#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
23/05/2012 09:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Γιατί ο Άκης κρατούσε τόσες σημειώσεις;Γιατί ο Άκης κρατούσε τόσες σημειώσεις; Είχε μανία με τα ημερολόγια ή μήπως μ' αυτό τον τρόπο κρατούσε όλους στο χέρι του; Η αναφορά τόσων ονομάτων με τόσες λεπτομέρειες μπορεί να είναι απλά η τρέλα ενός ανθρώπου που κρατούσε τα πάντα: σημειώματα στους συνεργούς του, ραντεβού με πολιτικούς, δημοσιογράφους και επιχειρηματίες, e-mail, παραστατικά, αναφορές σε υπεράκτιες εταιρείες, εκκλήσεις σε συνεργάτες του να του επιστρέψουν λεφτά, προσπάθεια επηρεασμού της Δικαιοσύνης.

Ο Ακης Τσοχατζόπουλος απέδειξε με τα δικά του χέρια, με τα δικά του γράμματα ότι είναι ένοχος μια από τις συγκλονιστικότερες πολιτικές και οικονομικές υποθέσεις διαφθοράς. Και μην ξεχνάμε: Ο κ. Τσοχατζόπουλος δεν είναι κάποιος τυχαίος. Είναι βασικό στήριγμα του οικοδομήματος του ΠΑΣΟΚ από το 1981 και μέχρι το 2010, γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα και καταστάσεις. Αυτός λοιπόν ο άλλοτε ισχυρός άνδρας είναι το βασικό πρωταγωνιστικό πρόσωπο στο σκάνδαλο με τις μίζες και το βρόμικο χρήμα.

Ο πρώην υπουργός έχει αναφορές σε δεκάδες πρόσωπα που πιθανότατα να μην έχουν σχέση με μίζες και άλλες παράνομες πράξεις. Μπορεί να είναι απλά ραντεβού και κοινωνικές επαφές, μπορεί όμως και να σημαίνουν πολλά. Η Δικαιοσύνη καλείται τώρα να βγάλει άκρη από τις εκατοντάδες σελίδες των ημερολογίων. Είναι όμως αξιοσημείωτες ορισμένες αναφορές.

Γίνεται π.χ. αναφορές πάνω από 20-30 φορές σε γνωστό δημοσιογράφο του αμυντικού ρεπορτάζ, αναφέρονται διευθυντικά στελέχη μεγάλων εφημερίδωνκλπΑναφέρονται ονόματα υπουργών και στελεχών του ΠΑΣΟΚ όπως ο Κ. Γείτονας, ο Π. Οικονόμου, ο Μ. Παπαϊωάννου, ο Μπεντενιώτης, ο Αργύρης κ.λπ. Οι λόγοι είναι άγνωστοι.

Γίνεται αναφορά σε δύο ραντεβού με τον Μ. Χριστοφοράκο κι άλλο κορυφαίο στέλεχος της Siemens το 2002, ποιος ξέρει για ποιο λόγο. Επίσης, είναι εμφανής η προσπάθεια του πρώην υπουργού να βρει τρόπους επηρεασμού των δικαστών: Ο κατηγορούμενος πρώην υπουργός φαίνεται να αποζητά την παρέμβαση του τέως υπουργού Δικαιοσύνης και παλαιού στελέχους του ΠΑΣΟΚ Μιλτιάδη Παπαϊωάννου ώστε να λήξει η ποινική διαδικασία σε βάρος του. Χαρακτηριστικές είναι οι αξιολογήσεις που κάνει ο κ. Τσοχατζόπουλος για τον υπουργό τις οποίες σημειώνει με παύλες:

«-Απολογητικός για το παρελθόν! (ξέρει ο ΓΑΠ)

-Τώρα όμως εκπέμπει άλλο κλίμα. Δεν χρωστάει σε κανένα τίποτα Δεν θα κατέβει ξανά για βουλευτής.

- Θέλει να βοηθήσει να ακυρωθεί η αδικία που σου έγινε. Αλλά περιορισμένες οι δυνατότητές του».

Σε άλλη σελίδα ο κατηγορούμενος για παράνομες αμοιβές πολλών εκατομμυρίων ευρώ, αναφερόμενος και πάλι στον κ. Παπαϊωάννου, γράφει: «Δυνατότητα και θέληση να παρέμβει στην πορεία της εξέλιξης της υπόθεσης μας. Κλίμα διαφορετικό μετά την αποχώρηση ΓΑΠ».

Προφανώς ο ΓΑΠ είναι ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου.

Μετά το διορισμό της κυβέρνησης Παπαδήμου, ο κ. Τσοχατζόπουλος φαίνεται για κάποιον λόγο που δεν εξηγεί, να είναι σίγουρος ότι η υπόθεση του θα έχει αίσιο τέλος: «Νέα κυβέρνηση. Λ. Παπαδήμος. Προώθηση άμεσης δράσης. Δικαιοσύνη- Τώρα παρέμβαση - εφόσον υπάρχει δυνατότητα. Το κλίμα κατάλληλο. Μέχρι τέλος του χρόνου, μέσα Γενάρη. Υπάρχει σοβαρή προοπτική ακυρότητας και γενικά το κλείσιμο της υπόθεσης».

