#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
09/08/2013 09:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Γιατί υπάρχει ο ΕΟΤ;Γιατί υπάρχει ο ΕΟΤ; Μήπως θα έπρεπε να καταργηθεί; Αφού υπάρχει υπουργείο Τουρισμού γιατί πρέπει να υπάρχει και Οργανισμός Τουρισμού;

Είναι εύλογες απορίες από πολίτες οι οποίοι διάβασαν τα στοιχεία της έρευνας του Σώματος Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης. Σύμφωνα με αυτή, στον ΕΟΤ, κατά τον μήνα Νοέμβριο 2012, όταν ελέγχθηκε δειγματοληπτικά, μόνον το 30,4% των υπαλλήλων του Οργανισμού είχε τηρήσει την υποχρέωση ανελλιπούς σήμανσης και συμπλήρωσης του χρόνου εργασίας. Αντίθετα, το 69,60% των υπαλλήλων δεν συμπλήρωσε τον χρόνο εργασίας και μία ή περισσότερες ημέρες δεν σήμανε στο ηλεκτρονικό σύστημα την προσέλευση και/ή την αποχώρηση από την υπηρεσία, με αποτέλεσμα να μην προκύπτει ο συνολικός μηνιαίος χρόνος εργασίας.

Δηλαδή, 7 στους 10 εργαζόμενοι ήταν κοπανατζήδες με… σύστημα και μόνο οι υπόλοιποι 3 ήταν τα κορόιδα που δούλευαν κανονικά.

Επίσης, από τους 121 υπαλλήλους, οι οποίοι αποδεδειγμένα δεν τήρησαν το χρόνο εργασίας, ο υπολειπόμενος χρόνος 33 εξ' αυτών ξεπέρασε αθροιστικά τον εργασιακό χρόνο μίας ημέρας, ενώ 65 υπάλληλοι είχαν για τουλάχιστον τρεις ημέρες παραλείψει να σημάνουν τον χρόνο εργασίας τους, ως όφειλαν. Δηλαδή 1 στους 3 κοπανατζήδες έλειψαν αθροιστικά για έναν ολόκληρο χρόνο! Όπως σημειώνεται στην έκθεση, παρά τα συγκλονιστικά αυτά στοιχεία, οι αρμόδιες Διευθύνσεις Διοικητικού δεν μερίμνησαν, ως όφειλαν, για την ανάλογη περικοπή αποδοχών και τον πειθαρχικό έλεγχο των υπαλλήλων. Αντίθετα, μάλιστα, σε μεγάλο αριθμό υπαλλήλων με ελλιπές ωράριο χορηγήθηκε αποζημίωση για υπερωριακή απασχόληση.

Ελειπαν αδικαιολόγητα από τη δουλειά τους αλλά έπαιρναν και υπερωρίες στην… αθάνατη Ελλάδα. Κι όμως, υπάρχουν στρατιές ανέργων που θα έδιναν το ένα τους χέρι για να πιάσουν μια δουλειά στον ΕΟΤ ή οπουδήποτε αλλού.

Θα πει κανείς: Μα η έρευνα έγινε το χειμώνα που ο ΕΟΤ δε χρειάζεται και πολύ. Μα τότε ποιος ο λόγος να υπάρχει; Για να δουλεύουν 3 μήνες και να κάθονται άλλους 9; Δε θα μπορούσαν να κάνουν τη δουλειά τους οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Τουρισμού;

Κι όλα τα παραπάνω συμβαίνουν την ώρα που η Ελλάδα παλεύει να μη χρεοκοπήσει, η κυβέρνηση αγωνίζεται να αναδιαρθρώσει το δημόσιο τομέα και η τρόικα απειλεί με περικοπή των δόσεων αν δε γίνουν οι μεταρρυθμίσεις. Κι έχει μεγάλη σημασία ότι η κυβέρνηση ήταν τότε τρικομματική αλλά άφηνε και αφήνει το πάρτι στο δημόσιο να συνεχίζεται. Ενώ δεν μπορούμε να μαζέψουμε 1.000 εργαζόμενους για να φύγουν από το δημόσιο, κάποιοι θεωρούν δεδομένη τη θέση τους στον ΕΟΤ και δεν πατάνε το πόδι τους έστω για να δικαιολογήσουν το μισθό που παίρνουν.

