#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
28/10/2012 14:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Γιατί τώρα η δημοσίευση της λίστας;Θα ξεκαθαρίσουμε κάτι. Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις οτιδήποτε θεωρείς είδηση που ενδιαφέρει τον κόσμο, ακόμη κι αν πηγαίνεις κόντρα στους νόμους. Διότι η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Όποιος έχει περάσει από την ΕΣΗΕΑ θα το έχει δει κάπου γραμμένο.

Γι’ αυτό λοιπόν και λέμε ξεκάθαρα ότι καλά έκανε ο Βαξεβάνης και δημοσίευσε τη λίστα που του ήλθε στα χέρια, ακόμη κι αν αυτή αποδειχθεί ότι είναι πειραγμένη, πολύ ή λίγο. Στο κάτω – κάτω αν θίγονται πρόσωπα μπορούν να πάνε στη δικαιοσύνη και να δικαιωθούν, καταστρέφοντας το δημοσιογράφο. Επίσης, ακόμη κι αν η λίστα προέρχεται από… παρακρατική και παραθεσμική πηγή, και πάλι έπρεπε να δημοσιευτεί, κι από εκεί και πέρα ας τα βρουν τα δικαστήρια.

Άλλωστε, γράψαμε από την αρχή ότι δημιουργείται μείζον πολιτικό θέμα να ψάχνουν μια χαμένη λίστα δύο χρόνια, κάποιοι να την έχουν καταχωνιάσει στα συρτάρια τους, και τελικά να τη βρίσκει ένας δημοσιογράφος και να τη δημοσιεύει.

Όμως, είναι πολλά τα ερωτήματα και πρέπει κάποιος να τα βγάλει από μέσα του αλλά να βρεθεί και κανείς να τα απαντήσει:

Ερώτημα ένα προς τον κ. Βαξεβάνη: Μπράβο που δημοσιεύσατε τη λίστα, αλλά τι θα θέλατε τα ψευτοηρωϊκά και τις δηλώσεις του στιλ «έπρεπε να πάνε φυλακή ο Παπακωνσταντίνου και ο Βενιζέλος;» Με ποιο δικαίωμα ένας δημοσιογράφος γίνεται τιμητής των πάντων; Και με ποιο δικαίωμα γίνεται εισαγγελέας προτού αποφανθεί η δικαιοσύνη;

Ερώτημα δύο πάλι προς τον κ. δημοσιογράφο: Προς τι όλο αυτό το σόου στα δικαστήρια αλλά και μέσα από βίντεο, twitter, facebook και ότι άλλο μπορείτε να χειριστείτε προκειμένου να αποκτήσετε προβολή; Από πότε ο δημοσιογράφος πρέπει να το παίζει ήρωας, κυνηγημένος του συστήματος, αντικομφορμιστής, αντισυστημικός και άλλα πολλά αντί; Ειδικά όταν η χώρα είναι η μικρή και το επάγγελμα ακόμη μικρότερο και γνωριζόμαστε μεταξύ μας; Ο κ. Βαξεβάνης ήταν μέχρι πρότινος κρατικοδίαιτος και μόλις δεν του εγκρίθηκαν τα ουκ ολίγα κονδύλια για τις εξωτερικές παραγωγές του, αποφάσισε να γίνει αντισυστημικός;

Ερώτημα τρίτο προς όλους τους «σωματοφύλακές» του. Είδαμε στα δικαστήρια να συνοδεύεται από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με πρώτη και καλύτερη τη… Βασίλω, συγγνώμη τη Ρένα Δούρου που τρέχει όπου είναι γάμος και χαρά. Είδαμε επίσης, διάφορους ανεπάγγελτους ή συνταξιούχους δημοσιογράφους, του ΣΥΡΙΖΑ κατά κύριο λόγο που προσέτρεξαν να βοηθήσουν το δημοσιογράφο, προφανώς για να πάρουν λίγα λεπτά δημοσιότητας. Μπράβο τους, άξιος ο μισθός τους.

