#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
22/06/2008 23:57
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Γιατί δεν μιλάει ο Βύρων Πολύδωρας;

Το διάγραμμα της «Debevoise & Plimpton» που αποκαλύψαμε την Παρασκευή ( Η Ζήμενς πλήρωνε και επί κυβέρνησης ΝΔ) επανέφερε στην επικαιρότητα το Έθνος της Κυριακής. Όπως προσθέτει η εφημερίδα από τις 6 Οκτωβρίου 2006 υπάρχει στη δικογραφία της Εισαγγελίας του Μονάχου ειδική αναφορά στο σύστημα ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, C4I, στην κατασκευή του οποίου συνεργάστηκε η Siemens με την ανάδοχο εταιρεία SAIC. Από τις καταθέσεις του διαχειριστή των μαύρων ταμείων R. Siekaczek και τα παραστατικά που έδωσε στους εισαγγελείς προκύπτουν διακριτικές πληρωμές από τη μητρική Siemens AG, συνολικού ποσού 1.830.000 ευρώ το καλοκαίρι του 2004. Είναι αυτές ακριβώς που περιγράφουμε στο δημοσίευμά μας. Ωστόσο μέσα από τις διαδρομές που εικονίζονται στο διάγραμμα  δεν γίνεται σαφές πότε και ποιοι ήταν οι τελικοί παραλήπτες.

Σύμφωνα με έγγραφο της Εισαγγελίας της Βέρνης προς την Εισαγγελία του Μονάχου, το συνολικό ποσό που διατέθηκε για διακριτικές πληρωμές γύρω από το σύστημα C41 ήταν 3.700.000 ευρώ και οι τελευταίες δόσεις τοποθετούνται χρονικά μετά το 2004.  Αφού εν τω μεταξύ είχε παραληφθεί το τρίτο μέρος του συστήματος, στις 20 Ιουλίου 2004, και κατεβλήθησαν στην κοινοπραξία 31 εκατομμύρια ευρώ. Επί του θέματος εκλήθη πάντως να καταθέσει ο πρώην υφυπουργός Δ. Τάξης, Χρ. Μαρκογιαννάκης, στις 17 Απριλίου 2008. Στην κατάθεσή του, ο πρώην υφυπουργός δηλώνει κατηγορηματικά ότι το ελληνικό Δημόσιο υπέστη ζημιά και ότι το σύστημα παραδόθηκε ημιτελές λίγο πριν από τους Αγώνες (Ιούλιος 2004). Έτσι ο ίδιος αναγκάστηκε να καλέσει τον τότε αρχηγό της ΕΛΑΣ, κ. Νασιάκο, από τον οποίο ζήτησε «να εγγυηθεί την ασφάλεια των Ολυμπιακών, χωρίς της χρήση του C4I».

Στις 27/04/2007, εξάλλου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ΠΑΣΟΚ, ο Βύρων Πολύδωρας αρνήθηκε ότι είχε υποστεί πιέσεις για να βάλει την τελική υπογραφή στη συμφωνία και είπε επί λέξει: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπήρχε μια δραματική εκκρεμότητα. Το Κράτος έχει συνέχεια. Αυτήν τη συνέχεια του Κράτους εγώ σεβάστηκα και παρηκολούθησα έναν κύκλο διαβουλεύσεων και διαπραγματεύσεων που αφορούσε τη σύμβαση C4I η οποία εγένετο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες». Είναι δηλαδή περισσότερο από σαφής ο κ. Πολύδωρας. Λέει ότι αυτός δεν ξέρει τίποτα για τον «φόνο», επειδή το μεγάλο κομμάτι της συμφωνίας είχε ”κλείσει” ήδη από τους άλλους κι αυτός υπέγραψε το τελευταίο κομμάτι της (όπως και έγινε). Γιατί λοιπόν δεν μας τα λέει όλα τώρα; Τι περιμένει; Πότε θα βρει καλύτερη ευκαιρία;

Για τον κ. Μαρκογιαννάκη διαβάστε εδώ: Γιατί θάφτηκε η κατάθεση Μαρκογιαννάκη για το C4I;

Για τον κ. Πολύδωρα, εδώ: Ποιοι υπουργοί (πρώην και νυν) κάνουν βόλτες στα μπαλκόνια;

ΣΧΟΛΙΑ

  1. ataktos avatar
    ataktos 23/06/2008 12:52:50

    mono kinezika tha thimate tora !!!
    ta arhea ellinika tha ta ksehase i katapie tin glosa tou !!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.