#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
30/03/2011 02:48
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Γιατί όχι στην Εκάλη ή στο Λαγονήσι ο ΧΥΤΑ;Στην φτωχή και υποβαθμισμένη περιοχή της Κερατέας Αττικής, πρόκειται να εγκατασταθεί ένας από τους μεγαλύτερους σκουπιδότοπους (ΧΥΤΑ) στην Ελλάδα.

Η ίδια η ιδέα του "υγιεινού" ΧΥΤΑ, είναι επιστημονικά αμφίβολη, όχι όμως και η διαπλοκή γύρω από αυτήν.

Οι κάτοικοι, δίνουν δίκαιο αγώνα, εδώ και χρόνια νομικά και εδώ  και μήνες σε διαρκείς διαδηλώσεις, συγκρούσεις και οδοφράγματα, τα οποία στηρίζει σύσσωμη η τοπική κοινωνία.

Το βιντεάκι και το blog παρουσιάζουν λίγη μόνο από την πρωτοφανή βία η οποία εξαπολύθηκε σήμερα από την αστυνομία στην Κερατέα, για να ανοίξει το μπλόκο στην εθνική οδό, το οποίο έστησαν οι απεγνωσμένοι αλλά και αποφασισμένοι πολίτες.

Την αστυνομία στηρίζει σύσσωμη η κυβέρνηση, η οποία δια των υπουργών της έχουν μιλήσει με χυδαιότητα για τους κινητοποιούμενους κατοίκους.

Αναμένονται πάρα πολύ σκληρά επεισόδια απόψε το βράδυ.

Ίσως, είναι η πιο δύσκολη ως τώρα νύχτα του "πολέμου".

Στην Κερατέα δεν διακυβεύεται ένας ΧΥΤΑ.

Οι πολίτες της Κερατέας, είναι παράδειγμα αξιοπρέπειας  για ολόκληρη την κοινωνία μας, που έσκυψε πολλές φορές.

Είναι επίσης παράδειγμα αξιοπρέπειας απέναντι στη "νομότυπη" τακτική, να επιλέγονται μόνο φτωχές περιοχές για τους ΧΥΤΑ, μόνο φτωχές ομάδες για περικοπές, μόνο φτωχοί πολίτες για δυσανάλογους φόρους.

Μια κυρία, το λέει καθαρά στο βίντεάκι: "Από εδώ, να πάει παντού".

http://www.youtube.com/watch?v=g3Q_ACeUuC4

Στο 06:27 η δημοσιογράφος το λέει καθαρά: 'Πρωτοφανής η αστυνομική βία".

Επίσης:

http://attikanea.blogspot.com/ .Υπάρχει ένα συμβολικό ερώτημα:  Γιατί όχι στην Εκάλη ή στο Λαγονήσι  ο ΧΥΤΑ;

Δεν είναι ρητορικό.

Πιθανότατα, η ίδια η ιδέα του ΧΥΤΑ, είναι αντιεπιστημονική και παρωχημένη.

Οι λαμογιές όμως και το σύστημα των ΧΥΤΑ (εταιρείες μεγαλοκαρχαριών, εκμετάλλευση κλπ) τρέφει τα "κατάλληλα πολιτικά πρόσωπα".

Επίσης, όπως παντού αλλού στη χώρα, υπάρχουν οι "αξιόλογοι" πολίτες πρώτης ταχύτητας που "πρέπει" να ζουν καλά, και οι "υπάνθρωποι", "χωριάτες", οι παρίες που είναι "αναλώσιμοι".

Γιατί άλλωστε, όλες οι υποδομές στην Εκάλη ή στο Ψυχικό είναι άλλες από αυτές στο Πέραμα...: τα σχολεία (αν και δεν ενδιαφέρονται για τα δημόσια...), τα πάρκα, τα πάντα.

Και εάν κανείς αντιτάξει πως οι ΧΥΤΑ  πρέπει να γίνονται εκτός Αθηνών, γιατί δεν τον κάνουν σε καμμία ακατοίκητη περιοχή με "φιλέτα" αλλά σε κατοικημένη ζώνη;

Είναι ψέμμα πως οι "κατώτερες" τάξεις, θεωρούνται "από τη φύση τους δυνατές και μαθημένες να ζουν ανάλογα".

"Θα αντέξουν (δηλ. θα υπομείνουν) όπως πάντα")

(Οπότε, δεν πειράζει ένας ΧΥΤΑ με σκουπίδια για εκατοντάδες χιλιάδες δίπλα στο σπίτι τους).

Ξέρουμε άλλωστε με πόση αξιοπιστία τηρούνται όλοι οι κανόνες ασφαλείας στην Ελλάδα, από τους ίδιους μεγαλεργολάβους που θα χτίσουν τον ΧΥΤΑ.

Μήπως δεν είναι απλά διότι δεν συμφέρει ο ΧΥΤΑ να γίνει αλλού,σε ακατοίκητη ζώνη, ούτε διότι "δεν υπάρχουν" οι κάτοικοι για το σύστημα εξουσίας -πλούτου;

Μήπως, στο βάθος, υπάρχει η ανάγκη επιβεβαίωσης της δύναμης του συστήματος, πάνω στους αδύναμους;

Ένα διεφθαρμένο σύστημα,  έχει ανάγκη από διαρκή επιβεβαίωση και υποταγή των πολιτών του.

Υπάρχουν τόσες μελέτες και ιστορικές αποδείξεις για αυτό, που δεν χρειάζεται καν να τις παραθέσω.

Είναι όμως ανάγκη, η Κερατέα να γίνει οδηγός της ανυπακοής στην αδικία ή στη "νομότυπη" διάκριση.

Για αυτό, είμαστε όλοι πολίτες της Κερατέας.

Γιώργος Θωμαϊδης

ΣΧΟΛΙΑ

 1. blue nile avatar
  blue nile 30/03/2011 03:54:16

  Παίζονται πολλά στην Κερατέα. Το ίδιο κράτος που προσκυνά τον κάθε απεργό πείνας τριτοκοσμικό μετανάστη τώρα ξυλοκοπά ανελέητα τους δίκαια διαμαρτυρόμενουςκαι αγωνιζόμενους πολίτες της Κερατέας. Και μάλιστα χωρίς καμιά υποψία διαλόγου, πλήρης απαξίωση και περιφρόνηση σε τέτοιες διαστάσεις που τρομάζουν τον κάθε σκεπτόμενο πολίτη.
  Μαυρίστε αυτή τη κυβέρνηση, με κάθε τρόπο. Μαυρίστε και όποια επόμενη συνεχίζει να αυθαιρετεί ενάντια στα στοιχειώδη δικαιώματα του κάθε πολίτη.

