#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
29/05/2012 09:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Γιατί προσκλήθηκε στη Λέσχη Μπίλντεμπεργκ ο ύπαρχος Παπακωνσταντίνου;Έχουν ακουστεί πάρα πολλά για την περίφημη λέσχη Bilderberg κατά καιρούς. Ότι είναι τα πραγματικά αφεντικά του κόσμου, ότι στις ετήσιες εκδηλώσεις της ουσιαστικά σχεδιάζεται η παγκόσμια πολιτική και οικονομική κατάσταση, ότι είναι μασωνική οργάνωση, ότι γίνονται σημεία και τέρατα.

Ποια είναι η αλήθεια και ποια η φήμη και το ψέμα, δε μπορεί κανείς να το πει αφού οι συμμετέχοντες δε μιλάνε, κάτι σαν ομερτά δένει τα μυστικά της περιβόητης αυτής λέσχης. Για φέτος λοιπόν η ετήσια συνεδρίαση της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ θα πραγματοποιηθεί από τις 31 Μαΐου έως τις 3 Ιουνίου στη Βιρτζίνια των Ηνωμένων Πολιτειών.

Σ’ αυτή έχουν κληθεί να συμμετάσχουν τρεις Έλληνες: Το ισόβιο μέλος της, Γιώργος Δαϋίδ, πρόεδρος της Coca-Cola Hellas, o πρώην υπουργός, Γιώργος Παπακωνσταντίνου και ο πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ), Λουκάς Τσουκάλης.

Μας κάνει εντύπωση η συμμετοχή του κ. Παπακωνσταντίνου, γνωστού και ως «ύπαρχου» του Τιτανικού. Είναι άραγε η πρόσκλησή του η επιβράβευση της μεγάλης επιτυχίας του ως υπουργός Οικονομικών;

Διότι εδώ στην Ελλάδα ούτε βουλευτής εξελέξη κι ο κόσμος τον βλέπει και τον φτύνει. Αγαπημένο παιδί του Γ. Παπανδρέου αλλά και των μεγαλοεκδοτών και επιχειρηματιών μέσα σε λίγους μήνες στο υπουργείο Περιβάλλοντος μπόρεσε και τα κανόνισε όλα. Μέχρι και άδεια στον Μπόμπολα για τον χρυσό της Χαλκιδικής έδωσε.

Όσο για τη θητεία του στη θέση του τσάρου, η επιτυχία του είναι τεράστια και τα αποτελέσματά της τα βιώνουμε όλοι οι Έλληνες. Αυτός  ο μαθητευόμενος μάγος διαπραγματεύτηκε τις πιο κρίσιμες υποθέσεις της Ελλάδας και από όλους κρίνεται τώρα ως αποτυχημένος.

Ποια είναι άραγε η δουλειά του στη λέσχη; Για ποιο λόγο προσκλήθηκε;

Η Λέσχη είναι μια ετήσια σύναξη 120-130 προσωπικοτήτων από τον κόσμο των επιχειρήσεων, της πολιτικής και των ΜΜΕ. Η ελιτίστικη αυτή ομάδα συνεδριάζει κάθε χρόνο μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, γεγονός που δίνει τροφή και υλικό στους λάτρεις της συνωμοσιολογίας. Η πρώτη συνάντηση της Λέσχης έγινε από τις 29 έως τις 31 Μαΐου 1954 στο απόμερο ξενοδοχείο «Μπίλντερμπεργκ» κοντά στο Άρνεμ της Ολλανδίας, εξ ου και το όνομά της. Η πρωτοβουλία ανήκε σε ομάδα προσωπικοτήτων με επικεφαλής τον εξόριστο Πολωνό πολιτικό επιστήμονα Γιόζεφ Ρέτινγκερ και τον Βέλγο πρίγκηπα Βερνάρδο, που ανησυχούσαν για την αύξηση του Αντιαμερικανισμού και της επιρροής της Σοβιετικής Ένωσης στη Δυτική Ευρώπη. Πρότειναν μια διεθνή συνδιάσκεψη, που θα έφερνε κοντά Αμερικανούς και Ευρωπαίους, με στόχο την αλληλοκατανόηση των δύο πλευρών.

