04/02/2010 12:27
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Γιατί να πληρώσουμε εμείς για την οικονομία που βούλιαξαν αυτοί;

Τα τύμπανα της πανεθνικής ενότητας και της γενικής συστράτευσης τα ακούμε και τώρα, από πολιτικούς αρχηγούς, μεγαλοδημοσιογράφους που φέρονται σαν κάτι παραπάνω και από πολιτικοί αρχηγοί, τραπεζίτες που κερδοσκόπησαν συμφώνως τω νόμω, αφού ο μόνος νόμος είναι ο νόμος της αγοράς (κι όχι βέβαια «ο νόμος του εργάτη», «του αγρότη» και λοιπά παραμυθητικά ή παραμυθένια), ιερωμένους που δέονται υπέρ των πενήτων γονατισμένοι οι ίδιοι από το βάρος των τιμαλφών που φέρουν...

«Δώστε και σώστε», αυτό είναι είναι το μήνυμα, η εντολή μάλλον, όχι και τόσο καινοφανής είναι η αλήθεια, αφού με το χούι που έχουν οι κυβερνήσεις να παραδίδουν η μια στην άλλη «καμένη γη», οι υπέρ εθνικής σωτηρίας εκκλήσεις ακούγονται ανελλιπώς, απλώς ανεβοκατεβαίνει ο μελοδραματικός τόνος.

Αν όντως «βουλιάζουμε», όπως διατείνονται όσοι επιμένουν ότι γνωρίζουν κάτι περισσότερο από τον «χοντρολαό», εντάξει, να συστρατευτούμε, μονίμως φανταράκια υπό τας διαταγάς των μονίμως στρατηγούντων. Αλλά αν βούλιαξε το καράβι, το βούλιαξαν όλοι μαζί; Η ισότητα στην ευθύνη της πληρωμής δεν προϋποθέτει την ισότητα στην ευθύνη της καταστροφής;

Δηλαδή, σε γλώσσα ευθύτερη, πάλι πρόσχημα και ευκαιρία θα καταντήσει η «ανάγκη πατριωτισμού», οικονομικού εν προκειμένω, όπως τον ζωγραφίζουν όσοι στο προαναφερθέν καράβι υπήρξαν καπεταναίοι και όχι ταπεινοί κωπηλάτες και τώρα, αφού τα ʼκαναν θάλασσα, νίπτουν τας χείρας τους στην ίδια αυτή θάλασσα; Πάλι οι ήδη σαπρόπλουτοι θα σταθούν στο ταμείο του πατριωτισμού για να ανταμειφθούν που τάχα εκπληρώνουν το χρέος τους, διʼ αντιπροσώπων βέβαια, ως συνήθως; Είναι σαν νʼ ακούς κηρύγματα υπέρ του πνευματικού βίου από φανατικούς σαρκόφρονες.

Π. Μπουκάλας - Καθημερινή

ΣΧΟΛΙΑ

 1. «Κασσάνδρα» avatar
  «Κασσάνδρα» 04/02/2010 12:30:19

  http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=128519

 2. ataktos avatar
  ataktos 04/02/2010 12:49:03

  εμ....

 3. ΙΔ avatar
  ΙΔ 04/02/2010 14:01:39

  Ήταν έτοιμο από καιρό το πασόκ αναλαμβάνονταs την εξουσία το 1981.Ο ιδρυτήs του αναφαιρόμeνοs στά επικριτικά σχόλια μερίδαs του τύπου για την μίζα των 500εκ.δραχμών κολοσιαίο ποσό για την εποχή που εισέπραξε ο μόλιs διορισθείs πρασινοφρουρόs διοικητήs τηs ΔΕΗ Μαυράκηs είπε το αλησμόνητο.. Έ να παρει ένα δωράκι όχι όμωs και 500 εκατομύρια.Έδωσε το σύνθημα του μπάτε πρασινοφρουροί και αλέστε και αλεστικά μην δώσετε .Αυτό είναι το πασόκ διαχρονικά και όποιοs παριμένει να αλάξει θα περιμένει πολύ.

 4. ΠΑΝΑΓΟΣ avatar
  ΠΑΝΑΓΟΣ 04/02/2010 14:38:06

  Έτσι μπράβο Π.Μπουκάλα γιατί πήξαμε με την χούντα των παπαγάλων και των
  υπάλληλων.

