#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
19/06/2011 19:33
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Γιατί μας αγάπησαν έτσι ξαφνικά οι Γερμανοί;Τι τους έχει “τσιμπήσει” ξαφνικά τους Γερμανούς και μας αγάπησαν έτσι ξαφνικά; Μετά τη συμφωνία Μέρκελ – Σαρκοζί για το νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα, ένας από τους σκληρούς προς τη χώρα μας, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Β. Σόϊμπλε, φαίνεται να ρίχνει νερό στο κρασί του. Σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel» που θα κυκλοφορήσει τη Δευτέρα, ο κ. Σόϊμπλε κάνει μια πολύ σημαντική πρόταση η οποία είναι πολύ κοντά στο ευρωομόλογο. Προκειμένου να βοηθήσει τις ελληνικές τράπεζες, προτείνει να δοθούν εκτός από μετρητά και ομόλογα με τα οποία οι ελληνικές τράπεζες θα δανείζονται από την ΕΚΤ. Η κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει αυτά τα ομόλογα ως εξής: Θα τα δώσει στις τράπεζες, οι οποίες θα μπορούν να καταθέσουν τους τίτλους ως εγγυήσεις για τη χρηματοδότησή τους από την ΕΚΤ.

Λύνεται έτσι το πρόβλημα που θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν οι τράπεζες σε περίπτωση που δεν θα αποδεχόταν η ΕΚΤ τα ελληνικά ομόλογα ως εγγύηση.

Παράλληλα, στο περιοδικό γίνεται λόγος για το σχέδιο διάσωσης με νέο δάνειο 90 έως 120 δισ. ευρώ.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 19/06/2011 19:59:25

  Μήπως γιατί πληθαίνουν οι φωνές του δις ιζ Πάρτα;

  Μήπως γιατί οι Γερμανοί σκοπεύουν να πάρουν από φόρο άνθρακα έτσι ή αλλιώς αυτά που δεν θα πάρουν από φόρους;

  Μήπως γιατί ξέρουν ότι καταλάβαμε ότι μας λάδωναν για να δανειζόμαστε για να ψωνίζουμε τα προϊόντα τους;

  • socrates avatar
   socrates @ archaeopteryx 19/06/2011 20:02:48

   Πώς λένε "έπεσαν οι μάσκες" στα γερμανικά; Να δώ όμως πως θα πείσουν την κοινή γνώμη στη Γερμανία, εκτός αν έχουν πάρει απόφαση τη συντριβή.

   • Ηφαιστίωνας avatar
    Ηφαιστίωνας @ socrates 19/06/2011 22:08:48

    Οι "μάσκες στα γερμανικά; Πολύ απλά: "Die Masken sind gefallen"!!!

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ archaeopteryx 19/06/2011 20:17:28

   Η αναγκη γινεται φιλοτιμια !
   Μασαμε??
   Τα ανοιγματα των Γερμανων και λοιπων συγκενων σε τοξικα 2008 ειναι μεγαλα !!

   προβλεπω οτι οι Γερμανοι θα βγουν απο Ευρω σε 1-2 χρονια !

   ΠΠ

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ archaeopteryx 19/06/2011 20:18:43

   Εγω τους αγαπω τους Γερμανους ( ειδικα τους πολιτικους ! )
   να τους στελναμε μια Αρχαια-Πορτα ??

   ΠΠ

   • Νίκος Αργεάδης avatar
    Νίκος Αργεάδης @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 19/06/2011 21:33:25

    ΠΠ, θα πω ένα "μυστικό". Με την μαζική πώληση τοξικών Ελληνικών ομολόγων οι γερμανικές και υποθέτω οι γαλλικές τράπεζες ελαχιστοποιούν τον κίνδυνο "μετάδοσης" του χρηματοπιστωτικού "ιού" στο σύστημά τους.
    Όχι μόνο θα μας χρεωκοπήσουν αλλά και θα μας πετάξουν έξω απο την ΟΝΕ, αν εν τω μεταξύ δεν φύγει πρώτη η Γερμανία σε κανά χρόνο δυό.
    Α, να μην ξεχάσω, αφού θα μας έχουν πάρει με τις τάχα μου ιδιωτικοποιήσεις την εθνική περιουσία. Ο ΓΚΑΠ και ο θίασός του θα έχουν κάνει το "έργο" τους. Αμ πως, τυχαία πήρε βραβείο από τους απογόνους του 3ου Ράϊχ;

    • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
     ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ Νίκος Αργεάδης 19/06/2011 21:39:55

     ειναι ολοι αξιοπου@@ες

     ΠΠ

     • Νίκος Αργεάδης avatar
      Νίκος Αργεάδης @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 19/06/2011 21:50:12

      Χαχαχαχαχαχαχα!
      Εξαιρετικό.

    • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
     ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ Νίκος Αργεάδης 19/06/2011 21:48:42

     Να σου πω κ εγω ενα αλλο μυστικο?

     σε 2-3 Χρονια θα εχουμε Χουντα ΕΕ στην Ελλαδα...
     στολισμενη, πασπαλισμενη, κυριλε....Πρασινη.-
     μεχρι και ξενους μπατσους ! περαν των τοποτηρητων....

     "Αφου δεν μπρειτε μονοι σας, θα σας οργανωσουμε εμεις ΔΙΟΤΙ μας Χρωστατε ΠΟΛΛΑ ! " >600Δις

     ΠΠ

     • Νίκος Αργεάδης avatar
      Νίκος Αργεάδης @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 19/06/2011 21:55:31

      "Σε τούτα εδω τα μάρμαρα
      κακιά σκουριά δεν πιάνει..."

      Μπα, δεν το πιστεύω.

 2. o βουνίσιος avatar
  o βουνίσιος 19/06/2011 20:20:03

  Η οικονομική αναταραχή που προκάλεσε η κατάρρευση της λιμαν μπραδερς το 2007 και η ελληνική κρίση χρέους στις αρχές του 2010 είναι 2 γεγονότα που αναμφισβήτητα οδήγησαν την παγκόσμια οικονομία στην δίνη της αστάθειας.

  Παρά ταύτα, η πολιτική αντιμετώπιση της κρίσης χρέους, τόσο πριν την εκδήλωση της, όσο και μετά, δείχνει ότι πολλά σημεία και ζητήματα αφέθηκαν σκόπιμα άλυτα προκειμένου να δημιουργούνται οικονομικά γεγονότα και προβλήματα τα οποία επηρεάζουν τη λειτουργία της παγκόσμιας οικονομίας.

  Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το γεγονός ότι ενώ ήξεραν, όταν αποφάσισαν το πακέτο των 110 δις, τις δανειακές υποχρεώσεις της Ελλάδας μέχρι το 2013, φρόντισαν να υπάρχει «τρύπα χρέους» ώστε να δημιουργηθεί ανάγκη για να υπάρξουν περεταίρω ευρωπαϊκές διαβουλεύσεις για την ελληνική οικονομία.

  Ένα ακόμη μείζον γεγονός που επηρεάζει αρνητικά την παγκόσμια οικονομία είναι η τεχνητή συντήρηση σε υψηλά επίπεδα στις διεθνείς τιμές του πετρελαίου ως αποτέλεσμα της ανησυχίας που προκαλούν τα πολεμικά και οικονομικά γεγονότα του τελευταίου χρόνου και η κερδοσκοπία.

  Σε τοπικό επίπεδο, ο συνδυασμός διεθνών τιμών και υψηλής φορολογίας και σε διεθνές επίπεδο η συντήρηση του εμφυλίου στην Λιβύη ασκούν σημαντική επιρροή στις τιμές. Η επιρροή αποδεικνύεται από το γεγονός ότι η Λιβύη δεν παράγει παραπάνω από το 2% της παγκόσμιας παραγωγής και η τρέχουσα πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα του ΟΠΕΚ είναι περίπου 4,5 εκατ. βαρέλια την ημέρα.

  Γιατί όμως συμβαίνουν όλα αυτά;

  Υπάρχει μήπως κάποιο κρυφό σχέδιο ή είναι τυχαία γεγονότα που συναντιούνται και προκαλούν την αναταραχή που βιώνουμε;

  Μερικά από τα σημαντικά ερωτήματα που χρειάζονται απάντηση για να καταλήξουμε κάπου είναι:

  -Γιατί η Ευρώπη και η ελληνική κυβέρνηση με απίστευτες παλινωδίες και υποχωρήσεις άφησαν σχεδόν ένα εξάμηνο τις αγορές να «παίζουν» με τα ελληνικά spreads; δεν θα μπορούσε, αν είχαν επέμβει άμεσα στην εξέλιξη των πραγμάτων , η κρίση του ελληνικού δημόσιου χρέους να αντιμετωπιστεί εντελώς διαφορετικά;

