#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
21/07/2008 20:42
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Γιατί καταρρέει το «σύστημα Μαξίμου»;

Είναι κανείς τόσο αφελής (ακόμα) ώστε να νομίζει ότι οι αποκαλύψεις για την Ζήμενς γίνονται από δυνάμεις που θέλουν την …διαφάνεια και την …κάθαρση στην Ελλάδα; Μήπως οι αφανείς λαϊκές δυνάμεις της ανήμπορης παράταξης της κάθαρσης έχουν οργανωθεί μυστικά και κάνουν τις αποκαλύψεις; Ας κάνουμε μια σύντομη ιστορική αναδρομή στην σκανδαλολογία μπας και συνέλθουν όσοι τα πιστεύουν αυτά ακόμα.

Ο όμιλος Siemens στην Ελλάδα είχε τζίρο πάνω από 5 δισ. ευρώ την τελευταία πενταετία και κέρδη 350 εκατ. Ευρώ. Τα μισά από αυτά ήταν από δουλειές με το Δημόσιο. Αν δηλαδή θεωρήσουμε ότι τα …αντισταθμιστικά που πήγαιναν στους πολιτικούς (σύμφωνα με τον Σίκατσεκ και τους άλλους διαχειριστές των μαύρων ταμείων) ήταν μόνο 2% επί της αξίας των συμβάσεων, τότε έχουμε ένα συνολικό ποσό 100.000.000 προς διανομή. Κάτι ανάλογο συνέβαινε και τα προηγούμενα χρόνια. Για παράδειγμα, η Siemens μαζί με την Ιντρακόμ «μονοπωλούσαν» από το τέλος της δεκαετίας του '80 τις συμβάσεις των ψηφιακών παροχών του ΟΤΕ. Το 2002, η αξία των προγραμματικών συμβάσεων του Οργανισμού με τις δύο εταιρείες έφτασε στα 565 δισ. δρχ. (1,52 δισ. ευρώ). Πόσο κάνει το 2%; Θα καεί το κομπιούτερ αν κάνω τον υπολογισμό με τέτοια ζέστη. Που πήγαιναν όλα αυτά τα λεφτά και σε ποιους; Μόνο με οικοσκευές, ταξιδάκια και μπανάκια σε spa με καλλίπυγες υπάρξεις αποζημιώνονταν οι πολιτικοί μας; Τα τεράστια αυτά ποσά και όσα αποκαλύπτονται τώρα μέσω των μαύρων ταμείων δίνουν μια άλλη διάσταση στις πολιτικές εξελίξεις της τελευταίας εικοσαετίας.Πριν από 18 χρόνια, η πρώτη απόπειρα οικουμενικής διακυβέρνησης (η δεύτερη σύντομα στις οθόνες σας) χαρακτηρίστηκε από συγκρούσεις με αφορμή την ανάθεση στην Siemens και την Ιντρακόμ του εκσυγχρονισμού του ΟΤΕ με τις ψηφιακές (Η Ζήμενς, ο Μητσοτάκης, ο Φλωράκης και «ο γιος του Πέτρου»). Από τότε οι περισσότερες πολιτικές κρίσεις προκαλούνται κυρίως από τις αναθέσεις μεγάλων συμβάσεων του ΟΤΕ προς τις ίδιες εταιρείες (Το παιχνίδι χοντραίνει). Ποιες επιχειρηματικές δυνάμεις αντιπαρατίθενται παράλληλα με τις πολιτικές; Βαρδινογιάννης – Κόκκαλης. Γιατί πέφτει η κυβέρνηση Μητσοτάκη; Πάλι εξαιτίας του ΟΤΕ και επειδή ήθελε να τον δώσει σε ξένους στρατηγικούς επενδυτές – ότι έκανε δηλαδή ο Καραμανλής τώρα. Μετά την άνοδο του Σημίτη στην εξουσία κυριαρχεί η λεγόμενη «διαπλοκή», η σύμπραξη δηλαδή ενός μπλοκ κρατικοδίαιτων επιχειρηματικών δυνάμεων με επικεφαλής τον Σωκράτη Κόκκαλη με την πολιτική εξουσία και εγγυητή το Συγκρότημα Λαμπράκη. Αυτό ήταν και το πολιτικό σύστημα που κυριάρχησε στην οκταετία Σημίτη. Μετά την ανάληψη της ηγεσίας της ΝΔ, ο Κώστας Καραμανλής αμφισβητεί  αυτό το πολιτικό σύστημα («σύστημα ΠΑΣΟΚ» το έλεγε) με αιχμή την προσωπική εναντίωσή του στις συμβάσεις της Siemens και της Ιντρακόμ με το Δημόσιο. Αυτό ονομάστηκε «αγώνας κατά της διαπλοκής».