Ενώ χιλιάδες κορόιδα στο δημόσιο εργάζονται με συνέπεια και πατριωτικό καθήκον, κάποιοι  «συνάδελφοί» τους τρώνε και πίνουν στην υγεία των κορόιδων.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. κουκουλοφόρος με ζαρτιέρες avatar
  κουκουλοφόρος με ζαρτιέρες 09/08/2013 09:55:06

  Eδώ υπάρχει γενική γραμματεία τιμών και καταναλωτή που από τη μεταπολίτευση και εντεύθεν δεν έχει ρίξει καμιά τιμή!

  • Μεγάλες στιγμές avatar
   Μεγάλες στιγμές @ κουκουλοφόρος με ζαρτιέρες 09/08/2013 11:16:52

   Θα ενοποιηθεί με την Γ.Γραμματεία Εμποριου.

 2. Μεγάλες στιγμές avatar
  Μεγάλες στιγμές 09/08/2013 11:19:30

  1018 ιδιωτικοί υπάλληλοι την ημέρα απολύονται.
  Εχθες εκλεισε ο Κατσέλης,περίπου 700 άτομα,αν δεν κανω λάθος
  Συνεχίστε να χλευάζετε κάποιοι τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις μετακινήσεις και τις διαθεσιμότητες.Τα αποτελέσματα του εργου σας φαίνονται στο επάνω άρθρο

 3. roadrunner avatar
  roadrunner 09/08/2013 11:44:17

  Καλή ερώτηση. Ψάχνοντας στην ιστοσελίδα του οργανισμού, φαίνεται ότι,
  ΕΟΤ και Τουριστική Αστυνομία ιδρύθηκαν την ίδια χρονιά, το 1929 δηλαδή. Με τον ΕΟΤ να υπάγεται στο τότε ΥΠΟΙΚ.
  Μέσα στις δεκαετίες που ακολούθησαν, έγιναν διάφορες καταργήσεις-αναδιαρθρώσεις, όπως η ίδρυση του Υπουργείου Τουρισμού.
  Εάν οι αρμοδιότητες του ΕΟΤ υπερκαλύπτονται από τις υπηρεσίες του υπουργείου Τουρισμού, τότε είναι εύλογη η απορία στον τίτλο του άρθρου.
  Πάντως έχει ενδιαφέρον να μάθουμε και τα σχετικά με την Τουριστική Αστυνομία.
  Δηλαδή, αν στις περιόδους τουριστικής έξαρσης, (όπως η φετινή) με συχνά φαινόμενα ασυδοσίας, από την πλευρά νόμιμων ή παράνομων επιχειρηματιών του τουριστικού κλάδου, αν λειτουργεί η Τουριστική Αστυνομία, αν είναι στελεχωμένη επαρκώς, κτλ.

 4. περίεργος avatar
  περίεργος 09/08/2013 11:59:37

  γιατί υπάρχει το ΓΕΩΤΕΕ;
  http://www(DOT)geotee(DOT)gr/

  για το "βόλεμα" και το συνεδριακό τουρισμό των μελών της διοίκησης του και τις συντεχνιακές / συνδικαλιστικές του θέσεις;
  και για τους μη γνώστες:
  "Το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΓΕΩΤ.Ε.Ε.) είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ.), που εποπτεύεται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. "

 5. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 09/08/2013 13:13:59

  και ο ΕΟΤ απο τα σήματα-κατατεθέντα του νοτιο-Νοτιο-Βαλκανικού "τίγρη" 1980 -2008 είναι.
  Που συνεχίζει την διαδρομή ως παχύς αραχτός γάταρος (και πως να πιάσει ποντίκια ένα τέτοιο παχύδερμο)...

