#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
28/04/2010 11:50
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Γιατί δεν φταίνε πάντα οι άλλοι…Η ….διεύθυνση του Antinews δεν συμφωνεί με την έκδοση ανακοινώσεων περιορισμού των κινητοποιήσεων για διάφορους λόγους – γι αυτό καταδικάσαμε προηγούμενη ανακοίνωση του κ. Πλακιωτάκη της ΝΔ για τους ναυτεργάτες.

Θα γίνει της π…. κι όποιος μπει απέναντι θα τον φάει η μαρμάγκα.

Μήπως όμως ο Τουρισμός και άλλοι ευαίσθητοι κλάδοι πρέπει να αντιμετωπισθούν με ιδιαίτερο πνεύμα;

 Γιατί δεν φταίνε πάντα οι άλλοι…

 Eπειδή πάντα μας φταίνε οι  άλλοι, διαβάστε και την παρακάτω είδηση από τα ΝΕΑ:

 “Τη διαγραφή του Πειραιά από τον κατάλογο των λιμανιών προορισμού του κρουαζιερόπλοιου Zenith στη Μεσόγειο εξετάζουν σοβαρά οι ισπανοί διαχειριστές του πλοίου μετά τα γεγονότα των τελευταίων ημερών..”

«Η διακοπή των δρομολογίων του Zenith θα σημάνει για την Ελλάδα απώλεια εσόδων τουλάχιστον 10 εκατ. ευρώ και 400 θέσεις εργασίας», επισημαίνει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), ο οποίος καλεί την κυβέρνηση να προστατεύσει τον ελληνικό τουρισμό και τη χώρα από τον διασυρμό.

Όπως αναφέρουν «Τα Νέα» και σύμφωνα με τον ΣΕΤΕ, με το κρουαζιερόπλοιο Zenith είχε προγραμματιστεί η μεταφορά περίπου 100.000 ισπανών τουριστών το φετινό καλοκαίρι στην Ελλάδα, μέσω 33 εβδομαδιαίων κρουαζερών, με λιμένα επιβίβασης και αποβίβασης τον Πειραιά

 Κώστας Ροδινός

ΣΧΟΛΙΑ

 1. o βουνίσιος avatar
  o βουνίσιος 28/04/2010 12:10:05

  Υπάρχει απάντηση στο ερώτημά σου

  http://www.antinews.gr/?p=42523

 2. μια αλεπού στο παζάρι avatar
  μια αλεπού στο παζάρι 28/04/2010 12:10:35

  - και μετά αναρωτιόμαστε γιατί έχει πέσει ο τουρισμός.

  - συνολικά οι συντεχνίες (όπως των ναυτεργατών στην συγκεκριμένη περίπτωση) έχουν κάνει μεγάλο κακό στην χώρα τα τελευταία 30 χρόνια.

  - κατά τα άλλα αποφασίσαμε άρση του καμποτάζ.

 3. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 28/04/2010 12:18:13

  Δεν είναι μόνο αυτοί.
  Πριν λίγες μέρες κάποιοι άλλοι ...επαναστάτες του φραπέ, είχαν κλείσει τις εισόδους των ξενοδοχείων στην Πλατεία Συντάγματος.

 4. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 28/04/2010 12:23:49

  Εντάξει, καταλαβαίνω την οργή όλων σας, και συμφωνώ απολύτως ότι προς χάριν του τουρισμού -το μόνο που μας έχει απομείνει, όσο μας έχει απομείνει πια, σ' αυτή τη χώρα-, αλλά σκεφτείτε όμως και με τι "μεθόδους" επιχειρεί να ρεφάρει ο τουρισμός. Ακόμα και το καθεστωτικότατο "Βήμα" έγραφε τις προάλλες ότι στη Χαλκιδική, όταν άνοιξαν οι ξενοδοχειακές μονάδες, η τοπική κοινωνία βρέθηκε προ του εξής πρωτοφανούς τετελεσμένου: αντί των συνήθων Ελλήνων μαγείρων, θαλαμηπόλων, κηπουρών κ.λπ. προσωπικού, είχαν προσληφθεί Βούλγαροι, ως "μαθητευόμενοι" δήθεν, αλλά στην πράξη κατείχαν ακόμα και θέσεις-κλειδιά για τη λειτουργία των ξενοδοχείων, όπως π.χ. τεχνικοί διευθυντές. Ξέρετε τι αμοιβές έπαιρναν; Από 10 (ολογράφως: ΔΕΚΑ) έως 20 (ολογράφως: ΕΙΚΟΣΙ) ευρώ ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ!!!

  ...Λοιπόν;

  • anonymous avatar
   anonymous @ Αυριανιστής 28/04/2010 13:06:49

   Αυτό για τους Βούλγαρους είναι παράνομο.

