#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
09/04/2010 23:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Γιατί οι άξιοι έχουν όνομαΤου Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη.

Χθες πήγα στην Αυλώνα. Ο γιος ενός πολύ καλού φίλου (ονόματα δεν λέμε) έπαιρνε τον πράσινο μπερέ και πήγα στην τελετή που έκανε το 575 Τάγμα Πεζοναυτών παρουσία του Αρχηγού ΓΕΣ, Αντιστράτηγου κ. Φραγκούλη. Πολύς κόσμος, γονείς, αδέρφια, φίλοι. Οι νέοι Πεζοναύτες, στρατιώτες μόλις 9 εβδομάδων έκαναν λύση αρμολόγηση τυφεκίου Μ16 σε ελάχιστα δευτερόλεπτα με ΚΛΕΙΣΤΑ ΜΑΤΙΑ, επίδειξη ασκήσεων ακριβείας, γυμναστικών ασκήσεων αλεξιπτωτιστού, αυτοάμυνας, διέλευση στίβου μάχης και τέλος μια άσκηση τακτικής μικρών κλιμακίων με περίπολο μάχης να δέχεται πυρά από εχθρικό πολυβολείο, να ανταποδίδει, να συμπτύσσεται με μεταφορά τραυματία και αντεπίθεση και κατάληψη του πολυβολείου, με ενίσχυση από τμήμα εποχούμενο σε ΤΟΜΠ Μ113 και Hummer. Όλα αυτά οι επισκέπτες τα είδαν σε απόσταση λίγων μέτρων σε αλσύλλιο δίπλα από τον χώρο της τελετής, με χρήση αβολίδωτων, καπνογόνων, οχημάτων, με ένα σενάριο ποικίλο και όσο πιο ρεαλιστικό γινόταν.

 Αυτοί δε που εκτέλεσαν με απόλυτη επιτυχία όλα τα παραπάνω ήσαν όλοι πραγματικοί νεοσύλλεκτοι κι όχι «παλιοί» ή επαγγελματίες, που αμέσως μετά πήραν τη θέση τους με τους λοιπούς συναδέλφους τους στην παράταξη για την απονομή του πράσινου μπερέ από τα χέρια του Αρχηγού, παλιός Καταδρομέας κι ο ίδιος, και την παρέλαση. Κι έβλεπες γερά παιδιά, γυμνασμένα, εκπαιδευμένα, με φρόνημα. Παιδιά της διπλανής πόρτας. Φαίνεσθαι και ουσία άψογοι. Και γυαλισμένοι κι εκπαιδευμένοι. Έβλεπες γύρω τους Αξιωματικούς τους άγρυπνους, με αληθινό ενδιαφέρον κι ορατά τα αποτελέσματα της πραγματικής εκπαίδευσης που έχουν δώσει. Οι λόγοι και οι χαιρετισμοί ήταν λακωνικοί αλλά τα έργα πολλά και εύγλωττα. Μ’ ένα ασήμαντο, σχεδόν ανύπαρκτο κόστος, πλήθος πολιτών είδαν τα παιδιά τους όπως δεν τα ‘χαν ξαναδεί, είδαν ότι οι Ειδικές Δυνάμεις, ο Στρατός, ΔΟΥΛΕΥΕΙ, υλοποιεί την αποστολή του και ούτε ένα ευρώ δεν πάει χαμένο. Σε αυτούς τους γκρίζους και δύσκολους καιρούς οι πολίτες με ευχάριστη έκπληξη είδαν ένα κομμάτι του κράτους, αποτελούμενο από τα ίδια τα παιδιά τους, να δουλεύει σαν καλοκουρδισμένο ρολόϊ, με υπεύθυνους ανθρώπους που αγαπούν τη δουλειά τους και φαίνεται στο αποτέλεσμα.

Κι επειδή οι άξιοι έχουν όνομα και πρόσωπο, ο Διοικητής του 575 Τάγματος Πεζοναυτών, που πρώτος δικαιούται την ηθική επιβράβευση, είναι ο Αντισυνταγματάρχης (ΠΖ) Γιαννόπουλος Νικόλαος, που μαζί με τους Αξιωματικούς κα Υπαξιωματικούς του έκανε την καλή δουλειά. Γιατί ο Διοικητής, οι Λοχαγοί κι οι Διμοιρίτες είναι αυτοί που έχουν την τελική ευθύνη, είναι αυτοί που ζουν καθημερινά με τους άνδρες τους, αυτοί που στο τέλος θα κάνουν ή δεν θα κάνουν την δουλειά. Λοιπόν ο Γιαννόπουλος και τα στελέχη του την έκαναν και δη άριστα. Γιατί το έργο που έχει πίσω του πίστη κι αφοσίωση φαίνεται.Και βέβαια υπήρχε άλλος ένας λόγος που δεν θα ‘πρεπε ν’ απορώ γι’ αυτό που είδαμε όλοι. Μια γνώριμη φιγούρα, αρχέτυπο Καταδρομέα, επέβλεπε με το οξύ του βλέμμα όσα δωρικά γίνονταν, χωρίς τίποτα να περισσεύει από αυτό που πρέπει να είναι ο Στρατός του Ελληνικού Έθνους. Είχα 20 χρόνια να τον δω και τον θυμόμουν ως Λοχαγό στο 505 Τάγμα Πεζοναυτών, άριστο γνώστη των αντικειμένων εκπαίδευσης και με μεγάλο κύρος στους άνδρες του, τους οποίους διοικούσε πάντα με τον παλιό καλό λοκατζίδικο τρόπο: δια του παραδείγματος. Ταξίαρχος πια και με γκρίζα μαλλιά, Διοικητής της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, ο Στάθης Πανυτσίδης, είναι άλλος ένας από αυτούς που αγρυπνούν γι’ αυτά που εσείς ξεχνάτε κι αν οι απέναντι ή όποιοι άλλοι, μας τα θυμήσουν βίαια, κάποιους σαν τον Πανυτσίδη θα θέλετε να ηγούνται των παιδιών σας.

Όσο εμείς γκρινιάζουμε για τους δύσκολους καιρούς που έρχονται, οι Φύλακες, αδέρφια, αγρυπνούν. Και είναι όντως ΑΞΙΟΙ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΓΙΩΡΓΟΣ avatar
  ΓΙΩΡΓΟΣ 09/04/2010 23:37:16

  ΦΑΗΛΟ πως τα καταφέρνεις και την κατάλληλη πάντα στιγμή με το χάρισμα της πένας σου μου ανεβάζεις το φρόνημα ;.Ειναι να μην σε πιάνουνε οι μαύρες σου ,όταν ο ΔΡΟΥΤΣΑΣ θέλει βόρεια ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ τους ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ ,να συζητά με τον ΥΠΕΞ της ΤΟΥΡΚΙΑΣ χωρίς γνωστή ατζεντα ,άραγε τι να συζητούσαν, μάλλον για το άν θα πάρει το πρωτάθλημα ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ και στο καπάκι να μας τρομοκρατούν με το Δ.Ν.Τ.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ΓΙΩΡΓΟΣ 10/04/2010 11:27:23

   Μετά τον πάτο, μόνο πάνω έχει.

   • nancy avatar
    nancy @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 10/04/2010 12:01:47

    Καλημέρα κ. Κρανιδιώτη. Ρωτάω, έτσι ακαδημαικώς.. Εχει πάτο αυτό το βαρέλι, ή είναι δίχως πάτο. Αναρωτιέμαι κάθε μέρα, τί άλλο μας περιμένει. Να σαλτάρουμε??

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 11/04/2010 00:21:33

    ΔΕν θα σαλτάρουμε. Θα κάνουμε το χρέος μας, θα οργανωθούμε και θα στήσουμε την Πατρίδα πάλι στα πόδια της. Ηγέρης υπάρχει κι έρχεται η ώρα του.

   • Μπαρμπαγιώργος avatar
    Μπαρμπαγιώργος @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 11/04/2010 00:25:49

    Φαήλο τα σέβη μου κι ένα κλικ δεξιά το "τ" για τον Hγέτη.

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 11/04/2010 11:31:35

    Ε, το είπα, ενίοτε γράφω κατά ριπάς, οπότε συγχωρέστε με. Καλημέρα.

   • nancy avatar
    nancy @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 11/04/2010 15:20:27

    Και πάλι ακαδημαικώς (και τέλος, μόνο μιά απάντηση): Και ο παράγων λαός? Ευχαριστώ κ. Κρανιδιώτη.

 2. spartaner avatar
  spartaner 09/04/2010 23:37:50

  Faktor Πάλι έγραψες ενα αρθρο που δείχνει λίγο φώς σε αυτό το σκότος που έχει πέσει η χώρα. Είναι αυτή η Ελλάδα της προσπάθειας του αγώνα του ηρωισμού αλλα και του αυτονόητου. Σκεφθείτε αν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι δουλεύαν με την ακρίβεια. ταχύτητα και δύναμη που έχουν μέσα τους αυτοί οι Πεζοναύτες και όλες οι ειδικές δυνάμεις. Πόσο διαφορετική θα ήταν η Ελλάδα? Πόσο σεβασμό και τι πρώτυπα θα είχαν οι νέοι μας και οι νέες μας? Άραγε πόσο περιθώριο θα είχαν να γίνουν (αστέρια) στη τηλεόραση ανδρες αμφιβόλου φύλλου που εμφανίζονται στα κανάλια μας αν τα πρωτυπα ήταν αυτά που προανέφερες? Πόσες Τζούλιες θα μπορούσαν να εμφαισθούν στη τηλεόραση όταν τα ΜΜΕ έφερναν τέτοιους νέους για μίμηση.. Μακάρι να φέρεις περισσότερα τέτοια αρθρα. Σου ρίχνς ιδέες. Μία αγροτική οικογένεια ας πούμε που ευημερεί (χωρίς επιδοτήσεις) διότι παράγει ενα προιόν που έχει ζήτηση στη αγορά. Μία Ελληνική εταιρεία ας πούμε υψηλής τεχνολογίας που να εξάγει στη Αμερική η στη Σουηδία. Έναν Έλληνα επιστήμονα που έκανε μια σπουδαιά ανακάλυψη...και τόσα πολλά που θα μπορούσαν να συμβάλουν στην ανόρθωση αυτής της καταρακωμένης υπόληψης του Έλληνα.. Εύγε επίσης για τη παράθεση του ονόματος της προσπάθειας αυτής.. Τελικά η επιτυχία πρέπει να έχει όνομα...
  Καλο Βράδυ..

 3. popolaros avatar
  popolaros 09/04/2010 23:54:58

  Μια ελπίδα φωτός στον σκοτεινό δρόμο με τις τζούλιες.
  Απελάστε τους κλέφτες και μειοδότες.

 4. Wolf avatar
  Wolf 10/04/2010 00:24:41

  Φαηλο, συγχαρητήρια για το άρθρο.
  Αξίζουν όντως συγχαρητήρια σε αυτούς τους ανθρώπους, σαν τον Ταξιαρχο και τον Αντισυνταγματαρχη.
  Να τους έχει καλά η Παναγια.

 5. NTINOS avatar
  NTINOS 10/04/2010 01:00:28

  ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΠΗΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΛΩΝΑ
  ΣΤΟΝ ΑΥΛΩΝΑ ΠΗΓΕΣ.
  Ο ΑΥΛΩΝ ΤΟΥ ΑΥΛΩΝΟΣ.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ NTINOS 10/04/2010 10:56:20

   Έχεις δίκιο.

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 11/04/2010 00:09:16

    Και τώρα πρόσεξα ότι εκτός που "σκότωσα" τον Αυλώνα, έγραψ τον Αρχηγό ΓΕΣ μόνο με το μικρό του! Είναι Φραγκούλης Φράγκος. Συγγνώμη Αρχηγέ αλλά το κείμενο γράφτηκε "κατά ριπάς". Και πάλι εύγε. Σήμερα ο Στρατηγός Αλευρομάγειρος, ο γενναίος κι άξιος Διοικητής του 336 στις μάχες της Λευκωσίας, μου έλεγε τα καλύτερα για σας και την προσπάθεια που κάνετε.

 6. Fotini avatar
  Fotini 10/04/2010 01:02:30

  Κυριε Κρανιδιώτη,

  Σας εχω ηδη εκφρασει τον θαυμασμο μου για την δεξιοτεχνια τη πεννας σας. Ειναι δωρο Θεου και προσωπικης σας δυναμης να ξυπνατε πατριωτικα αισθηματα χαμενα στην δινη του υλισμου!