Μεταξύ των θεωριών για την ελιτίστικη αυτή ομάδα είναι ότι:

Προωθεί τις καριέρες των πολιτικών εκείνων που συντάσσονται με τα συμφέροντά της, που δεν είναι άλλα από τα συμφέροντα των πολυεθνικών και των υπερμάχων της Παγκοσμιοποίησης.

Προσπαθεί να διαλύσει τα κράτη, συμπεριλαμβανομένων και των ΗΠΑ, με σκοπό τη δημιουργία μιας παγκόσμιας υπερεθνικής δομής στο πρότυπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Λειτουργεί ως Παγκόσμια Κυβέρνηση και η μοίρα του πλανήτη καθορίζεται από τις ετήσιες συνεδριάσεις της.

Από την άλλη, δημοσιογράφοι που έχουν παρακολουθήσει ως προσκεκλημένοι τις συνεδριάσεις της ισχυρίζονται ότι δεν διαφέρουν από ένα διεθνές σεμινάριο ή ένα συνέδριο μιας Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 29/05/2012 09:18:36

  Οἱ συνεδριάσεις τῆς λέσχης Μπίλντεμπεργκ λέτε πώς δίνουν τροφή στούς λάτρεις τῆς συνωμοσιολογίας καί μπορεῖ νά εἶναι κι ἒτσι,ὃμως οἱ ἀπορίες παραμένουν,δηλαδή,γιατί δέν βγαίνει ποτέ μιά ἀνακοίνωση γιά τό τί εἰπώθηκε, κάποιες ἀνακοινώσεις γιά τά θέματα πού συζητήθηκαν στίς συνεδριάσεις αὐτές;
  Μέ ποιά κριτήρια προσκαλοῦνται οἱ διάφοροι σύνεδροι;Εἶχε λάβει κάποτε μέρος καὁ κ. Σαμαρᾶς,ἢ ὂχι;
  Συμπέρασμα:πόσο βαθειά νυχτωμένοι εἲμαστε οἱ λαοί σέ ὃλο τόν κόσμο κι ἐμεῖς ἐδῶ οἱ Ἓλληνες,γιά τίς ἀποφάσεις πού παίρνονται γιά τίς ζωές ὃλων μας...
  Ἀκόμη κι αὐτοί πού αὐτοκτονοῦν,τελικά δέν εἶναι δική τους ἡ ἀπόφαση...

  • ο Μήτσος avatar
   ο Μήτσος @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 30/05/2012 02:10:52

   To 1992 στη Γαλλία, σαν υπουργός εξωτερικών είχε πάει Μπίλντερμπεργκ και ο Αντώνης Σαμαράς.

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ ο Μήτσος 30/05/2012 17:30:52

    Γνωστό. Ως προσκεκλημένος όμως, όχι ως μέλος. Πολύ σημαντικό αυτό! Να τον "ψαρέψουν" ήθελαν μήπως τον πάρουν με το μέρος τους επειδή ως άνθρωπος που έχαιρε εκτιμησης στην Ελλάδα θα ήθελαν να τον έχουν για εφεδρεία στο μέλλον. Είδαν όμως το ποιόν του ανδρός και δεν ξαναπροσκλήθηκε ΠΟΤΕ! Μόνο εμείς οι Έλληνες δε το καταλάβαμε ακόμα.

 2. juliet avatar
  juliet 29/05/2012 09:50:08

  Θέλει πολιτική τόλμη ....την έχει κάποιος;
  Δικαστήρια που θ´ απαρτίζονται ΚΑΙ από λαικούς και να πείσουν και να αποδείξουν ότι το έκαναν για το καλό της Πατρίδα και όχι κατόπιν εντολών.

 3. δημης avatar
  δημης 29/05/2012 10:52:08

  Θέλει ρώτημα;;;
  Θα αρρώστησε ο...καφετζής...

