#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
05/04/2010 21:01
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Για μια φορά ακόμα το θέμα της Δημόσιας Υγείας επί τάπητοςΗ πασχαλινή περιπέτεια υγείας που πέρασε ο υπουργός Εργασίας, Ανδρέας Λοβέρδος, στη Βόρεια Ελλάδα, είναι ασφαλώς ένα γεγονός ανθρώπινο που μπορεί να συμβεί σε οποιονδήποτε… κοινό θνητό, όπως ασφαλώς είναι και οι πολιτικοί. Και φυσικά να ευχηθούμε ταχεία ανάρρωση στον συμπαθή κ. Λοβέρδο, που όπως φαίνεται, το ασφαλιστικό δεν μπόρεσε να το… χωνέψει εύκολα. Για τον υπουργό έρχονται δύσκολες ημέρες και δύσκολες αποφάσεις που θα σημαδέψουν εκατομμύρια εργαζόμενους.

Δεν θα πρέπει, όμως, να αφήσουμε ασχολίαστη την ταλαιπωρία που πέρασε στο Εθνική Σύστημα Υγείας το οποίο για ακόμη μια φορά απέδειξε ότι πνέει τα λοίσθια και αν δε γίνει κάτι άμεσα θα μας αφήσει χρόνους.

Η περιπέτεια του κ. Λοβέρδου έρχεται να αναδείξει τις τραγικές περιπέτειες που καταγράφονται καθημερινά κυρίως στην ελληνική περιφέρεια για όλους τους Έλληνες που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα και που χάνουν τη ζωή τους, κινδυνεύουν, ταλαιπωρούνται επειδή το ΕΣΥ έχει εγκαταλειφθεί.

Έπρεπε να αρρωστήσει ένας υπουργός για να γίνει θέμα στις ειδήσεις ότι στη Βέροια δε λειτουργεί ο αξονικός τομογράφος και έπρεπε να βρει αλλού νοσοκομείο, ότι δεν υπάρχουν γιατροί και ασθενοφόρα κι ότι για να αντιμετωπιστεί έστω και μια… βαρυστομαχιά (και δεν εννοούμε αυτή του κ. Λοβέρδου) πρέπει να έχεις πρώτα κάνει τάμα σε κανένα άγιο για να μην είναι τίποτε σοβαρό.

Όποιος έχει ζήσει ή ζει στην επαρχία ξέρει τι σημαίνει κέντρα υγείας χωρίς προσωπικό ή με γιατρούς που κάνουν το αγροτικό τους έχοντας να αντιμετωπίσουν τεράστια προβλήματα. Με νοσοκομεία «κουφάρια», χωρίς νοσηλευτές, ιατρικά μηχανήματα και ιατροφαρμακευτικό υλικό.

Κι ευτυχώς για τον κ. Λοβέρδο η Βέροια και η Νάουσα είναι κοντά στη Θεσσαλονίκη. Για σκεφτείτε την Κω, την Κάλυμνο, ακόμη και τις κοσμοπολίτικες Μύκονο και Σαντορίνη που χάνεται κόσμος επειδή δεν υπάρχουν τα στοιχειώδη.

Μόλις πριν λίγες εβδομάδες ένα βρέφος, πέθανε μόλις γεννήθηκε επειδή δεν υπήρχε παιδίατρος σε κάποιο νοσοκομείο ελληνικού νησιού.

Αυτό είναι το καυτό θέμα κ. πολιτικοί. Η καθημερινή πάλη με το θάνατο χιλιάδων ανθρώπων της επαρχίας, κι όχι μόνο αφού και στην Αθήνα η κατάσταση των νοσοκομείων είναι άθλια, κυρίως για τους μη έχοντες.

Κι εδώ γεννάται το ερώτημα: Κάνουμε θυσίες για να σωθεί η ελληνική οικονομία, μπορούμε να έχουμε τουλάχιστον κοινωνικό κράτος, σύστημα υγείας για όλους;

Ας κάνει καμιά επίσκεψη η Μ. Ξενογιαννακοπούλου στο νοσοκομείο που βρίσκεται ο συνάδελφός της, κ. Λοβέρδος, να μάθει για το ΕΣΥ. Μόνο με δημόσιες σχέσεις και καθημερινές εμφανίσεις στην τηλεόραση προκοπή δε γίνεται.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Antilogos avatar
  Antilogos 05/04/2010 21:46:17