  Εγω προσωπικα ειχα την τυχη να μεγαλωσω και να διδαχθω Ελληνικη ιστορια χωρις Δραγωνες και θαυμαστες του πολυπολιτισμου! Η θεα των Ενοπλεων Δυναμεων μου υπενθυμιζει οτι υπαρχει και μια αλλη Ελλαδα χωρις ΓΑΠ και ξενοφερμενους συμβουλους!

 7. δρόμος avatar
  δρόμος 10/04/2010 01:15:38

  συγνώμη, ο κύριος με τη μπάκα είναι αξιωματικός του Ελληνικού στρατού?

  • kkonstan avatar
   kkonstan @ δρόμος 10/04/2010 02:06:00

   Δεν μπορώ να διακρίνω βαθμό, αλλά είναι σίγουρα αξιωματικός.

  • tomcat00 avatar
   tomcat00 @ δρόμος 10/04/2010 02:53:53

   Αρχηγος ΓΕΣ ειναι ο ευσταλης ειδικοδυναμιτης....leave your myth in Greece

   Α ρε κομμαντο Φαηλο..call of duty

   ωραιο το Αρλεκιν, αλλα η πραγματικοτητα σκληρη

   περιοδευων 8ιασος οι ΕΕΔ (- Αεροπορια)

   • Dimi avatar
    Dimi @ tomcat00 10/04/2010 10:07:33

    «Οταν μού πειράζουν τη Θρησκεία και την Πατριδα, θα μιλήσω, θα ενεργήσω, κα ό,τι θελουν ας μού κάνουν»
    ~Ηρωας Ιωάννης Μακρυγιάννης

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ tomcat00 10/04/2010 11:28:30

    Εκεί στα κεραμίδια σ' έχει βαρέσει ο ήλιος.

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ δρόμος 10/04/2010 09:24:03

   Καλά καλά του χρόνου θα κάνουμε αρχηγό του στρατεύματος την Δραγώνα που έχει και πολύ αντροπρεπές παράστημα και υπαρχηγό τον Τζον Ράμπο που δεν έχει και μπάκα. Τώρα γυρίστε στις σπηλιές σας και στα λαγούμια σας.

   • Κοντη Λιζα avatar
    Κοντη Λιζα @ TopGunZ 10/04/2010 15:07:37

    ...που έχει και πολύ αντροπρεπές παράστημα...

    Ακριβώς! Με όλη την σημασία της λέξης....

  • ΑΡΚΑΣ avatar
   ΑΡΚΑΣ @ δρόμος 10/04/2010 11:26:58

   Δεν πειράζει η μπάκα, πάω στοίχημα ότι ο τύπος σε κάνει τουλούμι χωρίς να το πάρεις χαμπάρι! Δεν μου λες παλικάρι, έχεις φάει πότε σφαλιάρα από αχθοφόρο στην ιχθυόσκαλα στο Πέραμα? Για πήγαινε μπας και σε έρθουν τα μυαλά στη θέση - που αμφιβάλλω πολύ.

   Εξυπνάκια του καναπέ...

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ΑΡΚΑΣ 10/04/2010 12:25:54

    Αρκά, γι' άλλα πράγματα τον λιγουρεύεται τον αχθοφόρο.

   • tomcat00 avatar
    tomcat00 @ ΑΡΚΑΣ 10/04/2010 20:30:03

    ολα τα σκληρα αγορια εδω μαζευτηκανε....

    επειδη τυνχανει να ειμαι Ελληνας Εβραιος και να εχω υπηρετησει στο Ισραηλ, να διαβεβαιωσω τον Φαηλο και τους ιπποκομους του οτι δεν ειδα κανεναν αξιωματικο/μονιμο εκει να εχει τα χαλια του Μεγαλου Στρατηλατη....

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ΑΡΚΑΣ 11/04/2010 00:04:57

    Μωρ' τι μας λες, κεραμιδόγατε! Ε, ναι θυμάμαι το λεπτό κορμί συλφίδας του Αριέλ Σαρόν. Ασπρομάλλης Πάγκαλος στο πιο ζοχαδιακό.
    Καλά πίσω από την ανωνυμία μπορείς να υποδύεσαι τον εβραίο που υπηρέτησε στην Τσαχάλ, τον βετεράνο του Βιετνάμ ή την μικρή αδερφή της Μπέμπας Μπλανς.
    Τώρα αν λες αλήθεια, μπορεί και να 'χεις δίκιο. Τόσα χρόνια κυνηγάτε "νομιστεράκια" οπότε φτιάχνουν κορμί τα στελέχη της IDF στο Ισραήλ. Αυτοί οι γαμημένοι οι 15χρονοι Παλαιστίνιοι τρέχουν γρήγορα αφού ρίξουν τις "φονικές" τους πέτρες στα τανκς Merkava των 30-40 τόνων ατσαλιού και ενεργής θωράκισης. Τους γφέρνουν την μπογιά οι παλιοτσόγλανοι.
    Θυμάμαι και κείνο το παιδάκι το 11χρονο με τον πατέρα του που κάνατε σκοποβολή πάνω τους εσείς οι "γενναίοι". Ή τον άλλο τον 17χρονο πριν 7-8 ψρόνια που τον έπιασαν να πετάει πέτρες και του βαλαν το χέρι πάνω σ' ένα βράχο και του σπασαν τον πήχυ με μια κοτρώνα, χωρίς να δουν οι λεπτοί και πολιτισμένοι ισραηλινοί στρατιώτες ότι τους τραβούσαν από μακριά με κάμερα.
    Βέβαια δεν πιστεύω ότι είσαι τίποτα τέτοιο, καναν "αριστερός της σαμπάνιας" μάλλον είσαι που τα κρινένια δαχτυλάκια σου ούτε δίκανο δεν έπιασαν.
    Και για να μην παρεξηγιόμαστε η IDF έχει το πιο γαμάτο σύστημα στρατολογίας κι εκπαίδευσης, βασίζεται σχεδόν μόνο στους εφέδρους, με θητεία μαμουθ κι ετήσιες συνεχείς μετεκπαιδεύσεις και έχει μια αντίληψη υπεράσπισης της πατρίδας τους που διακρίνεται από τόλμη, επιθετικότητα και παλλαϊκή προσπάθεια. Το εδώ αδερφ'ατο θα λιποθυμούσε εάν εφαρμόζαμε τα μισά απ' όσα κάνουν.
    Άντε σαλόμ, ρε νιάου βρε γατούλα.

 8. ΚΩΣΤΑΣ avatar
  ΚΩΣΤΑΣ 10/04/2010 01:17:35

  ...ΤΩ ΑΥΛΩΝΙ, ΤΟΝ ΑΥΛΩΝΑ, Ω ΑΥΛΩΝΑ....
  Ω ΤΟΥ ΘΑΥΜΑΤΟΣ, Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ. ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΤΗΡΙΓΜΑ ΑΣΧΕΤΩΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ. ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΜΑΣ ΒΓΑΖΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΑΣΠΡΟΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΓΙΑΤΙ Η ΛΥΣΕΙΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΡΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΝΑ ΖΗΤΑΝΕ ΒΟΗΘΕΙΑ. ΚΑΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΑΓΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΜΕΡΟΣ ΠΟΥ ΧΤΙΖΟΝΤΑΙ ΑΚΕΡΑΙΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ.
  ΕΥΓΕ

  • Basilis avatar
   Basilis @ ΚΩΣΤΑΣ 10/04/2010 14:30:22

   διορθώνω την κλιτική: ὢ αὐλὼν. Πέρα από την πλάκα παιδιά, μακάρι οι ένοπλες δυνάμεις να δούλευαν όντως έτσι, γιατί εγώ μετά από ένα χρόνο μέσα μόνο κάτι χαζές διαταγές θυμάμαι από κάτι(επιεικώς) ανεπαρκείς εποπ και βαθμοφόρους. Το μόνο π αποκόμισα είναι 6 κιλά παραπάνω και πλήρη μυική χαλάρωση!!!

 9. Αγανάκτηση avatar
  Αγανάκτηση 10/04/2010 01:24:48

  "Γιατί οι άξιοι έχουν όνομα" και οι ανάξιοι τηλεοράσεις και ραδιόφωνα...

 10. Pantiera avatar
  Pantiera 10/04/2010 01:41:26

  Αυτά τα παιδιά πηγαίνουν να υπηρετήσουν όσο πρέπει χωρίς να κλαίγονται και να τρομάζουν λες και θα πάνε για κρεματόριο, όπως άλλα. Και αν ακόμα είναι έτσι, για να μείνουν εκεί πρέπει να το ξεπεράσουν. Γι'αυτό λένε ότι όσοι αντέχουν και μπορούν θα μείνουν. Στην εποχή μου, όσοι έμεναν επειδή ήξεραν κάποιον ήταν πολύ ξεφτίλες, πολύ μικροί. Ήταν οι πρώτοι που θα σε κάρφωναν.
  Ενθαρρυντικο το άρθρο. Κάποιοι δεν κοιμούνται.
  Και επειδή ο εχθρός είναι εντός των τειχών, προσέχετε τη Δραγώνα όπως ανέφερε ο παραπάνω...

 11. χελιδόνι avatar
  χελιδόνι 10/04/2010 01:49:55

  "δια του παραδείγματος"

  ..πόσο σωστά το λες!

  Πόσοι μεγάλωσαν τόσα χρόνια με το παράδειγμα των γελοίων εντύπων του Κωστόπουλου, του ψευτοαστισμού του ΔΟΛ, της πατριδολαγνείας του Μητσοτακέικου και τώρα τον Καρατζαφέρη,τον Αδωνη και την Μανωλίδου!!!
  Ο απόλυτος αποπροσανατολισμός.

  ..και να που φτάσαμε. Ενας ζωντανός ελληνικός πολιτισμός, να προβάλεται μόνο σαν μουσειακό τουριστικό στοιχείο με εξαργυρώσιμη αξία.

  Η ανάγκη για γνήσια πατριωτικά πρότυπα καθημερινά αναβλύζει. Σπανίζουν όμως πια στην καθημερινότητά μας.

  Αξιο το σηματάκι στο πέτο που φοράς...Φαήλο!

 12. Αιρετικός avatar
  Αιρετικός 10/04/2010 01:53:49

  Τι να λέμε τώρα ρε παιδιά, Πεζοναύτες!!!!!!!!!!!!!!!!!! Και οι άλλοι ας παίζουν παιχνίδια μόνοι τους με τη τζούλια. και να σημειώσω ότι υπάρχουν καλύτερα έργα και με πρωταγωνίστριες καλύτερες από αυτή. όπως επίσης ότι εκεί θα έπρεπε να γυρίσει την οσκαρικών διαστάσεων ταινία της, παρέα με τα κομμάντα.
  ΞΥΠΝΑΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ

 13. Κώστας Κ. avatar
  Κώστας Κ. 10/04/2010 07:11:22

  Εγώ υπηρέτησα στο πυροβολικό.
  Δεν έχει τόσες δάφνες, όσες οι ειδικές δυνάμεις, αλλά περίμενα να συναντήσω Κατσιμήτρους και Αλεξόπουλους να με διοικούν.
  Μεγάλη απογοήτευση.

  Ολος ο Στρατός ειναι σημαντικός.
  Καλές οι ειδικές δυνάμεις, αλλά όλοι θα δώσουμε κομμάτι μας για την πατρίδα.

 14. paratiritis2000 avatar
  paratiritis2000 10/04/2010 08:32:52

  Πάντως οχι με σένα. Ίσως γι αυτό σε πιάσε η στεναχώρια πρωί πρωί...
  Μη δείτε φαντάρο πια εσείς! Σαν τις τρελές κάνετε!

  Σοβαρά τώρα..το θέμα ειναι οτι οσο και να βλογάμε τα γένια μας, ειδικά στο θέμα των ειδικών δυνάμεων δεν είμαστε πουθενά. Με καποια μικρή εξαίρεση τα ΟΥΚ και το Λιμενικό. Τους μεν γιατί κάνουν εξοντωτική εκπαίδευση τους δε επειδή κάνουν συχνά επιχειρήσεις.