 6. George avatar
  George 09/08/2013 13:26:32

  "Πρόκειται για κρατικό φορέα του τουριστικού τομέα ....που έχει πλήρη συνείδηση ότι το παραγόμενο προϊόν του διαχέεται σε όλες τις κοινωνικές ομάδες της χώρας και επηρεάζει άμεσα την ποιότητα ζωής των Ελλήνων πολιτών." Κρατικός φορέας, με συνείδηση, που παράγει και επηρεάζει την ποιότητα ζωής μας. Τι άλλο να κάνει δηλαδή για να μην υπάρχουν τέτοια ερωτήματα??

 7. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 09/08/2013 17:14:18

  Μισό λεπτό γιατί θα τρελαθούμε σε αυτή τη χώρα και θα πρέπει να λέμε τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη ...κάποτε.

  Λοιπόν:

  -άλλο αν πρέπει να υπάρχει ο ΕΟΤ / αν πρέπει να καταργηθεί / αν πρέπει να εκσυγχρονιστεί / αν πρέπει να συγχωνευτεί ή ότι ο Θεός φωτίσει τους .... μεγάλους τιμονιέρηδες της χώρας.

  -άλλο οι υπάλληλοι και ο σωστός (όμως) έλεγχος / διοίκηση.

  Λοιπόν ...για τους ελέγχους; ....δεν καταλαβαίνω καρδιά μου ως Δημόσιος Υπάλληλος. Υπάρχει ή δεν υπάρχει ο ....κώδικας; ορίζει διαδικασίες; τι συζητάμε την έκθεση κάποιων που απλά αναφέρουν για μια στατική φωτογραφία.
  Τι εννοώ για όσους δεν γνωρίζουν: υπεύθυνος για την τήρηση του ωραρίου είναι ο Προϊστάμενος του υπαλλήλου....που πρέπει να ελέγχει και να ενεργεί ....τότε και όχι μετά από οκτώ μήνες ελέω εκθέσεων ανακοινώσεων και ιδεών... Η Διοίκηση βγάζει πράξη και η μισθοδοσία κόβει τον μισθό.
  Οπότε η έκθεση που μιλάει για υπαλλήλους δεν μου λέει τίποτα....οι προϊστάμενοι και η διοίκηση σπίτι τους αν δεν έχει περικοπεί ο μισθός σε όσους είναι κοπανατζήδες αποδεδειγμένα.
  Τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού γιατί
  -κάποιοι δεν κάνουν τη δουλειά τους
  -κάποιοι κάνουν κοπάνα
  -κάποιοι είναι κορόιδα (που είτε εργάζονται όταν ο άλλος κάνει βουτιές με χτυπημένη κάρτα ή είναι "κοπανατζής" γιατί δεν ενημερώθηκε το "σύστημα" για την άδεια ή την απεργία)
  & κάποιοι γράφουν εκθέσεις για τα ΜΜΕ, κατά την ταπεινή μου γνώμη.

  ΥΓ

  το ηλεκτρονικό σύστημα σήμανσης αν δεν το ενημερώνεις δεν λειτουργεί ....το αναγράφω γιατί όποιος είχε κάνει το Νοέμβριο του 2012 απεργία και στάση (πχ ΑΔΕΔΥ) ή είχε άδεια που δεν έχει καταχωρηθεί η έκθεση τον βγάζει ....κοπανατζή καθώς λείπει πάνω από 8 ώρες .....