  http://antilogos-gr.blogspot.com/2010/04/blog-post_3920.html

 2. nbechr avatar
  nbechr 05/04/2010 22:14:28

  Η λυχνία ενός αξονικού τομογράφου ( CT scanner ) εχει συγκεκριμμένο χρόνο ζωής. Φυσιολογικά είναι γνωστό το πέρας λειτουργίας της , με εναν βαθμό αβεβαιότητας . Πρέπει λοιπόν εγκαιρα να παραγγελθεί ανταλλακτική λυχνία.
  Εάν δεν συμπεριλαμβάνεται στο κόστος συντήρησης τού Αξονικού , τότε κατά τον ν.3580/08 απαιτείται εγκριση της Επιτροπής Προμηθειών Υγείας . Η θητεία της Επιτροπής έληξε τον Ιανουάριο και τοποθετήθηκε νέα πρίν λίγες ημέρες !!!!!!!!
  Ο σφικτός εναγκαλισμός τών Νοσοκομείων από το Υπουργείο Νοσοκομείων και οχι Υγείας προκαλεί ασφυξία .......................

 3. Βρασίδας avatar
  Βρασίδας 05/04/2010 23:13:18

  το άρθρο αποπνέει λίγο έως περισσότερο λαϊκισμό.
  Και αν δεν υπήρχε παιδίατρος σε ένα νησί τ'ι έγινε δηλαδή;
  και αν κ΄΄αποιος τουρίστας σπάσει το κεφάλι του στην Αμοργό οφείλει το κράτος να του έχει απίκο νευροχειρουργό και ΜΕΘ;
  ας είμαστε σοβαροί.
  Ο αξονικός τομογράφος λειτουργεί όπως και όλα τα μηχανήματα.
  έρχεται η Siemens τον τοποθετεί παίρνει τα φράγκα και σου λέει: αν θές να λειτουργεί, κάθε χρόνο θα μου ρίχνεις ένα περίδρομο λεφτά για service.
  το ΕΣΥ αδυνατεί να τα πληρώσει στους νταβατζήδες, γιατί ποτέ δεν τα πήρε από τα ταμεία, οι οποίοι ποτέ δεν τα πήραν από αυτούς που τους τα χρωστάνε και παρόλαυτά παίρνουν κάθε χρόνο φορολογική ενημερότητα προκειμένου νε διαπραγματεύονται οι μετοχές τους στο ΧΑ, και πάει λέγοντας...
  Το πρόβλημα του ΕΣΥ δεν είναι ότι δεν υοπάρχρι προσωπικό και τεχνολογική υποστήριξη.
  Το μείζον πρόβλημα είναι ότι ανακατεύονται εξωθεσμικά στη στελέχωση και οργάνωσή του τα κομματικά κοπρόσκυλα, ότι το να γίνεις γιατρός είναι πιο εύκολο από το να πάρεις δίπλωμα αυτοκινήτου, και κυρίως η αμυντική ιατρική λόγω διαφόρων κακοπροαίρετων που περιμένουν το ιατρικό σφάλμα για να τα κονομήσουν.

  • Κοινὸς νοῦς avatar
   Κοινὸς νοῦς @ Βρασίδας 06/04/2010 10:29:17

   Βρασίδα, ἂν πέθαινε τὸ δικό σου παιδί ἐπειδὴ δὲν ὑπῆρχε παιδίατρος στὴν περιοχὴ ποὺ μένεις θά ἔλεγες τὰ ἴδια;

 4. fatfat avatar
  fatfat 05/04/2010 23:24:04

  είναι απαράδεκτο οι διοικήσεις των νοσοκομείων να μην έχουν προνοήσει για τα ανταλλακτικά ιατρικών μηχανημάτων...τότε τι κάνουν? Έχουν διακοσμητικό ρόλο?

  • Βρασίδας avatar
   Βρασίδας @ fatfat 05/04/2010 23:30:14

   είναι σαν να αγοράζεις Ferrari, όλοι χαίρονται στην οικογένεια που έχουν το πιό αξιόπιστο και γρήγορο αυτοκίνητο και στο χρόνο δεν μπορούν να το πάνε για service επειδή μόνο στην αντιπροσωπεία μπορείς να πας και αυτή το service το κοστολογεί όσο να το πάρεις καινούριο.

 5. fatfat avatar
  fatfat 05/04/2010 23:27:52

  @ Βρασίδας....αν ζούσες σε νησί που είχε νοσοκομείο (και θέση παιδιάτρου) και τύχαινε να αρρωστήσει το παιδί σου - κούφια η ώρα.....αν έχεις παιδιά τους εύχομαι να είναι πάντα γερά στην υγεία τους - θα τρελαινόσουν αν δεν υπήρχε τελικά παιδίατρος στο νοσοκομείο......