Κατά τα λοιπά, το λόγο τώρα έχει η δικαιοσύνη. Να αποφανθεί για τη γνησιότητα της λίστας, να ψάξει και για άλλες λίστες, να ελέγξει αν όλοι αυτοί κατέχουν νόμιμα λογαριασμούς και φυσικά να βρει αν υπήρξε προσπάθεια συγκάλυψης. Ας κάνει τη δουλειά της η δικαιοσύνη με ηρεμία και χωρίς φανφάρες, διότι έχουμε μπουχτίσει από αυτές. Γι’ αυτό θα θέσουμε και το τέταρτο ερώτημα προς όλους:

Γιατί έγινε η δημοσίευση της λίστας λίγες ημέρες προτού περάσουν τα μέτρα στη Βουλή; Για να ξεχάσουμε την πίκρα; Για να απαξιωθεί ακόμη περισσότερο το πολιτικό σύστημα ή για να εξυπηρετηθούν κάποια άλλα συμφέροντα που ακόμη δεν είμαστε σε θέση να καταλάβουμε;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Lamproukos avatar
  Lamproukos 28/10/2012 22:47:48

  Ερώτημα ένα προς τον κ. Βαξεβάνη: Μπράβο που δημοσιεύσατε τη λίστα, αλλά τι θα θέλατε τα ψευτοηρωϊκά και τις δηλώσεις του στιλ «έπρεπε να πάνε φυλακή ο Παπακωνσταντίνου και ο Βενιζέλος;» Με ποιο δικαίωμα ένας δημοσιογράφος γίνεται τιμητής των πάντων; Και με ποιο δικαίωμα γίνεται εισαγγελέας προτού αποφανθεί η δικαιοσύνη;

  Να αποφανθεί γιατί; Για το αν είχαν την λίστα; Παραδέχθηκε ΗΔΗ ο κ. Παπακωνσταντίνου ότι την είχαν και την ...έχασε.

  Επομένως, με το δικαίωμα που του δίνει το γεγονός ότι επί δυο χρόνια ΕΧΟΥΝ την λίστα και δεν κάνουν τίποτα με αυτή παρά να μας εμπαίζουν.

  Άλλωστε τα ίδια λένε και αρθρογράφοι και σχολιαστές εδώ πέρα. Ίσως και όλος ο ελληνικός λαός.

  Εξάλλου την είδαμε και την περιβόητη Ελληνική δικαιοσύνη τόσο χρόνια τώρα, όλο ...αποφαίνεται.

 2. Karenin avatar
  Karenin 28/10/2012 23:00:14

  Είδηση πριν απο όλα είναι ένα γεγονός που ενδιαφέρει μεγάλη μερίδα της κοινωνιας. Μια κοινωνία που καταδικάζεται να πληρώσει γιατί όπως λένε και οι δανειστές οι έχοντες απλά δεν γουστάρουν να πληρώσουν και οι πολιτικοι μας προκλητικά τους καλύπτουν. Απο αυτή την άποψη η δημοσίευση ηταν απλά αναγκαία, και μπράβο στις μυστικές υπηρεσίες, που δεν άντεξαν τόσο ξενδιάντροπη συγκάληψη.
  Οσο για τον Βαξεβάνη, ασχολείται με την ερευνητική δημοσιογραφία, και ο φάκτορας πρέπει να γνωρίζει ότι και κόπο και ρίσκα και κινδύνους έχει. Το ότι εργάζεται στην ΝΕΤ, δεν τον καθιστά αυτόματα κρατικοδίαιτο. Κρίνεται απο τις εκπομπες του, που ούτε πιασμένες είναι, ούτε εκπτώσεις έχουν.
  Οσο για την συγκυρία, πραγματικά η πιο κατάλληλη.

 3. χρηχα avatar
  χρηχα 28/10/2012 23:00:53

  Αντί να πάνε φυλακή αυτοί που κρύβουν τους φοροφυγάδες, πάνε φυλακή αυτοί που τους φανερώνουν....

  Αλλά θα μου πεις αυτοί που τους κρύβουν είναι πολιτικοί...και εδώ στην Ελλάδα ποιός πολιτικός ποτέ πλήρωσε για αυτά που έκανε , όσο αισχρά και να ήταν; κανείς....

  Ακόμη κανείς....

  Κι αν δεν πληρώσει ποτέ κανείς , δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτε....
  Κι αν δεν αλλάξει τίποτε , δεν θα πληρώσει ποτέ κανείς....

  Να θυμάστε....

  Κανείς πολιτικός δεν έχει πληρώσει ΑΚΟΜΑ για όσα έχει κάνει.....

  Να το θυμάστε αυτό...

  Α Κ Ο Μ Α....

