Γιατί οι «Καραμανλικοί» χτυπάνε τον Σαμαρά
01/10/2014 11:08
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Γιατί οι «Καραμανλικοί» χτυπάνε τον Σαμαρά

Χρειάστηκαν μόνο δύο ημέρες για να δικαιωθούμε. Η ενότητα της ΝΔ είναι θρύψαλα συντρίμμια.

Στην πολιτική δεν υπάρχουν τυχαία γεγονότα. Και επαναλαμβανόμενη σύμπτωση απλά δεν είναι σύμπτωση. Φαίνεται λοιπόν ότι στην πιο κρίσιμη στιγμή για την πατρίδα, την ώρα που κρίνεται το μέλλον των επόμενων γενεών κάποιοι αποφάσισαν να παίξουν το παιχνίδι του Τσίπρα. Βάλλουν ακόμη και κατά της ίδιας τους της παράταξης την οποία θα διαλύσουν με τις ίντριγκες και τα παρασκήνιά τους.

Είπαμε ότι η δήλωση Τζιτζικώστα για κυβέρνηση εθνικής ενότητας ήταν ίσως μια ανοησία που λέει κάποιος που δεν έχει και πολύ σχέση με την πολιτική. Έτοιμα τα βρήκε, έτσι τα καταλαβαίνει. Άλλωστε, υπάρχει και η εμπάθεια που πάντα παίζει κυρίαρχο ρόλο στην πολιτική.

Όμως, οι νέες παρεμβάσεις βουλευτών οι οποίοι στην ουσία σαμποτάρουν τον πρωθυπουργό και τη ΝΔ, δείχνουν ότι έχουμε να κάνουμε με ένα οργανωμένο σχέδιο συγκεκριμένων στελεχών και τάσεων που έχουν δική τους «βρόμικη» ατζέντα.

Ο βουλευτής της ΝΔ, Γ. Βλάχος, γνωστός «Καραμανλικός» (και ίσως το μόνο… αξίωμα το οποίο έχει στο βιογραφικό του) κληθείς να σχολιάσει (εντελώς τυχαία η ερώτηση που του έγινε) τις δηλώσεις του Απόστολου Τζιτζικώστα, ο οποίος κάλεσε τον Αντώνη Σαμαρά να αποχωρήσει από την πρωθυπουργία ώστε να διευκολύνει την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας, είπε ότι συμφωνεί με τον σχηματισμό Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας, επισημαίνοντας ότι προϋπόθεση είναι να τεθούν όλα υπό μηδενική βάση, επισημαίνοντας ότι αυτό ισχύει και για το θέμα του πρωθυπουργού.

«Προφανώς όλα θα ξεκινούν από την μηδενική βάση, διότι υποτίθεται ότι θα είναι περισσότερες πολιτικές δυνάμεις από αυτές που είναι στη σημερινή Κυβέρνηση και ως εκ τούτου και το θέμα του Πρωθυπουργού θα μπει από μηδενική βάση» ήταν τα λόγια του κ. Βλάχου.

Και βέβαια δεν έφτανε ο… Βλάχος ήρθε και ο λύκος, ο Νικήτας Κακλαμάνης με την κοντή μνήμη. Σύμφωνα με τον ανεξάρτητο βουλευτή και αυτόν που έκανε μάγκα στην Αθήνα τον Καμίνη η ΝΔ οδεύει προς την εκλογική ήττα και υπογράμμισε ότι η πρόταση του Απόστολου Τζιτζικώστα περί αντικατάστασης του Αντώνη Σαμαρά στην πρωθυπουργία, «φυσικά και θα μπορούσε να συζητηθεί, αν και το βασικό πρόβλημα δεν είναι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, αλλά η ακυβερνησία».

Λέγεται ότι οι «Καραμανλικοί» παρεξηγήθηκαν από την αναφορά περί «κούρασης» που έκανε ο Σαμαράς κατά την διάρκεια της ομιλίας του για τα 40 χρόνια της ΝΔ.