  • Βρασίδας avatar
   Βρασίδας @ fatfat 05/04/2010 23:34:32

   Η ιατρική είναι μία. Θα τρελαινόμουν αν δεν υπήρχε γιατρός να γνωρίζει την επιστήμη του. Οι ειδικότητες είναι για πολύ συγκεκριμένα πράγματα που συνήθως ξεφε΄'υγουν από την καθημερινότητα.
   Ο Ιπποκράτης πχ δίδασκε ότι δε νοείτε ιατρός που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει κάταγμα ή εξάρθρημα. Σήμερα τρέχουμε στον Ορθοπαιδικό ακόμη και για πρώτες βοήθειες και αν δεν βρούμε σιχτιρίζουμε το σύστημα.

 6. fatfat avatar
  fatfat 05/04/2010 23:37:32

  @ nbechr....αν είναι έτσι όπως τα λες - και δεν έχω λόγο να σε αμφισβητήσω - μας "έφαγε" η γραφειοκρατία.....
  Άραγε διαβάζοντας για την "καμμένη" λυχνία (και γενικότερα για τα χάλια των νοσοκομείων) δεν πρέπει να απαιτήσουμε κάποτε ως πολίτες να αλλάξουν - προς το καλύτερο - οι συνθήκες στα νοσοκομεία? Δεν πρέπει να απαιτήσουμε να αποκτήσουν όλα τα νοσοκομεία ανεξαιρέτως, το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό,τα αναγκαία ιατρικά μηχανήματα και το ανάλογο ιατροφαρμακευτικό υλικό?

 7. nbechr avatar
  nbechr 05/04/2010 23:42:12

  Αντέχει η Ελλάδα δωρεάν Υγεία σε όλους ;

  • Βρασίδας avatar
   Βρασίδας @ nbechr 05/04/2010 23:47:55

   αντέχει. αλλά όπως την αντιλαμβάνεται ο τεχνοκράτης όχι ο κάθε λαϊκιστής που την χρησιμοποιεί ως αιχμή του δόρατος σε κάθε κομματική αναμέτρηση!

 8. nbechr avatar
  nbechr 05/04/2010 23:58:20

  Βρασίδα , δεν αντέχει κανένα κράτος δωρεάν Υγεία .
  Πουλήσανε ελπίδες δωρεάν Υγείας για να στήσουν εναν μηχανισμό εξουσίας.
  Ενα Ασφαλιστικό Ταμείο πληρώνει ανα ημέρα νοσηλείας ( κλειστό νοσήλειο = ολα μέσα ) 100 ευρώ και μετά αναρωτιούνται όλοι γιατί εχουν χρέη τα Νοσοκομεία!!!
  Το Υπουργείο "Υγείας" εξουσιάζει τα Νοσοκομεία .

  • Κοντη Λιζα avatar
   Κοντη Λιζα @ nbechr 06/04/2010 03:00:35

   Ε οχι και δεν αντεχει! Τοσοι Αλβανοι που ερχονται ως συγγενεις εδω νομιμοποιημενων λαθραιων (που βαφτιστηκαν για την περισταση μειονοτητα) που θα νοσηλευτουνε; Και απο κοντα οι Πακιστανοι.

 9. NTINOS avatar
  NTINOS 06/04/2010 01:36:46

  Πρεπει καποτε να καταλαβουμε οτι υπαρχει και το μέτρο.Απο πότε η διαγνωση γίνεται αποκλειστικα με ΑΞΟΝΙΚΗ ΤΟΜΟΓΡΑΦΙΑ;;;;Σε ποιό ευρωπαικό κρατος με τον πρωτο κοιλόπονο ο ασθενης περναει αμέσως στον αξονικο τομογράφο;;;
  Και φυσικα ο Γερμανος η ο Ελβετος η ακομη και ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ δεν κάνει χρηση του ΑΤ για τον πρωτο κοιλόπονο διοτι αφ ενος μεν οι ΓΙΑΤΡΟΊ ΕΚΕΙ ειναι γιατροι και οχι GAME BOYS,καιαφ ετερου καμια ΑΣΦΑΛΕΙΑ δεν θα πληρωσει τον ασθενη για ψυλλου πηδημα,ΕΜΕΙΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΞΟΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΔΑΝΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΜΕ.

 10. adistaktos avatar
  adistaktos 06/04/2010 01:49:45

  Ας γίνει μία έρευνα για να μάθουμε από πότε είναι χαλασμένος ο Αξονικός τομογράφος του νοσοκομείου και να εκτιμήσουμε ΠΟΣΑ περιστατικά εστάλησαν στον ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΑΞΟΝΙΚΟ... Μετά να υπολογίσουμε ΠΟΣΟ επιβαρύνθηκαν τα ασφαλιστικά ταμεία από τον ΙΔΙΩΤΗ και να ζητήσουμε ΠΙΣΩ τα επί πλέον χρήματα από τους Δημόσιους υπάλληλους του νοσοκομείου που ΑΜΕΛΗΣΑΝ να έχουν ανταλλακτικό!!!

