#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
15/11/2010 15:19
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Γιατί συνεχίζουν να ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ;Χθες το πρωί αφού ψήφισα στη Ξάνθη  ήθελα να πεταχτώ μια βόλτα στη Κομοτηνή που την είχα επισκεφτεί τη προηγούμενη Κυριακή.  Τελικά προτίμησα να γυρίσω Θεσσαλονίκη σκεφτόμενος ότι θα ξαναχαλαστώ με τα νέα που κυκλοφορούν για τις εκατοντάδες των πούλμαν που μεταφέρουν Τούρκους ψηφοφόρους, πληρωμένους υποστηρικτές των πράσινων υποψηφίων.

Τα νέα που τελικά δεν τα απέφυγα, ένας φίλος μου το έστειλε το μήνυμα, ήρθαν περισσότερα λεωφορεία αυτή τη φορά, περισσότερα από αυτά που αναμένανε. Μια χαρά σκέφτηκα στο πρώτο γύρο έκανα να ψηφίσω μία ώρα, σήμερα ψήφισα αμέσως άρα πληρωμένοι ψηφοφόροι έναντι αποχής σημειώσατε ένα. Πάει η Θράκη.

Γυρνώντας σπίτι κάθησα να δω τα αποτελέσματα στο Mega, η θριαμβευτική έκφραση της Τρέμη δεν άφηνε αμφιβολίες για τα ευνοικά για την κυβέρνηση αποτελέσματα που τόσο πολύ αυτή και οι παρατρεχάμενοι της προσπαθήσανε. Τελικά 8-5 στις περιφέρειες και απωλεσθέντες οι δύο μεγάλοι δήμοι. Ένιωσα την ίδια πίκρα όπως  εικοσιδύο χρόνια πριν όταν από την απέναντι κερκίδα του Παλαί οι κιτρινόμαυροι μου φώναζαν ποτέ ποτέ.

Θέλω να καταλάβω και δεν μπορώ, για χρόνια ο κοσμάκης ψήφιζε ΠΑΣΟΚ όμως είχε ως δέλεαρ κάτι σαν αντάλλαγμα, διορισμός ή ευνοική μετάθεση ή εύκολος πλουτισμός ή λοβιτούρα ο ήλιος όλα τα σκέπαζε. Το ΠΑΣΟΚ που εξιδανίκευσε και θεσμοποίησε έναν αμοραλισμό στην υπηρεσία της καταναλωτικής απληστίας. Έκλεινε το μάτι στους πολίτες υποσχόμενο μεγάλο φαγοπότι και αυτοί πιστά ακολουθούσαν είτε τελικά έτρωγαν είτε όχι. Ήταν τέτοια η πλιατσικολογική ονείρωξη που δε καθόταν κανείς να ασχοληθεί με την αναξιοκρατία, την ανισονομία, τη κατάργηση κάθε κριτηρίου ποιότητας, την απαξίωση της δημιουργίας. Ο καθένας είχε απτά παραδείγματα λίγο δίπλα του, ένα φίλο που μπήκε στην εφορία, έναν άλλο που αεριτζήδικα πλούτισε, το κυριότερο υπήρχε το καταφατικό νεύμα του πρωθυπουργού, είπαμε να κάνει ένα δώρο στον ευατό του ξεστόμισε όχι όμως και πεντακόσια εκατομμύρια. Δώρο στον ευατό του να κάνει , δηλαδή το μήνυμα ήταν σαφές: όλα επιτρέπονται..

Όμως τότε λεφτά υπήρχαν μπορούσαν να ικανοποιήσουν νεόπλουτα γούστα και ο διορισμένος ήξερε πως θα συνταξιοδοτηθεί από το δημόσιο ενώ τίποτα δεν τον κουνούσε από την καρέκλα του.

Τώρα; Τώρα που όλοι φλερτάρουν με τη φτώχεια , τώρα που τα λουκέτα είναι η συνηθέστερη δακόσμηση στη πόρτα του εμπορικού καταστήματος, τώρα που ακόμα και αυτή η μονιμότητα του δημοσίου υπαλλήλου αμφισβητείται ανοικτά καταργώντας στη πράξη πολύχρονα προνόμια βυθίζοντας στην αγωνία τόσος εργαζομένους, τώρα τι γίνεται;

Τίποτα καινούργιο ή πρωτόγνωρο, ο κόσμος συνεχίζει να ψηφίζει ΠΑΣΟΚ.

