#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
23/02/2012 11:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Γιατί θα αποτύχει και το νέο πακέτο σωτηρίαςΌταν ακούει ο ελληνικός λαός ότι ο Παπαδήμος και ο Βενιζέλος πέτυχαν συμφωνία που δεν έχει προηγούμενο στα παγκόσμια χρονικά, πράγματι εντυπωσιάζεται. Όταν διαβάζει ότι η Ελλάδα παίρνει ένα πακέτο της τάξης των 230 δισ. ευρώ και διασώζεται, μέχρι και ευγνωμοσύνη θα νιώθει.

Κι όταν του πιπιλίζουν το μυαλό ότι το ελληνικό χρέος περικόπτεται κατά 107 δισ. Ευρώ και θα φτάσει σε 8 χρόνια στο 120% του ΑΕΠ από 160% που είναι σήμερα και δεν είναι βιώσιμο, σίγουρα αρχίζει και κλονίζεται.

"Βρε μπας και είναι ιδιοφυΐα ο πρωθυπουργός και ο κ. Καθηγητής; Βρε μπας και τους έχουμε παρεξηγήσει και πρέπει να τους στήσουμε αγάλματα έξω από το Γενικό Λογιστήριο γιατί έσωσαν τα ταμεία της χώρας";

Αυτά πιθανόν να σκέφτονται χιλιάδες άνθρωποι που έχουν ζαλιστεί με τα ιλιγγιώδη νούμερα, τα δισ ευρώ που ακούνε την ίδια ώρα που οι ίδιοι μετράνε τα λεπτά για να πάρουν καμιά φραντζόλα ψωμί.

Έτσι είναι αν έτσι θέλουν να πιστεύουμε οι κυβερνώντες. Διότι όχι μόνο τα νούμερα δε βγαίνουν, αλλά και όλο το παιχνίδι που έχει παιχτεί με αυτή την συμφωνία «σωτηρίας» μυρίζει πολύ άσχημα.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι τα πάντα γίνονται από ένα λάθος. Από πολιτικές που είναι λανθασμένες και κάποτε θα το καταλάβουν όλοι και θα αλλάξουν γραμμή. Και ότι δεν υπάρχουν κάποιοι που οδηγούν τη χώρα στην ολοκληρωτική καταστροφή με σχέδιο.

Διότι, όλοι οι υπολογισμοί που κάνουμε δείχνουν ότι η συμφωνία και οι εφαρμοστικοί νόμοι είναι καταδικασμένοι σε αποτυχία και σε λίγους μήνες, μετά το καλοκαίρι ίσως, θα συζητάμε από εδώ για τη χρεοκοπία της χώρας.

Θα μπορούσε λοιπόν ο κ. Παπαδήμος που είναι και «σοφός» περί τα οικονομικά να μας απαντήσει σε ορισμένα ερωτήματα; Γιατί δε μπορεί και ο ίδιος θα τα έχει. Να περιμένουμε να μας απαντήσει ο κ. Βενιζέλος, κομματάκι δύσκολο. Ο άνθρωπος είναι φανερό ότι δε γνωρίζει ούτε ένα μπακάλικο να διοικήσει, πόσο μάλλον τα μπλεγμένα δημοσιονομικά μιας χώρας. Τα ερωτήματα λοιπόν είναι συγκεκριμένα:

Είναι αλήθεια ότι το κούρεμα του ελληνικού χρέους δεν είναι 107 δισ ευρώ αλλά σχεδόν τα μισά ή και λιγότερα; Διότι μπορεί το ονομαστικό κούρεμα να είναι 53% αλλά τα επόμενα χρόνια η Ελλάδα θα χρειαστεί νέα δάνεια για να αποπληρώσει τα ομόλογα της ΕΚΤ και των κεντρικών τραπεζών που δεν κουρεύονται. Πρέπει να βρει περί τα 35 δισ. Για την επαναγορά των ομολόγων αλλά και πολλά δισ ευρώ ακόμη για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Άρα θα μειωθεί μεν 107 δισ αλλά θα χαθεί το όφελος από τα δάνεια που θα χρειαστεί να πάρει η Ελλάδα.
Γιατί έχει αποκρυβεί η αλήθεια ότι για να φτάσει η Ελλάδα το 2020 σε χρέος 120% θα πρέπει να υπάρχουν κι ορισμένες κρίσιμες... λεπτομέρειες. Μήπως να απαντήσει κανείς πώς ο ελληνικός λαός θα κληθεί να πληρώσει την επόμενη τριετία πάνω από 30 δισ. σε φόρους και χαράτσια; Δηλαδή οι πολίτες θα πληρώσουν τόσα χρήματα για να μειωθεί το χρέος τελικά 50-60 δισ ευρώ;
Γιατί δε λένε ότι για να γίνει βιώσιμο το χρέος θα πρέπει φέτος και του χρόνου να μην έχει η χώρα ύφεση, τη στιγμή που βρίσκεται σε πλήρη εφαρμογή η λεηλασία των εισοδημάτων. Ας απαντήσει κάποιος πώς από το 2012 έως το 2017 θα πρέπει να έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα περί το 4,5% του ΑΕΠ κι αυτό για να επιτευχθεί θα πρέπει τα έσοδα από φόρους να είναι περί τα 10 δισ. Ευρώ περισσότερα από τις πρωτογενείς δαπάνες;
Μήπως την τριετία 2018 -2020 κι αφού φτάσουμε αισίως μέχρι εκεί, θα πρέπει το πρωτογενές πλεόνασμα να είναι κάθε χρόνο 4,3% του ΑΕΠ; Πώς επίσης θα επιτευχθεί ο στόχος αν δεν έχουμε από το 2014 και κάθε χρόνο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 2,6%; Όταν τώρα η ύφεση είναι κοντά στο 7%. και να μιλούσαμε για ταχέως αναπτυσσόμενη χώρα που οι πολίτες έχουν δουλειά και εισόδημα να το καταλάβουμε. Αλλά με την Ελλάδα ντυμένη σε κουρέλια, πώς θα γίνει αυτό το δημοσιονομικό θαύμα;
Μήπως να πει κανείς σε μας τους δύσμοιρους πώς θα περάσει στο Σύνταγμα η πρόβλεψη για τον ειδικό λογαριασμό στον οποίο θα δεσμεύονται φορολογικά έσοδα και έσοδα από αποκρατικοποιήσεις για μείωση του χρέους; Και καλά τα δεύτερα, οι φόροι υποτίθεται ότι είναι ανταποδοτικοί. Δίνει ο κόσμος λεφτά για να έχει συντάξεις, επιδόματα, περίθαλψη, σχολεία, εξυπηρέτηση στον κρατικό μηχανισμό. Πώς λοιπόν θα πηγαίνουν αυτά τα λεφτά στο ειδικό ταμείο και ότι περισσεύει θα μπαίνει στην ελληνική κοινωνία; Είναι αυτό πλήρης απαξίωση του Συντάγματος και ξεκάθαρη ομολογία της κυβέρνησης ότι χάθηκε η εθνική κυριαρχία της Ελλάδας;
Ας μας πουν τι θα γίνει όταν κάθε τρίμηνο θα υπάρχει ο έλεγχος για το αν η οικονομία πάει καλά ώστε να δίνονται τα δάνεια, αλλά εκ των πραγμάτων η οικονομία παραπαίει;
Μήπως να μας απαντήσουν τι θα γίνει με το 20% και πλέον των ανέργων, τα εκατοντάδες χιλιάδες λουκέτα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, την ταυτόχρονη αύξηση των φόρων με την καταβαράθρωση των εισοδημάτων των Ελλήνων; Πώς θα αντιμετωπιστούν όλα αυτά;

Υπάρχουν πολλά ερωτήματα για τη συμφωνία η οποία, δυστυχώς δείχνει να είναι φτιαγμένη για να αποτύχει. Θα το δείτε και το δούμε όλοι πως αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά στην πολιτική της τρόικας η Ελλάδα πάει για φούντο. Είναι οργανωμένο σχέδιο, είναι λάθος επιλογές, η ιστορία θα το κρίνει. Κι ελπίζουμε να υπάρχει ιστορία για τη χώρα.

