25/06/2008 02:39
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Γιατί ο κ. Χριστοφοράκος κυκλοφορεί ελεύθερος;

Θυμηθείτε την ώρα που το έγραψα (25/6/2008 2:37 πμ). Η ουσία και η αλήθεια της υπόθεσης Ζήμενς θα χαθεί μέσα στις πολυπλόκαμες offshore, τις δεκάδες ψευδώνυμα και τους αχυράνθρωπους που καλύπτουν τους πραγματικούς παραλήπτες του «μαύρου» χρήματος και περιγράφουμε στο προηγούμενο post. Επειδή ποτέ στην ιστορία της μίζας και της διαπλοκής δεν υπήρξε πολιτικός που να τα πήρε μέσω …τραπέζης. Είτε με οποιονδήποτε άλλον τρόπο, εκτός από βαλίτσες, μαύρες σακούλες και καμία φορά και …πάμπερς. Έναν μόνο έπιασαν με τιμολόγια κι αυτόν θα έπρεπε να το έχουν ήδη οδηγήσει έξω από τη Βουλή, μόνο και μόνο για λόγους ….παραδειγματισμού (αν όχι για άλλους). Ποιος όμως είναι το μοναδικό αποδεδειγμένα υπαρκτό πρόσωπο στον δαίδαλο των εταιρειών διακίνησης μαύρου πολιτικού χρήματος και τα ψευδώνυμα που περιγράφουμε προηγουμένως; Ο κ. Μιχάλης Χριστοφοράκος πρώην γενικός διευθυντής της Ζήμενς, διακινητής εκατομμυρίων μαύρου χρήματος και στενός φίλος της αγίας οικογένειας. Από πού ξεκινάει ο δαίδαλος των offshore εταιρειών και των εμβασμάτων που περιγράφουμε στο προηγούμενο post; Από τον ίδιο, βασικά.

Θα αρκούσε λοιπόν μια πολύ απλή κίνηση εκ μέρους της δικαιοσύνης, αν ήθελε πραγματικά (όπως και η κυβέρνηση) να βρεθεί άκρη στην υπόθεση και να καθαρίσει ο τόπος. Να προφυλακίσει τον κ. Χριστοφοράκο ως ύποπτο, όπως έκανε η γερμανική δικαιοσύνη σε ανάλογες περιπτώσεις, όπως έκανε και η ελληνική δικαιοσύνη σε πρόσφατες περιπτώσεις. Αντιθέτως ο κ. Χριστοφοράκος κυκλοφορεί ελεύθερος ανάμεσά μας, για να μπορεί έτσι και να χαράζει ελεύθερος την υπερασπιστική του γραμμή, αλλά και να διαρρέει όποια στοιχεία νομίζει αυτός ότι τον βοηθούν στην υπόθεσή του. Και προφανώς η σχέση του με την αγία οικογένεια είναι το καθοριστικό στοιχείο. Αυτό στη σημερινή Ελλάδα αποκαλείται ισονομία.

(Ενημέρωση 25/6/2008 2:12 μμ). Δεν εμφανίστηκε τελικά σήμερα στον εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Siemens Ελλάδος Μιχάλης  Χριστοφοράκος, ο οποίος είχε κληθεί προκειμένου να δώσει εξηγήσεις σχετικά με τα όσα ανέφερε ο κ. Θόδωρος Τσουκάτος. Ο κ. Χριστοφοράκος κατέθεσε υπόμνημα μέσω των συνηγόρων του κ.κ. Βασίλη Δημακόπουλου και Γιάννη Γιαννίδη στο οποίο αναφέρει ότι επιφυλάσσεται να απαντήσει σε όλα τα ζητήματα που ανακύπτουν όταν λάβει γνώση του συνόλου της δικογραφίας. Στο μεταξύ,  η κ. Τσέκου είναι ακόμα μέσα, προφυλακισμένη ισοβίως, κατά πως φαίνεται

