22/08/2009 17:03
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Γιατί ο τόπος καίγεται σε χρονιές εκλογών;Το καλοκαίρι του 2007, σε μια χρονιά κρίσιμων πολιτικών αναμετρήσεων και εκλογών, η Ελλάδα κάηκε.

Πέρυσι το καλοκαίρι, αν κάνω λάθος διορθώστε με, τα μέτωπα της φωτιάς ήταν σχετικά ήπια.

Εφέτος πάλι χρονιά φημολογούμενων εκλογών ο τόπος ξανακαίγεται και τα μέτωπα της φωτιάς αναζωπυρώνουν και επεκτείνονται παράλληλα με την ένταση των συζητήσεων και σεναρίων για πρόωρες εκλογές. Σενάρια που όλοι ξέρουμε ότι εκπορεύονται από την διαπλοκή.

 Παν Παν

Υπάρχει και μια άλλη άποψη. Διαβάστε την εδώ: http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_2_05/07/2009_321104

(οι φωτογραφίες από το Γραμματικό)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 22/08/2009 17:18:39

  Μάλλον ισχύει το διαχρονικό: Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται. Τώρα ποιός είναι ο λύκος; Μαντέψτε.

 2. Le canard avatar
  Le canard 22/08/2009 17:56:40

  Το'χουμε πεί επανειλημμένως, πως, εκτός των οικοπεδοφαγικών τάσεων που υπάρχουν, απουσιάζει οποιαδήποτε πολιτική πρόληψης. Το σύστημα που υπάρχει στην Ελλάδα, είναι αποκλειστικά μηχανισμός (πυροσβεστική) καταστολής των πυρκαγιών και όχι πρόληψης. Επί Σημίτη, ως ενθυμείσθε, περί το 2000-2001, καταργήθηκε το σύστημα πρόληψης, με το σκεπτικό ότι χρειζόταν αρκετά κονδύλια. Ενόψει των Ολυμπιακών, κυριάρχησε το μονέλο καταστολής (πυροσβεστική) και η μαζική αγορά πυροσβεστικών μέσων (που ούτως ή άλλως υπήρχαν αρκετά). Το 2007 αποδείχθηκε ότι αυτό το σύστημα δεν μπορεί να ανταποκριθεί. Απαντες δε, είχαν επισημάνει την ανάγκη αλλαγών, οι οποίες, πέραν των προσώπων που άλλαξαν στη Πυροσβεστική, στη φιλοσοφία και τις δομές του συστήματος δεν έγιναν. Οι δασολόγοι, περιβαντολλόγοι και λοιποί που ήταν επιφορτισμένοι παλαιότερα με το καθήκον της πρόληψης, εστράφησαν πλέον μαζικά στις ιδιωτικές μπίζνες (τρελά άλλωστε, τα κοινοτικά κονδύλια για το περιβάλλον). Τέλος, τα κονδύλια, έστω για καθαρισμούς των επικίνδυνων σημείων σε δάση ή δασώδεις περιοχές, είναι ελάχιστα. Αλλά και οι Δήμοι που θα πρεπε να αναλάβουν τις ευθύνες τους σε αυτό τον τομέα, μάλλον "ροκανίζουν" οτιδήποτε τους δίδεται, παρά κάνουν τη δουλειά που επιβάλλεται. Μέσα σε αυτό το μπάχαλο λοιπόν, αφού μάθανε οτι γιαμίομαστε, γιατί να μην πλακώσουν κι οι γύφτοι (εκλογές);

 3. Keep Talking avatar
  Keep Talking 22/08/2009 18:42:04

  Τους περισεψαν κατι 3-χίλιαρα απο οφειλές φορολογουμένων και ειπαν να τα ρίξουν στον αγώνα για την κάλπη.

 4. Γιάννης avatar
  Γιάννης 22/08/2009 20:42:52

  Μα φυσικά όλα γίνονται από τους άθλιους ΠΑΣΟΚΟΥΣ για να ρίξουν τον Μέγιστο Καραμανλή.Το θέμα είναι πως η "υπέυθυνη και σοβαρή" κυβέρνηση΄σκίζει τα ιμάτια της πως δεν πρόκειται να γίνουν εκλογές.Άρα που είδες ρην προεκλογική περίοδο Δαιμόνιε ΠανΠαν;

  Υ.Γ. Κάτι ακόμα.ΤΑυχαίο είναι που οι μεγαλύτερες πύρινες καταστροφές της 20ετιάς γίνανε τα 3 τελευταία χρόνια με την κυβέρνηση το Τρισμέγιστου παίκτη;(του plaustation?)

