11/08/2009 01:47
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Γιατί εξαφανίστηκαν οι διαδικτυακοί τόποι;Ήταν 3 μ.μ. στο Παρίσι όταν το Twitter εξαφανίστηκε από την οθόνη. Λίγες ώρες αργότερα το Twitter ανακοίνωσε ότι υπήρξε θύμα μιας  DOS - επίθεση «άρνησης λειτουργίας», Denial of Service Αttack.

Οι hackers αντί να ψάχνουν πλέον το τρωτό σημείο ενός συστήματος προκειμένου να του επιτεθούν, βομβαρδίζουν τα site με αιτήματα ώστε να πέσουν οι servers αυτών των ιστοσελίδων. Ένας server μπορεί να ανταποκριθεί σε ένα περιορισμένο αριθμό αιτημάτων πριν κορεστεί.

Το σύστημα είναι τόσο τελειοποιημένο που αρκεί ένα και μόνο άτομο για να το διαχειρίζεται. Για να γίνει αυτό είναι απαραίτητο να τοποθετηθεί ένα botnet. Αυτό είναι ένα δίκτυο από ένα αριθμό υπολογιστών-zombie όπως ονομάζονται-που τρέχουν προγράμματα για να παρεμποδίσουν τις δυσλειτουργίες του συστήματος, όπως οι ιοί. Έτσι, ο επιτιθέμενος «μολύνει» χιλιάδες υπολογιστές που μετατρέπονται σε υπολογιστές zombie. Στη συνέχεια αυτοί οι υπολογιστές στέλνουν αιτήματα στα sites.

Ο μέσος χρήστης είναι δύσκολο να αντιληφθεί ότι ο υπολογιστής του είναι ένας zombie. Ακόμη και για τους διαχειριστές των sites που δέχονται επίθεση από DOS δεν είναι εύκολο να προσδιορίσουν την προέλευση της επίθεσης.

« Είναι δύσκολο για ένα site να τα βγάλει πέρα με μια τέτοια επίθεση, διότι τα αιτήματα φθάνουν από διαφορετικές διευθύνσεις. Είναι δύσκολο να διαχωρίσεις τα καλά από τα κακά.»

Μία από τις πιο κοινές χρήσεις των botnets είναι η αποστολή μηνυμάτων spam:

«Ορισμένες λέσχες παράνομες ή ανεξάρτητες πληρώνονται για να πραγματοποιούν μαζική αποστολή spam ή για να διαθέσουν το botnet τους για επίθεση σε ένα στόχο. Απαιτούνται περίπου 50 ευρώ για να σταλούν εκατομμύρια spams.»

Ο βαθμός της προσβολής από ένα botnet εξαρτάται από τον αριθμό των «μολυσμένων» υπολογιστών. Δέκα χιλιάδες υπολογιστές είναι αρκετοί για να κορεστεί ένα σημαντικό site, αλλά μια καταιγίδα botnet έχει μολύνει μέχρι και ένα εκατομμύριο συστήματα.

Η Ρωσία βρίσκεται πίσω από την πειρατεία;

Σύμφωνα με τον Max Kelly, υπεύθυνο ασφαλείας του Facebook, η πρόσφατη επίθεση πραγματοποιήθηκε από έναν και μόνο χρήστη εναντίον του Facebook, του Twitter, του YouTube και των μπλογκς LiveJournal και Google's Blogger, ταυτόχρονα:

 « Αυτή η ταυτόχρονη επίθεση σε αρκετά sites, στα οποία είχε ανοίξει λογαριασμούς, είχε ως απώτερο σκοπό να αποκρύψει τα ίχνη του.»

Το θύμα θα απαντούσε στο γεωργιανό υποκοριστικό Cyxymu, λατινική απόδοση του Soukhoumi, πρωτεύουσα της Αμπχαζίας, η οποία έχει αυτοανακηρυχθεί ανεξάρτητη δημοκρατία από το 1992 και έχει μάλιστα αναγνωριστεί και από τη Ρωσία.

