#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
19/05/2008 16:06
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Γιατί η MIG έκανε αγωγή στον Γ. Παπανδρέου

«Καταθέσαμε αγωγή στον κ. Γ. Παπανδρέου κατόπιν αιτήματός του», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η MIG. Καθώς λάβαμε την ανακοίνωση επανειλημμένως με e-mail, την δημοσιεύουμε για λόγους δεοντολογίας, επειδή έχουμε αναφερθεί επικριτικά στις δραστηριότητες της και φυσικά θα συνεχίσουμε να το κάνουμε.

Αναφέρει μεταξύ άλλων η εταιρεία: «Διευκρινίζουμε ότι η αγωγή κατά του κ. Γ. Παπανδρέου έχει κατατεθεί από τις 8/05/2008 κατόπιν αιτήματός του στο οποίο ανταποκριθήκαμε. Είχε προηγηθεί βάναυση υβριστική και δυσφημιστική επίθεση κατά της εταιρείας μας και πρόσκληση του κ. Γ. Παπανδρέου στη Βουλή όπου δεσμεύτηκε να αποποιηθεί της βουλευτικής του ασυλίας («για να μην υπάρχει άλλοθι»), προκειμένου να του κάνουμε αγωγή ώστε να αξιολογηθούν δικαστικά οι ισχυρισμοί του. Κάτω από αυτές τις συνθήκες η αυτονόητη κατάθεση της αγωγής μας δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται σήμερα ως «επίδειξη θράσους… «Άλλωστε η συντεχνιακή άποψη ορισμένων πολιτικών ότι ο πολιτικός λόγος δεν έχει όρια και δεν χρειάζεται τεκμηρίωση είναι λανθασμένη. Ο πολιτικός λόγος έχει όρια και δεν μπορεί να καταπατεί τα δικαιώματα των πολιτών που κατοχυρώνονται από το Σύνταγμα. Είναι δικαίωμα κάποιων πολιτικών να αλληλοϋβρίζονται και να αλληλοδυσφημούνται, εάν πιστεύουν ότι έτσι πρέπει να ασκούν το λειτούργημά τους, αλλά είναι και αναφαίρετο συνταγματικό δικαίωμα των πολιτών να προσφεύγουν στην Δικαιοσύνη όταν θίγεται η τιμή και η αξιοπρέπειά τους από οποιονδήποτε. Στην Ευρωπαϊκή Ελλάδα του 2008 κανείς δεν μπορεί να θεωρεί ότι είναι υπεράνω του Συντάγματος και της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής έννομης τάξης».
Οι φράσεις για τις οποίες ενάγεται ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είναι οι εξής: «αδιαφανής συναλλαγή» , «εκκολαπτόμενο σκάνδαλο», «υποκρύπτουσα παράνομη χρηματική συναλλαγή», «κάτω από το τραπέζι», «μάθημα κλεπτοκρατικού καπιταλισμού», «έκφραση διαπλοκής και διαφθοράς», κλπ.

Μια απλή ερώτηση
και άνευ παρεξήσεως, έ; μην τρέχουμε τώρα στα δικαστήρια: Πιστεύει άραγε ο κ. Βγενόπουλος, ότι ύστερα από  αυτές τις προσωπικές σημειωτέον επιθέσεις εναντίον πολιτικών ηγετών της χώρας θα ξανακάνει δουλειά στο μέλλον με οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση;

Υ. Γ. Γιατί η κυβέρνηση αποφεύγει να καταδικάσει , η να αποδοκιμάσει απερίφραστα την κίνηση του κ. Βγενόπουλου. Παρότι ο κ. Ρουσόπουλος ερωτήθηκε σήμερα επανειλημμένως από τους πολιτικούς συντάκτες, απέφυγε να το κάνει, κράτησε μια ενδιάμεση στάση και είπε: «Η θέση της κυβέρνησης είναι γνωστή από την προηγούμενη αγωγή που είχε καταθέσει ο κ. Βγενόπουλος εναντίον του προέδρου του Συνασπισμού κ. Αλέξη Τσίπρα…δεν συμμεριζόμαστε τέτοιες τακτικές, να ασκούνται μηνύσεις εναντίον εκείνων που κάνουν πολιτική κριτική».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Under-Uber avatar
  Under-Uber 19/05/2008 16:38:54

  Σασ ξεφεύγει κάτι (άνευ παρεξηγήσεως): Ο Βγενόπουλος ΔΕΝ έχει κάνει ΠΟΤΕ δουλειές με το Ελληνικό Δημόσιο και έχει διακηρύξει οτι δεν τον ενδιαφέρει να κάνει! Καλό, ε;
  Η δουλειά με τον ΟΤΕ είχε να κάνει με το να αγοράζει σιγά σιγά ο Βγενόπουλος μετοχές απο το Χρηματιστήριο (απο ιδιώτες επενδυτές και ούτε μία απο φορείς του Δημοσίου). Οταν μάζεψε το 20% ζήτησε (όπως είχε δικαίωμα) να εκπροσωπηθεί με ΜΙΑ θέση στο ΔΣ του Οργανισμού. Η κυβέρνηση το αρνήθηκε αποπέμποντάς τον. Η μόνη του επιλογή ήταν ή να αποφασίσει ο ίδιος να αλώσει τον ΟΤΕ νομίμως (μέσω σύγκλισης γεν. συνέλευσης και προσεταιρισμού της πλειοψηφίας των ξένω επενδυτών) που αποφάσισε κατά ή να βγεί στη "πιάτσα" και να βρεί αγοραστή για το πακέτο του. Θα μπορούσε να το δώσει οπουδήποτε αλλά με γνώμονα τις ήδη γνωστές επιθυμίες των ελληνικών κυβερνήσεων για ευρωπαϊκή εταιρεία, επέλεξε την Deutsche Telekom. Ούτε μεσολαβητής έγινε (δεν χρειαζόταν άλλωστε) ούτε έπρεπε να γλύψει πολιτικές ποδιές. Ειχε προσλάβει την Deutsche Bank η οποία με περισσή ευκολία έφερε την Deutsche Telekom.
  Ας πάνε στα δικαστήρια οι Τσίπρας και Παπανδρέου (που σημειωτόν ο τελευταίος έχει δηλώσει απο βήματος Βουλής οτι προθυμοποιείται να απεκδυθεί της Βουλευτικής του ασυλίας) και ας αποδείξουν στον δικαστή οτι οσα κατήγγειλαν και απέδωσαν στον Βγενόπουλο ειναι αληθή.
  Για ποιόν πολιτικό λόγο μιλάμε εδω; Συκοφαντίες έριξαν και οι δύο τους στον Βγενόπουλο. Για δημοκρατία δεν μιλάμε; Μέσα στα δημοκρατικά δικαιώματα του Βγενόπουλου δεν ειναι να αμυνθεί σε υβριστές; Που το περίεργο;

 2. bill avatar
  bill 19/05/2008 16:42:47

  Aγαπητέ αν ίσχυε η άποψη σου, στη Βουλή θα επικρατούσε
  μούγκα στη στρούγκα.

 3. Nick avatar
  Nick 19/05/2008 17:00:40

  Τα συμφέροντα της εταιρείας του και των μετόχων κοιτάει. Δικαίωμα του να ζητήσει εξηγήσεις.

  Και είναι καιρός οι πολιτικοί να μη μιλάνε έτσι. Εάν έχουν σοβαρά στοιχεία, για΄τι δεν τα βγάζουν στη ΄φορα?

  Το καταλάβατε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και, κυρίως, τΣΥΡΙΖΑ?

 4. ΝΙΚΟΣ.Ο avatar
  ΝΙΚΟΣ.Ο 19/05/2008 17:13:40

  FACTORX...ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΑΠΟΡΩ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΟΥ, ΜΟΥ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΔΙΑΦΥΓΗΣ ΑΠΟ ΔΥΣΚΟΛΗ ΘΕΣΗ...
  ΤΙ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ? ΔΗΛΑΔΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΛΛΗΛΟΕΚΒΙΑΣΜΟΥ ΤΩΝ ΠΟΛΙΚΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ? Η ΣΕ ΠΕΙΡΑΖΕΙ Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΦΟΒΗΘΕΙ ΚΑΙ ΕΓΚΑΛΕΙ ΤΟΝ ΑΣΤΕΙΟ ΤΥΠΟ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΜΙΑ ΑΒΟΥΛΗ ΜΑΡΙΟΝΕΤΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΛΛΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ. ΑΝ ΕΧΕΙ ΑΝΤΕΡΑ ΑΣ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΙΤΟΥΜΕΝΟΣ ΑΠ' ΤΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΤΟΥ ΑΣΥΛΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΜΑ ΤΟΥ ΟΤΝ ΚΟΚΚΑΛΗΣ ΚΑΙ ΖΗΜΕΝΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΠΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΣΤΟΝ ΟΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΟΥΣ.ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΠΩΣ ΕΚΠΟΙΗΣΑΝ ΤΟ 60% ΤΟΥ ΟΤΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΩΡΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΤΟΥ.
  Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΥΤΗ ΣΤΟΝ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΕΡΟ ΟΤΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΤΙΚΑ, ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΖΗΜΕΝΣ ΚΑΙ ΙΝΤΑΚΟΜ( ΚΟΚΚΑΛΗΣ) ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΚΟΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΨΕΛΙΣΟΥΝ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ........