Πέρα τώρα από τα αποτελέσματα που είναι τέτοια ώστε δεν χρειάζεται να είναι κανείς μάντης για να προδικάσει με δεσμευτική βεβαιότητα ότι η αύξηση των εκλογικών ποσοστών της ΝΔ σε συνδυασμό με τη περεταίρω διόγκωση της λαικής δυσαρέσκειας λόγω των επερχόμενων δοκιμασιών που θα επιβάλει στη χώρα η τρόικα, θα οδηγήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευση μπροστά στα ποσοστά

Πέρα από τις δεδομένες υπηρεσίες που προσφέρονται από τα ΜΜΕ στα τηλεοπτικά παράθυρα της ντροπής ή τις εφημερίδες που έχουν μετατραπεί σε προπαγανδιστικά φυλλάδια, η ΝΔ συνεχίζει να πληρώνει του ότι ποτέ δεν κατήγγειλε, ποτέ δεν αντιπάλαιψε τα πολιτικά εγκλήματα του ΠΑΣΟΚ.

Αντιθέτως προσπάθησε να τα μιμηθεί για το δικό της κομματικό όφελος και για να κερδίσει τον περιβόητο μεσαίο χώρο ακολουθώντας τις ορμήνεις της θυγατέρας. Μόνο που η μίμηση δε μπορεί να σε κάνει ποτέ καλύτερο από το πρωτότυπο. Θαυμάσαμε χθες τον Χατζηδάκη και τον Κεδίκογλου να είναι αδύναμοι να εκφράσουν το παραμικρό λόγο, έρμαια στις άγριες διαθέσεις των διαπρυσίων υποστηρικτών της κυβέρνησης. Αν η πολιτική βασίζεται στο να πείθεις για την ιδεολογία, την ικανότητα και τις προτάσεις σου τότε ο Σαμαράς ξεκίνησε χθες μια προεκλογική περίοδο, λόγω του υπαρκτού δεδομένου των πρόωρων εκλογών, με το χείριστο ανθρώπινο δυναμικό.

Τώρα που ουσιαστικά εκμηδένισε τη διαφορά με τον αντίπαλο τώρα είναι καιρός να ξαναπάρει εκείνο το σφουγγάρι , που όμοιο του δε βρίσκεται ούτε στους σφουγγαράδες στην Κάλυμνο, μόνο που αυτή τη φορά πρέπει να σβήσει ανθρώπους νοοτροπίες και πρακτικές ενώ παράλληλα πρέπει να αξιοποιήσει τους ικανούς. Μέσα στο κόμμα ή έξω από αυτό πρέπει να τους αναζητήσει.

Αλλιώς θα χρεώνεται την αποτυχία του Νικηταρά του δενδροφάγου, θα υποσκάπτεται από τον Κυριάκο, που δυο μέρες πριν τις εκλογές μιλούσε για απολύσεις στο δημόσιο, θα λαβώνεται από τον δημαρχίσκο που θέλει να ακολουθήσει το κόμμα της μητέρας του.

blue nile

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ηλίας avatar
  Ηλίας 15/11/2010 15:36:47

  Πραγματικά το φαινόμενο πασοκ πρέπει να είναι μοναδικό στα παγκόσμια χρονικά. Χρήζει κοινωνιολογικής ανάλυσης σε επίπεδο διδακτορικού.
  Δηλώνω αδυναμία.

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ Ηλίας 15/11/2010 23:45:20

   Υπάρχει ανάλογο. Η πάσης φύσεως δικτατορίες ανά τον κόσμο

   • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
    ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 15/11/2010 23:45:58

    Οι πάσης φύσεως δικτατορίες

  • Flatiron avatar
   Flatiron @ Ηλίας 16/11/2010 11:15:10

   @Ηλιας
   Ποσο δικιο εχεις... Τα εχω "παιξει", κυριολεκτικα.