Ο Georgy, 34 ετών ενεργοποιείται στο χώρο της μπλογκόσφαιρας εδώ και 3 χρόνια και θεωρεί τον εαυτό του εχθρό του Κρεμλίνου. Το μπλογκ του έπεσε θύμα πειρατείας τον Δεκέμβριο του 2008. Ερωτηθείς σχετικά από τον Guardian, κατηγόρησε τη Ρωσία ότι βρισκόταν πίσω από την πειρατεία των λογαριασμών του:

« Ποτέ δε φαντάστηκα ότι αυτό θα μπορούσε να συμβεί και σε μένα. Στην πραγματικότητα δεν είμαι κανένας γνωστός μπλόγκερ. Ξεκίνησε όταν χιλιάδες μηνύματα spam, που υπέκλεπταν την ταυτότητά μου στάλθηκαν σε όλο τον κόσμο προτείνοντας στους χρήστες του διαδικτύου να επισκεφθούν το μπλογκ μου.»

Ο κυβερνοπόλεμος είναι πολύ προσφιλής στη Ρωσία

Το μπλογκ του, μη προσβάσιμο πάντα, διαπραγματεύεται κυρίως πολιτικά θέματα. Το τελευταίο του άρθρο, αφορούσε στην Αμπχαζία με ημερομηνία 5 Αυγούστου, δηλαδή την προηγουμένη της επίθεσης. Ο Cyxymu ασκούσε κριτική σε έναν καινούριο νόμο που παραχωρεί την υπηκοότητα της Αμπχαζίας σε 50.000 γεωργιανούς της Αμπχαζίας.

Ο ένοχος; Κανείς δεν μπορεί να θεωρηθεί μέχρι στιγμής, ακόμη και αν ο Cyxymu κατηγορούσε την KGB για το Twitter. Σύμφωνα με τον Bill Woodcock, έναν ειδικό, των New York Times, η προέλευση της επίθεσης εντοπίζεται στην Αμπχαζία.

Το Twitter παραδέχεται πως η πειρατεία του site «φαίνεται να έχει γεωπολιτικό κίνητρο», αλλά δε θέλει να κάνει υποθέσεις προτού λάβει περισσότερες πληροφορίες.

Αυτή η υπόθεση, η οποία δε γνωρίζουμε αν πραγματικά συνδέεται με την Αμπχαζία, έφερε την μπλογκόσφαιρα και τους πειρατές του Καυκάσου στο προσκήνιο. Οι κυβερνοεπιθέσεις είναι πολύ κοινές σε αυτή την περιοχή.

Ήδη το 2008, στη διάρκεια του πολέμου ανάμεσα σε Ρωσία και Γεωργία, η Τυφλίδα είχε αναφέρει τον κορεσμό των servers σε ορισμένα sites. Παράλληλα, εκατομμύρια προσβλητικά mails μπλοκάρισαν διαδικτυακούς τόπους της κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένων αυτών του προέδρου, των media και των τραπεζών.

Το LiveJournal, που φιλοξενεί το μπλογκ του Cyxymu χρησιμοποιείται πολύ από την μπλογκόσφαιρα των ρωσόφωνων. Αυτή η πλατφόρμα, με έδρα τις ΗΠΑ, αναφέρει τακτικά επιθέσεις. Το GlobalVoices το 2008 ανέφερε την εξαφάνιση μιας ντουζίνας ρωσικών sites.

Τις τελευταίες ημέρες μία ακόμη κίνηση έχει αναστατώσει το LiveJournal. Μία λευκορωσίδα μπλόγκερ η Tatsiana Elavaya δημοσίευσε ένα προκλητικό βίντεο, που δείχνει τη δολοφονία ρώσων στρατιωτών, οι οποίοι κρατούνταν αιχμάλωτοι από Τσετσένους αντάρτες στη διάρκεια του πολέμου του 1999 στην Τσετσενία. Περισσότερα από 2.000 σχόλια έχουν αναρτηθεί, τα οποία ζητούν το κλείσιμο του μπλογκ της.