 5. ANToNIO B avatar
  ANToNIO B 19/05/2008 17:20:51

  Δηλαδή Under Aber ούτε λίγο ούτε πολύ μας λες ότι ο Βγενόπουλος ενήργησε αυτοβούλος χωρίς καμιά προσυνεννόηση με την κυβέρνηση και πούλησε τις μετοχές του στην DT, γιατί η κυβέρνηση δεν τον άφηνε να μπει στο συμβούλιο του ΟΤΕ, ενέργεια παράνομη.
  Μάλιστα ο κ Χατζηδακης μας είπε ότι τον εξανάγκασαν , γελοία δήλωση , να πουλήσει τις μετοχές του και μάλιστα ακριβότερα από την τρέχουσα τιμή με αποτέλεσμα να βγάλει 200 εκατομμύρια € !!!.
  Και κοίτα σύμπτωση πούλησε στην DT που η κυβέρνηση τρελάθηκε από την χαρά της και μέσα στην χαρά της της έδωσε ένα 3% ακόμη αλλά και την διοίκηση του ΟΤΕ .
  Εγώ επειδή δεν θέλω να είμαι το λιγότερο αφελής γνώμη μου είναι ότι όλη η δουλειά ήταν στημένη !!!!

 6. Sratis avatar
  Sratis 19/05/2008 17:32:32

  Ερώτηση 11 βουλευτών προς τους υπουργούς Οικονομίας και Δικαιοσύνης(19/5/08)
  19 Μαΐου 2008
  Στις 11 Σεπτεμβρίου 2007 δικαστικός επιμελητής επέδωσε προς τον Υπουργό Οικονομίας εξώδικο, το περιεχόμενο του οποίου θέτει μείζονα ηθικά και πολιτικά ζητήματα για τον Υπουργό, και περιέχει συγκεκριμένες και σοβαρότατες καταγγελίες για εξαπάτηση και εμπαιγμό ιδιώτη, για απλήρωτες προεκλογικές δαπάνες, αλλά και για προσπάθεια ιδιότυπης εξόφλησης χρεών του Υπουργού μέσα από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.


  Προς τους κ.κ. Υπουργούς Οικονομίας και Δικαιοσύνης

  ΘΕΜΑ: «Εξώδικο με πρωτοφανείς καταγγελίες για εξαπάτηση ιδιώτη από τον Υπουργό Οικονομίας και το Διευθυντή του, για απλήρωτες εδώ και χρόνια προεκλογικές δαπάνες εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ του τελευταίου, αλλά και για απόπειρες εξόφλησης των προσωπικών χρεών του ίδιου του Υπουργού μέσω του ευρύτερου δημοσίου τομέα (!) δημιουργεί μείζον ηθικό και πολιτικό ζήτημα για το πρόσωπο που επέλεξε η Κυβέρνηση Καραμανλή να διαχειρίζεται το δημόσιο πλούτο και το οικονομικό παρόν και μέλλον της πατρίδας μας, πρόσωπο που ήδη βαρύνεται με την πολιτική – τουλάχιστον – ευθύνη βαρύτατων σκανδάλων όπως αυτά των δομημένων ομολόγων και του αδιαφανούς ξεπουλήματος του ΟΤΕ!»

  Στις 11 Σεπτεμβρίου 2007 δικαστικός επιμελητής επέδωσε προς τον Υπουργό Οικονομίας εξώδικο, το περιεχόμενο του οποίου θέτει μείζονα ηθικά και πολιτικά ζητήματα για τον Υπουργό, και περιέχει συγκεκριμένες και σοβαρότατες καταγγελίες για εξαπάτηση και εμπαιγμό ιδιώτη, για απλήρωτες προεκλογικές δαπάνες, αλλά και για προσπάθεια ιδιότυπης εξόφλησης χρεών του Υπουργού μέσα από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Ενόψει, δε έστω και ψίγματος αλήθειας στις πρωτοφανείς αυτές επώνυμες καταγγελίες για τέτοιες αχαρακτήριστες ενέργειες αυθαιρεσίας και εκμετάλλευσης της Υπουργικής του ιδιότητας για αθέμιτα προσωπικά οφέλη και ταυτόχρονη ζημία τρίτου, λαμβάνει ακόμα προκλητικότερη διάσταση ο πρωταγωνιστικός πολιτικός ρόλος του Υπουργού Οικονομίας στο σκάνδαλο των δομημένων ομολόγων και στην πώληση του ελέγχου του κερδοφόρου ΟΤΕ σε κρατική Γερμανική εταιρεία έναντι πινακίου φακής και με αδιαφανείς διαδικασίες κερδοσκοπίας μεσαζόντων!  Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το παραπάνω επιδοθέν στον Υπουργό εξώδικο:  (α) Ο σημερινός Υπουργός Οικονομίας (μέσω του επικεφαλής της ομάδας υποστήριξης του και σημερινό Διευθυντή του Γραφείου του) συμφώνησε με εμπορική εταιρεία να αναλάβει η τελευταία έργο παροχής υπηρεσιών ταχυμεταφοράς φακέλων, δημοσίων σχέσεων, γραμματειακής υποστήριξης, «προπαγάνδας και διαφήμισης» ενόψει των εκλογών του 2004 με τους εξής – ομολογουμένως τζογαδόρικους - όρους:

  «εάν στις προσεχείς εκλογές εκλεγόταν το κόμμα της ΝΔ και ο ίδιος βουλευτής, θα κατέβαλε στην εταιρεία όσα συμφωνήθηκαν και μάλιστα στο πενταπλάσιο. Αν όχι θα έπαιρνε η εταιρεία το ρίσκο και δεν θα είχε καμία απαιτήση».

  Προφανώς, για λόγους που στερούνται κάθε ηθικής και δεοντολογικής βάσης, ο σημερινός Υπουργός Οικονομίας φέρεται να ήταν σίγουρος ότι εάν το κόμμα του εκλεγεί στην Κυβέρνηση, τα χρήματα για αυτόν δεν θα ήταν πλέον πρόβλημα και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό ώστε να υπόσχεται πενταπλάσια αμοιβή στην εταιρεία προεκλογικής προώθησής του, δηλαδή περίπου 1.500.000 ευρώ, αφού η κανονική αμοιβή υπολογίζεται, βάσει του εξωδίκου, στα 280.000 ευρώ!  (β) Ο σημερινός Υπουργός Οικονομίας, το πρόσωπο που έχει την εξουσία να επιβάλλει οικονομικές υποχρεώσεις, και μάλιστα με δυσανάλογο και άδικο κοινωνικά τρόπο, στους Έλληνες πολίτες και να τους εξαναγκάζει με απειλή κυρώσεων στην εκπλήρωση των υποχρεώσεων αυτών, αρνείται αδικαιολόγητα να πληρώσει τα δικά του χρέη, χρέη που «τρέχουν» από το 2004!  (γ) Και μάλιστα, ο σημερινός Υπουργός Οικονομίας, όχι μόνο δεν πληρώνει τα χρέη του, αλλά εκμεταλλευόμενος την Υπουργική του επιρροή και υπερβαίνοντας τις νόμιμες εξουσίες του, αποπειράται να αναθέσει την πληρωμή τους σε τρίτους, δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το εξώδικο, είτε άμεσα,:

  «Κύριε Υπουργέ, από εκείνη τη στιγμή μέχρι έως σήμερα έχω γίνει ένα μπαλάκι του πινγκ – πονγκ από τον κ. Νικολαρόπουλο και τον κ. Πλουμιστό, στον οποίο με παρέπεμψε εν συνεχεία, ανάμεσα σε, ναυτιλιακή εταιρεία, ΟΔΙΕ, ΔΕΚΟ, ΟΠΑΠ, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, φορείς που υποτίθετο θα ικανοποιούσαν την απαίτησή μου. Για όλα αυτά έχω αποδεικτικά στοιχεία..»

  Είτε με ... απευθείας αναθέσεις έργων!!!!

  «υποχρεωθήκαμε να διατηρήσουμε μεγάλο αριθμό προσωπικού και μετά την εκλογή σας, αφού οι υποσχέσεις περί ανάληψης άλλων εργασιών ως αποπληρωμή μας πήγαιναν και έρχονταν..»

  Παρεμπιπτόντως θα ενδιέφερε ιδιαιτέρως την ελληνική Βουλή, αλλά και το εκλογικό σώμα να γνωρίζει, ενόψει και της επιδίωξης της Κυβέρνησης σας να ξεπουλήσει τα λιμάνια, αλλά και των χαριστικών Κυβερνητικών ρυθμίσεων προς όφελος ναυτιλιακών εταιρειών, ποια είναι αυτή η ναυτιλιακή εταιρεία, που συναλλάσσεστε και διαπλέκεστε, στην οποία παραπέμπονται επιχειρήσεις που εργάστηκαν για εσάς, προκειμένου να εισπράξουν ποσά που τους χρωστάτε!