 5. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 28/04/2010 12:24:13

  Εντάξει, καταλαβαίνω την οργή όλων σας, και συμφωνώ απολύτως ότι προς χάριν του τουρισμού -το μόνο που μας έχει απομείνει, όσο μας έχει απομείνει πια, σ' αυτή τη χώρα- θα έπρεπε να είμαστε πιο προσεκτικοί, αλλά σκεφτείτε όμως και με τι "μεθόδους" επιχειρεί να ρεφάρει ο τουρισμός. Ακόμα και το καθεστωτικότατο "Βήμα" έγραφε τις προάλλες ότι στη Χαλκιδική, όταν άνοιξαν οι ξενοδοχειακές μονάδες, η τοπική κοινωνία βρέθηκε προ του εξής πρωτοφανούς τετελεσμένου: αντί των συνήθων Ελλήνων μαγείρων, θαλαμηπόλων, κηπουρών κ.λπ. προσωπικού, είχαν προσληφθεί Βούλγαροι, ως "μαθητευόμενοι" δήθεν, αλλά στην πράξη κατείχαν ακόμα και θέσεις-κλειδιά για τη λειτουργία των ξενοδοχείων, όπως π.χ. τεχνικοί διευθυντές. Ξέρετε τι αμοιβές έπαιρναν; Από 10 (ολογράφως: ΔΕΚΑ) έως 20 (ολογράφως: ΕΙΚΟΣΙ) ευρώ ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ!!!

  ...Λοιπόν;

  • KNWD avatar
   KNWD @ Αυριανιστής 28/04/2010 13:05:26

   Αυτά είναι τα αποτελέσματα της Οδηγίας Μπολκενστάϊν. Τέτοια γεγονότα συμβαίνουν σε όλη τη βόρεια Ελλάδα εδώ και ένα χρόνο

   • Κρης avatar
    Κρης @ KNWD 28/04/2010 13:12:21

    α στο ρεθυμνο να δειτε ,
    αν παει καποιος ενα πρωι στην εφορια στο τμημα ''μητρωο''
    θα δει νεαρα παιδια απο την Ισπανια, Ιταλια,Ουκρανια,
    κλπ ολοι μαθητες τουριστικων σχολων των χωρων τους, να βγαζουν ΑΦΜ.
    και εκει πανε αφου εχουν περασει και απο το ΙΚΑ για εγγραφη.
    Μισθος ; 300 ευρά ολα κι'ολα μηνιαιως συν το φαι και τον υπνο που τους δινουν.
    Φυσικα αλλοι θα ερθουν του χρονου , οπως και αλλα παιδια ηταν περισυ.

 6. ΜΠΑΡΟΥΤΟΜΥΛΟΣ avatar
  ΜΠΑΡΟΥΤΟΜΥΛΟΣ 28/04/2010 12:28:41

  Πάντως τα μαγαζιά δεν κλείνουν λόγω των διαδηλώσεων..διότι διαδηλώσεις δεν γίνονται στο Μαρούσι και στην Ν.Ιωνία π.χ..

 7. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 28/04/2010 12:29:49

  Αυριανιστή,
  Εμποδίζοντας τα Κρουαζερόπλοια ή κλείνοντας τις εισόδους των ξενοδοχείων θα λυθούν τα προβλήματα που αναφέρεις;
  Αμφιβάλλω.
  Ειδικά,όμως, για τον Πειραιά,δεν τα γνωρίζω τόσο καλά τα θέματα όσο ο Μάρκος, αλλά όλοι λένε ότι επρόκειτο για κάτι συντεχνιακές διεκδικήσεις σαν αυτές που χρόνια τώρα καταδυναστεύουν την οικονομία μας.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Κώστας Ροδινός 28/04/2010 12:43:58

   Από την αρχή κιόλας ξεκαθάρισα ότι δεν πιστεύω πως με τους τρόπους αυτούς θα λύνονταν τα προβλήματα. Είναι προφανές ότι έτσι δεν θα μπορούσαν να λυθούν, και σίγουρα δεν τους δικαιολογώ.

   Απλώς όμως ανέφερα το αντι-παράδειγμα της Χαλκιδικής, για να σκεφτούμε ότι αν ένας ολόκληρος κλάδος αντιμετωπίζει τέτοιες καταστάσεις, φαντάσου τι έχει να γίνει σε ευρύτερο επίπεδο μετά την υποδούλωση στο ΔΝΤ. Τι θα έχουν λοιπόν να χάσουν τότε οι διάφοροι desperados; (Και μιλάω για πραγματικούς desperados, όχι για ανθρώπους που απλώς έχασαν κάποια υπερβολικά "κεκτημένα".)

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ Αυριανιστής 28/04/2010 12:56:07

    Μετά τη διευκρίνιση, συμφωνούμε.

  • greekpoliticalreview avatar
   greekpoliticalreview @ Κώστας Ροδινός 28/04/2010 13:21:07

   Αυτοί είναι και οι πρώτοι που θα φάνε τις καρπαζιές

 8. Lalakis avatar
  Lalakis 28/04/2010 12:39:34

  Παντού ετσι θεωρούνται. Άλλωστε το έλεγε καπου και ο Βλαδίμηρος Λένιν αυτό για τον συνδικαλισμό.

 9. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 28/04/2010 12:41:14

  Φίλε του Λαού,
  Αλλο του πως αποκαλούνται και άλλο το τι είναι στην πραγματικότητα.
  Δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα ούτε με τις διεκδικήσεις των εργαζομένων,ούτε με τις διαδηλώσεις.
  Εναντίον των υπερβολών είμαι και κυρίως εναντίον των ολίγων και συνήθως βολεμένων που καταδυναστεύουν και ταλαιπωρούν τους πολλούς.