  • Γιάννης Σ. avatar
   Γιάννης Σ. @ Ηλίας 16/11/2010 13:07:24

   Είναι πολύ απλό. Μέχρι τη δεκαετία του '80, οι περισσότεροι ήταν μη προνομιούχοι. Ο Α. Παπανδρέου, τους έδωσε κάποια βασικά πράγματα (δεν εξετάζουμε πως και γιατί). Αυτοί σήμερα είναι 50-60 ετών. Ήταν έτοιμοι να αλλάξουν στρατόπεδο μετά τους Ολυμπιακούς, γιατί ήθελαν μια Ελλάδα αστική και νοικοκυρεμένη. Ο Καραμανλής, παρά τη σωστή του σκέψη στα εξωτερικά ζητήματα, έκανε συμβιβασμούς. Χάθηκε η ευκαιρία και όσοι δεν απέχουν (η θητεία της ΝΔ είναι πρόσφατη), ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ για να υπάρχει κάποιος στην κυβέρνηση (ΚΚΕ/ΛΑΟΣ/ΣΥΡΙΖΑ αποκλείονται). Αυτό που πρέπει να κάνει ο Σαμαράς είναι α) να διώξει όσους υπονομεύουν την προσπάθεια και β) να σχολάσει όσους δεν μπορούν εκ των πραγμάτων να μένουν στις θέσες τους.

 2. τακις avatar
  τακις 15/11/2010 15:41:38

  Υπαρχει για τη περιπτωση σου ειδικο φαρμακο το παιρνει και η γιαγια μου.Νομιζω το λενε Memodrin.

 3. ΠΑΣΟΚ Χωρίς Σύνορα avatar
  ΠΑΣΟΚ Χωρίς Σύνορα 15/11/2010 15:47:25

  Είπαμε factorx σε αυτό το χώρο μαζεύονται οι ανεπρόκοποι. Κοίταξε στη γειτονιά σου ποιοι οργανώθηκαν τη δεκαετία του 80 στο ΠΑΣΟΚ. Σύγκρινέ τους με τη λέξη ανεπρόκοπος κι έχεις το συμπέρασμα.
  Ταξιδεύοντας με το λεώφορείο αυτές τις ημέρες κοίταξα γύρω μου να κάνω δημοσκόπηση.Στους μετρημένους ετεροδημότες οι περισσότεροι ήταν ΠΑΣΟΚ. Δημόσιοι υπάλληλοι,κάποιοι με ροζιασμένα χέρια που δουλεύουν σε κατασκευαστικές εταιρίες του συστήματος και κάποιοι νέοι που όταν ήταν η ΝΔ στην εξουσία ήταν αναρχικοί!!!
  Δίπλα μου κάθησε ένας 20χρονος ψηφοφόρος της ΝΔ που φοβόταν μη τον αναγνωρίσουν. Οι συγγενείς του από τη Μ.Ασία, ο παππούς του πολέμησε στη Β. Ήπειρο και ο πατέρας του έπειτα από 25 χρόνια έψαχνε να βρει την ταινία ΕΛΕΝΗ.Του είπα να την κατεβάσει από εδώ:

  http://clubs.pathfinder.gr/Iapetos_/749540?folder=89272

  που κάποιος συγκεντρωσε όλες τις πατριωτικές ταινίες και ντοκυμαντέρ

  Το ίδιο ξεκινήστε να κάνετε όλοι σας σήμερα. Πρέπει να φτιάξουμε ιδεολογία!!!

  • προβοκατορας avatar
   προβοκατορας @ ΠΑΣΟΚ Χωρίς Σύνορα 15/11/2010 20:58:03

   σωστος

 4. ΧΡΗΣΤΟΣ avatar
  ΧΡΗΣΤΟΣ 15/11/2010 15:53:31

  ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΩΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ
  ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΝΟΥΝ ΜΟΝΙΜΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
  ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

  • Φαινότυπος avatar
   Φαινότυπος @ ΧΡΗΣΤΟΣ 15/11/2010 15:59:42

   Ακριβώς όπως ερχόντουσαν οι μετανάστες από τη Γερμανία με ναυλωμένα τσάρτερ. Η διαφορά είναι ότι η Ολυμπιακή που πλήρωνε τον λογαριασμό φαλίρισε, ενώ το τουρκικό κράτος πήρε τα πάνω του.

