30/04/2013 09:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Γιατί μας απασχολεί η περίπτωση Κικίλια

To αν η απομάκρυνση του Η. Κικίλια από τον ΟΑΕΔ ήταν σωστή ή λάθος κίνηση, θα το κρίνει η ιστορία. Και μάλλον υπερβολικοί είμαστε αφού η ιστορία κρίνει μεγάλα γεγονότα και δεν ασχολείται με θέματα που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν «περί όνου σκιάς».

Αδιάφορος ήταν ο κ. Κικίλιας και δεν μας ενδιαφέρει πώς έγινε η απομάκρυνσή του. Αν δηλαδή τον έδιωξε ο Βρούτσης γιατί δεν συνεργάζονταν καλά ή κρύβεται κάτι άλλο με τα προγράμματα για τους ανέργους. Όπως επίσης μας είναι αδιάφορος κι ο κ. Θ. Αμπατζόγλου που αναλαμβάνει διοικητής στον ΟΑΕΔ.

Αυτά που θα πρέπει να μας ενδιαφέρουν είναι πολύ σοβαρότερα.

Το πρώτο είναι η υποκρισία του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ. Πριν μια εβδομάδα απειλούσαν ακόμη και με αποχώρηση από την κυβέρνηση αν έφευγε ο… Κικίλιας λες και ήταν ο πρωθυπουργός της χώρας. Μάλιστα, ειδικά από την Ιπποκράτους διέδιδαν ότι αυτοί έχουν παγώσει την απομάκρυνσή του και ότι κανείς δε θα τον κουνήσει από τη θέση του. Μόλις ανακοινώθηκε η αντικατάσταση του διοικητή του ΟΑΕΔ, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ έκαναν σα να μη συνέβη τίποτε. Κάτι ανακοινώσεις του στυλ «δε συμφωνούμε, δε βοηθά στην ομαλή λειτουργία της κυβέρνησης» και άλλα τέτοια κουραφέξαλα. Που είναι οι δυναμικές αντιδράσεις κατά του Σαμαρά και του Βρούτση; Δύο πράγματα συμβαίνουν: Είτε τελικά ο Κικίλιας δεν ήταν και κανένα σπουδαίο γεγονός για να προκαλέσουν ρήξη. Είτε γιατί στο παρασκήνιο έχουν υπάρξει άλλες συμφωνίες με φόντο και τον ανασχηματισμό. Κάτι σαν «σου δίνω, μου δίνεις» και κανείς δεν παθαίνει απολύτως τίποτε.

Το δεύτερο που πρέπει να μας ενδιαφέρει είναι ότι μας είναι αδιάφορο ποιος είναι διοικητής. Αυτό που έχει σημασία είναι να μοιραστεί σωστά και με διαφάνεια το χρήμα για τους ανέργους. Να υπάρξουν αποτελέσματα και να γίνει σοβαρή δουλειά. Όχι να βολεύονται «δικά μας παιδιά» απ’ όπου κι αν προέρχονται.

Τα πράγματα είναι απλά, δεν υπάρχει κάτι άλλο σοβαρότερο να ειπωθεί για μια υπόθεση που κάποιοι διογκώνουν εστιάζοντας στο πρόσωπο κι όχι στο αντικείμενο της δουλειάς.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αρχιμήδης avatar
  Αρχιμήδης 30/04/2013 10:13:15

  Πολύ σωστό το συμπέρασμα του άρθρου: "Αυτό που έχει σημασία είναι να μοιραστεί σωστά και με διαφάνεια το χρήμα για τους ανέργους. Να υπάρξουν αποτελέσματα και να γίνει σοβαρή δουλειά. Όχι να βολεύονται «δικά μας παιδιά» απ’ όπου κι αν προέρχονται." Και προφανώς στο παρασκήνιο έχουν υπάρξει άλλες συμφωνίες με φόντο και τον ανασχηματισμό. Κάτι σαν «σου δίνω, μου δίνεις» και κανείς δεν παθαίνει απολύτως τίποτε".
  OΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΚΟΥΤΑΛΑ", ιδιαίτερα τώρα που εχουν σφίξει τα πράγματα...Ποιός Κικίλιας?...

 2. Ηλίας avatar
  Ηλίας 30/04/2013 14:12:22

  Ο Κικίλιας είχε επιλεγεί με ανοιχτή διαδικασία.
  Ο Αμπατζόγλου είναι παλιό κομματικό στέλεχος και συνδικαλιστής.
  Γιατί πιστεύεις ότι ο δεύτερος είναι προτιμότερος από τον πρώτο για το "σωστό και με διαφάνεια μοίρασμα των χρημάτων" ??
  Εμένα η αντικατάσταση με ενοχλεί και μου μοιάζει σαν "με αυτό δεν μπορούμε να κάνουμε τα ρουσφέτια μας".

  • Ραβινος avatar
   Ραβινος @ Ηλίας 30/04/2013 22:41:26

   ''Ο Κικίλιας είχε επιλεγεί με ανοιχτή διαδικασία.'' Διαβασε την διαμαρτυρια του απωλεσθεντος ΓΑΠ για την υπερασπιση του κηπουρου του και μετα ξαναπεστα το περι ''... ανοικτης διαδικασιας ''.

   • Ηλίας avatar
    Ηλίας @ Ραβινος 01/05/2013 09:16:42

    Και αν δηλαδή ο ΓΑΠ υποστηρίζει ότι είναι λάθος η αντικατάσταση αναιρούνται τα επιχειρήματά μου ??
    Ωραίος συλλογισμός. Μπράβο !!
    Αυτό λέγετε "πετάω τη μπάλα στην εξέδρα".

 3. tpe avatar
  tpe 30/04/2013 16:20:42

  Ο αντικαταστάτης του, θα έπρεπε να είναι απλά κρυμμένος.
  Επί ημερών του, η φαρμακευτική δαπάνη του ΙΚΑ ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.
  Επί ημερών του, δεν κόπηκε ούτε μισή σύνταξη μαϊμού.

  Ο μεν πρώτος το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να διορίσει το σόι του. Ο δε δεύτερος είναι ένα παλαιοκομματικό στέλεχος.

  Έτσι θα πατάξουμε την ανεργία; ΝΤΡΟΠΗ...

  • tpe avatar
   tpe @ tpe 30/04/2013 16:21:07

   Και φυσικά μιλάω για τον Αμπατζόγλου...

 4. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 30/04/2013 16:38:45

  Πρόκειται ιδιαίτερης σημασίας ζήτημα.
  Αφορά το ποιός θα έχει το πρόσταγμα στην εξυπηρέτηση των πελατών ψηφοφόρων.
  Προφανώς η ΝΔ δεν θέλει να αφήσει στο Πασοκ την ευκαιρία.

  Εν ολίγοις, αναπαραγωγή του ίδιου σκηνικού: μαγαζιά και πελάτες.

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ Μανιάτης 30/04/2013 17:39:16

   & εκτός ΑΣΕΠ με διαδικασίες τύπου ΑΣΕΠ βεβαίως βεβαίως.....για να δούμε όλοοοοοοοο το πλάνο

   ΥΓ

   όταν στο τέλος του χρόνου από τον έρμο ΚΑΕ 0892 το δημόσιο θα δαπανεί για μερικές εκατοντάδες χιλιάδες με ασφαλιστικά μερικές δεκάδες εκατομμύρια μην ξανά ακούσω να μιλάνε για 1,000,000 υπαλλήλους οι κύριοι που νομοθετούν...αλλά είπαμε θα φύγουν 15,000 απλά θα μπουν μερικές εκατοντάδες χιλιάδες...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.