#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
11/04/2011 21:01
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Γιατί το Σταίητ Ντηπάρτμεντ κόπτεται τόσο για τα "ανθρώπινα δικαιώματα" στην Ελλάδα;Του "ΝΤΑΝΤΟΝ"

Προλαβαίνω να αναδημοσιεύσω από το"ΑΠΕ"  την ετήσια έκθεση του" Στέητ Ντηπάρτμεντ" για την"κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα" πριν την αναδημοσίευση από τις γνωστά"Παρατηρητήρια της Ουάσινγκτον – Βερολίνου" και τις άλλες"λατρευτικές δυνάμεις της Αμερικάνικης αντιρατσιστικής δημοκρατίας".

Την ώρα που διεξάγονται βομβαρδισμοί για τα"ανθρώπινα πετρελαϊκά δικαιώματα" ανά τον κόσμο είναι ενδιαφέρον να διαπιστώσουμε σε τι συνίστανται οι" Βόρειο- Αμερικάνικες ευαισθησίες" , το πώς αξιοποιούνται τα λεγόμενα ανθρώπινα δικαιώματα στην παγκόσμια ιμπεριαλιστική πολιτική του καπιταλισμού ("Ελεύθερη" - Αγορά , Άνισο Εμπόριο ,"ελεύθερη" διακίνηση  κεφαλαίων και εργαζομένων – μεταναστών , εξασφάλιση των πλουτοπαραγωγικών πηγών των λαών του κόσμου σαν" παγκόσμια κληρονομιά" για την καταναλωτική ευημερία των χωρών της ιμπεριαλιστικής μητρόπολης στην"Δύση" ).

Τέλος για να διαπιστώσουμε τον βαθμό της"αντικειμενικότητας τους" , δηλαδή της ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ ΤΟΥΣ  , αναδημοσιεύω μόνο μερικές καταγγελίες της έτσι και αλλιώς όχι πάντα και τόσο ανεξάρτητης"  Διεθνούς Αμνηστίας"  ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΣΤΙΣ"Η.Π.Α." που βέβαια ΔΕΝ είναι"αντικείμενο μελέτης" του περιώνυμου"Στέϊτ – Ντιπάρτμεντ" και δεν βρίσκουν την ίδια έκταση διάδοσης και αναδημοσίευσης από τα ανά των κόσμο Μ.Μ.Ε των νταβατζήδων ( HES MASTER VOICE )  , όπως βρίσκουν οι εκθέσεις"1ου ΥΠΕΞ του Κόσμου" …

Επειδή βασικό αξίωμα του ιμπεριαλισμού από"αρχαιοτάτων χρόνων"  είναι το"διαίρει και βασίλευε" έχω επισημάνει με μαύρα γράμματα εκείνες τις αναφορές των ΗΠΑ ( Στέίτ-Ντιπάρτμεντ)  που καταδεικνύουν εδώ και χρόνια τον"πολιορκητικό κριό" στην επίθεση τους για την υποταγή της Ελλάδας στις στρατηγικές τους  επιδιώξεις ("Νέα- Μέση Ανατολή" ) ,"μετανάστες" , όπως"μειονότητες" όλων των ειδών ( εθνικές , γλωσσικές , θρησκευτικές , σεξουαλικές –γεννητικές , μετανάστες – πρόσφυγες ). Πολιορκητικός Κριός που χρησιμοποιείται στην Ευρώπη ιδιαίτερα και από το"4ο Γερμανικό Ράιχ" και τους"έλληνες πνευματικούς ταγούς του".

Η έκθεση του Σταίητ Ντηπάρτμεντ

Ουάσινγκτον, ΗΠΑ 11/04/2011 10:18 (ΑΠΕ-ΜΠΕ, του ανταποκριτή μας Α. Έλλις)

ΗΠΑ: Αναφορές για την Ελλάδα στην έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Η κακοποίηση παράνομων μεταναστών και αθίγγανων από τις δυνάμεις ασφαλείας, όπως και ο συνωστισμός και οι άσχημες συνθήκες διαβίωσης, που επικρατούν σε μερικές ελληνικές φυλακές, είναι μεταξύ των προβλημάτων, που επισημαίνει η ετήσια έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Η έκθεση για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ανά τον κόσμο για το έτος 2010, έκθεσης την οποία το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών υποβάλλει κάθε χρόνο στο Κογκρέσο, βάσει της σχετικής αμερικανικής νομοθεσίας, έχει στο κεφάλαιο για την Ελλάδα παρόμοιο με την περσινή περιεχόμενο και παρατηρήσεις.