 10. anonymous avatar
  anonymous 28/04/2010 12:57:02

  Κατ αρχάς δεν πρόκειται για εργαζόμενους στα λιμάνια. Πρόκειται για το εξής. Η Εταιρία έχει πάνω στο πλοίο πλήρωμα μόνο ξένους, μη Έλληνες. Της δίνει το δικαίωμα ο νόμος. Τώρα πάνε οι συνδικαλιστές και της λένε ότι εφόσον πιάνει ελληνικά λιμάνια πρέπει να έχει και μερικούς Έλληνες. Η εταιρία δεν το δέχεται και πήγαν και της απαγόρευσαν τον απόπλου στο καράβι.
  Σημειώνεται εδώ ότι όταν πήγαν Ελληνικές εταιρίες να βάλουν πλοία στη γραμμή Γερμανία-Σκανδιναβικές χώρες παρόλο που είχαν πάνω Ελληνικά πληρώματα τους υποχρέωσαν οι Γερμανοί να εφαρμόσουν τη Γερμανική νομοθεσία.

  • Κοντη Λιζα avatar
   Κοντη Λιζα @ anonymous 28/04/2010 14:28:25

   Έστειλαν και οι Γερμανοί τους Παρακρατικούς με ενσημα για την εφαρμογή της νομοθεσίας με το "έτσι γουστάρω" ή το ρύθμισαν από τα γραφεία; Περιμένω απάντηση!

   • anonymous avatar
    anonymous @ Κοντη Λιζα 28/04/2010 16:01:57

    Οι παρακρατικοί δεν έχουν θέση εκεί που εφαρμόζεται ο νόμος. Εκεί που δεν εφαρμόζεται τότε κάνουν ότι γουστάρουν.

 11. mavro kounavi avatar
  mavro kounavi 28/04/2010 12:59:49

  Θα είχαν ίσως κάποιο δίκιο ορισμένοι στην ανάλυσή τους αν η ύφεση και η κρίση ήταν αποκλειστικά ελληνικό "προνόμιο". Ή έστω αν η ύφεση-κρίση προκλήθηκε από τις ελληνικές παθογένειες. Επειδή όμως δε συμβαίνει αυτό (πχ στη Λετονία υπήρχαν οι ελληνικού τύπου συντεχνίες; στη Ρουμανία; στην Ιρλανδία; στην Ισλανδία; στη Μ. Βρετανία με τη μεγαλύτερη ανεργία τα τελευταία 16 χρόνια;), μήπως τα αίτια πρέπει να αναζητηθούν λίγο βαθύτερα; Να υπενθυμίσω ότι σε ένα περιβάλλον ανισόρροπης ανάπτυξης, αδύναμοι κρίκοι θα υπάρχουν (ή θα εφευρίσκονται) πάντοτε. Αν ο οργισμένος Μάρκος Τ ζούσε στις ΗΠΑ (που δε φαντάζομαι να τη θεωρεί κανείς παράδεισο συντεχνιών) αναρρωτιέμαι αν θα εκραύγαζε κάτι παρόμοιο με το ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ. Αναρρωτιέμαι επίσης αν θεωρεί ότι ο χώρος των Λιμανιών είναι καθαρός από τον όρο Λαθρεμπόριο Καυσίμων και αν όχι ποιοί νομίζει ότι το διαπράττουν (οι οδηγούντες mercedes ναυτεργάτες άραγε;). Δε θα αναρρωτηθώ φυσικά αν θεωρεί κανείς τον τομέα του τουρισμού ως διαχρονικό υπόδειγμα φορολογικής ειλικρίνειας ως αποτέλεσμα της έμφυτης αίσθησης καθήκοντος ως προς το κοινό καλό ... είναι φαντάζομαι τούτο, αρκούντως γελοίο. Ως εκ τούτου ασφαλώς και δε φταίνε μόνο οι άλλοι. Ας είμαστε λοιπόν λίγο πιο προσεκτικοί στις εκφράσεις και τους χαρακτηρισμούς.

  • Μάρκο Τ avatar
   Μάρκο Τ @ mavro kounavi 28/04/2010 13:13:54

   Φυσικά και δεν είναι άμοιροι ευθυνών εφοπλιστές και ξενοδόχοι. Αυτό δεν αθωώνει τα λαμόγια αριστεροσυνδικάλες. Αν εσύ κλέβεις, δεν απαλάσσεσαι της κατηγορίας επειδή και εγώ είμαι κλέφτης.

   Υπάρχει όμως μία τεράστια διαφορά:
   Αν ο πλοιοκτήτης που - κάκιστα - κάνει λαθρεμπόριο πέσει έξω και κλείσει ή πάρει τα καράβια του και τα πάει στον Πάναμα, θα μείνουν μερικές εκατοντάδες οικογένειες χωρίς δουλειά.
   Αν το λαμόγιο κουκουε-συνδικάλας χάσει τη δουλειά του επειδή απολυθεί, κανείς δεν θα κλάψει. Και λεφτά έχει στην άκρη και στο κάτω-κάτω να πάει να κάνει τη δουλειά του Πακιστανού. Δεν θα πάθει και τίποτα.

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Μάρκο Τ 28/04/2010 13:24:40

    Μάρκο, αφού ενδιαφέρεσαι για το εργασιακό μέλλον των Ελλήνων, δώσε παρακαλώ μια απάντηση στο εξής: αν κλείσει το Χ ξενοδοχείο της Χαλκιδικής, το οποίο από φέτος απασχολεί αποκλειστικά Βουλγάρους, και μάλιστα με τα ημερομίσθια που ανέφερε το "Βήμα", πόσες ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ οικογένειες θα μείνουν χωρίς δουλειά;

    Να σου δώσω εγώ την απάντηση: προφανώς όσες είχαν μείνει ούτως ή άλλως χωρίς δουλειά εξαιτίας της προτίμησης του ξενοδόχου στους Βουλγάρους.

