#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
08/11/2013 06:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Γιατί ο Τσίπρας αποφάσισε να κάνει την πρόταση μομφής

 Πίσω απ’ την πρόταση μομφής κρύβει το …«μικρό καλάθι»Τη «φυγή προς τα μπρος» με στόχο να φέρει το Σαμαρά στη Βουλή σε μια τετ α τετ αναμέτρηση με τον Αλέξη Τσίπρα, να κάνει ρελάνς σε σχέση με την πρόταση για απλή αναλογική της ΔΗΜΑΡ, να πιέσει το ΚΚΕ και να στριμώξει περισσότερο το ΠΑΣΟΚ  ωθώντας το στην πλήρη ταύτιση με τη ΝΔ επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ με την πρόταση μομφής που κατέθεσε η κοινοβουλευτική του ομάδα την Πέμπτη το απόγευμα. Παράλληλα ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί τη συσπείρωση στο εσωτερικό του κόμματος προκειμένου να αποφύγει  να έρθουν στην επιφάνεια η γκρίνια για την απότομη «ευρωπαϊκή» στροφή του ΣΥΡΙΖΑ που εξήγγειλε απ’ το Τέξας.

του Κάλχα

Η περίπτωση της ΕΡΤ ήταν η αφορμή για την αιφνιδιαστική κίνηση του Αλέξη Τσίπρα. Η λήξη της κατάληψης του ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής μετά την επέμβαση των ΜΑΤ βρήκε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στο αεροπλάνο της επιστροφής απ’ τις ΗΠΑ. Ουσιαστικά η απόφαση για την πρόταση δυσπιστίας προς την κυβέρνηση πάρθηκε «εν πτήση» και αφού ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επικοινώνησε με τα στελέχη του και τον ενημέρωσαν για τα τεκταινόμενα στην Αθήνα. Ήδη απ’ το πρωί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκαν στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ καταγγέλλοντας την αστυνομική επιχείρηση ενώ ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας Νίκος Βούτσης μιλώντας το πρωί στη βουλή είχε κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι προβαίνει σε μια πράξη «πολιτικής αποσταθεροποίησης». Αμέσως μόλις έφτασε στην Αθήνα, ο Αλέξης Τσίπρας συγκάλεσε την πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ όπου εκτιμήθηκε η κατάσταση και στη συνέχεια, το θέμα της ΕΡΤ και η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ συζητήθηκε και στο προεδρείο της κοινοβουλευτικής ομάδας με τη συμμετοχή όλων των κορυφαίων κοινοβουλευτικών στελεχών του κόμματος.

Η απόφαση σύμφωνα με πληροφορίες ήταν ομόφωνη και στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας την ανακοίνωσε από του βήματος της βουλής κάνοντας λόγο για «μέγιστη θεσμική εκτροπή» την οποία όπως ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δικαιούται να αποδεχθεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σκέψεις για πρόταση μομφής προς την κυβέρνηση είχαν υπάρξει και το καλοκαίρι μετά την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ και να προχωρήσει στη δημιουργία νέου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα. Ωστόσο τότε ο ΣΥΡΙΖΑ έμεινε στις σκέψεις καθώς εκτιμήθηκε ότι θα έβγαζε απ’ τη δύσκολη θέση την κυβέρνηση και ειδικά το Μέγαρο Μαξίμου καθώς τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΔΗΜΑΡ που αποχώρησε απ’ την κυβέρνηση είχαν διαφωνήσει με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Ορισμένοι παρατηρούν ότι και τώρα η κατάσταση στις κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων της συγκυβέρνησης δεν είναι καλύτερη και εκφράζεται με κάθε ευκαιρία, με πιο χαρακτηριστική περίπτωση το νομοσχέδιο για τη φορολογία των ακινήτων.  Προσθέτουν δε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προχωράει σε μια κίνηση και ενώ μπροστά μας βρίσκονται διαπραγματεύσεις με την τρόικα που σύμφωνα με τα όσα επαγγέλλεται δημόσια ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να οδηγήσουν και σε νέα μέτρα, ενώ όπως καταγγέλλει η Κουμουνδούρου βρισκόμαστε ενώπιον ενός τρίτου μνημονίου.

