#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
20/10/2011 11:06
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Γιατί ο Παπανδρέου ήθελε να πάει με τον Σαμαρά στις Βρυξέλλες;Επειδή προφανώς ο κ. Βενιζέλος είναι ανίδεος από διαπραγματεύσεις (όπως αποδεικνύεται και ο κ. Παπανδρέου το ίδιο, αν και διετέλεσε υπουργός Εξωτερικών) μας λέει όλες αυτές τις ημέρες ο,τι πρέπει να ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο γιατί  έτσι θα ενισχυθεί η διαπραγματευτική θέση της χώρας! Διαφορετικά μας ξημερώνει μια μαύρη μέρα!

Κατ’ αρχήν με το πολυνομοσχέδιο μας φέρνει μαύρες μέρες, ούτως ή άλλως. Αλλά μήπως καταψηφίζοντας το νομοσχέδιο ενισχύεται η διαπραγματευτική θέση της κυβέρνησης επειδή μπορεί να επικαλείται το πραγματικό επιχείρημα ότι στην Ελλάδα Κοινοβούλιο και λαός, δεν αντέχουν άλλο;

Η δεύτερη απορία μου έχει να κάνει με την πρόταση του κ. Παπανδρέου προς τον κ. Σαμαρά να τον …συνοδέψει στις Βρυξέλλες. Πρόκειται για μικροπολιτική κουτοπονηριά   και θα το εξηγήσω:

Κατ΄αρχήν ο Πρόεδρος της ΝΔ δεν μπορεί να συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις στη Σύνοδο Κορυφής. Δεύτερον, ο κ. Σαμαράς θα βρίσκεται για τη σύνοδο του ΕΛΚ, άρα αν ο κ. Παπανδρέου χρειάζεται τη γνώμη του μπορεί να τη ζητήσει.

Τρίτον και σημαντικότερο. Όταν πρόκειται για πολυμερείς διαπραγματεύσεις, αρκετές ημέρες πρίν, κυκλοφορεί ένα πλαίσιο γενικών αρχών επί των οποίων προτείνεται να  επιτευχθεί μια συμφωνία. Άρα, ο κ. Παπανδρέου γνωρίζει περίπου που θα κινηθεί μια απόφαση.

Εσείς, λοιπόν, γιατί νομίζετε ζήτησε να τον ακολουθήσει ο κ. Σαμαράς; Επειδή η απόφαση θα είναι θετική για την Ελλάδα;

Για να χάσει μέρος από τη …δόξα ο Πρωθυπουργός;

ΚΡ

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Απηυδισμένος avatar
  Απηυδισμένος 20/10/2011 11:11:02

  κ. Ροδινέ, μου φαίνεται τζάμπα πήγαν τα μαθήματα από τον κ. Λαζαρίδη στον κ. Παπαχελά - ή μήπως ήσασταν εσείς γιατι έχω μπερδευτεί. Τέλος πάντως, δείτε τι γράφει η αμετανόητη Καθημερινή σήμερα στο κύριο άρθρο της:

  "Απελπισία προκαλεί στους σκεπτόμενους Eλληνες η παντελής αδυναμία συνεννόησης μεταξύ των αρχηγών των δύο κομμάτων εξουσίας της χώρας. Προφανώς ήταν μείζον λάθος του πρωθυπουργού να επιμένει στη σκληρή κριτική στην πολιτική της Ν.Δ. λίγη ώρα πριν συναντηθεί με τον πρόεδρό της, ιδιαίτερα μάλιστα εφόσον ήθελε ειλικρινώς την επίτευξη κάποιας συνεννόησης και δεν το έκανε για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους. Από την άλλη, είναι ανεξήγητη η άρνηση του κ. Σαμαρά να πάει μαζί με τον κ. Παπανδρέου στις Βρυξέλλες. Η χώρα θα είχε μόνο να κερδίσει από μια τέτοια κίνηση. Βρισκόμαστε σε ένα οριακό σημείο και η κοινή γνώμη απαιτεί ωριμότητα και σύνεση από τους πολιτικούς της, όχι κομματικές κραυγές ή παιδαριώδεις καβγάδες την ώρα που η πατρίδα κατρακυλάει στον γκρεμό. Είναι ίσως καλύτερα, λοιπόν, να μην ξαναπροσπαθήσουν την επίτευξη συνεννόησης οι κ. Παπανδρέου και Σαμαράς, γιατί το οικτρό αποτέλεσμα προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη θλίψη και οργή. Ας το αφήσουν μέχρι τη στιγμή που θα τους το επιβάλει είτε η σκληρή πραγματικότητα είτε ο σοφός λαός. Να ελπίσουμε μόνο να μην είναι πολύ αργά για τη χώρα τότε"