 2. neotera avatar
  neotera 30/03/2011 05:23:23

  Δυστυχως, δεν είναι θέμα κυβέρνησης αλλά καθεστώτος. Πολύ καλά το θέτει η ανάρτηση, είναι ταξικό το ζήτημα και αυτός είναι ένας βασικός λόγος που πρέπει να ηττηθεί πολιτικά η Παγκόσμια Διακυβέρνηση της Αθήνας. Επειδή έχει ως κύριο στόχο της τον αφανισμό των μικρομεσαίων και ειδικά την αλλοτρίωση της ελληνικής υπαίθρου (για να μας ξεριζωσουν).
  Αλλιώς, το 'χουμε πει πολλές φορές, ο Σαμαράς μπορεί αν το επιλέξει αυτή τη στιγμή να σταματήσει και αυτήν την αυθαιρεσία, αλλά τότε θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του, μαζύ και του και όλη η χαρούμενη παρέα από "ντιντήδες" των ευγενών προαστείων που τον ακολουθεί.... ))
  Και όταν λέμε ευθύνες, θα πρέπει να αναλάβουν και όσες (απ)αρνήθηκε να αναλάβει ο Καραμανλής έναντι του ελληνικού λαού και του Κράτους... Ξέρετε, να μην τα λέω γιατί πονάνε, αλλά όλοι γνωρίζουν το θέμα του βασικού μετόχου, των "νταβάδων", τα 28 δις "ρευστότητα" που κατέβαλε πρώτος αυτός σε τραπεζική καταβόθρα, πριν παραδώσει πελιδνός το "δαχτυλίδι" της εξουσίας στον γκιόργκος (εντ φριεντς) και το βουλώσει εκκωφαντικά...

 3. ΑΝΩΝΥΜΟΣ avatar
  ΑΝΩΝΥΜΟΣ 30/03/2011 06:37:23

  ΝΑΙ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΙ

 4. Νικος avatar
  Νικος 30/03/2011 07:04:22

  Εναντίον του Καντάφι κινητοποιήθηκε όλος ο λεγόμενος πολιτισμένος κόσμος γιατί ο λαός του ξεσηκώθηκε και αυτός προσπάθησε να καταστείλει τον ξεσηκωμό χρησιμοποιώντας βία εναντίον του. Είπαν λοιπόν ότι ο Καντάφι πρέπει να φύγει γιατί δολοφονεί το λαό του. Στην Κερατέα τί κάνει ο πολιτισμένος ελληνικός λαός όταν η Κυβέρνηση προσπαθεί να καταστείλει τον ξεσηκωμό των κατοίκων μια πόλης για να μη βρωμίσουν από τα σκουπίδια της Αθήνας, της Κηφισιάς, της Εκάλης, του Καστριού κλπ. Και εδώ λοιπόν ταπεινώνεται και σκοτώνεται από την εξουσία ο λαός μιας πόλης. ΄Ομως, ο πολιτισμένος λαός μας κάνει ότι δεν βλέπει. Ο λόγος είναι απλός, αλλά λυπηρός για όλους μας: Τα σκουπίδια μας στην πόρτα του γείτονά μας. Μπράβο μας.

  • Misha avatar
   Misha @ Νικος 30/03/2011 10:08:40

   Ο «πολιτισμένος» κόσμος έσπευσε στη Λιβύη γιατί αυτή εχει το μισό πετρέλαιο της Αφρικής. Όταν έγινε η σφαγή στη Ρουάντα, ΑΔΙΑΦΟΡΗΣΑΝ προκλητικά άπαντες, όπως αδιαφορουν και τωρα για τον εμφύλιο στην Κοτ ντ΄ Ιβουάρ.

   Toν αγωνα της Κερατέας τον βλεπουμε όλοι σαν δικό μας αγώνα. Κι εμείς εχουμε φάει πολλά χημικά, πολλές αστυνομικές κι εξουσιαστικές αυθαιρεσίες στο κεφάλι μας τον τελευταίο καιρό , κι εμείς βλέπουμε τους εργολαβους και τους τραπεζίτες ως βασικούς εχθρούς του τόπου.

 5. christof avatar
  christof 30/03/2011 08:45:33

  Το 12 διαμερισμα στο Παρισι ζεσταινεται με πυρολυση των σκουπιδιων και απο το φουγαρο βγαινει μονο υδρατμος. Υπαρχει τεχνολογια που δινει λυσεις

 6. dimos avatar
  dimos 30/03/2011 08:47:18

  εγώ λέω να γκρεμίσουμε το Κολωνάκι αφού δίώξουμε τους κολο μεγαλοαστούς του και να κάνουμε ΧΥΤΑ στο κέντρο της Αθήνας. Οσο για την Κερατέα να αναβαθμιστεί , να εντάξουμε στο σχέδιο όλη την ευρύτερη περιοχή , οι κάτοικοι της που έχουν καταπατήσει παράνομα καμιά 100,000 στρέμματα να αρχίσουν να πληρώνουν κανένα φόρο, γιατί στο τσάμπα έχουν μάθει όλοι.

  • Αθηναίος avatar
   Αθηναίος @ dimos 30/03/2011 10:28:37

   Ολόσωστος. Και κατά τη γνώμη μου, δεν είναι και η φτωχότερη περιοχή της αττικής η κερατέα! Έλεος, εκτός εάν οι καταπατητές θεωρούνται εξ ορισμού φτωχοί. Αν ναι, μάλλον δεν ξέρετε την περιοχή κερατέας - κουβαρά κ.λ.π.

 7. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 30/03/2011 08:47:29

  άντε να προτείνω συμβιβαστική λύση: Απέναντι από τα γραφεία του Εθνους

 8. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 30/03/2011 09:11:01

  Ζηλοφθονες απαντησεις του στυλ βαλτε ΧΥΤΑ στο Κολωνακι ή την Εκαλη δεν οδηγουν πουθενα.
  Βασικη αρχη των πετυχημενων οικονομικων ειναι οτι τα σπανια αγαθα πληρωνονται.Εν προκειμενω ο χωρος για την εναποθεση σκουπιδιων στην Αττικη ειναι σπανιο αγαθο και πρεπει να πληρωθει.
  Αρα υπαρχουν οι εξης λυσεις :
  1) Διαπραγματευση με τους κατοικους της Κερατεας για αντισταθμιστικα οφελη.Αν ειναι φτωχη περιοχη οπως λεγεται πως σας φαινεται η παροχη ενος ορισμενου ποσου για καθε τοννο σκουπιδιων που θα κανει αγνωστη την ανεργια στην περιοχη τους;Φυσικα τα χρηματα θα τα πληρωσουν ολοι οι Αθηναιοι που παραγουν τα σκουπιδια.
  2) Δημιουργια ΧΥΤΑ σε γειτονικο νομο.Η εμπνευση Λαλιωτη οτι καθε νομος πρεπει να αποθηκευει τα σκουπιδια του ειναι παραλογη για το νομο που εχει το μισο πληθυσμο της χωρας και δεν εχει χωρους.Φυσικα ο νομος που θα δεχθει τα σκουπιδια της Αττικης θα πληρωθει επισης.
  3) Ακατοικητες περιοχες : Σε μικρη αποσταση απο τις ακτες της Αττικης ειναι η Μακρονησος που ειναι αχρηστη και ιδανικος τοπος για ΧΥΤΑ.Το κοστος των πλοιων δεν ειναι μεγαλο και παντως οπως ειπα το σπανιο αγαθο πληρωνεται.
  Οπως η Ψυτταλεια εγινε αποθηκη λυματολασπης ετσι και μια αλλη βραχονησιδα μπορει να γινει ΧΥΤΑ.
  Τα υπολοιπα μεγαλοστομα και ανατρεπτικα ειναι καθαρη ενδειξη της ασυνεννοησιας της ελληνικης κοινωνιας.Το ιδιο βεβαια θα ειναι και οι διαμαρτυριες για τα αυξημενα τελη απο τους σκουπιδοπαραγωγους κατοικους του Λεκανοπεδιου σε μια οποιαδηποτε ορθολογικη λυση.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ ψυχραιμια 30/03/2011 09:45:56

