#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
09/09/2010 16:14
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Για «δυναμική υπέρβαση του Μνημονίου» καλεί η ΓΣΕΕΤη «δυναμική υπέρβαση του Μνημονίου» πρότεινε την Πέμπτη, σε συνέντευξη Τύπου, στη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, λέγοντας ότι χωρίς να χάσει η χώρα το πλεονέκτημα του δανεισμού, μπορεί να διατηρήσει την κοινωνική συνοχή της.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε με αφορμή το συλλαλητήριο που οργανώνουν το Σάββατο στις 6 το απόγευμα στο άγαλμα του Βενιζέλου, στη Θεσσαλονίκη, η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΘ και η Ενωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης, ο Γ.Παναγόπουλος επισήμανε ότι πέρυσι τέτοια εποχή οι εργαζόμενοι είχαν εναποθέσει προσδοκίες και ελπίδες στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, καθώς ήταν προεκλογική περίοδος, αλλά αυτές διαψεύστηκαν.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εφαρμόζει σκληρή νεοφιλελεύθερη πολιτική και είπε ότι Κομισιόν και ΕΚΤ χρησιμοποίησαν το ΔΝΤ, ως «φερετζέ» για να επιβάλλουν τις πολιτικές τους.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, είπε ότι είναι καχύποπτος ως προς το ζήτημα της λήψης και νέων μέτρων, ενώ είπε ότι δεν είναι αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, για την οποία εξέφρασε το φόβο ότι μπορεί να πέσει ή να περιέλθει σε βαθιά «κατάψυξη».

Ο κ. Παναγόπουλος, εξέφρασε την έντονη αντίδραση της ΓΣΕΕ, στη σχεδιαζόμενη εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης για το πετρέλαιο κίνησης και το πετρέλαιο θέρμανσης, λέγοντας ότι δεν διαφωνεί στο να παταχθεί το λαθρεμπόριο καυσίμων, αλλά θα πρέπει να καταβληθεί από πριν στους μισθωτούς και τους συνταξιούχους η διαφορά που θα προκύψει από την αύξηση στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει προτεραιότητα στα θέματα της απασχόλησης και της ανεργίας, και διατύπωσε το αίτημα για αύξηση του επιδόματος ανεργίας στο 80% του κατώτερου μισθού.

Σε ό,τι αφορά την ανεργία, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μέχρι το τέλος του 2010 οι άνεργοι στην Ελλάδα να φθάσουν στο ένα εκατομμύριο άτομα.

Επισήμανε ότι οι εργαζόμενοι είναι αγανακτισμένοι και αυτή την αγανάκτηση θα την εκφράσουν στο συλλαλητήριο του Σαββάτου και στο πανευρωπαϊκό συλλαλητήριο που θα γίνει στις 29 Σεπτεμβρίου, στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Παναγόπουλος σε ερώτηση για το γεγονός, ότι η ηγεσία της ΑΔΕΔΥ δεν θα παραστεί στην ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, ο κ. Παναγόπουλος είπε, ότι ο ίδιος θα πάει όπως πήγαινε πάντα, με το θεσμικό του ρόλο γιατί θα ήταν αντίφαση να συναντάται με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου και να μην πηγαίνει στην ομιλία του στη ΔΕΘ.

Υπέρ της ακύρωσης του Μνημονίου τάχθηκε ο γγ της ΓΣΕΕ, Βαγγέλης Μπουζούλας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν θέλουμε άλλη τρόικα, δεν θέλουμε το Μνημόνιο, φτάνει πια».

Ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιώργος Γαβρίλης, τόνισε τον βίαιο χαρακτήρα επιβολής του Μνημονίου από την κυβέρνηση και αμφισβήτησε, ότι μέσα από την εφαρμογή του θα έρθει η σωτηρία της χώρας.

Διαμαρτυρία κατά της κυβερνητικής πολιτικής, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, διοργανώνει στις 12 το μεσημέρι τυης Παρασκευής, η Πρωτοβουλία Σωματείων από το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, την ώρα που εντός του λιμανιού θα συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο.

Το δίκτυο συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ, καλεί τους εργαζόμενους να ξεσηκωθούν για το συλλαλητήριο του Σαββάτου, προκειμένου να στείλουν το μήνυμά τους στην κυβέρνηση.

www.in.gr

ΣΧΟΛΙΑ

 1. deldio avatar
  deldio 09/09/2010 16:23:35

  Εμπρός μαζί για αγώνες με ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥΣ-ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥΣ-ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥΣ, αυτούς που κάνουν "κοινωνικό διάλογο" με τ' αφεντικά για το πόσα θα χάσουμε και υπογράφουν συλλογικές συμβάσεις για αυξήσεις 0% για 3 χρόνια, δηλ. μειώσεις πάνω από 5% το χρόνο. Εμπρός αγωνιστές πρασινοφρουροί.

  • evangelos avatar
   evangelos @ deldio 09/09/2010 20:07:15

   +1000

 2. antonis avatar
  antonis 09/09/2010 16:42:14

  Ξερει κανεις να μας πει ποιους ιδιωτικους υπαλληλους "εκπροσωπει" αυτη η ΓΣΕΕ;;;
  Γιατι εγω οπου εχω εργαστει στον ιδιωτικο τομεα (σε 6 εταιρειες μεχρι σημερα) ηταν αφαντοι ολοι αυτοι απο προσωπου γης...