  • Aris. A avatar
   Aris. A @ Απηυδισμένος 20/10/2011 11:26:04

   Δεν είναι ανεξήγητη η θέση της Καθημερινής.

   Θέλουν οπωσδήποτε να φορτώσουν μέρος της αποτυχίας στον Σαμαρά ώστε να μην ύπάρχει αντίθετη πρόταση.

   Μνημόνιο ή τίποτα.

   Οπως μπήκε ο Βενιζέλος στην φθορά θέλουν να βάλουν και τον Σαμαρά.

   Δεν μας γράφει ο Αλέξης τι ζήτησε ο Παπανδρέου από τους ιδιοκτήτες του.

   • nickname@taleftaiparhoun.gap avatar
    nickname@taleftaiparhoun.gap @ Aris. A 21/10/2011 07:43:45

    φίλε μου εκεί στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και το Αλαφουζέικο , τρέμουν μην βγεί ο Σαμαράς αυτοδύναμος και κάνει 5-6 απλά πράγματα και αρχίσει η ανάκαμψη (επανεκίνηση) ! διότι τότε δεν θα έχει ανάγκη κανένα εκδότη !

  • Lampros avatar
   Lampros @ Απηυδισμένος 20/10/2011 11:28:19

   Η απάντηση και μονο δείχνει για πόσο αγρμαματους μας περνανε. Απο την μια μιλάει μαι "μειζον λάθος" του ΓΑΠ, αλλά απο την άλλη χαρακτηρίζει "ανεξήγητη" την αρνηση του Σαμαρα. Δεν μπορεί να ισχύουν και τα δύο. Αν ειναι λάθος, (μειζον!) εχει κάθε εξηγηση να αρνηθει ο άλλος...
   Ας πανε στην αμερικανικη πρεσβεια να τους το διορθώσει το κειμενο

  • Y. avatar
   Y. @ Απηυδισμένος 20/10/2011 11:36:02

   Απορώ με την αναφορά σου στο τι γράφει η Κ. Γνωστή η θέση του μονοπύθμενου ιδιοκτήτη και του Alexis, πολύ καιρό τώρα για συγκυβέρνηση, και με εξωκοινοβουλευτικούς
   Πραγματικά απορώ

  • φωνη avatar
   φωνη @ Απηυδισμένος 20/10/2011 12:06:38

   Και σαν το πε η Kommandantur χέ....κε η φοράδα στ'αλώνι....φτάνει με αυτά τα γελοία άτομα, πολύ σημασία τους δώσαμε. Παριστάνουν οτι δεν καταλαβαίνουν τι παιχνίδι παίζει ο Παπανδρέου. Και δε σέβονται την κοινή γνώμη που εκφράστηκε χθες και σήμερα και διαδηλώνει ενάντια σε αυτήν την πολιτική. Είδαν χθες κανά πανό να ζητάει επικοινωνιακές συνεννοήσεις; Τα μόνα "πανό" που εκφράζουν τέτοια αιτήματα είναι οι φαλιρισμένες εφημερίδες τους. Μη μας πουν τώρα ότι η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ- η ναυαρχίδα του μνημονίου- εκφράζει την κοινή γνώμη.