   1) Κατ' αρχάς, πες μας με ποιον τρόπο η καταβολή "ορισμένου ποσού ανά τόννο σκουπιδιών" εκτιμάς ότι "θα κάνει άγνωστη την ανεργία στην περιοχή". Τι εγγυάται ότι αυτά τα όποια ποσά θα γίνουν παραγωγικές επενδύσεις, και κυρίως τι όφελος θα έχει κάποιος να επενδύσει σε μονάδες έντασης εργασίας σε μια περιοχή δίπλα σε χωματερή; Εκτός κι αν οι δραστηριότητες που θα αναπτυχθούν δίπλα στη χωματερή είναι του ιδίου τύπου σαν αυτές που αναπτύχθηκαν στα Λιόσια και στον Ασπρόπυργο, δηλαδή διαλυτήρια αυτοκινήτων, μονάδες εναπόθεσης βαρέων μετάλλων κ.λπ, οπότε μάλλον οι Κερατιώτες θα εξακολουθήσουν να μη θέλουν την καταστροφή της περιοχής τους με οποιοδήποτε αντίτιμο.
   2) Μιλάς για ΧΥΤΑ σε γειτονικό της Αττικής νομό. Αλλά όταν λέμε "γειτονικό νομό", εννοούμε προφανώς σε άμεσα όμορη περιοχή, ώστε προφανώς να ελαχιστοποιηθεί το κόστος και ο χρόνος πρόσβασης των απορριμματοφόρων (που, και πάλι, θα είναι αμφότερα πολύ υψηλά, ίσως απαγορευτικά υψηλά). Με δεδομένο ότι οι άμεσα όμορες περιοχές της Κορινθίας δεν ενδείκνυνται, τι μένει; Μόνο η (ήδη βεβαρυμένη με το εξασθενές χρώμιο των ασύδοτων βιομηχανιών) περιοχή των Οινοφύτων και του Σχηματαρίου στη Βοιωτία.
   3) Καταλαβαίνω ότι εσείς οι νεοφιλελεύθεροι έχετε κάθε λόγο να μετατρέψετε έναν συμβολικό τόπο μαρτυρίου και αντίστασης σε χωματερή, προκειμένου έτσι να θάψετε και τις μνήμες της αντίστασης ώστε να μην αποτελούν παράδειγμα για αντίσταση στην τροϊκανή κατοχή. Παρ' όλα αυτά, θα πέσω στο τεχνικοοικονομικό επίπεδο που θέλεις και θα σε ρωτήσω το εξής: με δεδομένο το χρόνο μετάβασης των φορτηγίδων, είναι αυτονόητο ότι θα χρειαστεί και σταθμός μεταφόρτωσης των απορριματοφόρων ακριβώς απέναντι από τη Μακρόνησο. Δηλαδή, στο Λαύριο. Δηλαδή, δίπλα στην Κερατέα (και δίπλα στο Σούνιο επίσης).

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ Αυριανιστής 30/03/2011 10:19:53

    1) Τα χρηματα θα διδονται απευθειας στο δημο της Κερατεας.
    Αν δεν συμφωνησει η λυση δεν περπατα.
    2) Το ιδιο ισχυει και για τους γειτονικους τομεις.Δεν ειναι απαραιτητο να ειναι τελειως γειτονικοι.Ειχα διαβασει οτι υπαρχουν σπηλαια στην Αργολιδα οπου ηδη παει τραινο.Αν δεν συμφωνησουν και αυτοι δεν γινεται.
    3) Αν υπαρχει αλλη βραχονησιδα δεν εχω αντιρρηση.

    • Αυριανιστής avatar
     Αυριανιστής @ ψυχραιμια 30/03/2011 10:29:30

     Πιστεύεις ότι με τα παραπάνω έδωσες απαντήσεις ουσίας στα ερωτήματα που σου έθεσα;

     • ψυχραιμια avatar
      ψυχραιμια @ Αυριανιστής 30/03/2011 10:36:45

      Ουτε ομως αλλη λυση βλεπω.Εκεινο που προτεινα ειναι το εξης : να προτεινει το κρατος εισοδημα που αντιστοιχει σε 1500 ευρω το μηνα για καθε δημοτη Κερατεας.Νομιζεις οτι δεν θα δεχθουν με αυτη την κριση;
      Τοτε δεν ειναι τοσο φτωχοι οσο λενε.Τα λεφτα αυτα θα τα πληρωσουν τα 4 εκατομμυρια του Λεκανοπεδιου αναλογα με τα σκουπιδια τους.

     • Αυριανιστής avatar
      Αυριανιστής @ ψυχραιμια 30/03/2011 10:57:58

      Τα λεφτά είναι το πρόβλημα ή η καταστροφή της ποιότητας ζωής τους;

      Ωραίοι είστε εσείς οι νεοφιλελεύθεροι, νομίζετε ότι με 1500 ευρώ μπορεί ο καθένας να εξαγοραστεί για να ζήσει σε κόλαση...

     • ψυχραιμια avatar
      ψυχραιμια @ Αυριανιστής 30/03/2011 11:35:00

      Ποια κολαση και κουραφεξαλα.Κολαση ειναι οι ακαλυπτες χωματερες και οχι ο ΧΥΤΑ.
      Το προβλημα τους ειναι η πτωση της αξιας των οικοπεδων.
      Αν δεν θελουν εγραψα και για αλλες λυσεις αλλα η αντιδραση και σε αυτες που δεν εχουν σχεση με τη Κερατεα δειχνει οτι μερικοι δεν θελουν καμμια λυση.

     • Misha avatar
      Misha @ Αυριανιστής 30/03/2011 11:44:46

      Σου λέει, πως σου δίνει 1500 ευρω το μήνα για να μαζέψεις τα μπογαλάκια σου και να νοικιάσεις σπιτι αλλού , ωστε να διατηρήσεις την ποιότητα ζωής που είχες πριν.

