23/06/2008 13:12
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Γιατί δεν θα βρουν ποτέ την άκρη

«Μαύρο χρήμα», που αντιστοιχούσε σε 130-180 εκατομμύρια ευρώ εκταμιεύτηκε από τα ταμεία της Siemens από το 1998 μέχρι και τον Ιούλιο του 2005, που είναι και ο τελευταίος σταθμός των «ύποπτων» διαδρομών. Ως αποδέκτες εμφανίζονται έξι πρόσωπα με ψευδώνυμα , έξι υπεράκτιες εταιρείες και περί τους σαράντα τραπεζικοί λογαριασμοί φυσικών προσώπων σε τράπεζες του εξωτερικού. Υπάρχουν επίσης και «ορφανά» εμβάσματα, αλλά και αρκετές βαλίτσες με ζεστό χρήμα. Επιπλέον, όπως προκύπτει από τη δικογραφία, είναι διαφορετικοί οι κωδικοί, τα ψευδώνυμα και οι αποδέκτες που χρησιμοποιούνται για τις διαδρομές της μίζας μετά τις εκλογές του 2004 και την αλλαγή της κυβέρνησης- γεγονός που κάνει ακόμη πιο θολό το τοπίο της εισαγγελικής έρευνας. Μετά τον Μάρτιο του 2004 εξαφανίζονται οι κωδικοί «Ρόζος» και «Μάτι», ενώ κάνουν την εμφάνισή τους διάφορες υπεράκτιες εταιρείες και λογαριασμοί, που έχουν κυρίως στην ΒΝΡ ΡΑRΙΒΑS της Γενεύης, με άγνωστους - μέχρι στιγμής- αποδέκτες.

Εν μέσω όλων αυτών, ο ένας και μοναδικός άνθρωπος που ασχολείται δικαστικά με την υπόθεση, ο εισαγγελέας κ. Π. Αθανασίου προσπαθεί να βρει άκρη. Μόνος του σε ένα γραφειάκι που μοιράζεται με άλλον συνάδελφο του και με μια υπηρεσιακή γραμματέα. Και του φόρτωναν και άλλες υποθέσεις από πάνω, στο απαράδεκτα μεγάλο χρονικό διάστημα που πέρασε μέχρι να ασχοληθεί αποκλειστικά με αυτήν την υπόθεση. Αυτά και μόνο αποδεικνύουν πόσο ανειλικρινείς είναι οι δηλώσεις της κυβέρνησης και του υπουργού Δικαιοσύνης περί επιτάχυνσης των δικαστικών ερευνών. Και όλοι στη δημοσιογραφική πιάτσα γνωρίζουν ότι το παιχνίδι των αποκαλύψεων παίζεται από τους συνηγόρους των υπόπτων. Οι οποίοι κατευθύνουν φυσικά την υπόθεση εκεί που τους συμφέρει και όχι στην πραγματική αλήθεια.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. theodore avatar
  theodore 23/06/2008 13:15:59

  Γιατί κάποιοι στο ΠΑΣΟΚ φοβούται την εσωκομματική κάθαρση;

  Γιατί απαξιώνουν την πρόταση Βενιζέλου για σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα ελέγξει την χρηματοδότηση του κόμματος;

  www.karsilamas.blogspot.com

 2. ataktos avatar
  ataktos 23/06/2008 13:42:34

  re anonymous gia ta avga i gia ta kalathia omilises

 3. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 23/06/2008 13:59:18

  Να πείτε στον όποιο προσπαθεί να βρει άκρη, ότι είναι πανεύκολο.

  Θα προσλάβει μια διεθνή ελεγκτική εταιρία (πχ Deloitte, Ernst&Young, Peat Marwick, Price W κλπ. Σε 3 μήνες δεν θα υπάρχει σκοτεινή πτυχή, και όποια υπαρχει θα δειχνει σαφώς κάπου. Να μην προσλάβει τα ελληνικά γραφεία, να πάει κατ'ευθείαν Νέα Υόρκη.

  Εναλλακτικά και «αντεθνικά» να ρωτήσει ο ερευνών την αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς, από όπου και ξεκίνησε η άσκηση, τι να κάνουμε για νο το τελειώνουμε. Αν θέλει ο αρμόδιος, ξέρω παιδιά που το αναλαμβάνουν αυτό για την ψυχαγωγία τους.

  Εύκολο είναι, εάν υπάρχει θέληση, αλλά δεν υπάρχει θέληση γιατί τζιζ. Για αυτό βραχυκυκλώνουν τον όποιο κύριο Αθανασίου, στον οποίο εύχομαι καλή δύναμι

 4. Nightwalker avatar
  Nightwalker 24/06/2008 15:48:43

  Στην Γερμανία ασχολόυνται 4 εισαγελείς με την υπόθεση και εδώ που θέλει η κυβέρνηση να το παρουσιάζει ως μείζων θέμα μόνο ένας!!!!

  Υπάρχει κανένας που δεν πιστεύει ότι δεν τα έχουν πάρει πολιτικοί στο θέμα της Ζήμενς Πασόκ ή ΝΔ??? έλεος τι κάνει νάου νάου...........

  Εγὠ πιστέυω ότι θα γίνει το εξής..............

  Όσοι αναφέρονται με έμμεσο ή άμμεσο τρόπο σε δοσολειψίες εώς και το 1999 κατά πάσα πιθανότητα θα αθωωθούν αφού σύμφωνα με την εισαγγελία του Μονάχου αλλά και τις καταθέσεις των κύριων υπόπτων στην Γερμανία τα χρήματα αυτά ήταν ῾λευκά῾υπό την έννοια ότι καταγραφόντουσαν στους ισολογισμούς και φορολογούνται. Άρα δεν μπορούν να κατηγορηθούν για ῾μαύρα χρήματα῾.

  ΌΛοι οι άλλοι που έλαβαν χρήματα μετά το 2000 κατά πάσα πιθανοτητα θα έχουν πρόβλημα! θα ασκηθούν σίγουρα ποινικές ευθύνες και όποιον πάρει ο χάρος...........

  είδωμεν

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.