ΣΧΟΛΙΑ

 1. merde avatar
  merde 25/06/2008 02:46:09

  ... και με τη ευκαιρία αυτός που χαιρετάει ο Μητσο δεν είναι ο "μεγάλος αρχηγός" ο Φον Πιρερ πρώη επικεφάλης της Ζημενς; Επίσης, ο "σύντροφος" Γιούνγκ πως έχει εξαφανιστεί και την ίδια ώρα ωρα κανει διακοπές στη βίλα του στις Κυκλάδες κια κροαυζιέρες με το κότερό του; Μήπως επειδή ήταν, εκτός από πρόεδρος της Ζημενς Ελλάς, και πρώην μέλος της Ιντρακομ; Αραγε ο εισαγγελέας που τον κάλεσε δεν βρήκε κανένα ράμμα για τη γούνα του; Και τέλος. Αυτός Δημητριάδης της Ζημες που λέγεται ότι κατ' εντολή ανωτέρων του έστηνε τα ηλεκτρονικά συστήματα στα πολιτικά γραφεία πολών και διαφόρων, γιατί επιτέλους δεν καλείται από τον εισαγγελέα; Τόσο ασήμαντο πρόσωπο το θεωρείθ η "Δικαιοσύνη";

 2. plagal avatar
  plagal 25/06/2008 02:51:15

  Την ιδια στιγμη, η Τζεκου ειναι ακομα μεσα.

  Και ο Θεμος ειναι ελευθερος.

  Και ο Κυριακου ελευθερος.

 3. Vrennus avatar
  Vrennus 25/06/2008 09:47:01

  Να τον προφυλακίσει; Γιατί; Είναι ύποπτος φυγής στο εξωτερικό ή είναι ύποπτος για τέλεση νέων εγκλημάτων αν αφεθεί ελεύθερος; Η προφυλάκιση δεν είναι ποινή (αλλίμονο αν ήταν) είναι (έσχατο) προληπτικό μέτρο.

  Θα μου πείτε, όλοι όσοι είναι προφυλακισμένοι είνοι ύποπτοι φυγής ή τέλεσης νέων εγκλημάτων; Δίκιο έχετε...

 4. Nightwalker avatar
  Nightwalker 25/06/2008 11:17:33

  "Επι Χριστοφράκου μοιράστηκαν 49,5 εκ.ευρώ (Μαυρίδης, Αθανασιάδης της Ζημενς) και πριν από αυτόν (98 και πριν) τουλάχιστον άλλα τόσα. Το πρόβλημα δεν λέγεται μόνον Χριστοφοράκος, αλλά και Γεωργίου και Καραβέλας και Σκαρπέλης και Μαντέλης και Μητσοτάκης (μεγάλος) και και ……."

  Υπάρχει μια διαφορά στην ιστορία με το μάυρο χρήμα!!! Μέχρι το 1999 δεν υπάρχει μάυρο χρήμα γιατί τα χρήματα αυτά είχαν καταγραφεί στους ισολογισμούς και άρα φορολογηθεί στην πηγή δηλαδή στην Γερμανία σύμφωνα με την εισαγγελία του Μονάχου και τις καταθέσεις των κύριων ύποπτων στο Μόναχο και αυτών που μοίραζαν το μάυρο χρήμα!!!

  Άρα κάτα πάσα πιθανότητα η κατηγορία για όσους εμπλέκονται εως το 1999 τοου μάυρου χρηματος δεν ευσταθεί και δεν μπορεί να αποδειχτεί με τίποτα! Μετά το 2000 όμως το μάυρο χρήμα κυριαρχεί! Γιαυτό τον λόγο άλλωστε και ο Σίκατσεκ κατηγορείται για αδικήματα μετά το 2000, διότι πρίν δεν υπἠρχε σύμφωνα με την ίδια την Ζήμενσ μάυρο χρήμα!

 5. Le canard avatar
  Le canard 25/06/2008 13:02:39

  Προς Nightwalker: Τότε γιατί έχουν βάλει στο δικαστικό στόχαστρο τον Νίντλ (πρώην διαχειριστή των μαύρων ταμείων της Ζημενς, στη δεκαετία του 90) και βέβαια έβγαλαν τον Φον Πίρερ, "αρχηγό" της εταιρείας όλη αυτή την περίοδο; Ειναι καρα-μαύρο χρήμα και εκείνο και το μετά το 1998. Μην πάμε να δικαιολογήσουμε ούτε εκείνους που τα έπαιρναν τότε ούτε εκείνους που τα έδιναν. Ούτε βέβαια, και τους επόμενους. Τυπικώς, μπορεί να ευσταθεί αυτό που γράφεις, ουσιαστικά όμως, τα ίδια τα γεγονότα μιλάνε μόνα τους.

