#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
02/07/2008 22:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Γιατί δεν παραιτείται κανένας στη ΝΔ;

 _________________________________________ 

Θα περίμενε κανείς μια σκληρή τοποθέτηση από την κ. Άννα Ψαρούδα - Μπενάκη για το σκάνδαλο της Siemens και τον χρηματισμό των πολιτικών. Πόσο μάλλον, όταν η ίδια ήταν Πρόεδρος της Βουλής και υπουργός Δικαιοσύνης (επί κυβέρνησης Μητσοτάκη). Άρα, θεσμικά είχε σημαίνοντα ρόλο στην ενίσχυση των μέτρων για το περιορισμό των φαινομένων διαφθοράς των πολιτικών και του μαύρου πολιτικού χρήματος. Αντί αυτού, την ακούσαμε πρόσφατα να λέγει, με αφορμή τη δήλωση Τσουκάτου, ότι «τα πήρε και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ», ότι στα μεγάλα κόμματα «συμβαίνει αυτό, γιατί τα μεγάλα κόμματα ασκούν εξουσία. Καλύτερα δεν είναι στην Αμερική που δηλώνουν όλες οι εταιρείες, όλοι οι μεγαλοεπιχειρηματίες πόσα λεφτά δίνουν στα κόμματα;». Σχετικά με την πιθανότητα εμπλοκής κυβερνητικών στελεχών στο σκάνδαλο είπε ότι κάτι τέτοιο πρέπει να διευκρινιστεί, γιατί «οι έντιμοι πολιτικοί μπαίνουν στο ίδιο καλάθι με τους άλλους και υφίστανται την περιφρόνηση και τον χλευασμό των πολιτών που δεν έχουν άδικο». Στην φωτογραφία, η κ. Μπενάκη, σε εκδήλωση για τα εκατό χρόνια της Siemens (2001) στο μέγαρο Μουσικής ανάμεσα στον κ. Χριστοφοράκο και τον κ. Γιούνγκ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ANToNIO B avatar
  ANToNIO B 02/07/2008 22:46:53

  @ Faktorx
  Συγνώμη Factora αλλά 12 post σε μια μέρα είναι πολλά, έτσι δεν γίνετε σωστά ο διάλογος, έλειψα από το σπίτι 3 ώρες και όταν γύρισα δεν ήξερα που είχα μείνει και ώσπου να βρω που είχα μείνει, μέχρι δε να διαβάσω και μερικά σχόλια γυρνάω στην αρχή και βλέπω και άλλα 3-4 posts , συγνώμη μήπως θα πρέπει γίνεται μία σύμπτυξη των posts όταν μάλιστα αναφέρονται και στο ίδιο θέμα;;;
  ΥΓ Το πανό που έχει κρεμάσει ο Χριστοφοράκος στο κεφάλι του , βλ φωτό, μάλλον διαφήμιση την μίζενς θα είναι!!!!

 2. Nick avatar
  Nick 02/07/2008 22:59:24

  Και είναι "την κ. Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη".

  Όσο για το αν θα περιμέναμε σκληρή τοποθέτηση, μπαα...

 3. Factorx avatar
  Factorx 02/07/2008 23:02:41

  @ANToNIO B. Είμαστε και ειδησεογραφικό μπλογκ. Μην το ξεχνας. Δεν έχεις άδικο πάντως. Είναι ένα θεμα που μας προβληματίζει σχετικά και με την ανανέωση του site που ετοιμάζουμε. Ποια πρέπει να είναι η σωστή δοσολογία;

 4. πανέξυπνη avatar
  πανέξυπνη 02/07/2008 23:15:12

  σωστή δοσολογία

  μέτριος: μία καφέ μια ζάχαρη
  γλυκός: τρεις ζάχαρη μία καφέ
  γλυκύς βραστός: είναι γλυκός, πολύ βρασμένος.
  σκέτος: μόνο καφέ, χωρίς ζάχαρη.

 5. Τζώρτζης avatar
  Τζώρτζης 02/07/2008 23:17:14

  Σιγά μην παραιτηθούνε ρε φάκτορα, λογαριασμό θα σου δώσουνε.

  Απ'τη στιγμή που μπήκε το "κουκί" στις εκλογές δεν πα'να τραγουδάτε ότι θέλετε τώρα...

