17/05/2011 19:46
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Γιατί καθυστερεί η απόφαση του ΣτΕ για την συνταγματικότητα του Μνημονίου;Όταν μια ολόκληρη χώρα ταλανίζεται αν θα πάρει την 5η δόση του δανείου δεν είναι περίεργο να μην έχει εκδοθεί ακόμα η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την συνταγματικότητα η όχι του Μνημονίου; Όταν μάλιστα έχουν προσφύγει για την αντισυνταγματικότητα του μνημονίου όλοι σχεδόν οι επιστημονικοί σύλλογοι της Χώρας;

Τι συμβαίνει και καθυστερεί; Γιατί δεν αντιδρά κανείς;

Σύμφωνα πάντως με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες χθες βράδυ  επρόκειτο να διεξαχθεί η τελευταία συνεδρίαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για να αποφασίσει επί του κρισίμου αυτού θέματος.

Όμως, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, η συνεδρίαση αναβλήθηκε επ΄ αόριστον.

Για ποιό λόγο δεν μάθαμε.

Αντιλαμβάνεστε φυσικά ότι στην περίπτωση που το Συμβούλιο της Επικρατείας εξέδιδε απόφαση – καταπέλτη , η κυβέρνηση και ο Γιώργος Παπανδρέου θα βρίσκονταν σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση…

Όχι εκλογές θα ζήταγαν, αλλά δεν θα έβγαιναν ούτε από το Μαξίμου…!

Μήπως λοιπόν η καθυστέρηση αυτή υποδηλώνει σύντομα, εξελίξεις;

Εάν η είδηση αληθεύει, τότε θα πρέπει η Νέα Δημοκρατία ζητήσει εξηγήσεις επισήμως.

Antiκοινοβουλευτικός

Υ.Γ  Ήδη έχουμε γράψει ότι κάποιοι υπουργοί - πολύ κοντά στον Παπανδρέου - ετοιμάζουν τους εκλογικούς τους μηχανισμούς…

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κρης avatar
  Κρης 17/05/2011 19:59:50

  εδω παντως δεν καθυστερουν...........................
  "Παράθυρο" για επανάληψη εκλογών αφήνει το ΣτΕ
  Σύμφωνα με εισήγηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας
  κρίνεται παράνομη η ψήφος των μεταναστών

  Σε συνεδρίαση της η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου προχώρησε σε αρνητική γνωμάτευση, όσον αφορά την ψήφο των μεταναστών, η οποία κρίνεται ως παράνομη.

  Κάποιοι θα προτρέξουν να αναφέρουν ότι πρόκειται απλά για εισήγηση και όχι για απόφαση αλλά, με βάση πληροφορίες του parapolitika.gr, το σκεπτικό στο ΣτΕ είναι να ληφθεί τελικά και απόφαση, που θα αναφέρει ως παράνομη την ψήφο των μεταναστών.

  Σημειώνεται ότι τον Φεβρουάριο, είχε γίνει η ίδια εισήγηση στο Δ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία υπογράμμιζε ι ότι τόσο η άσκηση του δικαιώματος του εκλέγειν όσο και η άσκηση του δικαιώματος του εκλέγεσθαι για την ανάδειξη των οργάνων της τοπικής αυτοδιοίκησης «επιφυλάσσεται μόνο στους Έλληνες πολίτες και δεν μπορεί να επεκταθεί και στους μη έχοντες την ιδιότητα αυτή, χωρίς αναθεώρηση της σχετικής διατάξεως του Συντάγματος».

  Φυσικά με την εξέλιξη αυτή ανοίγει ο "ασκός του Αιόλου", σε μεγάλη μερίδα των δήμων ανά την Ελλάδα, ειδικότερα σε εκείνους που διαφορές στο τελικό αποτέλεσμα ήταν μικρές και η ψήφος των αλλοδαπών, ενδεχομένως, να διαμόρφωσε το αποτέλεσμα.

  Μάλιστα, τα σενάρια κάνουν λόγο για επανάληψη της εκλογικής διαδικασίας στις περιοχές αυτές, με τους "αδικημένους" να είναι έτοιμοι να φτάσουν το θέμα στα άκρα και την κυβέρνηση να βρίσκεται εκτεθειμένη, περιμένοντας την τελική απόφαση του ΣτΕ.

 2. ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ avatar
  ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ 17/05/2011 20:18:59

  Γιατί η απόφαση θα είναι ότι είναι αντισυνταγματικό 100%.
  Αλλιώς θα είχε εκδοθεί για να μην υπάρχει εκρεμμότητα.
  Και βέβαια οι συνέπειες της αντισυνταγματικότητας θα είναι ανυπολόγιστες.

