#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
13/11/2010 19:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Γιατί ενδιαφέρεται τόσο πολύ για τα σκουπίδια ο κ. Σγουρός;Δε ξέρω αν το έχετε παρατηρήσει αλλά ο κ. Σγουρός σε κάθε απάντηση που δίνει για κάποιο περίεργο λόγο μπλέκει μέσα την ιστορία των σκουπιδιών. Η καλύτερα αυτή της «διαχείρισης των απορριμμάτων».

Εάν αναρωτιέστε λοιπόν γιατί ο κ. Σγουρός δείχνει τέτοιο ζήλο για την ανάγκη εφαρμογής του περιφερειακού σχεδιασμού (του 2003 επί Βάσως Παπανδρέου) η απάντηση έρχεται εδώ.

Τα σκουπίδια έχουν χρυσό και σε καμία περίπτωση δεν είναι για …πέταμα.

Ο περιφερειακός σχεδιασμός προβλέπει την δημιουργία Χώρων Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (των ξεπερασμένων ΧΥΤΑ) στη Κερατέα και το Γραμματικό.

Κάτι ανάλογο με το χάλι δηλαδή που επικρατεί στα Άνω Λιόσια.

Σε αυτό το σχεδιασμό, από όσο ξέρω αντιδρούν οι κάτοικοι της Ανατολικής Αττικής. Μάλιστα όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, ανεξαρτήτως πολιτικής προέλευσης, έχουν στο πρόγραμμά τους: ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΧΥΤΑ.

Ο κ. Σγουρός διατυμπανίζει δεξιά και αριστερά πως είναι υπέρ του Περιφερειακού Σχεδιασμού, άρα και υπέρ των νέων χωματερών στην Ανατολική Αττική.

Άραγε τι σκοπούς θέλει να εξυπηρετήσει;

Γιατί βιάζεται τόσο και το θέτει ως επιτακτική αναγκαιότητα;

Γιατί δε προτάσσει τις νέες τεχνολογίες και την ενίσχυση της ανακύκλωσης αλλά επιμένει σε παρωχημένες λύσεις με έναν ξεπερασμένο περιφερειακό σχεδιασμό;

Γιατί δε σκέφτεται με κριτήριο τη τσέπη των πολιτών αλλά και τις περιβαλλοντικές παραμέτρους;

Ελπίζω να το αυτό θυμηθούν όσοι ψηφίσουν αύριο στη Περιοχή. Αλλά και να το ξαναθυμηθεί το 24% του Γραμματικού που ψήφισε τον κ. Σγουρό.

Διαβάστε κι αυτό:

Ιδρύεται ο “πράσινος ΣΕΒ”, με το τίτλο ΣΕΒΙΑΝ

Στη συγκρότηση «Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Ανακύκλωσης και Ενεργειακής Αξιοποίησης» με τίτλο ΣΕΒΙΑΝ προχώρούν στις 12 το μεσημέρι οι εκπρόσωποι 21 εταιριών με επιχειρηματική δραστηριότητα στο συγκεκριμένο τομέα.

Κύριος στόχος του ΣΕΒΙΑΝ είναι η ανάπτυξη σύγχρονης  βιομηχανίας ανακύκλωσης, αξιοποίησης των αποβλήτων και παραγωγής πράσινης ενέργειας από αυτά, με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος.

Ουσιαστικά στη κίνηση αυτή συμμετέχουν οι πιο σημαντικοί φορείς της Ανακύκλωσης και της Διαχείρισης Απορριμμάτων (εκτός από την intrakat του Κόκκαλη) και Αστικών Αποβλήτων μαζί με όλες τις μεγάλες παραδοσιακές τσιμεντοβιομηχανίες.

Με λίγα λόγια τα σκουπίδια των εταιρειών διαχείρισης αποβλήτων αποτελούν ταυτόχρονα και πρώτη ύλη για τις τσιμεντοβιομηχανίες. Και εκεί εδραζεται αυτή η οριζόντια σύνδεση των επιχειρήσεων.

Ως πρωτεργάτης αυτής της δράσης φαίνεται πως ήταν η εταιρεία Ηλέκτωρ, περιβαλλοντικός βραχίονας της Ελλάκτωρ, συμφερόντων Μπόμπολα.

Έχει σε κάθε περίπτωση ενδιαφέρον να δούμε που αποσκοπέι αυτή η σημαντική κίνηση όλων αυτών των μεγάλων επιχειρήσεων.

Θα έχουμε και συνέχεια..

Βανζέτι

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ανώνυμος avatar
  ανώνυμος 13/11/2010 20:35:10

  "ο φιλιππινέζος"
  http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=202524&cid=122
  http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=202928&cid=122
  http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=202936&cid=122

 2. ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΝΑΤΟΣ avatar
  ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΝΑΤΟΣ 13/11/2010 21:01:24

  Μπόμπολισταν και στην περιφέρεια!

 3. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 13/11/2010 21:28:21

  Bene, Don Corleone. I need a man who has powerful friends. I need a million dollars in cash. I need, Don Corleone, all of those politicians that you carry around in your pocket, like so many nickels and dimes

  για όποιον πάει σινεμά...

  • Πυθία avatar
   Πυθία @ archaeopteryx 13/11/2010 23:51:45

   Στη Νάπολη η Καμόρα διαχειρίζεται τα σκουπίδια...

 4. προδικος avatar
  προδικος 13/11/2010 22:55:22

  ο κοσμος τοχει τουμπανο,,,,

 5. Ακροβολιστής avatar
  Ακροβολιστής 13/11/2010 23:26:33

  Γιατί ενδιαφέρεται?

  Μα γιατί ο Μπόμπολας, ένα από τα αφεντικά του Παπανδρέου, έχει στήσει ολόκληρη επιχείρηση για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από τα σκουπίδια.

  Το πλάνο ήταν in place ήδη από το 2004 αλλά με την ήττα του Σημίτη φρεναρίστηκε.

  So simple.

 6. FEAX avatar
  FEAX 14/11/2010 18:48:18

  Καύση από την πίσω πόρτα!!!!! Ούτε να το ονειρεύονται οι εξωγήινοι ΣΕΒΙΑΝ από τον πλανήτη ΣΕΒΙ!!!! Η Ευρωπαϊκή Ένωση (DGXI) ήδη γελάει!!!!
  Ψάξτε τι απαντάει η ρυθμιστική αρχή ενέργειας στα σχέδιά τους, τι θα καίνε για παραγωγή ενέργειας (RDF-SRF), που θα κάνουν τα εργοστάσια και τέλος, πως όλα αυτά παραβαίνουν οποιδήποτε οδηγία της Ε.Ε. Θα τα κονομήσουν πάλι οι δικηγόροι!!!! Χαχαχα!!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.