  Επειδή λοιπόν (...και εγώ μαζί τους στους "συντάκτες" της έκθεσης ...μην νομίζει κανένας ότι καλύπτουμε ή δικαιολογούμε κοπανατζήδες) δεν είδα καμία κλήση σε απολογία Προϊσταμένων Τμημάτων και Διευθύνσεων και Διευθύνσεων Διοικητικού ....ας διαρρέουν εκθέσεις ...."κοπανατζήδων" δημιουργώντας θόρυβο όπως το λένε και στο marketing και στις δημόσιες σχέσεις... γιατί αυτό το όλοι ίδιοι είναι και κοίτα τους τεμπέληδες είναι ισοπεδωτικά φασιστικό.

  & προς αποφυγή ....αυτοματισμών δεν εργάζομαι στον ΕΟΤ... αλλά είτε υπάρχουν κανόνες και διαδικασίες είτε εκθέσεις και ανακοινώσεις.
  Δεν νομίζω σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου να υπήρχαν τέτοιες "εκθέσεις" και οι προϊστάμενοι να ήταν στη θέση τους ...αλλά πάλι αν αλλάξουν οι προϊστάμενοι ή γίνει ο περιβόητος γραπτός (on line) διαγωνισμός για την επιλογή τους πως θα είναι προϊστάμενοι οι αρεστοί εκ των αρίστων στο καταπληκτικό οικοδόμημα που είναι η κρατική οργάνωση; ...οπότε εκθέσεις και διαπιστώσεις είναι το βέλτιστο της στασιμότητας και της διαιώνισης της κατάστασης και οι Υπουργοί και οι Ανεξάρτητες Αρχές ας συνεχίσουν να ....συντάσσουν ανακοινώσεις και να σχολιάζουν εκθέσεις εμφανίζοντας εικόνες κοπανατζήδων και τεμπέληδων, αναζητώντας λίστες για την Τρόικα.
  Σε τελική ανάλυση περίπου τα ίδια έλεγε και ο κ Πάγκαλος κάποτε με διαφορετικό ύφος...

  ΥΓ

  κάποτε όταν σταματήσω τα γέλια θα πω την γνώμη μου και για την αξιολόγηση...

  • kostas avatar
   kostas @ Ο Ιθαγενής 12/08/2013 12:14:54

   ΜΠΡΑΒΟ ΙΘΑΓΕΝΗ

   ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΑΠΟΛΥΤΑ.

 8. Hawk avatar
  Hawk 09/08/2013 17:29:50

  Μα τι ερώτηση κι αυτή Θεέ μου. Μα για να διορίζονται τα δικά μας παιδιά και να περνάνε ζωή ζάχαρη.

 9. anideos avatar
  anideos 09/08/2013 17:51:48

  Γιατι ειμαστε υπερανω και λεφτα υπηρχαν, υπαρχουν και θα υπαρχουν...
  Γιατι υπαρχει ΣΔΟΕ αφου η φοροδιαφυγη ειναι στα υψη;
  Γιατι υπαρχουν συνοριοφυλακες αφου τα συνορα ειναι ανοιχτα;
  Οπως ειπε κι ο φιλος πιο πριν:
  ''Μα τι ερώτηση κι αυτή Θεέ μου. Μα για να διορίζονται τα δικά μας παιδιά και να περνάνε ζωή ζάχαρη.''

 10. cogito ergo sum avatar
  cogito ergo sum 09/08/2013 19:43:02

  "Κι όμως, υπάρχουν στρατιές ανέργων που θα έδιναν το ένα τους χέρι για να πιάσουν μια δουλειά στον ΕΟΤ ή οπουδήποτε αλλού."
  Χωρις αμφιβολια. Γιατι ομως; Για να κανουν τα ιδια κι αυτοι.