 3. ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
  ΝΙΚΟΛΑΣ 17/05/2011 21:18:28

  Καλό είναι ο δικαστικός τομέας να μην κρατάει μόνο τα προσχήματα. Θάρρος εκεί που πρέπει.

 4. Αρματιστής avatar
  Αρματιστής 17/05/2011 23:57:52

  Εύχομαι ολόψυχα οι δικαστές του ΣΤΕ να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να λάβουν τη μόνη απόφαση που επιβάλλεται από την ιστορία μας, τη παραδοσή μας και το σύνταγμα. Να πετάξει στο καλάθι των αχρήστων το σύμφωνο που καταστρέφει την πατρίδα μας. Όποιο κόστος και αν έχει αυτό.

  Εδώ κρίνεται αν θα ζήσουμε ελεύθεροι και σε καθεστώς δημοκρατίας, ή σε διαρκή διεθνή επιτροπεία. Δηλαδή αν μπορεί δηλαδή ο κάθε Γιουνκερ και η κάθε Μέρκελ να κάνουν συστάσεις και μαθήματα πολιτικής συμπεριφοράς στους Έλληνες.

 5. pizza avatar
  pizza 18/05/2011 00:52:19

  Εαν η δικαιωσυνη στην Ελλαδα ηταν ανεξαρτητη (οπως ωφειλη να ειναι) απο καθε κυβερνηση δεν θα ειχαμε τετοια χαλια τωρα. Τι να πης...

 6. Σωκράτης avatar
  Σωκράτης 18/05/2011 01:51:51

  Αν έβγαζε απόφαση το ΣτΕ θα έμενα έκπληκτος! Ευτυχώς, ακόμα λειτουργούμε σαν Ελλάδα, διαφορετικά τσιμπήστε με να δω αν ονειρεύομαι.

 7. tpe avatar
  tpe 18/05/2011 10:57:36

  Στην Ελλάδα οι 3 εξουσίες έχουν γίνει μία, η εξής: Πρωθυπουργός...
  Στα χαρτιά είναι ανεξάρτητη η δικαιοσύνη. Ενώ θα έπρεπε μόνη της να προάγει τους ανώτατους δικαστές, το κάνουν άλλοι.
  Αλλά τέλος πάντων.
  Η άποψή μου είναι πως το ΣτΕ τα έχει βρει σκούρα. Ενώ για τις μειώσεις των μισθών το δικαιολόγησε άμεσα με το "Εθνικό Συμφέρον", ένα χρόνο τώρα δεν μπορεί να αποφασίσει αν είναι συνταγματική μία δανειακή σύμβαση.

 8. Dimitris avatar
  Dimitris 18/05/2011 10:59:41

  Η απόφαση δεν λαμβάνεται γιατί το κύριο σημείο της εισήγησης των δύο συμβούλων υπέρ του μνημονίου (... ότι η χώρα υιοθετώντας το "μνημόνιο" γλύτωσε οριστικά την πτώχευση) έχει στην ουσία καταπέσει και αυτό είναι κοινή νομική πεποίθηση . Αρκετοί δικαστές , όχι όμως η πλειοψηφία όπως νομίζουν κάποιοι , έχουν ταχθεί υπέρ της αντισυνταγματικότητας , αλλά υφίστανται παντός είδους πιέσεις και σκέφτονται το παράδειγμα της Ρουμανίας όπου το αντίστοιχο Σ.τ.Ε έκρινε αντισυνταγματική τη σύμβαση και μετά οι "ξένοι σωτήρες" αποθρασύνθηκαν και άλωσαν τα πάντα με τη βοήθεια των κυβερνόντων. Εμείς ο λαός πρέπει να δώσουμε τη δύναμη στους δικαστές να λάβουν και να εκδόσουν την απόφαση κατά του μνημονίου .

 9. ΙΩΝΑΣ avatar
  ΙΩΝΑΣ 18/05/2011 13:31:55

  Πολύ φοβάμαι,ότι στην Ελλάδα,οι τελευταίοι σωστοί Δικαστές,ήταν ο Τερτσέτης και ο Πολυζωίδης. Εύχομαι να κάνω λάθος και οι δικαστές μας να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων. Όλοι ξέρουμε ότι το μνημόνιο είναι αντσυνταγματικό.

 10. Sceptic avatar
  Sceptic 18/05/2011 15:24:19

  Χρεαζόμαστε Δικαιοσύνη αμερικάνικου τύπου εδώ και τώρα....

 11. Μαντενίδης Κώστας avatar
  Μαντενίδης Κώστας 18/05/2011 18:22:34

  Sceptic !, και δικαστές !. Αλλά αυτό σημαίνει ανασύσταση του κράτους !. Δηλαδή tabula rasa !.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.