεμαίδας ο τέως Γ.Γ. ΓΕ.Σ.Ε.Ε. και σημερινός βουλευτής της Ν.Δ. Γ. Μανώλης δήλωσε
  «υπάρχουν μελέτες που δείχνουν την διάρκεια ζωής εργαζομένων (στα Ορυχεία ) και είναι 61 ετών»
  - Παρακαλώ μετά την δήλωση αυτή και επειδή η παραπάνω πραγματικότητα έχει επισφραγιστεί με την απόφαση της Επιτροπής
  των Υπουργών του Συμβούλιου της Ευρώπης (Resolution CM/ResChS (2008/1Complaint No.30/2005 by the Marangopoulos Foundation for Human Right against Greece,adopted by the Committee Of Ministers on 16 January 2008 at the 1015 meeting of the Ministers Deputies) καταδικαστική για την Ελλάδα και την ΔΕΗ
  τα παραπάνω να κατατεθούν αρμοδίως στους εισαγγελείς κ.κ. Κολιοκώστα και Σανιδά ως ελάχιστο δήγμα υποχρέωσης του έναντι των εργαζόμενων της ΔΕΗ, των κατοίκων της Περιοχής Δ. Μακεδονίας και της καταδικασμένης χώρας .

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.