#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
04/12/2010 15:23
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Γιατί η κυβέρνηση άνοιξε τα σύνορα στους Μετανάστες

Κρίσιμες στιγμές για το Μεταναστευτικό σε Ελλάδα και ΕυρώπηΔύο σαφείς τάσεις για το μείζον θέμα του Μεταναστευτικού διαμορφώνονται στην Ευρώπη, και ενόψει της προώθησης και επικείμενης ψήφισης του εννιαίου συστήματος ασύλου, στην αρχή του επομένου έτους, αναμένεται ρήξη ανάμεσά τους. Η μια τάση που εκφράζεται από την ίδια την Κομισιόν, θέλει, ουσιαστικά, ανοικτά σύνορα και στη συνέχεια κατανομή των μεταναστών στις διάφορες χώρες της ΕΕ. Κάτι ωστόσο, που δεν σημαίνει ότι αρνείται εντελώς την ανάσχεση του μεταναστευτικού κύματος προς την Ευρώπη. Στην πραγματικότητα όμως, την βάζει σε δεύτερη μοίρα. Αντίθετα, η δεύτερη τάση, η οποία εκφράζεται κυρίως από τα μέλη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, θέλει μεγαλύτερους και αυστηρότερους ελέγχους στα σύνορα, καθώς και στην απόδοση του καθεστώτος του ασύλου. Και βέβαια, δέχεται το «μοίρασμα» μόνον εκείνων των προσφύγων που δικαιούνται άσυλο. Ηδη, οι υπουργοί Εσωτερικών που πρόσκεινται στο ΕΛΚ (Συντηρητικοί) εξέφρασαν τη διαφωνία τους στο προωθούμενο εννιαίο σύστημα ασύλου, το οποίο θα συζητήσει και θα κληθεί να ψηφίσει το Ευρωκοινοβούλιο στην αρχή του επόμενου έτους.

Είναι φανερό ότι η κατάσταση που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα, και ειδικά στα χερσαία σύνορά της με την Τουρκία, στον Εβρο, απ’όπου το τελευταίο έτος μπήκε το μεγαλύτερο μεταναστευτικό κύμα εξ’Ανατολών στα δεδομένα της χώρας, στάθηκε μια καλή πρόφαση για να περάσει η Κομμισιόν μια νέα δέσμη μέτρων για το Μεταναστευτικό στην ΕΕ. Σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού, Focus online, με τίτλο «Οι Συντηρητικοί τάσσονται κατά ενός ενιαίου Δικαίου Ασύλου», ουσιαστικά «η Κομμισιόν θέλει να υϊοθετηθεί ένα πρόγραμμα, το οποίο θα αποσκοπεί στην κατανομή των εισερχομένων μεταναστών στα κράτη–μέλη της ΕΕ. Στόχος είναι να ελαφρυνθεί προπάντων η Ελλάδα, όπου αυτό το διάστημα αναζητά άσυλο σχεδόν το 90% των εισερχομένων στην Ε.Ε. προσφύγων».Την Ελλάδα βέβαια, κάτι τέτοιο την βολεύει. Όμως, σπανίως οι Βρυξέλλες νοιάστηκαν μόνον για ένα μέλος της, και μάλιστα για την Ελλάδα. Πόσο μάλλον, όταν το Μεταναστευτικό αποτελεί μείζον πρόβλημα για όλη τη γηραιά ήπειρο. Τι σημαίνει όμως, αυτό; Ότι η Ελλάδα θα γίνει και επίσημα η κύρια εξ’Ανατολών πύλη εισόδου των μεταναστών στην Ευρώπη; Ας περνούν από εδώ, και ας πηγαίνουν όπου θέλουν, θα πεί κανείς. Ας μένουν και εδώ κάποιοι, τους οποίους μπορεί να αντέξει η Ελλάδα, ως κοινωνία.

Ναι, αλλά το πρόβλημα που δημιουργήθηκε για την Ελλάδα, κυρίως από πέρυσι, οπότε ανέλαβε η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, στα βορειοανατολικά χερσαία σύνορά μας, έχει δύο αιτίες:

1.Με τις πιέσεις που δέχθηκε από Βρυξέλλες και ΗΠΑ (διεθνείς Οργανισμοί, ΟΗΕ, αλλά και ΜΚΟ) η Ελλάδα, το μέγαρο Μαξίμου έδωσε εντολή στις συνοριακές μας δυνάμεις να μην κάνουν ανάσχεση μεταναστών και να τους «σπρώχνουν» πίσω, στην Τουρκία, αλλά να τους αφήνουν να περνούν. Ετσι, τα δουλεμπορικά κυκλώματα, και βέβαια η Τουρκία, έστειλαν μήνυμα παγκοσμίως ότι άνοιξαν τα ελληνικά σύνορα, με αποτέλεσμα να καταφθάνει εκεί ένα πρωτοφανές μεταναστευτικό κύμα. Είναι χαρακτηριστικό ότι κάθε μέρα παραδίδονταν στις ελληνικές αρχές περί τους 500 μετανάστες, οι οποίο μέσα σε τρείς ημέρες κράτησης για την καταγραφή τους, στέλνονταν με λεωφορεία του ΚΤΕΛ στο κέντρο της Αθήνας.