 11. papadopoulos ilias avatar
  papadopoulos ilias 09/08/2013 20:33:56

  Παλυ στο ιδιο εργο θεατες!! Εχει καταντισει κουραστικο πλεον το παραμυθι με τους κοπανατζιδες και τους επθορκους και τους τεμπελιδες και τα κοπροσκυλα... Βρητε νεο παραμυθι για να δικαιολογισετε τις απολεισεις και τις νεες αξιοκρατικες προσληψεις με τις νεες ευελικτες συμβασεις εργασιας.
  Ολοι εσεις που αναρωτιεστε τι κανουν ολοι αυτοι,αντε να δουλεψετε μια μερα να βγαλετε κανενα ευρω μονοι σας και μετα καντε κριτικη στους αλλους.

 12. helios avatar
  helios 09/08/2013 22:29:55

  Κυρία Κεφαλογιάννη ενταύθα...ΙΙ
  ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


  Ο γνωστός τουριστικός πράκτορας Νίκος Κελαϊδίτης, μέλος του ΔΣ του ΗΑΤΤΑ, αποκάλυψε καταγγελία της ξεναγού Βάση Τράκα για την κατάσταση που επικρατούσε πριν λίγες μέρες στην Ακρόπολη όπου την επισκέφθηκαν περίπου 10.000 ξένοι τουρίστες. Η φωτογραφία που δημοσιεύουμε είναι του Κρίτωνα Πιπέρα αντιπροέδρου του Σωματείου Διπλωματούχων Ξεναγών που ήταν και εκείνος εκεί, και όπως σχολίασε περίμενε σχεδόν μια ώρα για να μπει στην Ακρόπολη.

  Παραθέτουμε την καταγγελία:

  Στις 06/08/2013 ημέρα Τρίτη, ήρθαν στο Πειραιά 4 μεγάλα κρουαζιερόπλοια, χωρητικότητας 4.000 επιβατών το καθένα.
  Ο περισσότερος κόσμος που ταξίδευε με αυτά, αγόρασε εκδρομή για να επισκεφτεί την Ακρόπολη.
  Χονδρικά το σύνολο των επισκεπτών του μνημείου, στις 09.30 το πρωί περίπου, ήταν 10.000 άτομα.Εικόνα φωτογραφική στην είσοδο της Ακρόπολης.
  4 μηχανήματα ελέγχου εισιτηρίων. Το 1 ΜΟΝΟ έκανε τη δουλειά, τα άλλα οι φύλακες είπαν ότι δεν λειτουργούν.
  6 (ακριβής αριθμός) φύλακες στην είσοδο. Οι 5 (ακριβής αριθμός) αραχτοί στο φυλάκιο - κυριολεκτώ - απαθείς, χασκογελούσαν και πίνανε τα καφεδάκια τους.
  ΕΝΑΣ - διαβάζετε καλά - τσεκάριζε τα εισιτήρια αυτού του πλήθους των επισκεπτών, ένα προς ένα.


  Ο κόσμος έβραζε κάτω από τη αφόρητη ζέστη και τον ήλιο. Η ουρά έφτανε στο Ηρώδειο.
  ΕΝΑΣ λοιπόν, φυλακάκος τσεκάριζε τα εισιτήρια ένα προς ένα. Μιλούσε αγγλικά του τύπου me Τarzan you Jane δηλ. δεν ήταν καν σε θέση με υποτυπώδη, έστω, αγγλικά να κατευθύνει τον κόσμο.
  Σε ερώτηση που του κάναμε "γιατί δεν ανοίγουν τα άλλα μηχανημάτα;" απαξίωσε να απαντήσει.
  Σε δεύτερη ερώτησή μας γιατί οι συνάδελφοι του βρίσκονται στο φυλάκιο και όχι στην είσοδο με τα εισιτήρια απάντησε: "κυρία μου πηγαίνετε πιο κει, εμποδίζετε τη ροή". (Εμποδίζαμε τη ροή γιατί του μιλούσαμε και δεν μπορούσε να συγκεντρωθεί για να κόψει τα εισιτήρια.)
  10.000 άτομα περίμεναν 1 ΩΡΑ για να μπουν. Σε παρατήρησή μας ότι τα πλοία φεύγουν συγκεκριμένη ώρα και οι άνθρωποι δεν θα προλάβουν να δουν την Ακρόπολη πληρώνοντας 12€ για την είσοδο, απαξίωσε να δώσει απάντηση αφού σα γνήσιο δημοσιοϋπαλληλάκι δεν τον αφορούσε.Αγαπητοι κύριοι δημοσιογράφοι
  χθες, ίδια μέρα με το συμβάν, είχατε πρωτοσέλιδο στα ΝΕΑ την ιστορία του Κιάμου με το κωλομάγαζο στη Χαλκιδική.