Συγκεκριμένα είπε, “με ρώτησε κάποιος χθες, αν κουράστηκα που όλο αυτό το διάστημα έχουμε έναν ξέφρενο ρυθμό δουλειάς, εδώ και δυόμιση χρόνια…

Απαντώ: το φορτίο γίνεται ελαφρύτερο όταν το σηκώνει κανείς με χαμόγελο. Και εμείς έχουμε το χαμόγελο, γιατί ξέρουμε ότι κάνουμε ως Νεοδημοκράτες, το σωστό για τη χώρα. Και έχουμε το χαμόγελο, γιατί ξέρουμε ότι οι κόποι μας αρχίζουν να αποδίδουν. Γιατί όλοι αναγνωρίζουν, πια ότι τα χειρότερα τα αποτρέψαμε, τα δύσκολα τα περάσαμε και τα καλύτερα έρχονται.

Γιατί μέχρι πριν λίγους μήνες, η συζήτηση ήταν, αν θα χρειαστούν νέα μέτρα λιτότητας, που δεν χρειάστηκαν τελικά. Ενώ τώρα η συζήτηση είναι για τις φορο-ελαφρύνσεις που έρχονται”.

Δηλαδή επειδή ο Σαμαράς έκανε μια προσωπική αναφορά για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, οι “Καραμανλικοί” θεώρησαν ότι επί της ουσίας ήταν ένα χτύπημα κάτω από τη ζώνη του Σαμαρά στον Καραμανλή που παρέπεμπε στις δηλώσει που είχε κάνει ο Καραμανλής περί κούρασης λίγο πριν χάσει τις εκλογές και αποφάσισαν να ρίξουν την κυβέρνηση.

Εάν ισχύει κάτι τέτοιο τότε μιλάμε για την απόλυτη ξεφτίλα. Θα μου πείτε πάντα έτσι δεν ήταν οι «Καραμανλικοί», μία ζωή έβαζαν το προσωπικό συμφέρον πάνω από την χώρα.

Το μπαράζ θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες και βάζουμε στοίχημα γι’ αυτό. Με συνεντεύξεις, τουιταρίσματα και άλλες παρεμβάσεις πολλοί θα ζητήσουν κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Να παραιτηθεί δηλαδή ο Σαμαράς, να βρουν ένα αχυράνθρωπο τύπου Παπαδήμου και να μαζευτούν όλοι μαζί να πλύνουν τις σκάλες του Μαξίμου για να περάσει ο Τσίπρας με τη Δούρου και όλο το σκυλολόι του ΣΥΡΙΖΑ.

Αδιαφορώντας για το κρίσιμο διακύβευμα της χώρας, την συμφωνία με την τρόικα και τη διευθέτηση του χρέους, παίζουν ένα πολύ ύπουλο παιχνίδι για να εξυπηρετήσουν μικροκομματικές σκοπιμότητες.

Ποιος Έλληνας κύριε Τζιτζικώστα, Βλάχο ή Κακλαμάνη νοιάζεται για τα δικά σας μετερίζια; Ποιος επικροτεί τα ύπουλα παιχνίδια σε βάρος μιας κυβέρνησης κι ενός πρωθυπουργού που νόμιμα εξελέγησαν και τράβηξαν το κουπί της χώρας μέσα στη φουρτούνα; Κανείς γιατί ο λαός κουράστηκε περισσότερο από όλους τους ξεκούραστους και κουρασμένους πολιτικούς που αποφάσισαν να παραγοντίσουν. Αλλού είναι το θέμα κύριοι; Αλλού είναι το πρόβλημα. Η σωτηρία της πατρίδας είναι πάνω απ’ όλα αλλά που να καταλάβουν αυτοί που χτυπάνε πισώπλατα. Βρε αν δεν ήταν ο Σαμαράς ούτε κλητήρες δεν θα ήσασταν…

Αλλά όπως είπε κάποιος: Η πολιτική είναι η διασκέδαση ασήμαντων ανθρώπων που, όταν πετυχαίνουν, γίνονται σπουδαίοι στα μάτια ακόμα πιο ασήμαντων ανθρώπων.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 01/10/2014 11:16:01

  Άχ, ποιός από όσους είχαν καλομάθει στη large εποχή, δεν θέλει να έχει πρόσβαση στην προίκα της Ισαβέλλας που έρχεται.. Ονειρεύονται ότι μετά τους γάμους των βασιλέων, ο Σβάμπος καθιστός φύλακας του "χρυσού" θα ανοίξει την πόρτα για τους "θησαυρούς της Καστίλλης"...

