#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
11/03/2008 16:29
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Γιατί δεν μειώνουν το ρεύμα στις μεγάλες βιομηχανίες;

Να μειώσει τις διακοπές ρεύματος σε μία ώρα ανά περιοχή υπόσχεται η ΔΕΗ ύστερα από το νυχτερινό συμβιβασμό με τη ΓΕΝΟΠ η οποία συμφώνησε, «σε ένδειξη καλής θέλησης», να θέσει σε λειτουργία δύο μονάδες συνολικής ισχύος 500 ΜW. O πρόεδρος της ΔΕΗ κ. Τ. Αθανασόπουλος, είχε ζητήσει να δοθούν στην κατανάλωση 900 ΜW προκειμένου να λειτουργήσει το σύστημα με ασφάλεια. Όπως ακούσαμε όμως να λένε μόνο δυο μεγάλα ηλεκτροβόρα εργοστάσια καταναλώνουν περίπου 800 ΜW. Υπάρχει επίσης νομοθεσία που επιτρέπει στη ΔΕΗ να τους μειώνει το ρεύμα στο μισό, σε περιπτώσεις κρίσιμες όπως η τωρινή. Οπότε 400 ΜW από αυτό και τα 500 που «δίνει» η ΓΕΝΟΠ θα έλυναν το πρόβλημα των διακοπών. Αν μάλιστα κοπεί στο μισό το ρεύμα και από 23 άλλες επιχειρήσεις που, όπως καταγγέλλουν οι συνδικαλιστές, καταναλώνουν κι αυτές όλες μαζί κατά μέσον όρο 800 ΜW, τότε δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα. Θα υπήρχαν διαθέσιμα τα 1300 ΜW, που θέλει και ο ΔΕΣΜΗΕ. Θα μας πει λοιπόν κανείς τι ακριβώς συμβαίνει; Ποιες είναι οι βιομηχανίες που «καίνε» 800 ΜW; Εμείς πάντως έχουμε βεβαιωθεί ότι και η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα χωρίς λόγο για να προκαλέσει εντυπώσεις, αλλά και ότι οι συνδικαλισταράδες αποφεύγουν να θίξουν τα ιερά και όσια των μεγάλων αφεντικών. 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. nikos avatar
  nikos 11/03/2008 17:07:01

  Σημερα ΕΛΒΟ
  +http://www.energia.gr/article.asp?art_id=18453
  Πως λένε την σύμπτωση αυτή
  ούτε τα κοράκια του Αλαφούζου δεν την αντέχουν ..

 2. συνταξιούχος avatar
  συνταξιούχος 11/03/2008 17:49:28

  Πλήρης αγνοία η παραπληροφόρησης συνέχεια με την ανακοίνωση της ΔΕΗ

  http://www.dei.gr/ecPage.aspx?id=4269&nt=18&lang=1.

  Ποιών τελικά ενημερώνουν ?
  Τα "παπαγαλάκια" των ΜΜΕ που έχουν άγνοια από Ορυχεία .
  Ντροπή !!!

 3. sxolio.gr avatar
  sxolio.gr 11/03/2008 18:42:10

  Η Αλουμινιον της Ελλαδος του Μυτηληναόυ ειναι ο μεγαλυτεροσ καταναλωτής στη χώρα. Παράλληλα ο ομιλος έχει ετοιμη μονάδα που δεν λειτουργεί επι του παρόντος ενώ ο Μυτηλ. διεκδικεί δικαστικά από τη ΔΕΗ να αγοράζει την παραγωγη αυτής της μονάδας σε τιμη υπερδιπλάσια απο αυτη που πληρώνει Η Αλουμινιον στη ΔΕΗ με ετησιο κόστος για τη ΔΕΗ (ή κερδος για τον μυτηλιναιο )122 εκ !!!

 4. ΑΠΕΡΓΟΣ avatar
  ΑΠΕΡΓΟΣ 11/03/2008 19:17:42

  Κι ενώ μέχρις ένα σημείο το άρθρο πάει μια χαρά, ξαφνικά πετάς μια μπαρούφα για το ότι οι συνδικαλιστές χαρίζονται στις βιομηχανίες. Από που βγαίνει αυτό το ξεκάρφωτο, ρε factorx, ; Η ΓΕΝΟΠ δεν ζητάει από την αρχή της απεργίας να γίνουν περικοπές και στα εργοστάσια ; Υπάρχει και σχετική συλλογική σύμβαση γι αυτό που προβλέπει την περικοπη του, περιβόητου, 50% στις βιομηχανίες σε κρίσιμες περιπτώσεις! Σ΄αυτούς δε (Μίχαλος και σια) που παραπληροφούν υποστηρίζοντας πως οι απεργίες δεν εντάσσονται στις "κρίσιμες περιπτώσεις" τους αποστομώνω αποκαλύπτοντας πως υπάρχει ΡΗΤΗ αναφορά και στις απεργίες !!!
  Τώρα αν τα περί συνδικαλισταράδων τα βάζεις για να ισορροπήσεις με τα φασιστοειδή που βγήκαν παγανιά για ν΄ αμφισβητήσουν το δικαίωμά μας στην απεργία, τότε φίλε ψάξου...

 5. Factorx avatar
  Factorx 11/03/2008 21:06:58

  Σιγά μην μας πεις οτι υποστηρίζουμε και το Μίχαλο. Προς Θεού. Αν δεν κάνω λάθος είμαστε απο τους λίγους που προσπαθήσαμε να δούμε την αλήθεια. Εσύ είσαι σίγουρος οτι όλοι οι ηγέτες του συνδικαλισμού (οι εργατοπατέρες δηλαδη) διαφαντεύουν τα δίκαια των εργατώνς Σαν εκείνους δηλαδή που απο την ΓΣΕΕ πήγαιναν κατευθείαν στην ΚΕ του ΠΑΣΟΚ ή της ΝΔ;

 6. ΑΠΕΡΓΟΣ avatar
  ΑΠΕΡΓΟΣ 12/03/2008 11:39:00

  Mr factorx : Το θέμα δημιουργήθηκε με το ξεκάρφωτό σου, ότι οι συνδικαλιστές "αποφεύγουν να θίξουν τα ιερά και όσια των μεγάλων αφεντικών".
  Η, "άλλα λόγια ν΄ αγαπιόμαστε" απάντησή σου ("είσαι σίγουρος οτι όλοι οι ηγέτες του συνδικαλισμού - οι εργατοπατέρες δηλαδη- διαφαντεύουν τα δίκαια των εργατών"), μούδωσε να καταλάβω την αμηχανία σου... Σου εύχομαι η πορεία σου στο ... τεντωμένο σχοινί να μην έχει τα συνήθη αποτελέσματα...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.