Γιατί πρέπει ο κάθε πικραμένος να βγάζει τα κόμπλεξ του την ημέρα της εθνικής εορτής;
25/03/2014 20:31
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Γιατί πρέπει ο κάθε πικραμένος να βγάζει τα κόμπλεξ του την ημέρα της εθνικής εορτής;

Για άλλη μια χρονιά, έστω και με μικρότερη ένταση, τα επεισόδια κάλυψαν το πραγματικό νόημα της εθνικής εορτής

Μπορεί κανείς να απαντήσει στα εξής ερωτήματα: Γιατί πρέπει οι παρελάσεις, μαθητικές ή στρατιωτικές, πρέπει να γίνονται πεδίο έντονων αντιπαραθέσεων; Γιατί πρέπει ο κάθε πικραμένος να βγάζει τα κόμπλεξ του την ημέρα της εθνικής εορτής; Δεν του φτάνουν 363 ημέρες να εκφράσει τη δυσαρέσκεια για το κράτος ή τα ψυχολογικά του προβλήματα; Πρέπει κάθε 25η Μαρτίου και 28η Οκτωβρίου να ντρεπόμαστε που είμαστε Έλληνες;

Κάνοντας τον απολογισμό της ημέρας θα διαβάσουμε τα εξής: Στην Αθήνα «τρεις κι ο κούκος» είδαν την παρέλαση και μάλιστα έπρεπε να έχουν διαπίστευση για να πλησιάσουν αλλιώς καλύτερα να κάθονταν σπίτι τους.

Γιατί πρέπει ο κάθε πικραμένος να βγάζει τα κόμπλεξ του την ημέρα της εθνικής εορτής; 129428 photo

Στην Κεφαλονιά παρ’ ολίγο να πλακωθούν στις σφαλιάρες γιατί κάποιος «ψεκασμένος» εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛ. άρχιζε να βρίζει όποιον έβρισκε μπροστά διότι προφανώς έπρεπε να κάνει αισθητή την παρουσία του.

Στο Αγρίνιο κάποιος «αγανακτισμένος» πολίτης άρχισε να μουντζώνει με πάθος προς την εξέδρα των επισήμων και τελικά συνελήφθη από την Αστυνομία.

Στην Εύβοια φυγάδευσαν τον Σίμο Κεδίκογλου διότι κάποιοι ήθελαν να κάνουν επεισόδιο εναντίον του εκμεταλλευόμενοι την ημέρα.

Στην Κοζάνη δε η γνωστή πια «περφόρμερ» Ραχήλ Μακρή έκανε νέου σόου αποχωρώντας από την εξέδρα των επισήμων διότι όπως είπε οι πολίτες που εκπροσωπεί ήταν πίσω από κάγκελα.

Γιατί πρέπει ο κάθε πικραμένος να βγάζει τα κόμπλεξ του την ημέρα της εθνικής εορτής; 129429 photo

Ενώ στο Ηράκλειο επικράτησε ένταση όπως και στο Βόλο από κάποιους που άρχισαν να φωνάζουν για τα οικονομικά προβλήματα και την κρίση. Δεν έλειψαν και οι εκπαιδευτικοί που παρέλασαν με μπλούζες με διάφορα συνθήματα.

Για άλλη μια χρονιά, έστω και με μικρότερη ένταση, τα επεισόδια κάλυψαν το πραγματικό νόημα της εθνικής εορτής. Διότι ακόμη και παρελάσεις να μη γίνονται, ακόμη και αργία να μην είναι αυτές τις δύο ημέρες, είναι τουλάχιστον μια ευκαιρία για εθνική ανάταση, ομόνοια, συναδέλφωση και απομάκρυνση όλων των διαφορών που έχουν οι Έλληνες μεταξύ τους. Εν πάση περιπτώσει είναι δύο ημέρες που οφείλουν όλοι να αφήσουν στην άκρη τον εθνικό διχασμό και να παραδειγματιστούν από το πρόσφατο ή το παλαιότερο ηρωικό παρελθόν.

[photo_3]

Γιατί δηλαδή πρέπει να αμαυρώνονται οι εορταστικές εκδηλώσεις από τέτοιου είδους ενέργειες; Δεν αισθάνονται όλοι αυτοί ότι προσβάλλουν την ιστορική, συλλογική μνήμη μιας ηρωικής χώρας;

Που είναι άραγε όλοι οι δυσαρεστημένοι τις υπόλοιπες 363 ημέρες του χρόνου; Στον καναπέ του σπιτιού τους βλέποντας τηλεόραση και αποθεώνοντας τηλεοπτικά μηδενικά και τηλεσαβούρες; Γιατί δε βγαίνουν στους δρόμους να διαμαρτυρηθούν κατά των κακών πολιτικών, των άθλιων κυβερνήσεων ή των λανθασμένων επιλογών; Πρέπει να το κάνουν τις εθνικές εορτές; Μόνο η λέξη ντροπή αρμόζει.