2.Οι χώρες που είναι παραδοσιακοί προορισμοί των μεταναστών (Βόρεια Ευρώπη-Γαλλία) έχουν αυστηροποιήσει τα μέτρα. Παράλληλα, οι βασικές ευρωπαϊκές χώρες εισόδου προσφύγων, όπως η Ιταλία και η Ισπανία, έχουν «σφραγίσει» τα σύνορά τους. Αρα, οι πρόσφυγες που κατέφθαναν στην Αθήνα, δεν μπορούσαν να περάσουν εύκολα απέναντι στην Ιταλία, και έτσι έμεναν στο κέντρο της Αθήνας, με αποτέλεσμα τη δημιουργία των γκέτο, τύπου Αγίου Παντελεήμονα.

Με βάση αυτά τα δεδομένα, εύλογα προκύπτει το ερώτημα: Γιατί τότε η ελληνική κυβέρνηση έδωσε εντολές στις συνοριακές αρχές μας (Ενοπλες Δυνάμεις και Αστυνομία) να σταματήσουν την ανάσχεση των μεταναστών. Η απάντηση δίδεται τώρα από την ίδια την Κομμισιόν:

Α.Διότι η ΕΕ πρέπει να δεχθεί και άλλους μετανάστες-φτηνά εργατικά χέρια.

Β.Επειδή πρέπει να περάσει το νέο, εννιαίο σύστημα ασύλου στην ΕΕ.Να σημειωθεί, γράφει το Focus, ότι οι Συντηρητικοί, όπως η υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας, Maria Fekter, κατηγορούν έντονα την Ελλάδα για την κατάσταση που δημιουργήθηκε: «Χώρες, που ολιγωρούν, δεν πρέπει να ανταμείβονται», είπε η ίδια αναφερόμενη στη χώρα μας. Που άραγε, όμως, ολιγώρησε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ; «Οι Συντηρητικοί –προσθέτει το περιοδικό- κατηγορούν την Ελλάδα ότι δεν αντιμετωπίζει με τη δέουσα αυστηρότητα και συνέπεια τους πρόσφυγες που δεν δικαιούνται άσυλο, με αποτέλεσμα το πρόβλημα να έχει οξυνθεί εξαιτίας της. Προτού η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καταθέσει νέες προτάσεις, θα πρέπει να μεριμνήσει ώστε η Ελλάδα να εφαρμόσει την ήδη ισχύουσα νομοθεσία, επεσήμανε ο υπουργός Εσωτερικών της Σουηδίας, Tobias Billström». Μπορεί μεν να έχουν δίκιο, ως έναν βαθμό, και σαφέστατα να αφήνουν να εννοηθεί ότι υπήρξαν τουλάχιστον άστοχες μεθοδεύσεις εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, όμως, είναι βέβαιον ότι πολλές ευρωπαϊκές ηγεσίες, αν και γνώριζαν την κατάσταση που επικρατούσε για σχεδόν ένα έτος στα ελληνικά σύνορα (και ειδικά την απαράδεκτη στάση της Τουρκίας), ουδεμία πρωτοβουλία έλαβαν εγκαίρως.

Όπως όμως, στην περίπτωση της οικονομικής κρίσης, υπάρχουν σοβαρές διαφωνίες εντός ΕΕ, και έως τώρα περνάει η γραμμή της Γερμανίας, έτσι και στο Μεταναστευτικό τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. Σύμφωνα με το Focus, «οι Συντηρητικοί τάσσονται μεν υπέρ μίας κατανομής των αναγνωρισμένων προσφύγων, εάν μία χώρα είναι υπερβολικά επιβαρυμένη, αλλά αυτό θα πρέπει να γίνεται μόνο σε εθελοντική βάση, όπως αναφέρεται σε έγγραφο, που παρουσιάστηκε χθες». Το «σε εθελοντική βάση», βέβαια, δεν μπορεί παρά να εκληφθεί ως αστείο. Πάντως, το περιοδικό σημειώνει ότι «οι Συντηρητικοί υπουργοί Εσωτερικών είναι μεν σε θέση να αποτρέψουν μία μεταρρύθμιση της πολιτικής σε θέματα ασύλου, αλλά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Κομμισιόν) θα συνεχίσει να προωθεί τις θέσεις της. Πέραν αυτού, η Επιτροπή έχει και τη στήριξη της Ουγγαρίας, της Πολωνίας, της Δανίας και της Κύπρου, οι οποίες αναλαμβάνουν την Προεδρία της Ε.Ε. μέχρι το 2012, όπως δήλωσε η αρμόδια Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε., Cecilia Malmström».