      Ψυχραιμία, το κρατος αυτο εχει μηδενική αξιοπιστία.Ποιος θα πιστέψει πως τα 1500 ευρω το μήνα θα δοθουν για περισσότερους από 3-4 μήνες , μέχρι να στρωσει η δουλειά του εργολάβου; Εδω εξαφανίστηκαν σε μια νυχτα συνταξεις και μισθοί και δικαιώματα ενος ολοκληρου λαού, για τους οποίους χύθηκε αίμα επί δεκαετίες , θα σεβαστούν μια συμφωνία με 10χιλιάδες κατοίκους;

  • Misha avatar
   Misha @ ψυχραιμια 30/03/2011 09:53:46

   Ψυχραιμία,
   Οι ΧΥΤΑ είναι παρωχημένη μέθοδος διαχείρισης απορριμμάτων.Νομίζω πως από το 2012 τους θεωρεί απαράδεκτη μέθοδο και η ΕΕ.
   Υπάρχουν πολλές εναλλακτικές μέθοδοι, οι κάτοικοι της Λαυρεωτικής έχουν προτείνει να φτιάξουν εργοστάσιο διαχείρισης για τα ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ απορρίμματα αλλά για το κράτος προέχει το συμφέρον του εργολάβου,καθως «οι τράπεζες μας περνάνε δύσκολα», όπως έλεγε κλαυθμυρίζοντας ο Μητσοτάκης.

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Misha 30/03/2011 10:04:14

    Μα, γι' αυτό καίγονται οι Μπομπολαίοι. Να προλάβουν να ροκανίσουν τις επιδοτήσεις πριν από το 2012.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ Misha 30/03/2011 10:22:38

    Δεν ενδιαφερεται κανεις για τα δικα τους απορριμματα που ειναι ελαχιστα.Το προβλημα ειναι τα απορριμματα του Λεκανοπεδιου και επ αυτου εγω δεν εχω ακουσει καμμια προταση.
    Το θεμα αυτο σερνεται για πανω απο 20 χρονια χωρις να λυνεται απο καμμια κυβερνηση.

    • Misha avatar
     Misha @ ψυχραιμια 30/03/2011 10:29:32

     Ψυχραιμία, οι Δημοι Λαυρεωτικής και Σαρωνικού αναλαμβάνουν τα δικά τους απορρίμματα.Από κι ως που είναι υποχρεωμένοι να δεχτούν τα δικά μου «καλούδια»;
     Για να γίνουν κι αυτοί Λιόσια, Σχιστό ή Ασπρόπυργος , δλδ η βρώμα κι η ασκήμια οπτικοποιημένη ;
     Η μόνη πραγματική λύση είναι η δημιουργία των εργοστασίων που προανέφερα. Μέχρι τότε , η χωματερή στο Κολωνάκι ή στην Εκάλη νομίζω πως είναι μια καλή βραχυπρόθεσμη επιλογή.

     • ψυχραιμια avatar
      ψυχραιμια @ Misha 30/03/2011 10:32:34

      Γιατι πρεπει καπου να πανε τα σκουπιδια του Λεκανοπεδιου.Ειναι πολυ απλο.

     • ο ξένος avatar
      ο ξένος @ ψυχραιμια 30/03/2011 11:35:30

      Υπάρχουν ιδανικοί χώροι στο Παπάγου και στο Πέραμα, όπου θα μπορούσαν να μοιραστούν τα σκουπίδια της Αττικής με τον πιο ορθολογικό τρόπο. Είναι περιοχές με ιδανική τοποθεσία στο χάρτη, κοντά στον οικιστικό ιστό, με τριγωνικές αποστάσεις. Τα τρία σημεία, μαζί με τη χωματερή στη Φυλή, κάνουν ένα ωραίο τρίγωνο που περικλείει το Λεκανοπέδιο.
      Η Κερατέα που βρίσκεται πίσω από τον Υμηττό (δεν βλέπω το λόγο να γίνονται τόσο μεγάλα δρομολόγια), θα έπρεπε να εξυπηρετεί τα σκουπίδια της ανατολικής Αττικής.

     • Επώνυμος avatar
      Επώνυμος @ Misha 30/03/2011 11:24:14

      Το θέμα δεν είναι απλώς ότι "κάπου πρέπει να πάνε" στα σκουπίδια, το θέμα είναι ότι, όπου πάνε, κερδίζεται με οικονομικά κυρίως ανταλλάγματα η συμφωνία των κατοίκων. Εδώ είναι προφανές ότι ΔΕΝ έχει κερδηθεί η συμφωνία των κατοίκων. Αν λοιπόν δεν κερδηθεί η συμφωνία των κατοίκων, δεν μπορούμε, δεν έχουμε δικαίωμα οι υπόλοιποι να τους στείλουμε τα σκουπίδια μας. Τόσο απλά.

     • ψυχραιμια avatar
      ψυχραιμια @ Επώνυμος 30/03/2011 11:37:55

      Μα αυτο προτεινα.Με μια προυποθεση ομως : οτι μετα οι κατοικοι του λεκανοπεδιου δεν θα πουν δεν πληρωνω - δεν πληρωνω γιατι πρεπει τα σκουπιδια να εξαφανισθουν με μαγικο τροπο.
      Καθως ομως οι κυβερνησεις ξερουν με ποιους εχουν να κανουν προτιμουν να τα βαζουν με ενα ολιγαριθμο πληθυσμο παρα με ολη την Αθηνα.

     • Αυριανιστής avatar
      Αυριανιστής @ Επώνυμος 30/03/2011 12:06:14

      Επώνυμε, μην πέφτεις στην παγίδα των νεοφιλελεύθερων που θέλουν να εκμαυλίσουν τις συνειδήσεις των κατοίκων.

      Όπως είπε και ο Μίσα, ακόμα και αν εξαγόραζαν τη συναίνεσή τους στην καταστροφή της ποιότητας ζωής τους με ένα σταθερό μηνιαίο εισόδημα, είναι βέβαιο ότι αυτή η εξαγορά θα διακοπτόταν ετσιθελικά όταν το έργο θα προχωρούσε. Δικαιολογίες υπάρχουν πάμπολλες. Εδώ το κράτος έχει κηρύξει στάση πληρωμών σε προμηθευτές υλικών για ζωτικές ανάγκες του (νοσοκομεία, αστυνομία), και νομίζεις ότι θα πληρώνει εσαεί 10 χιλιάδες κατοίκους για να... δέχονται σκουπίδια;

      Και, πέραν αυτού, ποιο μήνυμα δίνουμε αν δεχτούμε ότι μπορεί ο εκμαυλισμός να γίνεται αποδεκτός υπό προύποθέσεις για την καταστροφή του περιβάλλοντος; Σήμερα είναι η Κερατέα με τον ΧΥΤΑ, αύριο θα είναι η επέλαση του καζινοκαπιταλισμού που θα τσιμεντοποιήσει το Ελληνικό, μεθαύριο τι θα έχει σειρά; Η ανέγερση ξενοδοχείων γερμανικών συμφερόντων πάνω στον Ιερό Βράχο "για να ξεχρεώσουμε";