Τι έκανε όμως η κυβέρνηση Καραμανλή μόλις ανέβηκε στην εξουσία; Δήλωσε ότι «το κυνήγι μαγισσών» δεν θα συνεχιστεί (Καραμανλής ΔΕΘ 2004), εφάρμοσε μια προκλητική στο λαϊκό αίσθημα πολιτική συναίνεσης με την διαπλοκή, έδωσε στην Siemens ότι ζητούσε (τα παραδείγματα είναι πάρα πολλά και το ταξίδι του Λιάπη απλώς επιβεβαιώνει μέσα σε τι κλίμα γινόντουσαν όλα), απάλλαξε τον Κόκκαλη για όσα του καταμαρτυρούσε και του ζήτησε περίπου και συγνώμη με την λεόντειο σύμβαση του ΟΠΑΠ με την Ιντρακόμ.

Εγκαταστάθηκε δηλαδή η κυβέρνηση Καραμανλή πάνω στο προηγούμενο σύστημα που υποτίθεται πως θα καταπολεμούσε ,αλλά με μια μεγάλη διαφορά. Δεν υπάρχει πλέον εγγυητής του συστήματος. Ο Λαμπράκης δεν μπορεί να είναι αυτός που ήταν και άλλες δυνάμεις διεκδικούν πλέον αυτόν τον ρόλο (Μπόμπολας, όμιλος Βαρδινογιάννη κλπ). Και επειδή λένε μερικοί ότι οι αποκαλύψεις για την Ζήμενς ήρθαν απ΄ έξω και ότι ξένες δυνάμεις καθορίζουν το παιχνίδι, σκεφτείτε το εξής: Αν αποφάσιζαν τα ΜΜΕ της διαπλοκής να τις θάψουν, θα γινόταν αυτό που γίνεται σήμερα; Δεν έθαψαν όταν ήθελαν την υπόθεση Ζαχόπουλου; Ποιοι υποστήριζαν προ το 2004 τον Καραμανλή στον αγώνα κατά της διαπλοκής; Η «Ελευθεροτυπία» και το συγκρότημα Αλαφούζου φανερά και άλλοι από πίσω κρυφά. Οι ίδιες δηλαδή δυνάμεις που κάνουν και τώρα παιχνίδι με την Ζήμενς και την Ιντρακόμ. Και φυσικά υπάρχουν και οι ξένες δυνάμεις. Δυστυχώς για το καταρρέον «σύστημα», που από πράσινο πήγε να γίνει γαλάζιο, αλλά δεν τα κατάφερε, τα δισεκατομμύρια που διαχειρίζεται η Siemens είναι πάρα πολλά για να αφήσουν αδιάφορες άλλες διεθνείς επιχειρηματικές δυνάμεις, την General Electric για παράδειγμα (Μια ματιά στα βαθιά νερά της υπόθεσης Ζήμενς). Και ότι δεν κατάφερε να κάνει ο Καραμανλής το επιχειρούν τώρα άλλες δυνάμεις για ίδιον όφελος. Δημιουργείται έτσι ένα εκρηκτικό μίγμα αντιθέσεων με άγνωστη κατάληξη.  

ΣΧΟΛΙΑ

 1. OMOGENEIA avatar
  OMOGENEIA 21/07/2008 20:47:15

  ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ!! Ο ΡΕΑΛΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ!

 2. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 21/07/2008 20:54:52

  Θαυμάσια περίληψη, θαυμάσιες φωτογραφίες, και θαυμάσια καλλίπυγα ελληνικά. Μπράβο factorx.

  Μία απορία έχω, και αν δεν μπορείς να την λύσεις εδώ, no problem: Ο Κόκκαλης και ο Βαρδινιογιάννης τι είχαν να μοιράσουν; εννοώ σε business, όχι σε εγωισμό, ποδόσφαιρα και ανοησίες;

 3. Factorx avatar
  Factorx 21/07/2008 21:12:46

  Την εξουσία archaeopteryx μου, την έρμη την εξουσία.