   Ο Παπανδρέου ΔΕ θέλει να ενισχυθεί η διαπραγματευτική θέση της χώρας. Δεν είναι μόνο το πολυνομοσχέδιο. Είναι πάρα πολλά. Χθες, για παράδειγμα, έγινε μια τεράστια διαδήλωση και θα γίνει και σήμερα. Και αυτή θα μπορούσε να ενισχύσει τη διαπραγματευτική θέση της χώρας,αλλά τι έκανε η κυβέρνηση; Εφάρμοσε σχέδιο : διάλυση της διαδήλωσης. Όπως, πολύ σωστά, είπε η ΝΔ ότι μόνοι τους τορπιλίζουν την εθνική ομοψυχία, μόνοι τους τορπιλίζουν και τη διαπραγματευτική ισχύ της χώρας.

   Τώρα είναι προφανές ότι ο Παπανδρέου, αφού δεν έκανε τίποτα για να μην αποτύχει η Ελλάδα στη σύνοδο (ή έκανε τα πάντα για να αποτύχει) θέλει να μοιραστεί την αποτυχία με το Σαμαρά. Σπουδαία η στάση του Πρωθυπουργού της Ελλάδας: Καταστρέφει συνειδητά τη χώρα, το κάνει ψυχρά χωρίς καμία ευαισθησία για τον τόπο και το λαό και το μόνο που τον απασχολεί είναι να φορτώσει μερίδιο ευθύνης στο Σαμαρά που αντιστέκεται στην καταστροφή.

   Κρίμα θα χάσει ο Σαμαράς, για άλλη μια φορά, την ευκαιρία να είναι συμμέτοχος στην εθνική.....επιτυχία, όπως έγινε και στη σύνοδο της 21ης που απέτυχε πλήρως!

   Ξέρετε το παραμύθι με την πονηρή αλεπού που έχασε την ουρά της, στην προσπάθεια να την ξεκολλήσει από την παγωμένη λίμνη , και μετά προσπαθούσε η αλεπού, που έκρυβε την κολοβή ουρά της, να πείσει και τις άλλες αλεπούδες να βάλουν και αυτές μέσα στη λίμνη την ουρά τους;
   Επειδή ο Παπανδρέου είναι κολοβός δε θα του κάνουμε τη χάρη να κόψουμε όλοι τις ουρές μας.

 2. Wraia ta leme avatar
  Wraia ta leme 20/10/2011 11:11:50

  Ο Παπανδρέου δεν έλεγε οτι αν η Κύπρος δεν δεχτεί το σχέδιο Annan θα καταστραφεί??

 3. Lampros avatar
  Lampros 20/10/2011 11:29:34

  Αν διαπραγματευεται έτσι ως Υπορυγος Οικονομίας, φανταστείτε τι εχει δώσει ως Υπουργός εξωτερικών...

 4. KA avatar
  KA 20/10/2011 11:45:33

  Η κατάσταση έχει ξεφύγει από τα όρια του γελοίου. Είναι πιά στα όρια(;) της τραγωδίας.

  Ακόμα και τα νήπια θα καταλάβαιναν πως ένα κοινό ταξίδι πρωθυπουργού-αρχηγού αξιωματικής αντιπολίτευσης, προϋποθέτει μία minimum προετοιμασία. Παρασκηνιακά, χωρίς τυμπανοκρουσίες, σε επίπεδο στενών συνεργατών, θα έπρεπε να εξεταστεί η πιθανότητα σύγκλισης σε ένα κοινό διαπραγματευτικό πλαίσιο, με χάραξη των ορίων πέραν των οποίων σταματά κάθε διαπραγμάτευση και αρχίζει η "σύρραξη" (με ό,τι αυτή συνεπάγεται για τους "εμπολέμους"). Και αφού διαπιστωθεί η σύγκλιση, να συναντηθούν οι δύο πολιτικού αρχηγοί και να ανακοινώσουν την απόφασή τους για κοινή παρουσία.