     • Επώνυμος avatar
      Επώνυμος @ Αυριανιστής 30/03/2011 12:33:46

      Δεν είναι εκμαυλισμός συνείδησης, είναι αυτό που συμβαίνει παντού. Στα Άνω Λιόσια, όταν έπεφτε το χρήμα, σταματούσαν όλες οι αντιδράσεις. Στη Θεσσαλονίκη, ο Δήμος Λαχανά που ανέλαβε τον καινούργιο ΧΥΤΑ έπηξε στο χρήμα. Επειδή ήταν στα όρια με το Δήμο Ασσήρου, οι κάτοικοι ξεσηκώθηκαν. Μόλις έπεσαν κι εκεί τα "αντισταθμιστικά ωφέλη", κόπασαν οι αντιδράσεις. Στο εξωτερικοί οι Δήμοι μαλώνουν για το ποιος θα πάρει τους χώρους εναπόθεσης απορριμάτων - όποια τεχνολογια κι αν έχουν - διότι αυτό συνεπάγεται τεράστια εισροή πόρων για τους Δήμους και την τοπική κοινωνία. Μετά γίνονται και πάρκα από πάνω και είναι όλοι ευχαριστημένοι.

      Τώρα, εδώ, οι κάτοικοι είναι προφανές ότι ΔΕΝ θέλουν. Συμπέρασμα δικό μου είναι ότι είτε α. δεν δόθηκαν επαρκή οικονομικά ανταλλάγματα είτε β. δεν θέλουν τον ΧΥΤΑ έτσι κι αλλιώς και δεν τους ενδιαφέρουν τα οικονομικά ανταλλάγματα. Όποιο από τα δύο και να συμβαίνει η στάση του κράτους των εργολάβων κατά τη γνώμη μου είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ και πρέπει να σταματήσει το έργο της Κερατέας. Ή, αν ισχύει το "α", να τους δώσουν επιτέλους οικονομικά ανταλλάγματα. Κατά τη γνώμη μου όμως ισχύει το "β". Δεν τον θέλουν έτσι κι αλλιώς. Οπότε, τι να κάνουμε; Να τους στείλουμε τα σκουπίδια μας με το ζόρι; Δεν γίνεται ρε παιδιά, απλώς δεν γίνεται. Ας τα πάρουν στα δικά τους σπίτια όσοι επιμένουν να γίνει εκεί ο ΧΥΤΑ.

     • Misha avatar
      Misha @ Αυριανιστής 30/03/2011 12:40:31

      Επώνυμε , μιλούσα πριν καιρό με καθηγητή που είχε ασχοληθεί με το ζήτημα και μου έλεγε πως εχει καταθέσει πρωτοποριακές για την Ελλάδα προτάσεις , που εφαρμόζονται στη Γερμανία και θα μείωναν δραματικά την μόλυνση και τον όγκο των υπολειμμάτων, οι οποίες όμως παραθεωρήθηκαν επειδή σκοπός των κυβερνώντων είναι διαχρονικά η εξυπηρέτηση των Μπομπολαίων.

      Ε, σ αυτη την νοοτροπία η απάντηση είναι πόλεμος με όλα τα μέσα, όπως κάνουν οι Κερατιώτες!!!

     • Αυριανιστής avatar
      Αυριανιστής @ Αυριανιστής 30/03/2011 13:04:37

      Επώνυμε, επειδή ειλικρινά δεν γνωρίζω: με ποιον ακριβώς τρόπο έπεφτε το χρήμα στα Άνω Λιόσια και πέφτει στη Θεσσαλονίκη στο Δήμο Λαχανά; Το να παίρνει γενναίες επιχορηγήσεις ένας δήμος για να δέχεται σκουπίδια, πώς μεταφράζεται σε άμεσο χρηματικό όφελος των δημοτών, ώστε να κάνουν όλοι τουμπεκί; Γιατί, με το να γίνονται απλώς έργα από το δήμο, όσο πολλά κι όσο καλά κι αν είναι, δύσκολα εξευμενίζονται οι αντιδράσεις των κατοίκων.

 9. katalytikos avatar
  katalytikos 30/03/2011 09:19:34

  εντυπωσιακή η ΜΟΥΓΚΑ των ¨ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ¨!!!!!
  Αυτό θα πεί ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ katalytikos 30/03/2011 09:53:33

   Τα κανίς δεν δαγκώνουν ποτέ τα αφεντικά τους.

  • Misha avatar
   Misha @ katalytikos 30/03/2011 09:56:22

   h--p://www.otanews.gr/thesmika/genika/1333-protovoylia-oikologon-prasinon-gia-tin-keratea

   • katalytikos avatar
    katalytikos @ Misha 30/03/2011 10:06:55

    άλλα λόγια ...να αγαπιόμαστε..

 10. ARISTOMENIS VIGILANT avatar
  ARISTOMENIS VIGILANT 30/03/2011 09:24:08

  Το Πασοκ είχε παει τις αφετηρίες των λεωφορείων έξω από το σπίτι του Λάτση (για 3-4 μέρες). Επίσης απέναντι απο τον Λάτση ο ΟΤΕ έχει μια κεραία καλού μεγέθους, που κανείς μας δεν θα την ήθελε απέναντι από το σπίτι του...
  Δεν είμαι υπάλληλος του Λάτση αλλά μήπως οι της Κερατέας έχουν δίκιο μερικώς, μήπως λέω;;;

 11. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 30/03/2011 10:14:06

  Τι να πούμε ρε παιδιά... Ας ελπίσουμε να κρατήσουν. Ας ελπίσουμε... Δεν είμαι πολύ αισιόδοξος, το ξεπουλημένο αυτό κράτος είναι (ακόμη) πολύ ισχυρό και οι αστυνομικές δυνάμεις δεν έχουν ακόμη συνείδηση ότι το κράτος αυτό στρέφεται και εναντίον των ίδιων, ώστε να ενωθούν κι αυτοί με τους κατοίκους και να προκληθεί ταράκουλο στους κρατούντες.

  Είναι πολύ σημαντικό οι κάτοικοι να ενημερώνουν παντού και τεκμηριωμένα, ώστε να κερδίσουν πολιτικά τη νίκη, και η "επιχειρησιακή" νίκη θα έρθει κι αυτή μετά δίχως άλλο.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Επώνυμος 30/03/2011 10:33:13

   Αν πάντως οι Κερατιώτες λυγίσουν, θα είναι ένα πολύ απογοητευτικό μήνυμα για την (ούτως ή άλλως) καναπεδάτη μάζα που προς το παρόν δέχεται αδιαμαρτύρητα τη φασιστική μπότα του μνημονίου στο λαιμό της. Γι' αυτό είναι πολύ σημαντικό να δείχνουμε στους Κερατιώτες την αλληλεγγύη μας με κάθε τρόπο, ακόμα και έμπρακτα.

   • Misha avatar
    Misha @ Αυριανιστής 30/03/2011 12:44:18

    Να λυγίσουν Α Π Ο Κ Λ Ε Ι Ε Τ Α Ι !
    Χθες πήραν απόφαση και οι επαγγελματιες της Λαυρεωτικής, που θίγονται από τις κινητοποιήσεις, και ταχθηκαν στο πλευρο της αντιστασης στη χουντα.

