#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
27/05/2012 17:59
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Γιατί επαναφέρουν τον Παπαδήμο στο προσκήνιο;To αποκαλυπτικό σημείωμα που έδωσε ο Κ. Παπούλιας στις 11 Μαΐου στους πολιτικούς αρχηγούς και το οποίος περιέγραφε με μελανά χρώματα την κατάσταση της οικονομίας, δημοσίευσε το Βήμα της Κυριακής. Είναι το ανυπόγραφο σημείωμα ή non paper που έδωσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο πρώην πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος.

Τότε είχε προκληθεί σάλος καθώς οι περισσότεροι πολιτικοί αρχηγοί το εξέλαβαν ως εκβιαστικό όπλο προκειμένου να αποφασίσουν για το σχηματισμό νέας κυβέρνησης.

Ο κ. Παπαδήμος τονίζει ότι τα ταμειακά διαθέσιμα του Δημοσίου από τις 20 Ιουνίου θα διαμορφωθούν στο αρνητικό επίπεδο της τάξης του 1 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με το ίδιο σημείωμα, η εξέλιξη των φορολογικών εσόδων είναι δυσμενέστερη του αναμενόμενου ενώ η αύξηση των δαπανών μεγαλύτερη με συνέπεια το Δημόσιο να αντιμετωπίσει μεγάλες δυσκολίες στην κάλυψη των συνολικών δαπανών από τα μέσα Ιουνίου.

Από τα τέλη Ιουνίου και μετά, η δυνατότητα του Δημοσίου να χρηματοδοτήσει τις ανάγκες του θα εξαρτάται αποκλειστικά από τις επόμενες δόσεις του EFSF και του ΔΝΤ, σημειώνεται.

Όπως επισημαίνει ο κ.Παπαδήμος, η ρευστότητα του τραπεζικού συστήματος έχει συρρικνωθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα οι ελληνικές τράπεζες να στηρίζονται αποκλειστικά από την ΕΚΤ και γενικότερα το ευρωσύστημα ενώ το περιβάλλον μέσα στο οποίο κινείται η χώρα, η αμφισβήτηση της ικανότητάς της να μείνει στο ευρώ σε συνδυασμό με κάποιο απρόσμενο γεγονός μπορεί να έχει καταλυτικές επιπτώσεις στη ρευστότητα των τραπεζών, στη χρηματοδότηση της οικονομίας και τη γενικότερη οικονομική δραστηριότητα. Αναφέρει ότι την περίοδο 1 με 9 Μαίου έφυγαν 2 δισ. ευρώ από τα τραπεζικά ταμεία κι αν συνεχιστεί η κατάσταση αυτή τότε θα υπάρξει πρόβλημα ρευστότητας.

«Συμπερασματικά οι ανωτέρω εκτιμήσεις επιτείνουν την ανάγκη δημιουργίας συνθηκών σταθερότητας και εμπιστοσύνης» καταλήγει ο κ. Παπαδήμος.

Αυτά αναφέρει ο πρώην πρωθυπουργός ο οποίος χωρίς να το υπογράψει ουσιαστικά έβαζε το πιστόλι στον κρόταφο των αρχηγών να κάνουν κυβέρνηση έστω κι αν αυτή ήταν σε πλήρη δυσαρμονία με την ψήφο του κόσμου.

Ο κ. Παπαδήμος, όμως, που ήταν όταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας και μάλιστα.. αμισθί όπως αρέσκεται αν λέει; Και γιατί δέχθηκε να γίνει πρωθυπουργός αφού το δράμα ήταν από τότε μεγάλο; Μήπως για να γίνει αυτός ο σωτήρας ή μήπως για να κάνει τη δουλειά που του ανατέθηκε, δηλαδή της σωτηρία των φίλων του τραπεζιτών;

Δεν έβλεπε την κατάσταση της οικονομίας αργότερα; Το Πάσχα που προκηρύχθηκαν οι εκλογές ήταν καλύτερα τα πράγματα και επιδεινώθηκαν επειδή πήγαμε σε εκλογές;

Γιατί όταν έβλεπε το δράμα της χώρας δεν παραιτούνταν ώστε να κάνει ακόμη πιο ηχηρό το μήνυμα;

Εκτός κι αν ο κ. Παπαδήμος, με το σημείωμα που ο ίδιος έδωσε στη δημοσιότητα, επιδιώκει να γίνει ο υπερκομματικός, ο τεχνοκράτης που δεν έχει εξαρτήσεις και μπορεί να χρειαστεί να ξανασώσει την Ελλάδα.

Άλλωστε, τόσο αυτός όσο και οι υποστηρικτές του βλέπουν ότι μπορεί να μη σχηματιστεί κυβέρνηση με αμιγώς πολιτικά πρόσωπα, οπότε δε θα τον... χάλαγε να είναι ξανά ο εκλεκτός που θα αναλάμβανε νέες αποστολές.