 6. Nightwalker avatar
  Nightwalker 25/06/2008 13:29:50

  Πρός canard: Τον Νίντλ δεν τον έχουν βάλει και στο στόχαστρο ιδιαίτερα αμα κανείς ασχοληθεί λίγο και με τις δίκες στο Μόναχο......ε όσο για τον Φον Πίρερ πως να μην τον βάλουν αφού ήταν ο CEO της Ζήμενς. Οι έρευνες είναι πασιφενέστατο ό τι έχουν επικεντρωθεί μετά το 2000!

  Όσο για το ουσιαστικό που λές και το τυπικό του θέματος οι κατηγορίες απαγγελονται σύμφωνα με το ουσιαστικό του θέματος και όχι με το τυπικό!! Καλώς η κακως λοιπόν η ίδια η Ζήμενς λέει και παραδέχεται και το αποδυκνύει με τους φορολογικόυς ελέγχους ότι εως το 1999 δεν υπάρχει μάυρο χρήμα! Γιαυτό έχει πειστεί άλλωστε και η εισαγγελἴα του Μονάχου! Αλλα και οι κύριοι ύποπτοι Κούτσενροιτερ και Σίκατσεκ το ίδιο λένε!! Αλλά το τι λέμε εμείς λίγο ρόλο παίζει παίζει εως καθόλου!!! Το τι κάναν βέβαια τα χρήματα αυτά αυτοί οι κύριοι που πήραν από την Ζήμενσ είναι άλλο θέμα!!! Κατηγορία όμως για μαύρο χρήμα μέχρι το 1999 ούτε στοιχειοθετείται ούτε και αποδυκνύεται απο την ελληνική δικαιοσύνη!

 7. Nightwalker avatar
  Nightwalker 25/06/2008 13:34:08

  Προς canard: και κάτι άλλο που ξέχασα πρίν..... οι κύριοι Πίρερ και Νίντλ μέχρι το 1999 κατηγορούνται από την γερμανική δικαιοσύνη για δωροδοκία που είναι απολύτως αυτόητο αλλα όχι για μαύρο χρήμα!!!

 8. Λαρα avatar
  Λαρα 25/06/2008 15:49:40

  Το προβλημα ειναι σ' αυτον τον τοπο, πως ο Ελληνας πολιτικος πριν την αναληψη καθηκοντων του απ' οτι αποδεικνυεται με την πρωτη κινηση ανοιγε λογαριασμο στη Ζυριχη, Λουξεμπουργκ, Βαντουζ, Γενευη, Κυπρο, Ντουμπαι η ιδρυε καποια οφ σορ
  σε καποια σι σορ του ειρηνικου η της Καριβαικης για ψωνια ατελειωτα απο Ρολεξ στο απισχνωμενο του βρωμοχερο μεχρι βιλες σε επωνυμα βουνα κι ακρογιαλια
  για επιδειξη χλιδης και ικανοποιηση στα επιδοξα βιτσια του.
  Αταλαντοι, αετονυχηδες, αεριτζηδες ξυπνησαν καποιο πρωι, εχοντας φαεινη ιδεα την αρπαχτη, πασαροντας την σε μας για πολιτικη.
  Σημερα μετα απο ενα χρονιο βιασμο αρπαχτικης πολιτικης δε εμεινε παρα μοναχα τα αποκαιδια της φωτιας, που κρυφοκαιν στα εσωψυχα και παν να την αποτελειωσουν.
  Υπαρχει ζωη ακομα και στα αποσπιθα.
  Μονο με ιδρυση νεων κομματικων σχηματων
  μετα το ξεπλυμα χεριων για μπει μπρος η μηχανη
  για δουλεια και δημιουργια.

  λαρα

 9. Λαρα avatar
  Λαρα 25/06/2008 22:06:26

  Η Γερμανια θα τον κυνηγησει ανηλεητα ωσπου να τον χωσει στη φυλακη.
  Κανεις Ευρωπαιος εγκληματιας, γιατι το κλεψειν θεωρειται εγκληματικη πραξη και οχι πταισμα οπως στα Ελληνικα, μεσα στην Ευρωπη δε μενει ασυλληπτος, οπου κι αν βρισκεται.
  Η Ιντερπολ δουλευει νυχθημερον με απολυτη επιτυχια οποτε δεν τον σωζει κανενα διαβατηριο η ταυτοτητα.
  λαρα

 10. Θέμης avatar
  Θέμης 04/09/2009 11:36:31

  αχαχαχαχα ... και τώρα τί έγινε ? Θάφτηκε και αυτό?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.