 4. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 21/07/2008 21:28:57

  Μα το πρόβλημα, και ας χαρακτηριστώ ...αιθεροβάμων, δεν είναι οι συγκρούσεις των οικονομικών ομίλων με τους εγχώριους αντιπροσώπους.

  Δεν με ενδιαφέρει αν (μιλώντας για 1990) τη δουλειά την έπαιρναν Γερμανοί ή Γαλλο - Σκανδιναβοί, που τους αντιπροσώπευε ο ..Κ ή ο ...Β
  Το πρόβλημα είναι παρακάτω (και όπως μπορεί να λέει ο λαός το Ψάρι βρωμάει από το κεφάλι ...αλλά το σώμα τρώμε πρώτα):

  να το πω απλά

  -γιατί ο Χριστοφοράκος είναι έξω ή απολογείται με υπομνήματα? (δεν έδωσε αποδεδειγμένα 1,000,000 στον κ Τσουκάτο?)
  -γιατί η Α ή Β εταιρεία που αποδεδειγμένα λάδωνε συμμετέχει ακόμα και σήμερα σε διαγωνισμούς?
  -γιατί ο Βουρλούμης διοικεί ακόμα και σήμερα τον ΟΤΕ?
  -ποιοι συνδικαλιστές / διευθυντές / σύμβουλοι / γενικοί διευθυντές υπόγραψαν τις συμβάσεις συμμετέχοντας σε αμειβόμενες επιτροπές διενέργειας?
  -ποιος δικαστής έλεγξε συμβάσεις?
  -ποιοι στο Ελεγκτικό Συνέδριο τις ..πέρασαν?
  -ποιοι διακινούσαν μαύρο χρήμα και δεν ...έχει πέσει ούτε ένα πρόστιμο?
  κλπ

  που τόσες φορές τα έχουμε πει και γράψει.

  Όταν η Ελληνική Κοινωνία ανδρώθηκε με ένα κρατικοδίαιτο σκεπτικό ανάπτυξης, όταν η κομματική ταυτότητα είναι προαπαιτούμενο για την κατάληψη θέση ευθύνης, οι πολιτικοί χωρίς να τους αθωώνω είναι το κερασάκι της τούρτας.

  Ποια διαφάνεια και κάθαρση ευαγγελιζόμαστε, όταν όποιος και να κυβερνήσει αυτόν τον τόπο, θα στηριχθεί στα ίδια στελέχη? (είτε λέγονται Ζαχόπουλοι είτε Βουρλούμης κλπ)
  Εκτός αν κάποιος πιστεύει ότι τα επαγγελματικά στελέχη κάποιου (οποιουδήποτε) κόμματος είναι άγγελοι.

  ΥΓ

  σε όσους ευαγγελίζονται κυβερνήσεις συνασπισμού σε αυτή τη χώρα να τους θυμίσω απλά ότι θα μας στοιχίσουν περισσότερο (Μητσοτάκης -Παπανδρέου - Φλωράκης έδωσαν την πρώτη μεγάλη σύμβαση στην ΙΝΤΡΑΚΟΜ)

  γιατί πολύ απλά(αν και δεν μου αρέσουν τα μοτο) τα λέει όλα η παρακάτω αναγραφή:

  “Υπάρχουν δυο ειδών επαναστάτες. Αυτοί που πιστεύουν σε έναν άλλο πολιτισμό και θέλουν να ανατρέψουν το σύστημα και αυτοί που είναι εκτός του συστήματος και των απολαβών του και θέλουν απλώς να το καταλάβουν για να μετάσχουν κι αυτοί στο παιχνίδι. Φοβούμαι πως η Αριστερά σήμερα κατάντησε να είναι το δεύτερο είδος”,
  ΧΡΟΝΗΣ ΜΙΣΙΟΣ

 5. aionios avatar
  aionios 21/07/2008 22:07:38

  "Πριν από 18 χρόνια, η πρώτη απόπειρα οικουμενικής διακυβέρνησης (η δεύτερη σύντομα στις οθόνες σας) χαρακτηρίστηκε από συγκρούσεις με αφορμή την ανάθεση στην Siemens και την Ιντρακόμ του εκσυγχρονισμού του ΟΤΕ με τις ψηφιακές"