Κατά το Focus, οι Συντηρητικοί «αντί της αποδοχής προσφύγων, προκρίνουν ενισχυμένη συνεργασία των κρατών της Ε.Ε. Στο πλαίσιο αυτό η Ελλάδα θα πρέπει να λαμβάνει μεγαλύτερη βοήθεια στη δημιουργία Κέντρων Υποδοχής Μεταναστών, καθώς και στη διαχείριση των αιτήσεων για χορήγηση ασύλου. Οι Βρυξέλλες έχουν ήδη θέσει στη διάθεση της Αθήνας το ποσό των 250 εκ. Ευρώ για τη φύλαξη των συνόρων και έχουν αποστείλει ομάδα ειδικών για έλεγχο των ελληνοτουρκικών συνόρων. «Οικονομική και τεχνική βοήθεια ναι, αλλά όχι σε μία αυτόματη αναδιάταξη», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του Γερμανικού Κοινοβουλίου, Ole Schröder (CDU)». Οι Συντηρητικοί επίσης, επιμένουν σε αυτές τις θέσεις τους, υπογραμμίζοντας ότι εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, έχουν μειωθεί τα περιθώρια για παροχή μεγαλύτερης προστασίας στους πρόσφυγες.Να σημειωθεί ότι η δημιουργία του ενιαίου συστήματος χορήγησης ασύλου είχε συζητηθεί κατά τη Σουηδική Προεδρία της Ε.Ε. Το επονομαζόμενο Πρόγραμμα της Στοκχόλμης επρόκειτο να εφαρμοστεί το 2012.

Βλέπε επίσης:

http://www.antinews.gr/?p=68040

Να πως δημιουργούνται οι “Αγιοι Παντελεήμονες”.

http://www.antinews.gr/?p=72175

Νέο σχέδιο νόμου για την χορήγηση μεταναστευτικού ασύλου.

http://www.antinews.gr/?p=69388

Η Γερμανία μας δουλεύει και για το μεταναστευτικό

http://www.antinews.gr/?p=69119

Το multi-kulti της Ευρώπης πέθανε

http://www.antinews.gr/?p=68216

Αξιοθρήνητη η διαχείριση του μείζονος προβλήματος της λαθρομετανάστευσης.

(οι φωτογραφίες είναι του Antinews από τον Έβρο)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Νίκος avatar
  Νίκος 04/12/2010 16:43:05

  Αν δεν ¨διωχθεί¨, κυριολεκτικά, η νεοταξικη χολέρα που δήθεν κυβερνά θα δούμε χειρότερες μέρες στο αγλαϊσμένο Ελλαδιστάν μας.

  • Orestios avatar
   Orestios @ Νίκος 04/12/2010 16:54:43

   Η ίδια χολέρα βρίσκεται σε αυτό που λέγεται Ευρωπαϊκή Ένωση.

 2. ΠΑΣΟΚ Χωρίς Σύνορα avatar
  ΠΑΣΟΚ Χωρίς Σύνορα 04/12/2010 17:24:01

  "Γιατί η κυβέρνηση άνοιξε τα σύνορα στους Μετανάστες"

  Γιατί νόμιζε ότι δεν θα αντιδράσει κανένας και μπορούσε να αλωθεί η ΕΕ.