  • mareli avatar
   mareli @ Γιάννης 22/08/2009 21:42:25

   Ακριβώς όπως το ομολογείς: " ΤΥΧΑΙΟ είναι που οι μεγαλύτερες πύρινες καταστροφές της 20ετιάς γίνανε τα 3 τελευταία χρόνια με την κυβέρνηση το Τρισμέγιστου παίκτη..."

   δεν είναι Γιάννης... είναι Γιαννάκης!
   Ποιός βάζει άραγε αυτές τις φωτιες;;;;;;; Μήπως ο.............. Καραμανλής;

 5. opus avatar
  opus 22/08/2009 20:48:40

  Που την είδε τώρα την προεκλογική περίοδο ο ΠΑΝ^2 ένας θεός ξέρει.Όπως ένας θεός ξέρει πως θα σταματήσει η φωτιά και ένας θεός ξέρει πως θα γίνει να απαλλαχτούμε το συντομότερο από την πλέον ανεύθυνη ηγεσία του κράτους από ιδρύσεως του.

 6. occultist avatar
  occultist 22/08/2009 20:58:40

  @Γιαννηςκαι @opus
  Εσείς ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑΤΕ δεν γνωρίζετε φήμες που κυκλοφορούν για επικείμενες εκλογές;; Ο Δρ(;) Κουτσουκος μέχρι επιστολή έστειλε στον Παπούλια ζητώντας να παραιτηθή για να γίνουν εκλογές. Δεν σας τα λένε αυτά στο ΄΄φροντιστήριο΄΄???

 7. opus avatar
  opus 23/08/2009 00:02:35

  @occultist
  Φροντιστήριο χρειάζεσαι εσύ και όλοι οι όμοιοι σου, Νέρωνες της ελλάδας

 8. occultist avatar
  occultist 23/08/2009 01:11:43

  Δεν χρειάζομαι φροντιστήριο γιατί μπορώ να κρίνω. Διάβασε πάλι τι έγραψε ο mareli ""Ποιός βάζει άραγε αυτές τις φωτιες;;;;;;; Μήπως ο………….. Καραμανλής"" ΟΧΙ βέβαια. Αυτοί που θέλουν ν ΄απαξιώσουν τον ατίθασο Καραμανλή για το βέτο στα Σκόπια - Οχι θα προσπέρνούσαν- για τον αγωγό φυσικού αερίου, για την ΑΟΖ και τόσα άλλα. Που προτιμούν υπαλλήλους που παραχωρούν εθνικά εδάφη -μήπως δικά τους είναι για να τα πονάνε;- για να κοιμούνται
  ησυχοι (λες και τώρα δεν κοιμούνται ορθίοι) και επαγγέλονται πράσινη ανάπτυξη και άλλα σχετικά πράσινα άλογα ή άλλους/ες που στοχεύοντας την αρχηγία έχουν δώσει γή και ύδωρ. Και φυσικά οι διαπλεκόμενοι που επιθυμούν μια κυβέρνηση ανίσχυρη που θα άγεται και θα φέρεται κατά τα συμφεροντά τους. Αν κατανοήσεις αυτά, θα μπορείς να σκέπτεσαι μόνος σου και να γλειτώσεις και τα έξοδα του φροντιστηρίου.

 9. thouthou avatar
  thouthou 23/08/2009 02:32:08

  Το θέμα είναι ότι μόνο εικασίες μπορούμε να κάνουμε....
  Το θέμα είναι ότι πρακτικά ο Καραμανλής βάλλεται πανταχόθεν, και επίσης ο Καραμανλής αποδείχτηκε ανίκανος... Ναι, θέλουν να τον ρίξουν, αλλά δεν είναι και ικανός να το αποφύγει....
  Άραγε να καταλήξουμε σε αυτούς που έχουν αποφασίσει άλλοι, ή να περιμένουμε 10-20 χρόνια να ενηλικιωθεί ο Καραμανλής; Δηλητήριο ή περίστροφο;
  ΕΣΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙΣ!

 10. Orestios avatar
  Orestios 23/08/2009 02:46:12

  Επειδή το όλο σκηνικό θυμίζει έντονα το καλοκαίρι του 2007, τουλάχιστον ώς προς την "μήνιν" διαφόρων καιροσκόπων και οπορτουνιστών, με δεδομένη την κυκλικότητα των γεγονότων, μετά από διάφορα "ολισθήματα" σε στρατηγικά ζητήματα, να υποθέσω πως ο επερχόμενος χειμώνας θα θυμίζει γεμίσει χρώμα με "αυθόρμητες εξεγέρσεις" και υποδαυλιζόμενες "ανατροπές" χρησιμοποιώντας τον γνωστό τυφλοσούρτη?