  Η μόνη σύγκρουση που υπήρξε ήταν η πολιτική και θεσμική αντίδραση του Κεφαλογιάννη που υπέκρυπτε τον αποκλεισμό του Ομίλου Βαρδινογιάννη από τον ΟΤΕ (alcatel-motorola) και της εσωκομματικής αντιπολίτευσης (καραμανλικό και εβερτικό στρατόπεδο)από την χρηματοδότηση και την θωπεία τηε διαπλοκής. Ο Μητσοτάκης είχε μονοπωλήσει τις σχέσεις με την διαπλοκή κάτι που δεν μπορούσε να χωνέψει ο Έβερτ που πάντα τις επιζητούσε.

 6. apache avatar
  apache 21/07/2008 22:13:26

  Εγκαταστάθηκε δηλαδή η κυβέρνηση Καραμανλή πάνω στο προηγούμενο σύστημα που υποτίθεται πως θα καταπολεμούσε

  That's the point. Και για αυτό, αν ποτέ το ΠΑΣΟΚ ξαπάρει αυτοδυναμία (υπόθεση εργασίας κάνω) θα οικοδομήσει σχεσεις και συμμαχίες πάνω σε ό,τι έφτιαξε η ΝΔ---και τα πράγματα απλώς θα χειροτερέψουν.

 7. aionios avatar
  aionios 21/07/2008 22:24:01

  "Γιατί πέφτει η κυβέρνηση Μητσοτάκη; Πάλι εξαιτίας του ΟΤΕ και επειδή ήθελε να τον δώσει σε ξένους στρατηγικούς επενδυτές – ότι έκανε δηλαδή ο Καραμανλής τώρα"

  Είναι ο μεγαλύτερος πολιτικός μύθος της περιόδου της μεταπολίτευσης. Ο Μητσοτάκης τα έδινε όλα και ξεδιάντροπα στην διαπλοκή και τα είχε βρει μαζί τους. Ειδικά με τον Κόκκαλη και τον Λαμπράκη οι σχέσεις ήταν τέλειες.

 8. jpar avatar
  jpar 21/07/2008 23:41:29

  Λυπάμαι γιατί αναγκάζομαι να διαβάζω blogs, που εκθέτουν σκέψεις στηριζόμενες σε αυθαίρετα συμπεράσματα.
  Σας είναι δύσκολο να καταλάβετε ότι ο Καραμανλής δεν είχε ανάγκη κανένα σύστημα και καμμία στήριξη. Όλα αυτά τα χρόνια, όλοι αυτοί που λέτε δεν τον έχουν αφήσει σε χλωρό κλαρί.
  Η απόλυτη διάψευση των ισχυρισμών σας έρχεται από ΟΛΕΣ τις δημοσκοπήσεις των ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ 4 ΕΤΩΝ: Ο Καραμανλής είναι ο ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΟΣ Πολιτικός ΟΛΩΝ. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι, ΕΥΤΥΧΩΣ, ο απλός κόσμος καταλαβαίνει πολύ περισσότερα πράγματα από αυτά που εσείς καταλαβαίνετε.
  ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΣΑΣ. Θα σας ξυπνήσω στην ΜΕΘΕΠΟΜΕΝΗ εκλογική αναμέτρηση για να δείτε τον ΚΩΣΤΑ ΞΑΝΑ Πρωθυπουργό.

 9. Factorx avatar
  Factorx 21/07/2008 23:47:00

  @jpar Says:"Λυπάμαι γιατί αναγκάζομαι να διαβάζω blogs, που εκθέτουν σκέψεις στηριζόμενες σε αυθαίρετα συμπεράσματα."

  factorx: ποιος σε ανάγκασε φίλε μου να μας διαβάζεις; Και ευτυχώς να λέμε που διαλύσατε τον στρατό γιατί μπορεί να μας ξυπνήσουν άλλοι;

 10. ira avatar
  ira 22/07/2008 00:45:53

  φακτορ πολύ καλή η ανάλυση και σωστά τεκμηριωμένη.
  Για να δούμε τι θα δούμε με τα συστήματα και τις νεες τάξεις

 11. Φιδίας avatar
  Φιδίας 22/07/2008 02:09:01

  jpar: Θα σας ξυπνήσω στην ΜΕΘΕΠΟΜΕΝΗ εκλογική αναμέτρηση για να δείτε τον ΚΩΣΤΑ ΞΑΝΑ Πρωθυπουργό.