  • Geros avatar
   Geros @ Uncle Stgm 01/10/2014 11:53:05

   Το έβαλα στο google translate αυτό που έγραψες και μου έβγαλε ότι "η google δεν κάνει μετάφραση από τα Αλαμπουρνέζικα" .... Πλάκα κάνω θείε , μην παρεξηγηθείς , εγώ σε πάω. Σταματα όμως αυτό το καινούργιο στιλάκι γραφής αγαπητέ , έλεος!

   • Uncle Stgm avatar
    Uncle Stgm @ Geros 01/10/2014 14:30:13

    Να σαι καλά γέροντα ! Αλλά σε τέτοιο χοντρό αναρχομπάχαλο, χωρις αλληγορία δεν βγαίνουμε. Θυμάμαι ότι σε πολύ χειρότερες εποχές (με τον Παπαντόπ, Παττακό και τα σάπια κρέατα του Μπαλόπουλου) ο Μαρκόπουλος είχε βγάλει το Ζάβαρα Κατρανέμια και το Ταμ τουνμ με το καζάνι και τη μαμά του Κίτσου (όταν οι κανίβαλοι στην Παπούα - Νέα Γουινέα βράσανε με εκλεκτά μπαχαρικά και φάγανε το γιό του Ροκφέλερ)... Με τόση τρέλα γύρω, κι ο λογικός τον θέλει το χαβαλέ του...

  • d8 avatar
   d8 @ Uncle Stgm 01/10/2014 14:56:34

   Η προίκα είναι φήμη. Ουσιαστικά, δεν υπάρχει, αφού είναι ολοσχερώς δεσμευμένη από τους δανειστές. Τζάμπα μαλώνουνε οι φαντασμένοι, πάνω από το κρεβάτι του ετοιμοθάνατου κι αναστατώνουν την ...εντατική! Ο Θεός να βάλει το χέρι του μ΄αυτούς που έχουμε μπλέξει.

  • Τρελό νερό avatar
   Τρελό νερό @ Uncle Stgm 01/10/2014 15:01:51

   Πες του ενοχλητικού βρε Θείε πως δεν είναι όλα για όλους! Τον έχει φάει ο φθόνοs δυό μέρες τώρα. Ή καλύτερα μην του πείς τίποτε. Αγνόησέ τον. Έτσι,θα σκάσει από το κακό του.

 2. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 01/10/2014 11:33:48

  Ο Τζίτζι πήγε πολύ καλά στις εκλογές, άρα έχει πίσω του μερικές "μεραρχίες" σχετικά αξιόμαχες. Ενώ η κανονική ΝΔ στην πόλη του Αγίου-Στρατιώτη είναι διαλυμένο ρεμπέτ ασκέρι. Άρα είναι τακτικό (ίσως και στρατηγικό) λάθος να συγκρουστεί η πλευρά Σαμαρά μαζί του... Στοιχειώδες.

 3. Σωκράτης avatar
  Σωκράτης 01/10/2014 11:48:28

  Για να το πω κομψά Μερικοί στην ΝΔ μας θυμίζουν τον βεζύρη που έχασε την εύνοια της "παλακίδας" του κι αυτός έκοψε .. τα "αμελέτητά" του. Κυριολεκτικά και μεταφορικά. Γιατί αν συνεχισθούν οι "εμφυλιοπολεμικές" ανοησίες των ασήμαντων δεν θα μείνει τίποτα να κληρονομήσουν. Θα τους περιμένει ο Κουβέλης να ανταλλάσσουν ιδέες για το φύλο των αγγέλων Είμαστε Σαμαρικοί γιατί σήμερα αυτός είνια ο αρχηγός της ΝΔ και πρόεδρος της κυβέρνησης, όπως χθές είμασταν Καραμανλικοί γιατί αυτός ήταν τότε ο αρχηγός της ΝΔ και πρόεδρος της κυβέρνησης και προχθές ήμασταν στο πλευρό του εκάστοτε αρχηγού. Απλά πράγματα. Ποιό είναι το ειδικό βάρος αυτών που βγάζουν τα ΜΜΕ με σκοπό να δημιουργήσουν θόρυβο και προβλήματα, προκειμένου να εκβιάσουν ευνοικές αποφάσεις για τους κάθε είδους πάτρωνές τους;.