 4. Sthlh Allatos avatar
  Sthlh Allatos 28/10/2012 23:09:15

  Δεν είμαι δημοσιογράφος και δεν γνωρίζω τη σχετική δεοντολογία. Εννοείται ότι στη δημοκρατία είναι αυτονόητη η ελεύθερη και ανεμπόδιστη δημοσιογραφία. Τη θεωρώ προσωπικά (ιδανικά) "λειτούργημα", με την έννοια ότι οφείλει να εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, να είναι προς όφελος της κοινωνίας. Δυστυχώς, δεν φαίνεται να λειτουργεί και τόσο ιδανικά. Πρόσφατη η περίπτωση των συκοφαντικών δημοσιευμάτων, κατά Μεϊμαράκη, που οδήγησαν σε κάποιου βαθμού απορρύθμιση, την Προεδρεία της Βουλής. Σε εκείνη την περίπτωση, τα δημοσιεύματα έφεραν μόνο βλάβη (χωρίς κανένα όφελος) για το δημόσιο συμφέρον.
  Η δημοσίευση της λίστας του Βαξεβάνη, έσπασε ουσιαστικά το νόμο της σιωπής, που επικρατούσε σχετικά με τα ονόματα της Λαγκαρντ. Και αυτό είναι μια σημαντική συνεισφορά, ακόμη και αν δεν είναι η 100 % σωστή λίστα.
  Από την άλλη όμως, τι θα γίνει, αν κάθε φαρσέρ, αρχίσει να στέλνει ανώνυμα, διαφορετικές εκδοχές της λίστας σε διαφορετικούς και πολλούς δημοσιογράφους; Θα πρέπει όλοι οι δημοσιογράφοι, να δημοσιεύσουν, όλες τις διαφορετικές λίστες, αυξάνοντας έτσι, τον αριθμό των «αδίκως εκτιθέμενων καταθετών»; Και αν το κάνουν , θα πρέπει όλοι να συλληφθούν ; Κάποιος θα μπορούσε να υποθέσει, πως η λίστα η αληθινή, πιθανόν να κυκλοφορεί εκεί έξω, αλλά όποιος την έχει στα χέρια του, θα διστάσει πολύ να τη δημοσιεύσει, αν η «πιάτσα» έχει από πριν γεμίσει με πολλές άλλες πλαστές εκδοχές της.

  • Karenin avatar
   Karenin @ Sthlh Allatos 28/10/2012 23:17:47

   Το πρόβλημα λύνεται με την διασταύρωση, και την σωστή και επίποη έρευνα.

   • Sthlh Allatos avatar
    Sthlh Allatos @ Karenin 28/10/2012 23:25:59

    Αυτά που λες, επαφίενται στην δεοντολογία του κάθε δημοσιογράφου. Άπαξ αυτός δημοσιεύσει όμως, δεν παρέχονται τέτοιες εγγυήσεις διασταύρωσης, ούτε προς το κοινό που διαβάζει, ούτε προς τους ενδεχομένως θιγόμενους από τη δημοσίευση. (σχετ. παράδειγμα με Μεϊμαράκη). Οπότε; τα ερωτήματά μου παραμένουν αναπάντητα.

 5. Cobalt avatar
  Cobalt 28/10/2012 23:28:36

  Οτι η λίστα είναι ΜΙΑ λίστα και όχι Η λίστα, υπάρχει ως πιθανότητα;
  Διότι δημοσιογράφους επίκαιρων "αποκαλύψεων" δεν εμπιστεύομαι εύκολα.

 6. nikos avatar
  nikos 28/10/2012 23:29:01

  Τι σας πείραξε δηλαδη και δήθεν κάνετε " ψαγμενες" ερωτήσεις; Η λίστα ήταν έτοιμη να βγει. Απλά κάνοντας το πρώτος αυτός και με τον τροπο που αντέδρασε το επίσημο κράτος φάνηκε πόσο ξεφτιλισμενοι είναι διάφοροι θεσμοί και πρόσωπα , καθώς και η κυβερνηση που είναι απο πίσω.
  Ας πήγαιναν και κάποιοι απο τη ΝΔ να τον συνδράμουν για να ξεκαρφωσουν και το κόμμα τους. Που κότσια όμως.