 5. rs avatar
  rs 04/02/2010 14:44:27

  Πολύ καλό!
  Με δεδομένο όμως οτι "εμείς" τους δώσαμε την εκτελεστική εξουσία τι προοπτική υπάρχει;
  Εδώ υπάρχει στοιχειώδες πρόβλημα συνειδητοποίησης για το τί ακριβώς συμβαίνει.Πώς θα βρεθεί λύση;

 6. rs avatar
  rs 04/02/2010 14:55:01

  Αντί να κρυφτείτε βαθιά στη γή προσμένοντας τη λήθη (δυστυχώς υπάρχει πλεονάζουσα στους Έλληνες) έχετε το θράσος να μιλάτε!
  Τουλάχιστο πείτε κάτι που να πιάνει τόπο!
  Όχι δεν είμαι ΠΑΣΟΚ άν αυτό είναι η πρώτη σκέψη που σου ήρθε στο μυαλό!
  'Άτομα ίδιας ηθικής είναι και ο Μαυρίκης που αναφέρεις με τον Βουλγαράκη και ... όποιον άλλο που έκανε λαμογιές με το Βατοπέδι, τη SIEMENS η τον Κοσκωτά.

 7. Orestios avatar
  Orestios 04/02/2010 16:18:07

  Ποιό έθνος να πληρώσει στην πολυεθνική χώρα του GAP? Μάλλον οι φανατικοί του αλλοεθνείς και όχι οι έλληνες, που τόσα χρόνια πληρώνουμε όλους αυτούς τους ανθέλληνες.
  Μιλάει για εθνική ενότητα ο διχαστικός GAP. Αντί να πάει να κρυφτεί σε κανένα λαγούμι, έχει το θράσος να ζητά ενότητα. Αισχρός.

 8. George Poulos avatar
  George Poulos 04/02/2010 16:23:14

  Ωραίο παραμύθι,
  Την πληρώνομε εμείς ενώ φταίνε πάντα οι άλλοι οι κακοί πολιτικοί.
  Η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα.
  Οσοι το λένε αυτό και είναι : Δημοσιογράφοι ,Εκδότες,Δημόσιοι υπάλληλοι,Γιατροί,Δικηγόροι,Επιχειρηματίες,Συνδικαλιστές,Πολιτευτές,
  Ας κοιταχθούν στον καθρέφτη.

 9. ΙΩΝΑΣ avatar
  ΙΩΝΑΣ 04/02/2010 16:36:53

  Ο φίλος ΙΔ πιο πάνω,μιλάει για τον Μαυράκη,της τότε ΔΕΗ και όχι για τον Μαυρίκη,φίλε RS.Εκείνον τον Μαυράκη,που ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε πει ότι είχε κάνει ένα δώρο στον εαυτό του 500.000.000 δραχμές.Δεν μίλησε για τον Μαυρίκη.

  • rs avatar
   rs @ ΙΩΝΑΣ 04/02/2010 17:24:04

   Έχει δίκαιο. Λάθος! Αλλά και ο Μαυρίκης δεν ήταν αυτός με τις υποκλοπές και τον Γρυλάκη;
   Απο την ίδια "πάστα" λαμόγια!

   • Factorx avatar
    Factorx @ rs 04/02/2010 17:29:41

    rs δεν απευθυνεσαι σε άσχετους. Ο Γρυλάκης είχε πάρει απο το ΠΑΣΟΚ και τον Ανδρεα τον αρχικοριό Γιαννιώτη και έτσι μπήκε τότε ο Μητσοτάκης στο κολπο με τις υποκλόπές. Και ο Μαυρίκης έκανε μετα καριερα με την βοηθεια του ΠΑΣΟΚ του συγκροτήματος Αλαφουζου κλπ. Και θυμασαι που προεκλογικά έκανε δημοσια δηλωση υπερ της Ντόρας;

    • rs avatar
     rs @ Factorx 04/02/2010 17:46:51

     Πολύ σωστά Factor. Σίγουρα η λήθη παίζει παίζει άσχημα παιχνίδια σ΄αυτήν την χώρα γι΄αυτό και είμαστε σ΄αυτό το χάλι!
     Πάντως όλα τα ονόματα που αναφέρεις στην απάντησή σου είναι απο τους βασικούς συντελεστές της καταστροφής και δεν έχει νόημα πλέον τι έκανε ο καθένας προσωπικά.
     Το ερώτημα που πρέπει ν΄απαντηθεί αν θέλουμε να δούμε "φως" είναι πως θα χτυπηθούν οι μηχανισμοί που τους συντηρούν.
     Και δυστυχώς δεν νομίζω οτι υπάρχει απάντηση.