  • Ρηνα avatar
   Ρηνα @ Σωκράτης 01/10/2014 12:27:10

   Πανω που ετοιμαζομουνα να γραψω: και λιγα τα λεει το αρθρο, εγω θα τα ελεγα πιο βαρεια...., διαβασα το σχολιο σου Σωκρατη που απηχουσε τις σκεψεις μου. Τους ομοϊδεατες μας-απλους οπαδους- τους γνωριζω σαν τις αμαρτιες μου. Γκρινιαρηδες, μεμψιμοιροι, ολα στο πιατο τα θελουν και ας πουμε οτι εχουν ρυθμιστει ολα τα σοβαρα θεματα της πατριδας, αυτοι θα τρωγονται με τα πιο ασημαντα. Ομως για τους αλλους, αυτους που τους γνωρισε .....ο θυρωρος της πολυκατοικιας τους μεσα απο τη ΝΔ θα ειμαι πολυ αυστηρη. Θυμαμαι οταν ετεθη θεμα αρχηγου του κομματος επι ανημπορου Εβερτ, ο συχωρεμενος ψελισε μεσα απ τα δοντια του: ε, οχι και να παραδωσουμε το κομμα στον Μητσοτακη.....και ετσι βγηκε ο Καραμανλης αρχηγος απο βουλετης Θεσ/νικης κουβαλωντας μια βαρεια προικα και ενα βαρυ ονομα. Σεβαστος και αγαπητος ο ιδιος καθ ολα, το τονιζω. ΑΛΛΑ γυρω του, ως συνηθως-κι αυτο το τονιζω-, μαζευτηκε ενας εσμος ανικανων που τους συνεδεε ενα πραγμα. Μια υποτιθεμενη πιστη στο ονομα και μια φιλικη σχεση και το σπουδαιοτερο μια ΜΕΓΑΛΗ προσδοκια για θεσεις, αξιωματα και ολα τα συμπαρομαρτουντα. Θα μου πειτε ετσι δεν γινεται παντα; Ναι σε ομαλες περιοδους, που αφηνουμε ολους να κανουν και τα κεφια τους και να βαζουν τους κολλητους τους να μας κυβερνανε, αδιαμαρτυρητα. Μια διαχειριση ηταν μιας χωρας στον αυτοματο πιλοτο. Δανειζομαι λεφτα, δινω λεφτα, τρωω και μερικα.....(τον Καραμανλη τον εξαιρω απο το τελευταιο και με αποδειξεις, για αλλους δεν βαζω το χερι στη φωτια). Βλεπετε η ζηλεια απο τη....δοξα του ΠΑΣΟΚ ηταν μεγαλη και ο συναγωνισμος στις πισινες και τα γιωτ ανυπερβλητος.... Τωρα ομως η περιοδος δεν ειναι ομαλη. Τωρα χρειαζονται μονο οι ικανοι στο τιμονι και οχι οι συνηθισμενοι του αυτοματου πιλοτου, γιατι ετσι ξερω και γω να κυβερνησω. Κι αν φανταζονται μερικοι οτι θα ξαναδουν το ιδιο εργο με τις ασημαντοτητες τους να μοστραρουν υπουργοι της χωρας ας μην κανουν ονειρα. Ο κοσμος θα τους ψειρισει σαν τον κ... της μαϊμους και ελαχιστοι θα επιζησουν. Το βαζω σταυρο στον γνωστο, τον προβεβλημενο κλπ αηδιες παει πεθανε. Ευτυχως το internet πετυχε κι ενα καλο. Ξεσκεπασε πολλους μαρμαρινους καλοφτιαγμενους.....ταφους που απο μεσα ειχαν μονο βρωμερα κοκκαλα και μποχα.

 4. η Dimi avatar
  η Dimi 01/10/2014 11:54:51

  Kαιρός να σπάσουν τα σπυριά και να χυθεί το πύον.