 6. Le canard avatar
  Le canard 03/07/2008 01:06:00

  Αυτή η "γατα" ο Γιούνγκ που βρίσκεται ρε παιδιά; Στην Πάρο για διακοπές; Τον ξέχασαν όλοι οι εισαγγελείς και δεν τον ξενακάλεσαν; Γιατί άραγε; Πείσθηκαν προφανώς ότι δεν ξέρει τίποτε για το σκάνδαλο, ε;

 7. Προφήτης avatar
  Προφήτης 03/07/2008 02:37:49

  Πανέξυπνη,
  "χτυπάς" σποραδικά. Μάς λείπεις..
  Δοσολογία καλού μέτριου : 1&1/2 καφέ - 1 ζάχαρη

  ***

  Factor,
  ο ρυθμός γίνεται λίγο "καταιγιστικός". Αν κάποιος είναι σε άδεια ή χαλαρός λόγω καλοκαιριού τα προλαβαίνει - δύσκολα. Εννοείται και με τα σχόλια.

  Μπροστά σου ανοίγονται δύο δρομοι, όπως στον Ηρακλή.
  1. Γίνεσαι μέσο άποψης, θέσης, εμβάθυνσης, σχολίου (εννοώ κατ΄ αρχήν από τον Διαχειριστή, εμπλουτιζόμενα από τους επισκέπτες) ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ την ειδησεογραφία, επιλεγμένα θέματα τής οποίας παρουσιάζεις.
  Όχι απαραίτητα μόνο "σοβαρά" (θέματα). Κυρίως θέματα "αιχμής" (Πολιτική, Κοινωνία, Τάσεις, κ.λπ.). Απευθύνεσαι σε αυτούς που ενδιαφέρονται για την αιτία των πραγμάτων, παράδειγμα η σημερινή στάθμιση μεταξύ πολιτικής και οικονομικής εξουσίας, το όλο πλάνο, όχι σε αυτούς που ενδιαφέρονται πότε πήγε ο Λιάπης στη Γερμανία, σε ποιο δωμάτιο έμεινε, τι ήπιε από το μπαρ, λεπτομέρειες κλειδαρότρυπάς δηλαδή.

  Σύμφωνα με τον Murdoch ο έντυπος Τύπος θα αναμορφωθεί, άγνωστο πως θα καταλήξει, αλλά για το καλό γραπτό που καταθέτει άποψη πάντα θα υπάρχει θέση, μην πούμε ότι θα είναι περιζήτητο μέσα στην πλημμυρίδα τής άχρηστης πληροφόρησης.

  2. Γίνεσαι αυτό που διαισθάνομαι ότι προτιμάς, λόγω ειδικότητας. Ρεπορταζ και συνεχής ροή πολιτικοκοινωνικών ειδήσεων.
  Σε ευθύ ανταγωνισμό
  - με τις εφημερίδες, οι οποίες με μια έκδοση την ημέρα είναι χαμένες από χέρι, 24 ώρες πίσω από την τρέχουσα επικαιρότητα
  - με τα κανάλια, που έχουν πλεονέκτημα εικόνας αλλά βαθμό δυσκαμψίας σε πολιτική είδηση, άσε τη χειραγώγηση (Βέβαια, πρέπει να αποδεικνύεις ότι εσύ δεν είσαι χειραγωγούμενος).
  Θα υπάρχει μεγάλη επισκεψιμότητα, λιγότερο κύρος.
  Οι λίγοι δείχνουν κάπως μίζεροι, οι πολλοί δημιουργούν δικό τους "ήθος".

  Τίποτα δεν αποκλείει το συνδυασμό, θα πει καποιος τρίτος. Μπορείς τα πάντα ; Εξαρτάται τι θέλετε και τι μπορείτε.

  Αυτό που βλέπω επείγον είναι ο διαχωρισμός σε θεματικούς τομείς (labels) και αντίστοιχη εύρεση.
  Δηλαδή το θέμα Λιάπη θα έχει "ταμπέλα" "Ελλάδα-Πολιτική" ή/και "Λιάπης" ή/και "ΝΔ".
  Ένα θέμα για τον Σαρκοζί θα έχει "ταμπέλα" "Διεθνή-Πολιτική" ή/και "Ευρώπη" ή/και "Σαρκοζί" ή/και "Εξοπλισμοί".
  Αυτό θα δίνει κατάσταση δημοσιευμάτων για τις αντίστοιχες "ταμπέλες". Τώρα η εύρεση αρχείων δεν εξυπηρετεί πολύ.