   • mavro kounavi avatar
    mavro kounavi @ Μάρκο Τ 28/04/2010 13:26:08

    Δε νομίζω ότι κατάλαβες το πνεύμα του σχολίου. Αφού λοιπόν το περιορίζεις να σου υπενθυμίσω ότι χρησιμοποίησες τη φράση: "MAKAΡΙ ΝΑ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ". Αυτές οι φράσεις δημιουργούν συγκεκριμένες εντυπώσεις οπότε ζήτησα να είμαστε πιο προσεκτικοί.

   • Μάρκο Τ avatar
    Μάρκο Τ @ Μάρκο Τ 28/04/2010 14:59:07

    Ας γίνονται επιτέλους εργασιακοί έλεγχοι. Τότε δεν θα υπάρχει ΚΑΝΕΝΑ κίνητρο για να προσλαμβάνονται ξένοι αντί Ελλήνων. Αλλά το τεράστιο κόστος που έχει το ΙΚΑ για τον εργοδότη πάει πακέτο με τη μαύρη δουλειά του ξένου. Ωραιότατα.
    Αυτή δεν είναι η Ελλάδα της Αριστεράς, ή μάλλον του Αριστεριστάν;
    Δυστυχώς, ναι!

   • Sic transit gloria mundi avatar
    Sic transit gloria mundi @ Μάρκο Τ 28/04/2010 15:37:45

    Άν γίνονται εργασιακοί έλεγχοι και βρεθεί ότι ο εργοδότης πληρώνει κανονικά ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ βάσει συλλογικών συμβάσεων, το κανονικό ΙΚΑ κτλ, δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα: Ο Βούλγαρος είναι Κοινοτικός και είναι απολύτως νόμιμος άν ισχύουν τα ανωτέρω. Αλλά...
    Εδώ δεν ενδιαφέρονταν να ελέγξουν ποιές επιχειρήσεις πληρώνουν φόρους και ποιές όχι, και θα έκαναν εργασιακούς ελέγχους; Υπάρχει καμμιά αμφιβολία ποιός ευθύνεται για την κατάσταση;
    Κατά τα άλλα, η διατήρηση του καμποτάζ μας μάρανε!

 12. firiki2010 avatar
  firiki2010 28/04/2010 13:03:50

  Πρωτ΄ απ΄ όλα να ξεκαθαρίσουμε ότι άλλο πράγμα η απεργία και άλλο καραμπινάτες παρανομίες στις οποίες κατά καιρούς προσφεύγουν οι αγωνιστές της "Αριστεράς" χωρίς δυστυχώς να αντιμετωπίζονται ως αυτό που είναι .Παρανομίες!
  Από κει και πέρα νομίζω ότι από το "κάδρο" των ευθυνών για το πως φτάσαμε ως εδώ δεν μπορούμε να βγάζουμε την Αριστερά, επειδή δεν κυβέρνησε. Δεν έχει καθόλου λιγότερες ευθύνες γιατί σταθερά υπήρξε θερμοκήπιο μαξιμαλιστικών αιτημάτων και πόλος αντίστασης σε κάθε προσπάθεια εξορθολογισμού της κοινωνίας μας.
  Σχετικά το "Δεν ΠΑΜΕ πουθενά" (22Απρ) και το "Η "ανεύθυνη" για την κρίση "Αριστερά" στο http://firiki2010.wordpress.com/
  ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ

 13. Μάρκο Τ avatar
  Μάρκο Τ 28/04/2010 13:09:56

  Να απολυθούν μερικές χιλιάδες "εργαζόμενοι" (αυτοί οι ίδιοι και οι ίδιοι που βλέπουμε στις διαδηλώσεις) να πάνε να κάνουν την δουλειά που κάνουν τα πακιστανά δουλικά. Να μάθουν τι πάει να πει προλετάριος.
  Αντε παγαίνετε ρε, καταστρέψατε μια χώρα ολόκληρη και ακόμα η ψευτομαρξιστική φάβα που έχετε στο κεφάλι σας δεν έγινε φαιά ουσία.

 14. Crash&Burn avatar
  Crash&Burn 28/04/2010 13:30:55

  Το να χτυπανε οι αλητες ναι αλητες εταιρειες που προσπαθουν να δουλεψουν ή να αποτρεπουν εμενα απο το να παω στη δουλεια μου για να μην πεινασει το παιδι μου τι θα καταφερουν εκτος απο αλληλομισος ?
  Και τι προσπαθουν να διεκδικησουν με τον ΤΡΟΠΟ της απεργειας τους ? να συνεχισουν να επωφελουνται τι ? τα μαιμου υπερ-επιδοματα ?
  Θελεις να απεργησεις ? πηγαινε κλεισε την βουλη - γιατι χτυπας τον καθε αλλο που προσπαθει να ορθοποδησει και τον οδηγεις στην χρεοκωπια ?

