#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
09/04/2008 01:25
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Γιατί (πραγματικά) είχαν γίνει τα τηλεδικαστήρια;

Έψαχνα να βρω τι γίνεται με την κατάθεση του Ζαχόπουλου (τον θυμάστε αυτόν;) και έπεσα πάλι πάνω στην απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική δικαιοσύνη. Μια κατάσταση την οποία ομολογουμένως εμείς, τουλάχιστον, δεν έχουμε συναντήσει ποτέ άλλοτε στα χρόνια που ασκούμε αυτό το επάγγελμα - και είναι πολλά. Όπως γράφει το φιλικό και καλό www.kentri.gr είναι πλέον προφανές ότι η πειθαρχική δίωξη του προέδρου της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος κ. Σωτήρη Μπάγια για την άσκηση κριτικής στη δικαιοσύνη, εντάσσεται στα πλαίσια της πλήρους υποταγής και χειραγώγησης από την εκτελεστική εξουσία, που θέλει τους δικαστές και τους εισαγγελείς υποτακτικά και άβουλα ανθρωπάκια.


Το άρθρο 87 παράγραφος 1 του συντάγματος ορίζει ρητά: Η δικαιοσύνη απονέμεται από τα δικαστήρια συγκροτούμενα από τους δικαστές, που απολαμβάνουν λειτουργική και προσωπική ανεξαρτησία. Είναι σαφές και δεν επιδέχεται καμία αμφισβήτηση, ότι ανεξάρτητη δικαιοσύνη προϋποθέτει ανεξάρτητους δικαστές. Η δικαιοσύνη δεν είναι διοικητική υπηρεσία με προϊσταμένους και υφισταμένους. Συνιστά λοιπόν ευθεία παραβίαση του Συντάγματος η δίωξη κατά του κ. Μπάγια. Δυστυχώς, αν και το θέμα που έχει δημιουργηθεί είναι μείζον, δεν έχει προκαλέσει ανάλογες της βαρύτητας του αντιδράσεις. Και θα πρέπει να επισημανθεί για άλλη μια φορά η αφωνία, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, των σε άλλες περιπτώσεις λαλίστατων καθηγητών του συνταγματικού δικαίου εντός και εκτός βουλής.


Σε όλα αυτά είναι νομίζω καιρός να θέσουμε και ένα άλλο ερώτημα. Όλοι θα θυμάστε ότι αμέσως μετά την άνοδο της ΝΔ στην εξουσία και επί πολλούς μήνες ο τόπος συγκλονιζόταν από αλλεπάλληλες καταγγελίες και αποκαλύψεις για παραδικαστικά και δικηγορικά κυκλώματα (μαζί με τα παρα-εκκλησιαστικά). Δεν αμφισβητούμε την αξιοπιστία όσων είχαν καταγγελθεί τότε, των περισσότερων τουλάχιστον. Όλοι όμως γνωρίζουν ότι η επαγγελθείσα «κάθαρση» στην Δικαιοσύνη απέχει εκατομμύρια έτη φωτός από την πλήρη σημασία της λέξης. Γνωρίζουμε επίσης και κάτι άλλο: μέσα από την εξαγγελθείσα και ουδέποτε πραγματοποιηθείσα «κάθαρση» αυτή, συγκροτήθηκε ένας σκληρός πυρήνας δικαστικής εξουσίας που εξυπηρετεί ανελέητα τις εκάστοτε επιλογές της κυβέρνησης. Και ότι στις αποκαλύψεις εκείνες πρωταγωνιστούσε επίσης ο Θεμομακισμός, όπως άλλωστε και στις πρόσφατες περιπέτειες της κυβέρνησης. 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. rs avatar
  rs 09/04/2008 05:59:41