Αναρωτιούνται λοιπόν αν τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ με την υπόθεση της ΕΡΤ μπορεί να έχει βάσιμες ελπίδες ότι θα ρίξει δια της κοινοβουλευτικής οδού την κυβέρνηση, όταν τα δύσκολα για τους κυβερνητικούς βουλευτές  είναι μπροστά (φορολογικό, προϋπολογισμός κλπ) και προχωρώντας παραπέρα τη σκέψη τους θέτουν και το ερώτημα αν πραγματικά θέλει τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ να ρίξει την κυβέρνηση.

Οι γνωρίζοντες καλά τα τεκταινόμενα στην Κουμουνδούρου διατείνονται ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να μεταφέρει το «πολιτικό παιχνίδι» εντός της βουλής (βλέπε σχετικό μας άρθρο «Ο Τσίπρας θέλει να γίνει συνομιλητής …του Σαμαρά!») προκειμένου να ισορροπήσει ανάμεσα στις προσδοκίες που καλλιέργησε στους οπαδούς του για ανατροπή του μνημονίου στους δρόμους απ’ τη μια και απ’ την άλλη στις διαβεβαιώσεις που παρέχει υπέρ της παραμονής στην ευρωζώνη. Σ’ αυτό το πλαίσιο η στόχευση του ΣΥΡΙΖΑ είναι διπλή. Απ’ τη μια θέλει μέσα σ’ αυτό το πολωτικό κλίμα να περιορίσει τις εσωκομματικές φωνές που αμφισβητούν τη στρατηγική που κλείνει το δρόμο προς την έξοδο απ’ την ευρωζώνη και ταυτόχρονα να ακυρώσει τα σενάρια για τη δημιουργία ενός τρίτου πόλου στο χώρο της κεντροαριστεράς.

Ως προς το τελευταίο ο ΣΥΡΙΖΑ θα προσπαθήσει να επενδύσει σε μια άρνηση της ΔΗΜΑΡ να υπερψηφίσει την πρόταση δυσπιστίας αλλά και να εκμεταλλευτεί μια ένθερμη υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ στην είσοδο των ΜΑΤ στην Αγία Παρασκευή για να καταδείξει την αδυναμία τους να διαφοροποιηθούν απ’ τον Αντώνη Σαμαρά και τη ΝΔ αντιπαραβάλλοντας τη στάση που κράτησαν αυτά τα δύο κόμματα το καλοκαίρι για το ίδιο θέμα.

Στο ερώτημα γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει να παίξει ένα πρώτης τάξεως κοινοβουλευτικό χαρτί, όπως είναι η πρόταση δυσπιστίας για να απονομιμοποιήσει πολιτικά την κυβέρνηση στο θέμα της ΕΡΤ και όχι σε κάποιο μνημονιακό μέτρο, μάλλον η απάντηση βρίσκεται στο «μικρό καλάθι» που συνέστησε ο Γιάννης Δραγασάκης.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Πίθηκας avatar
  Πίθηκας 08/11/2013 08:02:30

  Πάντως θα μπορούσε η κυβέρνηση να προβεί σε αντεπίθεση ζητώντας την παραίτηση του Τσίπρα από Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
  Κάθε πράξη έχει και τις συνέπειές της Τσιπράκο...
  Εν τέλει ευχαριστούμε τους τρελαμένους αντιμνημονιακούς του ΣΥΡΙΖΑ που καθιστούν τον Αντώνη Σαμαρά κυρίαρχο της Ελληνικής πολιτικής σκηνής με ένα αυτογκόλ που θα οδηγήσει άμεσα σε εσωκομματικές έριδες και έντονη εσωστρέφεια.
  Από ότι φαίνεται η Ελλάς θα σωθεί και οι αριστεροί δεν θα κυβερνήσουν ποτέ σε αυτή τη χώρα!