  Αν έχεις παρουσία οι άλλοι σου την αναγνωρίζουν:

  http://www.specialoperations.com/Foreign/

  Η σελίδα ασχολείται με τις ειδικές δυνάμεις και είναι στα 5 πρώτα search στο Google αν ψάξεις για ειδικές δυνάμεις. Φιλοξενεί μια λίστα με τις ειδικές δυνάμεις όλων των Κρατών. Τουλάχιστον των καταχωρημένων. Αυτά που δεν είναι καταχωρημένα είναι το Τζιμπουτί, Ζιμπάμπουε, Βανουάτου, Κύπρος, Ελλάδα και κάτι άλλα Αφρικάνικα.
  Δεν ξέρω αν αυτό έχει να κάνει σχετικά με την παρατηρούμενη υποβάθμιση της χώρας μας Παγκόσμια, απο κάθε άποψη. Πως είναι δυνατόν να υπάρχουν οι ειδικές δυνάμεις της Αλβανίας και μάλιστα να παρουσιάζει 7 (!) ξεχωριστούς κλάδους και τις δικές μας τις Ελληνικές δυνάμεις "τις καλύτερες στο κόσμο" προφανώς να τις γνωρίζουν μόνο οι ντόπιοι. Δηλαδή εμείς.

  • paratiritis2000 avatar
   paratiritis2000 @ paratiritis2000 10/04/2010 08:43:46

   Α! Στο Inteligence να δεις το γέλιο.
   Αφού μπεις εκεί και δεις φάτσα κάρτα ενα μότο της Μοσάντ πανω απο ολα τα ευρετήρια για inteligence κρατών, ψάχνεις και στην Ελλάδα και έχει ενα περίεργο "Kendrikeeyperisia Pleiroforion (KyP) - Central Intelligence Service" θαρείς ρώτησαν την Αλβανή καθαρίστρια να της να τους πει πως γράφεται στα Ελληνικα, ενα πράμα...Κοιτάξτε τις καταχωρήσεις των άλλων Κρατών και δείτε τη διαφορά.
   Αρχίζω και παρατηρώ οτι υπεισερχόμαστε σε μια ελεεινή κατάσταση που προσωπικα μου θυμίζει τη διάλυση των Χωρών του Σοβιετικού μπλόκ.

   Tαύτα αναφέρω εφόσων το άρθρο είναι στρατιωτικής φύσεως.
   Πολύ καλό! Mου θύμισε τα δικά μου. :)

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ paratiritis2000 10/04/2010 09:25:59

   Καλύτερα που δεν τις έχει. Άστους να τους έρθει από εκεί που δεν το περιμένουν.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ paratiritis2000 10/04/2010 11:03:02

   Παρατηρητή, προφανώς δεν έχεις καμμία σχέση με το "άθλημα". Εσύ "ενημερώνεσαι" από ...ιστοσελίδες, εμείς το ζήσαμε κι οι νεότεροι το ζουν τώρα. Επέτρεψε μας να ξέρουμε καλύτερα.

 15. diasapollon avatar
  diasapollon 10/04/2010 09:03:58

  Ο στρατός υπάρχει από τις θυσίες των ανθρώπων που αγαπούν την πατρίδα.Με το μυαλό των κυβερνώντων σε λίγο ούτε Στρατός θα υπάρχει ουτέ και πατρίδα.
  Λόγια ενός φίλου στρατιωτικού,τα Ελληνόπουλα δεν υπηρετούν την πατρίδα αλλά την πολιτεία.(Λόγια που ειπωθηκαν σε κέντρο κατάταξης) Καταλάβεις τώρα Φαήλο μου.Για το άρθρο σου;ευτυχώς που υπάρχεις και συ.

 16. anetos avatar
  anetos 10/04/2010 09:53:28

  Καλά αυτά που λες Φαηλο φίλε ,αλλά για τα υπεράριθμα βύσματα και λουφαδόρους που κατοικοεδρεύουν εκεί μέσα στο στρατό τι λες ,και ο δικός μου γιος υπηρετεί τώρα (είναι ιδία σειρά με του φίλου σου) σε μια πολύ σκληρή μονάδα στην Β. Ελλάδα δική του επιλογή και χωρίς παράπονο αλλά έχει πάθει πλάκα με τα βύσματα και τους γλυφτες .....

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ anetos 10/04/2010 11:25:29

   Άνετε, προφανώς κάνατε καλή δουλειά ως γονείς για να κάνει ο γιος σας τέτοιες επιλογές.
   Αυτά υπήρχαν πάντα και κατά κανόνα είναι προϊόντα πολιτικής - εξωστρατιωτικής παρέμβασης. Κανείς Αξιωματικός δεν θέλει να αδικεί τους άνδρες του, να διαταράσσεται το πρόγραμμα υπηρεσιών κι εκπαίδευσης. Οι εντολές αυτές έρχονται πάντα από ψηλά και πάντα κάποιοι πολίτες γονείς τις απαιτούν. Πόσοι Αξιωματικοί και πόσες φορές θα μπορούσαν να πουν όχι στον Στρατηγό, που και σ' αυτόν το επέβαλε ο Χ Υπουργός, Υφυπουργός ή όποιος άλλος. Θα πει όχι μια φορά, δυο και στις κρίσεις θα πληρώσει την νύφη πηγαίνοντας σπίτι του.
   Εμείς οι ίδιοι τα ζητάμε τα ρουσφέτια, οι πολίτες. Ως έφεδρος Αξιωματικός, είχα την πολυτέλεια να κάνω σε κάθε ευκαιρία τα "βύσματα" να φτύνουν αίμα αλλά δεν έκανα καριέρα, έγινα Ανθυπολοχαγός και μετά από 23 μήνες πήγα σπίτι μου, στη δουλειά μου. Τί θα μου κάνανε; Δεν είναι το ίδιο για τον Διοικητή, που θα φτάσει σίγουρα Αντισυνταγματάρχης αλλά μετά για κάθε προαγωγή θα περνάει από την κρίση αυτών που δυσαρέστησε.
   Το ρουσφέτι είναι κοινωνική νοοτροπία που το ζητούν κι επιβάλλουν οι πολίτες μέσω των πολιτικών ή μέσω υψηλόβαθμων Αξιωματικών και με όπλο επιβολής στους από κάτω την ιεραρχική εξάρτηση. Μόνο αλλαγή ευρύτερης νοοτροπίας και αυστηρή εφαρμογή των κανονισμών θα αλλάξει το υπαρκτό πρόβλημα που περιγράφεις. Όσο οι Υπουργοί δίνουν "άδειες" για την ...Καραϊβική, χέσε ψηλά κι αγνάντευε και γύρω - γύρω δάφνες. Θυμάμαι και τον Διοικηγή του...Ρουβά, που μετά την περιπετειώδη και της πλάκας στράτευση του, όταν απολυόταν, ο Διοικητής του, τον ..ευχαρίστησε μπροστά στις κάμερες που μας έκανε την τιμή και πήγε!
   Για να τελειώνω: και στην εποχή μου γίνονταν κι όσο δεν αλλάζει η κοινωνία, η νοοτροπία και τα πρότυπα, θα γίνονται. Όμως η αποστολή μας, όσων ΔΕΝ ενστερνιζόμαστε αυτή τη νοοτροπία δεν αλλάζει. Πολλοί πετάνε τα σκουπίδια τους από το παράθυρο του αυτοκινήτου. Εγώ κι εσύ όχι.

 17. Tassos avatar
  Tassos 10/04/2010 10:17:58

  Μια ερωτηση φιλοι, τις προηγουμενες δεκαετιες (70,80)εφεδροι των ειδικων δυναμεων ειχαν ιδιετερΗ μεταχηρηση απο την πολιτεια ΑΛΗΘΕΥΕΙ???

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Tassos 10/04/2010 11:06:12

   Τί εννοείς "ιδιαίτερη μεταχείριση";

  • ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
   ΓΙΑΝΝΗΣ @ Tassos 21/06/2010 16:08:30

   ΝΑΙ ΕΙΧΑΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ:
   Α.ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΗ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ
   Β.ΜΕΓΑΛΗΤΕΡΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΘΗΤΙΑΣ ΑΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΙΟ ΕΠΙΠΟΝΗ ΕΚΠ/ΣΗ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟ ΥΨΗΛΟ ΗΘΙΚΟ ΚΑΙ ΤΗ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΟΤΙ ΤΟΛΜΩΝΤΑΣ ΜΠΟΡΟΥΝ!!!!!
   Γ.ΤΟΥΣ ΣΕΒΟΝΤΑΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΔΩΡΟΥΣΑΝ ΜΕ ΜΟΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ Δ.Υ Η ΕΙΔΙΚΟΙ ΦΡΟΥΡΟΙ ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΑΝ ΒΙΩΜΑ ΤΟ ΤΟΛΜΩΝ ΝΙΚΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΖΩΗ.

 18. ΑΧΙΛΛΕΑΣ avatar
  ΑΧΙΛΛΕΑΣ 10/04/2010 10:58:19

  ΦΑΗΛΟ,ΣΟΥ ΕΚΦΡΑΖΩ ΤΙΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΜΟΥ ΣΑΝ ΠΑΛΑΙΟΣ ΠΕΖΟΝΑΥΤΗΣ ΔΙΑ ΤΗ
  ΑΝΩΤΕΡΩ ΑΝΑΡΤΗΣΗ.
  ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΤΙΣ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΣΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥΣ ΑΝ ΚΑΙ
  ΔΙΑΦΩΝΩ ΣΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΟΥ.

  Υ.Γ. ΓΝΩΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣΕΣ ΤΗΝ
  ΑΡΜΕΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΟ ΑΚΙΝΗΤΟ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΑΓΙΑΣ ΘΕΚΛΑΣ

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ΑΧΙΛΛΕΑΣ 10/04/2010 11:05:44

   Καλημέρα Αχιλλέα. Χρόνια και ζαμάνια ...
   Σ' ευχαριστώ. Άμα δεν διαφωνούμε και λίγο η ζωή θα 'ταν πολύ βαρετή.

 19. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Σ. avatar
  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Σ. 10/04/2010 11:20:45

  ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΟΥ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΙ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ. ΕΧΕΙ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙ; ΣΕ ΤΕΛΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΤΟΝΙΣΤΕΙ ΟΤΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ Ε Φ Ε Δ Ε Ρ Ο Υ Σ ! ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΘΑ ΥΠΗΡΕΤΟΥΣΑΝ ΘΗΤΕΙΑ ΣΚΟΠΙΑΣ ΚΑΙ ΑΓΓΑΡΕΙΑΣ. ΑΝΤΙΘΕΤΑ, ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΕΙ, ΑΣ ΠΑΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΚΑΙ ΑΣ ΨΑΞΕΙ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ. ΤΟΝΙΖΩ: ΤΟ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΦΕΔΡΟΙ, ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ. ΒΡΕΙΤΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΠΟΥ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ (ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ) ΚΑΙ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ΕΙΔΙΚΟΔΥΝΑΜΙΤΕΣ. ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΕΝΑ ΠΟΙΟΤΙΚΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ. ΚΑΙ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΩ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ: ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΥΚΟΛΑ. ΜΑΛΙΣΤΑ, ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΣΥΝΗΘΩΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΝ.ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ;ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΜΕΝΕΣ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ; ΟΧΙ. ΑΠΛΩΣ ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ, 'ΑΝΑΓΚΑΖΟΜΑΣΤΕ' ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΡΟΜΟ. ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΕΓΚΡΑΤΕΙΣ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΟΤΑΝ ΑΣΚΕΙΤΕ ΚΡΙΤΙΚΗ, ΕΙΔΙΚΑ ΑΝ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ.

 20. strategy avatar
  strategy 10/04/2010 11:36:22

  Ακόμα θυμάμαι τι γινόταν οταν τριγυρνουσε στο "Γεωργούλα" ο Πανυτσίδης ως Υδκτης της Ταξίαρχιας! Ο Γιαννόπουλος είναι κ αυτός άριστος Αξκος που σου εξυψωνει το ηθικό με δυο κουβέντες... Αξιοι!

 21. hypo avatar
  hypo 10/04/2010 12:23:03

  Σιγά τα ωά. Αντί να ασχολείστε με τους επιστήμονές μας που φεύγουν στο εξωτερικό γιατί η πολιτεία δεν τους παρέχει την παραμικρή ευκαιρία ασχολείστε με μερικούς πωρωμένους στρατόκαυλους. Ανούσια όλα αυτά.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ hypo 10/04/2010 12:32:34

   Ναι, άλλωστε έχουμε πολλές "προοδευτικές" φασιστοειδείς κλώσσες που τα ζεσταίνουν τα ωά. Εθνομηδενίστριες κοτούλες που προσδοκούν πάντα κρατικοδίαιτη αποκατάσταση, πουλαδίτσες που κακαρίζουν ανώνυμα τις βρισιές τους και παριστάνουν στον καθρέφτη τους ...αετούς της "επανάστασης" του κώλου.
   Γιατί τέτοιο μένος; Ε; Αφού τ' αγόρια σαν εσένα αγαπούν τα φανταράκια.