  Xaxaxaxaxa

  Που τους βρισκουν, ρε γμτ, απορω! Μερικα που απετυχαν στις εισαγωγικες τα προσλαμβανουν για 4 ευρω/ωρα και τα βαζουν να τρολαρουν στα μπλογκ; Τοσα παιρνουν και οι καημενοι οι ντιλιβεραδες αλλα εκεινη τουραχιστον επιτελουν εργο.

 12. Φιδίας avatar
  Φιδίας 22/07/2008 02:09:47

  σορυ "αλλα εκεινοι τουραχιστον επιτελουν εργο"

 13. thanos avatar
  thanos 22/07/2008 04:16:57

  jpar
  July 21st, 2008 at 11:41 pm

  Πολυ καλα τα λες φιλε μου...μια και εσυ πας για υπνο,εγω παω στο WC μαζι με το laptop για να σε ξαναδιαβασω και εκει. Οταν λες"ο απλός κόσμος καταλαβαίνει πολύ περισσότερα πράγματα από αυτά που εσείς καταλαβαίνετε."εννοεις τα τρια εκατομυρια τουβουλα?" οπως εγραψε καποιος?

 14. Naruto avatar
  Naruto 22/07/2008 08:47:44

  Στην χώρα όπου οι "νέοι" ανήκουν σε Χ Υ Ζ κομματικό χώρο πριν καν αποκτήσουν πτυχίο τις περισσότερες φορές λαμβάνοντας ανταλλάγματα (θέματα εξετάσεων, θέσεις για Μεταπτυχιακά και αργότερα θέσεις σε δημόσιες υπηρεσίες ή εσωτερική πληροφόρηση κτλπ) τι περιμένετε? Την διαφθωρά την καλιεργούμε στην χώρα αυτή. Είμαστε μια ακαδημία στον χώρο. Στα 3 εκατ που αναφέρεστε τα τούβλα είναι πολύ λιγότερα και αυτοί με άμεσω ή έμεσω συμφέρον πολύ περισσότεροι.

  PS : No spellcheck applied.