 2. anarcholiberal avatar
  anarcholiberal 08/11/2013 08:03:29

  "Απ’ τη μια θέλει μέσα σ’ αυτό το πολωτικό κλίμα να περιορίσει τις εσωκομματικές φωνές που αμφισβητούν τη στρατηγική που κλείνει το δρόμο προς την έξοδο απ’ την ευρωζώνη και ταυτόχρονα να ακυρώσει τα σενάρια για τη δημιουργία ενός τρίτου πόλου στο χώρο της κεντροαριστεράς." Μάλιστα. Καταπληκτικό!! Δηλαδή ασκεί ένα δικαίωμα της αντιπολιτεύσεως για να καταφέρει να ενώσει τις φωνές της αντιπολιτεύσεως!! Ούτως ειπείν, άριστα του ειπε ο Σαμαρας στην συνεντευξη ότι πρεπει κάποτε να γίνει αντιπολίτευση προτού θελήσει να γίνει κυβέρνηση!! Τα χει χάσει το παιδί, αυτο έχω να πω εγώ και τώρα πρέπει ο Σαμαράς να δώσει την τεράστια μάχη με την τρόικα για να καταφέρει να υφαρπάξει κάτι προς όφελος του κόσμου. Αν το πετύχει, ετελείωσε ο Αλεξ!!

 3. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 08/11/2013 10:05:09

  Γιατί οι εργατοπατέρες κάνουν απεργίες? Για να δικαιολογήσουν το μισθό τους!

  Στην προκειμένη περίπτωση βέβαια ο Τσίπτας ήθελε και να βοηθήσει την Κυβέρνηση να συσπειρωθεί , μην τυχόν και γίνει καμιά στραβή και πέσει!!

 4. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 08/11/2013 10:05:34

  Τσίπρας οχι Τσίπτας!

 5. Ρηνα avatar
  Ρηνα 08/11/2013 10:30:29

  Ειναι δυνατον να αφηναν την Ελλαδα να αναλαβει επικεφαλης στην Ευρωπη χωρις να εχουν εξασφαλισει πριν ηρεμια στο εσωτερικο; Και ο Τσιπρας το εμαθε καλα το μαθημα του. Θυμηθειτε το θα γινει ο συστημικοτερος ολων....

 6. kotstak avatar
  kotstak 08/11/2013 11:57:45

  Ο κύριος Τσίπρας νομίζει, ότι η πολιτική είναι ένα παιχνίδι.

  Προφανώς, δεν είχε κανονίσει κάποια εκδρομή για το ΣΚ και είπε να παίξει το αγαπημένο του game και το ΣΚ.
  Για να έχει δε ενδιαφέρον, σκέφτηκε να το "αγριέψει" λίγο.

  Η πρόταση μομφής, είναι απλά ένα ακόμα game του Αλέξη και απολύτως τίποτα παραπάνω.

 7. Πλάνη εικαστική avatar
  Πλάνη εικαστική 08/11/2013 12:17:52

  Ας δούμε το ζήτημα θετικά. Ευκαιρία λοιπόν να γίνει μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση εφ΄όλης της ύλης σε επίπεδο αρχηγών, ευκαιρία να πέσουν οι μάσκες των ευκαιριακών εκ του ασφαλούς τζάμπα επαναστατών και των λοιπών υποκριτών που εμπαίζουν τον Ελληνικό λαό, ευκαιρία να δεσμευτούν επισήμως άπαντες από το βήμα της Βουλής, οτι τρίτο μνημόνιο και υποχωρήσεις-συμφωνίες που θα επιβάλλουν νέα επώδυνα μέτρα δεν πρόκειται να συναφθούν, ευκαιρία να ξεκαθαριστούν με ειλικρίνεια οι θέσεις όλων, χωρίς να μείνουν θαμπά σημεία. Κανένας δεν πιστεύει οτι πρόκειται να ...πέσει η κυβέρνηση απ΄ τη συγκεκριμένη πρόταση δυσπιστίας. Ο διάλογος και η αντιπαράθεση, είναι απαραίτητα στοιχεία της Δημοκρατίας μας και μακάρι να μας δίνεται η ευκαιρία να τα παρακολουθούμε συχνότερα.