 8. ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
  ΝΤΑΝΤΟΝ 03/07/2008 03:10:05

  Συμφωνώ απόλυτα με τις επιφυλάξεις και την πρόταση του "ANToNIO B Says:
  July 2nd, 2008 at 10:46 pm .

  Κάνουν λάθος οι δημοσιογράφοι όταν θέλουν να ανταγωνιστούν όλα τα υπόλοιπα - "ανταγωνιστικά" media με στόχο να προλάβουν να πουν "πρώτοι" την είδηση. Το όλο "σύστημα" έχει επιβάλει αυτού του είδους την "δημοσιογραφία των ριπών " ( πυροβόλου όπλου ) και των στεγνών "μονόστηλων" που το ονομάζουν "ικανότητα" περιεκτικής και απλουστευμένης δημοσίευσης που δεν "κουράζει" τον κόσμο. Βέβαια η αστική λογική των μεντιάδων -νταβατζήδων των αστικών - αστικότατων μ.μ.ε στοχεύουν σε δύο πράγματα :

  Α)Στην από-ιδεολογικοποίηση του κόσμου , όσο λιγότερος προβληματισμός , τόσο καλλίτερα ο έλεγχος της κοινής γνώμης και η παραπλάνηση όποτε αυτό καταστεί αναγκαίο .

  Β)Στην εξασφάλιση χώρου ( στα έντυπα "μ.μ.ε" ) για την προβολή ψυχοτρόπων καταναλωτικών διαφημίσεων , που είναι και το κυρίαρχο οικονομικό τους συμφέρον . Το ίδιο και στα ηλεκτρονικά - ραδ/τηλεοτπικά μ.μ.ε , ο στόχος είναι η διεύρυνση του διαθέσιμου ΧΡΟΝΟΥ για τον ψυχολογικό πόλεμο , μέσω των διαφημίσεων και των "life-stil" εκπομπών με στόχο την εξασφάλιση κερδών για τους ίδιους και τη μαλάκυνση εγκεφάλων των αναγνωστών-ακροατών-τηλεθεατών , εσαεί καταναλωτών προϊόντων που παράγουν και διαχειρίζονται άλλοι.

  Η λεγόμενη "ηλεκτρονική δημοκρατία" με τις ειδησεογραφικές ιστοσελίδες και τα "blogs" θα είχε λόγο ύπαρξης ΜΟΝΟ μόνο εάν προσπαθούσε να αντιστρέψει τη μαζική αλλοτρίωση- ισοπέδωση - αποχαύνωση από τα Μέσα Μαζικής Επιβολής-Επιβουλής. Τα "blogs" θα έχουν ζωή μόνο σαν ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΜΕΣΑ ενημέρωσης και προβληματισμού . Εναλλακτικό στην περίπτωση μας , στην εποχή που ζούμε , είναι η ανάδειξη των γεγονότων που σκόπιμα δεν καταγράφονται από τους λογοκριτές -νταβατζήδες και τα καλό-πληρωμένα τσιράκια - φιλιπινέζες τους
  ( κατά κόσμο "αρχισυντάκτες" και "καταξιομένοι"-στο γλείψιμο- δημοσιογράφοι ). Εναλλακτικό είναι επίσης η αναστροφή η διαφορετική ιεράρχηση των θεμάτων που επιλέγει η νταβατζήδικη ενημέρωση με τους "συντάκτες της".Πολλές φορές δεν κρύβονται γεγονότα και συμβάντα , απλά γράφονται με "μικρά γράμματα" , ενώ παράλληλα αναβαθμίζονται σε είδηση με πηχυαίους τίτλους και εκτεταμένη περιγραφή συμβάντα που δεν έχουν καμία πολιτική , πολιτιστική και ηθική αξία. Η εναλλακτική ενημέρωση αντιστρέφει την ψεύτικη , την εικονική πραγματικότα , αναδεικνύει την ¨μικρή είδηση¨ και αποκαλύπτει την σκοπιμότητα της αναβαθμισμένης από τους νταβατζήδες "μεγάλης" και "σοβαρής" είδησης.

  Όταν μας δίνεται η ευκαιρία αυτή και δεν το κάνουμε κινδυνεύουμε να αναπαράγουμε "μια από τα ίδια" .