  Επίσης, θα ενδιέφερε ιδιαίτερα την Ελληνική Βουλή και το εκλογικό σώμα, και θα όφειλε να ενδιαφέρει και την Ελληνική Δικαιοσύνη, να γνωρίζει τις μεθοδεύσεις στις οποίες μετέρχεται το επιτελείο του Υπουργού Οικονομίας προκειμένου να μετακυλίει την πληρωμή προσωπικών χρεών του Υπουργού σε ΔΕΚΟ και οργανισμούς δημοσίου ενδιαφέροντος είτε άμεσα, είτε εμμέσως, παρέχοντας ως αποπληρωμή «αναλήψεις άλλων εργασιών...»!  Πραγματικά, αποτελεί φαινόμενο για την ελληνική πολιτική σκηνή και μία ακόμα αρνητική πρωτοτυπία της Κυβέρνησης Καραμανλή να διαθέτει τον μόνο Υπουργό – και μάλιστα Οικονομίας - που καταδέχεται να του επιδίδει δικαστικός επιμελητής εξώδικα στο γραφείο του για οφειλές που τον βαρύνουν!  Είναι προφανές, ότι εφόσον αληθεύουν έστω και στο ελάχιστο αυτές οι καταγγελίες, τότε το πρόσωπο που η Κυβέρνηση Καραμανλή επέλεξε να ορίζει την οικονομική πορεία της χώρας μας και να διαχειρίζεται το δημόσιο πλούτο στερείται στοιχειωδών εγγυήσεων ήθους και νομιμοφροσύνης και μετέρχεται ηθικά, θεσμικά και νομικά ανεπίτρεπτων μεθόδων, εκμεταλλευόμενο με πρωτοφανή ασυδοσία την πολιτική και εκτελεστική του εξουσία προκειμένου να αδικεί πολίτες για προσωπικό όφελος!  Μετά τα παραπάνω:  Θεωρούμε αυτονόητο ότι ο Υπουργός Οικονομίας οφείλει το ταχύτερο δυνατόν να δώσει λεπτομερείς εξηγήσεις με τεκμηριωμένα στοιχεία για το σύνολο των καταγγελλομένων σε αυτήν την επώνυμη έγγραφη εξώδικη διαμαρτυρία, που εκκρεμούν από το Σεπτέμβρη του 2007, καταγγελίες ενός απλού πολίτη που φέρεται να προσπαθεί να βρεί το δίκιο του απέναντι σε ένα ισχυρό και όπως φαίνεται ασύδοτο φορέα εξουσίας, ο οποίος δυστυχώς, ταυτίζεται με το πρόσωπο του Υπουργού Οικονομίας της Κυβέρνησης Καραμανλή.
  Ζητούμε την έμπρακτη επίδειξη του δέοντος πολιτικού φιλότιμου εκ μέρους του Υπουργού, τη στιγμή που βαρύνεται με τέτοιες επώνυμες πρωτοφανείς καταγγελίες.
  Και ζητούμε και την δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης.
  Οι ερωτώντες Βουλευτές  Μιχάλης Καρχιμάκης

  Μάρκος Μπόλαρης

  Χρύσα Αράπογλου

  Δημήτρης Τσιρώνης

  Μιχάλης Παντούλας

  Χρήστος Αηδόνης

  Μιχάλης Τιμοσίδης

  Λεωνίδας Γρηγοράκος

  Τάκης Ρήγας

  Βασίλης Κεγκέρογλου

  Γιάννης Σκουλάς

 7. thanos avatar
  thanos 19/05/2008 17:47:01

  Ean ola ayta alhthevoun....den nomizw na perase apo thn Ellada megalytero "mpataki" Axx kyrie ka8hghta mou ti lene gia sena? To mono phdhma Apo "mpalkoni" an yparxei ligh tsipa pou den tha exei kai ligo roz mesa.

 8. ΖΩ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΑΣ avatar
  ΖΩ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΑΣ 19/05/2008 19:00:48

  αλήθεια, τι έγινε με εκείνον τον γκομενάκια βουλευτή (της νουδου), που έστειλε στον άλο κόσμο (οδικώς) μια νεαρή φοιτητριούλα, μετά από καμάκιασμα σε μπαρ και το ένα ποτό πίσω από το άλλο;
  (όταν ήταν ακόμα αντιπολίτευση η νουδού)

  σιγά μη δικάστηκε όπως όλοι οι άλλοι!

  κάπου σεπαραπολιτικά διάβαζα πως τον προόριζαν για υποψήφιο δήμαρχο του νησιού από όπου κατάγεται...

  νομίζουν πως ξέχασε ο κόσμος.

  και μετά παραπονιούνται για το βγενόπουλο!

  ο πιο αναρχικός της εποχής είναι ο βγενόπουλος

  δείτε από πού ξεκίνησε, τι είναι και με ποιους τα
  έχει βάλει.

  αν το πασοκ τον κάνει αρχηγό, θα σαρώσει με 70-80%!

  αυττός είναι ανατροπέας κι όχι ο γιωργάκης (του γλυκού νερού)

 9. ΖΩ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΑΣ avatar
  ΖΩ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΑΣ 19/05/2008 19:07:08

  αμ με τον άλλον της νουδού από τη χαλκιδική, που παντρεμένος ων (και σε πλήρη οικογενειακή ευτυχία και δημιουργία) υπόσχονταν γάμο και σε άλλη φοιτητριούλα;

  τώρα διαβάζουμε για αθέτηση υπόσχεσης σε κάποια που σχετίζεται με τη σήμενς - απο παντρεμένο στέλεχος της δακε...

  με βάση τα παραπάνω, η υπόσχεση του αλογοκάπελα είναι κοπλιμέντο - φλερτ... πού να πήγαιναν και μακρύτερα!

 10. zeitgeist-gr.blogspot.com avatar
  zeitgeist-gr.blogspot.com 19/05/2008 19:36:31

  Ερωτήσεις επί ερωτήσεων στη βουλή για την ελευθερία του πολιτικού λόγου; Από που και ως που; Δημιούργησαν ένα ωραίο σύστημα για τον έλεγχο του λόγου του πολίτη και αυτοί θέλουν να μείνουν ανεγξέλεγκτοι. Αν είναι δυνατόν. Εγώ λέω να τους τρελάνουμε όλοι οι πολίτες με ομαδικές μηνύσεις μπας και στρώσουν. Αν δεν βγούμε οι πολίτες να πάμε στα αυθαίρετά τους να απαγορεύσουμε το χτίσιμο καμιά πολεοδομία δε θα το κάνει. Πρέπει να πάρουμε το νόμο στα χέρια μας. Με την καλή έννοια. Όχι τη μπαχαλακίστικη...

 11. Τάκης avatar
  Τάκης 19/05/2008 19:46:26

  To ΠΑΣΟΚ απλά χρειάζεται τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι υπήρχε πρόταση για την εξαγορά του ΟΤΕ στα 26 ευρώ/μετοχή πολύ πριν αρχίζει ο Βγενοπουλος να αγοράζει μετοχές του ΟΤΕ και αυτό βέβαια συνιστά κακουργηματική απιστία. Το σίγουρο είναι ότι η Κυβέρνηση σύρθηκε στην πώληση του ΟΤΕ γιατί αλλιώς ο Βγένο θα βρισκόταν σε τρομερά δύσκολα θέση μιας και η μετοχή του ΟΤΕ θα κατρακυλούσε και ο ίδιος θα κατέρρεε σαν χάρτινος πύργος με ότι αυτό θα σήμαινει για το ΧΑΑ και την ελληνική οικονομία. Τώρα ο Βγένο πήρε βαθιά ανάσα αλλά οι κινήσεις δεν χρήζουν επιφανειακών ερμηνειών όπως οι ως άνω διατυπωθείσες.

 12. ΖΩ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΑΣ avatar
  ΖΩ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΑΣ 19/05/2008 19:59:46

  προφανώς ο "τάκης" ξεκινά έχοντας σαν θέσφατο πως βγενό=παιχνίδι δεξιάς

  κι αν δεν είναι έτσι;

  υπενθυμίζεται εδώ πως κι ο κοσκωτάς όταν ήλθε, δεν είχε ταυτότητα , πλάτες... στην πορεία (αναγκάστηκε) να ζητήσει.. να στηριχτεί...

 13. ΖΩ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΑΣ avatar
  ΖΩ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΑΣ 19/05/2008 20:00:28

  και δεν έχιουν την ίδια κατάληξη, καλή ή κακή, όλα τα παιχνίδια.

 14. Under-Uber avatar
  Under-Uber 19/05/2008 20:26:26

  "To ΠΑΣΟΚ απλά χρειάζεται τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι υπήρχε πρόταση για την εξαγορά του ΟΤΕ στα 26 ευρώ/μετοχή πολύ πριν αρχίζει ο Βγενοπουλος να αγοράζει μετοχές του ΟΤΕ και αυτό βέβαια συνιστά κακουργηματική απιστία."

  ΠΟΥ το βρήκατε αυτό; Δυό χρόνια τώρα έψαχνε η κυβέρνηση να βρεί αγοραστη (τρεις συμβούλους είχε προσλάβει προς τούτο, όχι έναν, ΤΡΕΙΣ!) Δεν υπήρχε πουθενά τέτοια πρόταση, το τίμημα των 26 ευρώ ήταν απόρροια των διαπραγματεύσεων της Deutsche Bank που προσέλαβε και πλήρωσε ο Βγενόπουλος και δεν είχε ποτέ προσληφθεί απο Ελληνική κυβέρνηση για τον ΟΤΕ, οταν ο επιχειρηματιας βρέθηκε εγκλωβισμένος με το 20% του ΟΤΕ και την κυβέρνηση να του αρνείται να το ενοποιήσει στα μεγέθη της MIG στερώντας του ετσιθελικά το δικαίωμα μιας θέσεως στο ΔΣ του ΟΤΕ.

 15. ΖΩ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΑΣ avatar
  ΖΩ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΑΣ 19/05/2008 21:30:07

  η περιουσία δική του είναι ή διαχειρίζεται κεφάλαια τρίτων;

 16. Τάκης avatar
  Τάκης 19/05/2008 21:39:18

  Under - Uber μιλάω για πρόταση που πιθανόν απέρριψε η κυβέρνηση πολύ πριν μπει ο Βγένο στον ΟΤΕ, κρίνοντας την ίσως ως μη συμφέρουσα. Οι χειρισμοί του Βγένο ήταν κάτι παραπάνω από ζυγισμένοι. Το ζήτημα είναι ότι οι κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο γνωρίζοντας το παρελθόν του δε θα πρεπε σε καμία περίπτωση να τον καταστήσουν συνομιλήτη και να τον βάλουν με τέτοιο τρόπο στο παιχνίδι. Τώρα η ίδια η κυβέρνηση είναι εκτεθειμένη και οι πράξεις της πρεπει να διερευνηθούν μέσω της δικαστικής οδού.