Αριστερός Ψάλτης

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ts avatar
  ts 23/02/2012 11:41:07

  Δυστυχώς αυτή ειναι η αληθεια και δυστυχως δεν νομιζω οτι οι κυβερνωντες μας εκαναν λαθος. Ολα συνηγορουν οτι ειναι συνειδητες αποφασεις, προσχεδιασμενες και εκτελεσμενες ειτε λογω ιδιου οφελους και προδοτικης συμπεριφορας ειτε λογω ωμου εκβιασμου. Εκβιασμου λογω προσωπικων ατασθαλιων των κυβερνωντων διαχρονικα που προσπαθουν να τις καλυψουν, ειτε λογω καθαρου εκβιασμου της εθνικης οντοτητας του ελληνικου κρατους (βλεπε τουρκια...) ειτε συνδιασμος των παραπανω. Και η μονη αχτιδα φωτος και ανατροπης της βεβαιης καταστροφης μας φαινεται πως θα επελθει μονο απο ενα ακομη μεγαλυτερο κακο (πολεμο..) και την ευχη να ειμαστε απο τη μερια των νικητων...

 2. coyote avatar
  coyote 23/02/2012 11:43:56

  ++++
  Η φωνη της λογικης...αλλα και φωνη βοωντος εν τη ερημω!

 3. Ογδοηκοντούτης avatar
  Ογδοηκοντούτης 23/02/2012 12:17:19

  Ότι και εάν γίνη εφόσον η στροφή της παραγωγικής διαδικασίας δεν εξασφαλίζει πως ελληνικά προιόντα θα αντιστέκονται στα ράφια των σ.μάρκετ και οι εκροές συναλλάγματος-γιατί αυτό είναι γιά εμάς το ευρώ, θα υπολείπονται από τις εισροές όλα θα πάνε στράφι.
  Η επενδύσεις σε κατασκευή μεγάλων οδικών αρτηριών, πολυεθνικών ξενοδοχείων, καταναλωτικών εμπορικών κέντρων, καζινων,Π.Ο.Τ.Α, επενδύσεων σε παν είδος τζόγου κλπ ποσώς λύουν το πρόβλημα, απεναντίας με την ψευδαίσθησι ότι θα υπάρξουν αρχικές επενδύσεις γής, άρα εισροές και ελληνικοί μισθοί (γιά πόσο καιρό;) αλλά και αλλοδαπών ημερομίσθια(πού σοβαρότατο μέρος δεν καταναλώνεται εδώ), εμείς νομίζουμε ότι θα έχουμε θετικό ισοζύγιο έναντι των σχεδόν αφορολογήτων κερδών ( ωραίος ανταγωνισμός με τους μη συστημικούς Έλληνες επιχειρηματίες που φλερτάρουν με την φυλακή!)...κερδών που θα προκύπτουν μόνο από την εγχώρια κατανάλωσι-καμία εξαγωγική προσπάθεια! δηλ. αέναη αιμοραγία που βεβαίως θα αντισταθμίζεται από την συντωχρόνω αναγκαστική εκποίησι-και με βούλα, ελληνικών παγίων.
  Ο μόνος εσωτερικός δυναμικός τομέας απορροφήσεως σκληρών εσόδων-νομίζω 20% ΑΕΠ είναι ο τουρισμός, που παραδίδεται σε ξένα χέρια με τις ως άνω προυποθέσεις, ανταγωνιζόμενος μάλιστα με προκλητικούς πολεοδομικούς και άλλους όρους, ασύλληπτους για τους ιθαγενείς, την των ελληνικών αντιστοίχου συμφερόντων προστιθέμενη αξία που προσεγγίζει το 90%, έναντι χ%- ουδείς γνωρίζει τα ψιλά γράμματα του φορολογικού καθεστώτος των πολυεθνικών που φορολογούνται και με το καθεστώς της πλέον ευνοουμένης χώρας όπου ευρίσκονται. Περί του αγροτικού, θέλει τον χρόνο του, αφού τον "ξεπάστρεψαν" ποικιλοτρόπως.Όταν το "κουμάντο" που λέγεται τράπεζα Ελλάδος δεν γνωρίζουμε που ανήκει ιδιοκτησιακώς, εδώ και δεκαετίες, περιμένετε εγχώριο σχέδιο αυτοδύναμης ανάπτυξης που θα κατατεθή προς έγκρισι στον Ελληνικό λαο;
  Οι ξένοι δεν είναι ευήθεις, εξαγοράζουν την ημεδαπή μονοπωλιακή αγορα "μπιρ παρά" με χ ποσο που σε ελάχιστο χρόνο θα έχουν αποσβέσει και μετά οι τιμές στα χέρια τους...δανεισμός για στήριξι εισοδημάτων και... το γαιτανάκι τής μειώσεως ελληνικών παγίων και γαιών κοκ.
  Αυτό το πρόβλημα, εφόσον δεχθούμε ότι είναι δεμένα τα χέρια μας, αντιμετωπίζεται μόνο με υπερσυγκρατημένη καταναλωτική συμπεριφορά στα εισαγόμενα και στήριξη εγχωρίων, που επειδή δεν υπάρχουν πλέον ικανοποιητικώς και είναι και υποβαθμισμένα προσώρας θα αντιμετωπίσουμε "στερητικο" σύνδρομο, που ως ασθενείς καλούμεθα να το υπερβούμε( η μεθαδόνη μας συντίθεται από δημιουργικότερα και πρακτικότερα σχέδια στην ζωή μας, σε όλες τις ηλικίες και να "πετάξουμε" απο πάνω τον ανόητο ναρκισσισμό μας)
  ΥΓ
  Υπάρχει και η πρότασι ταυτόχρονης κυκλοφορίας εθν. νομίσματος-επισημοτέρου του αργεντίνικου εγχειρήματος, μόνο γιά κοινωνικους λόγους σε συγκεκριμένα προιόντα και όχι γιά ακίνητα αλλά εκφεύγει του παρόντος.