  ΥΓ. Για θυμηθείτε τι είχε γίνει στα κανάλια εις βάρος του Αβραμόπουλου, επειδή κάποιοι δεν είχαν αγοράσει patches για καρδιογράφο... Μέχρι και θάνατο φόρτωσαν στον Αβραμόπουλο!!!
  Ενώ τώρα... ΚΥΡΙΕΣ... ΟΛΟΙ κι ας γύρισε ο Λοβέρδος τη μισή Ελλάδα για να καταλήξει στον... θεράποντα ιατρό του!!!

 11. Κοντη Λιζα avatar
  Κοντη Λιζα 06/04/2010 03:03:26

  Ασε που μπορει να ειναι και η κομπινα του να στειλει το νοσοκομειο που χρωστα χαρες τους ασφαλισμενους σε ιδιωτικα ιατρεια με εξοδα των ταμειων (καποιος το περιεγραφε για μια επαρχιακη πολη αλλα δεν θυμαμαι αν ηταν εδω η αλλου).

 12. anetos avatar
  anetos 06/04/2010 07:32:15

  "το ΕΣΥ έχει εγκαταλειφθεί" ο πρωτος που το εγκατελειψε ηταν ο κυριος "Τιποτα" ...οπως παντα τιποτα !!!!!

 13. fatfat avatar
  fatfat 06/04/2010 10:24:26

  @ Κοντη Λιζα.....σιγά μην φταίνε οι μετανάστες ή οι αλλοδαποί για τα χάλια του εθνικού συστήματος υγείας......είχε τα χάλιά του και πριν το 1992.......σε λίγο θα μας πεις ότι οι αλλοδαποί ευθύνονται και για τον χουλιγκανισμό στα γήπεδα (λες και δεν υπήρχε πριν) ή για το άσχημο
  - ποδοσφαιρικά - θέαμα που δείχνουν οι ομάδες στα γήπεδα!!!!!!!!!!!!!!

  • Κοντη Λιζα avatar
   Κοντη Λιζα @ fatfat 06/04/2010 12:54:14

   φιλε fatfat

   πολλα στοιχεια δεν εχω υποθεσεις εργασιας κανω με βαση τις ειδησεις και την εμπειρια μου απο την ξενητεια (ain't got no such thing as a free meal). Εσυ εχεις στοιχεια για να με αντικρουσεις;

   Αν δεν κανω λαθος ο Σκανδαλιδης ειπε οτι νομιμοποιησε 1.100.000.

   Τετοιο συμβολαιο ειχε; Ισως!

   Βαλε τωρα κατω τα κιταπια σου και κανε μπακαλικους (οπως λεει και ο αρχαιος) υπολογισμους. Αν απο ολους αυτους, λεω, εδω και μια 10ετια λεω, ουδεις εχει συνισφερει αλλα καταναλωνει απο τους πορους του ΕΣΥ τι προβλεπεις;

   Εχουμε που εχουμε διαχειριστικα προβληματα, σοσιαλιστικη νοοτροπια (να πληρωσει το κρατος), βαλε και τους μπαταξηδες και πες μου τι βλεπεις;

   Δεν λεω οτι ευθυνονται αμεσα αλλα δεν μπορει να κανεις γαλαντομιες στον καθε δυστιχισμενο και ειδικα σε δηλωμενους εχθρους της υπαρξης του κρατους σου.

 14. fatfat avatar
  fatfat 06/04/2010 10:28:25

  @ NTINOS.....υποθέτω -δηλαδή είμαι σχεδόν σίγουρος - ότι αν παρουσιαζόμασταν εγώ ή εσύ, βράδυ με κοιλιακό άλγος στο ίδιο νοσοκομείο, δεν θα μας έκαναν αξονική τομογραφία.
  Πιθανόν να ήθελαν να κάνουν αξονική τομογραφία στον κύριο Λοβέρδο για να είναι 100% σίγουροι,επειδή είναι υπουργός.....

