#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
18/08/2011 22:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Γιατί γκρεμίζονται οι αγορές;Πανικός επικράτησε την Πέμπτη στις αγορές με το ταμπλό να γράφεται κόκκινο και τους δείχτες να κατακρημνίζονται

Η Φρανκφούρτη, σημείωσε απώλειες 5,82%.

Το Μιλάνο έκλεισε στο - 6,15%.

Το  Παρίσι -5,48%,

Το  Λονδίνο έχασε 4,49%.
Ενώ και Wall Street  άνοιξε και συνεχίζει με  μεγάλες απώλειες.

 

Ποιες είναι οι βασικές αιτίες αυτές της πτώσης;

Πρώτον, η αναθεώρηση των προβλέψεων για την παγκόσμια ανάπτυξη

Η  Morgan Stanley ανακοίνωσε ότι  αναθεωρεί την πρόβλεψή της  για την παγκόσμια ανάπτυξη για το 2011 (από το +4,2% στο +3,9%) και για το 2012 (από το +4,5% στο +3,8%).
Για την ευρωζώνη η πρόβλεψη είναι ότι  η ανάπτυξη δεν θα ξεπεράσει το +0,5% το 2012 (η αρχική πρόβλεψη ήταν 1,2%) και το 1,7% το 2011 (αντί για 2%).

Δεύτερον, οι εντεινόμενες ανησυχίες για την κρίση χρέους της ευρωζώνης

Τρίτον, οι απογοητευτικοί μακροοικονομικοί δείκτες των ΗΠΑ. Τη δεύτερη εβδομάδα του Αυγούστου αυξήθηκαν οι άνεργοι, ο δείκτης τιμών καταναλωτή,  ενώ οι πωλήσεις κατοικιών μειώθηκαν.

Τέταρτον, αυξήθηκαν οι φόβοι για το τραπεζικό σύστημα μετά  από  άρθρο της εφημερίδας Wall Street Journal που υποστήριζε ότι FED ανησυχεί για την ικανότητα των αμερικανικών θυγατρικών των ευρωπαϊκών τραπεζών να διατηρήσουν σε ικανοποιητικό επίπεδο τη ρευστότητά τους σε περίπτωση που οι "μητρικές" εταιρείες  επαναπατρίσουν τα κεφάλαιά τους.

Πέμπτον, η αδυναμία των πολιτικών να διαχειριστούν την κρίση. Οι προτάσεις Μέρκελ-Σαρκοζί δεν έπεισαν τις αγορές, όπως και η δήλωση του Μπαράκ Ομπάμα, ότι θα παρουσιάσει τον Σεπτέμβριο ένα σχέδιο δράσης για την ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 19/08/2011 06:47:11

  Προσδοκία μειωμένων κερδών...

 2. Krax avatar
  Krax 19/08/2011 10:27:02

  βικιπαιδεια.

  Ο καπιταλισμός είναι ένα οικονομικό σύστημα όπου το μεγαλύτερο μέρος της οικονομικής ζωής και κυρίως η κυριότητα των μέσων παραγωγής, όπως και οι επενδύσεις σε οικονομικά αγαθά, παραγωγή, κατανομή, το εμπόριο και υπηρεσίες, κατέχονται από ιδιώτες, και πραγματοποιείται από ιδιωτική πρωτοβουλία, (και όχι από το κράτος), σε διαδικασία οικονομικού ανταγωνισμού με κυρίαρχο κίνητρο το κέρδος. Ο Καπιταλισμός αποτελεί τον οικονομικό πυρήνα του φιλελευθερισμού.
  Με τον καπιταλισμό συνδέεται και η καθιέρωση του ημερομισθίου ως συστήματος πληρωμής των εργατών.
  Ο όρος στην ελληνική έχει μεταφραστεί ως κεφαλαιοκρατία, κεφαλαιοκρατισμός και κεφαλαιοκρατικό σύστημα, όπου στη καθημερινή χρήση αυτών, παράλληλα του ξενικού όρου, αποδίδονται με κάπως εντονότερη πολιτική απόχρωση, ακριβώς λόγω εκμετάλλευσης του όρου από την πολιτική.
  Ο καπιταλισμός άρχισε να ριζώνει στην Ευρώπη από το 16ο αιώνα έως το 19ο αιώνα, αλλά υπήρχαν στοιχεία καπιταλισμού και στην αρχαιότητα.
  Ο καπιταλισμός είναι πλέον το κυριότερο οικονομικό σύστημα του δυτικού κόσμου από την ακμή της φεουδαρχίας, η οποία επέβαλλε πολιτικούς και θρησκευτικούς περιορισμούς στην αγορά.
  Από τη Βιομηχανική Επανάσταση, ο καπιταλισμός εξαπλώθηκε από την Ευρώπη, και κυριότερα τη Βρετανία, στον υπόλοιπο κόσμο.
  -------------
  Εχουμε δει την κατάρρευση του κομμουνισμού και τώρα του καπιταλισμού.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.