 4. Ο Τρελός avatar
  Ο Τρελός 23/02/2012 12:20:02

  Τις προάλλες ομολογώ πήδηξα τον φράχτη και βγήκα για λίγες ώρες από το τρελάδικο.
  Πήγα λοιπόν σε ένα συνέδριο του economist όπου στο τέλος το βασικό ερώτημα-διαφωνία ήταν για ποιο λόγο τελικά θα βγουν στους δρόμους της χώρας τα τανκς.

  Προσέξτε δεν ήταν αν θα βγουν τα τανκς ή όχι.
  Ήταν για ποιο λόγο θα βγουν. Ότι θα βγουν ήταν σίγουρο.

  Η βασική διαφωνία λοιπόν ήταν αυτή. Θα βγουν τα τανκς για να επιβάλλουν την τάξη σε μια κοινωνία που σύντομα θα διαλυθεί εξαιτίας των μέτρων λιτότητας;
  Ή θα βγουν στο δρόμο για να προφυλάσσουν τα ΑΤΜ από τις ορδές των καταθετών που θα σπεύσουν να βγάλουν τα λεφτά τους από τον φόβο μιας επικείμενης χρεοκοπίας.

  Αυτήν την απορία βέβαια μόνον ξένοι μπορεί να την έχουν ή ας πούμε ο Βενιζέλος με τον ΓΑΠ.
  Ένα άτομο όμως, έστω και τρελό, που γυρίζει στοιχειωδώς μες στη κοινωνία βλέπει ότι οσονούπω από τα ATM λεφτά θα βγάζουν με βίντσι και αλυσίδα μόνον ληστές τα χαράματα.