 3. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 04/12/2010 17:51:41

  Δεν είναι το ζήτημα τι κάνει ο ΓΑΠ. Είναι ανεπισήμως γνωστό ότι η εντολή για τη μη ανάσχεση έχει δοθεί από το Μέγαρο Μαξίμου. Η κατάργηση των κέντρων κράτησης ήταν πάγιο αίτημα των διαφόρων ύποπτων ΜΚΟ και της περίεργης αραβο-θεσσαλονικιάς αρτίστας Αλ Σάλεχ, στην οποία ο ΓΑΠ εμπιστεύθηκε τη μεταναστευτική πολιτική της χώρας...
  Το ζήτημα είναι γιατί η ΝΔ δεν καταγγέλει την πολιτική αυτή. Γιατί δεν γίνεται επερώτηση στη Βουλή σχετικά με τη μη ανάσχεση από τον στρατό των αόπλων (;) εισβολέων μουσουλμάνων, ανάμεσα στους οποίους και πολλοί Μαροκινοί (τα καλύτερα παιδιά...).
  Η σιωπή της ΝΔ στο ζήτημα αυτό είναι ένοχη και η σιωπή την καθιστά συνυπεύθυνη με το ΠΑΣΟΚ. Παρακαλώ και προκαλώ τον κύριο Σαμαρά να κατεβεί από τα ΒΠ και να περπατήσει, χωρίς να ειδοποιήσει κανάλια, ένα απογευματάκι ή νωρίς το βραδάκι στη διαδρομή Πανεπιστημίου, Ομόνοια, Πειραιώς, Αγιου Κωνσταντίνου, Πλατεία Βάθης, Λιοσίων, Ηπείρου, Αχαρνών, Γ΄ Σεπτεμβρίου, Πλατεία Βικτωρίας, Πατησίων, Πλατεία Αμερικής. Δεν του λέω να πάει από Ευριπίδου και Μενάνδρου, γιατί εκεί δεν ξέρω αν θα βγει ζωντανός. Και να αναλογιστεί αν θα ήθελε να μεγαλώνει τα παιδιά του στις γειτονιές αυτές, όπου ζουν δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας κυριολεκτικά εγκλωβισμένοι.

  • anna avatar
   anna @ ΒΙΣ 04/12/2010 22:29:07

   Πληροφοριακά, η αραβο-κουλτουριάρα Αλ Σαλέχ εθεάθη στο Λονδίνο "οπου διαμένει ως φοιτήτρια"

  • BABIS avatar
   BABIS @ ΒΙΣ 05/12/2010 11:10:48

   Η Νέα Δημοκρατία δεν κάνει απολύτως τίποτα!!! Δεν υπάρχει κανένας υπεύθυνος στον τομέα αυτόν. Έχουν αφήσει τον Καρατζαφέρη να κάνει όλη την δουλειά. Δεν θα μείνει μόνο μια τετραετία στην αντιπολίτευση αλλά πολλές.

 4. ΠΗΛΕΑΣ avatar
  ΠΗΛΕΑΣ 04/12/2010 18:40:51

  Το ερώτημα "Γιατί ανοίξαμε τα σύνορα" έχει μια και μόνη απάντηση: Εφόσον η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας μας έχει επαφεθεί στη μείωση των μισθών του ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ τομέα (το 2011 θα το δείξει) και αφού δεν μπορεί κανείς, δια νόμου, να με ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙ να μειώσω τους μισθούς των υπαλλήλων μου, πρέπει να με πειθαναγκάσει μέσω αθέμιτου ανταγωνισμού από άλλους, που θα το κάνουν και ταυτόχρονα να τρομοκρατήσει τους υπαλλήλους μου ότι αν απολυθούν θα ψοφήσουν της πείνας! Οι στρατιές των λαθρομεταναστών είναι ο μοχλός και ήδη, όσα νομοθετούνται προαναγγέλλουν την χρήση του. Αργότερα, όσοι μείνουν θα είναι δουλικά των νέων ιδιοκτητών της χώρας και οι άλλοι που θα περισσεύουν θα προωθηθούν για το αυτό θεάρεστο έργο στα ενδότερα της ΕΕ. Εν τω μεταξύ, ο βασικός μισθός εδώ δεν θα περνάει τα 500 ευρώ.
  Οι εξελίξεις πιά δεν περιμένουν. Θυμίζουν κινηματογραφική ταινία.

 5. I.Q. ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΥ avatar
  I.Q. ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΥ 04/12/2010 19:25:15

  Η ιστορία τραβάει πιο πίσω. Το πρώτο μεγάλο κύμα ήταν από την Αλβανία, στις αρχές της δεκαετίας του '90 επί κυβέρνησης Μητσοτάκη. Μερικά χρόνια αργότερα, τότε με τους βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία, κάπου πέτυχα μια εκπομπή του Τράγκα (στο New Channel νομίζω ή σε κάποιο ανάλογο μικρό κανάλι) που είχε τότε στρογγυλό τραπέζι. Η συζήτηση για το Κοσυφοπέδιο, τους Σέρβους και τους Αλβανούς. Ένας προσκεκλημένος ήταν και ο Αναγνωστόπουλος (Θεόδωρος νομίζω) που ήταν υπουργός Δημοσίας Τάξεως επί Μητσοτάκη. Σε συγκεκριμένη ερώτηση που του έγινε, δηλαδή γιατί άνοιξαν τα σύνορα με την Αλβανία και έμπαινε όποιος ήθελε, αυτός απάντησε επί λέξει: "Δεχθήκαμε ισχυρή παρότρυνση από τους Αμερικανούς" (υποτίθεται για να βρίσκουν δουλειές οι Αλβανοί και με τη σειρά τους να βοηθήσουν στην ανάπτυξη της Αλβανίας), για να του απαντήσει ο Τράγκας: "Κομψά το θέσατε"...