  - Με δεδομένη την πίεση που ασκούσαν οι αγορές, γιατί δεν προβλέφθηκαν από την αρχή επαρκή κεφάλαια για τις δανειακές υποχρεώσεις της Ελλάδας;

  - Γιατί; η διεθνής κοινότητα επιτρέπει να «σέρνεται» ο εμφύλιος που άρχισε στα μέσα Φεβρουαρίου στην Λιβύη, όταν η ακριβή ενέργεια προκαλεί τριγμούς στα θεμέλια της παγκόσμιας οικονομίας. Η ζήτηση για ενέργεια στην Ευρώπη και στην βόρεια Αμερική μειώνεται( μειώθηκε σημαντικά και στην Ιαπωνία εξαιτίας του σεισμού) με ότι αυτό συνεπάγεται για την αναπτυξιακή τους προοπτική, δεδομένου μάλιστα ότι η Κίνα, επειδή έχει πλεονάσματα στο εμπορικό ισοζύγιο και συναλλαγματικά αποθέματα δεν επηρεάζεται σοβαρά από τις υψηλές τιμές. Αν το ακριβό πετρέλαιο αυξάνει το κόστος παραγωγής η Κίνα επειδή είναι απόλυτα ελεγχόμενη οικονομία έχει τρόπο vα ισορροπήσει τις τιμές με μείωση του κόστους εργασίας χωρίς να προκαλέσει εσωτερική κρίση ή να χάσει τα ανταγωνιστικά της πλεονεκτήματα, γεγονός που αποτυπώνεται εξάλλου στους αναπτυξιακούς δείκτες.

  - Γιατί η Γερμανία επιμένει στην συμμετοχή των ιδιωτών στην κρίση χρέους; όταν είναι σχεδόν σίγουρο ότι η κρίση χρέους στην ευρωζώνη θα οξυνθεί; Πιθανή παρενέργεια της συμμετοχής ιδιωτών θα είναι να επηρεαστούν οι κεφαλαιακές ροές από τις αποφάσεις των οίκων αξιολόγησης με ότι αυτό συνεπάγεται για το γενικότερο πλαίσιο δανεισμού( σε ότι αφορά όρους, επιτόκια, πιστωτικό γεγονός ) από τον European Financial Stabilisation Mechanism.

  -Για ποιους λόγους η ελληνική κυβέρνηση επιμένει να κατασκευάζει, με επικοινωνιακά τεχνάσματα, μια πλαστή πραγματικότητα προκειμένου να βλάψει ανεμπόδιστα τα συμφέροντα της πλειονότητας των Ελλήνων. Δηλώνει, για παράδειγμα, ο νέος υπουργός οικονομίας, «δεν μπορούν να γίνουν άλλες αλλαγές στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα πέραν αυτών που έχουν συμφωνηθεί με τους εταίρους» Ωστόσο, υπόσχεται δίκαιη λιτότητα! την ώρα που βάλλονται ζητήματα κυριαρχίας και εθνικής ταυτότητας εξαιτίας της γενικής πτώχευσης που προκαλεί στην χώρα η ελεγχόμενη φτωχοποίηση.

  Με βάση τις παραπάνω ερωτοαπαντήσεις θεωρώ ότι έχουμε να κάνουμε με μια μορφή κρίσης που οδηγεί σε μεγάλη αλλοίωση την μορφή της κοινωνίας, όπως την γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Tο ζήτημα εδώ είναι ότι τόσο η κοινωνία, όσο και η δημοκρατία, ( αν η ροή των πραγμάτων ακολουθήσει την πορεία που ακολουθεί σήμερα), θα είναι μεταξύ των χαμένων.

 3. anonymous avatar
  anonymous 19/06/2011 20:21:10

  ΟΙ Γερμανοί δε βλέπουν πέρα από το στενά οικονομικό τους συμφέρον. Έχουμε κατ επανάληψιν σχολιάσει ότι η κατάσταση αυτή τους βολεύει διότι κερδίζουν, οπότε αποφάσισαν να βάλουν πλάτη. Τώρα αν αυτό θα επιτύχει είναι άλλο θέμα. Πολύ φοβάμαι πως όχι διότι είναι πλέον αργά. Έπρεπε να είχαν αντιδράσει αμέσως ήδη από το 2009.

