#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
04/09/2011 16:28
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Γιατί όσοι πολέμησαν τον Καραμανλή κόπτονται τώρα για τις υποκλοπές;Ακόμα και η εφημερίδα του κατά την αμερικανική πρεσβεία....καλύτερου δημοσιογράφου επιστρατεύεται σήμερα στην υπόθεση των υποκλοπών. Για να μας πει ότι οι τηλεφωνικές παρακολουθήσεις που έγιναν για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 συνεχίσθηκαν και το 2005 και πως αντί για τους τρομοκράτες παρακολουθούσαν ... την κυβέρνηση Καραμανλή.

Πάλι δεύτεροι και καταϊδρωμένοι έρχονται. Έγραφε το antinews στις 14/02/2008 και σε άλλες αναρτήσεις του:

 Οι υποκλοπές έγιναν μέσω του C4I;

Οι υποψίες ότι οι υποκλοπές γίνονταν και μέσω του C4Ι, όχι απλά είναι έντονες, αλλά διατυπώνονται ακόμα και σε εκθέσεις μελών της Επιτροπής που συστάθηκε επί κυβέρνησης ΝΔ για την τελική παραλαβή του συστήματος. Επίσης άλλα στοιχεία αποκαλύπτουν ότι η Διεύθυνση Ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων (ΔΑΟΑ), είχε υποχρεωθεί να διαπιστεύσει ως «τεχνική υποστήριξη» περισσότερα από 2.000 άτομα της SAIC, που «αλώνιζαν» στις ολυμπιακές  εγκαταστάσεις και έκαναν ότι ήθελαν  σε όλη τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Ύστερα μάλιστα από συμφωνία μεταξύ των Αμερικανών και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης (Βουλγαράκης) δόθηκε έγγραφη εντολή στη SAIC (Αύγουστος του 2004) για εγκατάσταση και διασύνδεση τερματικών GPS του Ολυμπιακού Κέντρου Ασφαλείας με την Κεντρική Υπηρεσία της NGA στο Μισούρι των ΗΠΑ). Έτσι, οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και πολλοί άλλοι γνώριζαν όλες τις κινήσεις της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας.

 Κανείς δεν αμφισβητεί ότι η υπόθεση των υποκλοπών για την οποία ασκήθηκε ήδη δίωξη για κατασκοπεία είναι σοβαρότατη, καθώς μάλιστα συνδέεται με την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης Καραμανλή και την διαμάχη Αμερικής - Ρωσίας.

Ξεκάθαρη είναι άλλωστε και η θέση του Αντώνη Σαμαρά στο θέμα, στη σημερινή συνέντευξή του στον "Τύπο της Κυριακής":

Ερώτηση: Νέα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας συνδέουν την υπόθεση των υποκλοπών με την αμερικανική πρεσβεία. Πιστεύετε ότι ο Κώστας Καραμανλής και η κυβέρνηση της Ν.Δ «πλήρωσαν» πολιτικά τη στρατηγική συνεργασία με τη Μόσχα στην ενέργεια, το βέτο στο Βουκουρέστι και το Σχέδιο Ανάν;

Απάντηση: Δεν πρόκειται να σχολιάσω μια υπόθεση που βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε δικαστική διερεύνηση. Ασχέτως αυτού, το βέβαιο είναι πως η πολιτική των αγωγών, η στάση της Ελλάδας στο Βουκουρέστι και η στάση στο Σχέδιο Ανάν αναμφίβολα συγκαταλέγονται στα πολύ θετικά της κυβέρνησης Καραμανλή. Που γίνονται ακόμα θετικότερα, αν λάβει κανείς υπ’ όψιν την αντίστοιχη -και αντίθετη- στάση τότε του ΠΑΣΟΚ στα ίδια ζητήματα.