  Ενδιαφέρον έχει να ενημερώνεται ο κόσμος για το τί γίνονται και πού βρίσκονται διάφοροι που κατά καιρούς εμφανίζονται σαν πρωταγωνιστές σε διάφορα σκάνδαλα. Π.χ. είδαμε ξαφνικά στα κανάλια τον ...αξιότιμο κ. Μαντζουράνη. Τον θυμάται κανένας;
  Ο Λούβαρης εξαφανίσθηκε απο το ...προσκήνιο αλλά αποκαταστάθηκε.Μέχρι και ο Μεταξάς εμφανίσθηκε, άν δεν κάνω λάθος.
  Δεν πρέπει π.χ. να ξεχνάμε που "εκκολάφθηκε" ο Κεχαγιόγλου και σε ποιούς ξεπλήρωνε γραμμάτια. Με το αζημίωτο φυσικά.

 2. taramas avatar
  taramas 09/04/2008 07:55:08

  αλήθεια, πού είναι ο κεχαγιάμπεης;

  μέσα ΄έξω?
  η κολλτή του παναγιωταρα?

 3. Tαραμοφάης avatar
  Tαραμοφάης 09/04/2008 08:02:06

  παρακολουθώ τους καημένους τους αστερίσκους τη δημοσιογραφίας, στην προσπάθειά τους να γίνουν δημοσιογραφάρες,με τζιπ 8 μέτρα κι σκάφος 17μετρο

  π.χ. χτες κάποιοι από νέας συχνότητας τηλεοράσεως καταπιάστηκαν με τον πού(σ)τιν και τις πουτινιές του.
  γιατί δεν καταπιάνονται με το ιστορικό τη βαβυλιάδοχριστοδουλοκεγαχιογιαλάδοπαναγωιταράδας?

  και τι γίνεται σήμερα μερικά χρόνια μετά

 4. Tαραμοσαλάτα avatar
  Tαραμοσαλάτα 09/04/2008 08:03:39

  χάσαμε το νέο αρχιεπίσκοπο τοπ
  ?
  τι γίνεται εδώ?

  κανένας παχύς διακος?

 5. YiannisM avatar
  YiannisM 09/04/2008 09:38:50

  Με μέθοδο και σύστημα η κυβέρνηση έχει υποτάξει πλήρως το κράτος.
  Από τη μια πλευρά με την εξαγορά σχεδόν του συνόλου του τύπου και των ΜΜΕ με αντιπαροχή την κρατική διαφήμιση, τα μυστικά κονδύλια και την φορολογικά ασυλία και από την άλλη με την πλήρη χειραγώγηση της δικαιοσύνης.
  Είναι απαράδεκτο να μην εξεγείρονται τα κόμματα της αντιπολίτευσης με αυτή την κατάσταση.
  Σε λίγο δεν θα τολμά να μιλήσει κανένας και για τίποτε γιατί θα οδηγείται με συνοπτικές διαδικασίες στη φυλακή.
  Η κατάσταση δεν πάει άλλο και δυστυχώς σιωπούν ακόμη και εκείνοι που έχουν εκ του θεσμικού τους ρόλου την αποδοχή του συνόλου της κοινωνίας.

 6. Theodore avatar
  Theodore 09/04/2008 09:54:35

  Γιατι να διαμρτυρηθουν,αφου αυριο τα ιδια θα κανουν κι αυτοι και τους ιδιους μηχνισμους θα προσπαθησουν να χρησιμοποιησουν;

 7. Swell avatar
  Swell 09/04/2008 10:15:23

  Η μαντήλα πότε θα επιτραπεί ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ;

 8. pirate avatar
  pirate 09/04/2008 16:44:20

  Τετάρτη, 9 Απρίλιος 2008
  Το αριστερό (?) μανίκι του ….λαϊκισμού !

  Σε μεταμοντέρνα λαϊκίστικη παράταξη του κρατισμού τείνει να μετατραπεί ο Συνασπισμός ανταγωνιζόμενος τον παραδοσιακό λαϊκισμό του κ. Καρατζαφέρη.

