26/08/2010 16:59
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Γιατί το ΠΑΣΟΚ δεν φέρνει στη Βουλή το επικαιροποιημένο μνημόνιο;

Αντιπαράθεση κυβέρνησης - ΚΚΕ στη Βουλή προκαλεί η πρόταση του Κομμουνιστικού Κόμματος, το επικαιροποιημένο μνημόνιο να κατατεθεί στην Βουλή.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Παπουτσής έκανε λόγο για κίνηση εντυπώσεων και αναρωτήθηκε αν στόχος του ΚΚΕ είναι να αποτύχει η διάσωση της χώρας.

Η κυβέρνηση δεν κάνει προσπάθειες να σώσει την χώρα αλλά την πλουτοκρατία, υποστήριξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος. Έκανε λόγο για πραξικοπηματική νοοτροπία της κυβέρνησης να εξουσιοδοτεί τον υπουργό Οικονομικών να υπογράφει συμβάσεις και μνημόνια, χωρίς αυτά να συζητούνται και να ψηφίζονται από την Βουλή.

Η πολιτική εκτροπή είναι πλέον προφανής. Από τη στιγμή που ο Γ. Παπακωνσταντίνου απέκτησε την δυνατότητα να τροποποιεί το μνημόνιο, χωρίς καν να ενημερώνεται το ελληνικό κοινοβούλιο, το έλλειμμα δημοκρατικής νομιμοποίησης της κυβέρνησης διογκώνεται.

Αλήθεια, τι είχε στο μυαλό του  Υπουργός Οικονομίας, όταν έφερνε μια τέτοια διάταξη;

Δεν έχει δικαιώμα ο ελληνικός λαός να ενημερώνετε για τις όποιες αλλαγές τον αφορούν άμεσα;

Ανεξαρτήτως αν συμφωνεί κάποιος ή όχι με αυτές.

Όλα αυτά ο Χρ. Παπουτσής, τα θεωρεί κίνηση εντυπώσεων;

Θ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Orestios avatar
  Orestios 26/08/2010 17:02:21

  Ο μεγάλος αντάρτης Παπουτσής!
  Προσβάλλει την νοημοσύνη μας με την χουντική του συμπεριφορά.

 2. εναςάσχετος avatar
  εναςάσχετος 26/08/2010 17:33:55

  Το έχουμε πει πολλές φορές. Η παρούσα κυβέρνηση είναι κατοχική κυβέρνηση δοσίλογων εντολοδόχων. Μοναδική υποχρέωση αυτές οι κυβερνήσεις έχουν, να υλοποιούν πάσει θυσία τις εντολές του κατακτητή-εντολοδότη τους.
  Μοναδικό καθήκον του λαού της χώρας που της έτυχε τέτοια συμφορά, είναι να αντιδρά δυναμικά για να αποτινάξει, πάσει θυσία, το ζυγό του.
  Πολύ σωστά ο Καραθανασόπουλος υποστήριξε, ότι η αγωνία της κυβέρνησης, δεν είναι η σωτηρία της χώρας, αλλά της πλουτοκρατίας, προς την οποία μάλιστα δίνουν και εξετάσεις. Για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ η χώρα και ο λαός της, είναι ευτελές αναλώσιμο.

  • tsilivithras avatar
   tsilivithras @ εναςάσχετος 26/08/2010 17:55:50

   Κάτι ακόμα...ανάλογες "δυνατότητες" δόθηκαν και στον Θάμνο και στον Μπάμια προκειμένου να υπογράφονται και να αναιρούνται κατά βούληση της ολιγαρχίας ψηφίσματα εν μια νυκτί.
   Το διεθνές τοκογλυφικό κεφάλαιο τσεκάρει αντιδράσεις και ανεβάζει την θερμοκρασία κάτω από την κατσαρόλα.