Rue89 - ΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Observer avatar
  Observer 11/08/2009 07:32:09

  Το ότι από τη μία στιγμή στην άλλη, οι φωνές για κλείσιμο blogs ή για να ακριβολογήσω των 'κακών' blogs πληθαίνουν σε παγκόσμια κλίμακα, μόνο ανησυχητικό μπορεί να το χαρακτηρίσει κανείς.
  Τα blogs αντιπροσωπεύουν την ελευθερία λόγου του internet και ξαφνικά οι επισκέπτες, αλλά και οι ίδιοι οι bloggers, παρουσιάζουν φασίζουσες αντιλήψεις για κάποια από αυτά.

  Σε μας εδώ ο στόχος ήταν το troktiko. Εγώ ακόμα δεν κατάλαβα γιατί τα έχουν βάλει μαζί του. Και μόνο το γεγονός ότι αποτελέι στόχο του Τριανταφυλλόπουλου, στα μάτια τα δικά μου το blog κερδίζει πόντους...
  Το αν είναι ροζ, ή κίτρινο ή κρύβονται κακοί δημοσιογράφοι από πίσω, δε με ενδιαφέρει. Ξεσηκώηκε κανείς να κλείσει ο Star?

  Στη Λευκορωσία τα βάλαν με τη Tatsiana Elavaya.
  Ακατανόητο, και βαθιά επικίνδυνο.
  Αν το ίδιο video το έπαιζε ένας τηλεοπτικός σταθμός, μπορεί να είχε αντιδράσεις, αλλά κανείς από τους υπέρμαχους της 'δεοντολογίας' δε θα σκεφτόταν να απαιτήσει το κλείσιμό του.

  Γιατί λοιπόν δύο μέτρα και δύο σταθμά?
  Γιατί είμαστε πολύ αυστηρότεροι με το σαφώς δημοκρατικότερο μέσο?
  Γιατί συμπεριφορές που καταδικάζουμε επί χρόνια, τώρα τις επιζητούμε?
  Κάτι δεν πάει καλά με το μυαλό μας?
  Γινόμαστε ευχαρίστως φασιστικοί τιμωροί των αδυνάτων, χωρίς να σκεφτούμε το κακό προηγούμενο που δημιουργούμε, χωρίς να σκεφτούμε ότι δίνουμε έτσι ακόμα περισσόερη δύναμη στους ισχυρούς.

  Δε σου αρέσει? Μην το επισκέπτεσαι. Σχολίασέ το αρνητικά με επιχειρήματα.
  Χρησιμοποίησε την ίδια αυστηρότητα και κριτική για όλα τα μέσα.
  Από σένα εξαρτώνται όλα στο finale.

  • Tηλέμαχος avatar
   Tηλέμαχος @ Observer 11/08/2009 11:32:58

   "Σε μας εδώ ο στόχος ήταν το troktiko. Εγώ ακόμα δεν κατάλαβα γιατί τα έχουν βάλει μαζί του. Και μόνο το γεγονός ότι αποτελέι στόχο του Τριανταφυλλόπουλου, στα μάτια τα δικά μου το blog κερδίζει πόντους…"

   Το troktiko στο 90% της ζωής του ήτανε το μακρύ χέρι του Τριανταφυλλόπουλου στον χώρο των μπλογκς. Μία ωραία πρωία τα χάλασε με τον νούμερο 1 συνεργάτη του και άρχισαν οι κόντρες μεταξύ τους. Το τρωκτικό ήταν, είναι και θα είναι η άλλη όψη του συστήματος "Μάκης".