   • hypo avatar
    hypo @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 10/04/2010 12:57:36

    Αυτό είναι το επίπεδό σου; Λυπάμαι!

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 10/04/2010 13:51:13

    Άκου δω ρε, hypo, όποιος/α κι ότι είσαι. Γράφω για τίμιους ανθρώπους, που με αμοιβή ψίχουλα κάνουν άριστα την δουλειά που τους ανέθεσε η Πατρίδα, που φορούν από τα 18 τους το "ράσο" της στολής στην υπηρεσία ακόμη και της αφεντιάς σου, για να 'χεις την πολυτέλεια΄, ελεύθερος, ακόμη και να τους αμφισβητείς κι εσύ αυτό που βρήκες να πεις είναι ότι αυτοί και τα ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ στρατευμένα λαϊκά παιδιά που είδαμε να είναι άψογοι, εκπαιδευμένοι και με ηθικό είναι "πωρωμένοι στρατόκαυλοι". Αντί να πεις ένα απλό μπράβο, αποφάσαισες να τους βρίσεις! Και μιλάς και για ..επίπεδο! Έπρεπε να μου το ΄λεγες κατά πρόσωπο, ρε κακομοίρη, για να 'παιρνες αυτό που σου αξίζει. Αλλά έχω καλύτερη ιδέα: πήγαινε στον Πανυτσίδη να του πεις αυτή τη βρωμιά που έγραψες, όμως να την πεις μπροστά του, έτσι, όχι από δω με ψευδώνυμο, από το κρεβατάκι σου. Χαχαχα, ε, ρε γλέντια. Μόνο να σε κοιτάξει θα εξατμιστείς.
    Και έγραψα για ένα απλό θετικό γεγονός, κάποιους άξιους ανθρώπους που είδα τι κάνουν. Έχω γράψει πολλά άλλα και για τους επιστήμονες και για τους αγρότες κλπ και θα γράψω κι άλλα. Κι άμα θες να ξέρεις, συνήθως οι καλοί επιστήμονες που περνάνε τα χρ΄'ονια τους στα θρανία κι έχουν ΦΙΛΟΤΙΜΟ και εξελίσσονται σε καλούς ανθρώπους, δεν είναι φυγόστρατες νούλες κι έχουν περάσει πολλοί κι απ' τις Ειδικές Δυνάμεις. Κι όσο κι αν βρίζεις αυτούς τους άξιους ανθρώπους, αυτοί θα είναι αυτό που είναι κι εσύ αυτό που είσαι.

   • moriarty avatar
    moriarty @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 11/04/2010 01:18:24

    Δυστυχῶς αὐτή εἶναι ἡ μαλακία πού μᾶς δέρνει: βγαίνει κάποιος νά πεῖ μιά καλή κουβέντα γιά ἓναν χῶρο, στόν ὁποῖο κάποιοι κάνουν εὐσυνείδητα τή δουλειά τους, καί πετάγονται 50 γιά νά κάνουν κατεδαφιστική κριτική. Εἲμαστε πρῶτοι στήν κριτική τῶν ἂλλων καί τελευταῖοι στήν αὐτοκριτική καί στίς πράξεις.

  • hypo avatar
   hypo @ hypo 10/04/2010 14:03:51

   Μα τι αφελής άποψη αυτή, ότι ο στρατός μου εξασφαλίζει την δυνατότητα να είμαι πολίτης. Την δυνατότητα αυτή μου την δίνει η πολιτική. Και ο στρατός ήταν πάντα το μέσο (όποτε χρειάστηκε) για να δοθεί τελικά πολιτική λύση. Αυτοί οι έφεδροι παίρνουν μόρια από εκεί για να αποκατασταθούν στο δημόσιο. Μπορεί βέβαια να υπάρχουν και ένας δύο που το κάνουν για την ψυχή της μάνας του. Όμως μη μου μιλάς για ανθρώπους που κάνουν ότι κάνουν με αυταπάρνηση. Ο στρατός ανέκαθεν υπήρξε η εύκολη διέξοδος για επαγγελματική αποκατάσταση. Ειδικά σε περίοδο ειρήνης, όπως αυτή που διανύουμε εδώ και πολλά χρόνια. Κατά τα άλλα ο στρατός είναι ένα απλό χάσιμο χρόνου. Κάνεις ανούσια πράγματα, μαθαίνεις ανούσια πράγματα και βγαίνεις χωρίς εφόδια. Συνεπώς οι επιστήμονες που φεύγουν στο εξωτερικό και δεν πάνε στο Στρατό, δεν το κάνουν επειδή είναι λιγότερο Έλληνες από εσένα αλλά επειδή δεν είναι διατεθειμένοι να θυσιάσουν τον πολύτιμο χρόνο τους σε κάτι το οποίο σε τελικά ανάλυση είναι χωρίς αντίκρυσμα.

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ hypo 10/04/2010 14:26:42

    Η διασφάλιση της Ελευθερίας του Ελληνικού Λαού και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας, είναι "αφελής άποψη", ε; Αυτά τα κάνει η πολιτική χωρίς Στρατό; Μάλλον μιλάς γι' άλλο πλανήτη. Δεν ξέρω αν και τι είδους επιστήμονας είσαι, πάντως με την Ιστορία δεν τα πας καλά ή διαβάζεις μόνο Ρεπούση και Δραγώνα. Λοιπόν, έχουμε και λέμε: ο επαναστατικός λαϊκός Στρατός δημιούργησε το ελεύθερο ελληνικό κράτος. Τα πρωτοπαλήκαρα της Επανάστασης στελέχωσαν ΄σε μεγάλο βαθμό τον πρώτο τακτικό στρατό της Ελληνικής Πολιτείας. Στις Ένοπλες Δυνάμεις, που δεν είναι παρά ο ένοπλος Λαός, χρωστάμε την απελευθέρωση της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θράκης, των νησιών. Οι Ε.Δ. ήταν αυτές που περιόρισαν το Παλάτι κι έφεραν τον Βενιζέλο για να εκσυγρονίσει τη χώρα. Οι Ε.Δ. υπερασπίστηκαν την Ελευθερία μας το 1940-41 και συνέχισαν να πολεμούν γι' αυτήν μέχρι το '44 στην Β. Αφρική και στην Ιταλία και μετά μας γλύτωσαν απ' το να γίνουμε "σοσιαλιστικός παράδεισος". Πάντα υπό την καθοδήγηση πολιτικών ηγετών, οι οποίοι όμως χωρίς τις Ένοπλες Δυνάμεις θα ήταν, θα ήμασταν ΤΙΠΟΤΑ. Άντε το πολύ πολύ μερικοί να ήταν κοτζαμπάσηδες και ρουφιάνοι των Τούρκων και άλλων. Γιατί ο Στρατός ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ, Ο ΛΑΟΣ.
    Οι μηδενιστικές σου απόψεις δεν είναι κάτι καινούργιο. Εμείς λέμε ότι όλες οι Ε.Δ. θα πρεπε να είναι σαν αυτό που φτιάχνουν άνθρωποι σαν τον Γιαννόπουλο και τον Πανυτσίδη κι ότι όλο το Δημόσιο θα 'πρεπε να παραδειγματίζεται από το αίσθημα καθήκοντος, την αυταπάρνηση και την αποτελεσματικότητα των στελεχών των Ειδικών Δυνάμεων. Και δεν είναι τυχαίο ότι και οι έφεδροι που περνούν από κει, μετά οι περισσότεροι από αυτούς γίνονται καλοί σε ότι κάνουν. Γιατί έχουν ΦΙΛΟΤΙΜΙΑ.
    Αυτοί, οι αλιτήριοι, ανάξιοι, δειλοί και τεμπέληδες, που δεν θέλουν να "θυσιάσουν τον πολύτιμο χρόνο τους" στο στοιχειώδες καθήκον κάθε Έλληνα άντρα πρέπει να στερούνται κάθε πολιτικού δικαιώματος. Εμείς οι πολλοί θέλουμε όλο και καλύτερες Ένοπλες Δυνάμεις, θέλουμε θητεία "πυκνή" από ουσιαστική στρατιωτική εκπαίδευση. Γι' αυτό και δεν είναι τυχαίο ότι σε όλες τις δημοσκοπήσεις οι απλοί άνθρωποι εμπιστεύονται ΠΡΩΤΕΣ και με συντριπτικό ποσοσοστό τις Ένοπλες Δυνάμεις. Ανήκεις σε μια μικρή μειοψηφία, δικαίωμα σου, αλλά στον πραγματικό κόσμο που ζούμε οι ΕΔ είναι ζωτική ανάγκη της Πατρίδας. Αν νομίζεις ότι τα παιδιά αυτά πάνε για τα ...μόρια, είσαι βαθιά νυχτωμένος κι οι συντριπτική πλειοψηφία των επιστημόνων δεν είναι φυγόστρατοι απατεωνίσκοι.

   • hypo avatar
    hypo @ hypo 10/04/2010 14:39:10

    Δεν κατάλαβες τίποτε. Ο στρατός ήταν και είναι πάντα το μέσο προς μια πολιτική συμφωνία. Όλα αυτά που ανέφερες τελείωσαν με την υπογραφή κάποιας συνθήκης. Σήμερα, στον πολιτισμένο κόσμο, δεν χρησιμοποιείται πια ο στρατός για να οδηγήσει στην κατεύθυνση αυτή. Πλέον η οικονομία είναι ο σύγχρονος στρατός. Επομένως χρειαζόμαστε επιστήμονες. Σε αυτούς έχουμε έλλειψη και όχι σε στρατιώτες ή άρματα. Οπότε μην αυταπατάσαι, οι άξιοι δεν είναι στα στρατόπεδα μα έξω στην κοινωνία. Και αυτά που λες περί στέρησης πολιτικών δικαιωμάτων μόνο ως άναρθρες κραυγές μπορούν να χαρακτηριστούν και τίποτε παραπάνω. Θα σε συμβούλευα να μην προσπαθείς να εντυπωσιάσεις με αυτό τον τρόπο. Δεν περνάει.

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ hypo 10/04/2010 16:19:35

    Μπα, κράτα τις συμβουλές σου για τους φυγόστρατους "επιστήμονες" που τόσο θαυμάζεις και που ευτυχώς είναι ασήμαντη μειοψηφία. Αυτό που δικαιολογείς είναι ποινικό αδίκημα, πέραν της τεράστιας ηθικής απαξίας που έχει. Και βεβαίως στην πράξη αυτά τα λαμόγια αφού δεν απαλλάχτηκαν νομίμως και δικαιολογημένως από την στρατιωτική θητεία ΣΤΕΡΟΥΝΤΑΙ ορισμένων δικαιωμάτων αφού πιστοποιητικό στρατολογικής κατάστασης ΔΕΝ παίρνουν. Ευτυχώς.
    Όλα είναι παράγοντες ισχύος, κι ο Στρατός και η Οικονομία και η Παιδεία και το Φρόνημα. Αυτά που λες, είναι καλά για το Φίλιον, μεταξύ καφέ και κρουασάν αλλά στον πραγματικό κόσμο είναι όπως τα λέω. Ξέρω ότι η πραγματικότητα δεν σου αρέσει αλλά, όπως πάντα, δυστυχώς υπάρχει. Για να φτάσεις δε να υπογραφεί επωφελής συνθήκη κάποιοι πρώτα δίνουν το αίμα τους κι αν δεν έχεις πάρει είδηση τι γίνεται στον πλανήτη, δες ειδήσεις ή διάβασε καμμιά φυλλάδα. Ο κόσμος εξακολουθεί και ΔΕΝ είναι πολιτισμένος. Ακόμη σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης γίνονται μικροί ή μεγάλοι πόλεμοι. Ακόμη ισχύει ο Νόμος του Ξίφους. Και επιστήμονες λοιπόν χρειαζόμαστε και γερή οικονομία και άρματα και στρατό και κυρίως φρόνημα και ηγεσία. Σε λίγο θα έχουμε πάλι ηγεσία, οπότε ό Αντώνης θα μπορέσει να σηκώσει και το φρόνημα. Υπάρχουν άξιοι κι εκτός στρατοπέδων, φυσικά, αλλά ευτυχώς δεν ΄έχουν αφελείς αντιλήψεις για τον κόσμο, όπως εσύ.

   • Fotini avatar
    Fotini @ hypo 10/04/2010 21:57:13

    @ hypo

    Αντιλαμβανομαι οτι εισαι μειοψηφια και ψαχνεις ανταποκριση στις ιδεοληψιες σου. Κτυπησες λαθος πορτα, my darling!