 5. Σωκράτης avatar
  Σωκράτης 01/10/2014 12:18:19

  Και για να μιλήσουμε και λίγο σοβαρά. Λυπηρά όσα δυσάρεστα περιγράφεται να συμβαίνουν στη ΝΔ, αλλά αυτη η συμπεριφορά μερικών είναι το αποτέλεσμα όσων θεωρούν το κόμα και τους ψηφοφόρους του ιδιοκτησία που κληρονόμησαν και πρέπει να την νέμονται για πάντα. Η μεσιανική αυτή συμπεριφορά αποτελεί ένα από τα διαχρονικά προβλήματα και η κυριότερη αδυναμία της ΝΔ, αποτέλεσμα της εσκεμμένα ανυπαρκτης οργάνωσης της βάσης του κόματος Χτυπούν τώρα τον Σαμαρά και την ΝΔ, που βρίσκονται στο χαμηλότερο σημείο δημοφιλίας και προτίμησης όλων των ψηφοφόρων, λόγω της συγκυρίας των αλεπαλληλων δυσάρεστων μέτρων, διότι ξέρουν ότι δεν θα τους δοθεί άλλη ευκαιρία. Αν ο Σαμαράς και η κυβέρνηση ξεπεράσουν με επιτυχία τον διπλό σκόπελο της τρόικας και της προεδρικής εκλογής, τότε η Ελλαδα θα έχει γυρίσει σελίδα και αυτοί δεν θα έχουν καμά ελπίδα να "προσφερθούν και να προσφέρουν"

 6. sender avatar
  sender 01/10/2014 12:33:30

  Αν αυτοκτονήσει η ΝΔ θα οδηγηθεί σε αυτοκτονία και η χώρα.Οι υπεύθυνοι φέρουν τεράστια πολιτική ευθύνη,ενώ συγχρόνως προσβάλλουν και εκθέτουν τους πολίτες που τους υποστήριξαν.Ντροπή!!

 7. Θανος avatar
  Θανος 01/10/2014 12:40:26

  Αν και όταν η κρίση αντικατασταθεί από το απόλυτο χάος, τι θα λένε αυτοί που σιγοντάρουν τα μουρλά που ετοιμάζονται και να κυβερνήσουν? Τώρα θα μετρηθεί ποιός είναι ποιός...

 8. "Μανώλης Πετράκης" avatar
  "Μανώλης Πετράκης" 01/10/2014 13:05:38

  Δεν είναι κακό να διασπασθεί η ΝΔ σε δύο-τρία δεξιά αστικά κόμματα με πιο σαφή ιδεολογικά στίγματα τα οποία θα μπορούν να συνεργάζονται κυβερνητικά μεταξύ τους. Αρκεί φυσικά να πάψει το μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα.

 9. Seagull avatar
  Seagull 01/10/2014 13:13:05

  Οι επονομαζόμενοι και " Καραμανλικοί" αλήθεια τι πιστεύουν, ότι ο κόσμος περιμένει τον Καραμανλή να ξαναέρθει στην εξουσία ως σωτήρας και του έχουν ήδη έτοιμο το κόκκινο χαλί? Περίεργα πράγματα, δεν καταλαβαίνουν ότι ο κόσμος δεν έχει ξεχάσει τους κουμπάρους και τους άλλους όλους, δεν έχει ξεχάσει την " επανίδρυση" του κράτους που σκόνταψε κι αυτή, δεν έχει ξεχάσει και θεωρεί συνυπεύθυνο τον ΚΚΒ' μαζί με τον ΓΑΠ για την καντάντια μας? Λυπηρά πράγματα, αν ο σκληρός πυρήνας του κόμματος δεν έχει επίγνωση της κατάστασης και λειτουργεί διχαστικά και εμφυλιοπολεμικά τότε ο κόσμος τι θα κάνει, γιατί να ακολουθήσει?

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ Seagull 01/10/2014 13:38:25

   Κι εσύ θα ακολουθήσεις κι εμείς και όλοι θα ακολουθήσουμε,προκειμένου να μην έλθουν οι χειρότερες καταστάσεις που όλοι μας απευχόμαστε...

   • ΚΒΣ avatar
    ΚΒΣ @ Κυθήριος 01/10/2014 15:23:37

    Όλοι είμαστε έτοιμοι να δώσουμε και έναν, και δυο, και τρεις μισθούς, ίσως και τέσσερις, μπορεί και πέντε, για να μην καταρρεύσει η χώρα και περάσουμε στο απόλυτο χάος..