 5. lazaros avatar
  lazaros 15/11/2010 15:56:36

  ενα θεμα ειναι τα ΜΜΕ
  ενα αλλο θεμα ειναι ο καραμανλης ο οποιος την 5αετια που κυβερνησε εδωσε τρομερο χτυπημα στην ΝΔ...δεν γινεται να συνελθει η ΝΔ μεσα σε ενα χρονο...ηταν απιστευτη αυτη η πενταετια...να βλεπεις υπουργο της ΝΔ να ευχαριστει τους λαθρομεταναστες που επιλεγουν την χωρα μας(!),να βλεπεις τα δεκεμβριανα να λαμπαδιαζουν τις πολεις και να μην εχει εντολη η αστυνομια να επαναφερει την ταξη(δεν αναφερομαι φυσικα σε μεμονωμενα περιστατικα αστυνομικης αυθαιρεσιας,για τα οποια εν τελει ειναι η δικαιοσυνη υπευθυνη να αποφανθει σε ενα ευνομουμενο κρατος και οχι ο οχλος!)
  να παρακολουθεις υπουργο της κυβερνησης να υπερασπιζεται με παθος τον συνωστισμο και να κατακεραυνωνει οσους(δηλαδη ολον τον κοσμο)αντεδρασαν και απο την αλλη ο προωθυπουργος να περιμενει επι ενα χρονο για να παρει αποφαση!!οποτε ποια αποφαση να παρει για τα ζωτικα ζητημα της αναξιοκρατιας,της οικονομιας,της οργανωσης του τοπου,των δεκο,των νοσοκομειων,του ασυλου της παιδειας...ΤΙΠΟΤΑ δεν εγινε και η χωρα βαδιζε στο γκρεμο...και μετα απο 5 χρονια ακουγες το αποφαση ευθυνης ως ανεκδοτο και οργιζοσουν....Ε ΠΩΣ ο σαμαρας να γυρισει το ματς μεσα σε ενα χρονο?γινεται ?δεν γινεται.ιδιως με επιλογες κακλαμανη ,κικιλια κτλ...καλα πηγε ο σαμαρας,αλλα δυσκολη η ανατροπη παγιωμενων αντιληψεων..αν ειχε τα ΜΜΕ μαζι του θα ειχε βεβαια καλυτερες πιθανοτητες...και παλι ομως θα κυβερνησει αργα ή γρηγορα

  • lazaros avatar
   lazaros @ lazaros 15/11/2010 16:00:23

   αυτονοητο βεβαια ειναι πως το πασοκ 30 χρονια στην εξουσια διορισε αξιοκρατικοτατα πολυ κοσμο και επομενως εχει μεγαλη εκλογικη πελατεια....αλλα σαμπως η νδ οταν ανεβαινε στην εξουσια τις λιγες φορες εστω εδωσε την εντυπωση πως επιλεγει αξιοκρατικα στελεχη και υπαλληλους ?ή τελος παντων πιο σωστα εβαλε ενα stop στην κατασταση που ειχε δημιουργηθει?ο πολυς κοσμος δεν το πιστευει αυτο...
   αυτα πρεπει να αλλαξει ο Σαμαρας...ολοι μας τα γνωριζουμε...ο σαμαρας ειναι η τελευταια ελπιδα του τοπου για τα επομενα χρονια...το πιστευω

   • καφενόβειος avatar
    καφενόβειος @ lazaros 15/11/2010 16:22:28

    Συμφωνω απόλυτα φίλε με όλα τα σχετικά με το ΠΑΣΟΚ, αλλά δεν έχω ακούσει και τον σαμαρά να λέει τίποτα για το πελατειακό κράτος, το κρατικό μπάχαλο κλπ.
    Το μόνο που βλέπω είναι να προσπαθεί να εκφράσει μια αριστερού τύπου αντιπολίτευση, "οχι στο μνημόνιο" καλλιεργώντας μια ψευδαίσθηση ότι μετά την χρεωκοπία μας, όλα μπορούν να μείνουν όπως είναι...