  Πιστεύει κανείς ότι έχει αλλάξει κάτι από τότε; Όσο βρίσκονται πολιτικοί που δέχονται χωρίς δεύτερη κουβέντα τις εκάστοτε "ισχυρές παροτρύνσεις", μη ρωτάτε μετά γιατί ανοίγουν τα σύνορα.

 6. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 04/12/2010 19:33:08

  Oπως και στα οικονομικα ετσι και στο μεταναστευτικο η κυβερνηση του ΠΑΣΟΚ ειναι ο Δουρειος Ιππος των διεθνιστων της παγκοσμιας διακυβερνησης που περιλαμβανουν τη Σοσ.Διεθνη ,ισχυρες δυναμεις στην Κομμισιον,τον ΟΗΕ κλπ διαφορους τυπους που αρκετοι συνηθως ονομαζουν νεοταξικους.
  Οπως και στα οικονομικα ο κυριος στοχος ειναι η καταλυση της ανεξαρτησιας των ευρωπαικων κρατων,οχι του ελληνικου,αυτη εχει ηδη καταργηθει και η χωρα ειναι προγεφυρωμα των διεθνιστων για να πληξει οσο μπορει τις αλλες χωρες ,η ιδια ειναι τελειωμενη.

 7. JOHN avatar
  JOHN 04/12/2010 19:34:27

  Μια απο τις αιτιες που υποθαλπτεται η ελευση μεταναστων πιστευω οτι πολυ ευκολοτερα υποτασεται μια πολυπολιτισμικη κοινωνια,απ οτι ενα συμπαγες κοινωνικο συνολο,κι αυτο ειναι που η παγκοσμια διακυβερνηση θελει να πετυχει.Να υποταξει πληρως τους λαους στα σκοτεινα συμφεροντα της με τις δυνατον μικροτερες αντιστασεις.

 8. what avatar
  what 04/12/2010 19:46:58

  Εφόσον δεν μπορεί να υπάρξει εθνική συνενόηση για το θέμα ας περιμένουμε να γίνει η Ελλάδα μας (ορισμένων) η χαβούζα της Ευρώπης.

  Η αριστερά δε θα μπορούσε να αποτελέσει καλύτερο δεκανίκι για το Πασόκ στο θέμα αυτό.
  Όλα τα άλλα που λεν περί ανεξαρτησίας τα ακούω και γελάω.

  Ναι διάβολε, δεν θέλω σε κάθε φανάρι να δίνω μάχη για το παρμπρίζ μου. Δεν θέλω να έχω φοβίες όταν λείπω από το σπίτι για Σαββατοκύριακο. Δεν θέλω να κοιμάμαι με το φόβο της διάρρηξης. Δεν θέλω να φοβάμαι για τα παιδιά μου όταν παίζουν έξω.

  Ο κύριος λόγος που παράτησα μετά βδελυγμίας την αριστερά ήταν η ξεκάθαρα πέραν κάθε ρεαλισμού αντεθνική της στάση. Δρα δε σε βαθμό αυτοκαταστροφικό. Σαν να λένε αφού δεν πήραμε την εξουσία το 49 ας καεί το σύμπαν.

  Το δε μυαλό αρκετών οπαδών της αριστεράς είναι κυριολεκτικά καμένο.
  Φίλη που την διέρρηξαν 3 φορές και κόντεψαν να την βιάσουν 2 σε περιοχή της Αθήνας η κύρια ανησυχία της είναι μην γίνουμε αστυνομοκρατούμενο κράτος.

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ what 04/12/2010 21:13:33

   what είπε:
   "Φίλη που την διέρρηξαν 3 φορές και κόντεψαν να την βιάσουν 2 σε περιοχή της Αθήνας η κύρια ανησυχία της είναι μην γίνουμε αστυνομοκρατούμενο κράτος."

   Έτσι ακριβώς!

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ what 04/12/2010 21:31:59

   Δεν το χωράει το μυαλό του ανθρώπου αυτο με τη φιλη σου... Αλλά είναι όντως πολύ περιγραφικό της κατάστασης...