    Ιστοσελιδες με bloggers σαν και σενα δοξα τω Θεω υπαρχουν--τραβα να γραψεις εκει τα σχολια σου. Ειμαι σιγουρη οτι θα σου χαιδεψουν τ' αυτια εκει

  • paratiritis2000 avatar
   paratiritis2000 @ hypo 12/04/2010 06:24:57

   " hypo says:
   10/04/2010 at 12:23

   Σιγά τα ωά. Αντί να ασχολείστε με τους επιστήμονές μας που φεύγουν στο εξωτερικό γιατί η πολιτεία δεν τους παρέχει την παραμικρή ευκαιρία ασχολείστε με μερικούς πωρωμένους στρατόκαυλους. Ανούσια όλα αυτά."

   Η αιώνια άποψη του γκασμά με τούβλα στον εγκέφαλο.
   Αντί εκείνο, θα μπορούσαμε να κάνουμε το άλλο, αντί για αυτό, εκείνο.
   Πως, όταν για να κάνεις αυτό, θέλεις ΚΑΙ εκείνο ΚΑΙ το άλλο.
   Ξύπνα και δες τη πραγματικότητα γύρω σου.
   Για εκπαίδευση θές Οικονομία. Για οικονομία θες έσοδα. Για θες καράβια. Για καράβια θες ναυπηγεία.
   Αμα έχεις μεγάλα και καλά ναυπηγεία και που οτι εξυπακούεται δεν θα ήσουν κρατοκοδίαιτο κομματοσκυλο μ@λ@κ@ς να παρακαλάς απο πίσω ενα ΠΑΣΟΚ η μια ΝΔ μη σου στερησει το ψωροεπιδοματα και θα συμφωνούσες στη πώληση τους, θα σού'ρχωνταν και άλλα ωφέλη. Θέλουν οι Ρώσοι φρεγάτες π.χ. και δεν τους φτάνουν τα ναυπηγεία, πάρε 3 Δις να κάνεις φρεγάτες για τους Ρώσους.
   Πάρε τα @@ μου Τούρκε, γιατί με ανάλογη αμυντική συμφωνία και με αναλογα στρατηγικα πολιτικά ανταποδοτικά ωφέλη ο Τούρκος θα κάτσει στ'αυγά του γιατί οι απο πάνω θα τον πιέσουν απο αλλού, που σημαινει οτι θα γλιτωνες αλλα τοσα σε χρηματα απο αλλες δαπανες που τωρα δεν θα χρειαστει να κανεις.

   Κανεις δεν οικοδομει Κρατη με το να κοβει απο το στρατο και να βαζει π.χ. αλλου.

   • paratiritis2000 avatar
    paratiritis2000 @ paratiritis2000 12/04/2010 06:28:00

    Πες λοιπον, οτι σε ενα υποθετικο σεναριο εξοικονομω εγω 6 δισ!
    Ποσα ζητάει το γκαγκά ο Γκιώργκος ο αστράτευτος κι άλλοι οι τρελόχαρτοι που το παίζουν δημοσιογράφοι μας λένε οτι ψάχνει να βρεί? 11 δις.
    Ωραία! Πανω απο τα μισά θα τα είχαμε βρεί κιόλας!

 22. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 10/04/2010 13:02:06

  Ὁταν σοῦ ἐπιτεθῆ ὁ Τοῦρκος,hypo,νά φωνάξης ἕναν ἐπιστήμονα,νά ἔχη καί Phd παρακαλῶ,γιά νά σέ σώση ἀπό τό σούβλισμα.
  Ὁλοι χρειάζονται στήν Ἑλλάδα,ἀλλά ΠΑΝΤΟΤΕ θά χρειάζωνται οἱ εἰδικές δυνάμεις,ἐφ᾿ ὅσον ἔχουμε,τέτοιους γείτονες.

 23. hypo avatar
  hypo 10/04/2010 13:07:25

  Καταρχάς δεν περιμένω να μου επιτεθεί ο Τούρκος και κατά δεύτερον δεν είπα ότι δεν χρειάζονται οι ειδικές δυνάμεις. Αυτή όμως η κάψα της συνεχούς προβολής τους είναι υπερβολική. Δεν είδα ο κ. Κρανιδιώτης να αναφερθεί με το ίδιο πάθος για τα παιδιά που περνάνε τα χρόνια τους στα θρανία, ούτε για την διαρροή των εγκεφάλων στο εξωτερικό. Οι επιστήμονες είναι αυτοί που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη της χώρας και όχι κάποιοι που ξέρουν να λύνουν και να δένουν όπλα όπως αφελώς νομίζουν μερικοί. Και η ανάπτυξη θα φέρει και την οικονομική δύναμη που μας είναι απαραίτητη.

  • anetos avatar
   anetos @ hypo 10/04/2010 15:55:48

   "Οι επιστήμονες είναι αυτοί που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη της χώρας"
   ναι την ειδαμε ...ελληνικά πανεπιστήμια και οι επιστήμονες τους ! παπαγάλοι μπαίνουν τούβλα βγαίνουν (στα αζήτητα) υπάρχουν και μερικές εξαιρέσεις αλλά αυτοί καθότι έξυπνοι δεν μπερδεύουν το καθήκον και τις αξίες με την λουφα αυτό είναι το πρόβλημα σας μπουλη hypodermic

 24. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 10/04/2010 13:23:00

  Ὁ Τοῦρκος θά σοῦ ἐπιτεθῆ θές δέν θές,ἤ περιμένεις νά σέ ρωτήση;
  Στήν τελευταία προτάσί σου ἔχεις δίκιο,ἀλλά αὐτό παίρνει χρόνια.Μέχρι τότε,ἐπαφίεμαι στίς Εἰδικές δυνάμεις τίς ὁποῖες πολύ ἀγαπῶ.

  • hypo avatar
   hypo @ Kὀριννα 10/04/2010 13:29:36

   Το θεωρείς πολύ πιθανό δηλ. αυτό; Δεν θα συμφωνήσω μαζί σου. Οι πιθανότητες για κάτι τέτοιο είναι μικρές αλλά σε κάθε περίπτωση τα λεφτά που "χάνονται" στους εξοπλισμούς είναι πολλά σε αντίθεση με όσα κατευθύνονται στην εκπαίδευση. Στην Ελλάδα δεν έχουμε πρόβλημα Στρατού αλλά πρόβλημα παιδείας. Τόσα χρόνια το ίδιο βιολί μας οδήγησε εδώ που είμαστε. Τι θα τις κάνεις τις ειδικές δυνάμεις αν χρεοκοπήσουμε; Θα τις στείλεις να πολεμήσουν για την οικονομική σωτηρία της πατρίδας; Στο ξαναλέω, δεν λέω ότι δεν χρειάζονται. Όμως μην κάνουμε την τρίχα τριχιά. Ο Στρατός είναι ένας κρατικοδίαιτος τομέας ο οποίος εξυπηρετεί και πολιτικές σκοπιμότητες.

 25. hypocrit avatar
  hypocrit 10/04/2010 14:26:06

  ΦΙΛΕ HYPO. ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΛΕΣ ΟΤΙ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΦΕΥΓΟΥΝ, ΟΧΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΑΛΛΑ ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΧΑΣΙΜΟ ΧΡΟΝΟΥ. ΚΙ ΕΓΩ ΡΕ ΦΙΛΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΝΩ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ. ΣΤΡΑΤΟ ΠΗΓΑ ΣΤΙΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΠΟ ΛΟΞΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩ ΤΑ ΟΡΙΑ ΜΟΥ. ΤΙ ΕΠΑΘΑ;ΕΙΜΑΙ Ο ΧΑΖΟΣ ΕΓΩ ΚΑΙ ΟΙ ΦΥΓΟΠΟΝΟΙ ΟΙ ΕΞΥΠΝΟΙ;ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΣΥ ΚΙ ΕΓΩ ΚΑΙ ΤΑ 'ΕΞΥΠΝΟΠΟΥΛΙΑ' ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΘΕΛΟΥΜΕ, ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ. ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΡΗΤΟΡΙΚΟΣ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ, ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ, ΕΓΓΥΤΕΡΟ, ΑΠΩΤΕΡΟ, ΑΠΩΤΑΤΟ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΑΝΕ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΠΡΙΝ ΚΑΝ ΤΟ ΜΑΘΕΙΣ. Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΠΟΛΛΑ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΤΑΙ. ΑΝ ΤΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΡΜΑΙΟ ΠΟΛΛΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ. ΑΝ ΟΝΤΩΣ ΤΗΝ ΑΓΑΠΑΜΕ, ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΆΥΤΗΝ ΑΔΟΛΑ ΚΑΙ ΑΝΥΣΤΕΡΟΒΟΥΛΑ. ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΚΑΙ ΚΑΤΙ; ΑΝ ΤΑΣΣΕΣΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΛΕΜΕ 'ΕΛΛΗΝΕΣ', ΤΟΤΕ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΑ. ΔΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΛΕΣ ΠΩΣ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΜΕΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΑΛΛΟΣ. ΤΟΥΤΕΣΤΙΝ, ΤΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΙΣΑΙ ΟΤΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΦΕΥΓΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ;ΕΧΟΥΜΕ ΑΡΧΑΙΑ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ. ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΑΝΔΡΕΙΑΣ. ΜΗ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΟΤΙ Η ΑΝΔΡΕΙΑ ΔΕ ΜΕΤΡΙΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΕΡΓΑΜΗΝΕΣ ΓΙΑΤΙ, ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ, ΣΕ ΟΛΗ ΜΟΥ ΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΦΥΓΟΠΟΝΟΥΣ ΒΛΕΠΩ. ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΠΟΔΕΚΤΗΣ ΕΥΔΑΙΜΟΝΙΑΣ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΥΡΑΣΟΥΜΕ ΠΝΕΥΜΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΩΜΑ.ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΜΕΡΕΙΣ. ΤΕΛΟΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΞΗΓΟΥΜΑΙ, ΝΑ ΤΟΝΙΣΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΤΙΚΟ ΙΔΕΩΔΕΣ. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΑΝΩΡΙΜΑ ΠΑΙΔΙΑ. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΤΕΥΞΗΣ ΤΟΥ ΔΥΣΚΟΛΟΥ.

  • mixalis avatar
   mixalis @ hypocrit 10/04/2010 16:12:22

   ap oti gnwrizw, otan kapoioi epistimones kataskeyasan stin ameriki yperixitiko kanoni kai irthan stin ellada na to (akouswn akouswn) xarisoun, i elladitsa mas tous ediwkse.... giati itan polla ta eksoda.... kai to oplo to piran oi kinezoi telika....

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ mixalis 10/04/2010 16:24:14

    Να μην θυμίσω την Ιστορία της ελληνικής βόμβας κατευθυνόμενης με λέϊζερ...

  • hypocrit avatar
   hypocrit @ hypocrit 10/04/2010 22:09:31

   ΑΦΟΥ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΤΟ ΧΑΡΙΣΟΥΝ, ΠΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΠΗΡΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΛΟΓΩ ΚΟΣΤΟΥΣ; ΑΦΟΥ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΗΤΑΝ ΜΗΔΕΝ. ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΜΩΣ, ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΟΤΙ ΣΥΖΗΤΑΜΕ;ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥΣ, Η ΟΠΟΙΑ ΣΥΝΗΘΩΣ ΦΟΡΑ BURBERRY ΚΑΙ ΠΙΝΕΙ ΚΑΠΟΥΤΣΙΝΟ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ, ΔΗΘΕΝ ΣΠΟΥΔΑΖΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝΤΑΣ ΑΝΗΛΕΩΣ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΝ (ΒΛΕΠΕ ΦΕΥΓΑΤΟΥΣ 'ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ' ΕΠΙ ΧΟΥΝΤΑΣ).

   • mixalis avatar
    mixalis @ hypocrit 11/04/2010 16:25:43

    ΛΟΓΩ ΚΟΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΚΕYHΣ ΦΙΛΕ hypocrit. ΔΕΝ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ. ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΟΠΛΟ ΝΑ ΦΥΓΕΙ....