    • lazaros avatar
     lazaros @ καφενόβειος 15/11/2010 21:31:28

     ναι περιμενουμε ολοι μας πολλα απο τον Σαμαρα...απλα βρισκεται σε ενα μερος(μεχρι προτινος εχθρικο)τον οποιο ηγειται ενα χρονο ολο κι ολο...ας του δωσουμε χρονο.αλλωστε ξερουμε ποια ειναι η εναλλακτικη λυση...δυστυχως

  • S.R. avatar
   S.R. @ lazaros 15/11/2010 17:15:39

   Συγχαρητηρια ,φιλε..... Η ανικανοτητα και η φοβικη διακυβερνηση του Καραμανλη, αποτελεσε "ρετσινια" για την ικανοτητα της Ν.Δ. να κυβερνησει.... Και ειναι οτι το πιο δυσκολο να πεισεις τον κοσμο οτι ο Σαμαρας μπορει να κανει κατι το διαφορετικο , οταν μαλιστα περιστοιχιζεται ακομη απο Παυλοπουλους ,Γιακουματους, κ.α.

   • lazaros avatar
    lazaros @ S.R. 15/11/2010 21:28:49

    εχω την αισθηση πως θελει και αλλους να κοψει ο σαμαρας αλλα προφανως επιθυμει να γινει αυτο σταδιακα διοτι κακα τα ψεμματα ηδη διεγραψε καμποσο κοσμο...προφανως περιμενε και την εγκριση του κοσμου στις δημοτικες..νομιζω τωρα θα ειναι ευκολοτερο να κανει το παιχνιδι του...ο Σαμαρας πρεπει να χτυπησει την γροθια του στο τραπεζι και να προκαλεσει τρικυμια στην νεα δημοκρατια...να δωσει τετοιο χτυπημα στην παλια νοοτροπια την διαποτισμενη στα δυο μεγαλα κομματα που να αφησει εκπληκτο τον κοσμο... οι συμβιβασμοι ή πιο σωστα οι καραμανλισμοι εχουν αποδειχτει μονο προσκαιρα πετυχημενοι

 6. Έρεβος avatar
  Έρεβος 15/11/2010 15:58:13

  ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί να ψηφίζει η εγκατεστημένη βάση του πασοκ και πασοκ θα ψηφίζει μέχρι να πεθάνει, βρε δεν πάει να είναι οι τούρκοι στα τέμπη.

  Το σχέδιο του Αντρέα, μέσω του διορισμού στο δημόσιο, να μοιράσει δανεικά λεφτά στην κατώτερη μορφωτικά τάξη της Ελλάδας πως να το κάνουμε ήταν μεγαλοφυές!...

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ Έρεβος 15/11/2010 23:52:11

   ΠΑΣΟΚ: Κλασσικό πρώτυπο του πώς να διαφεντεύσεις λαούς με χαμηλή αυτοεκτίμηση. Όμως αυτό ήρθε η ώρα να αλλάξει. Ο Σαμαράς είναι ευλογία που βρέθηκε τώρα στο προσκήνιο γιατί θα εμπνεύσει τον Έλληνα τόσο ώστε να μην νιώθει ένα μηδενικό που μόνο ένα ΠΑΣΟΚ δήθεν θα τον εξασφαλίσει. Πολλώ μάλλον τώρα που δεν υπάρχει καμία δυνατότητα διορισμών στο δημόσιο. Η πασοκική δημοσιοϋπαλληλική πελατεία της δεκαετίας του '80 σε λίγο συνταξιοδοτείται

   • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
    ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 15/11/2010 23:52:29

    πρότυπο

   • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
    ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 15/11/2010 23:53:27