 17. τσίκι τσίκι avatar
  τσίκι τσίκι 19/05/2008 23:45:05

  τα ειδικά δικαστήρια νομίζω πως χτίζονται σε περιπτώσεις που υπ[άρχουν αγεφύρωτες προσωπικές έχθρες μεταξυ πολιτικών αρχηγών

  περίπτωση μητσοτάκη - παπανδρέου
  που ξεκίνησε από το 1965
  φούντωσε με τη φωτογραφία του προδότη με τους γερμανούς... κορυφώθηκε με το δικαστήριο του κόκκινου.

  όταν ήρθε η σειρά του ανδρέα να στείλει το μητσοτακη στο ειδικό, μετά το 1993. ήταν τόσο κουρασμένος, που ούτε ανάσα δε μπορούσε να πάρει χωρίς βοήθεια...

  έτσι τελείωσε η προσωπική τους κόντρα. που δε συνεχίζεται στα παιδιά τπους.

  με τον κώστα xxxxxx; τι κόντρα να έχει ο γιωργάκης... δεν υπάρχουν συνθήκες κόντρας και ειδικού δικαστηρίου.

  εδώ ακόμα και στην παιδεία, την ιδέα του παπαβνδρέου σαν υπουργού παιδείας θα εφαρμόσει η νουδο΄υ στα ιδιοωτικά πανεπιστήμια.

  πώς να προκύψει κόντρα;

 18. mimx222 avatar
  mimx222 20/05/2008 00:56:06

  Μια χαρά έκανε ο Βγενόπουλος και τους μηνύει. Δεν έχετε βαρεθεί να ακούτε τις παπαρολογίες των πολιτικών που ονομάζουν ο,τιδήποτε "σκάνδαλο" αλλά όταν έρθει η ώρα να μιήσουμε για πραγματικά σκάνδαλα και να σταλεί και κανένας στη φυλακή δεν ακούμε "κιχ" και όλοι σφυρίζουν κλέφτικα? Τι πάει να πει πολιτικός λόγος? Μόνο των πολιτικών ο λόγος είναι πολιτικός? Και από πότε ο πολιτικός λόγος μπορεί να είναι αποδεδειγμένα ψευδής και υβριστικός? Δεν έχει υποχρέωση ο πολιτικός όταν μιλάει για παρανομίες να φέρνει και καμιά απόδειξη? Και, έστω ότι υπάρχουν υποψίες παρανομίας στην υπόθεση Marfin-OTE, ο πολίτης, έστω και ο ύποπτος, δεν έχει το τεκμήριο της αθωότητας? Στιγματίζεται και υβρίζεται έτσι, επειδή βολεύει τον κάθε Γιωργάκη και κάθε Τσίπρα, ατιμωρητί? Και εφόσον ο νόμος δίνει το δικαίωμα αγωγής στο βγενόπουλο γιατί να μην το χρησιμοποιήσει? είναι πολίτης μειωμένων δικαιωμάτων? Ζούμε σε δημοκρατία ή σε ιδιότυπο φασισμό με δημοκρατική επίφαση? μακάρι νάχα και γω τα μέσα του Βγενόπουλου και θα είχα σύρει πολλούς από τους δυνάστες μας (πολιτικούς, δημοσιοϋπαλληλικό κηφηναριο κτλ.) στα δικαστήρια... Μέχρι τότε: Πάρτους και τα παντελόνια, Ανδρέα, μέχρι να μάθουν να πολιτεύονται υπεύθυνα και να μην μας νομίζουν κοπάδι με γελάδια που τους χρωστάμε τεμενάδες και ιδιότυπες ασυλίες. (Αυτοί οι ξεφτίλες που διαμαρτύρονται τώρα δεν είναι οι ίδιοι που ψήφισαν νόμους που τους δίνουν ασυλία ακόμα κι όταν ξυλοφορτώνουν τις φιλενάδες τους ή σκοτώνουν αθώους σε τροχαία? -- αλλά φαντάζομαι και αυτά εμπίπτουν στην κατηγορία "πολιτικός λόγος". Δηλαδή αν ο υπουργός ή βουλευτής "εκφράζεται" όταν κατραπαξιάζει το γκομενάκι, ποιοί είμαστε εμείς που θα εμποδίσουμε την ελευθερία έκφρασής του? Θα κινδύνευε η δημοκρατία! Α! ναι! και αυτοί δεν είναι που ψήφισαν νόμο ότι όταν μια δικαστική έρευνα αγγίξει πολιτικό πρόσωπο, τότε παγώνει αυτόματα και περνάει στη δικαιοδοσία της Βουλής--δηλαδή των ιδίων? και υπάρχουν Έλληνες που προβληματίζονται που βρέθηκε επιτέλους κάποιος με τα "παπάρια" [και τα λεφτά, βέβαια] να τους πεί "Ως εδώ, μάγκες, και μη παρέκει!") Πίνω νερό στην υγεία του Βγενόπουλου! (ο οποίος επι τη ευκαιρία, επέλεξε να μην τους τα σκάσει κάτω από το τραπέζι για να "σκάσουν" αλλά να τους αντιμετωπίσει στα ίσια, ρισκάροντας πολλά).

 19. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 20/05/2008 02:23:37

  ΙΣΤΟΡΙΑ = ΓΝΩΣΗ: Για να μαθαίνουν οι μικροί και να θυμούνται "τι ώρα δείχνει το ωρολόγιό τους" οι μεγαλύτεροι...

  (Για τον φίλο "τσίκι τσίκι")


  «Οσα γραφούμε βέβαια εδώ για την ιδιωτική πρωτοβουλία και την ηγεσία της ΝΔ δεν είναι τίποτε καινούργιο αλλά είναι πράγματα πασίγνωστα. Αν όμως σήμερα ηχούν κάπως περίεργα είναι γιατί τέσσερις εφημερίδες του λεγόμενου δημοκρατικού χώρου, «Έθνος», «Ελευθεροτυπία», «Βήμα», «Νέα», έχουν κάνει μυστικές συμφωνίες με το Μητσοτάκη με οικονομικά ανταλλάγματα, ανάμεσα στα οποία είναι η χαριστική προσφορά σταθμού ιδιωτικής τηλεόρασης (μαζί με το Βαρδινογιάννη!), (σ.σ. !!!), με συνέπεια το καθημερινό αηδιαστικό γλείψιμο Μητσοτάκη και σία με πρωτοστατούντες ΒΕΒΑΙΑ τους διάφορους αριστερούς και «αντιεξουσιαστές» ..

  Είναι γνωστό ότι ο εισαγγελέας Εφετών Ευθυμιάδης με την αναφορά του αρ. 264 της 1 Ιούνη 1989 εντόπισε όλα τα αδικήματα, της «κακουργηματικής απάτης» (Κοσκωτάς), της «αποδοχής προϊόντων εγκλήματος» και της «ψευδούς πιστοποίησης» των Κοσκωτά, Μπακογιάννη και λοιπών .. Γράφει ο εισαγγελέας επί λέξει:

  «στα λογιστικά βιβλία της εταιρείας έτους 1982 αναγιγνώσκουμε ότι οι ως άνω τρεις ιδρυτές της εταιρείας και μόνοι μέτοχοι φέρονται να έχουν ΔΗΘΕΝ μετρήσει, να έχουν ΔΗΘΕΝ πληρώσει και να έχουν ΔΗΘΕΝ καταβάλει στο ταμείο της εταιρείας το μετοχικό κεφάλαιο», ενώ «οι ιδρυτές της εταιρείας μέτοχοι Π. Μπακογιάννης, Δ. Κουνελάκης και Αν. Κασβίκη (αδελφή του Μπακογιάννη) ΔΕΝ κατέβαλαν ΟΥΤΕ μια δραχμή από το μετοχικό κεφάλαιο. Το αρχικό αυτό ιδρυτικό κεφάλαιο είναι ΠΡΟΪΟΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ.

  »Το χρηματικό αυτό ποσό ΔΕΝ κατατέθηκε από τους ιδρυτές μετόχους ΟΥΤΕ στην Τράπεζα Κρήτης, ΟΥΤΕ στην Τράπεζα Αμέρικαν Εξπρές, ΟΥΤΕ “τοις μετρητοίς” στο ταμείο της ΑΕ Γραμμή. Περιήλθε όμως στο Ταμείο της ΑΕ Γραμμή από τα διαθέσιμα της Τράπεζας Κρήτης στην Τράπεζα της Ελλάδος»

  .. Σύμφωνα ΟΜΩΣ με το χ ο υ ν τ ι κ ό εισαγγελέα Δωρή (υπήρξε βασιλικός επίτροπος στο Έκτακτο Στρατοδικείο Αθηνών το 68 με 69 όπου δικάστηκαν 536 υποθέσεις α γ ω ν ι σ τ ώ ν ενάντια στη Δικτατορία) όλα τα πάρα πάνω αδικήματα είναι πλημελήμματα και έχουν παραγραφεί, επειδή έχει περάσει 5ετία.

  Στο σημείο αυτό θ’ ανοίξουμε μια μικρή παρένθεση σχετικά με την ιδεολογία που κάνει θραύση σήμερα στη χώρα .. Κατηγορούνται διάφοροι επώνυμοι για τεράστιες ΑΠΑΤΕΣ, ΛΗΣΤΕΙΕΣ, ΣΚΑΝΔΑΛΑ. Οποιοσδήποτε απλός άνθρωπος που είναι αθώος θα το αρνιόταν με όλες τις δυνάμεις, θάφερνε αποδείξεις της αθωότητας του επί της ουσίας, θα αντεπιτίθονταν στους συκοφάντες. Όχι όμως αυτοί. Αυτοί δεν απαντάνε επί της ουσίας, ενώ με τη σιωπή τους επιβεβαιώνουν την ενοχή τους. Έχουν όμως μιαν άλλη ατράνταχτη απάντηση:

  «Είτε έκλεψα είτε όχι, με καλύπτει ο νόμος», σου αποκρίνονται. «Σύμφωνα με το τάδε άρθρο του τάδε νόμου η ληστεία μου είναι πλημμέλημα άρα παραγράφεται. Σύμφωνα με το τάδε άρθρο του τάδε νόμου, είμαι συμμέτοχος, άρα πρέπει να δικαστώ με βουλευτές που έχουν ασυλία, άρα τη γλυτώνω. Σύμφωνα με το τάδε άρθρο και τους εξής σπεσιαλίστες νομικούς, αρκεί η παραπομπή απ’ τη Βουλή, αλλά άλλοι νομικοί και το Ανώτατο Δικαστήριο θ’ αποφανθούν ότι χρειάζονταν τα κλητήρια θεσπίσματα ή και οι δίκες, άρα παραγράφονται τα σκάνδαλα».

