15/04/2009 17:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Για μηδενικό ρυθμό ανάπτυξης προειδοποιεί η ΤτΕ

Στην ετήσια Έκθεση του που παρουσίασε σήμερα ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος  κ. Γ. Προβόπουλος εκτιμά ότι η ελληνική οικονομία το 2009 θα εμφανίσει μηδενικό ρυθμό ανάπτυξης, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο στη διάρκεια του έτους το ΑΕΠ της χώρας να διολισθήσει σε αρνητικούς ρυθμούς. Εκτίμησε επίσης ότι η  ύφεση της ελληνικής οικονομίας θα συνοδευτεί από την απώλεια έως και 38.000 θέσεων εργασίας. Τόνισε επίσης ότι θα πρέπει να υπάρξει ένα δεκαετές πρόγραμμα μέτρων για την μείωση του δημόσιου χρέους στο 60% του ΑΕΠ.

Στο μεταξύ, αυξήθηκαν τα φέσια στην αγορά, καθώς το Μάρτιο οι ακάλυπτες επιταγές κατέγραψαν άνοδο κατά 18,6% στα 263,7 εκατ. ευρώ σύμφωνα με στοιχεία του Τειρεσία. Στο πρώτο τρίμηνο του έτους, οι ακάλυπτες επιταγές ανήλθαν σε 712,6 εκατ. ευρώ, ενώ οι απλήρωτες συναλλαγματικές παρουσίασαν το Μάρτιο αύξηση κατά 16,6%.

Διαβάστε περισσότερα εδώ:

Σήμα κινδύνου για το δημοσιονομικό έλλειμμα

ΣΧΟΛΙΑ

 1. hypo avatar
  hypo 15/04/2009 17:33:59

  $ latex frac{x+y}{a} + frac{x-y}{b} = frac{b(x+y) +a(x-y)}{ab} $

 2. Dubai Expatriate avatar
  Dubai Expatriate 15/04/2009 17:47:44

  "Συν Αθηνά και χείρα κίνει".

  Μην περιμένουμε από το κράτος να φέρει ανάπτυξη, επιβιώνουν και κυριαρχούν όσοι με δικές τους δυνάμεις φέρνουν χρήμα, επενδύσεις και επαφές.

  Αναφέρομαι για επιχειρηματίες και ελευθερους επαγγελματίες οι οποίοι μετά απο μερικές δεκαετίες σοσιαληστρικών πειραμάτων περιμένουν τα πάντα από το κράτος.
  Όσο αφορά το Προβόπουλο και τη μονομανία όλων των κεντρικών τραπεζιτών με το δημόσιο χρέος...μη μασάτε.
  Το χρέος εάν αξιοποιηθεί δεν είναι τόσο κακό γιατί στο καπιταλισμό ισχύει το παράδοξο "όσο πιο πολλά χρωστάς τόσο περισσότερο σε χαιδεύουν οι δανειστές για να μη φαληρίσεις" χα χα χα!

 3. Nick avatar
  Nick 15/04/2009 18:14:18

  Επίσης ισχύει το "όσο πιο πολλά χρώστας τόσο περισσότερο σκλάβο σε έχουν".

  Όσο για τις προειδοποιήσεις της ΤτΕ, καληνύχτα. Δεν χρειάζεται να είσαι και guru (ή κουρού τυρόπιτα) για να ξέρεις ότι 490 δισ. Ευρώ επιταγές πρόκειται να σκάσουν και ότι θα έχουμε αρνητική ανάπτυξη.

 4. ataktos avatar
  ataktos 15/04/2009 18:41:13

  Εμείς εδώ ψελλίζαμε για επερχόμενη υφέσει ,ο κύριος τώρα το πέταξε .Κατα τα άλλα “πετυχημένος τραπεζίτης ¨¨όπως ο Τάκης της ΔΕΗ όλοι χαμηλών προφίλ και τόνων με “χαμηλό¨” μισθό και τοποθετημένη απο το κράτος μας .Ξεφτιλισμένη golden boys.