  οσο για το παραδειγμα με τα ξενοδοχεια αυτο ειναι κατι που γινεται εδω και παρα πολλα χρονια και δεν ειναι μονο στα ξενοδοχεια ειναι σχεδον σε ολες τις επιχειρησεις
  Ειμαστε στην ΕΕ και ο καθενας εχει δικαιωμα να προσλαβει οποιοσδηποτε. Αν παιρνει λιγα χρηματα και μεσω τρυπων του νομου για ανειδικευτους και ημιαπασχολουμενους... ετσι ειναι ο νομος που εσεις αφησατε να υπαρχει κυριοι συνδικαλιστες. Και στο τελος με τις τακτικες σας ολοι θα παρακαλαμε για δουλειες και να πληρωνομαστε οσο ναναι για να θρεψουμε τα παιδια μας. Και το τελος ηρθε .....
  Με τις ανοχες σας και τα συμφεροντα των εργατοπατερων σας μελλοντικων πολιτικων μας.
  Παναθεμα μας

  • Μάρκο Τ avatar
   Μάρκο Τ @ Crash&Burn 28/04/2010 15:08:07

   Factorx@: Φίλε αυτό το ύφος και οι εκφράσεις στο μπλογκ σου

 15. Κοντη Λιζα avatar
  Κοντη Λιζα 28/04/2010 14:26:10

  Περιμένετε λογική από αναγνώστες της "Αυγής"; Καλά να πάθετε.

  Κάπου είχα διαβάσει ότι ο κομμουνισμός εξέτρεψε το εργατικό κίνημα από τις διεκδηκήσεις του και το διαβουκόλησε σε σκοπούς αλλότριους.

  Έχω ακούσει πολλές ιστορίες από τον συχωρεμένο τον πατέρα μου που ήταν εργαζόμενος σε βαρέα και ανθυυγιεινά για 30 συναπτά έτη και ταυτόχρονα συνδικαλιστής για άλλους συνδικαλιστές-συναδέλφους που εξωστρακίστηκαν επειδή λόγω συνδικαλιστικής αλληλλεγγύης παρήκουσαν στις υποδείξεις του κώματος και δεν διέσπασαν το μέτωπο των εργαζομένων. Άλλωστε το παράδειγμα του Μάρκου είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση.

  Και δεν ξέρω γιατί μου ήρθε στο μυαλό η εικόνα του άλλου συνδικαλιστή, του γραικύλου Στρατούλη.

 16. Κάποιος. avatar
  Κάποιος. 28/04/2010 15:01:33

  Τουλάχιστον αυτοί που κλείνουν τα λιμάνια και την Μ.Βρετανία, αντιδρούν έστω και με μη επικοινωνιακούς ή σωστά χαραγμένους στρατηγικούς σχεδιασμούς, προσπαθώντας να εξασφαλίσουν ένα καλύτερο μέλλον γι΄αυτούς και τα παιδιά τους, έστω και με σπασμωδικές ενέργειες.
  Εσείς οσφυοκάμπτες, όσιοι καρπαζοεισπράκτορες του ιδιωτικού τομέα που δέχεστε τις επιταγές της εργοδοσίας σαν ευαγγέλιο, δουλεύοντας υπερωρίες αμισθί, που πληρώνεστε με μαύρα λεφτά, που μόλις τελειώσετε με το pc ρίχνετε και ένα σφουγγάρισμα στο γραφείο, που σας πιάνει τον κώλο η εργοδοσία καθημερινά, που παρακαλάτε να πάρετε την άδεια που δικαιούστε από τον νόμο, φοβούμενοι να ψελλίσετε ένα "όχι" και που η επαναστατικότητα σας εξαντλείται στο τετραετές πινγκ-πονγκ ΠΑΣΟΚ,ΝΔ και γράφουμε μερικές αράδες στο pc, ναι εσείς, που βάλατε στην Βουλή τους καραμανλήδες, τους παπανδρέου, τους σημίτηδες, τους τσοχατζόπουλους, τους ρουσσόπουλους, τους αλογοσκούφηδες, τους παπαντωνίου, τι θα πείτε αύριο στα παιδιά σας που τα βλέπετε ελάχιστες ώρες στην ημέρα γιατί τις υπόλοιπες βαράτε κουπί αδιαμαρτύρητα στην γαλέρα του αφεντικού.
  Ότι προσπαθήσατε να αλλάξετε κάτι αλλά δεν τα καταφέρατε γιατί σας πρόδωσε ο γιωργάκης και ο κωστάκης ;
  Ή θα τους πείτε κάντε υπομονή δυστυχώς θα πληρώσετε και εσείς τα σπασμένα γιατί τώρα τα αφεντικά λένε ότι πρέπει να φτωχύνουμε ;
  Και εντάξει οι "συντεχνίες' ή τα "συνδικάτα" που είναι πουλημένα διεφθαρμένα κτλ, μπορεί να προτιμούν τον εύκολο δρόμο πίνοντας καφέ έξω από την Μ.Βρετανία.
  Εσείς που είστε οι μάγκες γιατί δεν πάτε να καταλάβετε την Βουλή και να απαιτήσετε ένα καλύτερο αύριο ;
  Ή μήπως περιμένετε να βγάλει κάποιος άλλος πάλι το φίδι από την τρύπα για πάρτη σας, γιατί δεν μπορείτε να φύγετε από την δουλίτσα σας ούτε λεπτό και θα συμβιβαστείτε τελικά και με 700 ή 500 ευρώ σε λίγο καιρό ;

 17. http://firiki2010.wordpress.com/ avatar
  http://firiki2010.wordpress.com/ 28/04/2010 15:45:11