    • Yet avatar
     Yet @ ΚΒΣ 01/10/2014 15:31:15

     Eμένα μου χρωστάει ο έρμος ο εργοδότης μου 18 μισθούς. Εκχωρώ τα δικαιώματα των 8 προκειμένου να σωθεί η χώρα σαν χώρος. Γιατί το να σώσω τους ιθαγενείς χωρικούς, χλωμό το βλέπω.

    • Κυθήριος avatar
     Κυθήριος @ ΚΒΣ 01/10/2014 19:11:32

     Μέχρι δέκα,μή δώσεις παραπάνω,γιατί θα ελεγχθείς για κατάχρηση..

 10. Giorgis33 avatar
  Giorgis33 01/10/2014 13:32:08

  Εδώ ο κόσμος χάνεται και οι βολεμένοι κηφήνες μηχανορραφούν, μήπως κι εξασφαλίσουν την πάρτη τους. Πρέπει να πληρώσουν ακριβά την αναισθησία τους, όλοι οι αδίστακτοι ...μαρκήσιοι της συμφοράς.

 11. Crevettes à la provençale avatar
  Crevettes à la provençale 01/10/2014 13:43:37

  Όποιος διαθέτει την ελάχιστη έστω, ψυχική επαφή μ' αυτή την παράταξη, γνωρίζει ότι ο Καραμανλής, δεν θα έκανε ποτέ κάτι για να την βλάψει. Απλά πράγματα.

  • sender avatar
   sender @ Crevettes à la provençale 01/10/2014 14:32:31

   Συμφωνώ.

   • Crevettes à la provençale avatar
    Crevettes à la provençale @ sender 01/10/2014 14:58:58

    Ας βρούμε λοιπόν, ένα άλλο εξιλαστήριο θύμα γι' αυτό που καταφτάνει. Προτείνω τον ...ΕΝΦΙΑ.

    • sender avatar
     sender @ Crevettes à la provençale 01/10/2014 15:05:44

     Συμφωνώ.

    • ΚΒΣ avatar
     ΚΒΣ @ Crevettes à la provençale 01/10/2014 15:30:35

     Με την σημείωση πάντα πως ο ΕΝΦΙΑ είναι κορυφή του παγόβουνου και σταγόνα που ξεχείλισε ποτήρι ήδη γεμάτο. Κι επιπλέον τα αποτελέσματα τύπου «ρεμπέτ ασκέρ» να μην παρουσιαστούν προσεχώς ως αιτία για όσα έρχονται, ξηγημένα πράγματα. Μην το πιείτε, λουστήτε.

  • Σπαθάριος avatar
   Σπαθάριος @ Crevettes à la provençale 01/10/2014 15:37:20

   Και εγώ συμφωνώ και επαυξάνω. Ας αφήσουν ήσυχο το Καραμανλή απο τα παιχνίδια τους.

  • Seagull avatar
   Seagull @ Crevettes à la provençale 01/10/2014 16:41:53

   Βαριέται ε, που να τρέχει τώρα, βλέπεις αυτές οι ιντριγκαδόρικες δουλειές θέλουν τρέξιμο. Εδώ δεν μιλάει να πει κάτι τέλος πάντων, γιατί τα άφησε όλα σύξυλα και την κοπάνησε. Αλλά τι ψάχνω τώρα αφού κορόϊδα - κοπάδι υπάρχει πάντα, τα άλλα είναι λεπτομέρειες.

  • Fotini avatar
   Fotini @ Crevettes à la provençale 02/10/2014 00:58:57

   Εἶναι σάν νά λέμε ὅτι ὁ ΚΚ "Cuts his nose to spite his face"! ῎Ελεος μέ τά τάρταλα τῆς παράταξης πού ἀφιερώσατε καί ἀνάρτηση. ΔΑΚΤΥΛΟΣ τῶν νταβατζήδων εἶναι! Δέν περίμεναν νά πετύχη ὁ ΑΣ τό θαῦμα καί ζητοῦν τήν κεφαλή του ἐπί πίνακι. NOT BUYING IT!!!!