 3. ο νοών...νοείτω avatar
  ο νοών...νοείτω 26/08/2010 18:11:45

  Θα παρεκτραπώ, και θα γίνω Αριστοφανικός...
  Ζούμε το μακροβιότερο προγαμιαίο χάδι στην ιστορία της συνεύρεσης.
  Ακολουθεί το μεγάλο π......δημα.
  Όχι άλλες θωπείες.
  Μήπως να δηλώσουμε ανήλικοι και να αποχωρήσουμε;;;

 4. Misha avatar
  Misha 26/08/2010 18:12:22

  Όλες αυτές οι κατάπτυστες, χουντικές διατάξεις θα καταπέσουν στις προσφυγές που εκκρεμούν στο ΣτΕ και θα εκδικαστούν τον Οκτώβριο.
  Τις οποίες τρέμει η κατοχική ληστοσυμμορία του ΓΑΠ των Τ10 και του «λεφτά υπάρχουν»

  • εναςάσχετος avatar
   εναςάσχετος @ Misha 26/08/2010 18:47:07

   Misha, από στόμα σου και στου Θεού τ αυτί, αλλά η πάλη των τάξεων δεν γίνεται στις αίθουσες των δικαστηρίων.
   Στο δρόμο, μόνο στο δρόμο!!

 5. Alex avatar
  Alex 26/08/2010 18:50:11

  Αντιγραφω απο την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

  Το ελληνικό αδιέξοδο

  Του Kωστα Iορδανιδη

  Επίστευσαν οι Ελληνες εις την ορθοφροσύνη και αποτελεσματικότητα των διεθνών και ευρωπαϊκών μηχανισμών και αντιμετώπισαν το «Μνημόνιο» της τρόικας ως θεραπευτική αγωγή για την επανόρθωση των εγκληματικών σφαλμάτων όλων των κυβερνήσεων της Ελλάδος από το 1980, οπότε η χώρα ενετάχθη στην ΕΟΚ και στη συνέχεια στη Ζώνη του Ευρώ.

  Αλλά το ΔΝΤ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα είναι γραφειοκρατικοί και όχι «πολιτικοί» μηχανισμοί. Είναι θεματοφύλακες κατευθυντηρίων αρχών, την τήρηση των οποίων απαιτούν, ασχέτως των επιπτώσεων που θα έχουν τα όποια μέτρα – όχι απλώς στην κοινωνία, αλλά και στην πραγματική οικονομία.

  Δεν ήταν ασφαλώς έργο της τρόικας να εισχωρήσει στις ιδιαιτερότητες της ελληνικής οικονομίας. Αυτό ήταν το καθήκον του «οικονομικού» επιτελείου της κυβερνήσεως και ειδικότερα του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου, που φαίνεται όμως να λειτούργησε κυρίως ως Μέγας Διερμηνεύς της τρόικας προς τους αυτόχθονες υπουργούς της κυβερνήσεως στην Αθήνα.

  Κακώς στοχοποιείται η τρόικα, κακώς στοχοποιείται το Μνημόνιο αυτό καθ’ αυτό. Οι γραφειοκράτες ασχολούνται με αριθμούς, δεν ασχολούνται με την πραγματική οικονομία, την ανάπτυξη, αλλά ούτε με την κοινωνία. Στόχος τους είναι να διασφαλίσουν τα συμφέροντα των πιστωτών της Ελλάδος, και αυτό τουλάχιστον το ΔΝΤ δεν έπαυσε ποτέ να επαναλαμβάνει δημοσίως.

  Ευρισκόμενο προφανώς σε πανικό, το οικονομικό επιτελείο της κυβερνήσεως του κ. Παπανδρέου υιοθέτησε για τη λύση του προβλήματος μία μέθοδο λογιστική, με αποτέλεσμα να πλήξει και αυτόν ακόμη τον στρεβλό δυναμισμό της ελληνικής μεσαίας τάξεως, που έπρεπε ασφαλώς να εκσυγχρονισθεί αλλά όχι να διαλυθεί εκ βάθρων.

  Σήμερα πλέον δεν υπάρχει παραγωγική τάξη που να μην μέμφεται το Μνημόνιο για το αδιέξοδο που αντιμετωπίζει η χώρα. Το αποτέλεσμα είναι ότι η προσπάθεια της κυβερνήσεως αναπτύσσεται εν κενώ, δίχως την στήριξη καμίας κοινωνικής ομάδος.

  Το επικοινωνιακό επιτελείο του Μαξίμου επιρρίπτει στην απελθούσα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας την κακοδαιμονία που πλήττει την Ελλάδα. Αλλά όσο περνάει ο χρόνος τόσο τα επικοινωνιακά τεχνάσματα παύουν να είναι πειστικά.