Η Ελλάδα έχει όσο ποτέ ανάγκη από εθνική ομοψυχία προκειμένου να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες σε πολιτικό, κοινωνικό ή οικονομικό επίπεδο. Πόσο δύσκολο είναι να μάθει από τα παθήματα του παρελθόντος; Το 1821 ξεκίνησε η Επανάσταση και το αλληλοφάγωμα ακολούθησε. Το 1940 ξεκίνησε η μεγάλη αντίσταση και λίγα χρόνια μετά το αδερφοφάγωμα. Γιατί πρέπει και σήμερα να κινδυνεύει η Ελλάδα από μικρούς ή μεγαλύτερους εμφυλίους οι οποίοι το μόνο που θα κάνουν είναι να διαλύσουν την πατρίδα; Ξεχάστε τους πολιτικούς. Θυμηθείτε έστω δύο ημέρες το χρόνο ότι όλοι είμαστε Έλληνες και αυτή τη χώρα πρέπει να την τιμούμε με κάθε τρόπο. Όχι πάντως με σόου και διχαστικές εκδηλώσεις.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. roadrunner avatar
  roadrunner 25/03/2014 21:50:04

  Κάποιοι ανθέλληνες θα ήθελαν να καταργηθούν οι παρελάσεις και οι ημέρες μνήμης των αγώνων του Έθνους. Για το λόγο αυτό, επιλέγουν τις εθνικές παρελάσεις, για να υποκινούν επεισόδια (εκμεταλλευόμενοι τη δίκαιη αγανάκτηση συμπολιτών μας), ώστε να προκαλέσουν την συστηματική και έντονη αστυνόμευση και τελικά, να απομακρύνουν τους πολίτες από το χώρο της παρέλασης (σκοπός). Επιδιώκοντας μελλοντικά, οι πολίτες να μην ενοχληθούν από την κατάργηση των παρελάσεων, αφού ούτως ή άλλως δεν μπορούν να προσεγγίσουν.

 2. ΜΙΧΑΗΛ Ο ΗΛΙΟΥΠΟΛΙΤΗΣ avatar
  ΜΙΧΑΗΛ Ο ΗΛΙΟΥΠΟΛΙΤΗΣ 25/03/2014 22:02:08

  Θα πρέπει να επιτρέπεται η ελευθερη πρόσβαση στον χώρο της παρέλασης για όλους. Όμως....με το που οποιοσδήποτε -γιατί είναι στεναχωρημένος που έχασε η ομάδα του, ή επειδή δεν θα πιάσει το 3% για να μπεί στην Βουλή ή δεν ξερω τι- κάνει φασαρία, να τον μπαγλαρώνουν και να τον στέλνουν για ύπνο στη ΓΑΔΑ. Πρέπει να μπεί ένα τέλος με την καμουφλαρισμένη αλητεία κάποιων που στο όνομα του "δικαίου του εργάτη", της "ΟΛΜΕ-κάνουμε λιγότερο μάθημα απο τις πορείες ετησίως" κτλ... χαλάνε ή προσπαθούν να χαλάσουν την Εθνική Εορτή κάθε φορά.

 3. Hugo Chávez avatar
  Hugo Chávez 25/03/2014 22:12:28

  Υπάρχει λύση !!! Να γίνονται παρελάσεις χωρίς τη παρουσία επισήμων (οι οποίοι έτσι και αλλιώς αποτελούν «κόκκινο» πανί για τη πλειοψηφία των πολιτών) ώστε να μπορούν οι απλοί πολίτες να καμαρώνουν τα παιδιά τους παρελαύνοντα είτε ως μαθητές είτε ως στρατιώτες.

 4. ΗΛΕΚΤΡΑ avatar
  ΗΛΕΚΤΡΑ 25/03/2014 22:13:19

  "ΕΑΝ ΜΙΣΟΥΝΤΑΙ ΑΝΑΜΕΣΟ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" Δ.ΣΟΛΩΜΟΣ

 5. ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
  ΣΟΝ ΠΕΝ 25/03/2014 22:15:52

  Το χειρότερο είναι που οι ίδιοι που προκαλούν τις εντάσεις είναι που διαμαρτύρονται για την αστυνόμευση που εμποδίζει τη πρόσβαση του λαού. Τις περισσότερες φορές μάλιστα συμπίπτουν και με όσους ζητούν την κατάργηση των παρελάσεων.