 15. straydog avatar
  straydog 06/04/2010 10:44:04

  Βεβαια ανεξαρτητα απο ολα αυτα,καποιος πρεπει να πει στους ελληνες οτι
  δεν ειναι δυνατον για λογους οικονομικους αλλα και εκπαιδευσης του
  προσωπικου,να εχεις ενα Γενικο(υποτιθεται)Νοσοκομειο στη Βερροια και
  αλλο ενα στηυ Ναουσα η ενα στη Λειβαδια και αλλο ενα στη Θηβα.Αυτα
  δεν συμβαινουν πουθενα στον κοσμο,γιατι τελικα δυο μισα <>
  νοσοκομεια δεν κανουν ενα κανονικο.Επισης η περιπτωση Λοβερδου
  ειναι πιθανον γαστρενεριτιδα η οξεια κοιλια,οπου η αξονικη τομογραφια
  δεν ειναι απαραιτητη(υπ`οψιν ειμαι γιατρος)

 16. Γιωργος Χ avatar
  Γιωργος Χ 06/04/2010 11:29:51

  Στη χώρα των Σουρεάλ, ένας γκριζομάλλης Υπουργός, που παίζει και κιθάρα, και στα νιάτα του λέει κουβαλούσε τελάρα στην λαχαναγορά για να σπουδάσει, πήγε στο χωριό της γυναίκας του στην Επαρχία, για να εορτάση την Ανάσταση του Αμνού του Θεού, και να καταναλώσει τους πατροπαράδοτους αμνούς, ερίφια, και εντόσθια στη σούβλα.

  Και εκεί του πόνεσε η κοιλίτσα. Τι του πόνεσε δηλαδή, τον αφαλόκοψε, ανάθεμα τα κοκορέτσια, και ανήσυχος, πήγε σε ημέρα αργίας στο Επαρχιακό Νοσοκομείο.

  Οι χειρουργοί στο νοσοκομείο, κατάλαβαν κατά 90% τι είχε, αλλά επειδή ήταν μόνο 90% και πλεον κανείς δε βάζει το χέρι του στη φωτιά, πόσο μάλλον για Υπουργό των Σουρεάλ, ζήτησαν αξονική για να μάθουν κατα 100% τι έχει, και να μην τον βάλουν τυφλά χειρουργείο.

  Ο Αξονικός όμως δεν δούλευε, η λυχνία είχε καεί. Η λυχνία αυτή έχει ορισμένο χρόνο ζωής και σε άλλα μηχανήματα έχει σένσορα που αναβοσβήνει όταν φτάνει η ώρα της λήξης, αλλά με 4 γιατρούς όλους και όλους και λιγότερους τεχνικούς ποιος να το δει, ειδικά αν το μηχάνημα δεν είναι δικό σου και δεν βγάζεις το ψωμί σου από αυτό. Αυτές τις λυχνίες τις αλλάζουν οι εταιρείες που σου προμηθεύσαν τον αξονικό, αλλά η η συγκεγκριμένη εταιρεία δεν είναι υποχρεωμένη από την σύμβαση να έχει στοκ στις αποθηκες στην Ελλάδα. Έτσι ενώ αν το μαγαζί ηταν ιδιωτικό, θα είχε αλλαχθεί η λυχνία σε δύο ώρες, με κόστος 7000 ευρά, γιατί βγάζεις το ψωμάκι σου από κει, στο κρατικό νοσοκομείο των Σουρεάλ θα πρέπει να έρθει από την Σαρκοζιλάνδη, από εκεί που έχει μπριος και φρεγάτες, με κόστος 70000 ευρώ, σε ΔΕΚΑ ημέρες.

  Δεν πειράζει όμως, σκέφτηκε ο συνηθισμένος στα δύσκολα στη χώρα των Σουρεάλ χειρουργός, θα πάει στο διπλανό κρατικό Νοσοκομείο, 22 χλμ στο βουνό μεν, αλλά κοντά σχετικά.

  Ήταν όμως βράδυ, και το νοσοκομείο της Επαρχίας δεν έχει πλήρωμα για το ασθενοφόρο διακομιδών για την νυχτερινή βάρδια, το δε ΕΚΑΒ με απόφαση του συνδικαλιστικού σωματείου δεν διακομίζει από νοσοκομείο σε νοσοκομείο για εξετάσεις, το μοναδικό ασθενοφόρο βάρδια του Επαρχιακού νομού ασχολείται μόνο με επείγοντα, δηλαδή τροχαία ή κλήσεις από τα χωριά, αν το επείγον είναι στο νοσοκομείο, ας περιμένει το πρωί, δεν θα πάθει τίποτα.

  Ο ασθενής όμως ήταν ο γκριζομάλλης Υπουργός, και όχι κάποιος άλλος επισκέπτης στην Επαρχία. Έτσι κάνοντας την ανάγκη φιλοτιμία, ο ίδιος ο Διευθυντής των χειρουργων τον πήγε με το αμάξι του 22 χλμ στο βουνό, για να κάνει αξονική, με άγνοια κινδύνου, αν συνέβαινε κάτι. Και αυτός φυσικά τον γύρισε.