  Παριστάνει όλο και πιο έντονα τον πολιτικό εκφραστή σε ότι υπάρχει και κινείται στην Ελληνική κοινωνία προσδοκώντας να αναλάβει εκ ολοκλήρου τον ρόλο του …Ρομπέν των δυσαρεστημένων αλλά και του ρόλου του Ρομπέν των …..βολεμένων.

  Έχει αναγάγει τη δημαγωγική υποστήριξη όλων των συντεχνιακών διεκδικήσεων σε επίσημη πολιτική του κόμματος του και έχει μετατραπεί στο κόμμα της ευκολίας και των ανέξοδων διακηρύξεων.

  Παρακολουθώντας κανείς τις θέσεις του αντιλαμβάνεται ότι οραματίζεται έναν κόσμο, όπου κανείς δεν θα προσφέρει και …….όλοι θα καρπούνται (……….).

  Αντιδρά και στην παραμικρή προσπάθεια των αποκρατικοποιήσεων , της αλλαγής του νόμου για τα Πανεπιστήμια , της αλλαγής των κανονισμών των ΔΕΚΟ, του ασφαλιστικού, της οποιασδήποτε υπόνοιας μεταρρύθμισης που θα τολμήσει να θίξει τα δικαιώματα των ….βολεμένων.

  Τα κύρια συνθήματά του είναι : αύξηση των δημοσίων δαπανών, μην πειράξετε το «δημόσιο» και κάτω τα χέρια από τα «κεκτημένα».

  Αν κανείς του μιλήσει για …πώληση της Ολυμπιακής θα πάρει άμεσα την απάντηση του. Πάνω από το πτώμα μου!

  Αντί να προβληματιστεί από τη διαπίστωση ότι η οικονομία της αγοράς είναι το μόνο ιστορικά οικονομικό σύστημα που παράγει πλούτο, ο Συνασπισμός μάχεται …… ανεμόμυλους ως άλλος Δον Κιχώτης.

  Νομίζει ότι υπερασπίζει τους αδύνατους, ενώ στην ουσία δρα εναντίον τους..

  Γιατί όποιος συμπαρατάσσετε με τους αδύνατους προωθεί μεταρρυθμίσεις υπέρ των πολλών, δεν προσχωρεί στη συντεχνιακή λογική των λίγων.

  Αλλά ούτε συντάσσετε με τραμπουκισμούς συνδικαλιστών ενάντια σε κάθε δημοκρατική νομιμότητα και ενάντια στα δικαιώματα των απλών και αδύναμων καταναλωτών.

  Μάχεται για την ποιότητα των συλλογικών αγαθών, δεν χαμηλώνει τον πήχη ζευγαρώνοντας με τον λαϊκισμό του κρατισμού.

  Τον λαϊκισμό που αντιδρά για μικροπαραταξιακές ή εκλογικές σκοπιμότητες και που δεν οδηγεί πουθενά.

  Το πιο επικίνδυνο όμως είναι ότι δεν έχει καταλάβει που ακριβώς βαδίζει και ότι ήδη βρίσκεται στην ……δίνη του λαϊκισμού.

  Παραθέτω ένα μικρό απόσπασμα από ομιλία του κ. Αλαβάνου στην Βουλή: «Τι είναι όμως ο λαϊκισμός; Σύμφωνα με το πολίτευμά μας, ο λαός είναι ταυτόχρονα η πηγή και ο φορέας των εξουσιών. Οι εξουσίες όμως αυτές ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα. Όταν λοιπόν διατυπώνονται απόψεις περί παντοδυναμίας του λαού και άσκησης της κυριαρχίας του έξω και πέρα από το Σύνταγμα, αυτό πράγματι είναι λαϊκισμός».

  Πηγαίνει όμως στο αστυνομικό τμήμα που κρατούνται συλληφθέντες από επεισόδια και απαιτεί από τον εισαγγελέα να δει τους κρατούμενους ενόσω συνεχίζεται η προανάκριση ,πράγμα που απαγορεύεται ρητώς, με την αιτιολογία ότι είναι αρχηγός κόμματος.