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ Επώνυμος 04/12/2010 21:39:26

    Αυτή η άποψη (της φίλης) δυστυχώς συνηθίζεται στην Ελλάδα, διότι έχουμε συνδυάσει (κυτταρικά) την αστυνομία με τη δίωξη πολιτικών φρονημάτων, αντί να τη συνδυάσουμε με τον κύριο ρόλο της που είναι η αντιμετώπιση του εγκλήματος. Έτσι βλέπουμε πολλούς που προτιμούν την ανεξέλεγκτη εισροή και το καθημερινό έγκλημα από τους λαθρομετανάστες και μη, παρά τη παρουσία αστυνομίας.
    Τοι ερώτημα μου είναι: Όταν μπει στο σπίτι μας ο Τσετσένος με το Καλάσνικοφ, ποιον θα πάρουμε τηλέφωνο για βοήθεια; Το ΠΑΜΕ;

    • Επώνυμος avatar
     Επώνυμος @ Strange Attractor 04/12/2010 21:50:47

     Δηλαδή πρέπει να περιμένουμε αλλά τριάντα χρόνια για να αλλάξει ακόμα μια γενιά και να αλλάξει αυτή η νοοτροπία; Τεράστια η κοινωνική ζημιά που έκαναν τα απόνερα του εμφυλίου...

     • what avatar
      what @ Επώνυμος 04/12/2010 22:19:21

      Κάπου εδώ θα συμφωνήσεις με τον ψυχραιμία, ότι δεν έχουμε χρόνο να περιμένουμε μια γενιά. Και για ποιά γενιά μιλάμε, αυτή που της μαθαίνουν για τη χωχαρούπα; Έχω παιδιά στο δημοτικό και τα βιβλία τους δεν προκαλούν αισιοδοξία.

      Οι δε δάσκαλοι το ίδιο.

     • ΛΕ avatar
      ΛΕ @ Επώνυμος 05/12/2010 18:27:27

      οχι τα απονερα του εμφυλιου, λαθος τα απονερα του πολυτεχνειου, αυτοι οι δήθεν κυβερνουν και τα δικα τους παιδια τα σπανε κατεβαινοντας απο εκάλη, ψυχικο ή ανεβαινοντας απο γλυφαδα, βουλα...Ποσο θα τους άξιζε να τους μαζευαμε με φορτηγα και να τους δεναμε στις πλατείες για 2 ημερες εκει που ξημεροβραδιαζονται οι προτατευομενοί τους λαθρο...

  • what avatar
   what @ what 04/12/2010 22:12:13

   Και μπορώ να σας πω και χειρότερα αλλά ... άσε.

   Ο σκληρός τους πυρήνας ζει κυριολεκτικά σε άλλο κόσμο.
   Εγώ επειδή προερχόμουν από "μη αριστερή" οικογένεια ποτέ δεν έγινα αποδεκτός ως γνήσιος αριστερός. Υπάρχει λες, ακόμα μια κληρονομική αριστεροφροσύνη.

 9. ataktos avatar
  ataktos 04/12/2010 20:49:27

  δεν το λέμε .. εξωτερίκευση του εργατικού κόστους

  • ataktos avatar
   ataktos @ ataktos 04/12/2010 20:55:27

   και όταν εξαντλείτε και αυτό το όποιο.... "κέρδος " .. τότε πάμε ολοταχώς για γενικευμένη πτώχευση ..στα Ορυχεία και Ενέργεια ..το λένε γενικευμένο.... black aout

 10. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 04/12/2010 21:36:11

  Συνεπώς, έχουμε άλλη μια καθαρά νεοταξική ιστορία... Απλώς πρέπει να τα λέμε όσο περισσότερο γίνεται και με στοιχεία, ώστε να μην νομίζει ο κόσμος ότι συνωμοσιολογουμε. Και κάποια στιγμή, όταν το παιχνίδι γίνει ευρύτερα γνωστό, θα τους σταματήσουμε.

  • ataktos avatar
   ataktos @ Επώνυμος 04/12/2010 21:48:48

   προσωπικά θα συνεχίζω να ενοχλώ... μιας και είναι ότι υγιέστερο μπορεί να κάνει κάνεις σήμερα(Χρ.ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΗΣ)

 11. A.M. avatar
  A.M. 05/12/2010 00:29:54

  Σε μια παγκοσμιοποιημένη οικονομία είναι αυτονόητο το γιατί αφήνουμε το εξ ανατολών λεφούσι να περνάει τα σύνορά μας όπως ακριβώς εγώ περνάω στο απέναντι πεζοδρόμιο της Λ. Αλεξάνδρας.

  Ατελείωτη προσφορά εργατικών χεριών (σύγχρονων σκλάβων για να κυριολεκτούμε) σημαίνει απλά επαιτεία για εργασία του ημεδαπού πληθυσμού διότι εάν δεν γίνει επαίτης θα γίνει πεινασμένος καθότι με την δική του τρέχουσα αμοιβή + ασφάλιση δέχονται να εργαστούν αντ' αυτού 4 εξ ανατολών σκλάβοι.