  Αγαπητοί αναλυτές σε λίγο καταθέσεις και ρευστό, γιοκ από την αγορά.
  Θα βγάζει κανένας πεντάευρω στη λαϊκή και θα ορμάνε απάνω του οι άλλοι να τον κατασπαράξουν. Τόσο καλά δηλαδή.

  Οπότε αυτό απαντά και στην διαμαχή των economists.
  Τα τανκς θα βγουν στους δρόμους γιατί μπαχαλάκηδες, ακροδεξιοί, ακροαριστεροί και κοινωνία θα έχουν γίνει ένα και το αυτό.

  Τα δε ΑΤΜ δεν θα χρειάζονται φύλαξη γιατί απλούστατα σε λίγους μήνες στις τράπεζες δεν θα υπάρχει κατατεθημένο ούτε σάλιο.

 5. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 23/02/2012 12:23:06

  Ο Βενιζέλος προσπαθεί να κάνει τον σωτήρα της Ελλάδος παρά τα λάθη και τις ολιγωρίες που τον καταλογίζουν δεκάδες επιφανείς οικονομολόγοι.
  Πού άραγε είναι η αλήθεια;
  Εγώ πάντως οι φίλοι μου και οι συγγενείς μου γίναμε φτωχότεροι , αν και δεν τα φάγαμε μαζί με τους παχύσαρκους αντιπροέδρους.

 6. vassilis avatar
  vassilis 23/02/2012 12:34:03

  Για ενα και μονο λογο.Το εφτιαξαν και θα το εφαρμοσουν αυτοι που το δημιουργησαν!

 7. thanos avatar
  thanos 23/02/2012 12:48:43

  Την κυβέρνηση αυτή που παίρνει τις αποφάσεις που περιγράφετε με τις προοπτικές που περιγράφετε κάποια κόμματα και κάποιοι ηγέτες των κομμάτων την στηρίζουν.
  Άλλη στήριξη δεν έχει.
  Σ' αυτούς να ρίχνετε τις ευθύνες!

 8. NIKOS avatar
  NIKOS 23/02/2012 12:50:43

  Δεν υπάρχει ελπίδα σωτηρίας με αυτούς και την πολιτική που εφαρμόζουν . Αλί αλί και τρισαλί, καημένε Ελληνικέ λαέ

 9. Economist avatar
  Economist 23/02/2012 13:16:41

  Σε άλλο site διάβασα τα παρακάτω:
  "Κυβέρνηση και τρόικα κρύβουν επιμελώς το ενδεχόμενο ενός «ξαφνικού θανάτου» της ελληνικής οικονομίας, εάν από το Μάρτιο δεν αυξηθεί η είσπραξη εσόδων από το κράτος σε ένα ποσοστό 30-40% οπωσδήποτε. Και «ξαφνικός θάνατος» για την ελληνική κοινωνία σημαίνει αδυναμία του δημόσιου να πληρώσει μισθούς και αδυναμία των ασφαλιστικών ταμείων να πληρώσουν συντάξεις και έξοδα νοσηλείας και περίθαλψης των ασφαλισμένων τους".
  Εάν είναι αληθινές οι πληροφορίες συνεπάγεται ότι τα έσοδα πρέπει να είναι 30-40% κάτω από το στόχο.

  • Ο Τρελός avatar
   Ο Τρελός @ Economist 23/02/2012 13:27:37

   Εαν μεσα στο 2012 δεν βγει το ευρωομόλογο ή δεν μας ρίξουν στην αγορά, για υποδομές, κανένα σχέδιο τύπου "μάρσαλ" είμαστε καταδικασμένοι 100%.
   Και το 100% είναι τρελά αισιόδοξο ποσοστό, το πραγματικό είναι 101%, τουλάχιστον. Τόσο καλά, ζήτω η τρέλα δηλαδή...

 10. αφελής νεοέλλην avatar
  αφελής νεοέλλην 23/02/2012 13:18:52

  Πριν κάτι μήνες όλη τη λάντζα την έβγαζε το γιωργάκη.

  Από τότε που έφυγε,αλήθεια ποιός τη βγάζει?