 15. mareli avatar
  mareli 22/07/2008 13:41:08

  O factorx λέει:...Δεν υπάρχει πλέον εγγυητής του συστήματος.
  Πράματι, το σύστημα, οπως πολύ σωστά περιγράφεται ΕΙΧΕ εγγυητή: την κρατικοδίαιτη λειτουργία του. Το αλισβερίσι μεταξύ κρατικοδίαιτων εταιριών και πολιτικών ήταν δεδομένο γιατί έτσι εξασφαλιζόταν η βιωσιμότητά του. Η μετά το 1981 περίοδος σημαδεύτηκε από την προσπάθεια δημιουργίας νέων επιχειρηματικών τζακιών. Σε όλες τις περιπτώσεις το "αόρατο" κρατικό χέρι προσέφερε την απαραίτητη συνδρομή για εξασφάλιση:
  Τράπεζες-Κοσκωτάς(νόμος Κουτσόγιωργα με αμοιβή 2000000 $ στη Ελβετία)
  Τουρισμός-Αγγελόπουλος-Δασκαλαντωνάκης(Αγγελόπουλος φίλος Σημίτη Δασκαλαντωνάκης πεθερός Σηφουνάκη)
  Τηλεπικοινωνίες-ΟΤΕ-Κόκκαλης (Στάζι-κουμπάρος Πάγκαλου-Καρφί-Κακαουνάκης-Θέμος Αναστασιάδης)
  Χρηματιστήριο(Τα Ασφαλιστικά ταμεία και ο κοσμάκης "πλήρωσαν" το σύστημα)
  Ακτοπλοία(Σφηνιάς, Κληρονόμος-φίλοι Σημίτη)
  Κατασκευές (ΑΚΤΩΡ-Μπόμπολας-ΜΜΕ-καταλληλότερος ο Σημίτης)
  ΜΜΕ- Εκδόσεις(ΟΛΟΙ πρώην ΡΗΓΑΔΕΣ, φοιτητοπατέρες υπηρέτησαν το ΠΑΣΟΚ και το κράτος του)
  και πολλά ακόμα παραδείγματα σφιχτού εναγκαλισμού κράτους - επιχειρηματιών.
  Το ΣΥΣΤΗΜΑ μεγαλούργησε, και συνεχίζει να διατηρεί την τεράστια οικονομική του δυνατότητα. Από το 2004 και μετά όμως φοβάται, ότι ο ανταγωνισμός και η είσοδος επενδυτικών κεφαλαίων θα ανατρέψει την κυριαρχία του:Ο Βγενόπουλος "παίζει" αλλιώς, οι Εφοπλιστές είναι εδώ και επενδύουν αλλιώς, η DT είναι ήδη στον ΟΤΕ. Σε λίγο κάποιοι άλλοι θα επενδύσουν στην Ολυμπιακή, στον ΟΣΕ, στην ενέργεια. Το ΣΥΣΤΗΜΑ έχει αρχίσει να κλονίζεται, ακριβώς γιατί αλλάζουν οι όροι του παιχνιδιού. Ποιός φταίει; Μα είναι πολύ απλό: αυτός που χάλασε τη σούπα, ο Καραμανλής, ο οποίος δεν έχει υπογράψει ούτε ένα γραμμάτιο και δεν χρωστάει σε κανέναν. Γι' αυτό και 4 χρόνια τώρα, όλοι αυτοί προφητεύουν την πτώση του και δημιουργούν συνθήκες κρίσης για να οδηγήσουν στην ανατροπή του. Έχετε πέσει και σεις στην ίδια παγίδα και με ανόητες λοιδωρίες του βεληνεκούς MEGA προσπαθείτε να μικρύνετε ένα δεδομένο πολιτικό μέγεθος. Επικοινωνιολογούν, όλοι προσπαθώντας να γίνουν καλύτεροι ή χειρότεροι από το Ρουσόπουλο. Δημιουργούν επικοινωνιακά φορτισμένα γεγονότα τύπου Καρχιμάκη (το 2000 το βαρέλι είχε 60$...!!), βλέπουν το DVD του Ζαχόπουλου και επί βδομάδες επικοινωνιολογούν για το ανύπαρκτο πολιτικό του περιεχόμενο, ο Ζορμπάς εδώ και ένα χρόνο είναι γνωστό ότι φεύγει, αλλά επειδή το νομοσχέδιο πάει τώρα στη βουλή σηκώνεται επικοινωνιακή σκόνη για να καλύψει το Ζορμπά που εδώ και 2 χρόνια ΔΕΝ ασχολήθηκε με το ΜΑαυρίδη και το Χριστοφοράκο ενώ όφειλε, ούτε "είδε" τα 5.5 εκ. μαύρα του Θέμου.... και άλλα πολλά τέτοια, τα οποία καμία σχέση δεν έχουν με τον πραγματικό ρυθμιστή του συστήματος που τελικά είναι ο λαός.
  Αν ο λαός δεν φοβόταν το νεοφιλευθερισμό του Μητσοτάκη δεν θα έχανε. Όταν ο λαός πίστεψε ότι θα πάρει τα λεφτά του πίσω από το Χρηματιστήριο έβγαλε το Σημίτη, όταν όμως είδε ότι τον κοροϊδεψαν τελείωσε και το Σημίτη και τον αντικαταστάτη του, το ΜΜΕσσία Παπανδρέου (104 έκτακτα δελτία του έκαναν τότε!!). Αυτός, λοιπόν θα αποφασίσει να τελειώσει και τον Καραμανλή, όταν θα κρίνει ότι ήρθε η ώρα.
  Προς το παρόν αναμένουμε την κρίση του λαού, διότι η κρίση του ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ είναι γνωστή εδώ και πολλά χρόνια!!!

 16. philos avatar
  philos 22/07/2008 14:03:16

  Μπράβο. Τα πάτε πολύ καλά.

 17. jpar avatar
  jpar 22/07/2008 14:17:40

  Προς Mareli
  Να και ένας από αυτούς που εννοούσα. Βλέπετε τι έχει καταλάβει ο ανθρωπος! Φοβερός πλούτος επιχειρημάτων!!! Είναι σίγουρο ότι δεν είναι δημοσιογράφος γιατί δεν γράφει μπούρδες!
  Τώρα Blogoποντικοί μπορείτε να συνεχίσετε την αερολογία σας. Θα σας ξυπνήσω στην μεθεπόμενη εκλογική αναμέτρηση!!