 12. χμμμμμ avatar
  χμμμμμ 01/10/2014 14:44:10

  Βολεμένοι του παλιού συστήματος που με αγωνία βλέπουν πως στο καινούργιο δεν έχουν θέση. Χαζοί είναι να μείνουν με σταυρωμένα χέρια? Ποιος άλλωστε δεν ονειρεύεται τα υπουργιλίκια και τις παλιές δόξες? Κανονικά θα έπρεπε να τους συμμαζέψει ο ίδιος ο Καραμανλής, τι περιμένει? Εκανε που έκανε ενα σωρό λαθος επιλογές κατά τη διακυβέρνηση του, καιρός να βάλει μαχαίρι. Εκτός πια κι αν......... Αχ αμοιρη Ελλάδα με τους βολευτάδες σου!

 13. Αρμαγεδών avatar
  Αρμαγεδών 01/10/2014 16:43:34

  Διαβάζω τα σχόλια όλων και διακρίνω μία οπαδική νοοτροπία. Να υποστηρίξουμε το κόμμα-ομάδα στην κρίσιμη ώρα, να θάψουμε τον αντίπαλο-κουρέλα που θα διαλύσει το πρωτάθλημα-χώρα έτσι και πάρει την εξουσία, όλοι μαζί με τον πρόεδρο κι ας μην έκανε καλές μεταγραφές κλπ κλπ. Μα είναι σοβαρά πράγματα αυτά; Εφόσον η ΝΔ και τα στελέχη της φαίνεται πλέον ότι δεν είναι χρήσιμα στον τόπο, στο καλό να πάνε. Το ΠΑΣΟΚ ήδη δείχνει το δρόμο. Θέλει ο ελληνάρας το ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία; Με γεια του με χαρά του! Δικαίωμά του είναι να τον επιλέγει ακόμα κι αν αυτό σημαίνει απόλυτη καταστροφή. Σταματήστε λοιπόν όλοι-ες να μυξοκλαίτε για την καημένη τη ΝΔ που διαλύεται. Δεν τρέχει και τίποτα. Τόσα χρόνια το χεράκι σας όταν ψηφίζατε "δεν πήγαινε αλλού". Ε, καιρός να πάει!

  • sender avatar
   sender @ Αρμαγεδών 01/10/2014 23:29:54

   Σας γελάσανε.Πουθενά δεν θα πάει η ΝΔ,εδώ θα μείνει,γιατί σχηματίζεται από ένα υγιές και σοβαρό κομμάτι των Ελλήνων πολιτών.Οσο και να προσπαθούν και να πιέζουν για χαοτικές πολιτικές εξελίξεις κάποιοι,είναι πολύ μικροί και περαστικοί για να το επιτύχουν.Οι πολίτες είναι η ΝΔ,αυτοί θα αποφασίζουν για την πορεία της.Κι αν για λίγο συστέλλεται,θα επανέλθει για να πάρει την θέση της στις εθνικές επάλξεις.Και αυτό δεν είναι οπαδική νοοτροπία.Είναι αναγκαιότητα και το γνωρίζετε πολύ καλά όλοι.