Από εκεί και πέρα όμως ο τρόπος με τον οποίο χειρίζονται την υπόθεση τα περισσότερα ΜΜΕ και δυστυχώς αρκετά ιστολόγια, μόνο κακό κάνει στην υπόθεση και την αλήθεια.Εκεί βέβαια που μέχρι και ο βαρόνος Μυνχάουζεν θα σήκωνε τα χέρια ψηλά, είναι όσα ακούσαμε σε πρόσφατο ρεπορτάζ του Mega. Σύμφωνα με το οποίο αμερικανικός δάκτυλος φαίνεται να ήταν πίσω από τις υποκλοπές σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή, στελεχών της κυβέρνησης και δεκάδων πολιτών. Μάλιστα , ένα φάντασμα με το ψευδώνυμο Μάρκος Πέτρου,  έδωσε ένα από τα τέσσερα κινητά που χρησιμοποιήθηκαν στις υποκλοπές σε ένα άλλο φάντασμα που υπόγραψε μία σύνδεση  με το ψευδώνυμο  American Embassy (!!!). Μέσω αυτής της συσκευής επικοινωνούσε με οχτώ κινητά της πρεσβείας, 14 σταθερά και δυο τηλέφωνα  στο ... Maryland των ΗΠΑ.

Δηλαδή πάει ένας Αμερικανός κατάσκοπος να παρακολουθήσει τον πρωθυπουργό της Ελλάδας και όχι μόνο αγοράζει από τον "Γερμανό" της γωνίας ένα κινητό επειδή είναι πανάκριβα στη Νέα Υόρκη, αλλά δηλώνει κι από πάνω, για όσους δεν κατάλαβαν ακόμα, ότι είναι της ...αμερικανικής πρεσβείας.

Πρέπει να πιστεύουν ότι αποκουζουλαθήκαμε όλοι εντελώς από τα μέτρα και από την πείνα για να σερβίρουν τέτοια ανέκδοτα.

Εμείς πάντως προτείνουμε, ο "American Embassy", να αθωωθεί λόγω ηλιθιότητας, έκτος αν ήταν διπλός πράκτορας της KGB. Στην περίπτωση αυτή  το σενάριο πρέπει να δοθεί επειγόντως στον Ζεράρ ντε Βιλλιέ να γράψει νέο βιβλίο με τον Μάλκο. Που θα κάνει άγριο σεξ με την Τζούλια ενώ θα παρακολουθεί από την αμερικανική πρεσβεία το γραφείο του Καραμανλή. Θα ξεπουλήσει.

Το άλλο κορυφαίο το διαβάσαμε στο διαδίκτυο. Την περίοδο, λέει, που ασκούσε πιέσεις στον πρώην πρωθυπουργό ο ίδιος δάκτυλος , υπήρξε διήμερη απαγωγή της συζύγου και των δύο παιδιών του και έτσι οδηγηθήκαμε σε πρόωρες εκλογές.

Ναι, κι εγώ έχω απόψε ραντεβού με την εικονιζόμενη Ούμα Θέρμαν.

Spielberg… ακούς;

ΠΖ

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Derbederis avatar
  Derbederis 04/09/2011 16:39:26

  Οι υποκλοπές ήταν κατα πάσα πιθανότητα εσωτερική υπόθεση. Εμπλεκόμενοι είναι έλληνες επιχειρηματίες. Τώρα θα πουν αμερικάνοι είναι πίσω από όλα, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα και έκλεισε το θέμα (το ηθικό του μέρος, το νομικό έχει κλείσει εδώ και χρόνια)

  • Γιώργος1 avatar
   Γιώργος1 @ Derbederis 04/09/2011 18:06:36

   Πάλι αθώοι οι Αμερικανοί δηλαδή...

 2. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 04/09/2011 16:48:41

  Πολύ καλές οι διαπιστώσεις του κειμένου
  ΥΓ: Πού τον θυμήθηκες τον SAS Μάλκο...

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ ΕΥΑ 04/09/2011 18:13:43

   Με τα χρυσοπράσινα μάτια του, και τον θανάσιμο βρόγχο του, που όλες μα όλες τις αποπλανούσε με μια ματιά.
   Κάποτε πήρε μια καλλονή αρχηγό των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών μεταξύ 1ου και 2ου ορόφου...
   Τι άνδρας!

   • ΕΥΑ avatar
    ΕΥΑ @ Strange Attractor 04/09/2011 19:03:58

    χαχα! στη Ν. Αμερική να δεις τι γινόταν!

   • m.s avatar
    m.s @ Strange Attractor 04/09/2011 20:56:13

    Το βρόγχο τον είχε ο βοηθός του ,που ήταν Τούρκος , ο Έλκο Κριζαντέμ....

