#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
07/03/2008 06:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Γιατί η κα Γιάννα Αγγελοπούλου δεν απέκτησε το Πρώτο Θέμα

Όπως γράφουμε πιο πριν, το «Πρώτο Θέμα»  βρίσκεται πλέον κοντά στον κ. Γ. Μπόμπολα. Ενδιαφέρον όμως για την αγορά της εφημερίδας φαίνεται ότι είχε εκδηλωθεί και από την πλευρά της κας Γιάννας Αγγελοπούλου, αλλά και του κ. Χρήστου Λαμπράκη. Στην τελευταία μάλιστα συνάντησή τους λέγεται ότι είχαν συζητήσει και το ενδεχόμενο να την αγοράσουν …από κοινού (!). Τελικά όμως ότι τους πρόλαβε ο κ. Μπόμπολας ο οποίος, αν επιτύχει, το deal θα αποκτήσει δεσπόζουσα θέση στην εκδοτική αγορά.

Φαίνεται επίσης ότι ο κ. Μπόμπολας και η κα Αγγελοπούλου διαγκωνίστηκαν και για την απόκτηση του συγκροτήματος Λαμπράκη που ως γνωστόν αντιμετωπίζει σοβαρές οικονομικές δυσχέρειες. Στην κόντρα αυτή είναι όμως η κα Γιάννα που κερδίζει προς το παρόν στα σημεία. Αφού φρόντισε πρώτα να αξιοποιήσει το μεγάλος πάθος του κ. Λαμπράκη, το Μέγαρο Μουσικής, δίνοντας τεράστιες χορηγίες, εγκατέλειψε το πρακτορείο διανομής Μπόμπολα για χάρη του αντιπάλου (ελέγχεται από τον ΔΟΛ) και τώρα ακούγεται ότι ετοιμάζεται να εγκαταλείψει και την «Τυποεκδοτική» του ΚΚΕ, για να τυπώνει τον ΕΤ στην IRIS του ΔΟΛ.

Είναι προφανές γιατί η κα Αγγελοπούλου επιθυμεί και τον …ΔΟΛ. Τα λεφτά δεν είναι αρκετά για να ηγηθεί κανείς αυτού του τόπου. Χρειάζεται και η …τεχνογνωσία της διαπλοκής, η ελληνική δηλαδή τέχνη της διακυβέρνησης. Κι αυτή την κατέχει καλύτερα από όλους ο ΔΟΛ. Από την άλλη μεριά ο κ. Μπόμπολας διαθέτει μεν το τεράστιο ρευστό για να «αγοράσει» τον ΔΟΛ, αλλά δεν χρειάζεται το ειδικό Know How που διαθέτει , για ευνόητους λόγους. Οπότε δεν θα στενοχωρηθεί πολύ αν δεν αποκτήσει τον ΔΟΛ. Υπάρχει όμως και το θέμα του κ. Ρέστη, η συμμετοχή του οποίου στον ΔΟΛ πλησιάζει πλέον το 6%. Έτσι οι κύριοι μέτοχοι του οργανισμού είναι πλέον οι: Χρήστος Λαμπράκης (33,24%), Σταύρος Ψυχάρης (25,16%) και Βίκτωρ Ρέστης (5,61%). Ο κ. Ρέστης όμως διάκειται φιλικά προς τον Όμιλο Βαρδινογιάννη, πράγμα το οποίο δίνει και μια άλλη διάσταση στην υποβόσκουσα σύγκρουση του τελευταίου με την κα Αγγελοπούλου. Αλλά γι αυτά περισσότερα στη συνέχεια.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Προφήτης avatar
  Προφήτης 07/03/2008 08:48:50

  Factor, με τη δημοσιότητα που έλαβε το blog από τη Lifo και τον Καμμένο σού είχα γράψει ότι απλά δικαιώνεται η εξαιρετική και έγκυρη δουλειά που κάνετε, μοναδική στο χώρο του ειδησεογραφικού blogging στην Ελλάδα.

  Αλλά σήμερα κάνοντας τον παρακάτω συνειρμό έχω λυθεί στα γέλια, και παρακαλώ μην προσβληθείς.

  Τελευταία επίδειξη της "τεχνογνωσίας της διαπλοκής" από τον ΔΟΛ υπήρξε η εκλογή αρχηγού στο ΠΑΣΟΚ.
  Αν την αγοράσει η Γιάννα θα έχει την τύχη του Βενιζέλου.

  Κι έπειτα, 2-3 φορές που είδα τον Ψυχάρη να κάθεται στο Da Capo ήταν σαν πτώμα.