 12. Μαύρος Ιάκωβος avatar
  Μαύρος Ιάκωβος 30/03/2011 10:32:01

  ΧΥΤΑ στο καστρί απέναντι απο την μάμυ και τζαμί στην Εκάλη να λένε οι πακιστανοσομαλοί καλημέρες με τον Τσίπρα και τους λοιπούς συριζαίους.....Λεφτά υπάρχουν

 13. Aggelos avatar
  Aggelos 30/03/2011 11:08:19

  βασικα οι χωματερες ειναι παρανομες πια.
  το μελλον ειναι οπως στην ευρωπη εργοστασια επεξεργασιας απορριματων βασικα..και με παραγωγη ενεργειας μαζι..

  απλα θελουνε να φτιαξουνε τη χωματερη μεχρι σε λιγα χρονια να καταργηθει,,για να φανε τα λεφτα σε μιζες οι κατασκευαστες κλπ..

  • Panos avatar
   Panos @ Aggelos 30/03/2011 17:45:21

   Ακριβώς όπως είπε ο φίλος Aggelos, οι ΧΥΤΑ χωματερές σε 2 χρόνια θα κηρυχθούν παράνομες από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Γιατί κόπτονται να την κάνουν τώρα και με κάθε κόστος; Μήπως γιατί αφού τη φτιάξουν τα πρόστιμα της Ε.Ε. σε σχέση με το χρήμα που θα μαζεύει ο εργολάβος από τους δήμους θα είναι αμελητέα;

 14. skeptomenos avatar
  skeptomenos 30/03/2011 11:08:56

  Το πρόβλημα με τον ΧΥΤΑ δεν είναι μόνο ο ΧΥΤΑ, ένα άλλο μεγαλύτερο είναι ο μεγάλος αριθμός άθλιων απορριμματοφόρων που πηγαίνει προς αυτόν.
  Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να δημιουργηθούν 4 τουλάχιστον ΧΥΤΑ, σε διαφορετικά σημεία, ώστε και η διαδρομή των απορριμματοφόρων να μειωθεί, και όλα γενικά τα προβλήματα.

 15. zio avatar
  zio 30/03/2011 11:28:12

  αν ξεκίνησε η αντεπίθεση όπως λέγεται, τότε η ΝΔ θα πρέπει να αντιπροτείνει μια βιώσιμη λύση για την περιοχή αυτή ή κάποια άλλη, απαγκιστρωμένη από συμφέροντα.
  Οφείλει στον κόσμο να περάσει από κάποιες "εξετάσεις" πριν ζητήσει/διακδικήσει την διακυβέρνηση της χώρας επίσημα.

 16. ataktos avatar
  ataktos 30/03/2011 11:35:00

  Τραυματίες από πλαστικές σφαίρες στη Κερατέα...

 17. Planki avatar
  Planki 30/03/2011 11:45:55

  επειδη ειμαι κατοικος της ανατολικης αττικης και μαλιστα πολυ κοντα στα γεγονοτα, για μενα μια λυση για χυτα και για βιολογικο καθαρισμο γιατι η περιοχη εχει προβλημα αποχεταυσης, ειναι η Μακρονησος....αλλα υπαρχει θεμα απο το ΚΚΕ, επειδη ειναι ιστορικης σημασιας μερος. με την ιδια λογικη ολη η ελλαδα ειναι ιστορικης σημασιας. το ΚΚΕ οσο και κομμα του λαου το παιζει και οσο να παριστατε στα προβληματα του λαου.....στα παρασκηνια....ειναι μερος του συστηματος.

  • SharK avatar
   SharK @ Planki 30/03/2011 14:02:50

   ως ένας από χιλιάδες, έχω να σου πω, για τα σκουπίδια στη Μακρόνησο: πάνω από το πτώμα μου._

   • anti SharK avatar
    anti SharK @ SharK 30/03/2011 14:50:45

    Ευχαρίστως. Δεν έχω κανένα πρόβλημα.

 18. Planki avatar
  Planki 30/03/2011 11:54:19

  Οσο για τους οικολογους, τα πραγματα ειναι πολυ απλα. Σκοπος αυτου του κομματος ειναι να λαβει μερος σε μια κυβερνηση, ειναι ενα παρακλαδι των Σοσιαλιστων παγκοσμιος. ποιοι οικολογοι? θυμαστε πως εγιναν οι οικολογοι? ξαφνικα μεσα σε 4-5 οικολογικα κομματα η Καθημερινη τους εβαλε στις δημοσκοπησεις απο το πουθενα. και ποτε η οικολογια εγινε ιδεολογικη πλατφορμα? απλα και αυτοι παιζουν το ρολο τους στην αλλοιωση των χαρακτηριστηκων της πατριδας μας, του πολιτισμου, και της ιστορια μας. και φυσικα ας μην ξεχναμε το παραδειγμα της Γερμανιας οπου οι Οικολογοι του Φισερ υπεγραψαν στο πολεμο του Αφγανισταν και του Ιρακ. Οι οικολογοι δεν ειναι τιποτα απο εναν δουρειο ιππο.

 19. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 30/03/2011 12:10:27

  Οι "οικολόγοι" του Φίσερ βομβάρδισαν τη Σερβία και με βόμβες εμπλουτισμένου ουρανίου...

 20. ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
  ΝΙΚΟΛΑΣ 30/03/2011 12:54:18

  Σχετική η μετάδοση του Παραλληλογράφου

  Δελτίο Ειδήσεων ΠαραλληλοΓράφου 29-03-11

  h__p://vimeo.com/21657706
  Για Κερατέα από το 1:58 και μετά
  Πολύ γέλιο!

  • ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
   ΝΙΚΟΛΑΣ @ ΝΙΚΟΛΑΣ 30/03/2011 13:10:56

   Και από το ΡάδιοΑρβύλα (δεν το πολυσυμπαθώ) χιουμοριστική αλλά και ουσιαστική παρέμβαση
   h__p://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=XukU4cpUsR8

  • ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
   ΝΙΚΟΛΑΣ @ ΝΙΚΟΛΑΣ 30/03/2011 13:21:15

   Κι επειδή ξεκινάω με χιουμοριστικά:
   Το Γ' Ρ'αιχ για την Κερατέα
   h__p://www.youtube.com/watch?v=ITKzb9QRKI4&NR=1&feature=fvwp

   Ο Τζιμάκος για την Κερατέα
   h__p://www.youtube.com/watch?v=0eOn3yXL6ro&feature=related

   ELLINOFRENEIA KERATEA MAKING OF
   h__p://www.youtube.com/watch?v=nESDa9wKG3I&feature=related

 21. Ελένη Π. avatar
  Ελένη Π. 30/03/2011 13:58:07

  Παιδιά, παραθέτω απόσπασμα Δελτίου Τύπου Λαυρεωτικής με τις θέσεις τους:

  Η Δημοτική Αρχή και μέλη της Επιτροπής Αγώνα επισκεφτήκαμε στις 14-3-2011 τον Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής κ. Λιακόπουλο και συμφωνήσαμε να μεταφέρει στην Κυβέρνηση τις παρακάτω προτάσεις για την αποκλιμάκωση της έντασης:

  1.Να αποχωρήσουν άμεσα οι δυνάμεις καταστολής από την περιοχή μας για να αποχωρήσουν και οι διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι της Κερατέας.
  2.Η Λαυρεωτική (Δήμοι Λαυρεωτικής και Σαρωνικού) είναι έτοιμη να διαχειριστεί τα δικά της και μόνο Απορρίμματα αποκλείοντας την δημιουργία ΟΕΔΑ – ΧΥΤΑ – ΧΥΤΥ – ΧΥΤ και κάθε άλλου είδους εγκατάστασης στον Αρχαιολογικό χώρο του Οβριοκάστρου.
  3.Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε και να συμφωνήσουμε για την εγκατάσταση μονάδας διαχείρισης των δικών μας απορριμμάτων με σύγχρονο και επιστημονικά αποδεκτό τρόπο, σε έκταση που θα διαθέσει ο Δήμος Λαυρεωτικής στο ΒΙΟΠΑ Κερατέας.
  _ _ _
  Ενδεικτικά αναφέρω μία πρόταση που υπάρχει στα αρχεία των αρμόδιων υπουργείων, αλλά προφανώς δεν έχει ληφθεί υπόψη:
  Σε συνεργασία με τον κατεξοχήν φορέα στην Ευρώπη της τεχνολογίας αυτής, η ELYROS υπολόγισε ότι για τη διαχείριση των ημερήσιων στερεών αστικών αποβλήτων της Αθήνας, που ανέρχονται σε 6.200 τόνους ημερησίως, αλλά και για ένα ελαχιστότατο ποσό από τα ήδη αποθηκευμένα σκουπίδια στη χωματερή Λιοσίων (π.χ. 1800 τόνους ημερησίως) οι αποδόσεις είναι από τις ευνοϊκότερες που συναντάμε στον κλάδο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (www.elyros.com).

  Αυτό σημαίνει ότι 1 εργοστάσιο (ίσου κόστους με το κάθε ένα από τα 3 που προβλέπονται από τον Περιφερειακό Σχεδιασμό) είναι αρκετό για τα απορρίματα ολόκληρης της Αττικής και τη σταδιακή εκκαθάριση των Λιοσίων.

  Αυτή είναι μόνο μία από τις δεκάδες σύγχρονες λύσεις. Γιατί λοιπόν επιμένει το κράτος στο ΧΥΤΑ, το οποίο θα είναι παράνομο από 1/1/2013?? Μέχρι πότε θα πληρώνουμε με τους φόρους και τη ζωή μας τα κέρδη των εργολάβων???


  πηγή: http://forkeratea.blogspot.com/2011/03/blog-post_2104.html#ixzz1I4x1HPXb

  • ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
   ΝΙΚΟΛΑΣ @ Ελένη Π. 30/03/2011 14:38:02

   Πολυ σωστή η προσέγγιση τους.

 22. Νικος avatar
  Νικος 30/03/2011 14:55:53

  Σχετικά με τα σχόλια για αντισταθμιστικά.
  1.Η βρώμα δεν αντισταθμιζεται.
  2. Με το σχεδιαζόμενο ΧΥΤΑ στην Κερατέα θα υποβαθμιστεί ανεπανόρθωτα μια περιοχή και η ζωή των κατοίκων της? Ναι ή Οχι? Προφανώς ναι. Γιατί?
  3. Πολλές περιοχές στην Αθήνα υποβαθμίστηκαν δραματικά για άλλους λόγους και κυρίως από τους μετανάστες. ΄Ομως, η υποβάθμιση αυτή έγινε σταδιακά και οι περισσότεροι παλαιοί κάτοικοι των περιοχών αυτών μετακινήθηκαν σε άλλες περιοχές, όταν η κατάσταση έγινε αφόρητη γι' αυτούς. Στην περίπτωση της Κερατέας η υποβάθμιση θα γίνει με τη μια. Θα πρόκειται για ένα δραματικό σοκ. Οι κάτοικοι όμως τηςπόλης αυτής δεν μετακινούνται. Ξέρετε γιατί? Γιατί εκεί βρίσκεται η ζωή τους, η δουλειά τους, η ιστορία τους.
  Και
  4ο και τελευταίο
  Για όσους λένε για Λιόσια κλπ, ας ανατρέξουν στην πρόσφατη ιστορία δημιουργίας χωματερών στο μέρος αυτό για να αντιληφθούν τις διαφορές που υπάρχουν από την περίπτωση της Κερατέας.
  Δυστυχώς ισχύει, όσο και αν δεν μας αρέσει:"Μακρυά από το σπίτι μας και όπου αλλού γίνει καλώς να γίνει". Και πάλι μπράβο μας.

 23. ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
  ΝΙΚΟΛΑΣ 30/03/2011 16:05:51

  Έκκληση του Δήμου Σαρωνίδας προς τον Ραγκούση για το θέμα. Μα γιατί δε βλέπω το όνομα της Χριστοφάκη;
  h__p://www.exanatolis.gr/summary.asp?catid=3983&subid=2&pubid=7841

  Επίσης.."Δημοκρατική Συμμαχία: Η άμεση ανάγκη για διάλογο είναι πλέον πιο επιτακτική από κάθε άλλη φορά, διάλογος όμως χωρίς την παρουσία Αστυνομικών Δυνάμεων" h++p://www.exanatolis.gr/summary.asp?catid=4027&subid=2&pubid=7823

  Με αφορμή το τελευταίο... όσο η αξιωματική αντιπολίτευση σιωπά για αυτό το κορυφαίο θέμα, τόσο θα αφήνει χώρο στην ανύπαρκτη Ντόρα και το ΛΑΟΣ (είχε κάνει ερώτηση στη Βουλή κι απάντησε ο Παπούτσαρος) για πολιτική εκμετάλλευση και πολιορκία των ψηφοφόρων της

  • Μάρκος avatar
   Μάρκος @ ΝΙΚΟΛΑΣ 30/03/2011 16:29:56

   Δήμος Σαρωνικού προφανώς εννοείς...μα αυτή η κλώσσα, ψήφισε αρνητικά στο ψήφισμα διαμαρτυρίας που έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος Π. Φιλίππου! Σάμπως έχει σχέση με την περιοχή; Την μόνη χωματερή που ξέρει, είναι ο άντρας της!

   • ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
    ΝΙΚΟΛΑΣ @ Μάρκος 30/03/2011 16:45:14

    Σαρωνικού, σωστά.

 24. xriteo avatar
  xriteo 30/03/2011 17:42:33

  Πουουουου???στηηηην εκαααληηηηη???Χασαααααν το δικανοοοο!!!!!