 3. ΓΙΑΝΝΑ avatar
  ΓΙΑΝΝΑ 04/09/2011 16:53:03

  Αγάπησαν ξαφνικά τον Καραμανλή-ακόμα και ο κολοτούμπας που μιλούσε για Σαλώμη και άλλα πολλά- γιατί απλούστατα μισούν τώρα τον Σαμαρά που είναι απρόβλεπτος και δεν ξέρουν από πού θα τους την "βγαίνει" όταν αναλάβει το τιμόνι της χώρας.Ξέρουν ότι ο Σαμαράς θα γίνει ακόμα πιο επικίνδυνος γι' αυτούς ως μεγάλος πατριώτης ηγέτης που θα αλώσει όλο αυτό το σάπιο σύστημα και έχουν αρχίσει να του βάζουν τρικλοποδιές.
  Όμως -δυστυχώς γι' αυτούς- ο κόσμος ξύπνησε. Τ α blogs αποτελούν την κύρια πηγή ενημέρωσης και οι προβοκάτσιες και τα καραγκιοζολίκια τους όλα, μαθαίνονται τώρα πια πολύ γρήγορα.

  • Diamond Angel avatar
   Diamond Angel @ ΓΙΑΝΝΑ 04/09/2011 21:19:26

   Σωστή!!!!!!!!!!!!!!!

  • adamastos avatar
   adamastos @ ΓΙΑΝΝΑ 05/09/2011 09:48:13

   Όσους βιάστηκαν να εξυψώσουν οι άνθρωποι (βλέπε Ανδρέας , Σημίτης,κλπ) η ιστορία τους ταπείνωσε. Και το αντίστροφο. Φαίνεται οτι ο έμπειρος πλέον Καραμαλής να αποτελεί την ύστατη ελπίδα για την Ελλάδα και το πολιτικό σύστημα. Βρέθηκε κάποιος να εξασκεί εθνική εξωτερική πολιτική και τα αφεντικά μας΄ανησύχησαν. Έτσι μας έβαλαν καπέλο - κυβερνήτη εξ Αμερικής και η σάλτσα έδεσε.

 4. Orestios avatar
  Orestios 04/09/2011 16:54:52

  Το καθεστώς των ΜΜΕ αναζητά μαστό ζωής, επιχειρώντας να κοροιδεψουν τους Έλληνες.
  Το τέλος των ΜΜΕ-νταβατζηδων είναι κοντά

 5. ΣΠΥΡΟΣ avatar
  ΣΠΥΡΟΣ 04/09/2011 17:04:42

  Κόπτονται γιατί είναι συνέταιροι με αυτούς που έκαναν τις υποκλοπές.

 6. jkr avatar
  jkr 04/09/2011 19:18:15

  Δεν απαντά το κείμενο στο ερώτημα που το ίδιο θέτει!!!

 7. Κώστας avatar
  Κώστας 04/09/2011 19:19:05

  Στην ίδια λογική με το εύστοχο άρθρο του Αntinews και ο Μενέλαος Τασσιόπουλος στην Αξία του Σαββάτου.
  Με δυό λόγια: Λιβάνη, ΔΟΛ και Mega σας ξέρουμε καλά. Έχετε τελειώσει.
  Ο δε Παπαχελάς ας γράψει κανά άρθρο-ύμνο στον Καρατζαφέρη και ας σταματήσει να παριστάνει με αποτυχία τον σοβαρό δημοσιογράφο. Παπαγαλάκι είναι.

 8. Κεφαλλονίτης avatar
  Κεφαλλονίτης 04/09/2011 20:01:01

  Μάλλον χαβαλές να γίνεται! Έχει κανείς την εντύπωση ότι σοβαρά κρατικά θέματα συζητούνται ποτέ από το τηλέφωνο; Τόσο ηλίθιους περνάτε τους κυβερνητικούς εντολοδόχους μας; Ή τόσο ηλίθιους έχουν περάσει κάποιους από εμάς που τα διαβάζουμε; Εδώ και δεκαετίες ούτε σε μη ασφαλές δωμάτιο δεν μπορούσες να κάνεις συζήτηση, γιατί πχ με μια εκπομπή λέιζερ στο τζάμι άκουγες από μακριά τα πάντα. Σοβαρές πληροφορίες λοιπόν από τηλεφώνου αποκλείεται να διέρρευσαν . Αν έγινε αυτό μόνο από «ρουφιάνους» έγινε. Αυτά είναι παραμύθια της θείας Λένας φίλτατοι.