Η Κομισιόν τον θέλει, η ΕΚΤ τον αποζητά, το ΔΝΤ δεν έχει κανένα πρόβλημα επομένως γιατί να μη γίνει ξανά ο «σωτήρας»;

Έχουμε χορτάσει, όμως, από τεχνοκράτες, αυτοί μας έφεραν στην κατάσταση που βρισκόμαστε. Ας τα αφήσουν λοιπόν αυτά τα ΜΜΕ και διάφοροι άλλοι που άρχισαν να βάζουν μπροστά τον Παπαδήμο γιατί τους κάνει καλά τις δουλειές.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. tak avatar
  tak 27/05/2012 18:35:44

  ΤΟ ΚΙΝΕΖΙΚΟ … ΣΤΡΑΒΟΞΥΛΟ!
  Μια φορά ο Λάο Τσε με τους μαθητές του περνούσε μέσα από το δάσος όπου οι υλοτόμοι έκοβαν δέντρα. Εκατό υλοτόμοι χτυπούσαν τα δέντρα με τσεκούρια και το δάσος ήταν γεμάτο με πεσμένα δέντρα. Εδώ ο Λάο Τσε αντιλήφθηκε ένα δέντρο που δεν το έκοψαν οι υλοτόμοι. Το δέντρο είχε λοξό, καμπύλο κορμό με πολλά κλαδιά. Ο Δάσκαλος έστειλε τους μαθητές να ρωτήσουν, γιατί δεν έκοψαν αυτό το δέντρο.
  - Είναι άχρηστο, απάντησε ο παλιότερος υλοτόμος, απ' αυτό το δέντρο δεν μπορείς να κάνεις τίποτα, ούτε καυσόξυλα.
  Όταν την απάντηση μετέφεραν στον Λάο Τσε εκείνος είπε στους μαθητές του:
  - Να είστε σαν αυτό το δέντρο, να μάθετε να είστε άχρηστοι, τότε κανένας δε θα σας πειράζει. Αυτό το δέντρο είναι σοφό. Κοιτάξτε γύρω του τα πεσμένα δέντρα, ήταν ίσια, λυγερά και ψηλά. Φαίνεται πως αυτά τα ψηλά δέντρα ήταν υπερήφανα για τον εαυτό τους και έγιναν για κάποιους χρήσιμα. Να είστε ανώφελοι και άχρηστοι, δηλαδή μην γίνεστε εμπόρευμα, πράμα το οποίο μπορεί κανείς να το πουλήσει και να το αγοράσει.
  Χωρίς άλλο σχόλιο...

 2. Απλή σκέψη avatar
  Απλή σκέψη 27/05/2012 18:56:38

  Αυτή την υποψία, μακάρι να κάνω λάθος, την επιβεβαιώνει αυτές τις μέρες και ο Βενιζέλος (γνωστός γιες μαν), ο οποίος αφού καθησύχασε το κοινό του, ότι κυβέρνηση χωρίς το πασοκ δεν γίνεται, έσπευσε να τους πληροφορήσει, ότι κανείς πασόκος από τα μεγαλοστελέχη δεν θα πάρει υπουργικό θώκο.
  Άρα τι μπορεί να συμπεράνει κανείς; Το λέει επειδή εγκατέλειψε το πασοκ την εξουσιομανία ή έχει εντολές άνωθεν ; Μήπως ετοιμάζουν μια κυβέρνηση τεχνοκρατών; Γιατί να πει κάτι τέτοιο από τώρα; Για να θαυμάσουμε το πολιτικό του ένστικτο αργότερα;
  Κάτι σχεδιάζεται στα σκοτεινά γραφεία , που μένει να φανεί.
  Ότι και να σχεδιάζεται όμως, αν ο λαός δώσει δύναμη στη ΝΔ, τέτοια που μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση (έστω και με συνεργασίες), αυτά τα σχέδια θα πέσουν στο κενό.
  Όσο περισσότερη δύναμη θα έχει η ΝΔ, τόσο λιγώτερους εκβιασμούς θα δεχθεί και ο Σαμαράς για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

  • Απλή σκέψη avatar
   Απλή σκέψη @ Απλή σκέψη 27/05/2012 19:15:26

   Επίσης και ο Καμμένος, δηλώνει με μεγάλη βεβαιότητα, ότι θα συμετάσχει σε κυβέρνηση συνεργασίας αλλά απορρίπτει τον Σαμαρά ή τον Βενιζέλο ως πρωθυπουργό. (ούτε νεκρός επαναλαμβάνει ... το τροφαντό).
   Από τα ίδια κέντρα παίρνουν γραμμή και συντονίζονται;
   Με τέτοια κόλπα επιχειρούν να βγάλουν στην απ΄έξω τον Σαμαρά , ακόμη κι΄αν είναι πρώτο κόμμα η ΝΔ;

   • δρόμος avatar
    δρόμος @ Απλή σκέψη 27/05/2012 23:07:15

    ακριβώς αυτό προσπαθούν, εδώ και ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ. Ας ελπίσουμε ότι η ετυμηγορία της 17/6 δεν θα το επιτρέψει.

 3. Αφροδίτη avatar
  Αφροδίτη 28/05/2012 00:00:44

  Πώς, δηλαδή τον επαναφέρουν; Το "ρυθμιστή" ANεξέλεγκτο ΈΛληνα τον ρώτησαν;
  Ή προκειμένου να μην είναι ο Αντώνης, κάνει τώρα την καρδιά του "πέτρα" και δεχθεί και τον Παπαδήμο ξανά;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.