 25. A.M. avatar
  A.M. 30/03/2011 20:49:32

  @Ψυχραιμία @
  Να καταλάβω απ τις παραθέσεις σου ότι ΔΈΝ είσαι κάτοικος της Κερατέας. σωστά;
  Και να καταλάβω επίσης πως αν συμβούν όλα αυτά που περιγράφεις και δοθούν τα αντισταθμιστικά οφέλη στους κατοίκους θα μετακομίσεις απ την όποια περιοχή κατοικείς στην Κερατέα.
  Σωστά;

  @DIMOS & Αθηναίος.

  Εσείς είστε ΣΊΓΟΥΡΑ κάτοικοι της Κερατέας!
  Δηλαδή κόβω φλέβες ότι έτσι συμβαίνει.

  Δεν πάτε καλά!
  Από που και έως που ένας κάτοικος της Κερατέας είναι υποχρεωμένος να δέχεται τα δικά ΣΑΣ ΣΚΟΥΠΊΔΙΑ δίπλα στο σπίτι του;;;;
  Επειδή εσείς δεν θέλετε να τα πετάξετε στην δική σας πόρτα;

  Ο γράφων ΔΈΝ είναι κάτοικος Κερατέας, στα Εξάρχεια μένει.
  Πρίν όμως γράψει κάτι μπαίνει στην θέση των κατοίκων της Κερατέας.

 26. anna avatar
  anna 30/03/2011 21:00:25

  Μου κάνει εντύπωση, που ουσιαστικά, οι κάτοικοι της Κερατέας παλεύουν τόσους μήνες μόνοι τους. Ολοι αυτοί οι εξεγερμένοι και "αντι-κυβερνητικοί" -και εδώ μέσα - πού είναι? Μήπως ξέρει κανείς τί σημαίνει "συμπαράσταση"?

 27. S.T. avatar
  S.T. 30/03/2011 21:31:52

  Μια πολύ απλή ερώτηση:

  Γιατί κανένα μα κανένα ΚΟΜΜΑ δεν κάνει λόγο και δεν παίρνει θέση για τα γεγονότα της ΚΕΡΑΤΕΑΣ, αλλά σφυρίζουν αδιάφορα σαν να μην συμβαίνει τίποτα;

  Το ερώτημα είναι και ρητορικό....

  Άμα υπηρετείς τον ίδιο αφέντη... σφύρα αδιάφορα....

 28. S.T. avatar
  S.T. 30/03/2011 21:32:31

  Θαυμάστε εκπροσώπους του νόμου:

  - Χτυπάνε στο ψαχνό,
  - Εισαγγελέας δεν παρεμβαίνει για τις αυθαιρεσίες τους και τις καταστροφές τους
  - Εκπροσωπούν τον εργολάβο και ΟΧΙ το κράτος
  - ΑΓΝΟΟΥΝ δικαστικές αποφάσεις
  - Χρησιμοποιούν χημικά που έχουν απαγορευτεί σε όλη την Ευρώπη (στο Λονδίνο δεν έπεσε ούτε ένα δακρυγόνο)....
  - Και φυσικά δεν κυνηγούν την εγκληματικότητα που καλπάζει στο κέντρο της Αθήνας,
  αλλά ευσυνείδητους και ευαισθητοποιημένους πολίτες της Αττικής

  και πάει λέγοντας

  Ευγενική χορηγία του υπουργού τα Σάμαινα....
  (ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΟΣΤΙΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ 1.200.000 ΕΥΡΩ)

  ΠΟΥ ειίναι οι οικολόγοι, οι ΜΚΟ και οι "αλληλέγγυοι" πολίτες ΟΕΟ; ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΟΛΟΙ!

 29. Εφιαλτης avatar
  Εφιαλτης 30/03/2011 22:55:36

  ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΝΔ ΟΕΟΟΟΟΟ?

 30. βασιλης αποστολου avatar
  βασιλης αποστολου 08/04/2011 13:54:27

  οταν χτιζανε παρανομα στην Κερατεα,ηταν καλα;

 31. εκαλιωτης avatar
  εκαλιωτης 05/05/2011 20:21:14

  γιατι οχι στην εκαλη;
  1)διοτι η εκαλη ειναι νομιμη διχως αυθαιρετα
  2) διοτι ειναι ο δημος με αποκλειστικη κατοικια
  3) διότι ειναι ο μονος δημος με συντελεστη 0,4 και οχι πανω απο ενα οροφο
  4) διοτι το πρασινο το προσεξε και δεν το εκανε παρανομες χωματερες
  και ενα σωρο αλλα που στην κερατεα δεν εγιναν ποτε...

 32. Constantine avatar
  Constantine 28/05/2011 14:52:17

  Είναι μεγάλο λάθος να στρέφονται οι πολίτες μιας περιοχής κατά πολιτών μιας άλλης. Το θέμα δεν είναι να τιμωρηθούν κάποιοι πολίτες γιατί επέτρεψαν την ανεξέλεγκτη χωματερή με την ποινή της ακόμη μεγαλύτερης υποβάθμισης της περιοχή τους και κατά συνέπεια την ποιότητα της ζωής τους, κατασκευάζοντας εκεί έναν ΧΥΤΑ.
  Θα ήθελα να πω χαριτολογώντας ότι: το ζήτημα δεν είναι να υποβαθμιστούν οι πλούσιες περιοχές αλλά να αναβαθμιστούν οι φτωχότερες και αντί να μαλώνουμε μεταξύ μας όταν αντιδρούσαν οι κάτοικοι της Κερατέα κάποιοι δημότες των πλούσιων περιοχών θα μπορούσαν να δώσουν το παρόν στον αγώνα τους και να δείξουν σε όλους τους Έλληνες ότι υπάρχει κοινωνική συνοχή και κοινωνική αλληλεγγύη. Υπάρχουν πλουσιότεροι και φτωχότεροι Έλληνες δεν υπάρχουν πλουσιότεροι και φτωχότεροι πολίτες, όλοι οι πολίτες είναι ίσοι και αυτήν την ισότητα την διεκδίκησαν με κοινούς αγώνες καιρός και να την υπερασπιστούν και πάλι μαζί.
  Το Εθνικό Σχέδιο βασίστηκε σε "δεδομένα" άλλα, σήμερα όπως αναφέρει και ο φίλος Cristof για το Παρίσι υπάρχουν εγκατεστημένες μονάδες επεξεργασίας απορριμμάτων με βάση την πυρόλυση σε δεκάδες μεγάλες πόλεις στην ΕΕ.
  Τέλος, η Μακρόνησος θα μπορούσε να αποτελέσει χώρο εγκατάστασης της μονάδας επεξεργασίας (όχι ΧΥΤΑ ή ΧΥΤΥ) και η εταιρεία διαχείρισης να αναλάβει την ανάπλαση, αποκατάσταση και συντήρηση του χώρου των παλαιών εγκαταστάσεων και το κόστος λειτουργίας του μουσείου.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.