  • lampros avatar
   lampros @ Κεφαλλονίτης 05/09/2011 14:01:37

   "Μάλλον χαβαλές να γίνεται! Έχει κανείς την εντύπωση ότι σοβαρά κρατικά θέματα συζητούνται ποτέ από το τηλέφωνο;"

   Ναι. Εσύ τι νομίζεις, ότι το πολιτικό προσωπικό της χώρας είναι εκπαιδευμένο στην NSA και συζητάει σοβαρές πολιτικές αποφάσεις σε ηχομονωμένα υπόγεια καταφύγια;

   "Σοβαρές πληροφορίες λοιπόν από τηλεφώνου αποκλείεται να διέρρευσαν ."

   Χοχοχο, εδώ οι δικοί μας βγάζουν σοβαρές πληροφορίες και σε πηγαδάκια καφενείου, που νομίζεις ότι ζείς, στο Ισραήλ;

 9. m.s avatar
  m.s 04/09/2011 21:11:02

  Αφού υπήρχαν άτομα που τους τα λέγαν χαρτί και καλαμάρι τι γινόταν !!!!
  Γιατί να μπουν στον κόπο και στα έξοδα;;;
  και να μην θέλανε τους τα σφυρίζανε.....

 10. parsifal avatar
  parsifal 04/09/2011 22:28:51

  Τελικώς κατάλαβε κανείς γιατί "Γιατί όσοι πολέμησαν τον Καραμανλή κόπτονται τώρα για τις υποκλοπές; "
  Γιατί εκτός απο το φοβερό "...για εγκατάσταση και διασύνδεση τερματικών GPS του Ολυμπιακού Κέντρου Ασφαλείας με την Κεντρική Υπηρεσία της NGA στο Μισούρι των ΗΠΑ). Έτσι, οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και πολλοί άλλοι γνώριζαν όλες τις κινήσεις της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας." δεν βλέπω κάτι ρηξικέλευθο ! Νύχτα βαθειά ! η πολύ σινεμά !
  Και επίσης ΤΟΤΕ η Blackberry δεν είχε ξεβρακωθεί στην NSA. Οσοι κυβερνητικοί χρησιμοποιούσαν Blackberry ηταν ασφαλείς... Πιθανολογείται οτι ακόμη η εταιρεία ανθίσταται μερικώς αλλά μήν το πάρετε τοις μετρητοίς ! Εως τα εξωσυζυγικά είμαστε ΟΚ με τα κινητά αυτά !
  Τις κινήσεις δέ των "επισήμων" δεν απαιτείτο να τις μαθαίνουν απο "τερματικά GPS", η SAIC ηλεγχε απόλυτα το TETRA και οι αμερικάνοι μπαινόβγεναν στην αστυνομία και την ολυμπιακή ασφάλεια ως αφεντικά ενώ μέσω των "σεμιναρίων" ηλεγχαν αξιωματικούς και υπηρεσίες ειδικού ενδιαφέροντος...
  Η ουσία πάντως της υποθέσεως είναι πολύ πιο "ελληνική" και απτεται της "ειδικής" φύσεως της εμπλεκόμενης εταιρείας - ορθότερα των εμπλεκομένων εταιρειών - και του τμήματος ασφαλείας της...
  Ο Βουλγαράκης "εδωσε" στην τηλεόραση τους προφανείς για την ελληνική συνωμοσιολογική κουλτούρα ενόχους (το τρίγωνο ...του Μεγάρου Μουσικής !) αλλά ουδείς ασχολήθηκε με την εγχώρια συνιστώσα και το "τρίγωνο" Π. Ράλλη - Λιόπεσι ( !) - Μεταμόρφωση...

  • StarPowerNone avatar
   StarPowerNone @ parsifal 05/09/2011 01:08:33

   Μετακόμισαν τα κεντρικά απο το Maryland?
   Πότε;

   • lampros avatar
    lampros @ StarPowerNone 05/09/2011 14:05:18

    Ποιός είπε για τα κεντρικά; Έχουν γραφεία και στο Μιζούρι, και στη Βιρτζίνια και αλλού.