 7. Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
  Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 28/10/2012 23:37:07

  Βρὲ κάτι πράγματα... Οὔτε ΕΝΑΣ -πραγματικὰ ἐν ἐνεργείᾳ- πολιτικὸς στὴ δημοσιευμένη λίστα: καὶ μεῖς ποὺ τὰ παρεξηγήσαμε τὰ παιδιά... Μπαίνουν εὔποροι στὴν πολιτική, βγαίνουν χωρὶς κάλτσες

 8. νέος avatar
  νέος 28/10/2012 23:37:47

  ας είναι καλά η Ρένα η Δούρου η Βαξεβανοσώστρα
  http://i.imgur.com/qdgiW.jpg

  Αμήν!

 9. Greg21 avatar
  Greg21 29/10/2012 00:24:47

  Το νόημα του άρθρου......ύποπτος ο ρόλος του βαξεβάνη.....
  Καληνύχτα......

 10. vtheod avatar
  vtheod 29/10/2012 00:32:30

  Οι πολιτικοί αρχηγοί να καταθέσουν τις φορολογικές δηλώσεις 2012 στη Βουλή, για να ξέρουμε εάν δήλωσαν καταθέσεις στο εξωτερικό: ας το ζητήσουν ΣΥΡΥΖΑ & ΑΝΕΛ.

 11. vtheod avatar
  vtheod 29/10/2012 00:35:50

  Υπουλος είναι ο ρόλος των πολιτικών που έκρυψαν την λίστα. Ας καταέσουν οι πολιτικοί αρχηγοί τις φορολ. δηλώσεις 2012 για να δούμε αν δήλωσαν τις καταθέσεις στο εξωτερικό: ας το ζητήσουν ΣΥΡΥΖΑ & ΑΝΕΛ.

 12. Sigkiriakos avatar
  Sigkiriakos 29/10/2012 00:50:52

  ΜΟΛΙΣ ΕΙΔΑ ΣΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΒΑΞΕΒΑΝΗ, ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΥ (ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΝ.ΕΛΛ. ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ) ΚΑΙ Γ. ΣΑΒΒΙΔΗ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΕΣΥ)ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΑ ΣΤ΄ ΑΥΤΙΑ ΜΟΥ… ΟΙ ΔΥΟ ΠΡΩΤΟΙ ΔΗΛΩΣΑΝ ΟΤΙ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΒΑΛΑΝ ΤΑ ΠΟΣΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΕΝΩ Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΕΚΑΝΕ ΜΙΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΟΤΙ “ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΝΑ ΜΑΘΕΙ”. ΤΟΤΕ ΚΥΡΙΕ ΣΑΒΒΙΔΗ ΣΑΣ ΚΑΛΩ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΟΥ ΤΑ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠ ΓΙΑΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΑΦΙ ΣΑΣ ΤΑ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ… ΚΑΙ ΜΗ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΤΑ ΠΟΣΑ… ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ… ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΟΥΜΕ… ΑΝ ΤΩΡΑ Η ΛΙΣΤΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΗ Ή ΠΛΑΣΤΗ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ Γ. ΦΙΛΙΠΠΑΚΗ ΙΣΧΥΡΙΣΤΗΚΑΤΕ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΝΟΜΙΖΩ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΤΟ ΚΡΙΝΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΑΛΛΩΝ… ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΛΟΠΟΝ ΤΩΝ ΚΥΠΑΤΖΗΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΤΩΡΑ… Ο ΚΥΡΙΟΣ ΦΙΛΙΠΠΑΚΗΣ ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΕ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΣΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ BLOG “ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ” kostasxan.blogspot.com

 13. Tasos avatar
  Tasos 29/10/2012 00:55:32

  Εγώ δε βλέπω πια πεδίο εφαρμογής στην Ελλάδα του 2012 για την κλασική προσέγγιση του "δημιουργώ μια είδηση από το πουθενά για να αποσπάσω την προσοχή από κάτι άλλο". Ό,τι είναι να ψηφιστεί θα ψηφιστεί. Δηλαδή αν δεν έβγαινε η λίστα δε θα πέρναγαν τα μέτρα επειδή ο κόσμος θα είχε την προσοχή εκεί ενώ τώρα που δε προσέχει τα μέτρα θα περάσουν? Αστεία πράγματα.
  Εξάλλου με τους ρυθμούς που κινούνται τα πράγματα, ό,τι είδηση κι αν βγεί σε 1-2 μέρες έχει ξεπεραστεί από μια άλλη.
  Πριν 3-4 μέρες είχαμε τη λίστα που έχουμε ο Παπακωνσταντίνου. Προχτές είχαμε την "αγωνία" για τα εργασιακά, χτές τον Βαξεβάνη, αύριο τις απειλές της τρόικας και το γιουρογκρουπ κ.ο.κ.