   • Observer avatar
    Observer @ Tηλέμαχος 11/08/2009 12:34:10

    Ε και? Δεν το περίμενες ότι θα γινόταν κάποια στιγμή?
    Αυτό που προσπαθώ να πω είναι ότι βλέπουμε το δέντρο και αγνοούμε το δάσος.
    Τα blogs και το internet είναι τα μέσα - το πώς αυτά χρησιμοποιούνται έγγυται στον ανθρώπινο παράγοντα. Επειδή κάποιος μπορεί να είναι κακόβουλος ή να διαφωνούμε μαζί του, δε σημαίνει ότι πρέπει να δίνουμε πάσα στον εισαγγελέα να κατεβάσει το blog του..

    Και κάτι άλλο:
    Γιατί θα πρέπει να με νοιάζει ποιος είναι πίσω από κάθε blog? Στόχος μου είναι η σωστή και άρα πολύπλευρη ενημέρωση και τα εργαλεία τα έχω για να την πετύχω.
    Με το να ασχολούμαι με τις ίντριγες του κάθε μ... δημοσιογράφου, χάνω το στόχο.

 2. τσώφλι πασατέμπου avatar
  τσώφλι πασατέμπου 11/08/2009 09:33:14

  Να ξυπνήσουν κάποιοι ! Η αίσθηση που έχουμε σήμερα για το διαδίκτυο, οτι είναι ένας απόλυτα ελεύθερος, αυτοδιαχειριζόμενος, απρόσβλητος, ιδεατός εν ολίγοις χώρος, ένα τραίνο που ξεκίνησε κάποτε και δέν σταματά, μιά περιοχή που οι πάντες και τα πάντα μπαινοβγαίνουν απρόσκοπτα, αυτή η απατηλή αίσθηση θα τελειώσει σύντομα. Ηδη άρχισαν οι χοντρές παρεμβάσεις - και μήν νομίσετε οτι παρέμβαση είναι μόνο οι δικαστές και η δίωξη ηλ. εγκλήματος : όταν αρχίσουν τα πολυήμερα μπλάκ- άουτ, τότε θα καταλάβουν κάποιοι πόσο ευάλωτο είναι το σύστημα.

  Όσο για το "άν δέν σου αρέσει μήν το επισκέπτεσαι", άν μου επιτρέπεις observer, είναι ένα ξεπερασμένο μότο που μας κληρονόμησε ο Διαφωτισμός, μιά αφελής άποψη που την χρησιμοποιούν και θέλουν σώνει και καλά να μας κάνουν να την καταπιούμε οι διαφημιστές. Δέν μπορεί ποτέ να απευθύνεις μιά τέτοια παρότρυνση σε ελεύθερους ανθρώπους, σε ανθρώπους με άποψη και γνώμη, δηλ. σε πολίτες !

 3. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 11/08/2009 10:45:15

  πληθαίνουν οι φωνές για κλείσιμο των blogs? σε ποιά χώρα?? Όταν κλείσουν οι ΗΠΑ, θα κλείσουν και τα blogs. Ως τότε, γερμανορωσοκινεζοανελεύθεροι, η ψυχαγωγία στην οθόνη.

  Φυσικά και δεν είναι ιδεατός παράδεισος το διαδίκτυο. Μα πόσο είναι το % που ξεκινάει από ή μπαίνει σε πορνογραφικά sites? 70 ή 80%?

  Η ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο θα κλείσει πριν τα blogs (και τότε φτηνήνει πολύ το δορυφορικό). Εξ άλλου το διαδίκτυο δεν είναι πια ο μεγάλος αδερφός?

 4. Observer avatar
  Observer 11/08/2009 11:27:26

  τσώφλι πασατέμπου και archaeopteryx

  πολλοί ήταν αυτοί που στην Ελλάδα, ναι, πανηγύρισαν για το κλείσιμο του troktiko. Το χειρότερο όλων ήταν ότι μεταξύ αυτών υπάρχαν και bloggers που θεωρήσαν ότι το 'μίασμα' τους μόλυνε το χώρο.
  Τα σχόλια που ζητούσαν (όπως λέει η ανάρτηση) το κλείσιμο του blog της Tatiana Elavaya έφτασαν τα 2000. Να και οι επισκέπτες να ζητούν άνωθεν παρέμβαση.