 2. ALLIOS avatar
  ALLIOS 07/03/2008 10:35:05

  Προφήτη,νομίζεις ότι έπεσε έξω ο ΔΟΛ στην εκλογή προέδρου του ΠΑΣΟΚ?Θα το δεις στον επόμενο μήνα τι προκειται να συμβεί....Απλώς σε προειδεάζω Βενιζέλος Ντόρα σου λέει κάτι??

 3. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 07/03/2008 10:57:22

  Όπως έχω ξαναγράψει ο ΔΟΛ είναι το επικοινωνιακό εργαλείο του συστήματος. Το πρόβλημα με το σύστημα είναι ότι το ίδιο πλέον είναι εκφυλισμένο και δεν έχει άτομα να βάλει στις κατάλληλες θέσεις. Ξέρει λοιπόν ο ΔΟΛ πολύ καλά τι να κάνει και τι θέλει αλλά δεν έχει υλικό για να πετύχει αυτό που θέλει οπότε θα καταρρεύσει η μεθοδολογία του πλήρως γιατί δεν κατάφερε να δημιουργήσει νέα στελέχη στην κοινωνία.

 4. Προφήτης avatar
  Προφήτης 07/03/2008 13:29:45

  ALLIOS, το αν έπεσε έξω συζητείται και ενδεχομένως θα συμβεί ό,τι λες.
  Όμως εγώ μιλάω για την αδυναμία χειραγώγησης της κοινής γνώμης τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.
  Κάτι υποδηλώνει, ε ..;

  Ακριβώς, αγαπητοί φίλοι, την αδυναμία παραγωγής αποτελέσματος επισημαίνω, πάντα σε σύγκριση με τον παρελθόντα εαυτό τους.

 5. Le canard avatar
  Le canard 07/03/2008 14:09:46

  Το πρόβλημα είναι ότι "ο ΔΟΛ, το επικοινωνιακό εργαλείο του συστήματος" έχει σοβαρά οικονομικά προβλήματα (εκατοντάδες εκ.ευρω χρέη-δάνεια) και, εκτός αυτού, κλείνει ο βιολογικός κύκλος της παραδοσιακής του ηγεσίας (βλέπε Προφήτη). Αρα, εύλογο είναι το ενδιαφέρον "νέων δυνάμεων" να μπούν εκεί ή ακόμα και να αποκτήσουν ποσοστό. Η "παντρειά" Λαμπράκη-Μπόμπολα φαίνεται πως προχώρησε μόνον μερικώς. Η Γιάννα πλήρώνει αδρά (Μέγαρο-πρακτορείο διανομής τύπου) είτε για να εξασφαλίσει ανοχή και ενδεχομένως στήριξη από τον κυρ Χρήστο, είτε ακόμα και για να μπεί εκεί. Αν και το τελευταίο μάλλον φαίνεται δύσκολο. Φημολογείται ότι έγιναν παρόμοιες κρούσεις στο πρόσφατο παρελθόν, αλλά δεν απέδωσαν αποτελέσματα. Είδομεν. Οι αναδιατάξεις στο σκηνικό της διαπλοκής είναι σε πλήρη εξέλιξη.

 6. Swell avatar
  Swell 07/03/2008 14:24:09

  Γιατί δεν αγοράζει η Γιάννα (και) το ΓΙΩΡΓΑΚΗ;

 7. Le canard avatar
  Le canard 07/03/2008 15:06:33

  Swell δες το σημερινό πρωτοσέλιδό του Ελ.Τύπου και πιστεύω ότι κι'εσύ θα καταλάβεις ότι μάλλον εκεί πάει το πράμα

 8. ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
  ΝΤΑΝΤΟΝ 07/03/2008 15:54:33

  Γύρω στο 2005 έπαιξε σοβαρά και ένα άλλο σενάριο με τον ΔΟΛ .
  Στα πλαίσια της Γερμανικής επίθεσης στα Βαλκάνια. Η "WEHRMACHT" των Γερμανικών Μ.Μ.Ε. ,η WESTDEUTSCHE ALLGEMEINE ZEITUNG , κοινώς "WAZ", η οποία , με σκοπό τον πλήρη έλεγχο της Βαλκανικής κοινής γνώμης , έχει "κατακτήσει" πάνω από το 60 % των ΜΜΕ στην Ρουμανία , Πολωνία , Σερβία και Βουλγαρία και Π.Δ.Γ.Μ. , προσπάθησε να εισβάλει και στην Ελλάδα.
  Επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις και διαπραγματεύθηκε, ζητώντας το 51 % !.
  "Αι ημέτερα ι Αγγλοσαξωνικές συμμαχικές δυνάμεις του ΔΟΛ" ( όπου ανήκει, από τότε που απελευθέρωσαν τον πατέρα Δημήτρη από τα "σύρματα" της Αιγύπτου με την κατηγορία του "συνεργάτη των Γερμνανών ) αντέταξαν σθεναρά αντίσταση στις Θερμοπύλες της Μιχαλακοπούλου " , προσφέροντας μόνο το 49 % , και η συμφωνία , προσωρινά θα έλεγα , ανετράπη.

