30/09/2010 17:11
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Για "απιστία" στο Βατοπέδι κατηγορεί η ΝΔ τον Γ. Παπακωνσταντίνου

ΓΙΑ ΑΠΙΣΤΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΟΝ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Η ΝΔ

Η ΝΔ κατηγορεί για απιστία τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου στην υπόθεση του Βατοπεδίου.  Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση , εφόσον το ΠΑΣΟΚ επιμένει στην ύπαρξη ζημιάς ύψους 110 εκ ευρώ για το Δημόσιο από τις ανταλλαγές , τότε ο Υπουργός Οικονομικών  έχει συντελέσει απιστία σε βάρος του Δημοσίου με την απόφαση του να ανακαλέσει την απόφαση του προκατόχου του Γιάννη Παπαθανασίου για επιστροφή όλων των ακινήτων  στο Δημόσιο.  Όπως αναφέρουν βουλευτές της ΝΔ ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου έχει ζητήσει από τις υπηρεσίες του Δημοσίου να λύσουν δικαστικά τις διαφορές τους με το Δημόσιο, απορρίπτοντας την λύση του συμβιβασμού που είχε αποφασίσει ο προκάτοχός του.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. δημης avatar
  δημης 30/09/2010 21:01:13

  Δεν καταλάβατε καλά ...απλά διαχωρίζει τη θέση του από τον....εαυτό του...

 2. δρόμος avatar
  δρόμος 30/09/2010 21:05:27

  σατανικό! ξυπνήσανε για τα καλά στη ΝΔ, μου φαίνεται - λέτε γιαυτό να δέχτηκε ο ΓΑΠούλης την εξεταστική από την εποχή Σημίτη? Τον εξαπέστειλε?

 3. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 30/09/2010 22:01:19

  Μόνο η φυσική και απλή παράδοση στο δημόσιο των επίμαχων ακινήτων, εκ μέρους της μονής Βατοπαιδίου ή εκ μέρους τρίτων, με την διαδικασία της αντιστροφής των ανταλλαγών, δεν επιλύει κανένα νομικό ή ουσιαστικό ζήτημα.

  Η μονή μπορεί - παρά την αντιστροφή των ανταλλαγών που πρότεινε – να διεκδικήσει την κυριότητα των επίμαχων ακινήτων – κάτι που ήδη έχει κάνει.

  Με την αποδοχή της αντιστροφής των ανταλλαγών εκ μέρους του δημοσίου δεν θα λυνόταν κανένα νομικό ή ουσιαστικό ζήτημα. Απλώς το δημόσιο τότε θα είχε στερηθεί από κάθε δυνατότητα εκμετάλλευσης, αξιοποίησης, εκποίησης των επίμαχων ακινήτων(παρόλο που αυτά θα βρισκόντουσαν στην κατοχή του),
  μέχρι να καθοριστεί δικαστικά και με αμετάκλητο τρόπο σε ποιον ανήκει η κυριότητα των ακινήτων που ανταλλάχθηκαν.

  Κατά συνέπεια, το Δημόσιο ανακτώντας με την φυσική παράδοση (μέσω της αντιστροφής των ανταλλαγών) αποκλειστικά και μόνο την κατοχή των επίμαχων ακινήτων, αλλά με την κυριότητά τους να αμφισβητείται εμπράκτως από την Μονή Βατοπαιδίου, θα γινόταν μόνο απλός μεσεγγυούχος των ακινήτων.

  Η κάθε αποδοχή της αντιστροφής των ανταλλαγών ενέχει τον κίνδυνο αποδυνάμωσης των δικαιωμάτων του δημοσίου.
  Η αποτροπή ενός τέτοιου κινδύνου, είναι δυνατόν μόνο μέσω της πλήρους ανάπτυξης των νομικών βάσεων που στηρίζουν τα δικαιώματα του δημοσίου.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.