 11. Αλεξανδρος avatar
  Αλεξανδρος 05/09/2011 01:21:51

  Λογικα τα συμπερασματα-ερωτηματα περι Γερμανου και Americann Embassy...ομως το αναπαντητο ερωτημα ειναι γιατι αυτοκτονησε το στελεχος της Vodafone...?Εχει σκοτεινα σημεια η υποθεση ετσι και αλλιως απλως η δικαστικη ερευνα ''πρεπει΄΄ να καταληξει καπου επομενως λεμε και καμια αρλουμπα και κουκουλωνουμε την υποθεση....Οσο για το C4i δενν δουλεψε ποτε ουτε και τωρα δουλευει αφου ειναι αχρηστο οι Αμερικανοι οιποιον θελουν να παρακολουθησουν δε χρειαζονται το C4i εχουν δικα τους καλυτερα πιο αξιοπιστα και πιο συγχρονα, τα σαπακια τα πουλανε σε κατι κοροιδα σαν και μας και τα λαμογια παιρνουν τη ΜΙΖΑ!!!

 12. mhtsos karditsa avatar
  mhtsos karditsa 05/09/2011 01:25:40

  το καλυτερο το εγραψε το παρον της κυριακης.
  γιατι οι αμερικανοι παρακολουθουσαν τον καραμανλη και υπεκλεπταν τις συνομιλιες του? ενω με τον γιωργο δεν εχουν προβλημα. γιατι πολυ απλα ο παπανδρεου τους τα λεει απο μονος του.