 18. μπάμιας avatar
  μπάμιας 22/07/2008 15:07:48

  συγχαίρετε ο ένας τον άλλον, σε ανώτερα, βρείτε και τις "φίλες" σας να πάτε κρουαζέρια, και αν βρείτε δικούς μας, την κουκούλα, γρήγορα. Μην ξεχάσετε και τον υπουργό Τουρισμόυ και την Ντίνα.

 19. Naruto avatar
  Naruto 23/07/2008 08:37:32

  Den mou les Mareli, "ο Καραμανλής, ο οποίος δεν έχει υπογράψει ούτε ένα γραμμάτιο και δεν χρωστάει σε κανέναν".
  Ishiei to idio kai gia tous synergates tou, pou 8elo na pistevo oti einai prosopiki epilogi toy?
  Kai gia na katalavo kala, esy proteineis Filelef8ero Mitsotaki os tin lisi ?
  lol
  Asto file mou, h dimagogia exei kai oria, ta opoia telionoun ekei poy vgazeis ton Mitsotaki sosto kai ton Zorba anikano.

 20. mareli avatar
  mareli 23/07/2008 13:21:29

  @ Naruto

  όχι δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για κάποιους και σωστά το επισημαίνεις. Εγώ, αναφέρομαι στον Καραμανλή, τον οποίο εσείς με δημαγωγικό και συστηματικά απαξιωτικό τρόπο χτυπάτε, μήπως και πετύχετε αυτό που δεν έχει πετύχει 4 χρόνια τώρα σχεδόν όλο το σύστημα των ΜΜΕ της διαπλοκής. Εγώ, λοιπόν, ισχυρίζομαι ότι αυτό που δεν μπορείτε ούτε εσεις, ούτε τα ΜΜΕ να κάνετε μπορεί να το κάνει ο λαός. Είναι δημαγωγία η καταφυγή στη λαϊκή κρίση; Είναι δημαγωγία να αναζητάς τι θέλει ο λαός και όχι τι θέλει ο δημοσιογράφος, ο οποίος καθημερινά αποδεικνύεται, ότι εκφράζει την κρίση των αφεντικών του;
  Ο Μητσοτάκης εκρίθη ανίκανος από τη λαϊκή ετυμηγορία, και εγώ συμφωνώ με αυτή. Ποτέ δεν τον έβγαλα σωστό! Απλώς επισήμανα ότι ο εκλεγμένος Μητσοτάκης θα συνέχιζε να εκλέγεται αν το αποφάσιζε ο λαός και όχι η διαπλοκή ή το όποιο σύστημα.
  Η ικανότητες του Ζορμπά στον επαγγελματικό του βίο δεν μπορούν να αμφισβητηθούν, ιδιαίτερα όταν δεν μπορούμε να έχουμε άμεση γνώση αυτών. Όμως, όταν τα 5,5 εκ "μαύρα" του Θ. Αναστασιάδη δεν διερευνώνται από την επιτροπή Ζορμπά και κανείς δεν το ψάχνει τότε εγώ έχω αμφιβολίες τόσο γι' αυτόν όσο και για σας. Όταν ο Τέλογλου γράφει 2 χρόνια τώρα για τα "μαύρα" του Μαυρίδη και του Χριστοφοράκου και ο Ζορμπάς σεν ζήτησε ούτε ένα άνοιγμα λογαριασμού, παρά άρχισε τώρα(?), απορώ ακόμα για σας που δεν έχετε ανέβει στη στέγη του σπιτιού του να τον κατηγορήσετε για "κουκούλωμα". Μήπως, λοιπόν, και εσείς παίζετε το επικοινωνιακό σας παιχνιδάκι εκ του ασφαλούς;

 21. μπάμιας avatar
  μπάμιας 24/07/2008 01:01:54

  μαρέλι,

  μήπως είσαι αλεπού;

 22. Black Lilith avatar
  Black Lilith 24/07/2008 01:09:59

  και την παλεύεις που και που;

 23. Naruto avatar
  Naruto 24/07/2008 18:52:42

  Made a post and its is not here ? wtf?