 4. black sea avatar
  black sea 19/06/2011 22:29:16

  Τώρα που βλέπουν το πουλέν τους ΓΑΠ να χάνει τον κόσμο κάτω από τα πόδια του ο μπλακ από την άλλη μεριά του Ατλαντικού έδωσε εντολές στους άλλους καρπαζοεισπράκτορες Γερμανούς Γάλλους κτλ να στηρίξουν τον Αβερελ μόνο που τώρα το πλοίο έχει σαλπάρει!

 5. black sea avatar
  black sea 19/06/2011 23:24:06

  Γίνονται και μαγικά στο antinews?

 6. hotdog avatar
  hotdog 19/06/2011 23:50:03

  ....πολύ απλό! Το επόμενο δάνειο είναι ενυπόθηκο και οι φρίτζηδες τρίβουν τα χέρια τους. Μέχρι τώρα σιγουρέψαν τις τράπεζες τους που είχαν τις "καυτές πατάτες" μας, τώρα ήρθε κι η σειρά για τους υπόλοιπους "λομπίστες" που σουλατσάρουν σε Στρασβούργο & Βρυξέλλες! Το οικόπεδο που λέγεται Ελλάδα φτάνει σε χρηματιστηριακή αξία τα 270 δις ευρώ (άντε το πολύ 300!)
  110 δις το πρώτο "μνημόσυνο", 120 το δεύτερο "ενυπόθηκο" και η ξαφνική "λαχτάρα" του χρισμένου Ομπάμα να μας βοηθήσει με 30-40 δις η σούμα έγινε!!!
  Εεεε ..... θα μας πετάνε κανένα ξεροκόμματο για τον ορυκτό πλούτο μας που αξίζει κάτι τρις!!!

 7. Γιώργης avatar
  Γιώργης 20/06/2011 09:55:03

  Νά τό πιστέψεις!!!!
  Ὅλοι σας...
  Άλλοιῶς καλύτερα νά μήν γράφετε οὖτε λέξη...

 8. Γιώργης avatar
  Γιώργης 20/06/2011 09:59:07

  Γιατί μᾶς ἀγάπησαν ξαφνικά οἱ Γερμανοί;
  Βαρέθηκα νά λέω ὅτι ξεχνᾶτε γρήγορα!

  Τί δήλωσε πρίν ἀπό 10 μέρες ὁ Θεῖος Μπαράκ;

  ΤΙ;;;

 9. Αννίτα avatar
  Αννίτα 20/06/2011 10:02:18

  Πολύ απλά φάκτωρ, στο μνημόνιο υπάρχει και κάτι που λέγεται ' Σύμβαση " ως επισυναπτόμενο, για την οποία δεν ενημερώθηκε κανείς. Ξέρουν λοιπόν οι " φίλοι μας " γερμανοί, ότι έχουμε ψάξει το θέμα, η επιβολή μεθοδευμένου φόβου δεν μας πτόησε. Ξέρουν πια ότι είμαστε γνώστες του θέματος " Ακύρωση μνημονίου ". Διότι: Με καταγγελία στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την ακύρωσή του λόγω παραβίασης του Συντάγματός μας, θα ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΜΕ.! Και έτσι θα χάσουν κ αυτά που έχουν επενδύσει σε μας.!

  • Γιώργης avatar
   Γιώργης @ Αννίτα 20/06/2011 10:49:47

   Τί καθόμαστε τότε καί δέν τό κάνουμε;
   Δέν φαίνεται νά μας ἐμποδίζει κάτι...

 10. Αννίτα avatar
  Αννίτα 20/06/2011 10:09:49

  Συμπληρώνω για την ιστορία. Αλλωστε το Ευρωπαϊκό Δίκαιο διέπεται από τον Ιουστινιάνειο Κώδικα.!!!!!!!!!

 11. jz avatar
  jz 20/06/2011 22:39:22

  Οι Γερμανοί ήλθαν μια φορά με τα όπλα και τώρα ξανάρχονται με τα λεφτά τους να αγοράσουν όλα τα φιλέτα της Ελλάδας. Δεν βάζουν μυαλό οι χιτλερικοί.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.