23/10/2009 13:11
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Γιατί ο Καρατζαφέρης φοβάται τον ΣαμαράΌπως όλοι έχουν αντιληφθεί πλέον, ο πρώτος που επιθυμεί κι εύχεται την εκλογή της Ντόρας στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, είναι ο Γιώργος Καρατζαφέρης. Γιατί η μετακίνηση της ΝΔ κι άλλο προς το Κέντρο, αφήνει εντελώς ακάλυπτη την πλειονότητα της κοινωνικής βάσης της Νέας Δημοκρατίας, και τη σπρώχνει στον Καρατζαφέρη. Αυτό αποδυναμώνει την Κεντροδεξιά, δυναμώνει το ΛΑΟΣ, αλλά κανένα από τα δύο «παράγωγα» και μικρότερα κόμματα, δεν θα μπορεί να αντιμετωπίσει την ενιαία Κεντροαριστερά. Κι έτσι «ευνοείται» και το ΠΑΣΟΚ, να κυβερνήσει στα δύσκολα με ένα συρρικνωμένο και διαρκώς συρρικνούμενο Κεντροδεξιό κόμμα απέναντί του (υπό την Ντόρα).

Η εκλογή Σαμαρά στην αρχηγία, χαλάει ταυτόχρονα τα σχέδια και του Καρατζαφέρη (ο οποίος θα δει τη δύναμή του φυλλορροεί) και του ΠΑΣΟΚ, που θα έχει απέναντι του μια δυναμική αντιπολίτευση.

Από την άλλη μεριά, ενώ εκλογή της Ντόρας δεν θα «διευρύνει» τα όρια της ΝΔ προς το Κέντρο, θα συρρικνώνει την παραδοσιακή βάση των οπαδών της ΝΔ, και διευρύνει τα όρια τους ΛΑΟΣ προς τη ΝΔ.

Μόνο ο Σαμαράς μπορεί να επιτύχει τριπλή διεύρυνση της ΝΔ: με την  απορρόφηση της «αποχής», την διεύρυνση προς τα Δεξιά (με «συμπίεση» του ΛΑΟΣ) και την διεύρυνση προς το Κέντρο (στο βαθμό που ανασυντάσσεται δυναμώνει κι εκμεταλλεύεται την αναπόφευκτη φθορά του ΠΑΣΟΚ).

Άλλωστε γι’ αυτό το τελευταίο σημαντικό ρόλο παίζει το γεγονός ότι ο Σαμαράς είναι άφθαρτος από τη διακυβέρνηση της ΝΔ κι από σκιές σκανδαλωδών υποθέσεων (Ζήμενς κλπ.)

 Θ.Κ.

ΥΓ. Και για να αντιληφθείτε όλοι το δούλεμα που μας έκαναν τόσον καιρό με την υποτιθέμενη «κόντρα Ντόρας – Καρατζαφέρη» να και ένα παλαιότερο δημοσίευμα της RealNews του σημερινού δημόσιου υποστηρικτή της Ντόρας , κ. Ν. Χατζηνικολάου

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Πονοκέφαλος avatar
  Πονοκέφαλος 23/10/2009 14:59:39

  Κάτι ανάλογο πήγε να κάνει και το ΚΚΕ με το ΠΑΣΟΚ προ εικοσαετίας. Τα αποτελέσματα τα βλέπουμε σήμερα. Θα έπρεπε να το μελετήσει καλύτερα ο Καρατζαφέρης :)

 2. ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ 23/10/2009 15:19:50

  Αρχίζει περιοδείες ο Αντώνης Σαμαρας. Αύριο Σάββατο θα είναι σε Αργολίδα και Αρκαδία, την Κυριακή στη Μεσσηνία και τη Δευτέρα στη Λακωνία.

 3. Υ. avatar
  Υ. 23/10/2009 15:29:55

  Και τη Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη

 4. thouthou avatar
  thouthou 24/10/2009 02:52:23

  Ο Καρατζαφέρης φοβάται τον Σαμαρά γιατί δεν τον ξέρει. Αξιακά, ιδεολογικά, πολιτικά, ο Σαμαράς παίζει μόνος του απέναντι στην Ντόρα, αλλά αυτό είναι μεγάλο άγνωστο για το πώς θα εκφραστεί ως κεντρική εξουσιαστική ιδεολογία....