  Ο γκριζομάλλης Υπουργός όμως ήθελε να αντιμετωπισθεί από τον ιατρό που εμπιστευόταν ο ίδιος στην πρωτεύουσα, ένα δικαίωμα που το έχουν όλοι οι ασθενείς στον κόσμο, πόσο μάλλον οι Υπουργοί, έστω και Σουρεάλ.

  Έτσι ο Υπουργός διακομίσθηκε νύχτα με ασθενοφόρο του Νοσοκομείου, με γιατρό του Νοσοκομείου και προσωπικό του νοσοκομείου, 555 χιλιόμετρα προς τον Νότο, στην πρωτεύουσα. Αυτοί οι άνθρωποι μπήκαν σε αγγαρεία και χωρις να πληρωθούν υπερωρία, μια που το ΕΚΑΒ ως γνωστόν δεν διακομίζει από νοσοκομείο σε νοσοκομείο.

  Επειδή δε ήταν ο γκριζομάλλης Υπουργός, κανείς δεν μπήκε στον κόπο να κάνει το αυτονόητο, να του ζητήσει να υπογράψει ότι με δική του ευθύνη φεύγει από το νοσοκομείο, αφου θεωρητικά και πρακτικά το Νοσοκομείο της Επαρχίας τον κάλυπτε ιατρικά για το πρόβλημα του, αυτός δεν ήθελε να κάτσει εκεί. Ετσι φυσικά αν γινόταν κάτι στα 555 χιλιόμετρα της Σουρεάλ διαδρομής οι γιατροί, το προσωπικό, οι διευθυντες θα πηγαίνα φυλακή, μια που δεν φαινόταν πουθενά οτι ο ασθενής, έστω και αν ήταν υπουργός, έφυγε νόμιμα.

  Ευτυχώς όμως, προς δόξα του κινηματικού Σοσιαλισμού, στον οποίο πίστευε ο γκριζομάλλης υπουργός, όλα πήγαν καλά. Και ο Υπουργός ήταν στο κρεβάτι του πόνου, στο νοσοκομείο που ήθελε, με τον γιατρό που ήθελε, με συντηρητική αγωγή, χωρις να τον βάλει χειρουργείο ο κάθε άσχετος και να κοβει ότι βρει, αν δεν χρειάζεται.

  Αυτά όμως γίνονται μόνο στην χώρα των Σουρεάλ..
  Ούτε καν στον πλανήτη Άρη..