  Ποιόν είπαμε ότι ΚΥΡΙΩΣ εξυπηρετεί η λαθρομετανάστευση;
  Τον ΣΕΒ και τους μεγαλοεπιχειρηματίες και γενικά τους εργοδότες.
  Αυτοί που ελέγχουν και τα μέσα παραπληροφόρησης και την κυβέρνηση και την βουλή.
  Αυτοί ενισχύουν και της διάφορες ΜΚΟ και τους διάφορους δήθεν προοδευτικούς που υπερασπίζονται αναφανδόν την αθρόα προσέλευση της λαίλαπας.
  Και άντε εσύ ταλαίπωρε Έλληνα εργαζόμενε να ζητήσεις αύξηση!
  Θα παρακαλάς να σου μειώνουν μόνο κατά 10% ετησίως τις αποδοχές σου αντί να ζητάς αύξηση
  Το ίδιο βέβαια θα ισχύει σιγά σιγά σε όλη την ΕΕ με τα τόσα μιλλιόνια σκλάβων που μπαίνουν λαθραία αλλά προσχεδιασμένα.

  Άρα
  η λαθρομετανάστευση εξυπηρετεί τα συμφέροντα όσων βολεύονται με την εξαφάνιση κάθε έννοιας δικαιώματος όλων των ευρωπαίων πολιτών.
  Γι αυτό και η ΝΔ κάνει τον κινέζο στο συγκεκριμένο ζήτημα και δεν λέει κουβέντα.

  Εάν βέβαια είχαμε σύνορα, εθνική οικονομία, την δραχμούλα μας, τα τελωνεία μας, και όλα τα ωραία που είχαμε μέχρι πριν λίγα χρόνια τότε ναί μέν θα πληρώναμε πολύ ακριβά τα εισαγόμενα τεχνολογικά προϊόντα αλλά και εργασία θα είχαμε και τα τρόφιμα που παράγαμε μόνοι μας θα είχαμε εν αφθονία και σε καλές τιμές και θα ζητάγαμε και καμμιά αυξησούλα πιέζοντας με απεργίες τον εκάστοτε εργοδότη.

  Τώρα;
  Τα κεφάλια μέσα! και ας φάμε παγκοσμιοποίηση και ΕΕ.

  Ας προσέχαμε!

 12. ΓΠ avatar
  ΓΠ 05/12/2010 01:22:26

  ΕΙΔΑΤΕ ΣΤΗ ΤV ΠΩΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣΑΝ ΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΟΥΤΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΗ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΝΕΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ.ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΑ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΔΙΑΡΡΟΗ ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ ΠΟΣΩΝ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΠΛΗΡΗΣ.ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΒΡΕΘΗ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΗ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ ΠΡΙΝ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΒΑΛΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ.ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΖΑΝΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ ΝΑ ΕΚΡΑΓΗ.

  • ΛΕ avatar
   ΛΕ @ ΓΠ 05/12/2010 18:45:47

   ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΕΛΤΑ 6ου ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΜΙΛΑ ΜΕ ΕΝΑ ΚΥΡΙΟ/ΠΕΛΑΤΗ, ΑΦΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ ΜΙΑ ΑΛΒΑΝΗ ΠΕΛΑΤΙΣΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΛΟΓΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΑΝ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ ΤΗΣ -Η ΟΠΟΙΑ ΛΕΙΠΕΙ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ-ή ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ, ΦΕΥΓΕΙ. Η ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ: "ΠΡΙΝ 3-4 ΧΡΟΝΙΑ ΕΔΙΝΑ ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥ ΣΕ 50-60 ΑΤΟΜΑ, ΟΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΤΩΡΑ ΔΙΝΩ ΣΕ 500-600 ΑΤΟΜΑ, ΟΛΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ, ΑΛΒΑΝΟΙ, ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ, ΑΦΡΙΚΑΝΟΙ, ΑΣΕ ΠΟΥ ΜΕΡΙΚΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΕΓΩ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΟΥ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΑ ΔΙΝΩ".
   ΠΟΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ, ΠΟΙ ΑΕΚΡΗΞΗ; DEN BLEPV TIPOTA

 13. sakis avatar
  sakis 05/12/2010 02:21:49

  Η αριστερά αστυνομοκρατούμενο κράτος μήπως εννοεί και την στάζι της ανατολικής Γερμανίας επί Χόνεκερ, όπου μόνο τα δέντρα δεν παρακολουθούσαν και δεν φακέλωναν οι μυστικές ''δημοκρατικές'' υπηρεσίες επί κομμουνισμού;Αλλά εκεί κάνουν τους κινέζους αλλά είπαμε η ρουφιανιά,η χούντα,οι διώξεις και οι δολοφονίες όταν προέρχονται από ακροαριστερά καθεστώτα είναι καλές και ''ανθρωπιστικές'' αλλά αν προέρχονται από ακροδεξιά καθεστώτα είναι φασιστικές.