  Καλά, όλοι αυτοί οι φωστήρες που προβάλλουν αυτή τη γραμμή υπεράσπισης ΔΕΝ αντιλαμβάνονται τον πολιτικό κρετινισμό της. ΔΕΝ αντιλαμβάνονται ότι αντί να αθωώνονται αυτοδικάζονται από μόνοι τους, ότι έτσι ομολογούν ότι είναι ένοχοι απέναντι στο λαό. ΔΕΝ αντιλαμβάνονται ότι αντί ν’ αποκαταστήσουν τον «διαρραγέντα κοινωνικό ιστό» τον διαρρηγνύουν ακόμη περισσότερο. ΔΕΝ αντιλαμβάνονται ότι αντί ν’ αναστηλώσουν τους τρωθέντες θεσμούς τους, επιταχύνουν την κατάρρευση τους, γελοιοποιώντας τους ακόμη περισσότερο.

  Γιατί ο απλός λαός που διαβάζει γεμάτος αγανάκτηση όλες αυτές τις βαρύγδουπες νομικίστικες φλυαρίες σκέφτεται πολύ απλα: και τι με νοιάζει εμένα τι λέει ο τάδε νομός; Μήπως εγώ τον έφτιαξα; Μήπως με ρώτησαν ποτέ; Αυτοί κλέβουν, αυτοί φτιάχνουν και τους νόμους. Δικοί τους είναι οι δικαστές δικά τους τα κοινοβούλια. Δικό τους το πεπόνι, δικό τους το μαχαίρι. Η ουσία είναι μία: ότι ενώ οι ίδιοι ούτε καν αρνούνται ότι είναι κλέφτες και απατεώνες, ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορεί να τους αγγίξει, ΟΥΤΕ η Βουλή, ΟΥΤΕ οι νόμοι, ΟΥΤΕ η Δικαιοσύνη ..

  Αυτό όμως που ενδιαφέρει ακόμη περισσότερο είναι ότι μετά από την ίδρυση της Γραμμής έχουμε —σύμφωνα πάντα με τον εισαγγελέα Ευθυμιάδη — οκτώ συνολικά αυξήσεις του μετοχικού κεφαλαίου της Γραμμής, μέσω των κλεμμένων χρημάτων από την Τράπεζα Κρήτης, μέχρις ότου αυτό έφτασε τα 4,5 δις. Στις πέντε απ’ αυτές τις αυξήσεις του μετοχικού κεφαλαίου-κλοπές, συμμετείχε ο Μπακογιάννης αφού ήταν αντιπρόεδρος της Γραμμής, μέχρι το Φλεβάρη του 85. Αυτό που ενδιαφέρει ακόμη είναι ότι η Γραμμή με αντιπρόεδρο πάντα και μέτοχο το Μπακογιάννη, χρησιμοποιήθηκε σαν μέσο απ’ τον Κοσκωτά για την αγορά της Τράπεζας Κρήτης.

  Έτσι ο Κοσκωτάς, όντας απλός υπάλληλος της Τράπεζας Κρήτης, πίστωνε με διάφορες κομπίνες το λογαριασμό της Γραμμής —με αντιπρόεδρο Μπακογιάννη— στην Τράπεζα Μακεδονίας-θράκης, και με αυτά τα κεφάλαια αγόρασε την Τράπεζα Κρήτης απ’ τον εφοπλιστή Καρρά. Έχει άλλωστε δημοσιευτεί φωτοτυπία επιταγής, της 5-12-84, με την οποία ο Κοσκωτάς πιστώνει με 400 εκατομμύρια το λογαριασμό της Γραμμής, του Μπακογιάννη στην Τράπεζα Μακεδονίας-θράκης, ποσό που είναι μέρος του κεφαλαίου με το οποίο αγοράστηκε η Τράπεζα Κρήτης, χωρίς ποτέ να το διαψεύσει κανείς

  Υ.Γ. 1. Ένα καινούργιο στοιχείο που αποκαλύφθηκε αυτή την εβδομάδα ήρθε να υπογραμμίσει ξανά τη γελοιότητα αλλά και τη γενική συναίνεση του τύπου σ’ αυτό τον εμπαιγμό. Ο Έβερτ, που είναι ένας από τους κύριους υπουργούς και ηγέτες της ΝΔ, είχε χρηματοδοτηθεί με 10 εκατομμύρια δραχμές από τον Κοσκωτά το 86 και ψευδολόγησε χυδαία λέγοντας ότι νόμιζε δήθεν ότι τα χρήματα προέρχονταν απ’ τον εφοπλιστή Καρρά, ενώ αυτός είχε πουλήσει την Τράπεζα Κρήτης το 84, και πήρε την επιταγή της το 86. Το γεγονός αυτό, που αποσιωπήθηκε εσκεμμένα απ’ τον τύπο, έχει τεράστια σημασία γιατί δείχνει ότι ένας υπουργός μιας κυβέρνησης που σκίζεται να πείσει ότι πραγματοποιεί κάθαρση και ότι θα τιμωρήσει τους ένοχους και συνένοχους του Κοσκωτά, αποκαλύπτεται σαν ένας χυδαίος κλεπταποδόχος των κλεμμένων του Κοσκωτά, που ούτε καν έστερξε τόσο καιρό να τα επιστρέψει και χρειάστηκε να τον πιάσει στα πράσα ο Καμάρας».

  «Δεκέμβρης 93

  Η αθωωτική απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου για το σκάνδαλο Κοσκωτά είχε ένα γενικότερο πολιτικό περιεχόμενο: ΔΕΝ υπάρχουν υπεύθυνοι ΟΥΤΕ ένοχοι για μείζονα εγκλήματα των πολιτικών-βουλευτών και άλλων ανώτατων κρατικών λειτουργών σε βάρος της χώρας. Ανεξάρτητα από τη φύση και το μέγεθος της απάτης που οι κύριοι αυτοί διέπραξαν, εξ ορισμού είναι όλοι τους αθώοι. (Η εσκεμμένη καταδίκη του αθώου και άσχετου με το σκάνδαλο Κοσκωτά Τσοβόλα είναι η κωμική στην περίπτωση μας εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα.)

  Ενώ η «ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ» καταδικάζει σε εξοντωτικές ποινές τα μικροκλεφτρόνια (σ.σ. σαν τα γυφτόνια στίς φωτιές πέρσι) ΔΕΝ θέλει και ΔΕΝ μπορεί ν’ ασχοληθεί με τις μεγάλες και σοβαρές υποθέσεις των τεράστιων σκανδάλων, ΔΕΝ θέλει και ΔΕΝ μπορεί να δικάσει τους υπεύθυνους.
  Η αθωωτική απόφαση όχι μόνο γελοιοποίησε και κονιορτοποίησε την «κάθαρση» της ΝΔ και των χρεοκοπημένων αριστερών του Συνασπισμού και του ΚΚΕ, αλλά επί πλέον σήμανε το πράσινο φως για τη χιονοστιβάδα των νέων σκανδάλων που συγκλόνισαν τη χώρα στη διάρκεια της τρίχρονης διακυβέρνησης της ΝΔ αφού θα επακολουθούσε σίγουρα το κουκούλωμα τους.

  Ειδικότερα όσον αφορά το σκάνδαλο του ξεπουλήματος της ΑΓΕΤ-Ηρακλής φαίνεται ότι όσα νέα στοιχεία κι αν αποκαλυφθούν κανείς στην κυβέρνηση, στην αντιπολίτευση, στον τύπο δεν πρόκειται να συγκινηθεί. Σύμφωνα με κατάθεση του χρηματιστή, οικονομικού συμβούλου και υπεύθυνου των «υπόγειων συναλλαγών» του ομίλου Φερούτσι στη Γενεύη, Μπερλίνι, στον Ιταλό εισαγγελέα ΝΤΙ ΠΙΕΤΡΟ τον Ιούλη, η Καλτσεστρούτσι-Φερούτσι εξαγόρασε με μίζες 3 δις Έλληνες αξιωματούχους για να πετύχει την εξαγορά της ΑΓΕΤ-Ηρακλής, (σ.σ. "κρατάει χρόνια, αυτή η κολόνια").

  Το γεγονός αυτό επιβεβαιώθηκε από μαρτυρία της διεθνούς εταιρίας λογιστικών ελέγχων PRICE WATERHOUSE η οποία απέσυρε την υπογραφή της από τους ισολογισμούς της Καλτσεστρούτσι, όταν πληροφορήθηκε από διευθύνοντα σύμβουλο της ότι ποσόν 3 δις δόθηκε σε φυσικά πρόσωπα χωρίς δικαιολογητικά έγγραφα για το ποσόν αυτό.
  Και ενώ τα συντριπτικά στοιχεία δεν αφήνουν καμιά αμφιβολία ότι οι υπεύθυνοι του ξεπουλήματος της ΑΓΕΤ Μητσοτάκης, Βρανόπουλος, Μάνος μοιράστηκαν τα 3 δις, χωρίς ν’ αποκλείεται ορισμένοι άλλοι να εισέπραξαν διάφορα άλλα μικροποσά.