  Mareli 8a se parakalousa na min me entaseis se horous pou den anoiko, oute na mou apodideis skopimotites pou den exo. An o ka8e tixeos poster sto blog afto eixe skopimotites, tote to provlima einai akoma megalitero apo afto pou sizitame afti tin fasi :)
  Chill out, not everyone is out to get you.

 24. Naruto avatar
  Naruto 24/07/2008 19:06:42

  Opos egrapsa kai sto post poy den emfanistike gia agnosto logo, o Zorbas den eihe kai tis kaliteres ton voi8eion (mallon to anti8eto kai apo ta melh tis epitropis toy) gia na kanei kati to super.
  Gandalf > Zorbas

  Simfono me tin laiki krisi vs Mis8oforon dimosiografon, to provlima einai oti me to poli pipilisma tou mialou ta dio simbiptoun polles fores.
  Arhisa na diavazo to blog kana mina tora, kai vlepo pragmata ta opoia den pezoun sta Kanalia kai apories poy pragmatika eho kai ego. Merikes fores oi apantiseis pou dinoun ta paidia pou kanoun host to blog mporei na min sibiptoun me afto poy pistevo, an pote ginei se va8mo poy krino oti anitprosopevoun kapoion, apla 8a stamatiso na diavazo :) alla mehri stigmis vlepo na peftei kraksimo pros oles ti pleyres.

  An katalaveno kala, 8eoreis oti kapoios prospa8ei na 8iksei ton Pro8ipoyrgo kai psilostravoneis?
  An ohi poy pragmatika diafoneis me to ifos i periehomeno i "you choice here"?

 25. mareli avatar
  mareli 25/07/2008 13:23:48

  Ok Naruto, συμφωνούμε ότι το blog που κοιτάμε και οι δυο με το ίδιο ενδιαφέρον έχει θέση, στάση, ενημέρωση, αποκαλύψεις και περιεχόμενο. Όμως πολλές φορές κάποιοι δεν μπορεί να αποφύγουν την υπερβολή, καμιά φορά τη διαστρέβλωση και τελικά καταλήγουν "επικοινωνιακοί αναμεταδότες" του κατεστημένου της ενημέρωσης που εδώ και πολλά χρόνια καταχράται την 4η εξουσία. Αυτό είναι το πρόβλημα μου και στραβώνω όταν "ο μπουχέσας", "ο μπούλης" κλπ παίζουν ακόμα το επικοινωνιακό που ακύρωσε 2 φορές ο λαός. Η κριτική με στοιχεία είναι προτιμότερη από την κραυγή με παλιά συνταγή.
  Όταν το κατεστημένο παίζει επικοινωνιακά με το Ζορμπά, δεν μου αρέσει και το antinews να κάνει το ίδιο, γιατί όπως και να το κάνουμε αυτή η ιστορία έχει τρύπες και προς τις πλευρές. Μετά και την τελευταία εμφάνιση Ζορμπά στη Βουλή, έγινε αντιληπτό ότι ΟΛΕΣ οι τρύπες είναι υπαρκτές και αποδείχτηκε ότι ένας θεσμός, όπως είναι αυτή η επιτροπή δεν είναι δυνατόν να γίνεται εργαλείο ενός ανθρώπου ή ενός συστήματος. ΔΕΝ άνοιξε λογαριασμούς Χριστοφοράκου, Μαυρίδη, Θέμου και όπως επιβεβαίωσε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου είχε όλες τις δυνατότητες σε συνεργασία με τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές αρχές να προχωρήσει και μάλιστα ταχύτατα.
  Έτσι, λοιπόν, σου φαίνεται δίκαιο το επικοινωνιακο: " ΘΑ άρχιζε έρευνα για τη Siemens, ενώ είναι γνωστά όλα εδώ και δύο χρόνια;"

 26. μπαϊλντισμένος avatar
  μπαϊλντισμένος 25/07/2008 15:15:14

  @narutomareli et marelonarouti

  ΝΔ: 5-6 χρόνια αργότερα, της φταίει το Πασοκ, ο καιρός, η παγκοσμιοποίηση. Ανίκανοι, ολίγον φαύλοι και αρκετά πλαδαροί.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.