01/10/2009 19:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Γιατί κάλυψε ο Καραμανλής τον Ζαγορίτη;Στην κάλυψη που προσέφερε σήμερα ο Καραμανλής στον Ζαγορίτη σχετικά με το …μαύρισμα (δεν είναι ανάγκη να πληρώσει η παράταξη όσους την πλήγωσαν) αναφέρεται το  http://olympia.gr.  Και κάνει μια ενδιαφέρουσα παρατήρηση:

 Γιατί ο Καραμανλής κάλυψε τον Ζαγορίτη παρ’ όλο που η δήλωση του μπορούσε να θεωρηθεί μομφή προς τις ίδιες τις επιλογές του;

Δεν υπήρχε περίπτωση ο Ζαγορίτης να έκανε τέτοια δήλωση ερήμην του Καραμανλή. Τότε, στην καλύτερη περίπτωση ο Καραμανλής θα τον είχε «αδειάσει ελαφρώς». Εν προκειμένω, τον κάλυψε ΠΛΗΡΩΣ.

Η δήλωση Ζαγορίτη είναι ξεκάθαρα ο προπομπός αυτών που θα ακολουθήσουν μετά την εκλογική αναμέτρηση ανεξάρτητα με αποτέλεσμα: Ο Καραμανλής να ανοίξει ο ίδιος το θέμα διαδοχής.

Είτε λοιπόν θα πάρει εκ νέου το χρίσμα και θα προβεί σε εκτεταμένες εκκαθαρίσεις ηχηρών ονομάτων, όση εσωκομματική δύναμη και αν κατέχουν, είτε θα αποχωρήσει γεγονός που θα σημάνει και τη διάλυση της Νέας Δημοκρατίας.

Σημειώστε το παραπάνω. Και θα τα πούμε και μετεκλογικά.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. αχαβαχ avatar
  αχαβαχ 01/10/2009 19:49:59

  Τέσσερις μέρες πριν τις εκλογές δεν μπορεί ο Καραμανλής ούτε ελαφρώς να αδειάσει τον γραμματέα του κόμματος. Φανταστείτε τι θα έγραφαν οι εφημερίδες την επομένη. Προκύπτει βέβαια το ερώτημα, πέντε μέρες πριν τις εκλογές είναι δυνατόν να κάνει ο γραμματέας ενός κόμματος τέτοιες δηλώσεις; Εδώ σηκώνουμε τα χέρια ψηλά.

  • Factorx avatar
   Factorx @ αχαβαχ 01/10/2009 19:53:55

   Μήπως δεν καταλαβαίνεις ελληνικά, να σου το μεταφράσουμε σε άλλη γλώσσα; Νομίζεις οτι ο Ζαγορίτης; θα έκανε κάτι χωρις να ρωτήσει τον καραμανλή; είπαμε να αφήσουμε ελεύθερα τα σχόλια λόγω εκλογών, αλλά μην γράφουμε οτι μας κατεβαίνει στο κλαβιέ

   • αχαβαχ avatar
    αχαβαχ @ Factorx 01/10/2009 22:39:45

    Δεν παρέχω πληροφορίες, εκτιμήσεις κάνω. Οι πληροφορίες είναι δική σας δουλειά. Το ότι ο Ζαγορίτης πήρε εντολή από Καραμανλή για να κάνει τις δηλώσεις, δεν αναιρεί -κατά τη γνώμη μου- τη δική μου εκτίμηση ότι δεν ήταν το πιο πρέπον στην τελική ευθεία για τις εκλογές. Από κάτω ας γίνεται ό,τι θέλει.

 2. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 01/10/2009 20:19:06

  Φίλε Factorx, υπάρχει και μια απλούστερη εξήγηση, επειδή ξέρει τι θα γίνει μέχρι τα Χριστούγεννα, θέλει να εξασφαλίσει ότι θα χάσει....να μείνει ο μουτζούρης στον άλλον για 6 μήνες, για να κάνει το Πάσχα Ανάσταση. Με 8 μήνες ΓΑΠ, ως Μεσσίας θα γυρίσει... :-)

  ΥΓ

  ...για αυτό αυξάνει και τα διόδια προεκλογικά, όσοι πληρώνουν το Σάββατο να το θυμηθούν την Κυριακή, χαχαχαχα

 3. Πολυβώτης avatar
  Πολυβώτης 01/10/2009 20:24:13

  Δεν έχετε βαρεθεί να φαντάζεστε τη σύγκρουση του Καραμανλή με τα συμφέροντα 6 χρόνια τώρα;

 4. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 01/10/2009 20:30:49

  ...πράγματι :

  ή δεν καταλαβαίνουν τι διαβάζουν
  ή έχει υποχωρήσει η αίσθηση του χιούμορ....