 26. hypocrit avatar
  hypocrit 10/04/2010 14:37:17

  ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΜΕ ΕΧΕΙΣ ΕΞΟΡΓΙΣΕΙ ΛΙΓΟ, ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΚΡΥΣΜΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ; ΓΙΑ ΤΙ ΖΟΥΜΕ; ΠΤΥΧΙΟ, ΔΟΥΛΕΙΑ, ΓΚΟΜΕΝΑ, ΑΜΑΞΙ, ΣΠΙΤΙ, ΠΑΙΔΙΑ, ΕΓΓΟΝΙΑ, ΣΥΝΤΑΞΗ, ΘΑΝΑΤΟΣ; ΤΟΣΟ ΛΙΓΟΙ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ; ΔΕ ΖΗΤΑ ΚΑΝΕΙΣ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ. ΟΤΑΝ ΠΕΦΤΟΥΝΕ ΣΦΑΙΡΕΣ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ ΔΕ ΖΗΤΑΣ 1000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΙΝΑΞΕΙΣ ΤΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΠΟΛΥΒΟΛΕΙΟ. ΟΥΤΕ ΖΗΤΑΣ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ (ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΟΝΕΙΡΑ...) ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙΣ ΠΡΩΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΧΑΡΑΚΩΜΑΤΑ. ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΤΙ ΨΥΧΗ ΕΧΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΑΝΤΕΧΕΙΣ. ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΤΗ ΘΗΤΕΙΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΜΙΑ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ (ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΚΑ ΤΗΣ), ΠΕΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΜΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΣΑΙ. ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ

  • hypo avatar
   hypo @ hypocrit 10/04/2010 17:12:48

   Και εγώ στις ειδικές δυνάμεις υπηρέτησα. Παρόλα αυτά οι απόψεις μου εξακολουθούν να είναι ίδιες.

   • Αγανάκτηση avatar
    Αγανάκτηση @ hypo 10/04/2010 19:19:02

    Και εγώ ήμουν αστροναύτης στη Σελήνη μαζί με τον Armstrong.

   • hypocrit avatar
    hypocrit @ hypo 10/04/2010 21:54:40

    ΕΙΝΑΙ ΕΜΦΑΝΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΣ ΕΚΕΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΙΑΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΕΤΟΙΟΥ ΑΤΟΜΟΥ. ΑΝ ΕΙΧΕΣ ΠΑΕΙ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΣ ΘΑ ΜΙΛΟΥΣΕΣ ΑΛΛΙΩΣ. ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΣ, ΤΟΤΕ Η ΠΟΛΥ ΧΑΖΟΣ ΕΙΣΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΣΕΙΣ (ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ), Η ΕΙΧΕΣ ΤΑΠΕΙΝΑ ΚΙΝΗΤΡΑ. ΑΡΑ, ΕΑΝ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΣ ΕΚΕΙ ΜΙΛΑΣ ΕΤΣΙ, ΔΕ ΣΕ ΤΙΜΑ.ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΣΕ ΚΑΛΥΨΑ

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ hypo 11/04/2010 00:15:35

    Ναι, μια φορά σε πήγε ο μπαμπάς κι η μαμά σου για μπάνιο με τα μπρατσάκια στη Κινέτα και πέρασες απ' έξω από το Μεγάλο Πεύκο.
    Ο άλλος παραπάνω λέει ότι υπηρέτησε στον ...Ισραηλινό Στρατό, τώρα εσύ έγινες "κομμάντο". Ποιός ξέρει τι άλλο θα γίνει μέχρι να τελειώσει η συζήτηση στην ανάρτηση.

   • hypocrit avatar
    hypocrit @ hypo 11/04/2010 12:32:33

    ΕΙΔΕΣ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΑΝΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΕΣΥ ΒΑΛΛΕΙΣ ΑΔΙΑΚΡΙΤΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΜΕΝΟΣ; ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΙΔΙΟΡΡΥΘΜΗ ΚΑΙ ΠΕΦΤΕΙΣ ΣΕ ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ. ΔΕ ΘΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΑΝ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑ ΣΤΙΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ Η ΟΧΙ. Η ΙΔΙΑ ΜΟΥ Η ΣΤΑΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΟΥ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ. ΕΣΥ ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΜΗ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΕΙΣΑΙ ΓΙΑΤΙ ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ ΤΟΥΣ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΠΟΥ ΦΟΡΑΝΕ ΕΝΑ ΜΑΝΔΥΑ ΔΗΘΕΝ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ.

   • hypocrit avatar
    hypocrit @ hypo 11/04/2010 13:47:24

    ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΔΕ ΘΑ ΜΠΩ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟ ΘΕΜΑ.ΔΕ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΩ ΚΑΝ ΜΑΖΙ ΣΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΓΕΛΟΙΟ ΤΕΛΕΙΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣ. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΘΛΙΒΕΡΟ.ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΠΕΡΙΤΡΑΝΑ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΗΘΕΝ 'ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΙ' ΚΑΙ 'ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ', ΑΝΤΙΡΡΗΣΙΕΣ ΚΛΠ ΚΛΠ ΚΛΠ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΟΥΝ ΚΑΙ ΕΚΤΟΞΕΥΟΥΝ ΥΒΡΕΙΣ. ΦΙΛΕ, ΔΕ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ'ΜΕΝΑ ΓΙΑΤΙ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ, ΙΔΙΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΟΥΦΙΑΝΟΥΣ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ. ΕΓΩ ΞΕΡΩ ΚΑΛΑ ΤΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ. ΑΣΕ ΕΜΕΝΑ, ΚΟΙΤΑ ΕΣΥ ΝΑ ΜΗ ΛΕΣ ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΣΑΙ. ΜΑΘΕ ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ

 27. ΓΙΩΡΓΟΣ avatar
  ΓΙΩΡΓΟΣ 10/04/2010 15:06:48

  http://www.enkripto.com/search/label/%CE%A6%CE%B1%CE%AE%CE%BB%CE%BF%CF%82%20%CE%9A%CF%81%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CF%8E%CF%84%CE%B7%CF%82
  hypo σε παρακαλώ ρίξε μια ματιά στο παραπάνω θα βρείς την περιπτωσή σου, ο ΦΑΗΛΟΣ το έχει γράψει και αυτό.

 28. Factorx avatar
  Factorx 10/04/2010 15:30:02

  Επειδή ο hypo έκανε λόγο για επιστήμονες που τους αντιπαραθετει στους αξιωματικούς και δη τους ειδικοδυναμίτες για λόγους εντυπωσιασμού, τον πληροφορώ λοιπόν οτι οπως πληροφορούν κι εμένα ο αντισυνταγματαρχης Νικος Γιαννόπουλος, ο διοικητής δηλαδη του τάγματος για το οποίο γραφειο ο Φαήλος, είναι ΚΑΙ υποψηφιος διδάκτωρ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου με αντικείμενο την Θεωρία των Παιγνιων και του Χάους ως νοητικά ερεγαλεια για την λήψη αποφασεων και συγγραφέας σχετικού βιβλίου.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Factorx 10/04/2010 16:21:56

   Ο Διοικητής μου στην 2α ΜΑΛ είχε επιπλέον πτυχίο Νομικής και Ιστορίας, διδάσκει δε, απόστρατος πια και στο Πάντειο. Και επίσης πολεμιστής και τραυματίας της Κύπρου. Κοίτα να δεις...

 29. task avatar
  task 10/04/2010 15:36:04

  κι ο Εφιάλτης δικός μας ήταν δυστυχώς.
  Ρε hypo έχεις μπερδέψει τα σόβρακα με τις γραβάτες , τι δουλςειά έχουν τα παιδιά που υπηρετουν τη πατρίδα σ αυτές τις δυνάμεις με τις μίζες που παίρνουν οι πολιτικοι απο τους εξοπλισμούς , και αν δεν απατόμαι όλοι οι πολιτικοί είναι "επιστήμονες" .
  και οι ένοπλες δυνάμεις είναι εκεί αν χρειαστούν ακόμα κι αν μας χρεωκοπήσουν οι "επιστήμονες".

  • Factorx avatar
   Factorx @ task 10/04/2010 15:42:47

   !!!

  • nancy avatar
   nancy @ task 11/04/2010 15:38:29

   ???

 30. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 10/04/2010 15:54:17

  hypo,
  Ἐγώ νομίζω ὅτι,ὄχι ἁπλῶς χρειαζόμαστε Στρατό,ἀλλά μέ τόσους πολλούς ἐχθρούς γύρω μας πού ζητοῦν ὅλοι ἀπό ἕνα κομματάκι τῆς πατρίδος μας,χρειάζεται νά γίνουμε Σπάρτη,ἄν θέλουμε νά συνεχιστῆ ἡ ὕπαρξίς μας καί νά βγάλουμε πάλι ἀνθρώπους τοῦ πνεύματος.Ἀλλωστε ἐμεῖς οἱ῞Ἑλληνες εἴμαστε πολεμικός λαός,ἡ ἱστορία μας ἀρχίζει μέ ἕναν πόλεμο,τόν Τρωϊκό.
  Μετά τό ΄40 είδαμε τόσες πολλές ἦττες,γιατί ἔτσι τό θέλησαν οἱ ἄθλιες οἰκογένειες πού μᾶς κυβερνοῦν ἔκτοτε,καί μᾶς ἔχουν μέ τά χέρια δεμένα πισθάγκωνα γιά νά μήν ταραχθῆ ἡ ἠσυχία τους(τό φαγοπότι) καί κινδυνέψη ἡ ἐξουσία τους.
  Ὁλα ὅμως ἔχουν ἕνα τέλος,καί δόξα τῷ Θεῷ,τώρα τό τέλος ἀχνοφέγγει.

 31. fit for fun avatar
  fit for fun 10/04/2010 17:49:10

  Αστεία συζήτηση για το αν είναι απαραίτητος ή όχι ο στρατός, καθώς είναι γνωστό ότι αποτελεί 1η προτεραιότητα για ΟΛΕΣ τις χώρες του κόσμου. Πιστεύω, όμως, πως το ζήτημα χρειάζεται τελείως διαφορετική προσέγγιση. Σε κάποιους μπορεί να μην αρέσει το "κλίμα", σε άλλους να αρέσει. Χάσιμο χρόνου, πάντως, έτσι όπως έχουν τα πράγματα στην Ελλάδα, υπάρχει σίγουρα. Απαράδεκτο και εξωφρενικό το καθεστώς των αναβολών για διάφορους λόγους. Η στράτευση θα έπρεπε να είναι υποχρεωτική στα 18, με τη λύση κοινωνικής-εναλλακτικής θητείας για όσους δεν αρέσει το "κλίμα", και στις δύο περιπτώσεις με "πυκνό" χρόνο εκπαίδευσης ή εκμάθησης άλλων αντικειμένων ή προσφοράς κοινωνικής υπηρεσίας, χωρίς την "τιμωρία" της μακρόχρονης εναλλακτικής θητείας.

  • mpampis avatar
   mpampis @ fit for fun 11/04/2010 00:40:45

   gia poio logo enallaktiki thiteia?as kanoun aopli. oloi na pane strato opos oloi pane sxoleio. ti egine diladi?xafnika eginan oloi euaisthitoi?me tetoia muala tha mas patisoun oi kaloi mas geitones. kai einai oloi tous toso kaloi....diamantia...kai edo ta florakia mas, ta vouturopaida fovountai na pane strato....eleos pia

 32. Nikolas avatar
  Nikolas 10/04/2010 18:34:25

  Katarxas signwmi pou grafw greeklish apla eimai ston kanada kai den exei elliniko alfavito to laptop.

  O failos apla ekfrazei apopseis gia ta paidia pou ipiretoun epeidi to theloun)stis eidikes dinameis. Twra oloi eseis pou tou tin 'pesate' kai legate gia ta vismata kai auta pisteuw pws eiste ektos apo to ifos tou arthrou.

  Emena irthe telika to xarti kai tha parousiastw sparti...eseis pou kserete, apo ekei odigos tha eimai san eidikotita? (kai tin variemai tin odigisi gamwto)

  • mpampis avatar
   mpampis @ Nikolas 11/04/2010 00:38:47

   file mporei na pareis eidikotita odigou opoudipote. to xarti irthe sparti gia na parousiastis. den einai anagaio na meineis ekei. na mia eukairia to arthro oste na diloseis na pas pezonautis. auto einai eukolo. me to pou parousiastis, stin proti i deuteri mera (pantos suntoma) se rotane an thes na upiretiseis stis eidikes dunameis. kai les pou.