  Ενώ οι αποκαλύψεις αυτές επέβαλαν την άμεση άσκηση ποινικής δίωξης από την εισαγγελία, ώστε ν’ αποκαλυφθούν τα ονόματα των δικαιούχων των λογαριασμών στις ξένες τράπεζες, ΤΟΣΟ η πρώην κυβέρνηση της ΝΔ ΟΣΟ και η σημερινή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και η «ανεξάρτητη» Δικαιοσύνη τους συναγωνίζονται στον εμπαιγμό του ελληνικού λαού, κωλυσιεργώντας εσκεμμένα για να δώσουν τον απαραίτητο χρόνο στους δικαιούχους των λογαριασμών να κάνουν τις αναγκαίες ενέργειες μεταβίβασης των λογαριασμών σε άλλους.

  Έτσι επί ΝΔ ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βολονάσης κλείνει εσπευσμένα την υπόθεση δύο μέρες πριν τις εκλογές. Καταθέτει πόρισμα όπου ισχυρίζεται ότι δεν προκύπτουν ενδείξεις ποινικών ευθυνών εναντίον «οιωνδήποτε προσώπων» και η εισαγγελία θέτει τον φάκελο στο αρχείο.
  Ο εμπαιγμός όμως συνεχίζεται επί ΠΑΣΟΚ, παρά τη γενική κατακραυγή κι απαίτηση ν’ αποδοθεί δικαιοσύνη. Όχι μόνο δεν ασκείται ποινική δίωξη, όχι μονό δεν δημιουργείται νέα κοινοβουλευτική εξεταστική επιτροπή αλλά επί πλέον η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αναθέτει τη νέα προκαταρκτική ποινική εξέταση στον ίδιο αντιεισαγγελέα Βολονάση, προδικάζοντας την έκβαση της.

  Ένας από τους λόγους για τους οποίους η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν επιθυμεί την εξονυχιστική έρευνα της υπόθεσης είναι πολύ συγκεκριμένος και σοβαρός. Έχει να κάνει με τα Τσιμέντα Χαλκίδας. Όσο κι αν φαίνεται περίεργο ο Παπανδρέου είναι όμηρος των Μητσοτάκη και σία, μέσω αυτών. Γιατί αποδέχθηκε σαν μίζα πριν το 89, από τον ιδιοκτήτη των Τσιμέντων Χαλκίδας Κιοσέογλου, το παραδοσιακό σπίτι του στη χώρα της Πάτμου, σημερινής αξίας 400 εκατομμυρίων (πόθεν έσχες είπατε; φόρος μεταβίβασης δεκάδων εκατομμυρίων;). Μίζα με την οποία αυτός πέτυχε ν’ αποφύγει τη μοίρα που είχε ο Τσάτσος στην ΑΓΕΤ κι ενώ η κατάσταση της εταιρίας του ήταν τρισχειρότερη απ’ αυτήν του Ηρακλή.

  Αυτό είναι το μυστικό της αναφοράς στα Τσιμέντα Χαλκίδας από τον Βρανόπουλο, στην τελευταία συνέντευξη του, την ημέρα της αποχώρησης του από την Εθνική Τράπεζα. Αναφορά τελείως άκαιρη και ξεκάρφωτη αφού η υποτιθέμενη αγορά των Τσιμέντων Χαλκίδας από την Καλτσεστρούτσι είχε ματαιωθεί προ πολλού. Ήταν μια προειδοποίηση, μια απειλή, μια βολιδοσκόπηση των προθέσεων της νέας κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Σήμαινε σε απλά ελληνικά: Καθήστε ήσυχα γιατί θα βγάλουμε την υπόθεση της μίζας-βίλας Κιοσέογλου.

  Και η απάντηση Παπανδρέου την επόμενη («η υπόθεση έχει παγίδες, θα προχωρήσουμε προσεκτικά, δεν είμαστε ρεβανσιστές») τους ικανοποίησε πλήρως κι έκλεισε οριστικά την υπόθεση, αφού σήμαινε γι αυτούς: το μήνυμα ελήφθη, μη φοβάστε, δεν πρόκειται να γίνει τίποτε, προκαρτακτική έρευνα ΙΣΟΝ ντόρος να γίνεται μέχρι να ξεφουσκώσει η υπόθεση.
  Βλέπουμε λοιπόν ότι ο όμορφος πολιτικός και επιχειρηματικός κόσμος δεν είναι προνόμιο μόνο της δύσμοιρης Ιταλίας. Ευδοκιμεί με ιδιαίτερη λαμπρότητα και σε μας. Κι ΑΝ η ελληνική δικαιοσύνη ΔΕΝ ήταν κι αυτή εξωνημένη, ΔΕΝ εξαρτιόταν ολοκληρωτικά από την πολιτική εξουσία, ΑΝ αφήνονταν να λειτουργήσει έστω και σε ένα μικρό ποσοστό όπως η ιταλική, όσα συμβαίνουν στην Ιταλία θα φάνταζαν αστεία παιχνιδάκια μπροστά στα δικά μας. Ολόκληρος ο πολιτικός κόσμος μαζί με τους μεγαλοεπιχειρηματίες θα παραπέμπονταν και θα κλείνονταν στον Κορυδαλλό, εκτός από ορισμένους που μετά βίας θα ξεπέρναγαν τα δάκτυλα του ενός χεριού.

  Επαναστατική Οργάνωση 17 ΝΟΕΜΒΡΗ
  Αθήνα Δεκέμβρης 93», «Οι προκηρύξεις», εκδ. Κάκτος, σελ. 438- 51 και 757-759.

  Σ.σ. ΔΕΝ γνωρίζω ΑΝ τα αναφερόμενα στοιχεία είναι όλα σωστά. Όποιος έχει διαφορετική γνώση, ας την καταθέσει, για την Τιμή των όπλων της Αλήθειας.

 20. diogenis avatar
  diogenis 20/05/2008 07:41:15

  Το σημαντικώτερο για όλους μας είναι το γεγονός ότι ο κύριος αυτός κανεί κουμάντο με χρήματα του εμίρη του Ντουμπάι, έτσι λέγεται, αν αναμεσά τους βρίσκονται και άλλα κεφάλαια μαφιόζικα ή οτιδήποτε άλλο κανείς δεν το ξέρει, αλλά τώρα που κάνουμε όλοι μας τεμενάδες στους πάσης φύσεως "επενδυτές" έχει φυσικά την άνεση να βάζει τους δικηγόρους του να κάνουν ό,τι θέλουν. Δεύτερον, για όσους κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν, κανείς δεν τον κατηγόρησε γιατί φροντίζει να διαχειρίζεται όπως νομίζει τα χρήματα των αφεντικών του, αλλά γιατί για να μπορέσει να πουλήσει τις μετοχές του βγάζοντας κέρδη 300 εκατομ. € έπερεπε να παραχωρηθεί η διοίκηση του ΟΤΕ στην DT - αλλοιώς οι Γερμανοί δεν θα αγόραζαν - και αυτό μόνο η κυβέρνηση μπορούσε να το παραχωρήσει και με τόσο χαμηλό τίμημα. Αυτό το γεγονός αποδεικνύει τη συναλλαγή και τη διαπλοκή Κυβ. Βγενο. Γκέκε;

 21. Under-Uber avatar
  Under-Uber 20/05/2008 08:21:58

  Διογένη κοιμάσαι τον ύπνο του αφελούς!
  Η κυβέρνηση ΔΕΝ είχε άλλη επιλογή. ΄Η ο Βγενόπουλος ή έτερος (ξένος) στρατηγικός επενδυτής που το μέγεθός του θα μπορούσε να επισκιάσει τον ΟΤΕ. Γκέκε;
  Προτίμησε φυσικά την DT (να έδινε τον ΟΤΕ μήπως στην Intracom;)

 22. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 20/05/2008 13:00:43

  DATA

  "Σύμφωνα με το βιογραφικό του, ο Ανδρέας Βγενόπουλος γεννήθηκε το 1953, σπούδασε νομικά στην Αθήνα και είναι δικηγόρος και ιδρυτής (από το 1983) του δικηγορικού γραφείου «Βγενόπουλος και Συνεργάτες», το οποίο λειτουργεί στο Κολωνάκι με καμιά 50αριά συνεργαζόμενους δικηγόρους.

  Σε ό,τι αφορά τη δραστηριότητα του δικηγορικού του γραφείου, έχει ιδιαίτερη σημασία ότι από παλιά είχε εστιάσει στην εκπροσώπηση μεγάλων ελληνικών επιχειρήσεων αλλά και ξένων που ήθελαν να κάνουν δουλειές στην Ελλάδα. Ενδεικτικά αναφέρουμε (ελληνικές και ξένες): Carrefour, Citibank, Eurobank, Sony Ericsson, Sony Hellas, Dell Computers, Deloitte & Touche, Ελληνικά Πετρέλαια, Playboy Enterprises Inc, BNP Paribas, Mazda Motor Europe, Societe Generale κ.ά.
  Αυτό δείχνει ότι διαθέτει, ούτως ή άλλως, εμπειρία στη σύναψη πάσης φύσεως επιχειρηματικών συμφωνιών και ότι είναι γνώστης στα νομικά θέματα που διέπουν τις συμφωνίες αυτές (σ.σ. στοιχείο κρίσιμο εάν θέλεις να αποφεύγεις τις κακοτοπιές). Δείχνει, όμως, και ότι από παλιά είχε σχέση με αυτό που ο Tύπος ονομάζει επιχειρηματικό κόσμο.