  Η όποια επευθερία είτε στο internet, είτε οπουδήποτε πάει πακέτο με την πολυφωνία και αυτή θα πρέπει να την επιδιώκουμε, είτε μας αρέσουν οι απόψεις των άλλων είτε όχι. Διαφορετικά:
  α. μιλάμε για φασισμό
  β. δίνουμε πολύ ωραία πάσα στην εξουσία να βουλώσει και το δικό μας στόμα.

  Και από όλα περισσότερο, αυτό που μου τη δίνει είναι ότι τέτοιους λίβελους δε διάβασα για αντίστοιχα τηλεοπτικά κανάλια. Τα θεωρούμε δεδομένα.

  Δεν ξέρω ποια θα είναι η εξέλιξη των blogs και της όποιας ελευθερίας στο internet, αλλά την αρνητική εξέλιξη, ας μην την προκαλούμε εμείς, οι επισκέπετες και οι ίδιοι οι μπλογκάδες.

  Το 'αν δεν σου αρέσει μην το επισκέπτεσαι' τσώφλι πασατέμου, κολλάει απόλυτα στα προηγούμενα και ανεξάρτητα από το αν το χρησιμοποιούν διαφημιστές, δεν μπορείς παρά 'να το απευθύνεις σε ελεύθερους ανθρώπους, σε ανθρώπους με άποψη και γνώμη'. Αυτό που γράφεις είναι παράλογο.

  Εμείς κάναμε θεούς τους Τριαναταφυλλόπουλους και τους Χατζηνικολάου - δεν αποποιούμαι ως πολίτης καμία ευθύνη για την κατάντια μας.
  Εμείς οι ίδιοι μπορούμε τώρα με τα εργαλεία που έχουμε να τους καταβαραθρώσουμε. Δεν είναι πολιτική με τα χεράκια μας να βγάζουμε τα ματάκια μας...

 5. Tηλέμαχος avatar
  Tηλέμαχος 11/08/2009 18:48:54

  Παρατηρητή, σε γενικές γραμμές είσαι εντάξει αλλά έχεις και ένα οφφσάιντ.

  Λες "Στόχος μου είναι η σωστή και άρα πολύπλευρη ενημέρωση και τα εργαλεία τα έχω για να την πετύχω."

  Πρέπει όμως να καταλάβεις ότι το Τρωκτικό, όπως και ορισμένα (ΛΙΓΑ) ακόμη "ανώνυμα δημοσιογραφικά μπλογκς" ΔΕΝ προσφέρουν πολύπλευρη ενημέρωση. Είναι απλώς ένας επιπλέον τρόπος για να προσφέρουν ενημέρωση οι ίδιοι και οι ίδιοι.

  ΔΕΝ έχουμε ανάγκη από δέκα καινούρια μπλογκς, ένα από κάθε συνεργάτη του Μάκη, τα οποία θα λένε τα ίδια και τα ίδια με διαφορετικά λόγια και διαφορετικά χρώματα στο σχεδιασμό τους.

  Αυτό που έχουμε ανάγκη, για την πολύ-πλευρη ενημέρωση που λες κι εσύ, είναι δέκα καινούρια μπλογκς από ανθρώπους που θα εκφράζουν τον εαυτό τους, και που δεν βρίσκουν ενδεχομένως διέξοδο στα κατεστημένα ΜΜΕ. Αυτοί μάλιστα, αυτοί θα προσφέρουν εναλλακτική ενημέρωση ή άποψη για τα τεκταινόμενα.

  Οι κλώνοι του (κάθε) Μάκη όχι.

