17/10/2009 16:12
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Γιατί η κυβέρνηση έκανε πίσω στην έκτακτη εισφορά στις επιχειρήσεις;

 «Κορυφαίος παράγοντας» του υπουργείου Οικονομικών., διέρρευσε χθες το μεσημέρι ότι η επιβολή έκτακτης εισφοράς στις επιχειρήσεις, είναι μία από τις προτάσεις που εξετάζει η κυβέρνηση. Η είδηση προβλήθηκε από όλα τα ΜΜΕ και φυσικά και από εμάς (http://www.antinews.gr/?p=18840).

Προσέξτε τώρα τι γράφει το σημερινό ΕΘΝΟΣ: «Πολύ μακρινό» είναι το ενδεχόμενο να επιβάλει το υπουργείο Οικονομικών έκτακτη εισφορά στα κέρδη μεγάλων επιχειρήσεων και τραπεζών προκειμένου να μειώσει το έλλειμμα του τρέχοντος έτους. Αυτό τονίστηκε χθες από υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου, το οποίο σημείωσε πως δεν είναι στη λογική της νέας πολιτικής ηγεσίας οι έκτακτοι φόροι, διαψεύδοντας ουσιαστικά τις πληροφορίες που είχαν δει το φως της δημοσιότητας….»

Στη συνέχεια το δημοσίευμα του ΕΘΝΟΥΣ υποδεικνύει και ποιος έκανε την διαρροή: «Για το θέμα της έκτακτης εισφοράς σε επιχειρήσεις θα πρέπει να τονιστεί πως έχει πέσει στο τραπέζι των συζητήσεων κατά τη διάρκεια των συσκέψεων του κ. Παπακωνσταντίνου και του υφυπουργού Οικονομικών κ. Φίλιππου Σαχινίδη με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου….Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υφυπουργός δεν λέει όχι στο ενδεχόμενο επιβολής έκτακτης εισφοράς, αλλά επί του παρόντος ο υπουργός δεν είναι «ζεστός» και το θεωρεί «πολύ μακρινό ενδεχόμενο».

Δεν καταλάβατε ακόμα ποιος είναι; Διαβάστε τι γράφει το orfni.blogspot.com

«Υπό αμφισβήτηση έθεσε την παραμονή του στην κυβέρνηση ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, ο οποίος φαίνεται ότι διατηρεί στενές σχέσεις με εκδοτικά συγκροτήματα, προς τα οποία κάνει επιλεκτικές διαρροές, για σημαντικά θέματα, τα οποία συζητούνται στο οικονομικό επιτελείο και δεν έχουν, ακόμα, αποφασιστεί. Η συμπεριφορά του κ. Σαχινίδη απάδει προς τις οδηγίες του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος ζήτησε από τα στελέχη του να αποφύγουν τέτοιου είδους σχέσεις, που δείχνουν διαπλοκή στελεχών της εκτελεστικής εξουσίας με τον Τύπο και τα ΜΜΕ. Και μπράβο στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου ο οποίος αποκάλυψε τον διαρροέα, παρ΄ ότι ο κ. Σαχινίδης είναι στενός φίλος του και προεκλογικά όλοι γνώριζαν ότι ο τότε εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ θα έπαιρνε σε όποιο υπουργείο πήγαινε και τον Λαρισαίο βουλευτή..».

Σας θυμίζουν τίποτα από παλιά, όλα αυτά;

Και κάτι άλλο; Ποιοι αντέδρασαν και έκαναν πίσω για την έκτακτη εισφορά στις επιχειρήσεις. Δεν φαντάζομαι να ήταν τίποτα χαμηλόμισθοι και συνταξιούχοι;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Μποτίλια στο Πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο Πέλαγος 17/10/2009 17:38:11

  Το Νόμπελ μαγείας ήταν φανερό εξ αρχής ότι θα χανόταν. Μένει το Νόμπελ ακροβατισμού. Αλλά κι αυτό είναι δύσκολο, πολύ δύσκολο.
  Είχα γράψει, ότι πέρα από τις προεκλογικές θωπείες, ο ΓΑΠ θα κληθεί να αντιμετωπίσει περίπου παρόμοια υπόθαλψη με αυτή που εξασκήθηκε στον ΚΚ.
  Το επόμενο μέλλον έχει εκχωρηθεί σε Ντόρα-Μπένυ. Απλά και ο νέος διαχειρίζεται την μετατροπή του σε αποκόμματα. Μόνο που αυτή τη φορά το ποδήλατο τρέχει με 200 στην Εθνική Οδό, περικυκλωμένο από νταλίκες, που οδηγούν οι φτιαγμένοι της υπερεξουσίας. Ο προηγούμενος βρήκε σκοινί για την απαγκίστρωση. Ο νέος μετά την ευφορία του "θριάμβου", θα ψάχνει για ελατήρια. Κακώς ονομάσθηκε υπερεξουσία. Η "πόρνη των μεταπτώσεων" είναι το όνομα που της αρμόζει.

 2. Blimblomblim avatar
  Blimblomblim 17/10/2009 17:57:24

  Πάντως σαν κίνηση είναι ελπιδοφόρα. Αρκεί εδώ να κρατήσει ο ΓΑΠ και να μην υποταχθεί μετά τους πρώτους λεονταρισμούς ή τα πρώτα αρνητικά γκάλοπ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.