  ΕΡΩΤΩ:
  OΛΕΣ ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ με τον τίτλο ΑΙΣΧΟΣ τη χθεσινή εικόνα της Ακρόπολης;
  Αν αυτό δεν είναι ανουσιούργημα ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ και ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ τότε ποιο είναι;
  Oι Έλληνες βεβαίως, δεν γνωρίζουν τίποτα απ΄αυτά, ούτε έχουν εικόνα γιατί ουδείς καταδέχεται να ανέβει στην Ακρόπολη ούτε για καφέ.
  ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ, ΦΕΡΤΕ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ, ΦΕΡΤΕ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ,
  ΦΕΡΤΕ ΟΠΟΙΟΝ ΘΕΛΕΤΕ μπας και σώσουν την Ελλάδα γιατί αυτά τα όντα που λέγονται ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ - ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ, κάνουν σιωπηλή / λευκή απεργία ( έτσι την ονομάζουν) και πίνουν τα καφεδάκια τους στα φυλάκια μνημείων σαν αυτό, τους πληρώνετε εσείς, ενώ έξω περιμένουν ξένοι από χώρες μακρινές να δουν ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΑ ΜΝΗΜΕΙΑ / ΣΥΜΒΟΛΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!
  Ναι, φίλοι και γνωστοί, Δημοσιογράφοι και Πολιτικοί, αυτούς τους κρυφούς ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ της πατρίδας δεν τους θέλω και επειδή ΑΠΕΛΠΙΣΤΗΚΑ, ΕΥΕΛΠΙΣΤΩ στη ΦΙΛΟΜΑΘΕΙΑ και στον ΦΙΛΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΜΟΝΟ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ.


  Vassi Traka

  • nikos avatar
   nikos @ helios 10/08/2013 11:38:18

   Να μας πει η κυρία Τράκα και για τις λαμογιές και του δικού της συναφιού. Για τα μαύρα λεφτά που παίρνουν από τουριστικά γραφεία χωρίς να κόβουν απόδειξη (άρα δεν αποδίδουν στο κράτος ΦΜΥ, ασφαλιστικές εισφορές και φόρο εισοδήματος), να μας πει για την πάγια τακτική των Ελλήνων ξεναγών να τα παίρνουν (μαύρα φυσικά) από καταστήματα και επιχειρήσεις με τουριστικά είδη προκειμένου να κατευθύνουν εκεί το group τουριστών που έχουν για τις αγορές τους κλπ κλπ κλπ. Ο αναμάρτητος πρώτος το λίθο βαλέτω

   Όσο για την κυρία Κεφαλογιάννη που απευθύνεστε, πόσο κόστισε είπαμε το flash mob κατά την διάρκεια του World Travel Market πέρυσι στο Λονδίνο; 75.000 ευρώ; Πολλά δεν είναι για να μας δείξει την φάτσα της η κυρία υπουργός;

 13. ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
  ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 09/08/2013 23:11:48