 10. sirmar avatar
  sirmar 04/02/2010 23:33:21

  Mr. Factor Τα ωραία έρχονται .Πως κάνουν η τρακαδόροι εφόσον φάνε σκουπίζουν τα χείλι τους και λένε μας συγχωρείτε μας πόνεσε η κοιλιά μας και πάνε να μας χες από πάνω. Έτσι και αυτή οι μαθητευόμενη που μας κυβερνάνε. Ποιοι θα τα πάρουν οι έχοντες και οι κατέχοντες. Από την τρίτη οι τράπεζες δίνουν ομολόγα ελληνικού δημοσίου με 6,1% δια πέντε χρόνια Το ωραίο είναι ότι δια να πάρεις ομόλογο πρέπει να έχεις 50000 ευρώ και πάνω. Ρε μουν σκύλα ποιος μικρός έχει τόσο χρήμα . Εσείς που μας κατακλέψατε τόσα χρόνια και τώρα σαν μαμακιδες ξανά μας κλέβετε πάλι.
  ΓΑΠ ξύπνα από το όνειρο έγινες πρωθυπουργός της Ελλάδος ήμαρτον μην μας πίνεις και την τελευταία σταγόνα από το αίμα κτύπα αυτούς που μας βούλιαξαν συνδικαλιστές ,βουλευτές το σοι τους που έχουν βόλεψη στην βουλή από γιους έως νύφες ,ξαδέλφια, και παίρνουν 16 μισθούς δικαστικούς καλά τα είπε ο πρινωτακης τι είχε συμβεί με το συμβούλιο επικρατείας , πολεοδόμους ,εφοριακούς και όλο το συναπάντημα που μας ρήμαξαν και μας πίνουν το αίμα.
  Ένα δίπλωμα οδηγήσεως πας να βγάλεις και λαδώνεις .Ήθελα να μάθω ο μηχανολόγος που σε εξετάζει τι σκοπό έχει να τα περνη Κατάργησε τους και το παράβολο να πάει στο κράτος.
  Οι κοκινοκολοι τα γύρισαν πίσω κάντο και εδώ να φέρουν τα κλεμμένα ,τα δώρα της μίζες πίσω πίσω και αρχή δεδομένης από τη μαμά σου και την μητριά σου

 11. μαρικα avatar
  μαρικα 05/02/2010 00:02:36

  Με καλασνικοφ

 12. xenitemenos21 avatar
  xenitemenos21 05/02/2010 03:30:52

  Σε ενα μονο σημειο διαφωνω με τον κυριο Μπουκαλα, σε οσα αναφερει για "μεγαλοδημοσιογραφους" γιατι οχι μονον δεν ειναι μεγαλοι, δεν ειναι καν δημοσιογραφοι, απλα κανουν μοστρα στο γυαλι και το ποπολο μιλαει μονον γι' αυτους. Δημοσιογραφοι με τα ολα τους ειναι μονον οι ανωνυμοι συντακτες, εκεινοι που ουσιαστικα βγαζουν τις εφημεριδες, βρισκονται σε διαρκη αγωνα για την ελευθεροτυπια και παιρνουν τρεις και εξηντα, παρα το γεγονος οτι σκοτωνονται, κυριολεκτικα, στη δουλεια.
  Η κριση που περναει η χωρα ειναι πρωτιστως δημοσιονομικη και η ευθυνη βαρυνει αποκλειστικα οσους διετελεσαν απο τη μεταπολιτευση ως τωρα βουλευτες, υπουργοι, διοικητες κρατικων τραπεζων και οργανισμων και αλλα παρομοια μπουμπουκια. Που πρεπει να πληρωσουν για τη ζημια που προκαλεσαν στη χωρα οχι, βεβαια, με τη ζωη τους, αυτα ειναι βαρβαροτητες αλλων εποχων 'η αλλων σημερινων χωρων, αλλα μ' αυτα που εβαλαν στο χερι 'η στην μπαντα απο την ασκηση οποιασδηποτε εξουσιας. Το ερωτημα ειναι αν υπαρχει σημερα πολιτικος που να εχει το θαρρος να θεσει ενα τετοιο ζητημα και να αξιωσει να πληρωσουν πρωτα αυτοι και μετα να καλεσουν εμας να μετασχουμε στην αποκατασταση της ζημιας που προκαλεσαν. Κατα την ταπεινη μου γνωμη, δυστυχως, το ειδος των ηγετων τετοιου βεληνεκους ειναι ειδος εν ανεπαρκεια στην ταλαιπωρη χωρα μας. Αν κανω λαθος, αυτος που θα το τολμησει, θα τολμησει, δηλαδη, να τα βαλει με το καυτεστημενο, θα γινει αυτοδικαιως ο ηγετης ολων των Ελληνων, γιατι τετοιον ηγετη χρειαζομαστε αυτες τις δυσκολες ημερες και ωρες.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.