 11. ANDREAS avatar
  ANDREAS 23/02/2012 13:34:25

  Ολα ειναι μερος ενος μεγαλου σχεδιου.Η Κινεζοποιηση της Ε.Ε. ξεκινωντας απο την Ελλαδα.Πρεπει να επιστρεψουν τα παραγωγικα επαγγελματα πισω στις Ευρωπαικες χωρες απο την Ασια.Αν δεν μειωθουν οι μισθοι και δεν μειωθουν στην συνεχεια οι φορολογικοι συντελεστες,αυτο δεν θα μπορεσει να γινει.

 12. ΔΗΜΗΤΡΗΣ avatar
  ΔΗΜΗΤΡΗΣ 23/02/2012 16:40:36

  Η αλήθεια βρίσκεται στό (5) ερώτημα.
  Οι φόροι σήμερα ΔΕΝ είναι ανταποδοτικοί.
  Γιατί, φόροι υπάρχουν μόνο από τούς συνήθεις! Οι άλλοι, όχι μόνο δέν πληρώνουν, αλλά μπορούν νά χαίρονται καί τήν ελευθερία τους, ενώ χρωστάνε "τής Μιχαλούς". Εμάς, δυστυχώς καί όσο μένουμε Ελλάδα, μάς δένει τό Σύνταγμα. Άλλωστε η φοροδιαφυγή πού μέ απλό τροπο μπορούσε καί μπορεί να αποτραπεί, ίσως νά μπορεί νά αποπληρώνει τά τρέχοντα τοκοχρεωλύσια. Άς μήν κάνουμε τόν ανήξερο. Αυτό τό γνωρίζουν καί πολλοί φιλοι μας Ευρωπαίοι.
  Άλλωστε, είδατε καί τό θέμα τού Βουλευτή; Σάς λέει κάτι;
  Οι φόροι επίσης ΔΕΝ είναι ανταποδοτικοί αφού πηγαίνουν νά καλύψουν μόνο τά κρατικά έξοδα πού, καί μεγαλύτερα τών εισπράξεων είναι, καί ανθεκτικά είναι καί, τώρα τελευταία, καί ατίθασα.
  Έχετε δεί κανέναν φόρο νά κατευθύνετι ως πόρος στόν ιδιωτικό τομέα μέ σκοπό τήν ανάπτυξη;
  Καί ένα τελευταίο!
  Οι δουλειές, ακολούθησαν τήν πορεία τού σπιράλ τού θανάτου γιά τούς ιδιώτες. Κρατικοί υπάλληλοι καί λειτουργοί υποκαθιστούν τόν ιδιωτικό τομέα καί κερδίζουν, η τάση δέ δημιουργεί τούς "μεγάλους" δυσανάλογα μέ τούς "μικρούς". (Οι μικρομεσαίοι καί οι μεγαλομεσαίοι ως τάξη έχουν αποσυντεθεί σέ κυρίως "μικρούς"). Ο ιδιωτικός τομέας ασφυκτιά από τόν "κρατισμό" καί ο λύκος, στήν αναμπουμπούλα χαίρεται.
  Άλλωστε, δέν φωνάζουν καί άδικα όσοι πιστεύουν ότι τό μέτρο τής εφαδρείας έπρεπε νά ξεκινήσει από τούς όποιους "επίορκους" πού αποκαθιστούν τά "υπηρεσιακά συμβούλια", όπως λένε, χωρίς άλλες επιπτώσεις.
  Άν, τά χρόνια πού έρθουν, τό σύστημα-πολιτικό καί μή- δέν εξασφαλίσει γιά τούς νέους συνθήκες ΥΓΕΙΟΥΣ ιδιωτικού ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ , (καί αυτή θά είναι η ισχυρότερη στήριξη τού κράτους πρός τή νεολαία), τότε η χώρα δύσκολα θά σταθεί ως Ελλάδα στά πόδια της. Στό εξωτερικό βέβαια, οι Έλληνες δέν θά πάψουν νά διαπρέπουν καί νά απολαμβάνουν--δικαίως--τούς κόπους τους!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.