 5. Orestios avatar
  Orestios 15/04/2009 18:53:21

  Η απόδειξη πως η χώρα δεν παράγει τίποτα. Πέφτετε από τα σύννεφα?

 6. ataktos avatar
  ataktos 15/04/2009 19:32:10

  Αυτή η χώρα δεν παράγει χρόνια τώρα ,αυτά και τέτοια καυτηριάζουμε μόνιμα εδώ , ο κύριος δεν τα ήξερε πως δεχόταν να αναλάβει την θέσει αυτή ανεύθυνος με μεγάλο κρατικό μισθό δηλ . Αποδείξει παντελή ελλείψει Ήθους ,γιατί δεν παρετυθηκε (και αυτός απο τζάκι )

 7. ? avatar
  ? 15/04/2009 20:33:35

  @5
  Ο Αλογοσκούφης που είναι τώρα?

 8. Πυροπαθής avatar
  Πυροπαθής 15/04/2009 22:31:11

  Πέντε χρόνια μας έλεγαν πόσο επιτυχημένη είναι η οικονομική πολιτική ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ=ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ και τώρα πυ αποκαλύφτηκαν τα ψέμματά τους πέταξαν τον ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ για να τα χρεώσουν όλα σ' αυτόν και να τη γλυτώσει ο ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΣ. Πού να μάθει οικονομικά όμως; Ούτε περίπτερο δεν είχε διοικήση ο κύριος. Όσο για τα δικά του οικονομικά; Ας είναι καλά ο θείος εθνάρχης και ο μπαμπάκας του που τον έκαναν τον πλουσιότερο πολιτικό αρχηγο.

 9. οκτώ avatar
  οκτώ 15/04/2009 22:49:27

  Σε 1 εκατ. υπολογίζονται οι φυσικοί και νομικοί πελάτες του Τειρεσία με την συνάρτηση να παρουσιάζει εκθετική αύξηση. Σε μία περίοδο που η αγορά στεγνώνει από ρευστότητα, οι ακάλυπτες επιταγές δείχνουν το πρόβλημα, το οποίο είναι πολύ μεγαλύτερο εάν υπολογίσει κανείς και αυτές τις επιταγές που έχουν ήδη λήξει αλλά οι εκδότες τους τις κρατάνε με κάθε είδους παρακάλια μακριά από το τραπεζικό σφράγισμα.
  Και όμως υπάρχει ρευστό να πέσει στην αγορά.
  Που είναι τα υπόλοιπα 18 από τα 28 δις των τραπεζών, τα οποία τα έχουμε χρεωθεί σαν μελλοντική φορολογία; Μάλλον καλύπτουν τις Βαλκανικές τρύπες, αγοράζουν κρατικά ομόλογα και αφού αποτοξίνωσαν τις επενδύσεις τους δεν έχουν μείνει άλλα για να δώσουν.
  Που είναι το δημόσιο το οποίο οφείλει περί τα 14 δις ως υπόλοιπα σε ιδιώτες της αγοράς; Αλλά τι λέω, εδώ χρωστάει ακόμα τα ολυμπιακά έργα, με τι χρήματα να πληρώσει τις μεταγενέστερες οφειλές.
  Ετσι από την μία οι τράπεζες και από την άλλη το κράτος στερούν το ρευστό που ΟΦΕΙΛΟΥΝ στην αγορά, με τα αποτελέσματα που βιώνουμε καθημερινά.
  Καλά, ο Παπαθανασίου από ποιους περιμένει να μαζέψει φόρους για να μπαλώσει τις μαύρες τρύπες των γαλαζοπράσινων κυβερνήσεων στους ξένους δανειστές μας, από καμία εξωγήινη φυλή; γιατί από τους Ελληνες χλωμό το βλέπω, εκτός και εάν δέχεται επιταγές.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.