 13. ΑυτοΕιναιΑληθες? avatar
  ΑυτοΕιναιΑληθες? 05/09/2011 01:40:17

  Φρικτά πράγματα αποκαλύπτονται από τη Wikileaks όσον αφορά τον γνωστό κολοτούμπα!! Σε συνάντηση της Τζαβέλα με αμερικάνο αξιωματούχο στις 23 Σεπτεμβρίου 2009 ο Καρατζαφέρης ξεβρακώθηκε κανονικά μπροστά τους: Παρακαλούσε, μέσω της Τζαβέλα, για συνάντηση μαζί τους υποσχόμενος πως μετά τις εκλογές, αφού θα έχει υποκλέψει την ψήφο των ηλιθίων, θα
  έβγαζε ανακοίνωση υπέρ της αποζημίωσης των εβραίων για το εβραϊκό νεκροταφείο της Θεσσαλονίκης σαν κίνηση καλής θέλησης προς την εβραική κοινότητα… έλεγε στους αμερικάνους ότι έχει δώσει εντολή να πέσουν οι τόνοι από τα στελέχη του… θύμιζε ότι είχε συναντηθεί με λαθρομετανάστες… και τέλος επιζητούσε μια συνάντηση με τον Ερντογάν που όμως θα φαίνονταν “τυχαία” για να μην πονηρευτούν οι ηλίθιοι που τον στηρίζουν…
  Διαβάστε τα χάλια του και μόνοι σας:
  C O N F I D E N T I A L ATHENS 001515 SIPDIS
  DECL: 2019/09/28
  SUBJECT: Greece’s Surging Far-Right LAOS Party Inches Towards Center
  SUMMARY: In the aftermath of their unprecedented success in European Parliament elections in June, the leaders of Greece’s surging, far-right Popular Orthodox Rally (LAOS) expect to win 6 to 7 percent of the vote and up to 20 parliamentary seats in October 4 domestic elections and are preparing to be a “more responsible party” on human rights and foreign affairs issues. Niki Tzavella, LAOS’ senior Member of European Parliament (MEP) and a party strategist, described to Poloff on September 23 how party chief Georgios Karatzaferis understood that LAOS’ rising political fortunes meant that the party had to move away from its previously ultra-nationalistic and anti-Semitic rhetoric. According to Tzavella, Karatzaferis wanted to make positive gestures to Greece’s Jewish community, was seeking increased contact with American officials, had tempered his tough anti-immigration stance by meeting with migrants and committing to anti-racism declarations, and wished to burnish his foreign relations credentials by orchestrating an “accidental” but substantive meeting with Turkish PM Erdogan on the margins of a future EU meeting. Tzavella said that she and Karatzaferis, both ex-New Democracy (ND) parliamentarians, shared the same ultimate goal of joining LAOS and the ND in a broad center-right coalition–and would continue pressuring ND parliamentarians to defect to their party. END SUMMARY.
  2. (U) See ref A for a broader overview of October 4 parliamentary elections. —————————————- LAOS Well-Placed for a Strong Electoral Showing —————————————-
  3. (C) In June European Parliament elections, LAOS rode a wave of discontent among center-right voters over ND’s handling of the December 2008 riots in Athens, illegal immigration, and the economic crisis to win an unprecedented 7.15 percent of the vote, sending two LAOS MEPs–including Niki Tzavella–to Brussels (see ref D). Since then, Karatzaferis has pursued a two-pronged strategy of poaching disgruntled ND politicians and publicly declaring his desire for a LAOS-ND grand coalition. LAOS scored a political coup on September 9 by convincing the ex-chief of the Greek National Intelligence Service (EYP), Ioannis Korandis, to lead the LAOS state parliamentary slate. Korandis brings experience managing a government agency, a previous stint as Greek ambassador to Turkey, and also a reputation as a law-and-order leader. With Prime Minister Kostas Karamanlis cutting longtime party members from his own slates, ND is in disarray and morale has suffered–all good news for Karatzaferis, who has welcomed three defecting MPs to his party list with open arms. Mid-September polls estimate that LAOS will win 6 to 7 percent of the electorate, nearly double its take of 3.8 percent during the last domestic elections in 2007. With LAOS still reaping the benefits of its clear stance against immigration and enjoying a strong nationalist base in northern Greece, Tzavella noted, she and Karatzaferis secretly hoped to win 8 percent of the vote and up to 20 parliamentary seats. —————————————-
  Turning a New Leaf on Anti-Semitism, National Issues? —————————————-
  4. (C) Tzavela stressed that LAOS leaders recognized that the party’s newfound political strength required it to be “more responsible,” especially given LAOS’ reputation as anti-Semitic and xenophobic. Tzavela took pains to highlight several ongoing and future initiatives to moderate the party’s positions:
  1) Immediately after LAOS’ strong Euro-elections showing, Karatzaferis instructed party delegates to “tone down” irresponsible anti-Semitism and racist remarks;
  2) Karatzaferis met with illegal migrants in April to highlight that his proposal for strict immigration quotas was not racist;
  3) LAOS MEPs had signed a public declaration against racism, discrimination, homophobia, anti-Semitism, and xenophobia in Brussels;
  4) Tzavela had reached out to the leader of the Thessaloniki Jewish community, David Saltiel, to discuss how LAOS can have better relations;
  5) Konstantinos Plevris, who had authored the anti-Semitic “The Jews–The Whole Truth” and who had called Jews “subhuman” and “mortal enemies,” had left LAOS; and
  6) soon after the October 4 elections, Karatzaferis would publish a signed editorial in a “major newspaper” supporting the resolution of property restitution negotiations over the Thessaloniki Jewish cemetery.
  These actions, Tzavela said, demonstrate that LAOS can be a responsible partner in a center-right coalition–and should allay U.S. concerns about LAOS’ anti-Semitism. (NOTE: Post has refrained from inviting LAOS leaders to events such as the July 4 reception due to Karatzaferis’ previous anti-Semitic statements and his having denied that the Holocaust occurred. See the 2009 State Department Human Rights Report for additional details.)