  @ Κάποιος
  Η βασική διαφωνία είναι ότι αυτοί που κλείνουν τα λιμάνια ή τη Μ Βρετανία 1 Παρανομούν και 2 Κάνουν κακό κυρίως σε αυτούς που υποτίθεται ότι θέλουν να προστατεύσουν.
  Οσο για "εμάς" που τόσο γλαφυρά μας "στολίζεις" (και που βεβαίως δεν είναι καθόλου υποχρεωτικό να είμαστε τόσο συμβιβασμένοι όσο μας περιγράφεις) προφανώς έχουμε ευθύνες, μόνο που δεν είναι στη λογική μας ούτε η κατάληψη της Βουλής ούτε βέβαια ο αγωνιστικός χαβαλές.
  Οι ευθύνες μας περιλαμβάνουν και το ότι εκλέγουμε αυτούς που εκλέγουμε (να σημειώσω ότι σε γενικές γραμμές εξασφάλισαν μια ευημερία στον τόπο -σε ένα βαθμό τεχνητή- ιδίως αν κρίνεις σε κάποιο βάθος χρόνου και συγκρίνεις με άλλες χώρες) και το ότι δεν επιλέξαμε και δεν μπορέσαμε ή δεν θελήσαμε να πιέσουμε και να πείσουμε για πιο νοικοκυρεμένες και ορθολογικές πολιτικές, απέναντι στις οποίες ούτως ή άλλως απ΄ ότι καταλαβαίνω είσαι αντίθετος.

  • Κάποιος. avatar
   Κάποιος. @ http://firiki2010.wordpress.com/ 28/04/2010 16:03:09

   Ξέρω καλά πόσο συμβιβασμένοι είμαστε(δημόσιος υπάλληλος δεν υπήρξα ποτέ).
   Οταν κατέβαιναν νομοσχέδια που έπλητταν και τον ιδιωτικό τομέα, τρεις και ο κούκος κατέβαινε στις κινητοποιήσεις.
   Οι άλλοι συνάδελφοι, είτε πήγαιναν στην δουλειά με σκυμμένο το κεφάλι διαμαρτυρόμενοι μόνο στα blogs ή στο καφενείο και κάποιοι άλλοι έβριζαν που έκλειναν οι δρόμοι και δεν πήγαιναν στην γαλέρα, συγγνώμη, στην δουλειά τους.

   • Κάποιος. avatar
    Κάποιος. @ Κάποιος. 28/04/2010 16:22:49

    Πως θα πείσουμε για πιο ορθολογικές και νοικοκυρεμένες πολιτικές αν δεν απαιτήσουμε δυναμικά, είτε στον δρόμο, είτε μέσα στους χώρους, στα κόμματα ή τις οργανώσεις που κινούμαστε ;
    Ας πάρουμε το παράδειγμα του ΠΑΣΟΚ και του ΓΑΠ.
    Πριν τις εκλογές έλεγε λεφτά υπάρχουν, περικοπές μισθών-συντάξεων δεν θα γίνουν, η ελλάδα δεν θα εκχωρήσει κανένα κυριαρχικό της δικαίωμα.
    Εστω να δεχθώ ότι ο νοικοκύρης ιδιωτικός ή δημόσιος υπάλληλος έφαγε το παραμύθι και τον ψήφισε ως καταλληλότερο.
    Λίγους μήνες μετά, που η κυβέρνηση του ΓΑΠ αθέτησε όλες τις προεκλογικές υποσχεσεις του, τι θα πρέπει να κάνει ;
    Nα περιμένει να περάσει η τετραετία όπως ορίζει το σύνταγμα ;
    Και καλά αν φοβάται να βγεί στους δρόμους για να μην χάσει την δουλειά του ή να μην τον μπουζουριάσουν ως τρομοκράτη, δεν μπορεί εσωκομματικά να πιέσει για την ανατροπή ή το ξεκαθάρισμα των στελεχών της κυβέρνησης που τον εξαπάτησαν ;
    Τα ίδια φυσικά ισχύουν για όλες τις παρατάξεις.

   • http://firiki2010.wordpress.com/ avatar
    http://firiki2010.wordpress.com/ @ Κάποιος. 28/04/2010 17:25:20

    Συμφωνώ για την ευθύνη μας μέσα στους όποιους χώρους κινούμαστε να πιέσουμε για πιο νοικοκυρεμένες και ορθολογικές πολιτικές. Για το δυναμικά εάν κινείται εκτός των πλαισίων του νόμου (ας πούμε καταλήψεις) διαφωνώ. Το ξέρω ότι είναι "ξενέρωτο" και παραείναι polically correct αλλά κανείς δεν είναι τέλειος.
    Το βασικό είναι να συμφωνήσουμε στο τι είναι πιο νοικοκυρεμένες και ορθολογικές πολιτικές.Κι εκεί προφανώς έχω διαφωνία μ΄αυτούς που αποκλείουν εισόδους ξενοδοχείων, πλοίων κλπ
    Για το "δεν μπορεί εσωκομματικά να πιέσει για την ανατροπή ή το ξεκαθάρισμα......?" θεωρητικά σωστό.Πρακτικά πρέπει να υπάρχει εναλλακτική ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ λύση.

 18. Στέργιος avatar
  Στέργιος 28/04/2010 15:52:01

  Συμφωνώ με τον/την firiki2010.

  Είναι ένα θέμα το δικαίωμα στην απεργία, και άλλο θέμα η διατάραξη τής δημόσιας τάξης.

  Ο καθένας έχει δικαίωμα να απεργεί και να διαμαρτύρεται όσο θέλει.