  Ο ανθρώπινος εγκέφαλος δεν έχει τη δυνατότητα να συγκρατήσει σχεδόν τίποτα , μέσα από ένα σύστημα διαρκώς εναλλάσόμενων "φωτογραφικά" περιγραφόμενων ειδήσεων με μια συχνόνητα που παίρνει τη μορφή "πολυβολισμού". Καταιγισμός και ορυμαγδός και κλείσε το ραδιόφωνα/τηλεόραση/κομπιούτερ να πάμε να φάμε πίτσα... Λογική αντίδραση στα σκάνδαλα που μας κατακλύζουν... Ο Λιάπης , ο Κυριάκος , ο Τσουκάτος , ο Μαντέλης , το Χρηματιστήριο , το ΠΑΣΟΚ , η Ν.Δ. , και πάλι από την αρχή .

  Τα σκάνδαλα , οι επίορκοι της "Δικαιοσύνης" , τα εξοπλιστικά προγράμματα ... , να χυθεί "άπλετο φως" , "εξεταστική στη Βουλή για να λάμψει η αλήθεια" ... , και πάλι από την αρχή ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΝΑ ΓΑΜΗΘΟΥΝΕ - , αφού "έτσι είναι ο κόσμος πάντα..." , μήπως δεν ξέρουμε σε πόσο αίμα και κλοπή στηρίζονται όλοι οι "εθνικοί ευεργέτες-χορηγοί".

  Θεωρώ τον όρο "συντάκτης" που χρησιμοποιεί πολλές φορές η ιδιωτική και κρατική εξουσία για να περιγράψει το επάγγελμα των "δημοσιογράφων" , πολύ πιο αντικειμενικό.

  Στην ουσία πρόκειται για απλούς "συντάκτες κειμένων" ( σύμφωνα με τις εντολές , προδιαγραφές και τις επιθυμίες των "Κυρίων τους" ) και όχι για "δημοσιογράφους" που ασχολούνται με τα δημόσια πράγματα , σύμφωνα με την αντίληψη , τη συνείδηση τους και με αποστολή πάντα τον έλεγχο της κάθε Εξουσίας και την αλήθεια που είναι πάντα Εθνική ( με την έννοια ότι εξυπηρετεί το συμφέρον όλων μας ) και Επαναστατική ( με την έννοια ότι όλες οι Εξουσίες στηρίζονται πάντα στο ψέμα , στην απάτη και την εκμετάλευση των ανθρώπων ).

  Πρόταση.

  ΄Έχουν κατά διαστήματα γραφτεί σε διάφορα θέματα ενδιαφέρουσες πληροφορίες και σχόλια που κατέληξαν-κατάντησαν όμως απλή "είδηση".

  Δεν έχουν όλοι το χρόνο , τη δυνατότητα και τη διάθεση να ανατρέξουν στα "αρχεία" και τις παλαιότερες δημοσιεύσεις για να αποκτήσουν μία συνολική και συνεκτική εικόνα. Για την Ζήμενς επί παραδείγματι θα πρέπει να έχουν ανοίξει καμιά 100ριά "πόστ" .

  Σε πολλά επαναλαμβάνονται , και από τον συντακτική ομάδα του "Antinews" , αλλά και από τους επισκέπτες-σχολιαστές , τα ίδια πράγματα. Σε πολλά όμως όχι. Υπάρχει κάτι πρόσθετο -που μόνο εάν ανατρέξεις σε προηγούμενες δημοσιεύσεις καταλαβαίνεις πως πρόκειται για συμπληρωματική , σε σχέση με την προηγούμενη δημοσίευση , άποψη και πληροφορία.

  Βρέστε τρόπο να ενωθούν τα ομοειδή θέματα ή και να γίνονται παραπομπές . Δηλαδή να υπάρχει στο τέλος κάθε δημοσίευσης η επισήμανση : " άλλες σχετικές δημοσιεύσεις για το ίδιο θέμα στα "link" ( με τους τίτλους των άρθρων ) ..."

  Επίσης να μην χάνονται ανάλογα με την ροή των δημοσιεύσεων από την πρώτη σελίδα κάποια βασικά επίκαιρα θέματα. ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΚΟΙΤΑΖΟΥΝ ..., σχεδόν κανείς δεν πατάει " previus" για να ψάξει-συνεχίσει παρακάτω.

  Ανοίξτε επίσης ξεχωριστό χώρο-φόρουμ συζητήσεων .

  Δεν είναι αναγκαίο να γίνονται συζητήσεις μόνο πάνω στα θέματα που εισηγείται - δημοσιεύει ο "factor" και η "συντακτική ομάδα" . Ούτε είναι ανάγκη να στέλνει κάποιος το θέμα του με e-mail στην Σ.Ο. για να εγκριθεί και δημοσιευτεί. Σ΄ένα ξεχωριστό φόρουμ συζητήσεων θα μπορούσε να ανέβει ένα θέμα πιο απλό. Στη συνέχεια η Σ.Ο. θα μπορούσε να το αξιολογήσει και να το ανεβάσει στην κεντρική σελίδα .