  Αυτό που σήμερα πληρώνει η χώρα είναι το διαπραγματευτικό έλλειμμα της κυβερνήσεώς της. Η ισχύς της Ελλάδος βρισκόταν στην αδυναμία της που απειλούσε το οικοδόμημα της Ευρωζώνης. Ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν διαπραγματεύθηκε επιθετικά σε αυτήν τη βάση. Το αποτέλεσμα, σύμφωνα με ορισμένους, είναι να οδηγείται η Ελλάς σε ελεγχόμενη πτώχευση – εξέλιξη που ίσως αποδειχθεί χειρότερη από την άμεση πτώχευση που επεχείρησε να αποτρέψει ο κ. Γιώργος Παπανδρέου.
  --------------------------------------------------------------------------
  Τελικα τι να πω τωρα καταλαβαν οι φωστηρες της Κ οτι ειναι ανικανοι...και τι προσπαθουν να το μαζεψουν...δεν μαζευευται αγαπητοι της Κ...μας πρηξατε ολο το προηγουμενο διαστημα για το ΄΄ΟΡΘΟΝ΄΄ της αποφασης ΓΑΠ για προσφυγη στο μηχανισμο στηριξης

  • tsilivithras avatar
   tsilivithras @ Alex 26/08/2010 19:01:52

   Φυσικά...γιατί ΤΩΡΑ αρχίζει και τρομάζει η πιθανότητα ένας αγριεμένος πατέρας να κυνηγάει έναν κυβερνητικό με μια κατσαρόλα παραμάσχαλα ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙ ΣΟΥΠΑ ΝΑ ΤΑΙΣΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ...!!!!
   Γιατί τώρα βλέπουν ότι το τίμημα της προδοσίας είναι τελικά πολύ ακριβότερο από ότι υπολόγιζαν ότι θα "πλήρωναν" για να διατηρήσουν τα κεκτημένα τους.
   Γιατί το εγχώριο σύστημα προπαγάνδας δεν έχει τον παραμικρό ενδοιασμό να πουλήσει και τη μάνα του ακόμα προκειμένου να σώσει το τομάρι του από τους αγριεμένους ιθαγενείς.
   Γιατί όσο περνάει ο καιρός όλο και περισσότεροι αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα και την εθελοδουλεία αυτών που είπαν ψέμματα για να οδηγήσουν την χώρα σε σκλαβιά και κατοχή...κι αυτό από μόνο του είναι τρομακτική σκέψη.

 6. azxc avatar
  azxc 26/08/2010 18:57:36

  τα άλλα κόμματα τι κάνουν;
  η μη ενημέρωση έστω της Βουλής παραβιάζει την ίδια την τροποποιηθείσα μετά την ψήφισή της τον Μάϊο διάταξη του νόμου.

 7. CRAZY DOCTOR avatar
  CRAZY DOCTOR 26/08/2010 18:59:36

  Η ΝΔ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΨΗΦΙΣΗ, ΜΕ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ 180 ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ?

  • Alex avatar
   Alex @ CRAZY DOCTOR 26/08/2010 19:07:38

   Γιατι οχι?...

  • Misha avatar
   Misha @ CRAZY DOCTOR 26/08/2010 19:30:01

   Crazy Dοctor

   Πες στον ΓΑΠ να το φέρει.Ούτε ο Καρατζαφύρερ δεν θα το ψηφίσει πια, βλέποντας την νίλα που έχει παθει.
   157 συν 5,6 Ντοράκια κι έναν δύο πρασινορόζ το πολύ πολύ....

 8. Γιωργος avatar
  Γιωργος 26/08/2010 19:32:39

  ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΗΣΗ...Η Ουγγαρία αρνήθηκε νέο δανεισμό από το ΔΝΤ.
  "Ευχαριστούμε, αλλά δεν θα πάρουμε", είναι το μήνυμα που έστειλε η Ουγγαρία στο ΔΝΤ
  Μαθήματα πολιτικού ήθους, επάρκειας και ευθύνης προς τον Γιώργο Παπανδρέου, από τον Ούγγρο ομόλογό του...