  • Μεγαλες στιγμες avatar
   Μεγαλες στιγμες @ Πλάνη εικαστική 08/11/2013 23:39:39

   Καμια κυβερνηση δεν εχει πεσει ποτε απο προταση μομφης.Απλως τωρα καταφερνει ο Συριζα την αναγκαστικη παρουσια ολων στη Βουλη,την αντιπαραθεση εντος των τοιχων και οχι στο δρομο( ουτε ο ιδιος πλεον επιθυμει την πολωση και το φανατισμο ετσι που γιναμε) και τελος στα πλαισια της ενοτητας θα σταματησουν οι αντιμνημονιακες υπερβολες και ανοησιες που ακουμε καθημερινα στην τι-βι

   • Giorgis avatar
    Giorgis @ Μεγαλες στιγμες 09/11/2013 00:33:18

    Πως, αφού έχουν βγει στις πλατείες και μοιράζουν φυλλάδια και θέλουν να κάνουν συγκέτρωση την ημέρα της ψήφου.

   • Πλάνη εικαστική avatar
    Πλάνη εικαστική @ Μεγαλες στιγμες 09/11/2013 07:39:37

    Οι αστείοι φασουλήδες που βγαίνουν στα τηλεμπαλκόνια και διαρρηγνύουν τα πολυτελή τους ενδύματα τάχα υπέρ του πληττόμενου Ελληνικού λαού, ας εξαναναγκαστούν σε αποκαλυπτικό διήμερο ....πολιτικό στριπτίζ, ώστε να συνειδητοποιήσει πια και ο τελευταίος πολίτης στην άκρη της επικράτειας, ποιοί είναι αυτοί που αποφασίζουν για τη μοίρα του. Το όφελος, θα είναι ανεκτίμητης αξίας!