  Γιατί και μέσα στον ΕΟΤ υπάρχουν πολύ αξιόλογα στελέχη -συμπεριλαμβανομένων των αποφοίτων της ΕΣΔΔ, τμήματος ακολούθων Τουρισμού- και κανουν δουλειά χωρίς υπερωρίες και μάχονται στα γραφεία τουρισμού ανά τον κόσμο, για να προάγουν το μοναδικό αξιόλογο προϊόν αυτής της έρμης πατρίδας. Τον τουρισμό. Το γεγονός ότι κάποιοι πιάστηκαν να μην τιμούν τη θέση τους κάνοντας χίλια δυό δεν είναι λόγος για να μηδενίζουμε τα πάντα.
  Μήπως στο ΥπΟικ ή στο Υπ Ανάπτυξης δεν υπάρχουν λαμόγια; Στις εφορίες , στο ΣΔΟΕ με δωροδοκίες και άλλα τινά ; Θα πρέπει να καταργηθούν όλα;
  Και ένας άλλος λόγος: Ανέκαθεν την τουριστική πολιτική της εκάστοτε κυβερνήσεως υλοποιούσε ο ΕΟΤ, με τομέα διαφήμισης, δημ. σχέσεων κλπ. Τα λευκώματα του άφησαν εποχή. Υπ.Τουρισμού δεν υπήρχε. Αλήθεια
  Το Υπουργείο Τουρισμού γιατί υπάρχει;

  • Μανιάτης avatar
   Μανιάτης @ ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 10/08/2013 13:59:38

   Έχοντας άμεση γνώση σχετικά σημειώνω πως τα Γραφεία του ΕΟΤ στο εξωτερικό ουδέναν λόγο ύπαρξης έχουν.
   Τα Γραφεία του ΕΟΤ, τα Εμπορικά και του Τύπου έχουν εξ αντικειμένου χάσει τον λόγο ύπαρξής των.
   Βέβαια, στην Ελλάδα αρκούμαστε στην πεπατεμένη.
   Επιπλέον, οι άνθρωποι που τα στελεχώνουν είναι άσχετοι με το αντικείμενο του τουρισμού και κύρια με το αντικείμενο Δημόσιες σχέσεις και Προβολή.

  • Μανιάτης avatar
   Μανιάτης @ ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 10/08/2013 15:14:20

   Τα λεφτά τα τρώγανε στα λευκώματα και μοιράζανε εκείνες τις θλιβερές μπροσούρες.

   • ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
    ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ @ Μανιάτης 11/08/2013 17:10:29

    Για το πρώτο, επιμένω ότι τα στελέχη των Γραφείων Τουρισμού και Τύπου ωστόσο, και δημόσιες σχέσεις γνωρίζουν και δύο απαραίτητα και αριστα ξένες γλώσσες. Πέρασαν οι εποχές που επικεφαλής αυτών των γραφείων γίνονταν γαλατάδες (Γ.Τ.Σίδνευ, για να μιλάμε με περιπτώσεις οι οποίες είχαν δεί το φώς της δημοσιότητας την δεκαετία του ΄80).

    Για το δεύτερο, απαντώ αγαπητέ Μανιάτη, ότι το γεγονός ότι "τρώγονταν" χρήματα -όπως λες-όταν γινόταν έργο δηλ. τα λευκώματα του ΕΟΤ με εξαίσιες φωτο και πάντα με κάποιο θέμα, αυτό δεν αναιρεί τη συμβολή τους στην προβολή και προώθηση του Τουρισμού.

    • Μανιάτης avatar
     Μανιάτης @ ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 12/08/2013 10:13:03

