08/01/2008 21:47
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Για μια ακόμα φορά η ΕΣΗΕΑ καλύπτει την κυβέρνηση

Η σημερινή συνεδρίαση της ΕΣΗΕΑ για το δημοσιογραφικό απόρρητο και τον κ. Γιάννη Ανδριανό αποκάλυψε ένα και μόνο πράγμα: Ότι η συμμαχία Σόμπολου – Τσαλαπάτη παίζει το παιχνίδι της κυβέρνησης. Αντί να υπερασπιστεί το αυτονόητο, δηλαδή ότι ο κ. Ανδριανός δεν καλύπτεται από το δημοσιογραφικό απόρρητο αφού πρόκειται για το δεξί χέρι του πρωθυπουργού, ισχυρό άντρα του Μαξίμου και μετακλητό υπάλληλο, η πλειοψηφία της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε να το παίξει «Πόντιος Πιλάτος». Λέει μεταξύ άλλων στην σημερινή ανακοίνωσή της:

«Είναι αυτονόητο ότι το δημοσιογραφικό απόρρητο δεν μπορεί να γίνει άλλοθι για την κάλυψη παράνομων ενεργειών και παραλείψεων. Ανάμεσα στο δικαίωμα και την υποχρέωση του Κώδικα Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας, που ισχύει με βάση το εθιμικό δίκαιο, ο δημοσιογράφος απέναντι σε υπέρτατα αγαθά και αρχές, οφείλει να κρίνει και να σταθμίσει αυτά και να πράττει κατά συνείδηση. Το μείζον πολιτικό θέμα που έχει δημιουργηθεί δεν θα επιτρέψουμε να μετακυληθεί στις πλάτες των δημοσιογράφων, όπως αυτό επιχειρείται τις τελευταίες μέρες».

Μιλάει δηλαδή η ΕΣΗΕΑ για… κατά συνείδηση δημοσιογραφικό απόρρητο λες και οι δεκάδες δημοσιογράφοι που βρίσκονται στα pay roll της εξουσίας θα έχουν την συνείδηση να αυτορυθμιστούν. Παρά το γεγονός ότι η ΕΣΗΕΑ δεν μπορεί να διατάξει τον κ. Ανδριανό να αποκαλύψει το «βαθύ λαρύγγι» στην υπόθεση Ζαχόπουλου θα μπορούσε τουλάχιστον να κρατήσει τα προσχήματα και να εκδώσει μια ανακοίνωση ξεκάθαρη. Όσοι εργαζόμαστε σκληρά κάθε μέρα στο πεζοδρόμιο και κάνουμε έρευνα και ρεπορτάζ έχουμε δικαίωμα να κρατάμε την ανωνυμία της εκάστοτε πηγής μας. Ο κ. Ανδριανός, όμως, στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή δεν έχει κάνει κανένα ρεπορτάζ, δεν έχει γράψει κανένα άρθρο, εντέλει δεν είναι δημοσιογράφος. Φαίνεται όμως ότι το αυτονόητο είναι πολύ δύσκολο για τους επικεφαλής της ΕΣΗΕΑ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. monahikoslikos avatar
  monahikoslikos 08/01/2008 21:57:05

  Όταν και αν μάθουμε ποιοί άλλοι δημοσιογράφοι, πλην Καπράνου, εμπλέκονται και πως με το δομημένο ομόλογο του ΤΣΠΕΑΘ ίσως να κατανοήσουμε και τη σημερινή ακατανόητη, επι του παρόντος απόφαση των 6 της ΕΣΗΕΑ για το απόρρητο.

 2. anesis avatar
  anesis 08/01/2008 22:43:30

  Inside bribery probe of Siemens

  Report: Siemens Scandal May Involve Top Executives

  Executive Arrested, Calls for Board Member to Resign

  Έψαξα και να τι βρήκα !!!

 3. Prokroustis avatar
  Prokroustis 08/01/2008 23:11:55

  Αυτά τα ξέρουμε Ανεσις. Συνέχεια όμως, για τη Ζίμενς μας γράφεις. Δεν μας το εξηγείς περαιτέρω το θέμα; Εχει καμμιά σχέση με όσα βγαίνουν για ΥΠΠΟ-Ζαχόπουλο; Αν όχι, και αφορούν αποκλειστικά το σκάνδαλο Ζίμενς και τις ελληνικές προεκτάσεις του (δημόσια μεγάλα έργα, Ολυμπιακοί, κ.ο.κ) πές το και δώσε αναλυτικά περισσότερα στοιχεία.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.