  Τον δρόμο της αντίστασης στους διεθνείς οικονομικούς τρομοκράτες (βλ. ΔΝΤ) δείχνει πως έχει αποφασίσει να πάρει η Ουγγαρία, η πολιτική ηγεσία της οποίας έχει πετάξει με τις κλωτσιές τους ανθρώπους του ΔΝΤ που καταλήστευσαν την χώρα τους, όταν η Ουγγαρία στράφηκε προς αυτούς προκειμένου να δεχτεί βοήθεια.
  Σήμερα, με την εμπειρία της κατοχής του ΔΝΤ, η Ουγγαρία δείχνει αποφασισμένη να βαδίσει υπερήφανη, μόνη της και ελεύθερη. διαβάστε την συνέχεια ΕΔΩ

  Ταυτόχρονα, η πολιτική ηγεσία της χώρας δείχνει τον δρόμο και στα άλλα "θύματα" των "οικονομικών εκτελεστών". Μήπως η Ελλάδα θα έπρεπε να σκεφθεί την λύση της οριστικής απομάκρυνσης των αρπακτικών που έχουν αρχίσει να ξεσκίζουν τις σάρκες της; Ο Γιώργος Παπανδρέου προφανώς δεν συμφωνεί, επειδή θα νιώσουν νευρικότητα και αμηχανία οι πατριώτες του και δανειστές της Ελλάδας, που βρίσκονται στην άλλη άκρη του Ατλαντικού...
  Η Ουγγαρία δεν ψάχνει για ένα νέο δάνειο από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) επειδή δεν το χρειάζεται τόνισε ο υπουργός Οικονομίας της χώρας, βάζοντας φρένο στα σενάρια περί νέας δανειακής συμφωνίας με τον οργανισμό.
  "Μέχρι τώρα δεν υπάρχει ανάγκη και ούτε θα υπάρξει στο μέλλον για μια νέα δανειακή συμφωνία" τόνισε ο υπουργός Οικονομίας ξεκαθαρίζοντας ότι οι συζητήσεις που θα γίνουν το φθινόπωρο δεν θα γίνουν για αυτό το λόγο.
  Η Ουγγαρία ήταν η πρώτη χώρα από την Ε.Ε. που στράφηκε στη βοήθεια του ΔΝΤ το 2008 αλλά ο πρωθυπουργός της τονίζει ότι δεν είναι διατεθειμένος για νέες περικοπές, καθώς θέλει να ανακόψει τη φόρα της ύφεσης που πλήττει τη χώρα.
  Σε κάθε περίπτωση αναλυτής της Royal Bank στο Λονδίνο τονίζει ότι δεν καταλαβαίνει γιατί η Ουγγαρία "ξεκόβει" χωρίς λόγο τη βοήθεια από τον οργανισμό...
  "Μοιάζουν να θέλουν να αποδείξουν ότι μπορούν να τα καταφέρουν μόνοι τους, μια στρατηγική που μπορεί να μην έχει καλό αποτέλεσμα" καταλήγει στις δηλώσεις του.
  Βέβαια, ο Βρετανός αναλυτής εργάζεται σε τράπεζα (ξέρετε, αυτές οι επιχειρήσεις που ζούνε από το ανθρώπινο αίμα...) και σαφέστατα δεν είναι Ούγγρος και δεν ένιωσε την "φροντίδα" του ΔΝΤ, που με τόση θέρμη υπερασπίζεται. Η "στρατηγική που δεν θα έχει καλό αποτέλεσμα", μάλλον θα βλάψει τα συμφέροντα του τραπεζικού συστήματος, παρά τους Ούγγρους. Αυτό το γνωρίζουν όλοι, εκτός από τον Βρετανό "αναλυτή" και τον δικό μας πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου και τα μέλη της θλιβερής κυβέρνησής του...

 9. akis avatar
  akis 26/08/2010 21:33:06

  kai i ouggaria oxi?....ase re autoi den jeroun....o dikos mas jerei..........oi anthropoi exoune agiopoieisei ton papadopoulo.opos to leo.......alla opos oles oi xountes peftoune etsi kai auti tha pesei......dn to vlepo polu makria.....monoi tous apofasizoune gia mas xoris emas...mas evale se upothiki...na valo kai ego to spiti tous upothiki na paro lefta?...zo se kathestos kai to leo eftheos pia.

 10. armageddon avatar
  armageddon 27/08/2010 12:05:26

  ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ.....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.