 5. Baroso avatar
  Baroso 01/10/2009 20:37:04

  http://www.greekamericannewsagency.com/gana/index.php?option=com_content&task=view&id=6152&Itemid=83

  Για δείτε αυτό, ανέβηκε.

 6. aggelos avatar
  aggelos 01/10/2009 20:44:30

  Σκούπα σε όλους και σε όλα. Πάντως για όλες αυτές τις φιλολογούμενες αντιδράσεις του Καραμανλή τις ακούω εδώ και μήνες και το μόνο που βλέπω είναι ημίμετρα. Δηλαδή όταν περάσει στην αντιπολίτευση θα μετρήσει εχθρούς και φίλους;

  • Coroner avatar
   Coroner @ aggelos 01/10/2009 21:38:16

   Σοβαρά το ρώτησες αυτό τώρα; πότε θα τους μετρήσει δηλαδή; όταν είναι παντοδύναμος;

   • aggelos avatar
    aggelos @ Coroner 01/10/2009 22:22:40

    Δηλαδή όταν ήταν παντοδύναμος κοιμόταν;

 7. Μποτίλια στο Πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο Πέλαγος 01/10/2009 23:44:11

  Να βγει ανώτατο στέλεχος ενός κόμματος και να ζητήσει προεκλογικά το μαύρισμα υποψηφίων αυτού του κόμματος, αποτελεί παγκόσμια Ελλαδική πρωτοτυπία. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα έμοιαζε πριν μερικά χρόνια να βρίσκεται έξω από την σφαίρα της λογικής.
  Τέτοιου είδους συμβάντα θα πρέπει να μας οδηγήσουν να αναθεωρήσουμε κάποια στερεότυπα, στα οποία αποδίδαμε απόλυτη ισχύ. Ανάκαθεν οι κοινωνικές και οι πολιτικές συγκρούσεις ακολουθούσαν ιδιότυπους δρόμους, αρκετά διαφορετικούς από αυτές που τους απέδιδαν οι σχηματικού τύπου ερμηνείες. Αυτή η διαπίστωση μοιάζει να πραγματώνεται σήμερα στην Ελλάδα με πολύ πρωτότυπο τρόπο. Μοίρα αυτής της χώρας ήταν πάντοτε να προηγείται. Κατ' αρχήν στην παρακμή. Αλλά αυτό αποτελεί και μια καλή προϋπόθεση για να προηγηθεί και στην επεξεργασία των αναγκαίων διεξόδων.
  Η κάθαρση εμπεριέχει μια μεγάλη δυναμική. Πάντοτε στάθηκε το προστάδιο των αλμάτων στην εσωτερική ανάπτυξη.
  Έχοντας εξασκήσει σκληρή κριτική στον Δημήτρη Ζαγορίτη για ξύλινη γλώσσα σε άλλη παλαιότερη ανάρτηση, δεν μπορώ να μην του αναγνωρίσω εδώ την μεγάλη αρετή του περιεκτικού λόγου. Διότι μια φράση επαρκεί συχνά για να αποκαταστήσει μια μεγάλη ουσία.
  Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πίσω από τέτοιες εξαγγελίες βρίσκεται ο αρχηγός. Η επιλογή όμως του προσώπου που θα προβεί σε αυτές, είναι χαρακτηριστική τόσο για την σχέση εμπιστοσύνης, όσο και για τον μελλοντικό ρόλο που θα κληθεί να πραγματώσει αυτό στις δύσκολες προκλήσεις που αναμένονται.

 8. ΣΟΒΟΚΑΗΣ avatar
  ΣΟΒΟΚΑΗΣ 02/10/2009 09:11:18

  για να μαυρίσουν τον Ζαγορίτη

 9. mesaios daktylos avatar
  mesaios daktylos 02/10/2009 19:07:44

  Βατοπεδινοί εκτός. Μίζενς εκτός πλήν Κούλη. Αυτόν θα τον μαυρίσει ο κόσμος και μετά θα τακτοποιηθεί το θέμα με την Ντόρα. Ηδη κουφός και Σιούφας έχουν μπει στις τρύπες τους.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.