Τέλος, υπάρχουν πολλές αναφορές σε οφ σορ εταιρείες και σε ονόματα συνεργατών του όπως ο Γ. Σμπώκος, ο Ι. Μπέλτσιος, ο Ζήγρας, η λογίστριά του Ε. Λαμπροπούλου, ο Σαχπατσίδης κ.λπ. για τα οποία ο πρώην υπουργός είχε δηλώσει άγνοια.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Σπύρος avatar
  Σπύρος 23/05/2012 09:53:09

  Καλημέρα,
  Με εντυπωσιάζει το γεγονός, ότι δεν τολμάτε να αναφέρετε ούτε ένα όνομα δημοσιογράφου.
  Τι άρθρο είναι αυτό που αναφέρει την τρομερή αποκάλυψη, ότι ο Τσοχατζόπουλος είχε επαφές με πρώην υπουργούς του ΠΑΣΟΚ.
  Φυσικά είχε επαφές μαζί τους και τους ζητούσε βοήθεια.
  Αυτοί ήταν οι συνεργάτες του τόσα χρόνια.

  Τους "ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ" όμως γιατί τους καλύπτετε;
  Αφου στη δικογραφία υπάρχουν στοιχεία πληρωμών. Γιατί τα αποκρύπτετε;
  Οι αποκαλύψεις δεν πρέπει να φθάσουν στην αυλή σας;

  • drider avatar
   drider @ Σπύρος 23/05/2012 10:29:47

   Σκιαγραφούν ονόματα, όπως π.χ.
   "Γίνεται π.χ. αναφορές πάνω από 20-30 φορές σε γνωστό δημοσιογράφο του αμυντικού ρεπορτάζ"

   Κατά άλλα συμφωνώ ότι θα έπρεπε να δωθούν όλα τα ονόματα των δημοσιογράφων που διατηρούσαν "ειδικές σχέσεις" με τον κ. Τσοχατζόπουλου. Οι δημοσιογράφοι είναι ο αδύναμος κρίκος από όπου μπορεί να αρχίσει να ξηλώνεται το πουλόβερ...

 2. NEMECIS avatar
  NEMECIS 23/05/2012 10:21:51

  Tο όνομα Bερύκιος γιατί αναφέρεται 3-4 φορές; Eίχε στενές σχέσεις ο Δημάκος με τον Άκη; Aχ! Φυσικά. Tο είχα ξεχάσει... Kάλυπτε το ρεπορτάζ του YEΘA, βρε. Kαι δικαιολογούσε την αναγκαιότητα των διαφόρων προμηθειών. Kαι μάλλον πρέπει να κατσάδιαζε πότε πότε την ηγεσία των E.Δ. και ιδιαιτέρως όποτε διαφωνούσε με την πολιτική ηγεσία του Yπουργείου... H οποία γνώριζε σε βάθος τις ανάγκες της χώρας σε εξοπλισμούς μια και ο Άκης όταν υπηρετούσε στο στρατό... (Tί; Ωχ... Tο ξέχασα. O Άκης δεν είχε πάει καν φαντάρος...) Παρ' όλα αυτά δεν ήταν δυνατόν Άκης και Δήμος να μην ήξεραν τί ανάγκες είχαμε σε εξοπλισμό και να το ήξεραν οι αδαείς στρατηγοί.

 3. ΝΙΚΟΣ Π avatar
  ΝΙΚΟΣ Π 23/05/2012 11:15:03

  αριστος τροπος να δωσεις αλλους στη δικαιοσυνη χωρις να εχεις μιλησει .

 4. nestrom avatar
  nestrom 23/05/2012 12:10:10

  Oυσιαστικά είναι λογιστικά βιβλία. Λεφτά πηγαίνουν και έρχονται. Που να τα θυμάσαι αν δεν τα καταγράφεις στο "βιβλίο εσόδων-εξόδων"

 5. Jim Bim avatar
  Jim Bim 23/05/2012 14:21:25

  Νομίζω ότι θα έπρεπε να μεταφερθεί το μισό ΠΑΣΟΚ στον Κορυδαλό, για αρχή.
  Τότε να δεις ημερολόγια, μάρτυρες κλπ....

  Μόνο με τον Άκη ΔΕΝ ΑΝΑΒΑΠΤΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

 6. Jim Bim avatar
  Jim Bim 23/05/2012 14:21:26

  Νομίζω ότι θα έπρεπε να μεταφερθεί το μισό ΠΑΣΟΚ στον Κορυδαλό, για αρχή.
  Τότε να δεις ημερολόγια, μάρτυρες κλπ....

  Μόνο με τον Άκη ΔΕΝ ΑΝΑΒΑΠΤΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

 7. alex23 avatar
  alex23 23/05/2012 14:35:24

  να κανω μια αφελη ερωτηση

  ο 'ακης' δεν ηξερε οτι ειναι πιθανον να του γινει ερευνα ή να συληφθει και να του ψαξουν τα προσωπικα του εγγραφα ?
  ειναι τοσο χαζος την ωρα που φτιαχνει τοσες offshore και παρενθετους για να κρυβει τα λεφτα μας, να εχει φορα παρτιδα στοιχεια που τον ενοχοποιουν ?

  μηπως απλως εγραψε μια εκθεση 'ιδεων' για να την βρουν, για να μπορεσει μετα να παζαρεψει τα αληθινα στοιχεια και να εκβιασει καποιους που πιστευει οτι λογω θεσεως, ειτε ειναι αθωοι ειτε ενοχοι, θα αναγκαστουν για να μην εκτεθουν να συνασπιστουν μαζι του στο κουκουλωμα ή σε μια μικρη ποινη που θα τον βγαλει εξω λογω υγειας σε κανα-δυο χρονια, ασυλια της κυριας και μη ανευρεση ολων των λογαριασμων ?

 8. Sabmarine avatar
  Sabmarine 23/05/2012 16:13:17

  ΓΙΑ ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΒΕΡΙΚΙΟ ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΔΕΡΦΟΤΟΥ Ο ΑΚΗΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.