  Κανένας δεν έχει δικαίωμα, όμως, να εμποδίζει όποιον δεν θέλει να απεργήσει από το προσέλθει στην εργασία του ή να προβαίνει σε επιθετικές και βίαιες ενέργειες εναντίον των στόχων της διαμαρτυρίας του.

  Σχετικά με το "Ζενίθ"... Οι λιμενεργάτες είχαν κάθε δικαίωμα να διαμαρτύρονται εναντίον τής άρσης τού καμποτάζ μπροστά στο πλοίο, δεν είχαν όμως κανένα δικαίωμα να αποκλείσουν το πλοίο και να εμποδίσουν την επιβίβαση των επιβατών.

  Η ευθύνη βαραίνει το κράτος. Από τη στιγμή που οι απεργοί σταμάτησαν να διαδηλώνουν ειρηνικά και άρχισαν τις καταλήψεις και τους προπηλακισμούς και τις αγριάδες εναντίον των Ισπανών, θα έπρεπε να παρέμβει η αστυνομία και να αποκαταστήσει την έννομη τάξη απωθώντας τους.

  Αλλά πώς να περιμένει κανείς υγιή αντανακλαστικά από ένα κράτος που εφαρμόζει τους νόμους μόνο όταν νιώθει ότι απειλούνται τα ίδια συμφέροντά του. Όπως τότε που τα ΜΑΤ φλόμωσαν στα καπνογόνα τους Κρητικούς που είχαν επιχειρήσει να μεταβούν από τον Πειραιά στην Αθήνα με τα τρακτέρ τους. Βλέπετε, από τους κραδασμούς των μηχανών του τρακτέρ θα μπορούσε να "κάτσει" η κρέμα τού εσπρέσσο στο ΝταΚάπο...

  Και πώς να περιμένει κανείς υγιή αντανακλαστικά από το ΠΑΣΟΚ, του οποίου οι συνδικαλιστές επαίσχυντα έγδυσαν τον δύσμοιρο οδηγό λεωφορείου τής ΕΑΣ (=δημόσια συγκοινωνία) στην Αθήνα επί Μητσοτάκη; Άραγε, σε τι ρετιρέ χαίρεται την παχυλή σύνταξή του σήμερα εκείνος ο χυδαίος Κολλάς; Άραγε, ο ΓΑΠ που σήμερα έσκισε το καλσόν του για το "Ζενίθ" και που ήταν τότε βουλευτής τού ΠΑΣΟΚ, είχε καταδικάσει εκείνη την πράξη;

  Τι να λέμε τώρα...

  • Κάποιος. avatar
   Κάποιος. @ Στέργιος 28/04/2010 19:01:48

   Η έννομη τάξη όμως και η δικαιοσύνη δεν είναι θεμιτό να επεμβαίνουν μονομερώς.
   Εξω δηλαδή τα λαμόγια της siemens, του χρηματιστήριου,των δομημένων ομολόγων κτλ, και μέσα οι λιμενεργάτες και οι συνδικαλιστές ;
   Εκτός και αν η δικαιοσύνη αντί για τυφλή είναι μονόφθαλμη και κρυφοκοιτάει υπέρ των εχόντων και των κατεχόντων.

   • Στέργιος avatar
    Στέργιος @ Κάποιος. 28/04/2010 21:15:55

    Έχεις απόλυτο δίκιο σ'αυτό που λες.
    Κι αν παρακολουθείς τις αναρτήσεις μου θα δεις ότι έχω γράψει ότι αν δεν πάνε φυλακή οι υπαίτιοι τής κρίσης και της σημερινής μας ξεφτίλας οι πολίτες δεν θα συναινέσουν στα μέτρα.
    Έννομη τάξη παντού, που θα έλεγε και το ΠΑΣΟΚ αν ήταν ακόμη αντιπολίτευση.

   • Στέργιος avatar
    Στέργιος @ Κάποιος. 29/04/2010 10:46:17

    Αλλά σκέψου λίγο και τους Ισπανούς τουρίστες που πήγαν να επιβιβαστούν στο πλοίο τους, και είδαν ένα αλαλάζον πλήθος να ουρλιάζει σε μια ακατάληπτη γλώσσα και να τους εμποδίζει τον δρόμο λες και φταίνε οι Ισπανοί τουρίστες για οτιδήποτε.

 19. PamizensSOK avatar
  PamizensSOK 28/04/2010 18:19:16

  Χτες ήταν οι «Ελευθεροτυπία» που στο ρεπορτάζ της στηλίτευε μπάτσους και λιμενομπάτσους γιατί «απλώς παρακολουθούσαν» την κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στο λιμάνι του Πειραιά. «Απαγόρευσαν την επιβίβαση 900 ευρωπαίων (...) περίπου πεντακόσιοι με σημαίες του ΠΑΜΕ (...) όση ώρα διαρκούσε η παρεμπόδιση οι ένοπλοι του Λιμενικού αλλά και περίπου 200 αστυνομικοί απλώς παρακολουθούσαν», έγραφε μεταξύ άλλων η φυλλάδα.
  Προφανώς θα ήθελε τις δυνάμεις καταστολής στον γνώριμο ρόλο τους,
  όπως και ο θαυματογράφος !!!