Στην εισαγωγή μνημονεύεται ο νέος νόμος που επέκτεινε το δικαίωμα ψήφου και στους νόμιμους μετανάστες. Η σχετική αναφορά αντικαθιστά την επισήμανση της περσινής έκθεσης περί θετικών μέτρων, που είχε δρομολογήσει η νεοεκλεγείσα τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για ζητήματα προστασίας λαθρομεταναστών και ασύλου.

Γίνεται αναφορά σε νομικούς περιορισμούς στην ελευθερία έκφρασης, ενώ σημειώνεται ότι εξακολουθούν οι περιορισμοί και διοικητικά εμπόδια εις βάρος μη ορθοδόξων, η κράτηση και απέλαση ασυνόδευτων ή αποκομμένων από τις οικογένειές τους ανηλίκων (συμπεριλαμβανομένων των αιτούντων ασύλου), η αδυναμία παροχής επαρκούς προστασίας σε θύματα οικιακής βίας, διακρίσεις και εκμετάλλευση εις βάρος ανηλίκων Ρομά, παράνομη διακίνηση προσώπων, περιορισμοί στη δυνατότητα αυτοπροσδιορισμού εθνοτικών μειονοτικών ομάδων, διακρίσεις και κοινωνικός αποκλεισμός εθνοτικών μειονοτήτων, καθώς και φαινόμενα αντισημιτισμού.

Στο κεφάλαιο περί σεβασμού της ακεραιότητας του ατόμου επαναλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, καταγγελίες οργανώσεων και επιτροπών ανθρωπίνων δικαιωμάτων για συνεχιζόμενες καταχρήσεις αστυνομικών αρχών εναντίον κρατουμένων, άσχημες συνθήκες σε φυλακές και κρατητήρια της χώρας που δεν πληρούν τα διεθνή πρότυπα, ιδίως σε ό,τι αφορά την απαράδεκτη κατάσταση παρατεταμένου συνωστισμού και άθλιων συνθηκών σε υποστελεχωμένα κέντρα κράτησης μεταναστών.

Αρκετός χώρος αφιερώνεται και φέτος στις επικρίσεις οργανώσεων και επιτροπών για τις διαδικασίες ασύλου στην Ελλάδα, τη δυσμενή μεταχείριση των αιτούντων άσυλο και την ανεπαρκή προστασία των ακηδεμόνευτων ανηλίκων μεταναστών, μέχρι του σημείου εισηγήσεων από μέρους τους για την αναθεώρηση της Συνθήκης Δουβλίνο II. Σημειώνεται ότι η εγκαθίδρυση, από την κυβέρνηση, συστήματος παροχής προστασίας στους πρόσφυγες κρίνεται ευρέως ως ανεπαρκές, λόγω του μεγάλου αριθμού λαθρομεταναστών που εισέρχονται στη χώρα και πολλά προβλήματα παραμένουν παρά τη νέα νομοθεσία επιτάχυνσης των διαδικασιών ασύλου.

Στο κεφάλαιο των διακρίσεων επανεισάγεται τμήμα περί αντισημιτισμού, με αναφορές σε μεμονωμένες περιπτώσεις εκφράσεων αντισημιτισμού και περιστατικά βανδαλισμών εβραϊκών μνημείων και τόπων λατρείας, όπως η καταστροφή της Συναγωγής Χανίων, που καταδικάζονται από την κυβέρνηση και τον πολιτικό κόσμο. Μνημονεύονται, παράλληλα, τα εγκαίνια Μνημείου Ολοκαυτώματος στην Αθήνα και ο επίσημος εορτασμός της Ημέρας Μνήμης του Ολοκαυτώματος.

Τέλος, στο κεφάλαιο για τις εθνικές και εθνοτικές μειονότητες επαναλαμβάνονται όπως και στην περσινή έκθεση, οι αναφορές σε Έλληνες πολίτες που αυτοπροσδιορίζονται ως Τούρκοι, Πομάκοι, Βλάχοι, Ρομά, Αρβανίτες ή Μακεδόνες, ορισμένοι εκ των οποίων θεωρούν πως πρέπει να αναγνωριστούν ως «μειονότητες» ή «γλωσσικές μειονότητες», αλλά η κυβέρνηση αναγνωρίζει ως μειονότητα μόνο τη μουσουλμανική.