     Τυγχάνει να έχω άμεση σχέση με το αντικείμενο. Τα Γραφεία Τύπου απλά μεταφράζουν τα δημοσιεύματα. Αυτό μπορεί να γίνει από την Αθήνα σήμερα. Η προσέγγιση δε των δημοσιογράφων απαιτεί ιδιαίτερη γνώση της δημοσιογραφικής ιδιοσυγκρασίας και πολυετή γνωριμία.
     Τα δε Γραφεία του ΕΟΤ έχουν χάσει το αντικείμενο έργου, διότι οι καταναλωτές έχουν πλέον άμεση πρόσβαση και επικοινωνία λόγω ιντερνέτ με τα θέματα ενδιαφέροντός των.
     Επιπλέον, οι τουρ οπερατόρ γνωρίζουν το προϊόν της Ελλάδος στο βαθμό που να μη έχει τίποτα να τους προσφέρει ο εκπρόσωπος του ΕΟΤ. Διαθέτουν δικά τους Γραφεία στην Ελλάδα.
     Οι τουριστικοί πράκτορες, μεταπωλητές, μικροπαραγωγοί προϊόντων ειδικών ενδιαφερόντων, είναι υπό εξαφάνιση λόγω του ηλεκτρονικού εμπορίου.
     Το κόστος συντήρηση των Γραφείων είναι πολύ μεγάλο. Αν τα κονδύλια αυτά αξιοποιούνταν στη βάση επαγγελματικού σχεδιασμού κι όχι κενόλογων διακηρύξεων, το αποτέλεσμα θα ήταν πολλαπλάσιο.
     Ως προς τα λευκώματα. Πολύ καλή δουλειά. Όμως, δεν υπήρχε σοβαρό ενημερωτικό έντυπο. Στην πριν ιντερνέτ εποχή ο μόνος τρόπος παροχής ενημέρωσης ήταν οι μπροσούρες. Αυτές του ΕΟΤ ήταν τραγικές. Ντροπή να τις δίνει κανείς στους ενδιαφερόμενους.
     Ο ΕΟΤ και βέβαια προσέφερε. Πρέπει, όμως, να καταλάβουμε ότι λόγω τεχνολογίας έχει πλέον ξεπεραστεί ως προς τον ενημερωτικό του ρόλο.
     Ελάχιστοι επισκέπτονται πλέον τα Γραφεία ή επικοινωνούν με αυτά.
     Το ίδιο ισχύει και για τα εμπορικά Γραφεία. Ειδικά στις χώρες της ΕΕ όπου δεν υπάρχουν πλέον τα γραφειοκρατικά ζητήματα (δασμοί, ποσοστώσεις κτλ).
     Υπάρχουν δε διπλωμάτες που δεν ξέρουν πως διοργανώνεται το wine tasting…

     • ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
      ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ @ Μανιάτης 12/08/2013 22:50:04

      Επεσες αγαπητέ Μανιάτη σε τ.ακόλουθο Τύπου. Οση σχέση και νάχεις με το αντικείμενο, ρωτα μας για τα ξενύχτια που δεν πληρώνονται στην μάχη της ενημέρωσης της Κ.Υ από ένα άλλο πόστο από τα διάφορα ιντερνετικά κλπ πρακτορεία ειδήσεων. Ρώτα μας για την διαπροσωπική επαφή με opinion leaders με κανάλια ενημέρωσης κλπ -που δεν είναι της δημοσιοτητος εδώ- προκειμένου να επιτύχει π.χ. ένα ταξίδι του πρωθυπουργού σε κάποια χώρα.
      Επειδή το θέμα είναι μεγάλο ένα θα σου πώ. Το ίντερνετ δεν μπορεί και δεν θα αντικαταστασήσει ουδέποτε τις προσωπικές επαφές που έχουν τα στελέχη των Γ.Τ ή Τουρισμού στην αλλοδαπή. Εξάλλου, η διπλωματία δεν είναι wine testing, είναι μαχιμη θέση την οποία κατά πλειοψηφία υποστηρίζουν τα στελέχη των Γραφ.Τύπου και Τουρισμού. Η λάντζα δηλαδή της πρεσβείας.

 14. Θανάσης avatar
  Θανάσης 03/09/2013 16:30:20

  Γιατί όλες οι χώρες με τουριστική βιομηχανία έχουν και υπουργείο και οργανισμό τουρισμού. Τι σκοπιμότητες εξυπηρετεί το άρθρο αυτό;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.