 6. JIM BEAM avatar
  JIM BEAM 25/03/2014 23:56:52

  Ο Νίκος Δήμου ήταν διαφημιστης, μετά δήλωνε φιλόσοφος αλλά αποδείχτηκε ΣΟΦΙΣΤΗΣ, κοινός ανθέλληνας, παπάρολόγος.... Που να σας μιλήσει για sex ΤΑ ΕΧΕΙ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙ ΟΛΑ. Μήπως να ξαναδούμε τον νομό περί ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ?

 7. JIM BEAM avatar
  JIM BEAM 26/03/2014 01:48:23

  «Έκατσα που εσκαπέτισαν με τα μπαϊράκια τους απεκατέβηκα κάτω. Ήταν μιά εκκλησία εις τον δρόμον, η Παναγία στο Χρυσοβίτσι, και το καθησιό μου ήτο όπου έκλαιγα την Ελλάς… Σίμωσα, έδεσα το άλογό μου σ’ ένα δένδρο, μπήκα μέσα και γονάτισα. Παναγία μου είπα από τα βάθη της καρδιάς μου και τα μάτια μου δάκρυσαν. Παναγία μου βοήθησε και τούτη τη φορά τους Έλληνες να ψυχωθούν. Έκανα το Σταυρό μου, ασπάσθηκα την εικόνα της, βγήκα από το εκκλησάκι, πήδηξα
  στο άλογό μου και έφυγα. Σε λίγο μπροστά μου ξεπετάγονταν οχτώ αρματωμένοι, ο εξάδελφός μου ο Αντώνης Κολοκοτρώνης και επτά ανήψια του.

  – Κανείς δεν είναι στην Πιάνα, μου είπε ο Αντώνης. Ούτε στην Αλωνίσταινα. Είναι φευγάτοι. – Ας μη είναι κανείς αποκρίθηκα. Ο τόπος σε λίγο θα γιομίση παλληκάρια… Ο Θεός υπέγραψε την λευτεριά της Ελλάδος και δεν θα πάρη πίσω την υπογραφή του».
  (Θεόδωρος Κολοκοτρώνης)

 8. JIM BEAM avatar
  JIM BEAM 26/03/2014 01:49:57

  Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης εις τα απομνημονεύματά του σημειώνει: ‘‘Η Επανάσταση η εδική μας δεν ομοιάζει με καμμίαν από όσες γίνονται εις την σήμερον Ευρώπην. Της Ευρώπης η Επανάσταση εναντίον των διοικήσεων των, είναι εμφύλιος πόλεμος. Ο εδικός μας πόλεμος, ήταν ο πλέον δίκαιος, ήταν Έθνος με άλλο Έθνος, ήταν με έναν λαόν, όπου ποτέ δεν ηθέλησε να αναγνωρισθή ως τοιούτος, ούτε να ορκισθή, παρά μόνοότι έκαμνε η βία. Ούτε ο Σουλτάνος ηθέλησε να θεωρήσει τον Ελληνικόν λαόν, ως λαόν, αλλ’ ως σκλάβους. Μιαν φοράν, όταν επήραμε το Ναύπλιο, ήρθε ο Άμιλτον να με ειδή. Μου είπε ότι: «Πρέπει οι Έλληνες να ζητήσουν συμβιβασμό, και η Αγγλία να μεσιτεύσει». Εγώ του αποκρίθηκα ότι: «Αυτό δεν γίνεται ποτέ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ή ΘΑΝΑΤΟΣ». Εμείς καπετά Άμιλτον, ποτέ συμβιβασμό δεν εκάμαμε με τους Τούρκους. ‘‘Ο Θεός υπέγραψε τη λευτεριά της Ελλάδας και δεν παίρνει πίσω την υπογραφή του’’.