  —————————————-
  The Future: A LAOS-ND Center-Right Coalition?
  —————————————-
  5. (C) Despite LAOS’ recent political success hewing to a far-right, anti-immigration, law-and-order platform, top party leaders appear to be seeking a way to reunite with ND, either in a center-right coalition or possibly by melding LAOS and ND into one entity. In a July 17 meeting, Tzavela said Karatzaferis, ever since being expelled from ND in 2000, hoped to return to his old party–and this desire was part of the reason he had embraced a strategy of calling for a ND-LAOS coalition. During the September 23 meeting, Tzavela noted that she, too, hoped that LAOS could rejoin ND to form a stable coalition focused on private enterprise, market-based economic reforms, and revitalizing the 1970s “glory days” of the Greek center-right. (NOTE: Tzavela herself is a former ND parliamentarian.) However, given the distaste of most ND interlocutors towards the notion of cooperating with LAOS (see refs B and C), Tzavela recognized that ND would have to suffer a wrenching defeat or otherwise undergo a major change of heart before a coalition might be realistic.
  6. (C) Tzavela assessed that ND would very likely lose the October 4 elections to PASOK and that Karamanlis would step down as party chief. Tzavela thought his most likely successors were Minister of Foreign Affairs Dora Bakoyianni, Minister of Culture Antonis Samaras, or Minister of Health and Social Solidarity Dimitris Avramopoulos. Samaras and Avramapoulos would probably be more amenable to LAOS-ND cooperation, Tzavela noted, so if either took over ND, LAOS would push hard for a coalition; such a coalition would likely push the liberal wing of ND into PASOK’s arms. Should the vehemently anti-LAOS Bakoyiannis take the helm (or should Karmanlis stay on), however, Karatzaferis would likely continue a strategy of building strength in hopes of forming a coalition later down the line.
  —————————————-
  COMMENT: Moderation Both a Risk and an Opportunity
  —————————————-
  7. (C) If LAOS performs strongly in the October 4 elections, gaining 7 or more percent of the vote, Karatzaferis and Tzavela will face two strategic questions: Should LAOS moderate and become a “responsible party,” risking the loyalty of its vociferous far-right, ultra-nationalist base? And, does LAOS stand a chance of pursuing a center-right coalition, even while ND officials at all levels of the party vehemently deny they will ever cooperate? During June European Parliament elections, LAOS profited at ND’s expense due to the timely elevation of law-and-order issues and migration to the forefront of the Greek political agenda. If PASOK comes to power in October, however, ND has a chance to find new leadership, reorganize itself in opposition, and refocus on defending its ideological right flank. With ND potentially returning to its roots on the political right, and LAOS inching towards the center, LAOS faces both a big risk and a big opportunity: This political convergence may deprive LAOS of its political raison d’etre but also might bring Karatzaferis and Tzavela’s vision of a centre-right coalition or merger one step closer to fruition. One thing is certain: ND officials may view LAOS with distaste (see ref B), but they can no longer afford to ignore Karatzaferis at the polls or when planning political strategy–LAOS has become an important force to be reckoned with on Greece’s political right. END COMMENT.
  —————————————-
  Biographical Information: Niki Tzavela
  —————————————-
  8. (C) Tzavela openly admitted that she “did not fit the LAOS mold” and reserved the right to chart a political future independent from that of Karatzaferis. Tzavela complained that “no one in the EU Parliament did any work” and said that she would work hard to improve U.S.-EU legislative ties on energy security issues. She hoped to invite the Russian energy minister to Brussels. Other details: — Former ND parliamentarian, speaks fluent English — Worked in a Israeli Jewish kibbutz as a teenager; studied at Howard University — LAOS’ senior MEP in Brussels and Vice Chairwoman of the Europe of Freedom and Democracy super-party; Vice Chairwoman of the U.S. Delegation in the European Parliament and member of the Committee on Industry, Research, and Energy — Was appointed Vice President of the Athens 2004 Olympic Games Committee by PASOK Prime Minister Costas Simitis — Previous Vice President of the Kokkalis Foundation, which runs a program on Southeast and East-Central Europe policy at the Harvard Kennedy School — Previous Executive Director for International Development for the Antenna TV Group
  http://douriosonos.blogspot.com/2011/09/blog-post_1304.html

  το παραπανω απο τον γαιδαρακο για τον .....ημιονο!

 14. victoria (true) avatar
  victoria (true) 05/09/2011 11:42:19

  Και ΠΖ, να προσέχεις στην πλατεία!

 15. ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
  ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 05/09/2011 13:33:49

  1) Για να δημιουργήσουν (έτσι νομίζουν τα ζώα) πρόβλημα στο Σαμαρά, και να υπάρξει αντιπαράθεση ¨"καραμανλικών και σαμαρικών" στο κόμμα
  2) Να αποσπάσουν την προσοχή του κόσμου από τα εξίσου σοβαρά θέμα που έχουν προκύψει και
  3) Να δείξουν ότι γι΄αυτούς η διαφάνεια και η διερεύνηση των σκανδάλων είναι
  προτεραιότητα.

  Μωραίνει Κύριος όν βούλεται απωλέσαι.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.