 33. xenius avatar
  xenius 10/04/2010 19:00:21

  Οντως οι Ειδικές Δυνάμεις των Ενόπλων Δυνάμεων είναι η αφρόκρεμα των Ελλήνων με το υψηλότερο φρόνημα, τις ακεραιότερες και αγνότερες προθέσεις όλων μας και θα ήταν ευχής έργον εάν μπορούσαμε αν τους μιμηθούμε στο ελάχιστο στην καθημερινή μας ζωή.
  Η αξία της είναι ακόμη μεγαλύτερη καθόσον τα μέσα που διατίθενται για την εκπλήρωση των σκοπών τους είναι πενιχρά, ενώ το ημερήσια πρόγραμμα των Διοικούντων είναι γεμάτο με μη παραγωγικές διαδικασίες και ενασχολήσεις,λόγω της διαρκούς έλλειψης προσωπικού.
  Έχω επισκεφθεί το 575 ΤΠΖ και ένα έχω να βεβαιώσω.
  Η Διοίκηση ξέρει να κινεί την μπαγκέτα με μαεστρία, έχει θέσει σωστά τους όρους λειτουργίας και εκπαίδευσης.Το προσωπικό υπακούει, συμμορφούται, συνεργάζεται και εκτελεί με συνέπεια και αρμονία. Τόσο άγνωστο για οποιοδήποτε υποσύνολο της Ελληνικής κοινωνίας.
  Είναι , ως εκ τούτου περίτρανη απόδειξη, τόσο bottom up όσο και top down, ότι με τη σωστή διάρθρωση, την απρόσκοπτη μέριμνα της Διοίκησης, τους σωστούς κανόνες, την ακριβή και ορθή εκπαίδευση, το κάθε τμήμα της Ελληνικής κοινωνίας μπορεί να αριστεύσει και να θριαμβεύσει.
  ΑΙΕΝ ΑΡΙΣΤΕΥΕΙΝ κύριοι.

 34. hypocrit avatar
  hypocrit 10/04/2010 22:05:11

  ΕΤΣΙ ΜΠΡΑΒΟ, ΘΕΣΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΗ ΣΩΣΤΗ ΤΟΥ ΒΑΣΗ ΓΙΑΤΙ ΤΡΑΒΗΞΕ ΛΙΓΟ ΑΝΑΠΟΔΑ. ΕΔΩ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΣΩΣΤΑ (ΟΠΩΣ ΕΜΦΑΝΩΣ ΚΑΤΑΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ) ΚΑΙ ΥΨΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΟΙΤΟΥΝ ΝΑ ΒΟΛΕΥΟΝΤΑΙ, ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΤΗΝ 'ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ' ΣΕ ΠΕΙΣΜΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΕΤΟΙΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΓΡΑΦΙΚΕΣ. ΒΥΣΜΑΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ. ΓΙΟΙ, ΑΝΗΨΙΑ ΚΛΠ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ, ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΞΕΦΤΙΛΙΖΟΝΤΑΙ ΕΞΑΛΛΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΤΟΥΣ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΕΡΓΑ, ΖΩΝΤΑΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΘΥΜΑ. ΑΝ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΣ ΤΩΡΑ...ΤΙ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΩ... ΤΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ; ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ Η ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ; ΚΡΑΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΗΤΑΝ.ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΑΥΤΟ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΔΙΟΙΚΕΙΤΑΙ ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΕΚΕΙ.

 35. Kalesanos avatar
  Kalesanos 10/04/2010 22:33:55

  Τι σχεση εχουν Φαηλο αυτοι οι Ελληνες που μας περιεγραψες με καποιους αλλους που το βραδυ των Ιμιων ρωτουσαν τον τοτε αρχηγο των ενοπλων δυναμεων αν ειναι σημαντικο φευγοντας οι καταδρομεις να παρουν την Σημαια αποτην βραχονησιδα,απο αλλους που του ελεγαν "πες οτι την πηρε ο αερας και χαθηκε"απο αλλους που παρεδωσαν τον Οτσαλαν στους Τουρκους(πρεπει καποια στιγμη να μιλησεις και συ Φαηλο για το τι εγινε τοτε).

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Kalesanos 11/04/2010 00:19:39

   Κάποια στιγμή θα τα πούμε κι αυτά. Όταν πρέπει.

  • Αγανάκτηση avatar
   Αγανάκτηση @ Kalesanos 11/04/2010 01:54:34

   Ποιον λες, αυτόν;
   http://www.youtube.com/watch?v=IiYiTZM42mA

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Αγανάκτηση 11/04/2010 14:18:12

    XAxaxaxa, το 'χα ξεχάσει. Αυτό λέγεται "τζάμπα μαγκιά".

   • nancy avatar
    nancy @ Αγανάκτηση 11/04/2010 15:49:26

    Χιχι, όοολη η κυβέρνηση και η "περίπτωση Καρίμπακας.."

 36. Ratca avatar
  Ratca 11/04/2010 01:11:12

  Φαήλο για άλλη μια φόρα μπράβο για το άρθρο σου μας δίνεις δύναμη
  σε εύχαριστούμε

 37. Dr.Kazos avatar
  Dr.Kazos 11/04/2010 09:53:57

  Νομίζω ότι το πεντακοσίων λέξεων αρθρίδιο (ανταπόκριση;) του κ. Κρανιδιώτη είναι επίτηδες μικρό, λιτό και παιδαριωδώς απλοϊκό. Στην πράξη δεν είχε απολύτως τίποτα καινούργιο ή παλιό να μας πει, απλά ήθελε να υπενθυμίσει ότι για κάποιο δικό του λόγο αγαπά μέχρις σκασμού τις ένοπλες δυνάμεις και ειδκότερα τις... ειδικές. Τι να πεις; Γούστα είναι αυτά. Το (ρητορικό) ερώτημα είναι γιατί άραγε θέλει να μας ενημερώνει δημοσίως για αυτά του τα γούστα.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Dr.Kazos 11/04/2010 11:42:09

   Ε, τι να κάνουμε, αυτά είναι τα γούστα τα δικά μου και της συντριπτικής πλειοωηφίας του Ελληνικού Λαού. Τα δικά σου, περίεργα, γούστα εξυπηρετούνται νύχτα πέριξ της Κουμουνδούρου και του Ζαππείου. Εμείς δενμ μπορούμε να σε βοηθήσουμε, οπότε τράβα. Τον ξέρεις το δρόμο.

   • Dr.Kazos avatar
    Dr.Kazos @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 11/04/2010 12:53:16

    Μάλιστα.
    Παραβλέποντας το εμετικό ύφος της απάντησής σου, διερωτώμαι: Ο κόσμος σου διακρίνεται σε (α) καψουρεμένους με τις ειδικές δυνάμεις του στρατού και (β) σε νυκτόβιους της πλατείας Κουμουνδούρου;
    Καταπληκτικό.

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 11/04/2010 13:52:55

    Τί λέτε; Έχεις δίκιο μπορεί τα γούστα σου να είναι ακόμη πιο παράξενα και να μην τα φτάνει η δική μου φαντασία.
    Ένα σύντομο κείμενο περιέγραψε με ακρίβεια κάτι καλό για την Πατρίδα που είδα εγώ και πλήθος κόσμου. Και ξέρεις αυτοί που υπηρετούν εκεί είναι λίγοι στο σύνολο αλλά είναι ΜΕΡΙΚΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ. Και ξέρεις είναι κομμάτι του Λαού και δη του οργανωμένου Κράτους. Εσύ λοιπόν αυτό που βρήκες να πεις είναι΄την ηλίθια κακεντρέχεια σου. Γι' αυτό σου φέρομαι αναλόγως.
    Βεβαίως και δεν ξέρω αν είσαι αδερφή στο σώμα και δεν θα μου 'πεφτε λόγος άλλωστε. Στην ψυχή όμως είσαι σίγουρα. Τόσο πολύ σας κοστίζει να πείτε "μπράβο ρε στους ανθρώπους που κάνουν τη δουλειά τους, μακάρι όλοι να ήταν το ίδιο αφοσιωμένοι κι αποτελεσματικοί στο καθήκον" και μετά να πείτε την όποια γνώμη σας. Αλλά έτσι είναι.

   • Dr.Kazos avatar
    Dr.Kazos @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 11/04/2010 14:17:58

    Εγώ κ. Κρανιδιώτη, από τον στρατό που γνώρισα στα νιάτα μου, έχασα κάθε ελπίδα για το μέλλον αυτής της χώρας. Ρεμούλες, απάτες, κομπίνες με τις δαπάνες, αρπαχτές στο ΚΨΜ, αρπαχτές με τα καύσιμα. Τι να πρωτοθυμηθώ. Ακαθαρσίες όλες τις βαθμίδες. Και όλα αυτά πριν το πασόκ. Το τι επακολούθησε, για τα οποία με ενημέρωσαν άλλοι συνάδελφοί μου, δεν περιγράφεται.

    Επιπλέον, θυμάμαι με θλίψη πως όσοι φωνασκούσαν για το αξιόμαχον και άλλα τέτοια, ήταν ακριβώς όσοι είχαν κτίσει βιλίτσες με οικοδομικά υλικά από τις τρέχουσες δαπάνες. Σήκωναν κονιορτό με φωνές, εθνικοφροσύνη και αερολογίες για την πατρίδα.

    Για τους λόγους αυτούς σας αντιμετωπίζω με μια απέραντη καχυποψία. Και από τις απαντήσεις σεξουαλικής αποχρώσεως τείνετε να με επιβεβαιώνετε.

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 11/04/2010 14:24:16

    Ακριβώς γι΄΄ αυτό ρε δόκτωρα, επειδή είδα κάτι εκπληκτικό, χωρίς ρεμούλες, κομπίνες, ωχαδερφισμό, κάτι με τιμή, με ορατό σωστό αποτέλεσμα κι άξιους ανθρώπους που επιτέλους ΚΑΝΟΥΝ ΑΡΙΣΤΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ. Γι' αυτό το 'γραψα. Κι εσύ βρήκες να πεις αυτό;

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 11/04/2010 14:32:23

    Και δεν μου λες; Γιατί με αντριμετωπίζεις με απέραντη καχυποψία; Γιατί αντί να γίνω στρατολόγος πήγα 23 μήνες εθελοντικά στις Καταδρομές, γιατί πέρασα ΟΛΕΣ τις γιορτές της θητείας μου υπηρεσία και μάτωσα και ίδρωσα μαζί με τους ΠΟΛΛΟΥΣ συναδέλφους μου; Αυτό που κέρδισα νομίζω, εκτός από φίλους, εκπαίδευση κι εμπειρίες, είναι τουλάχιστον το να μιλώ για την άμυνα και την θητεία χωρίς να με αντιμετωπίζουν με καχυποψία.
    Κι εν πάση περιπτώσει, σε αυτούς τους καιρούς που τσαλαβουτάμε στα σκατά και την παρακμή δεν σου λοέει τίποτα ένα μήνυμα ότι κάποιοι κάπου είναι ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ να είναι οι Έλληνες και το κράτος;
    Να σου πω που το είδα επίσης πριν δυο χρόνια. Στο Παίδων όταν είχε ατύχημα η μικρή μου κόρη και νοσηλεύτηκε 2 βδομάδες. Ούτε φακελάκια, ούτε μαλακίες. Καλοί άνθρωποι, καλοί επιστήμονες που είδα τι αγώνα κάνουν στην κατασυκοφαντημένη Δημόσια Υγεία, στην οποία βέβαια στέλνουν όλα τα δύσκολα περιστατικά των ιδιωτικών μπορντέλων τους οι έμποροι της υγείας.
    Ας μάθουμε κάποτε ν' αναγνωρίζουμε το καλό, να παραδειγματιζόμαστε από αυτό και να μην μεμψιμοιρούμε.

  • hypocrit avatar
   hypocrit @ Dr.Kazos 11/04/2010 12:38:35

   ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ.ΕΣΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙΣ ΜΕ ΕΝΑ ΠΕΝΤΑΚΟΣΙΩΝ ΛΕΞΕΩΝ ΑΡΘΡΙΔΙΩΝ (ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ), ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΜΙΚΡΟ, ΛΙΤΟ ΚΑΙ ΠΑΙΔΑΡΙΩΔΕΣ ΑΠΛΟΪΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ ΣΟΥ; ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΙ, ΑΠΛΟΙ, ΛΙΤΟΙ ΚΑΙ ΜΕ ΑΓΑΠΕΣ ΠΟΥ ΔΕ ΧΩΡΟΥΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΙΣΗ. ΤΕΛΙΚΑ, ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΝΣΤΕΡΝΙΖΕΣΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ,ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΕΙΣΑΙ ΦΟΡΕΑΣ ΕΙΣΤΕ ΛΙΓΟ ΦΑΣΙΣΤΑΚΙΑ (ΕΛΑ, ΜΗΝ ΤΟ ΑΡΝΗΘΕΙΣ). ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΦΙΜΩΝΕΤΕ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΝΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΙΛΑ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΛΕΕΙ. ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΞΕΦΕΥΓΕΤΕ ΛΙΓΟ.... ΚΑΙ ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑΥΤΙΣΤΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΗΥΡΟ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟΙ ΤΥΠΟΙ ΑΚΡΟΒΑΤΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑ.