    ΠΑΣΟΚ: Κλασσικό πρότυπο του πώς να διαφεντεύεις ένα λαό με χαμηλή αυτοεκτίμηση

 7. effie B. avatar
  effie B. 15/11/2010 16:00:22

  Γιατί συνεχίζουν να ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ;
  Καπου εδω στο site και καποιος αλλος εκανε την ερωτηση σε ψηφοφορο του Πασοκ και πηρε την αποστομωτικη απαντηση οτι αν δεν υπηρχε το Πασοκ δεν θα ειχα και τα λιγοστα που εχω. Αυτα ειναι τα αποτελεσματα τριαντα χρονων στρεβλης εξουσιας!!! Αυτα για τους παλιους. Τους νεους ηλικιακα ψηφοφορους δεν τους θελγει κανενα κομμα. Δεν τους αρκουν τα 592 Ευρω, και πολυ σωστα, δεν τους επιτρεπουν δικαιωμα στο ονειρο. Αυτοι θελουν μια αλλη γλωσσα, μια αλλη προσεγγιση, κυριως αλλες πρακτικες και προτασεις που ξεφευγουν απο τα συντηρητικα προτυπα της δεκαετιας '80.
  Η ΝΔ αν δεν απαλλαγει απο την παρωχημενη λογικη του ωριμου φρουτου και δεν διεκδικηση τη ΘΕΤΙΚΗ ψηφο του ελληνικου δεν εχει καμμια τυχη.
  Οι εκλογες αυτες εχουν καλη αναγνωση για τη ΝΔ αρκει να ξερει να τις διαβαζει καποιος. Την απηλλαξαν οι ψηφοφοροι απο γερα βαριδια, την ξεφορτωνουν απο νεποτισμους και αλλαζονικες συμπεριφορες. Καιρος να απαλλαγει η ιδια απο οτι σαπιο απομενει!!!

  • raindog avatar
   raindog @ effie B. 15/11/2010 18:19:19

   Συμφωνώ απολύτως μαζί σου. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμη για ξεκαθάρισμα, για εσωτερική φασίνα. Τεράστια ευκαιρία. Ελπίζω να μην την αφήσουν να πάει χαμένη. Ο Σαμαράς εδώ θα δείξει τις προθέσεις του. Αν φοβάται, αν κιοτέψει... δεν είναι αυτός που ψάχνουμε.

 8. Aggelos avatar
  Aggelos 15/11/2010 16:04:16

  "πασοκ θα ψηφίζει μέχρι να πεθάνει,"
  λαθος..
  μεχρι να απολυθει..
  και θα γινει συντομα αυτο για μερικες χιλιαδες ψηφοφορους...

  μονο τοτε,,οταν τους παρουνε τη δημοσια θεση,,που οι ιδιοι δωσανε..θα δουμε αλλαγη..

  • προβοκατορας avatar
   προβοκατορας @ Aggelos 15/11/2010 21:00:19

   χα χα και τοτε θα του ταξουν τη θεση που εχασε για να τους ξαναψηφισει!

 9. βασιλης avatar
  βασιλης 15/11/2010 16:04:27

  ο μεσος ελληνας δεν εχει παρει χαμπαρι ακομα τι γινεται
  οσο οι συνταξεις θα πληρωνονται κανονικα εστω και μειωμενες και οι μισθοι το ιδιο ο ελληνας νοσταλγος του ανδρεα παπανδρεου θα συνεχισει να πιστευει τον γαπ σαν το μικρο παιδακι του μεγαλου ηγετη που θσ βγαλει την χωρα απο την κριση.
  οταν συντομα θα ερθει η ωρα που η συνταξη θα δινεται ανα τριμηνο εναντι και οι μισθοι ο ιδιο και οταν οι αναληψεις στις τραπεζες του χρεωκοπημενου πλεον και με την βουλα ελληνικου κρατους θα ειναι στα 100 ευρω τον μηνα ο ελληναρας θα ανακαλυψει ξαφνικα την αληθεια για την οποια ουρλιαζουν χρονια τωρα πολλοι.
  δεν θα ειναι ο μονος πολλοι λαοι πριν απο αυτον περασαν πολυ χειροτερες μεταβασεις / εως τοτε καλα τσιπουρα

  • blue nile avatar
   blue nile @ βασιλης 15/11/2010 16:11:42

   ...μα εδώ είναι η πλάκα, πλέον δεν είναι σίγουρος για τίποτα...

 10. man8os avatar
  man8os 15/11/2010 16:40:32

  Συμφωνω για τα ΜΜΕ και το σφουγγαρι.