  Από την μία λοιπόν μας δίνει τον ορισμό του λαϊκισμού και από την άλλη το παράδειγμα του.

  Η …..θλιβερή κατάληξη ενός χώρου, που ανέδειξε ανθρώπους εξαιρετικής ποιότητας ,όπως ο Λεωνίδας Κύρκος .

  Όσο για σένα Έλληνα πολίτη που κουβαλάς στην πλάτη σου ένα τεράστιο, αναποτελεσματικό και διεφθαρμένο κράτος ,κτισμένο λιθαράκι –λιθαράκι την τελευταία 20ετία , …..μην στεναχωριέσαι.

  Η ζωή σου θα γίνει καλύτερη και αυτά τα τέρατα θα εξαφανισθούν.

  Πως; Μέσα από τα …… επτά ΘΑ

  ΘΑ ….το σκεφτεί το επιτελείο της Κουμουνδούρου (…..στο μέλλον)
  ΘΑ συσταθούν τα αντίστοιχα …..thinks tanks
  ΘΑ το επεξεργαστούν και αναλύσουν( …είναι και πολλές οι συνιστώσες βλέπεις)
  ΘΑ το προωθήσουν στην αντίστοιχή κομματική επιτροπή
  ΘΑ καταλήξουν(…….κάποια στιγμή) σε επίσημες αποφάσεις και αφού πρώτα ……
  ΘΑ έχουν διοργανώσει τις απαραίτητες πορείες (στο Σύνταγμα φυσικά, καθότι πρέπει να ….εξασκούνται στην απαραίτητη επαναστατική γυμναστική τους τα παιδιά ….των Εξαρχείων) με κύριο σύνθημα «Κάτω τα χέρια από τα …….κεκτημένα του ….Δημοσίου ?????
  ΘΑ …….μας το ανακοινώσει ο Αλέξης μέσω πανηγυρικής …….πορείας πάντα.

  Έως τότε, πρώτες .. «μούρες» και χέρι-χέρι ο……Αλαβάνος με τον Καρατζαφέρη και……

  ……εσύ ταλαιπωρημένε πολίτη ……σκάσε και κολύμπα !!!

 9. Factorx avatar
  Factorx 09/04/2008 17:31:48

  Παρά τις αντιδράσεις σύσσωμου του νομικού κόσμου της χώρας και όλων των δικαστικών Ενώσεων, η παραπομπή του προέδρου της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος κ. Σωτήρη Μπάγια είναι ήδη γεγονός. Η διενέργεια προκαταρκτικής πειθαρχικής εξέτασης κατά του κ. Μπάγια είχε διαταχθεί από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Σανιδά, με αφορμή την σκληρή κριτική που άσκησε στη δικαιοσύνη με συνέντευξή του στα ΝΕΑ. Η προκαταρκτική είχε ανατεθεί στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Κονταξή, ο οποίος αποφάσισε την παραπομπή του στο Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο. Σύμφωνα με νομικούς κύκλους, η απόφαση ήταν προειλημμένη και αποσκοπεί στον εκφοβισμό και τη φίμωση κάθε ανεξάρτητης φωνής, που κρίνει και επικρίνει απαράδεκτες πρακτικές και συμπεριφορές.

 10. fantomas avatar
  fantomas 09/04/2008 17:58:21

  ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΔΙΩΞΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ, ΑΛΛΑ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ ΟΤΙ ''ΟΠΟΙΟΣ ΔΙΑΦΩΝΕΙ- ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΩΣΤΟ ΛΟΓΟ - ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΟΤΑΣΕΤΕ ΣΤΑ ΜΥΝΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩ ΚΛΗΜΑΚΙΩΝ'' ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΥΧΗ !!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.