 8. ορεσείβιος avatar
  ορεσείβιος 08/11/2013 14:47:45

  Η επανάσταση αναβάλεται ..
  Δεν έγινε αντιληπτή ,ίσως δικαιολογημένα, η αεροπλανική τούμπα του μπαρουφάκη πριν λίγο καιρό που προέλεγε όσα διακήρυξε ο μικρός αλέξης στο τέξας.
  Τα μηνύματα δόθηκαν, και όσοι δεν το αντελήφθησαν ,κακό του κεφαλιού τους.
  Τα συμφέροντα που ήθελαν και πόνταραν σε δραχμή,απο τους εξαποδώ, έχουν συμβιβαστεί στην μοιρασιά και αρχίζουν να παίρνουν θέση στην ευρωλύση.
  Ο μικρός αλέξης, ή έπρεπε να πεταχτεί στον κάλαθο των αχρήστων ή να πετάξει τις βλακείες περί δραχμής.
  Προτίμησε το δεύτερο για να υπάρχουν ελπίδες ομαλής διαχείρισης αν το ΄πράγματα πάνε στραβά για την λύση σαμαρά.
  Σε λίγο καιρό θα δούμε και την νέα χρυσόαυγη που θα βοηθά πακιστανούς στα φανάρια και αιγύπτιους να βρούν δουλειά.
  Μόνο για το κκε θα υπάρχει χώρος πέραν των δεδομένων, και αύτός ελεγχόμενος
  Οι δραχμαζάνηδες ,στρατα-στρατούληδες και λοιποί αν δεν μπορούν να εκτελέσουν την δύσκολη κωλοτούμπα μπορρούν να οργανωθούν στους ψεκαμμένους.
  Αδέρφια, όλοι έχουν τον ρολο τους.
  Ο Αλέξης δείχνει χαρακτήρα , μαζεύει τις αντιδράσεις εντός του κοινοβουλίου αντί στους δρόμους, στηρίζει την κυβέρνηση την δύσκολη αυτή ώρα, οπως η παπαρήγα την εποχή των πλατειών που καθάρισε το σύνταγμα απο τους ανεξέλγκτους,και αποδεικνύεται καλόπαιδί.
  Θα γίνει και αυτός πρωθυπουργός όταν έρθει η σειρά του, μετά την εποχή σαμαρά και με ελεγχόμενες συνθήκες ,με την έλλάδα εντός ευρώ, χωρίς μνημόνια που πρέπει να σκίσει ο κουταλιανός,ουπς ο στρατούλης ήθελα να πω, με τον κόσμο να μαζέευεται εύκολα στο μαντρί αν δεν πετύχει, που πετυχαίνει το σύστημα νομος και τάξη, των δένδια-αθανασίου.
  Λίγο μας δυσκολέυουν οι κρυόκολοι γερμαναράδες αλλά , που θα πάει θα πεισθούν και αυτοί.
  Ο ντράγκης μείωσε τα επιτόκια, ο σόιμπλες θα παέι σπίτι του και του χρόνου είναι άλλος καιρός...Χαρτί υπάρχει.
  Η προεδρία της ΕΕ θα διεξαχθεί χωρίς προβλήματα, ο πρόεδρος θα βγεί με συναίνεση ,ειδικά αν ειναι απο την αριστερά που πάντα φροντίζει να δίνει λύσεις σωτηρίας, η επόμενη κυβέρνηση το 2016 θα είναι των νουνεχών πολιτικών, αλέξης και κασιδιαρης θα είναι υποδείγματα δημοκρατικότητας, για να οδηγήσει την χώρα επιτυχώς στο 2050.νδ και πασόκ είναι δεδομένοι, ο κυρ φώτης είναι θεσμικός.
  Γιαυτό η ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει...
  Πως έλεγε ο αντρέας, σε συνενόηση με τομ καραμανλή ,τον κανονικό...Βυθίσατε το χώρα..
  Ούτε το χώρα βυθίστηκε ούτε οι βάσεις έφυγαν.
  Αειντε ,λεβέντες, το τέξας και τα πετρέλαι ομίλησαν...
  Δραχμή τέλος, μέσα στο ευρομαντρί.
  Ολα τα υπόλοιπα είναι αστειότητες για να δικαιολογηθούν οι δημοκρατικές διαδικασίες, και το γιατί ο μικρός αλέξης έκανε αυτή την ώρα πρόταση μομφής.
  Γιατί έτσι ήταν το σχέδιο..Οι τεξανοί δεν αστειεύονται ,ούτε παίζουν.

 9. Γιάννης Αυλακιώτης avatar
  Γιάννης Αυλακιώτης 08/11/2013 15:24:59

  αγαπητό αντινιούς έχω την εντύπωση ότι υπερεκτιμάς τον εχθρό. δε νομίζω ότι διαθέτει στρατηγικό σχεδιασμό ο τσίπρας και η ομάδα του. αυτό έχει γίνει σαφές σε αρκετές περιπτώσεις. το να επενδύσεις στην ερτ δεν πουλάει στον κόσμο. απόδειξη των λεγομένων μου, οι 3 και ο κούκος έξω από την ερτ. το ευχάριστο της υπόθεσης είναι ότι δε θα έχουμε για πρώτη φορά κυβέρνηση που προεδρεύει της ΕΕ σε εκλογική ετοιμότητα. θα είναι μια ήσυχη προδρεία. μπράβο αλέξη.