 11. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 15/11/2010 16:45:50

  ...βρε παιδιά νικητής ήταν η αποχή και πέρα από λάθη ή μη σημασία έχει η εικόνα....
  Όταν ο άλλος κάθεται στον καναπέ δεν μπορείς να λες κάτω το ΠΑΣΟΚ και να του πετάς στη μούρη ...Παυλόπουλο, Γιακουμάτο και λοιπούς...
  Γιατί ο άλλος όχι μόνο δεν θα σηκωθεί από τον καναπέ αλλά θα κρυφτεί από κάτω....

 12. JOHN avatar
  JOHN 15/11/2010 17:03:46

  Δεδομενης της αποχης,πανω απο 60% με τα λευκα και ακυρα,το ποσοστο που πηρε το ΠΑΣΟΚ και οχι μονο το εβγαλαν οι βολεμενοι τα κοματοσκυλα και οι κολητοι τους.Αθροιστε τα και θα δειτε πως βγαινουν τα κουκια.Η πελατειακη δημοκρατια μας εχει αντοχες ακομα!!

 13. http://chomatery.blogspot.com avatar
  http://chomatery.blogspot.com 15/11/2010 17:07:05

  μέσα σε μιά εβδομάδα αποδημούν εις Κύριον από την Αττική 1582 πολίτες? Πώς δημιουργείται αυτή η διαφορά εγγεγραμμένων μεταξύ των δύο Κυριακών?

 14. Kropotkin avatar
  Kropotkin 15/11/2010 17:17:01

  Σωστότερος τίτλος του άρθρου θάπρεπε να είναι "Γιατί συνεχίζουν να ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ;"

  • http://chomatery.blogspot.com avatar
   http://chomatery.blogspot.com @ Kropotkin 15/11/2010 17:19:56

   ακόμη σωστότερος τίτλος θα ήταν ποιοί τους ψηφίζουν? και πώς προκαλούνται τόσες διαφοροποιήσεις μεταξύ των δύο Κυριακών?

 15. ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ avatar
  ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ 15/11/2010 18:54:38

  ΑΚΟΥΣΑ ΟΤΙ ΠΟΛΥ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΨΗΦΙΣΑΝ ΛΕΥΚΟ? ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ? ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΙ Η ΝΔ?

  • headbangers balls avatar
   headbangers balls @ ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ 15/11/2010 19:11:29

   ουτε καν το βουλγαράκη εχει τα κότσια να διαγράψει..τι να εμπνευσει ρε φίλε το ψοφιο άλογο

  • blue nile avatar
   blue nile @ ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ 16/11/2010 12:37:03

   Μήπως όλοι αυτοί είναι οπαδοί της Ντόρας που δεν μπορούν να χωνέψουν με τίποτα την άνοδο του Σαμαρά στην αρχηγία του κόμματος?
   Λέω μήπως...

 16. headbangers balls avatar
  headbangers balls 15/11/2010 19:12:36

  για να απαντησω στον τίτλο:1.000.000 πασοκοι την κάναν απο το μαντρί, απο τη ΝΔ την κάναν καμια 500.000....πιο γίδια

 17. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 15/11/2010 20:12:57

  Γιατί να σταματήσουν να το ψηφίζουν; Από το να πολεμήσουν ένα πανίσχυρο κατεστημένο είναι ευκολότερο να το ωραιοποιήσουν.

 18. Προφήτης avatar
  Προφήτης 15/11/2010 21:52:54

  Γιατί συνεχίζουν να ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ;
  Φίλε bn γιατί τούς έδωσε υπόσταση. Κι αυτό δεν ξεχνιέται ποτέ.
  Γιατί έγιναν η άρχουσα τάξη. Κι αυτό δεν θα τους δώσει καμμία ΝΔ, που περιφρονεί τους (απλούς) ανθρώπους της, επιφυλάσσοντας προνόμια σε λίγους κληρονομικούς καρεκλοκένταυρους.
  Ξέρω, δεν εννοείς τους σκληρούς πασόκους αλλά τους πιο χαλαρής σύνδεσης, που επιπλέον βάλλονται από τα μέτρα. Αυτοί διαμορφώνουν άποψη από το ΜΕΓΚΑ και ΤΑ ΝΕΑ. Αρκεί.