  • Observer avatar
   Observer @ Tηλέμαχος 11/08/2009 20:27:12

   Τηλέμαχε,

   μην μπαίνεις στη λούμπα.
   Τονίζω και υπογαμμίζω το:
   β. δίνουμε πολύ ωραία πάσα στην εξουσία να βουλώσει και το δικό μας στόμα.

   Να στο πω και αλλιώς:
   Ποιος είναι αυτός που θα κρίνει ποια είναι τα 'καλά' και ποια τα 'κακά' blogs?
   Κανονισμοί και δεοντολογίες υπάρχουν και στα 'επίσημα' και συμβατικά ΜΜΕ. Πόσο τηρούνται όμως? Και ποιος κανονισμός προβλέπει το κλείσιμο ενός τηλεοπτικού σταθμού? (Θυμήσου, πέρασαν 20 χρόνια και είναι ακόμα με προσωρινές άδειες).

   Εμείς πρέπει πλέον να είμαστε οι κριτές και οι 'τιμωροί'. Έχω αναφέρει και σε παλιότερό μου σχόλιο ότι ένα κριτήριό μας μπορεί να είναι η δυνατότητα αμφίδρομης επικοινωνίας, σαν αυτή που εκμεταλλευόμαστε εσύ κι εγώ τώρα σε αυτό εδώ το site. Υπάρχουν και άλλα. Άλλο κριτήριο είναι η διασταύρωση της πληροφορίας, τόσο από άλλους κόμβους, όσο και από σχολαστές (καλή ώρα).

   Δεν μπορούμε όμως να είμαστε εμείς αυτοί που θα σπρώξουμε στο φίμωμα οποιουδληποτε site/blog, απλά γιατί διαφωνούμε μαζί του. Αυτό είναι ολοκληρωτικό και επαναλαμβάνω επικίνδυνο, κακό προηγούμενο.

 6. Tηλέμαχος avatar
  Tηλέμαχος 11/08/2009 22:33:44

  Δεν είπα ότι συμφωνώ με την οποιαδήποτε φίμωση. Αλλίμονο! Θεωρώ όμως ότι λόγος για "φίμωση" και λογοκρισία στον 21ο αιώνα είναι ΑΔΙΑΝΟΗΤΗ. Σου κλείνουν μεγάλε το μπλογκ στο Google; Άνοιξε Χριστιανέ μου ένα δικό σου domain όπως αυτό εδώ (antinews.gr, px troktiko.gr) το οποίο κοστίζει ούτε 20 ευρώ το χρόνο! Και καμία φίμωση από κανέναν ποτέ. Αφεντικό στην ιστοσελίδα σου.

  Μίλησα όμως σαν χρήστης. Ειλικρινά στο Τρωκτικό δεν μπήκα ποτέ από μόνος μου από περιέργεια να δω τι γράφει. Έχω μπει 3-4 φορές στο παρελθόν όταν μου έστελναν φίλοι και γνωστοί ειδήσεις από εκεί. Το ίδιο και στη ζούγκλα, το ίδιο και σε 5-6 ακόμα από τα πιο γνωστά "ανώνυμα δημοσιογραφικά μπλογκς". Έχω μόνος μου ψάξει και βρει αρκετές ιστοσελίδες, σαν κι αυτήν εδώ, όπως και προσωπικά μπλογκς που εκτιμώ τη γνώμη των ιδιοκτητών τους. Σε αυτά μπαίνω στη βόλτα μου, όταν έχω χρόνο.

  Σαν χρήστης λοιπόν, το Τρωκτικό μου είναι παντελώς αδιάφορο. Αυτό είπα. Το να έχει κάποιος ίντερνετ και να ενημερώνεται, δήθεν εναλλακτικά, από το Τρωκτικό (και τα συναφή) το θεωρώ ότι πέφτει στη λούμπα του συστήματος, το οποίο σύστημα, θέλει οπωσδήποτε να διεισδύσει και στον χώρο του διαδικτύου για να μη χάσει κανέναν πελάτη. Σε γενικές γραμμές τέτοια μπλογκς τα θεωρώ "συμβατικά ΜΜΕ" ή μάλλον παρακλάδια των συμβατικών ΜΜΕ.