 4. thanos avatar
  thanos 29/05/2012 11:15:16

  Επειδή παρακολουθώ κάθε χρόνο τα τεκταινόμενα περί της περιβόητης ¨λέσχης¨, θα ήθελα να σημειώσω πως όποιος δεν έχει να κρύψει τίποτε, κάνει ανοικτές "συσκέψεις" ή "συνδιασκέψεις". Όταν για τις "συσκέψεις" ή "συνδιασκέψεις" σου, δεν κρατάς καν πρακτικά ή δεν διαρρέει ποτέ προς τα έξω, τι συζητάς (άρα κάποιους πείθεις ή υποχρεώνεις να μη διαρρεύσουν), ή τι ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙΣ, τότε δεν νομίζω να απέχουν από την πραγματικότητα οι τρεις θεωρίες που προαναφέρατε.
  Επίσης, ποιος μπορεί να αμφισβητήσει πως όταν συζητώνται ή και αποφασίζονται (εφόσον τα πρόσωπα έχουν αρμοδιότητες αποφασιστικές) δράσεις εντος κεκλεισμένων θυρών, οι αποφάσεις είναι για περιορισμό δικαιωμάτων των πολλών και προς όφελος ελαχίστων.

 5. madprof avatar
  madprof 29/05/2012 11:53:49

  Ρωτήστε την Εφιαλταινοκόρη, κάτι θα ξέρει!!

 6. elli avatar
  elli 29/05/2012 12:22:35

  Το συμπέρασμα είναι να προσέχει ο κόσμος ποιά άτομα ψηφίζει και τα κόμματα πόσους ευνοούμενους της Λέσχης μαζεύει για υποψηφίους . Αυτοί καθορίζουν και την πολιτική του κόμματος.

 7. manolis55 avatar
  manolis55 29/05/2012 21:09:36

  Ο Σαμαρας ειχε λαβει μερος στη συνοδο του 1992
  Δεν ειναι λοιπον ασχετος με την Bildemberg

 8. Nik avatar
  Nik 29/05/2012 22:55:47

  "δεν διαφέρουν από ένα διεθνές σεμινάριο ή ένα συνέδριο μιας Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης."

  Τώρα ανησυχώ!

  Το καθεστώς των ΜΚΟ, χωρίς να το καταλάβει το ερύ κοινό, έχει ανατρέψει βασικούς δημοκρατικούς κανόνες. Κανείς δεν ψηφίζει για καμία ΜΚΟ. Οι ΜΚΟ δεν λογοδοτούν σε κανέναν, ουτε στα ίδια τα μέλη τους, από τα οποία ελάχιστα έχουν ψήφο. Ομως οι ΜΚΟ καλούνται από τους ανίκανους εκλεγμένους εκπροσώπους λαών να συντάξουν πολιτικές σε καίρια θέματα, όπως πχ ενέργεια και περιβάλλον.

  Αν η Μπίλτεμπεργκ είναι σαν ΜΚΟ τότε φυλαχτείτε!

 9. ANTISYSTEMIC avatar
  ANTISYSTEMIC 30/05/2012 20:14:39

  Αυτο το "πανερι με τις οχιες" οπως καποτε γνωστος δημοσιογραφος αποκαλυψε, ειναι η "αιχμη" του δορατος ενος παγκοσμιου ιστου που προωθει αυτα που αναφερει το αρθρο...Η "αραχνη" ειναι καποιοι τραπεζιτες (5-6 πολυ γνωστοι) ως και καποιοι αλλοι μεγαλοσχημοι της παγκοσμιας οικονομικης ελιτ, που ολοι τους κατεχουν σχεδον ολο τον παγκοσμιο πλουτο.Ο δε "ιστος", καποιοι οργανισμοι-δορυφοροι του....Τα "τσιρακια" που το επισκεπτονται, υποψηφιοι μελλοντικοι ηγετες.Προσοχη λοιπον, "μαυρο" στα "τσιρακια"...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.