  • Ακροβολιστής avatar
   Ακροβολιστής @ Προφήτης 16/11/2010 11:03:25

   Το ίδιο έχει πει πλειστάκις κι ο Τράγκας (εντάξει, ξέρω, αλλά διαβάστε τι είπε): "Το πασοκ είναι μπουφές, όποιος πέρναγε από εκεί του έδιναν κι ένα μεζέ, ενώ η ΝΔ είναι κλειστή ροτόντα".

   Είναι άποψη που την έχω ακούσει κι από 70άρηδες δεξιούς. ότι ποτέ η δεξιά δεν κοίταξε τον δικό της κόσμο γιατί τον θεωρούσε δεδομένο. Και , πιστέψτε με, δεν εννοούσαν ότι επιθυμούσαν να βολευτούν όπως οι πασόκοι, αλλά ένα πιό αξιοκρατικό σύστημα που δεν ευνοεί τον νεποτισμό και την οικογενειοκρατία.

   • blue nile avatar
    blue nile @ Ακροβολιστής 16/11/2010 12:24:35

    Προφήτη πόσο δίκιο έχεις...
    Πολλοί παλιοί φίλοι και γνωστοί που ξεκινήσαμε από αριστερή μεριά, μυκτηρίζαμε την υιοθέτηση από το ΠΑΣΟΚ της αριστερής συνθηματολογίας, τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα και τις μεθυπερβατικές απόψεις ενός κακοφορμισμένου προοδευτισμού.
    Όλα αυτά από κάποιους αλλάξαν άρδην για ένα διευθυντιλίκι στα ΙΕΚ, για μια θέση συμβούλου ή ότι άλλο αστραφτερό. Όλοι αυτοί μεταλλάχθηκαν αλλοτριομορφοδίαιτα σε τσακανογλείφτες του πασοκικού συστήματος και σε φανατισμένους υποστηρικτές.

 19. anonymos avatar
  anonymos 15/11/2010 21:59:42

  Εμπρός για την ανασυγκροτημένη Νέα Δημοκρατία . Μια παράταξη που να είμαστε υπερήφανοι γιαυτή, όχι μια πολυσυλλεκτική σούπα. Μια παράταξη αντιμνημονιακή, πατριωτική, αστική, με κομματικές οργανώσεις, που να αντιδρά για το συμφέρον του έθνους και του λαού, που να διαδηλώνει, να μην ντρέπεται γιαυτά που πιστεύει. Οι κολαούζοι του κατεστημένου, οι έμμισθοι υπάλληλοι των τραπεζών, τα τσιράκια του ΔΝΤ/ΕΚΤ δεν έχουν θέση στη ΝΔ.
  Αυτή η ΝΔ δεν χάνει, όπως το απέδειξε ο Πειραιάς που "καθάρισε ψυχρά" τον Μίχα.

  • blue nile avatar
   blue nile @ anonymos 16/11/2010 12:35:04

   Δύσκολη δουλειά αν αναλογιστεί κανείς την ποιότητα όλων αυτών που απαρτίζουν το κόμμα και το σκοπό και στόχο της ένταξης του σε αυτό.
   Έλα εδώ να δεις τους ολοφάνερους συνεχιζόμενους πανηγυρισμούς των νεοδημοκρατών οπαδών της Ντόρας για την άλωση του Δήμου από τον Μπουτάρη, τις υβριστικές επιθέσεις κατά του Σαμαρά από αγανακτισμένους μεγαλοδεξιούς για την αντιμνημονιακή του στάση που έφτασαν σε σημείο να χρησιμοποιούν τα πιο ποταπά επιχειρήματα στης συστημικής προπαγάνδας για να αποδομήσουν την πρόταση εξόδου από την κρίση.
   Το ΠΑΣΟΚ μια ζωή το θυμάμαι συντεταγμένο μονομπλόκ, ακόμα και αν πέρασε εσωκομματικές φουρτούνες.
   Υπήρξε ποτέ οπαδός του Βενιζέλου που να μην ψήφισε ΓΑΠ ?
   Δε νομίζω, όμως υπήρξαν προχθές πολλά ντοράκια που δεν ψήφισαν ΝΔ για να χάσει ο Σαμαράς.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.