  • anonymous avatar
   anonymous @ sakis 05/12/2010 11:12:25

   Εδώ έχεις δίκιο. Θυμάμαι μια φορά τους είχε βάλει χέρι ένας δεξιός και τους έγραφε.
   Ρε σεις έχετε κάνει 36 δικτατορίες και τις λέτε επαναστατικά κινήματα.
   Εμάς μας χρεώνετε 2 και τις δικές μας τις λέτε δικτατορίες. Γιατί οι δικές σας είναι κινήματα και οι δικές μας είναι δικτατορίες;

 14. ΔΕΝ. avatar
  ΔΕΝ. 05/12/2010 15:20:41

  Είναι πασιφανές ότι οι μουσουλμανικές χώρες μη μπορώντας να έρθουνε σε σύγκρουση με τους Ευρωπαίους προτιμούνε την λαθρομετανάστευση για αλλοίωση εθνικών ιστών για καθαρά θρησκευτικούς λόγους , βέβαια εάν το οργανώνανε από μόνοι τους δεν θα υπήρχε πρόβλημα , το κακό είναι ότι τους διάφορους τάχα μου ανθρωπιστικούς οργανισμούς νόμους και κανόνες σχεδιάζουνε εκτός Ευρώπης μη μουσουλμάνοι αλλά Αμερικανοί και σιωνιστές που ζούνε στης ΗΠΑ ,τους σιωνιστές και τους Αμερικάνους τους βολεύει η κατάσταση , αλλά είναι να έχεις δώσε πάρε με ένα αυταρχικό καθεστώς και άλλο με συγκροτημένες δημοκρατίες όπου οι άνθρωποι έχουνε δικαιώματα και άποψη , ενώ στης ΗΠΑ εάν κουνηθείς σε εκτελούνε επί τόπου και η δικαιολογία είναι προστασία του δημοκρατικού πολιτεύματος ,το ίδιο δεν ισχύ για τους Αμερικάνους και τους παρατρεχάμενους τους εάν αυτό συμβεί σε άλλη χώρα ,εκεί αυτό θεωρείται καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων , για αυτό και έχουνε σκαρφιστεί τους διάφορους μη κυβερνητικούς οργανισμούς και μαλακίες για να κυβερνάνε εκείνοι και όχι η εθνικές κυβερνήσεις *( που και αυτές έχουνε ξεπουληθεί ) .
  Σχετικά με τους λαθρομετανάστες που ζούνε στην Ελλάδα , όσους νόμους και να ψηφίσουνε οι λακέδες τον σιωνιστών και Αμερικάνων τα σχέδια τους θα είναι μπούμερανγκ για αυτούς , σκεφτείτε όταν στην Ολλανδία ξεσηκώνονται ενάντια τον μουσουλμάνων , όταν στην Ελβετία έχουνε φτάσει στο αμήν , όταν εδώ και δεκαετίες στην Αυστρία εκλέγονται άρχοντες της δεξιάς τότε το πρόβλημα είναι σοβαρό , όλα τα αλλά περί ρατσισμού και κανιβαλισμού είναι του κώλου τα εννιάμερα .
  Που έχει ξανακουσθεί ξένο κράτος να πληρώνει για περάτωση τζαμιού , εκτός και εάν τα χρήματα προέρχονται από την μαφία που τους φέρνει στην Ελλάδα , όποτε το πρόβλημα είναι πιο σοβαρό .
  Ένα είναι σίγουρο , την χρηματοδότηση τους ανέλαβαν πλούσιες αραβικές χώρες του κόλπου , με συνεργασία της Τουρκίας και με αλλά γειτονικά κράτη , γιατί ας πούμε δεν πάνε Βουλγαρία και από εκεί Ρουμανία η Ουγγαρία για να καταλήξουνε Ευρώπη , γιατί ?
  Και γιατί την ευθύνη τους να έχει εκείνος που τους δέχτηκε πρώτος ,μια οικογένεια δεν είμαστε στην ΕΕ , έτσι δεν μας λένε , και όταν είναι να τους γυρίσουνε πίσω τους στέλνουνε στην χώρα από την οποία έχουνε έρθει ,ας πούμε Ελλάδα ,και δεν τους στέλνουνε στης πατρίδες τους απευθείας , εάν είναι έτσι τότε να μην ανακατεύονται στον τρόπο αντιμετώπισης τους , και που πρέπει να τους φιλοξενούμε , ποιανού δεν αρέσει ας τους φιλοξενήσει εκείνος .

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.