 14. mx avatar
  mx 29/10/2012 01:02:13

  Διεθνής διασυρμός για την Ελλάδα λόγω της δίωξης του δημοσιογράφου και εκδότη του περιοδικού HOT DOC Κώστα Βαξεβάνη έπειτα από τη δημοσίευση της «λίστας Λαγκάρντ» καθώς τα μεγαλύτερα Μέσα Ενημέρωσης της Ευρώπης αλλά και εκτός της ηπείρου περιγράφουν τα γεγονότα με τα μελανότερα χρώματα.

  «Δημοσιογράφος αποκαλύπτει φοροφυγάδες και συλλαμβάνεται» είναι ο χαρακτηριστικός τίτλος της έγκριτης γερμανικής εφημερίδας «Sueddeutsche Zeitung» η οποία στην ηλεκτρονική της έκδοση αναφέρεται στα ονόματα συγγενών πολιτικών, επιχειρηματιών και δημοσιογράφων που εμπεριέχονται στην εν λόγω λίστα και καυτηριάζει την κωλυσιεργία των ελληνικών αρχών να αξιοποιήσουν τη λίστα με τους καταθέτες στην ελβετική τράπεζα HSBC.

  Στο ίδιο ύφος και το περιοδικό “Der Spiegel” το οποίο αναφέρθηκε διεξοδικά στην υπόθεση της σύλληψης του Κώστα Βαξεβάνη, λίγες ημέρες μετά το άρθρο του με το οποίο υποστήριζε πως οι Έλληνες πολιτικοί δεν αξίζουν την επιμήκυνση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής. Το γερμανικό περιοδικό αναδημοσιεύει τις δηλώσεις του κ. Βαξεβάνη στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter όπου ανέφερε πως αντί οι αρχές να ζητούν την αλήθεια, καταζητούν έναν δημοσιογράφο.

  «Η λίστα ανεβάζει την ένταση στην Ελλάδα» ανέφερε και η αμερικανική εφημερίδα New York Times ενώ και η Wall Street Journal έκανε λόγο για το «ένταλμα σύλληψης σε Έλληνα δημοσιογράφο που αποκάλυψης λίστα φοροφυγάδων».

  Το γαλλικό περιοδικό L'Humanité κάνοντας αναφορά στην υπόθεση έγραψε χαρακτηριστικά «Στην Ελλάδα δεν πρέπει να λες την αλήθεια διότι συλλαμβάνεσαι».

  • mx avatar
   mx @ mx 29/10/2012 01:33:27

   ....το βράδυ αργότερα θα κατέβω στο υπόγειο να ακούσω Deutsche welle...
   και μη χειρότερα...

   επιμύθιο .. όσο θα πλησιάζουμε προς το τρίτο κούρεμα που σύμφωνα με έγκριτους οικονομολόγους(που ανήκουν στο loby της δραχμής) θα συνοδευτεί με νομισματική αλλαγή τόσο θα αυξάνονται παρόμοια δημοσιεύματα με λίστες όσο και δημοσιεύματα που θα εξηγούν το θεσμικό πλαίσιο που διέπει τις ένοπλες δυνάμεις σε υπηρεσία εσωτερικής ασφαλείας
   ( βλ. ανάρτηση Αρ.Ψάλτη)

  • mx avatar
   mx @ mx 29/10/2012 01:55:02

   .... άλλαξε το κλίμα διεθνώς....... μπήκαμε στο φθινόπωρο...

 15. Δεν θέλω ούου!! avatar
  Δεν θέλω ούου!! 29/10/2012 10:00:00


  "Θα ξεκαθαρίσουμε κάτι. Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις οτιδήποτε θεωρείς είδηση που ενδιαφέρει τον κόσμο, ακόμη κι αν πηγαίνεις κόντρα στους νόμους. "

  Είναι σαν αυτό που λέμε: Δεν υπάρχουν θεσμοί, υπάρχει μόνο ...ο λαός!!!

  Με την ίδια λογική, εαν ένας "δημοσιογράφος", βρεί τα σχέδια αμυντικής διάταξης της χώρας σε ένα χαρτοφύλακα, θα πρέπει να τα δημοσιέυσει;;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.