  Γνώριζε, δηλαδή, πρόσωπα και πράγματα όταν το 1998 έβαλε μπρος τη Marfin Ανώνυμη Εταιρεία Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών. Μέχρι το 2004 είχε περιοριστεί σε εξαγορές άλλων επενδυτικών εταιρειών και τραπεζών, μικρού όμως μεγέθους. Το πρώτο «μπαμ» -με την υποστήριξη και ελλήνων εφοπλιστών που βγήκαν στη στεριά για κερδοσκοπία- το έκανε το 2005, όταν προχώρησε σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 400 εκατ. ευρώ στη Marfin Financial Group, η οποία μόλις τον περασμένο Ιανουάριο μετονομάστηκε σε Marfin Investment Group. Στην MIG ο ίδιος είναι αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου, καθώς πρόεδρος είναι ο πρώην πρόεδρος του Χρηματιστηρίου της Αθήνας (τη δεκαετία του '90) Μανώλης Ξανθάκης.

  Επιπλέον 400 εκατ. ευρώ εισέρευσαν στο μετοχικό κεφάλαιο της MIG μετά τη συμφωνία τον Μάρτιο του 2006 με το αραβικών συμφερόντων Dubai Fund («θυγατρική» της Dubai Investment Group) που εξαγόρασε το 31,5% της ελληνικής εταιρείας. Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης περιχαρής τότε είχε δηλώσει πως «εφόσον ολοκληρωθεί αυτή η εξαγορά, θα πρόκειται για σημαντική ξένη επένδυση στη χώρα μας» και ότι «κινήσεις όπως η συγκεκριμένη είναι συνεπείς με την επιδίωξη της κυβέρνησης να γίνει η Ελλάδα κέντρο προσέλκυσης επενδύσεων για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της Ν.Α. Ευρώπης».
  Η εξαγορά ολοκληρώθηκε, με τη διαφορά όμως ότι οι επενδύσεις αυτού του τύπου ούτε θέσεις εργασίας «γεννούν» ούτε την ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας ευνοούν. Υπεραξίες δημιουργούν για τους λίγους.

  Με τη «σιγουριά» των αραβικών κεφαλαίων το πολύ μεγάλο «μπαμ» έγινε τον περασμένο Γενάρη όταν μαζί με τη μετονομασία σε MIG ανακοίνωσε και νέα αύξηση κεφαλαίου κατά 5 δισ. ευρώ. Και από τότε άρχισε να αγοράζει ότι έβρισκε μπροστά του: το «Hilton» της Κύπρου, τη Vivartia (τρόφιμα, πρώην ΔΕΛΤΑ , Chipita), την Attica Συμμετοχών (ναυτιλία) και μέχρι στιγμής ποσοστό 13% περίπου στον ΟΤΕ, που καθιστά τη MIG δεύτερο μεγαλύτερο μέτοχο μετά το Δημόσιο. Είχε προηγηθεί η εξαγορά τού θεραπευτηρίου «Υγεία» (το οποίο στη συνέχεια πήρε ποσοστό στο «Μητέρα», που με τη σειρά του πήρε το «Λητώ») και η τριπλή συγχώνευση των τραπεζών Marfin, Εγνατία και Λαϊκή.

  Η τιμή της μετοχής της Marfin Investment Group από τον Οκτώβριο του 2004 μέχρι και τον Οκτώβριο του 2007 είχε σημειώσει άνοδο κατά 288%. Το πού θα σταματήσει η πορεία της MIG ουδείς είναι σε θέση να γνωρίζει. Αυτό που η αγορά θεωρεί πια πολύ πιθανό και ήδη τα πρώτα σενάρια έχουν γραφτεί στις εφημερίδες, είναι ότι θα επιχειρήσει σε συνεργασία με τους Άραβες να αποκτήσει τον έλεγχο του ΟΤΕ, δηλαδή ποσοστό άνω του 33%. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να προηγηθεί και συγχώνευση μεταξύ ΟΤΕ και Cosmote προκειμένου το «πακέτο» για τον νέο ιδιώτη μεγαλομέτοχο να γίνει πιο ελκυστικό. (: το άρθρο γράφτηκε στις 14 Νοεμβρίου 2007).

  Εξίσου πιθανό θεωρείται το ενδεχόμενο εξαγοράς άλλης μεγάλης ελληνικής τράπεζας και γενικότερα όποιας εταιρείας βρεθεί στο δρόμο της. Λεφτά έχει η MIG στο ταμείο, και όπως είχε δηλώσει, άλλωστε, ο Βγενόπουλος μετά την αύξηση κεφαλαίου κατά 5 δισ. ευρώ μπορεί να δανειστεί και άλλα 10 δισ. ευρώ για να κάνει εξαγορές. Έχει, όμως, και τη βοήθεια του... Θεού: σημαντικό αριθμό μετοχών στην MIG διαθέτει και η Μονή Βατοπεδίου. Μπίζνες χωρίς την εκκλησίας γίνονται; Δεν γίνονται. (: Μονή που πηγαίνουν ο Μπους πατήρ, ο Κάρολος της Ελισάβετ (αμφότεροι με την ευγενική χορηγία της θαλαμηγού του Λάτση) και οι Νεο- ορθόδοξοι, Νεο- συντηρητικοί Νεο- δημοκράτες Ρουσόπουλος-Καραμανλής και σια).

  Επιχειρηματική πρακτική και ηθική

  Οι πρακτικές, όμως, τόσο της MIG όσο και του ίδιου του Βγενόπουλου κατά τη διάρκεια της πορείας αυτής έχουν προκαλέσει τόσο στο παρασκήνιο όσο και στο προσκήνιο έντονες αντιδράσεις, που έχουν συνοδευτεί από πολύ βαριές κατηγορίες.

  * Χαρακτηριστική περίπτωση, τον Οκτώβριο του 2006, όταν ο τέως πρόεδρος του Ομίλου Λαϊκής Τράπεζας (Κύπρου) Κίκης Λαζαρίδης μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου είχε κατηγορήσει τον Βγενόπουλο για προσπάθεια να χρηματίσει τόσο τον ίδιο όσο και δημοσιογράφους. Ειδικά σε ό,τι αφορά τους δημοσιογράφους είχε πει ότι «μια από τις πρώτες ενέργειες του κ. Βγενόπουλου αμέσως μετά την κάθοδό του στην Κύπρο ήταν να ζητήσει κατάλογο των δημοσιογράφων που ασχολούνται με οικονομικά θέματα, μαζί με το βιογραφικό τους και την οικονομική τους κατάσταση», επισημαίνοντας ότι «ο σκοπός ήταν προφανής», πως ο ίδιος αρνήθηκε να γίνει συνεργός σε κάτι τέτοιο και ότι «τουλάχιστον εν γνώσει μου δεν δόθηκε τέτοιος κατάλογος». (: το πολύ περίεργο είναι γιατί αυτός δεν έφαγε αγωγή για το "προσπάθεια να ΧΡΗΜΑΤΙΣΕΙ τόσο τον ίδιο όσο και δημοσιογράφους"!). Εν γνώσει άλλων, άραγε, δόθηκε τέτοιος κατάλογος; Ευτυχώς πάντως που στην Ελλάδα δεν συμβαίνουν τέτοια πράγματα!

  * Στις 7 Φεβρουαρίου 2007 ήταν σειρά της Marfin να εξαπολύσει κατηγορίες κατά της διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς (σ.σ. η μία ήθελε να εξαγοράσει την άλλη). Όπως ανέφερε τότε σε ανακοίνωσή της, «η Μarfin Ρopular Βank κατέθεσε αγωγή εναντίον της Τράπεζας Πειραιώς, του προέδρου της κ. Μιχάλη Σάλλα και του αντιπροέδρου της κ. Μιχάλη Κολακίδη, ζητώντας αποζημιώσεις λόγω παράνομης χρήσης εμπιστευτικών πληροφοριών, δημοσίευσης και διάδοσης συκοφαντιών, λιβελογραφημάτων και ζημιογόνων ψευδολογιών εις βάρος της Μarfin, αλλά και για χειραγώγηση της αγοράς σε σχέση με τις μετοχές της».

  Ένα μήνα αργότερα, στις 6 Μαρτίου 2007, Marfin και Πειραιώς συνάψανε «συμφωνία ειρήνης» μέχρι το 2011 (σ.σ. να μην επιχειρήσει, δηλαδή, μέχρι τότε η μία να εξαγοράσει την άλλη) και όπως δήλωσε τότε ο έτερος αντιπρόεδρος της Πειραιώς Γ. Προβόπουλος με τη συμφωνία αποκαταστάθηκαν και οι φιλικές σχέσεις. (: ΆΡΑ, η αγωγή "στρίμωξε στα σκηνιά" τον Σάλλα κι έφερε το επιδωκόμενο αποτέλεσμα!). Προφανώς, αποσύρθηκαν και οι αγωγές και δεν μάθαμε έκτοτε τι απέγιναν οι παρανομίες, οι συκοφαντίες και η χειραγώγηση των μετοχών.

  Τον προηγούμενο μήνα, όμως, ήταν η σειρά του Βγενόπουλου να κατηγορηθεί εμμέσως πλην σαφώς για χρηματιστηριακό παιχνίδι. Και μάλιστα από τον νυν πρόεδρο του ΣΕΒ Δημήτρη Δασκαλόπουλο, μέχρι πρότινος αφεντικό της ΔΕΛΤΑ (που μετονομάστηκε σε Vivartia μετά τη συγχώνευσή της με την Chipita). Ο Δασκαλόπουλος είχε μεταβιβάσει στη MIG το 25% των μετοχών του τον περασμένο Ιούλιο έναντι 500 εκατ. ευρώ περίπου. Στη συνέχεια, η MIG μετά από δημόσια πρόταση ανέβασε το ποσοστό της στη Vivartia στο 91,5%. Αρχικά είχε συμφωνηθεί να βγει η εταιρεία από το Χρηματιστήριο, αλλά η πλευρά Βγενόπουλου τα γύρισε στη συνέχεια και άφησε μέσα την εταιρεία, με αποτέλεσμα η μετοχή της να γίνει «πύραυλος» (κέρδη 43% από τις 7 Ιουλίου μέχρι τις 11 Οκτωβρίου).