  • mareli avatar
   mareli @ Orestios 23/08/2009 03:52:43

   Σε παρακαλώ φίλε Orestie γιατί κάνεις το λάθος να ρωτάς; Το Reuters σε πρόσφατη ανάλυσή του για την Ελλάδα αναφέρει την υπόθεσή σου ως πολύ πιθανό σενάριο!!! Μην ξεχνάς άλλωστε ότι η 17 Νοεμβρίου μπορεί να είναι μια καλή ημερομηνία για να προσδιορίσει τα εκλογικά δεδομένα που ακολουθούν 1-2 μήνες μετά... αρκεί ένας ακόμα νεκρός...
   Θυμάμαι πως η επανεμφάνιση της τρομοκρατίας είχε προβλεφθεί από το Χρυσοχοιδη, ο οποίος λίγο μετά τα γεγονότα του Δεκεμβρίου είχε επιδοθεί σε μια απίστευτη καταστροφολαγνεία... έχυνε... ιδρώτα κάθε βράδυ μαζί με τους τρομοκράτες των 8...
   Θέλουν αίμα...
   είναι σκληροί...
   σε λίγες εβδομάδες καταρέει η οικονομία της χώρας...
   θέλουν αίμα...
   θα έχουμε εκλογές άμεσα...Φλεβάρη...Μάρτη
   Θέλουν αίμα...
   Μίλαγε για τη sexτα λες και ήξερε... Εγώ ξέρω ότι ήξερε... ο αχρείος!

   • Orestios avatar
    Orestios @ mareli 23/08/2009 14:45:51

    mareli
    Δεν έχω υπ'όψιν μου την συγκεκριμένη ανάλυση. Εκείνο που βλέπω να γίνεται είναι μια αυθεντικής κοπής επανάληψη του 2007. Το τηλεοπτικό show περιλεμβάνει την γνωστή συνταγή ήτοι "καιγόμαστε! Στείλτε ένα αεροπλάνο!" και λοιπά ιλαρά, πάντα με την ανάλογη δόση συναισθηματισμού, που στην ουσία είναι ρηχός καθώς η δραματικότητα είναι χαρακτηριστικό της τηλεοπτικλής κουλτούρας και του ιδανικού reality. Χώρια που η μαχητές της δημοσιογραφίας περισσότερο με τους περίεργους μοιάζουν που μαζεύονται όταν γίνεται κάτι. Η "προσφορά" στην ενημέρωση είναι λίγο πολύ πανυγηράκι και μόνο η Θώδη λείπει.
    Όμως κάνοντας λίγο research είδα πως οι γνωστοί-άγνωστοι πάλι είναι μπλεγμένοι και το διαφημίζουν από τα σάιτς τους. Επειδη εύκολα μπορεί κάποιος να πει ότι αυτά είναι θεωρίες, εκείνο που είναι το πιο εντυπωσιακό είναι η "μήνις" εναντίον του οργανωμένου κράτους και η ευκολία με την οποία αυτή εκδηλώνεται. Το μόνο σίγουρο είναι πως στην αναμπουμπούλα κάποιος χαίρεται. Η "αυθόρμητη" αγανάκτηση περιορίζεται στις γνωστές κοινοτοπίες περί καμένου πρασίνου απαλείφοντας από την συναισθηματική έκρηξη οποιαδήποτε αναφορά στον άνθρωπο. Όμως, όπως έχω πει στο παρελθόν, ο στόχος είναι όχι το δάσος αλλά ένα κτήριο. Κάντε όλοι μια βόλτα στην διακινούμενη πληροφορία και δεν θα δυσκολευτείτε να το εντοπίσετε.

 11. bgt avatar
  bgt 23/08/2009 03:06:03

  Λοιπον το αποφασισα, ο Γκελλερ φταιει για τις φωτιες. Ψαχνοντας το διαδοχο του, αντι να λυγισει κανα κουταλακι εκαψε το υπολοιπο Αττικης.
  Πιο πιθανο σεναριο ειναι αυτο απο τις συνωμοσιοανοησιες που διαβαζω.

 12. mareli avatar
  mareli 23/08/2009 03:38:38

  bαgεtα σας ταϊζουν και επιμένετε στην ανοησία: ο Καραμανλής καίει την ανατολική αττική...