  Σήμερα πήρε σειρά αφού προηγήθηκε όλος ο δημοσιοκαφρικός εσμός - το κόμμα του Στ. Μάνου: "Τις τελευταίες μέρες το ΠΑΜΕ, οργάνωση ελεγχόμενη από το ΚΚΕ, χωρίς καμία συνδικαλιστική νομιμοποίηση, προβαίνει σε πράξεις προδήλως έκνομες, με μεγάλες οικονομικές επιπτώσεις. Συγκεκριμένα, με καταλήψεις λιμανιών, απαγόρευση απόπλου και κατάπλου πλοίων, καταλήψεις ξενοδοχείων, το ΠΑΜΕ επιδιώκει να δοθεί η εντύπωση προς τον υπόλοιπο κόσμο ότι στην Ελλάδα έχει καταλυθεί η έννομη τάξη, οι τουρίστες είναι ανεπιθύμητοι, το κράτος δεν λειτουργεί. Προφανώς η οργάνωση θεωρεί ότι αν αποτραπεί η κατάρρευση της χώρας, θα χαθεί μια ευκαιρία να επιβάλουν διά της βίας τη λεγόμενη «δικτατορία του προλεταριάτου»", τονίζει ανάμεσα στα άλλα σε ανακοίνωση του.

  Δεν έχουν καταλάβει ορισμένοι, ότι αυτά που παρακολουθούν σήμερα θα μοιάζουν σαν παιδική θεατρική παράσταση στο όσα πρόκειται να ακολουθήσουν.

  Οι εποχές του «σφάξε με αγαμ ν’ αγιάσω» έχουν περάσει ανεπιστρεπτεί. Τουλάχιστον δεν παρακολουθούν τις δικές τους δημοσκοπήσεις που λένε ότι η κοινωνική έκρηξη είναι ζήτημα χρόνου να εκδηλωθεί.

  Ας προσπαθήσουν να δώσουν μια απάντηση στο ερώτημα που έθετε απ’ τον 18ο αιώνα ο μεγάλος Πορτογάλος ποιητής Αλμέιντα Γκαρέτ:

  «Κι εγώ ρωτώ τους οικονομολόγους, τους πολιτικούς, τους ηθικολόγους: υπολόγισαν ποτέ τον αριθμό των ατόμων που υποχρεωτικά καταδικάζονται σε αθλιότητα, σε άνιση εργασία, σε εξαχρείωση, σε αφροσύνη, σε διεφθαρμένη άγνοια, σε ανίκητη δυστυχία, σε απόλυτη ένδεια, για να παραχθεί ένας πλούσιος;».

  Και οι παραγωγοί αυτού του πλούτου, που τον καρπώνονται μια χούφτα παρασιτικά καπιταλιστικά παράσιτα, δεν πρόκειται να μείνουν απαθείς τώρα που οι πλουτοκράτες βάζουν το τελευταίο καρφί στο φέρετρο όλων των εργατικών κατακτήσεων.

 20. sirmar avatar
  sirmar 28/04/2010 19:36:59

  Καλά είναι όσα γράφετε αλλά σκεφτείτε και λίγο την ψωροκώσταινα τι τα βάζουν με της επιχειρήσεις και δεν τα βάζουν με το δημόσιο που δεν κάνουν τη δoυλιά τους και όταν πιάνουν τα λαμογια πάνε και κάνουν συμπαράσταση.
  Το είπα εδώ νόμους ψηφίζουν και νόμους δεν εφαρμόζουν.
  O κάθε νταλακουρας και o κάθε του πάμε τα συμφέροντα συντεχνιών υπηρετουν.
  Παλιά στο πέραμα έλεγαν οι επιχειρηματίες στους εργάτες κατέβητε σε Απέργη για να πάρουμε επιδότηση .Έτσι και σήμερα ο Βεντούρης υποστηρίζει το καμποτάζ οι άλλοι θέλουν άρση.
  Το θέμα είναι ότι οι βιομηχανία της Ελλάδος είναι ο τουρισμός και εκεί δουλεύει όλος ο κόσμος .Τώρα εάν έχουμε βουλγάρους αλβανούς και από τα πέριξ καμαριέρες και σερβιτόρους αυτό γίνε διότι τα δικά μας κοπελια δεν κάνουν αυτές τις δουλείες.
  Όπως και σε ολοι την Ευρώπη το βοηθητικό προσωπικό είναι αλλοδαποί
  Το κάθε σωμάτιο και οι συνδικαλιστές εκεί που κλείνουν τα ρολά και της μπουκαπόρτες από τον τουρίστα που έρχεται να ξεσκάσει να πάνε και να ελέγχoυν εάν ο απασχολούμενος πληρώνει εισφορές όπως πληρώνει ο έλληνας απασχολούμενος.
  Στην Αγγλία δούλευαν οκτώ εκατομμύρια πολωνοί χώρια οι άλλοι .Οι μισοί δούλευαν ανασφάλιστη το σωμάτιο και το κράτος δεν κυνήγησε τον πολωνό παρά έβαλε πρόστιμο στον επιχειρηματία που τον απασχολούσε .Έτσι οι μισοί 4 εκατομμύρια έμειναν άνεργη και επέστρεψαν στην πολώνια.
  Έτσι και εδώ εργατοπατέρες κυνηγήστε τον επιχειρήματα εκμεταλλευτή και όχι αυτόν που είναι τίμιος και πληρώνει .
  Αλλά εφόσον τα παίρνεις από αυτόν που απασχολεί ανασφάλιστο Κάνης τα στραβά μάτια και τους παίρνει όλους η μπάλα

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.