 14. Ρεαλιστης avatar
  Ρεαλιστης 01/10/2014 17:32:01

  Αντιγραφη απο το Παρατηρητηριο. Μεγαλες αλλα και πικρες αληθειες..... Εδω ο κοσμος καιγεται και ο Τζιτζι χτενιζεται. Με τετοιο χαρακτηρα που οι περισσοτεροι εχουμε τι περιμενουμε? ================================= ΤΑ ΤΟΤΕΜ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Ειμαστε χαλαρα ο πιο ανοητος λαος της Ευρωπης σιγουρα. Στηριζουμε τα παντα στα εξης τοτεμ, τα οποια βεβαια κανείς δεν μπαίνει στον κόπο να εξηγησει το γιατί : ΟΙ ΒΑΣΙΚΟΙ ΠΥΛΩΝΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΞΕΦΤΙΛΑΣ 1.Οι Εβραιοι φταινε για ολα, και ελεγχουν τα παντα. 2.Μας ψεκαζουν. 3.Μας μισουν και θελουν να μας εξαφανισουν. 4.Αυτο το κανουν για να παρουν μιζα. 5.Ειχε δοντι (ποτε δεν ειναι καλυτερος ο αλλος). 6.Αμα ηθελαν. 7.Ανυπακοη στους Νομους ειναι δημοκρατικο δικαιωμα. 8.Δεν θα πληρωσω για να τα τρωνε "αυτοι". 9.Κλεβω την εφορια γιατι κλεβει το κρατος. 10.Το κρατος φταιει για ολα (ανηκει σε αρειανους προφανως) 11.Που ειναι το κρατος ; 12.Να διοριστω για να βολευτω. 13.Συνταξη στα 55 (το κοστος το πληρωνει αλλος) 14.Παιδεια για ολους (ολοι στα Πανεπιστημια, οι σκλαβοι ξενοι στις δουλειες, το κοστος το πληρωνει αλλος...) 15.Υγεια για ολους (το κοστος το πληρωνει ΠΑΝΤΑ άλλος). 16.Καπνιζω οπου γουσταρω, πινω οσο θελω, σε οποια ηλικια, δεν φοραω κρανος και ζωνη, παρκαρω οπου γουσταρω, περναω με κοκκινο επειδη ειμαι μαγκας, προσπερναω οπου γουσταρω, και παω με οσα γουσταρω. 17.Ξερεις ποιος ειμαι εγω ; 18.Με εκοψε ο μαλακας.. περασα ! (εμεις περναμε αλλα μας κοβουν παντα οι αλλοι...) 19.Δεν κουρευτουν τα δανεια μας. (ας πληρωσει ο μαλακας ο Σλοβενος..) 20.Να τα παρουν απο αυτους που τα εχουν (εμεις δεν εχουμε ποτε). 21.Οι φοροι της αριστερας ειναι προοδευτικοι. Των αλλων ειναι φορομπηχτικοι. 22.Οι αριστεροι ειναι "προοδευτικοι". Οι αλλοι ειναι εχθροι του λαου. 23.Νομος ειναι το δικιο του εργατη. Ολοι οι αλλοι νομοι πρεπει να καταργηθουν. 24.Οι τσιγγανοι οταν καταπατουν εκτασεις ειναι καταπιεσμενη μειονοτητα. 25.Οταν πεθαινεις σε ουρα περιμενοντας, φταιει ο λογος για τον οποιο περιμενες. 26.Οι ιδιωτες μας εκμεταλευονται. Να κανουμε ενα κρατος απο ΔΥ. Θα σταματησει η εκμεταλευση ανθρωπου απο ανθρωπο. 27.Να μην ιδιωτικοποιηθει τιποτα. Ολα κρατικα.

 15. zuper avatar
  zuper 01/10/2014 17:38:12

  νομίζω ότι η προκήρυξη εκλογών θα εχει ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα απο αυτα που περίμενε ο Αδωνις. Ειδικά εαν ειναι πολύ χαμηλά του κόμματος των Σαμάρα και Βενιζέλου. Θα ανακουφιστεί ο κόσμος και θα αρχίσει να ανοίγεται οικονομικά και να ξοδεύει. Η οικονομία θα αναθερμανθεί. επίσης προβλέπω διάσπαση Και στη ΝΔ. Το ΠΑΣΟΚ εχει ήδη διασπαστεί. Ο πρόεδρος της διεθνούς σοσιαλιστικής ΓΑΠ , ΔΕΝ κάλεσε το κόμμα του , το ΠΑΣΟΚ!

 16. Newcomer avatar
  Newcomer 01/10/2014 18:20:05

  Η αναφορά περι κούρασης δεν έγινε τυχαία από τον Σαμαρά, ούτε για την χεορομβοβίδα που 'κάποιοι' του έδωσαν. Με άκομψο τρόπο είπε την αλήθεια και η αλήθεια είναι πως το πολιτικό σύστημα φοβήθηκε να αντικρίσει το τσουνάμι της κρίσης. Δυστυχώς όλες οι πλευρές δεν καταλαβαίνουν πως δεν υπάρχει πια η πολυτέλεια της παρεξήγησης. Φιλική πρόταση/συμβουλή: Άμεση διενέργεια δημοψηφίσματος με θέμα την άρση μονιμότητας στο δημόσιο. Καθαρίζει το πολιτικό σκηνικό για μια 10ετία και τελειώνουν τα παραμύθια με κλίκες, Προέδρους και Λενινιστικά οράματα του τρίτου δρόμου!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.