  Το τι θα γινότανε εάν η "κατάληψη" ολοκληρωνόταν ε μας το έδειξε η απεργία που κήρυξαν , πριν δύο χρόνια , οι δημοσιογράφοι Ρουμανικών Μ.Μ.Ε. που ελέγχονται από τη "WAZ" , καταγγέλλοντας πρωτοφανή λογοκρισία στα πολιτικά τους κείμενα από τους Γερμανούς ιδιοκτήτες.
  Παρενθετικά αξίζει επίσης να αναφέρουμε ότι τα Μ.Μ.Ε. του Κοσόβου αναπτύχθηκαν με Γερμανική τεχνική και οικονομική "υποστήριξη".
  Για να δούμε θα επανέλθουν στην Ελλάδα (ΔΟΛ) ;
  Θα κριθεί από την παραπέρα εξέλιξη της διαπάλης μεταξύ του Αγγλοσαξωνικού και Ευρωασιατικού Άξονα, το συσχετισμό των δυνάμεων , και τις συμμαχίες της Ελληνικής μεταπρατικής Αστικής Τάξης.

  Πάντως δεν πρέπει να μας διαφεύγει το γεγονός ότι η υποστήριξη του Β.Βενιζέλου από το "ΒΗΜΑ" είχε , προφανώς , ΚΑΙ "γερμανικό κράνος".

  Εννοούμε τον Κ.Τσάτσο για τον οποίο δεν χρειάζεται να πούμε περισσότερα.
  Στις δε οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ στη Γερμανία πλειοψήφησε η υποψηφιότητα του Βαγγέλη για την προεδρία του κόμματος.

  Το άλλο σενάριο " κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού" ,αλλά Γερμανία. Λίγο δύσκολο . Και τα δύο κόμματα (ΝΟΥΔΟΥΠΑΣΟΚ) έχουν ξεφτίσει.

  Κυβέρνηση "τεχνοκρατών" με "αξιοκρατικά" κριτήρια, ο Κατατζαφέρης την ζητά και την ονομάζει Κυβέρνηση "προσωπικοτήτων" , είναι μια πιο σοβαρή εκδοχή.

  Εδώ συνωστίζονται έξω από τους διαδρόμους της Εξουσίας πολλά μπουμπούκια :
  Γιάννα, Ντόρα , Μάνος, Διαμαντοπούλου , Χρυσοχοϊδης, Παπαδόπουλος ,Σουφλιάς ( ο τελευταίος δεν παίζει μόνο για την "Προεδρία" ). Και όλοι αυτοί με την "ευγενική χορηγία" των "εθνικών ευεργετών" Μπόμπολα, Κόκκαλη, ΣΕΒ και του "Commity" του Λονδίνου...

  Αχ(!) , ξέχασα . "Κυβέρνηση προσωπικοτήτων" με "Αξιωματική Αντιπολίτευση" τον "ΣΥΝ-Τσίπρα".
  Το εγχείρημα αυτό κάποτε θα το ονομάσουμε:
  "Δεύτερη Μεταπολίτευση".

  Παραμένει βέβαια το κρίσιμο ερώτημα :
  Τι θα κερδίσει ο Ελληνικός λαός από όλα αυτά ; Σωστά θα μου απαντήσει κάποιος "Τι είναι ο "Λαός", και ποιος ενδιαφέρεται για τον λαό και τη χώρα !

 9. factorx avatar
  factorx 08/03/2008 00:10:44

  Προφήτη (για το 1). Τις φωτογραφίες δεν τις κοιτάζεις; Δεν σου λένε τίποτα; ¨οπως τα λες είναι και γι αυτό μπαίνει θέμα "διαδοχής" και του ΔΟΛ μαζί με τα άλλα. Γιατί να τον θέλει η Γιάννα; Επειδή είναι κερδοφόρος; Το "συστημα" θελει

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.