  Αυτά, θα συνέβαιναν σε ένα σοβαρό κράτος, με έναν σοβαρό και πατριώτη πρωθυπουργό που θα ήταν επικεφαλής μίας υπαρκτής κυβέρνησης. Στην θητεία του "Πρωθυπουργού του Twitter", απλά - κατ' εντολήν των επικοινωνιολόγων του και των κάθε λογής και ύποπτης προέλευσης συμβούλων του - τηλεφωνεί ένα πρωινό ο εν λόγω μύστης των social media και λέει στον αρχηγό της Αντιπολίτευσης: "ρε συ, δεν πάμε μαζί Βρυξέλλες;" .... Πάλι καλά που δεν του το είπε στο twitter και μάλιστα σε άπταιστα greeklish ... Kαι αυτή την γελοιότητα, που θυμίζει εφηβικό γκομενο-πάρτυ ("Να φέρω κι έναν φίλο μου γιατί θα υπάρχουν ένα σωρό γκομενάκια; ") καταδέχεται να τη σχολιάσει στο κύριο άρθρο της η Καθημερινή ......

  Οι άνθρωποι εκτελούν συμβόλαιο. Φαίνεται πια καθαρά. Πιό καθαρά δεν γίνεται. Και η ΝΔ, αλλά και ο Αντώνης Σαμαράς στον οποίο ελπίσαμε και ελπίζουμε, γίνεται συνένοχος στην καταστροφή.

  Χτες ο Τσίπρας βγήκε από τη "συνάντηση" με τον twitter-άκια και είπε αυτά που θα έπρεπε να του έχουν πεί ΟΛΟΙ. Πώς είναι περιφρόνηση στη δημοκρατία να βλέπει πρώτα τον Ψυχάρη και τον Μπόμπολα και μετά τους πολιτικούς αρχηγούς. Λίγες εβδομάδες πριν είπε στη Δημόσια Τηλεόραση πως ο Πρωθυπουργός είναι ντήλερ ξένων συμφερόντων και αλλού είπε πως εκτελεί συμβόλαιο θανάτου της ελληνικής οικονομίας. Αυτά δηλαδή, που συζητάει ο λαός στις παρέες του καθημερινά ... Και δυστυχώς, μόνο ο Τσίπρας (ο οποίος, κατά τα άλλα ηγείται ενός πολιτικού χώρου που μου είναι ελάχιστα συμπαθής ..) τα λέει δημόσια και καθαρά.

  Και η ΝΔ τι κάνει; Πηγαινοέρχεται στις γελοίες συναντήσεις ενός δοσίλογου πρωθυπουργού και του δίνει άλλοθι .... Τροφή σε ύποπτα σχόλια σαν αυτό της Καθημερινής. Και βρίσκεται στην ανάγκη να δικαιολογήσει γιατί είπε οχι σε μία ΤΟΣΟ ΓΕΛΟΙΑ πρόταση! Ναι!

  Η καταστροφή έρχεται. Και η ΝΔ απλά την περιμένει.

  Αυτό ο λαός δεν θα το συγχωρήσει, όταν κάτσει η σκόνη από τα ερείπια. Ας το ξέρουν εκεί στη Συγγρού.

  • victoria (true) avatar
   victoria (true) @ KA 20/10/2011 17:30:05

   Μμμ. Η ΝΔ απλά περιμένει και πηγαινοέρχεται στις συναντήσεις.

   Ενώ ο Τσίπρας τα χώνει (αυτός δεν πηγαινοέρχεται;). Το δέχομαι πως τα λέει. Όμως αν δεχτούμε κατά γράμμα αυτά που λέει, πάμε για άλλα, έτσι δεν είναι; Τι κάθεται και τους μιλάει; (έτσι δεν λένε για τη ΝΔ;) Και που τα λέει ... ξορκίζονται; Ή λίγο-λίγο συνηθίζουμε κιόλας;

   Δεν καταλαβαίνω τελικά. Να λέγονται αυτά που πρέπει να λεχθούν, αλλά όχι για εκτόνωση. Ούτε για το 'I told you so'.
   Όσο για τα ΜΜΕ, ότι και να κάνει η ΝΔ θα βρουν να πουν. Γιατί έχουν θέμα.

 5. theo1611 avatar
  theo1611 20/10/2011 11:49:37

  Του ζήτησε να συναντηθούν γιατί είχε δεσμευθεί να το προσπαθήσει.