  Αυτή είναι η γνώμη μου.

  • Observer avatar
   Observer @ Tηλέμαχος 11/08/2009 23:03:36

   Δεν είναι τόσο απλά όπως τα θέτεις.
   α. Ναι, ένα xxxx.gr κοστίζει ελάχιστα, αλλά κοστίζει.
   β. Το μόνο που μπορείς να κάνεις με ένα domain και μόνο, είναι να εμφανίζεις εκεί το blog σου, που εξακολουθεί όμως να φιλξενείται σε servers όπως αυτός της google.
   γ. Αν θέλεις να κάνεις δικό σου site, πρέπει να πληρώνεις σε μηνιαία ή ετήσια βάση το λεγόμενο hosting. Αυτό, όσα περισσότερα δεδομένα και επισκεψιμότητα έχεις, τόσο περισσότερο κοστίζει.
   δ. Μία ακόμα διαφορά είναι η ανωυμία. Ο κάτοχος το gr είναι επώνυμος και γνωστός στο διαχειριστή των .gr

   Αν έχω άδικο στα παραπάνω, ας μας το πουν οι άνθρωποι που συντηρούν εδώ το antinews.gr. Αυτοί τα γνωρίζουν σίγουρα καλύτερα.

   Όλα όμως αυτά δίνουν διαφορετκή έννοια στην κατοχή blog από αυτήν της κατοχής site: Blog μπορεί να έχει όποιος έχει σύνδεση internet - site όχι.

   Στην τελευταία σου παράγραφο, θα με βεις απόλυτα σύμφωνο, αλλά θεωρώ ότι είναι πολύ φυσικό το φαινόμενο. Δεν υπάρχει τρόπος να παρεμποδιστεί - εδώ δεν παεμποδίζεται στα συμβατικά ΜΜΕ.
   Το δικό μου παράπονο είναι ότι στο όνομα της κακής ποιότητας του όποιου τρωτικού, ο κόσμος αντί να διαματύρεται, είτε πανυγηρίζει, είτε αδιαφορεί. Θεωρώ ότι είναι λάθος αυτή η στάση για τους λόγους που προανέφερα.

   • ανώνυμος avatar
    ανώνυμος @ Observer 11/08/2009 23:12:31

    έχω μία ιστοσελίδα .com. Παροχέας είναι μεγάλη εταιρία της Β. Αμερικής. Στοιχίζει κάτι παραπάνω από .gr αλλά έχουν σέρβις καλούτσικο. Με μικρή επιβάρρυνση είμαι ψευδώνυμος του σκοτωμού. Μπορεί κάποιος να με κλείσει; Δύσκολο έως αδύνατο (εκτός αν ασχοληθώ με χχχχ ή ψψψψ και απειλήσω εθνικά συμφέροντα ή νόμους ξεκάθαρους. Η ελευθερία του λόγου και του λόγου των bloggers είναι κατοχυχρωμένη, αδιαμφησβήτη κλπ. Ο Μεγάλος Αδερφός σε βλέπει, αλλά σε βλέπει ούτως ή άλλως. Δεν χρειάζεται να σε φιμώσει. Ο Ελληνας «Μεγάλος Αδερφός» δεν μετράει. Το Τρωκτικό, εικάζω το έκλεισαν χρησιμοποιώντας τους κανόνες της google και μόνο, που καμμία όρεξη δεν έχει να τις ζαλίζουν τα τέτοια διάφοροι εισαγγελείς από μπανανίες. Το Τρωκτικό πήρε τσάμπα προβολή από το όλο θέμα. Ωστόσο ΚΑΘΕ λογοκρισία, ακόμα και της πιο κακόγουστης απροκάλυπτης μπουρδοσυκοφαντίας είναι λάθος.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.