  Γιατι αν εκλεγονται ολοι αυτοι οι εργατοπατερες μονο απο την ΟΤΟΕ και τις ΔΕΚΟ, τοτε απλα ΔΕΝ μας εκπροσωπουν.

 3. Factorx avatar
  Factorx 09/09/2010 17:46:42

  Να μην παραστεί στην ομιλία του πρωθυπουργού στην 75η ΔΕΘ, αποφάσισε το προεδρείο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΔΣΘ), εκφράζοντας μʼ αυτόν τον τρόπο τη δυσαρέσκειά του για σειρά από ζητήματα που απασχολούν τον δικηγορικό κλάδο.

  Η επιβολή ΦΠΑ στους δικηγόρους, η επικείμενη απελευθέρωση του δικηγορικού επαγγέλματος, η διαφαινόμενη ματαίωση της κατασκευής νέου δικαστικού μεγάρου στη Θεσσαλονίκη και η καθυστέρηση στην υλοποίηση των έργων αποκατάστασης των ζημιών που υπέστη το υπάρχον δικαστικό μέγαρο, μετά τη βομβιστική επίθεση του περασμένου Μαΐου, είναι, κατά τον πρόεδρο του ΔΣΘ, Μανόλη Λαμτζίδη, τα θέματα για τα οποία διαμαρτύρονται οι δικηγόροι της Θεσσαλονίκης.

  Ταυτόχρονα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο κ. Λαμτζίδης, κάλεσε όλους τους δικηγόρους της χώρας να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των συνδικάτων και εργαζομένων που προγραμματίζονται για το προσεχές Σάββατο, την ώρα της ομιλίας του πρωθυπουργού. Διαμήνυσε δε, ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες πρωτοβουλίες του Συλλόγου με τις οποίες «θα επιχειρήσουμε να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα προς την κυβέρνηση».

  Ο κ. Λαμτζίδης εμφανίστηκε απαισιόδοξος ως προς την προοπτική κατασκευής του νέου δικαστικού μεγάρου, τονίζοντας ότι «αν δεν γίνει "εδώ και τώρα" δεν θα γίνει ποτέ και πουθενά». Εκτίμησε δε ότι η επικείμενη απελευθέρωση του δικηγορικού επαγγέλματος «θα οδηγήσει πολλούς δικηγόρους σε εξαθλίωση ή σε βίαιη έξοδο από τον κλάδο, προκαλώντας, παράλληλα, ένταση του κανιβαλικού ανταγωνισμού».

  Θέλοντας να αναδείξει το πρόβλημα του υπερπληθωρισμού των δικηγόρων στη χώρα μας, παρέθεσε στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία, η αναλογία δικηγόρων προς πληθυσμό στην Ελλάδα είναι 1 προς 291 κατοίκους, την ώρα που η αντίστοιχη αναλογία στη Φινλανδία είναι 1 προς 2.971 και στη Γαλλία 1 προς 1.368.

  Με τα πιο μελανά χρώματα περιέγραψε, από την πλευρά του, το μέλλον του κλάδου -με την επικείμενη απελευθέρωσή του- ο αντιπρόεδρος του ΔΣΘ, Γιάννης Κοτζαμανίδης.

  «Ο δικηγόρος μετατρέπεται σε εμποράκο. Όσοι μείνουν στο επάγγελμα θα ενταχθούν σε μεγάλες νομικές εταιρίες με μισθούς πείνας», είπε ο κ. Κοτζαμανίδης και πρόσθεσε: «Η δικηγορία βρίσκεται στο απόσπασμα, ένα βήμα πριν τη διάλυση. Πρέπει να αντιδράσουμε μέχρις εσχάτων».

 4. ouf avatar
  ouf 09/09/2010 18:44:33

  Να γελάσω τώρα ή αργότερα?

 5. deldio avatar
  deldio 09/09/2010 19:57:13

  Σιγά σιγά ξυπνάνε όλοι, θέλουν όμως λίγο χρόνο ακόμα μέχρι να αφήσουν τον καναπέ και να κατέβουν στους δρόμους, όχι πολύ 2-3 χρόνια ακόμη. Όλοι αυτοί που μέχρι τώρα είχαν αυταπάτες ότι οι ίδιοι θα τη γλύτωναν ή ότι τα μέτρα είναι μονόδρομος, όπως τους έλεγαν οι διάφοροι Καψήδες, Παπαχελάδες, Θεοδωράκηδες, Πρετεντέρηδες, Τρέμες, Τσίμες, Αναστασιάδηδες, Προβόπουλοι κλπ

  • 11888 avatar
   11888 @ deldio 09/09/2010 21:18:42

   Νομιζω οτι σε δυο-τρια χρονια δεν θα εχει μεινει ορθιο ουτε κολυμπυθροξυλο.

 6. POLITIS avatar
  POLITIS 09/09/2010 22:17:34

  AAAA!!! OYOYOY!!! TΣ!ΤΣ!ΤΣ!

 7. 11888 avatar
  11888 10/09/2010 00:44:22

  Ρε παιδια γιατι διαγραφετε σχολια.Σιγα τις φατσες που διαολοστειλα δηλαδη.Ζωη χαρiσαμενη περναει ο "αγωνιστης" παναγοπουλος.Ειμαι σιγουρος οτι θα βρει και αυτος μια θεση στην ζεστη αγκαλια του κομματος οταν προκυψει η αναγκη για κανενα βαρβατο εξοχικο σε sic greek island.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.