Επίσης, επισημαίνεται ότι η κυβέρνηση δεν αναγνωρίζει τη σλαβική διάλεκτο ως «μακεδονική», ότι αξιωματούχοι και δικαστήρια δεν επιτρέπουν σε σλαβικές ομάδες να αυτοπροσδιορίζονται ως «Μακεδόνες» και ότι έκθεση ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα του ΟΗΕ, τον Μάρτιο 2009, έχει καλέσει την κυβέρνηση να απεμπλακεί από τη διαμάχη εάν υφίσταται η όχι «μακεδονική» ή «τουρκική» μειονότητα στην Ελλάδα και να εστιάσει στα θέματα προστασίας δικαιωμάτων αυτοπροσδιορισμού και ελευθερίας έκφρασης, επιτρέποντας τη χρήση των όρων «μακεδονικός» ή «τουρκικός» σε σωματεία και οργανώσεις.

Επίλογος

Πέρα από τις διαπιστώσεις και τις"νουθεσίες" , από το"ετήσιο αμερικάνικό μενού , σχετικά με την"κακοποίηση μεταναστών - προσφύγων ,"θυμάτων οικιακής βίας" ( sic ) , ελληνικό αντισημιτισμό και μειονοτήτων" στην έκθεση του Στέϊτ- Ντιπάρτμεντ δεν επισυνάπτονται επίσης φωτογραφίες από βασανισμούς αμάχων πολιτών στο Ιράκ και το Αφγανιστάν από μέλη του Αμερικανικού στρατού ( στους οποίους ανήκουν και"κολασμένοι - αδέλφια μετανάστες" που επιθυμούν να λάβουν την"πράσινη κάρτα" ) , ούτε γίνονται αναφορές για την καταπάτηση των ανθρώπινων- εργασιακών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των Αμερικάνων πολιτών στην Πολιτεία του Ουισκόνσιν - και αλλού ( στο Τέξας - σύνορα με το Μεξικό , και στις περιοχές που ζουν μετανάστες της"εθνικής μειονότητας των Πορτορικανών" για παράδειγμα... ).

Επίσης πέρα από την"κακοποίηση των μεταναστών και μειονοτήτων στην Ελλάδα" δεν γίνεται καμία αναφορά για την αστυνομική βία ενάντια στους"μακροχρόνια κατοίκους της" ( τους έλληνες πολίτες δηλαδή ) με χρήση πολεμικών"χημικών - δακρυγόνων - ασφυξιογόνων" σε διαδηλώσεις - συγκεντρώσεις όπως στην Κερατέα και στο κέντρο της Αθήνας , ούτε βέβαια στην καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους μέσω της επιβολής Αντί- Συνταγματικών"Μνημονίων" από το Δ.Ν.Τ. και την Ε.Ε....


Τυχαίο ( ; ) , δεν νομίζω !

Τέλος μια απορία και ένα ερώτημα :

Επειδή συμβαίνει να ζούμε σε ένα όμορφο δημοκρατικό κόσμο της"ανοχής" και των"ισότιμων σχέσεων" μεταξύ των κρατών με"Διεθνείς Οργανισμούς" και"Διεθνή Δικαστήρια" που εποπτεύουν και συμπυκνώνουν"όλο το απαύγασμα του ανθρώπινου πολιτισμού" πως συμβαίνει η Ελλάδα ( με τόσους αγώνες και τόπους θυσίας για την Ελευθερία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια ) να μην διαθέτει ένα"Ινστιτούτο για την Ελευθερία"  ( που θα μπορούσε να φέρει το όνομα του Μεσολογγίου , Αρκαδίου ή του Διστόμου ) που να υποβάλει ετήσιες εκθέσεις στην Ελληνική Βουλή για την"Κατάσταση των Δικαιωμάτων των Λαών" στα Βαλκάνια και τον Κόσμο" ;

ΤΩΡΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟ  – ΔΕΝ – ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ"ΕΚΘΕΣΗ"

http://www.amnesty.org.gr/u-s-authorities-let-the-indigenous-women-unprotected-against-the-frequent-rapes

Έκθεση κόλαφος για ΗΠΑ και ΕΕ
"ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ"

http://www.athina984.gr/node/6934

Νέα έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας: Η θανατική ποινή στις ΗΠΑ
ως φραγμός στην έκδοση κρατουμένων

http://groups.yahoo.com/group/greekhr/message/1895

Η Διεθνής Αμνηστία καλεί την κυβέρνηση των ΗΠΑ να εγκαταλείψει τα ειδικά στρατοδικεία

http://www.amnesty.org.gr/amnesty-international-urges-the-u-s-to-abandon-the-special-military-tribunals