  Κατανοητή η δημοσιογραφική αγωνία να "οδηγήσουμε" την ειδησεογραφική επικαιρότητα. Όμως "ροή ειδήσεων" θα μπορούσε κανείς να παρακολουθήσει στα πρακτορεία ειδήσεων ( ΑΠΕ- και Διεθνή ). Η "εναλλακτικότητα" , το διαφορερετικό , η ανάδειξη του "ασήμαντου" έχει ουσία και σημασία.

  Επίσης κάποια θέματα χρήζουν μία εκτεταμένη ανάλυση , έρευνα και περιγραφή. Έχω στείλει ορισμένα στην Σ.Ο. του "Αντί" και δεν έχουν δημοσιευτεί.

  Κατανοώ , δεν συμφωνώ , στο βαθμό που έχει επιλεγεί ΜΟΝΟ ο σύντομος σχολιασμός της τρέχουσας επικαιρότητας. Όμως μήπως είναι λάθος ; Άλλα side έχουν ανοίξει ξεχωριστή , πέρα από αυτή της τρέχουσας επικαιρότητας , υποκατηγορία για δημοσίευση εκτεταμένων αναλύσεων και ερευνών. Γράφουν εισαγωγικά στην κεντρική ειδησεογραφική σελίδα :
  " Στο αρχείο μας , δημοσιεύουμε ανάλυση του "τάδε" για το ¨θέμα...¨ και παραπέμπουν στο σχετικό link ( υποκατηγορία του ίδιου ιστοχώρου ) . Ο κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορούσε να το διαβάσει.

  Σίγουρο είναι ότι μία τέτοια λύση θα ολοκλήρωνε επί της ουσίας την αναμφισβήτητα ενδιαφέρουσα , καλή , προσπάθεια σας .

  Με αυτό τον τρόπο θα συμβάλλατε στην ελεύθερη , εναλλακτική προς τα κυρίαρχα μ.μ.ε της αποχαύνωσης και παραπλάνησης , ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ , η οποία πρέπει να είναι κάτι το διαφορετικό από την "ειδησεογραφική ενημέρωση" και την σκανδαλοθηρία που οδηγεί σε μελαγχολία και παραπέρα ¨ιδιώτευση¨ με το συμπέρασμα :
  ¨έτσι είναι ο κόσμος μάτια μου …τον ξέρεις και σε ξέρει…¨

 9. Factorx avatar
  Factorx 03/07/2008 04:37:06

  Ευχαριστούμε τον Προφήτη και τον Ντάντον. Οι υποδείεξις τους είναι πολύ χρήσιμες. Ορισμένες μας έδωσαν και λύση σε κάτι που σκεφτόμαστε. βρισκόμαστε πραγματικά σε φάση ριζικής ανανέωσης. Στόχος ειναι να συνδυασθούν και τα δυο Προφήτη. Απο την άλλη δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα. Περιμένουμε κι άλλες ιδέες αν σας κατέβουν.

 10. πανέξυπνη avatar
  πανέξυπνη 03/07/2008 06:53:18

  Προφήτη καλημέρα
  εδώ είμαι πάντα, σχολιάζω όντως σποραδικά, προτιμώ να σας διαβάζω.
  ...ξέχασες όμως να προτείνεις την "γυναικεία στήλη", μόδα, νέες τάσεις !!!

 11. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 03/07/2008 09:22:31

  χρειάζεται «σύνθεση», «δια ταύτα», «φυγή πος τα μπρος»

 12. Προφήτης avatar
  Προφήτης 03/07/2008 11:13:43

  Πανέξυπνη Καλημέρα
  Ό,τι θέλουν τα κορίτσια...

 13. Προφήτης avatar
  Προφήτης 03/07/2008 11:29:06

  Factor, να προσθέσω μια ποιοτική παράμετρο : πιστεύω να μην νοιώθετε "ουκ εα με καθεύδειν το τού Μάκη τρόπαιον".
  Μην πάτε δηλ. προς μια ηλεκτρονική εφημερίδα τύπου zougla.gr.

  Προτιμότερη μια κατέυθυνση που θα στοχεύει στο "όπως γραφτηκε στο antinews..."

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.