 17. ataktos avatar
  ataktos 06/04/2010 12:38:54

  http://www.youtube.com/watch?v=b2tmV8PQV7I&feature=player_embedded

 18. ANASTASIOS avatar
  ANASTASIOS 06/04/2010 15:41:42

  Αρχικά προς Βρασίδα: Ένα (1) τετραγωνικό χιλιόμετρο στην Αμοργό, μπορεί να μην έχει την ίδια αντικειμενική αξία όσο στην πλ.Κολωνακίου που ενδημούν παρόμοιες απόψεις, αλλά έχει την ίδια , για να μην πω ακριβότερη, ¨αξία", όσο αφορά τουλάχιστον τις ψυχές που φιλοξενεί. Εξ'άλλου είναι κομμάτι της ίδιας επικράτειας- ελληνικής ακόμα. Το κράτος οφείλει να έχει τις ίδιες υποχρεώσεις παντού και πάντα. όπως δεν έχουν άλλες υποχρεώσεις και άλλα δικαιώματα οι "πολίτες" του κέντρου της πρωτεύουσας, έτσι ακριβώς δεν έχουν διαφορετικές υποχρεώσεις και δικαιώματα οι υπόλοιποι πολίτες του Ελλαδιστάν. Όσο γαι γιατρούς και άλλες υπηρεσίες αν το κράτος δεν "μπορεί", μπορεί ευκολότατα να πάει να .........
  Έχοντας την ευκαιρία να ζήσω εδώ και 18 χρόνια την κατάσταση στο υγειονομικό τομέα του κράτους μπορώ να συμβάλλω με στοιχεία και για τους παντελώς άσχετους. Δηλαδή τους μη έχοντες σχέση με την κατάσταση που επικρατεί, όχι τους ηλιθίους που καμώνονται ότι γνωρίζουν, αλλά στην πραγματικότητα δεν γνωρίζουν την "τύφλα" τους την μαύρη...
  Να σημειώσω εδώ ότι για κάποιο χρονικό διάστημα, βρέθηκα και στην "άλλη" πλευρά του συστήματος που μας ταλαιπωρεί-όλους-με την ιδιότητα μου σαν υπάλληλος μιας εξαιρετικά μεγάλης φαρμακευτικής εταιρείας.
  Λοιπόν αν γνωρίζατε τι συμβαίνει πραγματικά, θα είχατε βγει με τις καραμπίνες στους δρόμους. Κυριολεκτώ.
  Το σύστημα διατηρείτα εν ζωή κυριολεκτικά από φιλότιμο και μόνο. Υπάρχουν εξαιρετικοί γιατροί νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό που με τεράστιο προσωπικό κόστος, ψυχολογικό και υγείας, διατηρούν σε ανεκτά επίπεδα το υγειονομικό σύστημα της χώρας.
  Αν γράψω όλα εκείνα τα οποία γνωρίζω δεν φθάνουν ούτε 100.000 λέξεις. Φοβάμαι ότι θα προβώ σε χαρακτηρισμούς που ορισμένους τουλάχιστον θα τους εξοργίσουν και συγκράτούμαι, με πόνο καρδιάς.
  Μερικά παραδείγματα μόνο για τους παντελώς αδαείς.
  Γνωρίζετε ότι υπάρχουν νοσοκομεία που "φτιάχνουν" κλινικές για να "χαρακτηριστούν" ορισμένοι μεγαλογιατροί διευθυντές και για κανέναν απολύτως άλλο λόγο;
  Γνωρίζετε ότι υπάρχουν γιατροί που κλέβουν, κυριολεκτικά, υλικά από υγειονομικές μονάδες (σωληνάκια, σύρριγγες κτλ), τα χρησιμοποιούν στα ιδιωτικά τους ιατρεία και υποχρεώνουν δύστυχους ασθενείς να πληρώνουν για αυτά τα κλεμένα υλικά;
  Γνωρίζετε ότι άλλοι χρησιμοποιούν μηχανήματα του Ελληνικού δημοσίου, πληρωμένα από εσάς και από εμένα, για να κάνουν εξετάσεις σε ασθενείς και τα αποτελέσματα που βγάζουν τα μηχανήματα, να αντιγράφονται στα ιδιωτικά τους έντυπα και οι δύστυχοι ασθενείς να πληρώνουν υπέρογκα ποσά για να τις παραλάβουν, ενώ ουσιαστικά δεν έχουν κοστίσει απολύτως τίποτα στους απατεώνες, παρά μόνο το χαρτί της εκτύπωσης;
  Γνωρίζετε αγαπητοί μου συμπολίτες, ότι στο κόστος των φαρμάκων που πληρώνετε , περιλαμβάνεται και ένα ποσοστό περίπου 10% για την λέγόμενη προώθησή τους; Προώθηση που περιλαμβάνει "δώρα" με την μορφή από "συμμετοχές" σε συνέδρια μέχρι οικοσκεύες (πλυντήρια, ψυγεία, συσκευές καφέ(!)) για γιατρούς, φαρμακοποιούς και λοιπούς επαγγελματίες στους οποίους προωθούνται τα φάρμακα;
  Γνωρίζετε ότι τα τελευταία 15 χρόνια ( προσωπικά στοιχεία με αδιάψευστους αριθμούς) η "κίνηση" στα νοσοκομεία έχει πολλαπλασιαστεί , ενώ το προσωπικό υγείας φυλλοροεί. Έχω στοιχεία στατιστικά (στην διάθεση των διαχειριστών της ιστοσελίδας, που έχουν το e-mail μου) που δείχνουν ότι το σύστημα έχει ήδη ξεπεράσει τα όρια του.
  Υπάρχουν στοιχεία που θα κάνουν το κεφάλι σας να στριφογυρίζει...
  Για να μην σας κουράζω αν θέλετε μπορούμε να συζητούμε για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.
  Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις. Χρειάζονται τομές, ρήξεις ,μία επανάσταση για να μπορέσει το σύστημα να ορθοποδήσει.
  Τομές που το υπάρχον πολιτικό σύστημα απλώς δεν αντέχει γιατί είναι μέρος του οχετού που προσπαθεί να "καθαρίσει".

  Καλή δύναμη και καλή υπομονή.

  • Βρασίδας avatar
   Βρασίδας @ ANASTASIOS 06/04/2010 20:55:05

   ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΜΟΥ ΣΕ ΑΥΤΑ ΜΟΝΟ.

   Εάν σταματήσουν οι Φαρμακευτικές τα δώρα προώθησης, θα ρίξουν αυτομάτως τις τιμές στα φάρμακα οι φαρμακοβιομηχανίες 10% ή απλά θα αυξήσουν το κέρδος τους κατά 10%;

   Τα μπόνους που έπαιρνες εσύ κάθε χρόνο, εάν δεν υπήρχαν οι γιατροί με τις ηλεκτρικές συσκευές, θα τα έπαιρνες; Άρα ποιός σε πλήρωνε εσένα;

  • ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ avatar
   ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ @ ANASTASIOS 07/04/2010 09:45:11

   BONUS δεν πήρα ποτέ γιατί δεν έφτανα ποτέ τους στόχους!
   Δεν ήμουν καλός στα ψέμματα και έφυγα - με "έφυγαν- με μικρά πηδηματάκια.Οι μισθοδοσίες μου στην διάθεσή σου όποτε θέλεις.