Τηλεγράφημα του Wikileaks επιβεβαιώνει αποδείξεις αεροπορικών επιδρόμων των ΗΠΑ στην Υεμένη

http://cablegate.wikileaks.org/cable/2010/01/10SANAA4.html

http://www.amnesty.org.gr/telegram-wikileaks-confirms-the-evidence-of-u-s-air-strikes-in-yemen

ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ: ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΩΣΟΥΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΤΗΣ CIA -

http://www.solon.org.gr/index.php/evepik/64--a-/2183-european-cooperation-cia.html

Προσθέστε οποιαδήποτε άλλη είδηση για την"κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις Η.Π.Α." γνωρίζετε...

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Σταύρος avatar
  Σταύρος 11/04/2011 21:20:46

  Δεν περιμένω να απαντήσει ο, με πλαστό ή ανύπαρκτο πτυχίο, Δρούτσας αλλά, κάποιος θα πρέπει να τρίψει στα μούτρα των Αμερικάνων την έκθεση σύληψης των "εμπρηστών" της Συναγωγής!
  ΤΩΡΑ!
  Μετά την δημοσίευση της Έκθεσης και να τους κάνει να μαζεύουν τα αμάζευτα!
  Ποιός όμως;
  ΠΟΙΟΣ;

  ...ποιός σε πήγαινε βαρκάδα, πίσω στην βαθιά λαγκάδα...

  • Orestios avatar
   Orestios @ Σταύρος 11/04/2011 22:55:09

   +1000

 2. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 11/04/2011 21:29:06

  Για να σωσει / διασωσει τον Παγκαλο !!!
  ο οποιος σημερα δηλωσε "δεν σχολιαζω δηλωσεις ενος 86 ρχονου".. αναφερομενος στον Μικη και τις δηλωσεις του στο μπλοκ της Κερατεας !!!....
  Ακουσον ακουσον... ποσο χρονων ειναι ο Παγκαλος?

  ΠΠ

  • juliet avatar
   juliet @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 11/04/2011 21:37:01

   γεννήθηκε 17-8-1938 ήτοι 73 χρόνων,έτσι για να σου λύσω την απορία,λέων το ζώδιο!!

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 11/04/2011 21:39:29

   εε ετσι.. 73 απο 86 = 13... γρουσουζικος αριθμος !!
   να τον σωσουμε τον Θοδωρα.. και να κρατησουμε το "καλουπι"...
   Διεθνης Αμνηστεια Αντιπροεδρων.

   ΠΠ

 3. Κάποιος avatar
  Κάποιος 11/04/2011 21:40:33

  Ως γνωστόν μόνο τα σκ@τ@ των άλλων βρωμάνε, είτε αφορούν παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, είτε πολιτικά σκάνδαλα, είτε αντιδημοκρατικές συμπεριφορές.

 4. dem avatar
  dem 11/04/2011 21:56:12

  Η απάντηση είναι εύκολη. Διότι θέλουν να αλλοιώσουν την πληθυσμιακή σύνθεση της Ελλάδος. Η νέα διεθνής τάξη του παγκοσμιοποιημένου καπιταλισμού απαιτεί την διάβρωση αρχικά και την εξαφάνιση στην συνέχεια των κρατών. Θα ενθυμείστε οτι ο Τζέφρυ απαντούσε στο Μαξίμου στον Τούρκο πρωθυπουργό στην Αγγλική, δηλαδή στην μητρική του γλώσσα. Ο Τζέφρυ εκτελεί αυτό το πρόγραμμα του διεθνούς σιωνιστικού κεφαλαίου τώρα στην Ελλάδα. Είναι εντολοδόχος πρωθυπουργός του ΔΝΤ ( ΔενΝομίζωΤάκη) και ο μεγαλύτερος ψεύτης από καταβολής Ελληνικού κράτους. Τελικά τα μπάσταρδα Εβραιοαμερικανοπολωνικά τέκνα αποδίδουν...indeed...
  H Ελλάδα θα μετατραπεί , όπως ήδη συμβαίνει στην Βρεττανία πρώτη χώρα του πειράματος, σε ένα πολυπολιτιστικό μόρφωμα χωρίς εθνική συνείδηση και χωρίς ίχνος πατριωτισμού και ιστορικότητας όπου θα ομιλούνται τα γκρήκλις ή σκέτο τα ίνγκλις!