   • Dr.Kazos avatar
    Dr.Kazos @ hypocrit 11/04/2010 13:58:53

    Δεν ξέρω σε ποια ιδεολογία αναφέρεσαι ούτε τον hypo. Και επειδή όλη σου η παρέμβαση στηρίζεται σε δυο ανύπαρκτα θέματα (κάποια ιδεολογία, κάποιον hypo) σε αφήνω με τις σκέψεις σου και τις αγάπες σου. Το αν είστε "πολιτισμένοι" όπως λες, μπορεις να το κρίνεις από την αμέσως ανωτέρω απάντηση του κ. Κρανιδιώτη.
    Ντρέπομαι για λογαριασμό σας.

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ hypocrit 11/04/2010 14:06:35

    Όποιοι διαβάζουν καταλαβαίνουν ποιος έγραψε κακόβουλα, προσπαθώς ύπουλα να ακυρώσει όχι μια άποψη αλλά μια ΕΙΔΗΣΗ. Το ύπουλο ο λαός το λέει "πουστιά". Και μην κάνεις τίποτα για λογαριασμό μας. Μην κουράζεσαι.

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ hypocrit 11/04/2010 14:07:50

    ...προσπαθώντας...

   • hypocrit avatar
    hypocrit @ hypocrit 11/04/2010 14:54:43

    ΝΑ ΚΙ ΑΜΑ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ, ΝΑ ΚΙ ΑΝ ΔΕ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ. ΟΠΟΙΟΣ ΠΑΕΙ ΓΥΡΕΥΟΝΤΑΣ ΘΑ ΒΡΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ. ΜΗΝ ΑΠΑΤΑΣΑΙ ΔΟΚΤΩΡΑ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΡΗΚΕΣ ΡΕΜΟΥΛΕΣ ΣΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ, ΣΤΟ ΚΨΜ ΚΑΙ ΣΕ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΙΣ. ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΤΑ ΕΙΔΑ ΑΥΤΑ;ΤΙ ΝΟΜΙΖΕΙΣ, ΟΤΙ ΜΙΛΑΣ ΣΕ ΑΝΙΔΕΟΥΣ ΦΡΕΝΟΒΛΑΒΕΙΣ ΕΛΕΝΟΛΟΥΚΑΔΕΣ; ΤΙ ΝΟΜΙΖΕΙΣ;ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΡΑΦΙΚΟΙ; ΚΙ ΕΓΩ ΤΑ ΕΙΔΑ ΡΕ ΦΙΛΕ, ΚΙ ΕΓΩ ΤΑ ΣΙΧΑΘΗΚΑ. ΔΕ ΣΙΧΑΘΗΚΑ ΟΜΩΣ ΤΗ ΛΕΒΕΝΤΙΑ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑ ΕΠΙΣΗΣ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΧΛΩΡΑ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΞΕΡΑ, ΑΛΛΑ ΔΕ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΕΝΤΕΛΩΣ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΙΛΟΤΙΜΟ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΕΒΕΝΤΙΑ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΜΗ. ΔΕ ΧΑΘΗΚΑΝ ΟΛΑ. ΚΑΙ ΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΩΡΑ, ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ.ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΣΑΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ, ΑΛΛΑ ΔΕ ΘΕΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕ ΧΑΘΗΚΑΝ ΟΛΑ ΑΚΟΜΑ.ΔΕ ΘΕΣ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΣ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΓΙΆΥΤΟ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣ. Η 'ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ' ΠΟΥ ΣΟΥ ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΑ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ Η ΑΠΙΣΤΙΑ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΑΓΝΩΝ ΙΔΑΝΙΚΩΝ. ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ, ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΕΙΧΑΜΕ ΣΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΜΟΥ ΚΑΠΟΙΑ ΣΚΛΗΡΗ ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΡΥΒΟΝΤΑΝ ΚΑΙ ΛΟΥΦΑΖΑΝ. ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΙΟΙ ΕΒΓΑΙΝΑΝ ΜΕ ΣΘΕΝΟΣ, ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΧΑΡΑ ΕΞΩ; ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ. ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΑΣΑΙ ΑΥΤΟ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ, ΟΣΟΙ ΚΛΕΒΟΥΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΠΝΙΓΟΥΝ.ΔΕ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ.ΜΟΝΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΟΥΜΕ ΕΤΣΙ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΟ ΦΤΑΝΕΙ, Α Ν Τ Ο Λ Μ Α Ν Ε . ΧΑΙΡΕ

  • nancy avatar
   nancy @ Dr.Kazos 11/04/2010 15:53:45

   Φίλε dr kazos, κάνεις την κατεδαφιστική κριτική που περιγράφτηκε παραπάνω, αυτό έχω να σου πώ και άν θέλεις σκέψου το.

   • Dr.Kazos avatar
    Dr.Kazos @ nancy 11/04/2010 19:54:15

    Μάλλον έχετε δίκιο. Παρασύρθηκα από τις βίαιες ανταπαντήσεις σε προηγούμενους παρεμβαίνοντες και θεώρησα το εν γένει πνεύμα κακοπροαίρετο, ειδικά και λόγω των διάσπαρτων υπονοούμενων και την εν γένει απαξίωση των επιστημόνων, που εξ όσων μπόρεσα να διαγνώσω ήταν απρόκλητες.

    Με λίγα λόγια, ανατρίχιασα με τον εκπεμπόμενο σκοταδισμό.

    Αν έκανα λάθος, εδώ είμαστε να επανορθώσουμε.

   • hypocrit avatar
    hypocrit @ nancy 11/04/2010 22:32:43

    ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΣ ΟΤΑΝ ΛΕΣ 'ΕΚΠΕΜΠΟΜΕΝΟ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟ';

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ nancy 11/04/2010 23:37:03

    Mην ανησυχείτε για τον "σκοταδισμό". Τώρα που τελειώνει η χούντα της πολιτικής ορθότητας θα σας αλλάξουμε τα φώτα. Εννοώ θα βγάλουμε τις κατοστάρες και θα βάλουμε διακοσάρες νέας τεχνολογίας. Την μέρα πάντως καλό είναι ν' ανοίγετε τα παντζούρια και τις κουρτίνες. Μπορεί να 'χει ξημερώσει και να μην το πάρετε είδηση.

   • nancy avatar
    nancy @ nancy 11/04/2010 23:40:01

    Να έχουμε άποψη και να την εκφράζουμε, και απορίες θα έλεγα, χωρίς τη φάπα του κ. Σπάρτακου, την οποία πάντως προτιμώ απείρως περισσότερο απ το χαστούκι του χοντροπάγκαλου. Με συμπάθεια Σπάρτακε,χιχι

   • paratiritis2000 avatar
    paratiritis2000 @ nancy 12/04/2010 05:35:17

    Έμπαινε Φαήλο! ;)
    Έτσι!

  • paratiritis2000 avatar
   paratiritis2000 @ Dr.Kazos 12/04/2010 06:00:27

   Κατα τη λογικήν αυτήν είναι "κατακριτέο" να αγαπά κάποιος τις ένοπλες δυνάμεις. Απο ποιόν?

   Εμείς είμασταν πεζικό π.χ. και ζητήσαμε να φτιάξουμε ενα στίβο μάχης γιατί δεν είχε κάτι αξιόλογο το στρατόπεδο και μας αφήσανε και κάναμε εναν πολύ ωραίο επιπέδου ειδικών δυνάμων κι όταν δεν eκπαιδευπομασταν κανονικά περνάγαμε εκεί την ώρα μας εκπaιδευόμενοι, απο μονοι μας. LOL
   Τα ΟΥΚ πάντως ποτε δε μπορεσα να τα ανακαλυψω όταν πέρασαν κάτω απο την σκοπιά (πύργο) βράδι σε μια άσκηση. Αόρατοι ήτανε οι πουσ...Εκεί γίνανε πράγματα που κανονικά δε γίνωνται, αλλο να στο λεω αλλο να τα βλεπεις.

   Dr,Kazos είσαι ΞΕΝΕΡΩΤΟΣ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!
   Αντε να κολησεις καμιά αφίσα για τη Παπαρήγα να θυμηθείς τα αστράτευτα νιάτα σου.
   Έτσι την έβγαζες? Παω στοίχημα... αστράτευτος κι αγύμναστος με τη ..Παπαρηγα στο χέρι.
   Μπουχαχαχαχα!!!

 38. Μ avatar
  Μ 11/04/2010 12:44:17

  Τι γίνεται ρε παιδιά; Απο πότε μοιράζουνε πράσινους μπερέδες στους τζιτζικοναύτες;Ο.Κ. Έχω χάσει κάτι επεισόδια, αλλά είπαμε: άλλη η δουλειά του ναύτη άλλη του καντηλαναύτη.Τόσο πολύ έχουν αλλάξει τα πράγματα;
  Την εποχή που πέρασα και εγώ ως νεανίας απο την πίσω πλευρά του Πεντελικού οι νεο-ονομασθέντες πεζοναύτες φορούσαν μπλέ μπερέ και στις λίγες περιπτώσεις που κάποιοι απ'αυτούς επιχείρησαν ανεπίσημη "παραποίηση στολής" οικιοποιούμενοι καθιερωμένα και καταξιωμένα διακριτικά....άλλων (φουλάρια, πουλάδες κ.λ.π.), εδιαπομπεύοντο δημοσίως δια παραδειγματισμόν, εάν δεν έπεφταν και κάποιες ψιλές!
  Τώρα, διαβάζω ότι γίνανε και αυτοί "ειδικές δυνάμεις"! Kαλώς, διότι γυμνάζονται και εκπαιδεύονται επαρκώς και χρειάζονται και την ανύψωση του ηθικού τους με κάποιο διαχωρισμό απο τις μάζες, αλλά τον πράσινο μπερέ ποιός "ανανεωτής" τους τον απένειμε;

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Μ 11/04/2010 17:51:55

   Εδώ και καιρό καταργήθηκε ο μπλε και φορούν πράσινο. Κατά τα λοιπά ήδη από το 1990 που θυμάμαι το πνεύμα και το πρόγραμμα εκπαιδεύσεως είναι κοινό για όλες της μονάδες (Κ/Δ, Κ/Δ-Αλεξ., Αμφίβιους και Π/Ν) με διαφοροποποιήσεις που έχουν να κάνουν με την αποστολή και τα στελέχη εναλάσσονται.

   • hypocrit avatar
    hypocrit @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 11/04/2010 22:42:40

    ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΠΛΗΝ ΕΞΑΙΡΕΣΕΩΝ ΠΟΥ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΕΙ. ΠΧ ΟΙ ΠΕΖΟΝΑΥΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΒΑΣΗ, ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΙΣ.

  • mixalis avatar
   mixalis @ Μ 13/04/2010 17:25:41

   τζιτζικοναυτες???? δε το βρισκεις λιγο υποτιμιτικο???

 39. hypocrit avatar
  hypocrit 12/04/2010 11:44:58

  ΩΡΑΙΟΣ!!!! ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΩ ΟΤΙ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΑΝ ΠΩΣ ΠΛΕΟΝ Η ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΣΕ ΜΟΝΑΔΕΣ ΠΕΖΙΚΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΑΚΙ ΚΑΙ ΝΕΥΡΙΑΣΕΙ Η ΜΑΝΟΥΛΑ ΤΟΥ, Η ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ, Ο ΜΠΑΜΠΑΚΑΣ ΤΟΥ...

 40. Μάρκος avatar
  Μάρκος 15/04/2010 12:04:47

  Συγνώμη για την παρέμβαση, αλλά δύο πράγματα συμβαίνουν: ή το Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων έχει μεταφερθεί στον Αυλώνα, ή εκ παραδρομής αναφέρθηκες σε αυτό. Γιατί στο Μεγάλο Πεύκο είναι οι Ειδικές δυνάμεις, και δεν είναι σωστό να κάνουμε τέτοια λάθη...μικρό το κακό θα πεις...αλλά ως "Μαύρος" που υπηρέτησα εκεί, έχω μια ευαισθησία :-)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.