  Λοιπόν, ανόητοι πρασινο-κιτρινο-gapαλαβάνοι βάλτε το καλά στο μυαλό σας: Η φωτιά μπήκε νύχτα...21:45...μετα από 24 ώρες σχηματίστηκε ένα μέτωπο 40χλμ γιατί έμπαιναν συνέχεια φωτιές που εκμεταλλεύονταν την κατεύθυνση ανέμων 8-9 μποφόρ...Συνταγή Ηλείας... σχέδιο δοκιμασμένο...αυτό λέγεται ΕΓΚΛΗΜΑ και σεις παίζετε το παιχνίδι αυτών που βάζουν τις φωτιές με τις ανοησίες σας αχρηστοέλληνες... βρωμερά ερπετά... ουστ αποδώ.. τι σας χρωστάμε εμείς που θέλουμε να ζήσουμε σε μια χώρα που θέλουμε να έχει μέλλον; τι χώρα θέλετε να παραλάβετε για να κυβερνήσει το gap... Αδερφοφάδες... Δυστυχώς δεν τελειώνει ποτέ... Τα παιδιά μας ΠΡΕΠΕΙ να ζήσουν σε άλλη χώρα...Θα μείνετε μόνοι σας να κυνηγάτε λαθρομετανάστες... κάνετε την Ελλάδα χαβούζα της Ευρώπης...Αυτή ειναι η Ελλάδα είπε ο Κινέζος... Σας ήξερε καλά... φάτε την όπως την πληγώνετε κάθε μέρα... Εγώ αντιστέκομαι: Θα διώξω τα παιδιά μου στην Ευρώπη!

  • bgt avatar
   bgt @ mareli 23/08/2009 14:52:18

   Πρασινοκιτρινος εισαι και φαινεσαι που ψαχνεις αορατους εχθρους για να δικαιολογησεις την ανευθυνη μακαριοτητα σου. Εχεις τοση κομματικη μπιχλα μεσα στο κεφαλι σου που δε μπορεις να δεις τα αυτονοητα: οποιοδηποτε σχεδιο και να υπηρχε εναντιον μας (λεμε τωρα) θα επρεπε να υπαρχει ετοιμοτητα και σχεδιο προστασιας. Τι εκανε το κομμα που τοσο λατρευεις για να μην επαναληφθουν τα γεγονοτα του 2007? δεησεις στο στρατηγο ανεμο???

   Μας τα εχετε κανει μπαλονια με τη στοχευση του ΓΑΠ, δεν κυβερνα ο ΓΑΠ αυτη τη στιγμη, η ΝΔ κυβερνα εδω και 5 χρονια. Αλλα μηπως και κυβερνα ο Καραμανλης? Ο αχρηστος ανθρωπος αυτος καθεται και βλεπει γεγονοτα και εξελιξεις να τον προσπερνουν.
   Συγχαρητηρια, επι ΚΚjunior κατακαηκε η Ελλαδα, αυτη ειναι η κληρονομια του, αυτο θα γραψει η ιστορια, ενας ανικανος ανθρωπος να αντιμετωπισει και το παραμικρο προβλημα της χωρας. Τις οργανωμενες επιθεσεις και τις συνωμοσιες αστες για αυτους που τρωνε κουτοχορτο.

 13. opus avatar
  opus 23/08/2009 11:01:48

  Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού, και για τους "ηγέτες" και για τις δικαιολογίες τους και για τους "υπερασπιστές" της λογικής του παραλόγου. Αν ζείτε στο λεκανοπέδιο ετοιμαστείτε να ζήσουμε σε συνθήκες έλλειψης οξυγόνου, κρατήστε την κομματολαγνεία για αργότερα και μην ανησυχείτε, ο ηγεμών του έθνους θα αναλάβει και πάλι την πολιτική ευθύνη.

  Αλήθεια τι απέγιναν οι "εμπρηστές-τρομοκράτες-ασσύμετροι" των πυρκαγιών της Ηλείας? Τι πορίσματα βγήκαν από την Πυροσβεστική, υπεύθυνη αρχή του κράτους? Περιμένω να τα δώ και αναθεωρώ, διαφορετικά είστε ευφάνταστοι και ελαχίστως διασκεδαστικοί στην μαυρίλα της Αττικής.

  • occultist avatar
   occultist @ opus 23/08/2009 11:54:53

   @ opus
   Πολύ ωραίο το σχόλιο σου. Να είσαι καλά. Γέλασα με την ψυχή μου. Εκείνο δε το ΄΄ Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού,'' ήταν όλα τα λεφτά. Συνέχισε να γράφεις. Μας χρειάζεται μια νότα ευθυμίας στο μαύρο χάλι μας.

 14. mesaios daktylos avatar
  mesaios daktylos 23/08/2009 12:18:03

  opus says:
  ""Αν ζείτε στο λεκανοπέδιο ετοιμαστείτε να ζήσουμε σε συνθήκες έλλειψης οξυγόνου,...""
  Δεν ανησυχώ καθόλου. Οταν θα ανατείλει θριαμβευτής (χα-χα-χα) ο πράσινος ήλιος, ο πράσινος υπάλληλος -που κάνει κανώ πάνω στο ποδήλατο- θα μοιράσει εκτός από πράσινη ανάπτυξη για να τρέφονται τα πράσινα άλογα και φιάλες οξυγόνου για να ενισχυθούν και μερικές βιοτεχνίες.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.