 5. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 11/04/2011 22:28:12

  Τις αρλούμπες τις έχουν ξαναπεί. Γιατί τώρα;

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ archaeopteryx 11/04/2011 22:38:49

   Αυτη η εκθεση βγαινει καθε χρονο και αφορα ολες τις χωρες του κοσμου.
   Δεν ειναι τιποτα καινουργιο ουτε εχει σχεση μονο με την Ελλαδα.

   • ΚΜ avatar
    ΚΜ @ ψυχραιμια 11/04/2011 23:06:08

    Προωθούν σταθερά τις επιδιώξεις τους.

 6. JOHN avatar
  JOHN 11/04/2011 22:29:41

  @dem+ 1000.Δυστυχως αυτη ειναι η θλιβερη πραγματικοτητα,οπως ακριβως τη περιγραφεις!

 7. GEODETIS avatar
  GEODETIS 11/04/2011 23:45:00

  τώρα τι να πω στο συνολικό πρόβλημα ... δεν θέλω να αντιπαρατεθώ με τα ολιστικά επιχειρήματα του άρθρου ... αλλά και εγώ είμαι άνθρωπος ...και σαν άνθρωπος θα σας μιλήσω ... εγώ έχω βρεί αυτούς τους ανθρώπους κατά εκατοντάδες στην ¨σεζόν¨ όπως μαζικά θα λέγαμε .... ναι τους έχω βρεί κατά κόρον να επιπλέουν κινδυνεύοντες .... και εκεί μόνο θέλω να μείνω ... αυτοί οι άνθρωποι είναι τουλάχιστον ταλαίπωροι όταν τους μαζεύω εν μέσω θαλασσοταραχής ... αν και δεν μου επιτρέπετε να αναφέρω ένα σας λέω ... ότι αυτούς τους ανθρώπους τους έχω μαζέψει με κίνδυνο και της προσωπικής μου ύπαρξης ... ναι είναι άνθρωποι και δεν μπορούν να χαίρουν διαφορετικής αντιμετώπισης πέραν αυτής του ναυαγού, ακόμη και αν αυτή έχει προκληθεί απο τους ίδιους .... όπως και να έχει το πρωτόκολλο υπέρ της ανθρώπινης ζωής δεν θα αλλάξει ποτέ ... απο εκεί και πέρα πρέπει να επέμβει το Ελληνικό σύνταγμα... απο την στηγμή που δεν αντέχει άλλους τους στέλνεις άμεσα πίσω προς αποφυγήν παρεξηγήσεων .... όποιος κατάλαβε κατάλαβε τα είπα εν συντομία ..... διαφορετικά θα κλαίγατε και εσείς και εγώ ....

 8. kiki avatar
  kiki 12/04/2011 07:40:40

  Καποτε πριν απο χρονια ειχε δημοσιευτει ενα αρθρο στα ΝΕΑ , οτι το δικο μας ΥΠΕΞ, ειχε βγαλει μια εκθεση ανθρωπινων δικαιωματων, για τις ΗΠΑ.
  Ειχε ενα κατεβατο παραβιασεων, δικαιωματων απο τους Αμερικανους προς Αμερικανους. ταυτοχρονα ειχε δημοσιευθει και η εκθεση η ετησια του Στειτ Ντιπαρτμεντ. Πλακα ηταν βεβαια, αυτο θα ειχε γινει αν ειμασταν ποτε κρατος και απαντουσαμε σαυτους τους γελοιους με τα ιδια, αλλα ηταν καλο.

  • Orestios avatar
   Orestios @ kiki 12/04/2011 09:32:15

   Η Κίνα πάντως δεν κάθησε με σταυρωμένα τα χέρια.
   Έκανε δική της έκθεση που κατηγορούσε τις ΗΠΑ για "δύο μέτρα και δύο σταθμά" αναφέροντας όλες τις παραβιάσεις που γίνονται στο Αμερικανικό έδαφος.

 9. aroyra avatar
  aroyra 12/04/2011 10:44:16

  Καλά για την συναγωγή των Χανίων δεν πιάστηκε απο την αστυνομία ένας βρετανός υπήκοος για την δολιοφθορά και δόθηκε σήμα και σταμάτησε ο ντόρος απότομα ; Μας δουλεύουν ;
  Εκεί κάτι ήθελαν αλλά δεν τους βγήκε και τώρα μας κατηγορούν κιόλας;

  • Orestios avatar
   Orestios @ aroyra 12/04/2011 11:13:29

   Όχι μόνο Βρετανός. Ήταν μαζί του και 2 Αμερικανοί.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.