  Άρα ο Καρατζαφέρης, γιαυτό κάνει την πάπια. Με την Ντόρα αρχηγό, θα κερδίσει πολύ, αλλά αυτό έχει ταβάνι. Μπορεί να ελπίζει σε πλήρη απαξίωση της Ντορικής ΝΔ, που θα τον κάνει εκφραστή της κεντροδεξιάς, αλλά μπορεί αυτό να το χειριστεί με ένα κόμμα χωρίς μηχανισμούς, χωρίς εξουσιαστικά δεδομένα, χωρίς ιστορικοπολιτικούς ψυχαναγκασμούς όπως τα δύο κόμματα; Μπορεί να διαχειριστεί ένα τσουνάμι, οσο ικανός κι αν είναι;

  Με τον Σαμαρά, δεν ξέρει. Θα είναι "πολιτικώς ορθώς" κεντροδεξιός διαχειριστής, όπως ο Καραμανλής; Θα είναι ριζοσπάστης προοδευτικός (καμία σχέση με την άρρωστη προοδευτικότητα της αριστεροκεντροαριστεράς);
  Με μια χαζογκόμενα ΝΔ, θα κληθεί να διαχειριστεί την μετατροπή του ΛΑΟΣ από μικρό, σε μεσαίο κόμμα. Με μια αναγεννημένη κεντροδεξιά ΝΔ, αναπόφευκτα θα κληθεί να συνεισφέρει εσωτερικά πλέον, με κίνδυνο της ύπαρξης του ΛΑΟΣ ως διαφορετικού χώρου...
  Δεν μπορεί να αποφασίσει, γιατί δεν μπορεί να ξέρει σήμερα πώς θα είναι πιο αποτελεσματικά τα πράγματα, κυρίως απέναντι σε ένα ΠΑΣΟΚ, που θα τραβήξει την χώρα σε μια συριζοποιημένη, εκσυγχρονισμένη, νεοταξιτικη πορεία... Τα κομματικά σενάρια έχουν νόημα μόνο σε σχέση με τον χρόνο που έχεις για να φέρεις αποτέλεσμα. Αν επενδύσει σε ενδοδεξιά παιχνίδια, ακόμα και να κερδίσει, και να βρεθεί κυρίαρχος παίκτης σε μια απεθνικοποιημένη πολυπολιτισμική χώρα, τότε το παιχνίδι θα έχει χαθεί εξ' αρχής....
  Ωρε δεν θα ήθελα να είμαι στην θεση του Καρατζαφέρη σήμερα...

 5. mpampis o sougias avatar
  mpampis o sougias 24/10/2009 05:05:24

  o logos pou fovate ton Samara eine oti oti leiei autpos se logia idi o Samaras ta eprakse otan itan ipourgos.
  Fovate dioti den tha parei oute tin psifo tou o karatzafereis dioti tha psifisei kai autos ton Samara.....

 6. Ανώνυμος avatar
  Ανώνυμος 24/11/2009 11:32:15

  Τις μαλακίες του Χατζηνικολάου ("του σημερινού δημόσιου υποστηρικτή της Ντόρας") κάθεστε και διαβάζετε; Νομίζετε ότι ο Καρατζαφέρης είναι τόσο βλάκας που να υποστηρίξει την Μπακογιάννη, διότι τάχα θα του αφήσει τον δεξιό χώρο ακάλυπτο να "παίζει", χωρίς να διερωτάται με τι οπαδούς/ψηφοφόρους θα παίζει; Διότι είναι ηλίου φαεινότερον ότι οι ψηφοφόροι του δεν τον ψηφίζουν για ... τα ρουσφέτια που τους κάνει, αλλά διότι ακριβώς αρθρώνει λόγο πατριωτικό, τον οποίο δεν αρθρώνει η Μπακογιάνη.
  Αν την στηρίξει, λοιπόν, θα πρέπει να υπολογίζει με αντίθεση της βάσηε του κόμματός του, που θα του στοιχίσει σε ψήφους.

 7. Ανώνυμος avatar
  Ανώνυμος 24/11/2009 11:32:43

  Τις μαλακίες του Χατζηνικολάου ("του σημερινού δημόσιου υποστηρικτή της Ντόρας") κάθεστε και διαβάζετε; Νομίζετε ότι ο Καρατζαφέρης είναι τόσο βλάκας που να υποστηρίξει την Μπακογιάννη, διότι τάχα θα του αφήσει τον δεξιό χώρο ακάλυπτο να "παίζει", χωρίς να διερωτάται με τι οπαδούς/ψηφοφόρους θα παίζει; Διότι είναι ηλίου φαεινότερον ότι οι ψηφοφόροι του δεν τον ψηφίζουν για ... τα ρουσφέτια που τους κάνει, αλλά διότι ακριβώς αρθρώνει λόγο πατριωτικό, τον οποίο δεν αρθρώνει η Μπακογιάνη.
  Αν την στηρίξει, λοιπόν, θα πρέπει να υπολογίζει με αντίθεση της βάσης του κόμματός του, που θα του στοιχίσει σε ψήφους.

 8. αχαβαχ avatar
  αχαβαχ 24/11/2009 11:42:09

  Νομίζω ότι το ΛΑΟΣ είναι τελειωμένο, ακόμη κι αν νικούσε η Ντόρα. Το πρόβλημα του αρχηγού δεν είναι το ΛΑΟΣ αλλά το δικό του πολιτικό μέλλον.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.