   Τα χρήματα που δίνονται για προώθηση ΕΊΝΑΙ ΜΑΥΡΑ- ΚΑΤΑΜΑΥΡΑ.
   Δεν πηγαίνουν, όπως νομίζετε, στα έξοδα και είναι ΚΑΙ αφορολόγητα.
   Δεν τα "έπαιρναν" όλοι οι γιατροί, και προς τιμήν τους. Υπάρχουν ακόμα και τίμιοι άνθρωποι που τιμούν τα πτυχία τους και τους όρκους τους.
   Όσο για το δίλημμα, ναι, προτιμώ να αυξήσει το κέρδος της μια εταιρεία παρά να δίνει "δώρα" σε επίορκους απατεώνες, που είτε γράφουν παραπάνω φάρμακα από ότι χρειάζεται ο ασθενής (έγκλημα), δίνουν φάρμακα μιάς και μόνης εταρείας για να πιάσουν τις επιθυμητές πωλήσεις (έγκλημα) ή δίνουν άχρηστα φάρμακα απλώς για να ανεβούν τα ποσοστά τους (έγκλημα).

 19. εναςάσχετος avatar
  εναςάσχετος 06/04/2010 15:41:48

  Πρώτα απ όλα, η λυχνία καήκε ή εξαντλήθηκε?
  Εάν κάηκε, εν τάξει, είναι κάτι που μπορεί να συμβεί ξαφνικά. Αν όμως ήταν εξαντλημένη, αυτό δεν γίνεται απο τη μιά μέρα στην άλλη, αλλά σταδιακά και ο χειριστής του μηχανήματος το καταλαβαίνει και θα έπρεπε έγκαιρα να είχαν προμηθευτεί ανταλακτική λυχνία.
  Ο ακτινολόγος καλά έκανε και δεν διακινδύνευσε να κάνει τομογραφία σε μηχάνημα με ελαττωμένη ισχύ όπου πιθανόν να χάνοταν ευρήματα.
  Αν όμως για τον κο Λοβέρδο δεν μπορούσαν να γίνουν (σωστές) εξετάσεις με τη δεδομένη εξαντλημένη λυχνία, τι έγινε με τους πρίν απο αυτόν ασθενείς που εξετάσθηκαν? Οι εξετάσεις τους ήταν σωστές?
  Ο κύριος Λοβέρδος δοκίμασε τι ταλαιπωρία και κινδύνους περνούν οι κάτοικοι της επαρχίας (και όχι μόνο), οι οποίοι μάλιστα, μη όντες υπουργοί και μεγαλόσχημοι, αναγκάζονται να συμβιβαστούν με τις υπάρχουσες συνθήκες στον τόπο τους.

 20. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 06/04/2010 17:46:49

  Περαστικά στον άνθρωπο Λοβέρδο
  Χαίρομαι για την περιπέτεια του Υπουργού κ Λοβέρδου, που εύχομαι να την ξεπεράσει, γιατί έτσι βίωσε το σύστημα Υγείας που έχουν οικοδομήσει τόσα χρόνια οι Κυβερνήσεις της χώρας και έτσι μπόρεσε να κατανοήσει τι αντιμετωπίζουν όλοι οι υπόλοιποι ανώνυμοι Ελληνες που απλά πεθαίνουν στην περιφορά σε άλλες περιπτώσεις, όπως το παιδί πριν λίγο καιρό που γύρισε 5 νοσοκομεία μέχρι να πεθάνει στη Θεσσαλονίκη...


  ΥΓ

  Να του θυμίσω ότι σε κάτι αντίστοιχο ο Μαυρογιαλούρος παραιτήθηκε, αλλά είπαμε παραιτήσεις Ελλήνων πολιτικών γίνονται μόνο στο πανί και όχι στη Βουλή.

 21. anastasios avatar
  anastasios 06/04/2010 21:58:23

  what about ikaria island

 22. Κοντη Λιζα avatar
  Κοντη Λιζα 07/04/2010 11:22:07

  Τελικά αντέχει ή όχι; Μείναμε με την απορία...

  Αξιολογώντας τις απαντήσεις Γιωργος Χ και anastasios βλέπουμε ένα σκηνικό στη Δημόσια υγεία τόσο μα τόσο γνώριμο. Είναι αυτό του πολιτικού μπερντέ από το 74 και μετά.

  ...
  Τον ξέρουμε τον ένοχο
  και είναι γνωστή η αιτία ...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.