  Οι «κύκλοι» του Δασκαλόπουλου έλεγαν στους δημοσιογράφους ότι «ποτέ ο ίδιος δεν θα έκανε τέτοια παιχνίδια, τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με την επιχειρηματική ηθική».
  Παρ' όλα αυτά, η μόνη περίπτωση που έχει απασχολήσει μέχρι τώρα τις δικαστικές αρχές είναι η εμπλοκή της Marfin Bank στην υπόθεση των ομολόγων, όπου μέσω της τράπεζας φέρεται να κατέληξαν στο Ταμείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων τρία δομημένα ομόλογα από τα οποία εκτιμάται ότι προέκυψε ζημιά για τους ασφαλισμένους ύψους 21 εκατ. ευρώ.

  Με άλλα λόγια, ενώ οι κατηγορίες που έχουν ακουστεί για τα χρηματιστηριακά παιχνίδια είναι σοβαρές, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς μέχρι τώρα έχει αρκεστεί στο να ρίξει στη MIG μικρά σε σχέση με τα ποσά που διακυβεύονται πρόστιμα (της τάξης των 50.000 ευρώ) για άλλες αιτίες, όπως για τη μη γνωστοποίηση χρηματιστηριακών συναλλαγών. «Τσιμουδιά» από τις χρηματιστηριακές και δικαστικές αρχές για τα περί χειραγώγησης, τις παρανομίες και τους χρηματισμούς", (syriza-vyrona.pblogs).

  UP-ΟΨΗ

  Aπό το 96, ο Κόκκαλης κατατρόπωσε τους Βαρδινιγιανναίους. Ώς το 2004, αποδόθηκε αυτό στην στήριξη του ΠΑΣΟΚ. Μετά, αποδείχτηκε ότι δεν έφταιγε το ΠΑΣΟΚ, αφού ο Κόκκαλης συνέχισε τα "χο, χο, χο" και ο Κωστάκης από αμείλικτος, "και καλά", διώκτης του, μιλούσε στην ΔΕΘ ΥΠΟ την ευγενεστάτη χορηγία της Intracom.

  Ο Βγενόπουλος, που είχε κάνει τα λεφτά του μόνος του, με την δουλειά του, αντιλήφθηκε ότι, αφού οι Βαρδινογιανναίοι, ως άτυποι ηγέτες του ελλ. Κεφαλαίου, ..."με καμιά κυβέρνηση" δεν μπορούν να σταματήσουν τον Κόκκαλη, ακόμα κι αν την βγάζουν ίδιοι, (Καραμανλής- Ρουσόπουλος ("Δάφνη")- Μητσοτάκης- Κεφαλογιάννης), ΤΟΤΕ, όποιος βγάλει από την μέση τους Βαρδινογιάννηδες αποκτά την άτυπη ηγεσία στο αντι- Κόκκαλη μπλοκ και, ΑΝ κερδίσει και τον Κόκκαλη, θα βγάλει ΑΥΤΟΣ ...δικιά του Κυβέρνηση.

  Μέχρι τώρα, έχει πετύχει τους στόχους του και μπορεί και να πετύχει και τον τελικό σκοπό του. Μετά τον Σάλλα (Τράπεζες) κι ο Βαρδινιγιάννης (Εφοπλιστές) συμβιβάστηκε με την ιδέα της "συν-διαχείρισης". Το Κράτος, εκπροσωπούμενο από την νυν κυβέρνηση, ή συμμάχησε μαζί του εκ του πονηρού προτέρου, ή υπέκυψε στον επιχειρηματικό του εκβιασμό, όταν ανακάλυψε ότι χάνει τον ΟΤΕ. Το ζητούμενο είναι να δούμε τι σόι Κυβέρνηση θέλει αυτός. Να δούμε "τι μέρος του λόγου είναι". Γιατί το ότι "θα παίξει μπάλα" στα της Ελλάδας κοινά, είναι ήδη γεγονός. Προς τα ποιο τέρμα θα βάζει γκολ είναι προς έρευνα. Μέχρι τώρα, σκοράρει στο Αριστερό. Δεν κάνει, δηλαδή, για την Εθνική, έως ότου αρχίσει να σκοράρει και στο Δεξιό.


  ΥΓ1. Μ' άρεσε πολύ η όλη παρουσία της οικογένειας Βγενόπουλου στο τελευταίο παιγνίδι στην Λεωφόρο! Ο πιτσιρικάς αλά ...Kurt Cobhain να γελάνε με τον μπαμπά και η -πολύ σοβαρή για τόσο όμορφη γυναίκα!- μαμά, να φαίνεται ότι δεν συμμετέχει στο όλο χαρούμενο σκηνικό, ΑΝ δεν πρόσεχες ότι, ο δεξιός της βραχίονας ήταν σηκωμένος παράλληλα με το ακουμπισμένο στην καρέκλα αριστερό μπράτσο του άνδρα της και η παλάμη της το κύκλωνε τρυφερά κάτω από την μασχάλη. (Εξακολουθώ, όλο και πιο πολύ στην εποχή μας της Παρα- Υπερ- Υπο- Πληροφόρησης, να εμπιστεύομαι το "τι" βλέπω από το "τι" ακούω).

  ΥΓ2. Ανδρέα, μπορεί ο Σάλλας κι οι Κύπριοι, ο "σωφέρ" κι ο μπαμπάς του, ο Κωστάκης, ο Γιωργάκης και τ' άλλα 55χρονα ...παιδιά, ο εμίρης κι ο ...κακομοίρης ο Τσίπρας να ήρθαν με τα νερά σου και όλα τώρα να φαντάζουν ευνοϊκά για σένα. ΑΝ, ΟΜΩΣ, φέρεις τον μισητό "Βάτραχο" και τοκογλύφο (: Τυρογαλάς - Μελισσανίδης) στον Παναθηναϊκό, σε βλέπω να μεταναστεύεις στο ...Ντουμπάι! Μη ξεχνάς, -εσύ που έχεις παίξει στην Λεωφόρο με το τρυφίλλι στο στήθος για δεύτερη και μάλιστα συνεχόμενη γενιά-, ότι αυτό ήταν το πρώτο γήπεδο που κάηκε και ...σκάφτηκε. Ο Μπάεβιτς είχε το ...Management στον ΟΣΦΠ, -you know? Πρόσεχε, γιατί το ποδόσφαιρο είναι αλάνα και πεζοδρόμιο, -"χο, χο, χο", ανέκραξε ο ...Θωμάς ...Γκαγκάτσης στην ανοικτή ακρόαση ...Τσουκαλά - Φιλόπουλου (θεός σχωρέσ' το, το -χαζό κι αυτό- παλληκάρι)...

 23. pa avatar
  pa 27/06/2008 22:43:33

  Προτείνω οι Ενώσεις Καταναλωτών να κάνουν μια οργανωμένη αποχή από οποιαδήποτε σχέση, υποστήριξη κλπ στο Συνασπισμό, μέχρις ότου ο ωραίος Πρόεδρος του Αλέξης Τσίπρας ευαρεστηθεί να μας διευκρινίσει τις απόψεις του:
  - Για την Ευρώπη,
  - Για το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, τα κοινωνικά δικαιώματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχουν κατοχυρωθεί με κοινοτικές οδηγίες (π.χ. 2000/78/ΕΚ για την απαγόρευση διακρίσεων με βάση την ηλικία, το σεξουαλικό προσανατολισμό, την υγεία, τις πεποιθήσεις, τη φυλετική καταγωγή) και με σχετικές αποφάσεις υπέρ των πολιτών στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.
  - Αν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ποτέ καταθέσει ερώτηση, επερώτηση, αναφορά στη Βουλή για παραβίαση δικαιωμάτων του πολίτη που κατοχυρώνονται με κοινοτικές οδηγίες (π.χ. 2000/78/ΕΚ);
  - Αν αληθεύει το γεγονός ότι κάποιος υπάλληλος ικέτευε τους βουλευτές του Συνασπισμού για την εφαρμογή της παραπάνω κοινοτικής οδηγίας και την αποφυγή πρόωρης συνταξιοδότησής του στο 60ο έτος της ηλικίας του, το 2ο εξάμηνο του 2006 και ο Συνασπισμός εκώφευσε στην κυριολεξία στο αίτημά του για αναφορά στη Βουλή και άφησε την κυβέρνηση ανενόχλητη να τελέσει αυτό το ανοσιούργημα και να εκκρεμεί η υπόθεση ενώπιον της Δικαιοσύνης; (ευτυχώς βέβαια που υπήρξαν 2 έντιμοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που κατέθεσαν τέτοιες αναφορές στη Βουλή, έστω και κατόπιν εορτής).
  - Μήπως ο κ. Τσίπρας, που έχει χαλυβδωθεί από την εμπειρία του σε μαθητικές καταλήψεις σχολείων, πιστεύει ότι πρέπει να παραιτηθούμε από όποιο κοινοτικό δικαίωμα έχουμε αποκτήσει και να καταφεύγουμε μόνο σε καταλήψεις σχολείων, απεργίας πείνας, καταλήψεις εργοστασίων κλπ, και όχι σε θεμελιωμένα δικαιώματα και δικαστικά προηγούμενα του ευρωπαϊκού διαστηρίου.
  - Κάντε τον κ. Τσίπρα να μιλήσει. Κάντε αποχή, και ίσως αποκαλύψει ενδιαφέρονται στοιχεία για τις απόψεις του ως προς τα κεκτημένα κοινωνικά δικαιώματα της ευρωπαϊκής ένωσης. Αλλοιώς θα βλέπουν το πρόσωπό του και θα λένε “Να ένας άξιος πολιτικός!” Δεν εξετάζουμε τίποτα άλλο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.