 9. JIM BEAM avatar
  JIM BEAM 26/03/2014 01:51:32

  «Μία δύναμις με άρπαξε από την λιτανεία πριν φύγουμε από τα Ψαρά για την Χίο. Μία δύναμις θεϊκή με γιγάντωσε…Αυτή η θεία δύναμις μου έδωσε θάρρος δια να φθάσω με το πυρπολικό μου στην Τουρκική Ναυαρχίδα…Οι Τούρκοι ήταν τόσοι ώστε εάν έπτυον επάνω μας θα μας έπνιγαν αναμφιβόλως…Εις το όνομα του
  Κυρίου φώναξα εκείνη τη στιγμή. Έκανα τον Σταυρό μου και πήδηξα στη βάρκα. Οι φλόγες του πυρπολικού μεταδόθηκαν στην Ναυαρχίδα που τινάχθηκε στον αέρα
  και παρέσυρε στον θάνατο χιλιάδες Τούρκους…».
  Κωνσταντινος Καναρης

 10. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 26/03/2014 09:07:23

  Η απάντηση είναι απλή: γιατί ...ονειρεύομαι σαν τον καραγκιόζη. Κουτοπονηριά, καπατσοσύνη, αρπακτή, βόλεμμα, ημιμάθεια, ψευτομαγκιά, φαύλες πολιτικές ηγεσίες και φαιδροί "πνευματικοί ηγέτες". Στοιχεία θανατηφόρου πνευματικά και ηθικά νέφους. Κι όμως, μέσα σε αυτό το νέφος άνθρωποι, Έλληνες παλεύουν, βιοπαλεύουν, δημιουργούν, πράττουν. Όμορφοι κι ωραίοι και βαθειά ανθρώπινοι. Κι όμως, ο δημόσιος λόγος επιμένει να είναι πορνογραφικός. Να ασχολείται με Κανέλλες, πιπέρια και τσογλάνια. Και παραφράζοντας τον Νίτσε: Ξέρουν όλοι αυτοί πώς το χώμα γίνεται ψωμί;

 11. ΜΒ avatar
  ΜΒ 26/03/2014 20:57:38

  Προς στιγμήν νόμισα πως το κείμενο αναφερόταν στις δηλώσεις του Ν. Δήμου, το ντοκιμαντέρ "1821" που ξαναπρόβαλε ο ΣΚΑΙ (για να το εμπεδώσουμε) και όλη την κατευθυνόμενη αντεθνική παραφιλολογία που πάντα, μα πάντα εμφανίζεται στις εθνικές εορτές. Λάθος, μέγα λάθος..... Θέλοντας, λοιπόν, να συνεισφέρω στο γόνιμο προβληματισμό του συγγραφέα, προσθέτω κάποια ερωτήματα ακόμη: Γιατί πρέπει ο κάθε πικραμένος να αυτοκτονεί ανήμερα του εθνικού εορτασμού, διαταράσσοντας την ησυχία-τάξη-ασφάλεια που με τόση προπαγάνδα, ξύλο, απειλές και εκβιασμούς έχει επιτύχει αυτή η πατριωτική κυβέρνηση; Γιατί πρέπει όποιος χάνει τη δουλειά του και το σπίτι του να διαμαρτύρεται, αντί να χαίρεται που σώζονται οι τράπεζες και, μαζί μ' αυτές, τα συγκυβερνώντα κόμματα; Δεν αναγνωρίζει τον τίμιο αγώνα τους υπέρ των ύψιστων θεσμών (λαμογιών-μιζαδόρων-εργολάβων) που με υπερηφάνεια φέρουν το χαρακτηρισμό "εθνικών"; Γιατί ο κάθε πικραμένος δεν κάθεται ήσυχα-ήσυχα στο σπιτάκι του για να δει στην τηλεόραση την παρέλαση, να θαυμάσει τις κλούβες των ΜΑΤ, τα σιδερένια κάγκελα, τους χιλιάδες αστυνομικούς και να νιώσει υπέρμετρη ανακούφιση γιατί δεν κυβερνούν οι συριζαίοι που είναι αντίθετοι στις πατριωτικές αυτές εκδηλώσεις; Γιατί πρέπει ο κάθε πικραμένος να μην παραδέχεται ότι, επιτέλους, μόνο οι άριστοι μαθητές έχουν το δικαίωμα να τιμούν την εθνική εορτή; Ίσως, μάλιστα, να επιβάλλεται να ξεκινήσει άμεσα τις "πατριωτικές" τιμωρίες στο βλαστάρι του, μήπως μπορέσει κι αυτό να παρελάσει την επόμενη φορά.... Τέλος, γιατί ο κάθε πικραμένος δεν εννοεί να καταλάβει πως οι έννοιες της Πατρίδας και του Έθνους ταυτίζονται και βρίσκουν την απόλυτη έκφρασή τους στα άξια σεβασμού και προστασίας πολιτικά τοτέμ ΝΔ, ΠΑΣΟΚ and friends;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.