 10. παραμεθόριος avatar
  παραμεθόριος 08/11/2013 15:57:35

  Με αυτή την κίνηση ο Τσιπρας τελειωνει με την θεωρία των δυο άκρων μια για πάντα. Απο την στιγμή που το ενα ακρο είναι φυλακη, το άλλο δεν νοειται θεσμικά
  να σε στεινει στον τοίχο για τρεις μέρες και να σε υποβάλει στη βάσανο της κοινοβουλευτικής αμφισβήτησης.
  Ταυτόχρονα θέλει να τελειώσει με τα παληκάρια του Πασοκ και της Δημάρ, και τις άλλες κεντροαριστερές κινήσεις, στην στρατηγικη της αυτοδυναμίας.
  Την ίδια στιγμη πεταει το γάντι στην διαπλοκή, και ξεκαθαρίζει και σε αυτούς και στην κοινωνία ποιο ειναι το αφεντικό στον αριστερό χώρο, και ποιος θα ειναι ο αντιπαλος της συγκυβερνησης στις επομενες εκλογές.
  Το σεναριο των δυο ακρων που εμπλεκε τον συριζα θα εγκαταλειφθεί, και όσοι ηλπιζαν να δημιουργήσουν ελεχόμενο δίπολο με ΝΔ- πασοκ Δημαρ κινησεις 58, κλπ απλα το ξεχνάνε. Μενει στον Σαμαρα να ξεκαθαρίσει τωρα με ποιες δυνάμεις και με ποιο σχήμα θα αντιπαρατεθεί στις επόμενες εκλογες.

 11. guest avatar
  guest 08/11/2013 17:07:12

  Οι προτάσεις μομφής ευνοούν το δικομματισμό συσπειρώνοντας τους 2 πόλους . Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να αποψιλώσει δημοκοπικά ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ ώστε να φάνει οτι μνημόνιο = ΝΔ . Στις επόμενες εκλογές όποτε γίνουν, η ψήφος θα είναι καθαρά τιμωριτικη-εκδικητική και αδιάφορο το αν η αντιπολίτευση έχει πρόγραμμα ή όχι

 12. foros1 avatar
  foros1 08/11/2013 17:19:31

  δηλαδη στο επομενο εξαμηνο μετα την προταση μομφης, ακομη και αν καταψηφιστουν καποια νομοσχεδια, δεν υπαρχει κανενα προβλημα;

 13. Panas avatar
  Panas 08/11/2013 19:13:47

  ..να ρωτήσουμε αυτούς που έβαλαν τον Τσίπρα να καταθέσει πρόταση Μομφής στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο..αυτοί γνωρίζουν..για τον Τσίπρα υπάρχουν σοβαρές αμφιβολίες εάν καταλαβαίνει τι γίνεται....

 14. Μικρασιάτης avatar
  Μικρασιάτης 08/11/2013 19:43:38

  Ισως γιατι κι αυτος περιμενει απλα και υπομονετικα τη σειρα του, για να παρει τα κλειδια του μαγαζιου. Ως τοτε θα κανει οτι χρειαστει για να μην τα παρει, πριν την ωρα που εχουν υποδειξει αυτοι που πραγματικα αποφασιζουν το ποιος και το ποτε. Δεν μπορει να ερμηνευτει αλλοιως τετοια αστοχια. Ειπαμε, ειναι μικρος, αλλα δεν ειναι τοσο ασχετος με το αντικειμενο, αφου ειναι επαγγελματιας πολιτικος. Δεν εχει κανει, ουτε προκειται να κανει κατι αλλο στη ζωη του...

 15. ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ avatar
  ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ 08/11/2013 20:06:53

  Ολι Ρεν: Από το 2016 θα ισχύσουν οι νέες αντικειμενικές αξίες ακινήτων στην Ελλάδα
  ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΡΑΓΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ?!!

 16. Ρεαλιστης avatar
  Ρεαλιστης 09/11/2013 00:25:31

  Ας μη βιαζομαστε. Η Ελλαδα εχει μια ιστορια γεματη εφιαλτες. Καποιοι πιθανοτατα βλεποντας οτι μετα απο ανυπαρκτο παρελθον και παρον δεν εχουν μελλον. Συνεπως ευκολα μπορει να κινηθουν προς τους ψεκα(σ)μενους η προς τους νεους σωτηρες του λεφτα υπαρχουν (με πληθωριστικη δραχμη).
  Εγω βλεπω εναν Πρωθυπουργο να δουλευει ασταματητα και να μην εχει καμια βοηθεια σε εθνικο επιπεδο. Τελικα πιο επικινδυνη απο την τροικα ειναι η αντιπολιτευση. Οι Τσιπρο(ΤζειΑρ)Χαικαλοβαρεμενοι με την συνδρομη δικηγορων που καταγγελονται για φοροδιαφυγη σιγουρα δεν δουλευουν για το καλο μας και το καλο των παιδιων μας. Υποστηριζουν τις αδικιες (ΔΕΗ, ΜΕΤΡΟ, ΕΡΤ) , υποστηριζουν την τεμπελια και κανενας τους δεν υποστηριζει τον ΙΤ και 1,5 εκ. ανεργους. Σαμποταρουν καθε επενδυτικη προσπαθεια. Διωχνουν τους καλους στο εξωτερικο και υποσχονται να προστατεψουν τους αχρηστους . ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΧΑΖΟΙ η ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΔΙΟ ?