  Του επιτέθηκε πριν τη συνάντηση γιατί κάποιος πρέπει να παραμείνει και να λέει όχι.

 6. Αφροδίτη avatar
  Αφροδίτη 20/10/2011 12:21:44

  Του έχουν δώσει εντολή να προσπαθήσει να παρασύρει τον Αντώνη στο δικό του όλεθρο.
  Το αποτέλεσμα της 29ης Νοεμβρίου το βρίσκουν συνέχεια μπροστά τους και τους πονάει!
  Και το υπάκουο παιδί από τη Μινεσότα ( το κλέβω από τον Φαήλο, ως απολύτως δηλωτικό της εθνικής συνείδησης του πρωθυπουργεύοντος), ως γνήσιος εντολοδόχος εφαρμόζει το «αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων»!

 7. Χαμενος avatar
  Χαμενος 20/10/2011 12:30:14

  "Τα λάθη πληρώνονται" λέει μια γνωστή παροιμία. Θα πρόσθετα ότι ορισμένα λάθη πληρώνονται καλά, αλλά όταν κάνεις συμφωνία με τον διάβολο εξαρτάσαι από τις ορέξεις του. Τώρα δεν έχουν καμία άλλη επιλογή από το κάνουν ότι τους ζητά η τρόικα, αλλιώς: "θα αφεθείτε στη τύχη σας". Όχι η χώρα, η κυβέρνηση.

 8. NIK THE GREEK avatar
  NIK THE GREEK 20/10/2011 13:09:28

  Nα πω οτι του ελλειπε τεταρτος για μπρυζ ,δεν θα το πω,γιατι δεν εχει το μυαλο για να παιξει.Οι αιωνιες πασοκιες,αν ερθει δενεται κι αυτος στο αρμα της συνενοχης ,αν δεν ερθει βαζουμε τα παπαγαλακια να λενε,τι κακος ανθρωπος ο Σαμαρας και μπλα..μπλα που δεν σκεφτεται το καλο της Ελλαδας και αλλα τετοια φαιδρα και πεταμε και μια Ντορα να μας λεει για συμμαχιες με το διαλο ετσι για πιο μελο και βγαινουμε ετσι με το φτωχο τους το μυαλο στην πουδρα.
  Αμ δε μη φατε,οπως και οτι μαγειρεψατε να το φατε και καλοχωνεμενο,συνενοχους στις σκ@&οδουλειες μην ψαχνετε,η Ελλαδα και χωρις εσας δεν προκειται να παθει απολυτως τιποτα,αντιθετα μπροστα θα παει με τα χιλια.
  Μ εκεινους δε τους κατα Σκαι μερια σημασια μην τους δινεται και βγαλτε τους απο την συχντοτητα,ακομα και τις ξανθες των μεσημεριναδικων τις εβαλαν να μιλουν για συγκυβερνηση.

 9. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 20/10/2011 16:01:00

  Απλά μην διαβάζετε Καθημερινή και μην βλέπετε και ακούτε τον ΣΚΑΪ.

 10. avanti avatar
  avanti 20/10/2011 16:28:32

  Δεν τον πειράζει το γιωργάκη, άλλωστε έχει τόσες και τόσες επιτυχίες στον ενεργητικό του...... θα προσθέσει την Κυριακή ακόμη μία. Αναρωτιέμαι μήπως είναι ψυχάκιας, μήπως είχε πολύ άσχημα παιδικά χρόνια, δεν δικαιολογείται να αποδέχεται έτσι άνετα την απόρριψη, τον καταιγισμό ύβρεων, την δουλοπρέπεια, την περιφρόνηση..... Βρε μάργκαρετ τι παιδί ανάθρεψες!

 11. O Saligaras avatar
  O Saligaras 20/10/2011 23:03:09

  "Γιατί ο Παπανδρέου ήθελε να πάει με τον Σαμαρά στις Βρυξέλλες;"
  correction
  "Γιατί ο Παπανδρέου δεν τον ρώτησε προσωπικώς (one-on-one)
  αλλά του έρριξε την ερώτηση τηλεφωνικώς αργότερα;"

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.