 17. Padron avatar
  Padron 09/11/2013 01:49:37

  Σωστος....
  Κι ας μην ξεχνάμε ότι η επόμενη πρόταση δυσπιστίας κατατίθεται 8 Μάη, πριν τις ευρωεκλογές και τις δημοτικές.

 18. Nik avatar
  Nik 10/11/2013 12:35:10

  Ρεαλιστή, υπάρχει σχέδιο.

  Οι ολίγιστοι δεν είναι ικανοί από μόνοι τους να φτάσουν ψηλά. Χρειάζεται ένα push up.

 19. γιωργος avatar
  γιωργος 10/11/2013 17:08:38

  http://youtu.be/oASZG96v0Rk
  Δείτε στο youtube το video και θα καταλαβετε γιατί έκανε τη πρόταση μομφής.Γιατί είναι ψεύτης!!!

 20. ntek avatar
  ntek 10/11/2013 21:05:22

  Πολλοι αναρωτιούνται ποιουνου τις πλάτες εχει ο Τσιπρόνης και ποιούς σκοπούς εξυπηρετεί. Για παραδειγμα υπάρχουν βάσιμες υποψίες οτι τοσο τα επεισόδια στις Σκουριές , οσο και τα επεισόδια σε μονάδα παραγωγής μετάλλου ενορχηστρώθηκαν απο συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα. Ο Βενιζέλος επίσης λέει οτι εχει στοιχεία για τα ναυπηγεία. Εγω πιστεύω οτι ο Τσιπρόνης απλά ειναι πειραγμένος , αγγλιστί sociopath . Η εγωπαθής προσωπικότητα του τρέφεται απο τις ψευδαισθήσεις του "σωτήρα" και του λαικού αγωνιστή με τις οποίες εχει ταισει το ασυνείδητο του σε σημείο να μην ξεχωρίζει ο ίδιος την πραγματικότητα απο τις μαλακίες που γεμίζουν το κεφάλι του. Κατι σαν τον Καμμένο και χειρότερα. Ενδείξεις για την ψυχοπάθεια που τον δερνει ειναι οτι ο πολιτικός του λόγος στηρίζεται στην απολυτη μάχη εναντιον δυνάμεων που ειναι εξ'ορισμού "το απόλυτο κακό"και οχι σε λογικά επιχειρήματα που αποδεικνύουν την ορθότητα των προτασεων του , που αλλωστε δεν μπήκε στον κοπο να κάνει . Οπως ολοι οι sociopath εχει δίπλα του ανθρωπους είτε περιορισμένης νοημοσυνης (Στρατουλης πρωην ανενεργός συνδικαλιστης του ΟΤΕ), είτε μπράβους με επιβεβαρυμένο οικογενειακό ιστορικο εγκληματιών (αντιστοιχα ο χαζος γραμματεας και ο σωματοφύλακας).
  Η πρόταση μομφής ειναι η βαβούρα που τον κρατα στη ζωή. Το ντού στο γηπεδο του αντιπάλου. Η φωτοβολίδα . Ο λογος που θα δικαιολογεί την αποτυχία του στο ψυχοπαθες μέρος της προσωπικότητας του που τον καταπιέζει.

 21. ntek avatar
  ntek 10/11/2013 21:06:45

  δεν θα επαιρνα ορκο για το τελευταίο. Εχεις δεί πως οδηγεί ο μέσος Ελληνας ?
  Τι σε κάνει να πιστεύεις οτι ψηφίζει καλύτερα ?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.